Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009"

Transkript

1 Kommunstyrelseutskottet den 24 mars 2009

2 28 Förtur till seniorlägenhet 1. Ansökan om förtur till seniorlägenhet i Tyresö bifalls. En 67-årig man ansöker om förtur till seniorlägenhet i Tyresö kommun. Socialförvaltningens biståndsavdelning har utrett frågan om förtur till seniorlägenhet. Biståndsavdelningens bedömning är att den 67-årige mannen ska få förtur till en seniorlägenhet i Tyresö. Tyresö kommuns förmedlingsregler Kommunstyrelsen har den 25 mars 2008, 47, beslutat om förmedlingsregler för seniorbostäder (aktbilaga). Av beslutet framgår att kommunstyrelsen har delegerat till kommunstyrelseutskottet att besluta om övriga förturer efter intyg från biståndshandläggare. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar att bifalla ansökan om förtur till seniorlägenhet i Tyresö.

3 29 Kommunens säkerhetsarbete, utryckningar och åtgärder under perioden 10 februari till den 10 mars 2009 samt kostnader för skadegörelse och åverkan 1. Redovisningarna noteras. Stöld har skett i Bergfotens skola utanför ordinarie öppettider där man blanda annat tillgripit en digitalkamera, DVD-video samt bärbar dator. Inga tecken på inbrott fanns och man har gått in med nyckel. Händelsen är polisanmäld. Glaskross har förekommit i vid åtta tillfällen under perioden främst runt centrumskolorna Klotter har rapporterats vid tolv tillfällen där centrumskolor och två förskolor blivit mest utsatta. På Strandskolan har man slitit ner fasadbelysning på tre ställen På Kumla skola har sedan årsskiftet inga skador inrapporterats och när det gäller klotter så har inga hakkors eller andra rasistiska eller nazistiska inslag förekommit i kommunen. Mörkervandring har genomförts på Bergalidsgången efter initiativ av boende. Man har upplevt en otrygg miljö bland annat runt parkeringsplatsen. Tyresö Bostäder bjöd till denna vandring in, förutom polisen, representanter med kompetens från tekniska kontoret (gata park och trafikenheten) samt säkerhetsenheten. Fastighetsenhetens redovisning av kostnader för skadegörelse och åverkan Fastighetschefen Jan Nilsson redovisar kostnaderna för skadegörelse och åverkan. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar notera redovisningarna.

4 30 Översiktlig jämförelse av priser mellan vanliga och ekologiska livsmedel 1. Redovisningen noteras. På kommunstyrelseutskottets sammanträde den 18 februari 2009, 19, fick centralkökschefen i uppdrag att göra en prisjämförelse mellan vanliga och ekologiska livsmedel. De detaljhandelsföretag som finns med i jämförelsen är: Mataffären.se som är en internetbaserad detaljhandel som ägas av Coop och ICA i Tyresö centrum. Kommunens grossister är Arla och Servera. Noteras bör att i kommunens grossistpris har moms med 12 % lagts till. Det går inte direkt att göra en prisjämförelse mellan de olika företagen och kommunens grossister på grund av att det kan vara olika fabrikat och av skilda kvalitéer. Av redovisningen framgår tydligt att ekologiska livsmedel är betydligt dyrare vanliga livsmedel. Vidare bör noteras att tillgången på ekologiska livsmedel är begränsad och i vissa fall obefintlig. Centralkökschefen Kent Lund lämnar en kompletterande redovisning i ärendet. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar notera redovisningen.

5 31 Utvärdering av enkäten om behovshämtning av hushållsavfall 1. Behovshämtningen ska fortsätta i nuvarande försöksområde. 2. Inom befintligt försöksområde ska debiteringssystemet för behovshämtning börja tillämpas vid lämplig tidpunkt. 3. Målsättningen inför kommande upphandling av renhållningen ska målsättningen vara att behovshämtning ska genomföras i hela kommunen. På kommunstyrelseutskottets sammanträde den 18 februari 2009, 20, fick va- och renhållningschefen Bertil Eriksson i uppdrag att upprätta en miljökonsekvensbeskrivning Va- och renhållningschefen Bertil Eriksson lämnar en redovisar miljöbelastningen vid behovshämtning av hushållsavfall jämfört med traditionell hämtning. Inom ramen för gällande avtal med renhållningsentreprenören och befintlig renhållningstaxa kan försöksverksamheten med behovshämtning fortsätta eller utvidgas inom kommunen. Jag tycker att det vore synd att avsluta pågående försöksverksamhet när den röns så stor uppskattning. Vidare är det viktigt att vi kommer igång med att testa debiteringssystemet som hör ihop behovshämtningen. Däremot är jag tveksam till att utvidga behovshämtningen till att omfatta hela kommunen. Inför kommande upphandlig av renhållningsentreprenaden bör målsättningen vara att behovshämtning genomförs i hela kommunen. Jag föreslår därmed att kommunstyrelseutskottet beslutar: att försöksverksamheten med behovshämtning fortsätter, att försök med debiteringssystemet för behovshämtning påbörjas, att målsättningen är att behovshämtningen för resterande delar av kommunen införs i samband med en ny upphandling av renhållningsentreprenaden (år 2011).

6 32 Delredovisning av förstudie om möjligheten att tillåta köksavfallskvarnar i Tyresö 1. Delredovisningen noteras. Kommunstyrelseutskottet beslutade den 22 september 2008, 97, att uppdra åt tekniska kontoret att genomföra en förstudie om möjligheten att tillåta köksavfallskvarnar inom kommunen. Va- och renhållningschefen Bertil Eriksson lämnar en delredovis från pågående förstudie. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet noterar delredovisningen.

7 33 Verksamhetsberättelse inklusive bokslut för tekniska kontoret år Redovisningen läggs med ett godkännande till handlingarna. Till ärendet hörande handlingar: Tekniska kontorets verksamhetsberättelse 2008 (aktbilaga) Tekniska kontorets chef Åke Skoglund lämnar kompletterande information om verksamhetsberättelsen och ekonomiskt utfall för Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet med ett godkännande lägga redovisningen till handlingarna.

8 34 Budgetuppföljning för tekniska kontoret för januari februari Redovisningen noteras. Tekniska kontorets chef Åke Skoglund redovisar budgetuppföljningen för tekniska kontoret för januari och februari månad Jag föreslår kommunstyrelseutskottet beslutar att redovisningen noteras.

9 35 PIA (Produkter I Arbete) 1. Redovisningarna noteras. Redovisningen på sammanträdet kommer bland annat att omfatta följande objekt: Masshanteringsplatsen vid kommunens förråd Björkbacken Trollbäckens C Gudöbroleden Cirkulationsplats i samarbete med vägverket klar för upphandling i april och ska slutbesiktigas december 2009 Busstorg med parkering, utökas med projektering för cykelparkering med tak vid busshållplats öster om Gudöbroleden Busstorg med parkering, utökas med projektering för bilparkering vid apoteket i samarbete med Tyresö Bostäder Trollbäckens C, Busstorg med parkeringar upphandlas under maj och ska slutbesiktigas maj Projektering börjar för: Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen Parkering i anslutning till cirkulationsplats Fotbollsplan med konstgräs vid Tyresö skola En stor vattenläcka har inträffat på Bollmoravägen vid Ekbacken. Huvudvattenledningen försörjer bland annat vattentornet med renvatten. Läckan medförde att Bollmoravägen stängts av och att trafiken omdirigerats via Dalgränd. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet noterar redovisningarna.

10 36 Pågående och kommande upphandlingar 1. Redovisningen noteras. Uppdateras innan kallelsen skickas ut. Redovisning av pågående och kommande upphandlingar. För upphandlingar markerade med * beräknas kostnaden överstiga gränsen för tjänstemannadelegation. Fastighetsenheten Pågående upphandlingar Breviks förskola etapp 3 Dalskolan, tillbyggnad gymnastikhall Schakt & sprängning Plattor på mark *Stomme (tätt hus) Kommande upphandlingar Styr/regler Inbrottslarm Finplanering *El Stomkomplettering Plåt Målning Mattor Undertak Gymnastikutrustning Finplanering Hiss Styr/regler *Byggnation av särskilt boende Trollbäcken IP, byggande av grusplan Konsulttjänster Ramavtal Arkitekt Föreskrifter och beskrivningar inom byggdiciplinen Statistiska konstruktioner VVS-konstruktioner Styr- och övervakningsinstallationer El-, tele- och datakonstruktioner Storkök Planering och utrustning Brandskyddsteknik Projektstöd (entreprenadupphandlingar, byggledning, teknisk och ekono- Ramavtal Entreprenörer Rör, ventilation, el, bygg, golv, målning och glas

11 misk kontroll) Ekonomiska beräkningar Bygg-, VVS- och elarbeten VA- och renhållningsverket Pågående upphandlingar Övriga Pågående upphandlingar Mattransporter (centralköket) Sjukvårdsmaterial Parkeringsövervakning * Grävmaskinstjänster Kommande upphandlingar *Ramper och avlämningsyta Kommande upphandlingar *Lastbilar *VA-material *Snöröjning och transporttjänster Avslutade upphandlingar Golvbeläggning Breviks skola Målning Breviks skola Sprinkler Breviks skola Undertak Breviks skola Upphandlingsenheten pågående och kommande upphandlingar Sjukvårdsmaterial Ramavtal e-förvaltningstjänster Ramavtal Drifttjänster Ramavtal Programprodukter för säker kommunikation SHS Ramavtal Miljösanering av fastighet Specifik Korttidsboende för äldre utomlands Ramavtal GIS-konsult för Södertörnsprojekt Specifik Flyttjänster Ramavtal Destruktion av sekretessmaterial Ramavtal Brandskydd och årlig kontroll Ramavtal Analystjänster Ramavtal Rakel Ramavtal Mattransporter Specifik Badanläggning Specifik Tolkar Ramavtal Städning för förskola, grundskola och gymnasium samt avrop Specifik Effektivisering av utskriftshantering Specifik Dokument- och ärendehanteringssystem Specifik Dante 2009 (Data, nätverk och Tele) Ramavtal Kommunförsäkring Ramavtal IT-konsulter Ramavtal Gruppboende LSS Gränsvägen Specifik Familjerådgivning Ramavtal Tekniska hjälpmedel Ramavtal Larm och trygghetstelefoner Ramavtal Kommunstyrelseutskottet föreslås notera redovisningen.

12 37 Redovisning av beslut fattade enligt delegationsordning 1. Redovisningen noteras. Beslut fattade av tekniska chefen Åke Skoglund. Upphandling av golvbeläggning E08 Brevik Skola etapp 3. Fem företag har anmält intresse och fått förfrågningsunderlag. Två företag har inkommit med anbud. Golv & Måleriservice i Tyresö AB har antagits som entreprenör. Kostnad: kronor exkl. mervärdeskatt Upphandling av Målning E06 Brevik Skola etapp 3. Fjorton företag har anmält intresse och fått förfrågningsunderlag. Sex företag har inkommit med anbud. Alviks Måleri AB har antagits som entreprenör. Kostnad: kronor exkl. mervärdeskatt Upphandling av Sprinkler E14 Brevik Skola etapp 3. Sex företag har anmält intresse och fått förfrågningsunderlag. Sex företag har inkommit med anbud. Sprinklermontage i Stockholm AB har antagits som entreprenör. Kostnad: kronor exkl. mervärdeskatt Upphandling av Undertak E09 Brevik Skola etapp 3. Fyra företag har anmält intresse och fått förfrågningsunderlag. Ett företag har inkommit med anbud. Tillström Montage AB har antagits som entreprenör. Kostnad: kronor exkl. mervärdeskatt

13 Upphandling av Plåtarbeten E07 Brevik Skola etapp 3. Nio företag har anmält intresse och fått förfrågningsunderlag. Fem företag har inkommit med anbud. Svea Plåt och Smide AB har antagits som entreprenör. Kostnad: kronor exkl. mervärdeskatt Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar att notera redovisningen.

14 38 Yttrande till länsstyrelsen om allmän kameraövervakning brf Gudöterrassen 1. Föreliggande förslag till yttrande antas som kommunstyrelseutskottets yttrande till länsstyrelsen. Bostadsrättsföreningen Gudöterrassen har till länsstyrelsen i Stockholms län lämnat in en ansökan om tillstånd att få kameraövervaka parkeringsplatserna inom föreningens område. Länsstyrelsen i Stockholms län har överlämnat till Tyresö kommun för yttrande. Syftet med övervakningen är att komma till rätta med ständigt återkommande bilinbrott och stöld (slangning) av bensin. Lagstiftning Regler om kameraövervakning finns i lag (1988:150) om allmän kameraövervakning. Enligt 6 i denna lag ska tillstånd meddelas om intresset av sådan övervakning väger tyngre än den enskildes intresse av att inte bli övervakad. Vid denna bedömning ska särskilt beaktas om övervakningen behövs för att förebygga brott, förhindra olyckor eller därmed jämförliga ändamål. Förslag till yttrande Ansökan om kameraövervakning har initierats på grund av återkommande inbrott i parkerade bilar och stöld av bensin ur bilarna. Sökandens förhoppning är att övervakningen ska förhindra fortsatt brottslighet. Kommunen, som har förståelse för sökandens önskan att komma till rätta med problemen, är beredda att tillstyrka ansökan. Enligt kommunens uppfattning är det dock viktigt att enskildas integritet inte påverkas i för stor omfattning. Det bör därför säkerställas att bevakningsfilmer inte bevaras längre än som är absolut nödvändigt för en säker granskning och att tillgången till det inspelade materialet begränsas till ett fåtal personer. Jag delar kontorets uppfattning att det finns brister i ansökan som rör enskildas integritet som måste säkerställas innan ansökan kan tillstyrkas. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar att yttra sig till länsstyrelsen i enlighet med förslaget till yttrande.

15 39 Yttrande till länsstyrelsen om allmän kameraövervakning Lidl 1. Avstår att avge yttrande i ärendet. Lidl Sverige KB har ansökt om tillstånd för allmän kameraövervakning för Lidls butik på Bollmoravägen 186 i Tyresö. Syftet med övervakningen är at trygga arbetsmiljön för personalen samt stävja och förhindra brott. Länsstyrelsen i Stockholms län har överlämnat till Tyresö kommun för yttrande. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar avstå möjligheten att avge ett yttrande.

16 40 Yttrande till länsstyrelsen om allmän kameraövervakning Loomis Sverige AB 1. Avstår att avge yttrande i ärendet. Loomis Sverige AB har ansökt om tillstånd för allmän kameraövervakning för fordon som används för värdetransporter. Syftet med övervakningen är att uppnå en säkrare arbetsmiljö för transportörerna samt stävja brott. Jag föreslår att kommunstyrelseutskottet beslutar avstå möjligheten att avge ett yttrande.

Kommunstyrelseutskottet den 20 maj 2009

Kommunstyrelseutskottet den 20 maj 2009 Kommunstyrelseutskottet den 20 maj 2009 52 Kommunens säkerhetsarbete, utryckningar och åtgärder under perioden 14 april till den 4 maj 2009 samt kostnader för skadegörelse och åverkan 1. Redovisningarna

Läs mer

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 21.40. Ajournering pågår mellan 20.50 21.03. Paragrafer 80 88 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Pelle Brandt (M)

Läs mer

Granskning av avtalstrohet, Vadstena Kommun

Granskning av avtalstrohet, Vadstena Kommun Granskning av avtalstrohet, Vadstena Kommun Räkenskapsår 2011 Datum 10 mars 2012 Till Kommunrevisionen, Vadstena kommun Från R Wallin 1 Inledning Kommunrevisionen i Vadstena kommun har uppdragit åt Ernst

Läs mer

BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12

BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12 BIL.2 till kallelsen till Brf Hornsplan 1 Årsstämma 2016-05-12 MOTIONER a) Motion om möjlighet att byta balkongglas för gavellägenheter mot söder (uppgång Hornsgatan 141A). Vi önskar att föreningsstämman

Läs mer

Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016

Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016 Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016 Division Avtalsnamn Referens nummer Slutdatum Bränsle och drivmedel. Etanol (E85), Bensin Blyfri 95 och Diesel (MK1) från pump samt biogas. Även tillbehör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Innehåll TEN 49/13 Medborgarförslag om bättre skyltning i och omkring Helénsparken... 3 TEN 50/13 Upphandling av entreprenör för markarbeten på tre skolgårdar...

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 7 december 2015 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Olle Engström Marina Isaksson Sebastian Nilsson Patrik

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

Ekologiska livsmedel i Stockholms stad

Ekologiska livsmedel i Stockholms stad PM 2006 RI+VIII (Dnr 119-2171/2006) Ekologiska livsmedel i Stockholms stad Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande 1. Kommunfullmäktige m.m. anvisas tilläggsanslag med 6 mnkr som

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421

Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 70 Medborgarförslag om rondell vid infarten till Fajansområdet vid Lasarettsvägen. (AU 42) KS 2014-421 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Tranås kommun. Granskning av upphandling. Revisionsrapport. KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson

Tranås kommun. Granskning av upphandling. Revisionsrapport. KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson Granskning av upphandling Revisionsrapport KPMG AB 21 april 2009 Lisa Åberg och Fredrik Ottosson Innehåll 1. Bakgrund, syfte och metod 1 2. Regler om offentlig upphandling 1 2.1 Upphandlingsformerna 2

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED

TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED SAMMANSTÄLLNING AV TRYGGHETSVANDRING PÅ TRANDARED VÅREN 2014 BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET (BRÅ) STADSDEL ÖSTER TRYGGHETSVANDRINGAR - SDF ÖSTER För att klara Borås Stads prioritering gällande säkerhet och trygghet

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden 1(16) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen, kl. 18.30 20.00 Paragrafer 47-57 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling (S) tjg ers Sven Carlsson

Läs mer

Motion om säkrare gång- och cykelvägar

Motion om säkrare gång- och cykelvägar 2007-09-24 202 442 Kommunstyrelsen 2008-01-14 6 14 Arbets- och personalutskottet 2007-12-17 276 580 Dnr 07.541-008 septkf23 Motion om säkrare gång- och cykelvägar Ärendebeskrivning Erika Josbrandt, för

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning, förordning om vägdefinitioner och vägförordningen

Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning, förordning om vägdefinitioner och vägförordningen 1 (4) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2013-11-25 Dnr Sbn 2013-445 Anna Wallroth Dnr KS 2013-749 Samhällsbyggnadsnämnden Svar på remiss från Näringsdepartementet: Ändring i trafikförordning, vägmärkesförordning,

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dnr 2015/249/002 Id 48156 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2015-06-16, KS 269 Gäller från och med 2015-08-01 2 INNEHÅLL Generella bestämmelser 3 Administration 5 Ekonomifrågor

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-08-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Nordinskolan i Smålandsstenar, kl 08.00 10.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) ordförande Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin

Läs mer

Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016

Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016 Upphandlingar som bereds av servicenämnden - 2016 Division Avtalsnamn Referens nummer Slutdatum Bränsle och drivmedel 1201199 2016 02 15 2017 02 15 60,0 Bränsle och drivmedel. Etanol (E85), Bensin Blyfri

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande 140-148 Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun

Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun Våga se! Våga höra! Våga agera! Marie Louise Arendt Säkerhetschef Vellinge kommun En vanlig dag i Vellinge stiger 34 003 personer upp på morgonen går 8 100 personer till sin arbetsplats i kommunen inpendlar

Läs mer

Delegationsordning för fastighetsnämnden Dnr FA.2015.11

Delegationsordning för fastighetsnämnden Dnr FA.2015.11 Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Fastighetsnämnden Fastställelsedatum: 2015-03-11 Ansvarig: Fastighetschef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden el behov Följas upp: Minst vart

Läs mer

Missbruk av parkeringstillstånd för rörelsehindrade Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 26 november 2003

Missbruk av parkeringstillstånd för rörelsehindrade Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 26 november 2003 PM 2003 RIII (Dnr 329-3086/2003) Missbruk av parkeringstillstånd för rörelsehindrade Remiss från Näringsdepartementet Remisstid 26 november 2003 Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande

Läs mer

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014

Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Lista över ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott fredag den 13 juni 2014 Ärende 2 Dnr 2014/000001 Aktuella kommundirektörsfrågor Föredragande: Jan Lagerqvist, kommundirektör Under ärendet informeras

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Lägesrapport Elbilsupphandlingen

Lägesrapport Elbilsupphandlingen MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-03-17 Handläggare: Eva Sunnerstedt Telefon: 08-508 28 913 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-04-12 P. 17 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2013-09-03 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jenny Adolphson (C) Köping, Rådhuset, 2013-09-03 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Roger Eklund. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30- ande (S) (S) v Inger Lindström (S) ersättare Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson (C) ledamot Övriga deltagande Olle Emanuelsson kommunchef

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park Byggnadsnämnden 2012-08-28 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 17.00-19.55 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Annica Henrysson (C) Gunnel Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9506 Karl Gerhards väg

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9506 Karl Gerhards väg BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9506 Karl Gerhards väg 2012-06-19 Katarina Hamilton KFKS 2005/76-251 Sammanfattning Karl Gerhards väg ligger nordväst om Saltsjöbadens sjukhus

Läs mer

Kvinna 57 år. Man 49 år. Man 48 år

Kvinna 57 år. Man 49 år. Man 48 år Att ta med rullstol fungerar inte. Då jag inte har fungerande assistans så vågar jag inte heller pröva. Jag kan inte själv lösa en situation där jag till exempel inte kommer upp på tåg och buss. Kvinna

Läs mer

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet.

Innehåll. Chef sektor barn och utbildning är ansvarig för reglementet. Innehåll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS VERKSAMHET... 2 1 Nämndens ansvarsområden och uppgifter... 2 2 Generella uppgifter och bemyndiganden för nämnden... 2 3 Delegering från kommunfullmäktige... 3 4 Planering,

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 19 januari 2016 Sid Justering... 3 1 Information om projektet förebyggande föräldrastöd i Sundsvalls

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson

Läs mer

Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst

Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst 3 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Therese Larsson Datum 2015-02-10 Diarienummer GSN-2015-0027 Gatu- och samhällsmiljönämnden Förslag till förändring av delegationsordningen för färdtjänst Förslag till beslut

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

Nyckeltal för trafiknämnden

Nyckeltal för trafiknämnden Handläggare: Telefon nr: Mejladress: Nyckeltal för trafiknämnden Nyckeltal 109: Drift- och underhållskostnader totalt samt i förhållande till drift- och underhållsplan mnkr, Total kostnad drift och underhåll

Läs mer

Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden

Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Utlåtande 2003: RIII (Dnr 314-1413/2003) Ändring av avgifter för flyttning av fordon Hemställan från gatu- och fastighetsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Avgifter

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-02-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-02-26 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 26 24 Redovisning av delegationsbeslut... 27 25 Delgivningar...

Läs mer

Sveriges skotervänligaste stad Skrivelse av Anders Broberg (kd)

Sveriges skotervänligaste stad Skrivelse av Anders Broberg (kd) PM 2004 RIII (Dnr 314-1468/2002) Sveriges skotervänligaste stad Skrivelse av Anders Broberg (kd) Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Skrivelsen av Anders Broberg (kd) anses

Läs mer

Motion om båtplatser och ramp för isättning/upptagning av mindre båtar

Motion om båtplatser och ramp för isättning/upptagning av mindre båtar Kommunfullmäktige 2010 09 27 145 343 2011 05 30 95 192 Kommunstyrelsen 2011 05 16 115 246 Arbets och personalutskottet 2011 04 11 76 152 Dnr 10.550 008 septkf21 Motion om båtplatser och ramp för isättning/upptagning

Läs mer

Äldreomsorgens årsberättelse om lex Sarah 2012, egen regi

Äldreomsorgens årsberättelse om lex Sarah 2012, egen regi SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (3) HANDLÄGGARE Pernilla Jensen 08-535 312 04 pernilla.jensen@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgens årsberättelse om lex Sarah 2012, egen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 9 april 1997 kl 17.00-17.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Rolf Östman Annica Eriksson Torbjörn Ahlin Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-18 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 2 Allmänt om delegation Kommunallagen reglerar möjligheten att delegera beslutsfattandet inom kommunens verksamhet. KL

Läs mer

Nordmalings kommun. Granskning av hantering av tilläggsbeställningar. Rapport. KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9

Nordmalings kommun. Granskning av hantering av tilläggsbeställningar. Rapport. KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9 Granskning av hantering av tilläggsbeställningar Rapport KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9 Innehåll Sammanfattning ii 1. Uppdrag 1 2. Bakgrund 1 3. Syfte 1 4. Genomförande 1 5. Finns en rutin för hantering

Läs mer

Skogs Ekeby 6:9 m.fl

Skogs Ekeby 6:9 m.fl 2005-09-30 2005-09-30 Milj. kr Gatubyggnad 3,300 2005-09-30 Milj. kr Gatubyggnad 3,300 Gatubelysning 0,700 2005-09-30 Milj. kr Gatubyggnad 3,300 Gatubelysning 0,700 Iordningställande av grönområden, parker

Läs mer

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015

Ekebylletinen. God fortsättning! Bredband-TV. Nr 46 Januari 2015 Innehåll - Inledning - Bredband-TV - Ekonomi - Styrelsen 2015 - Föreningslokal - Trafik, miljö och allmänna ytor - Bilgrupp - Motioner - Hemsidan - Kvarteren - Grannsamverkan - Årsmötet God fortsättning!

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN ISSN 2000-043X Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämnden HebyFS 2015:47 Infördes i författningssamlingen den 8 augusti 2015 Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (10) Datum Tid Kl. 13.00 16.10 Plats ande B-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Ulf Nilsson och Leif Svensson Vasallen AB 8 närvarande Ulla Ullstein, kommunplanerare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN ISSN 2000-043X HebyFS 2015:04 Infördes i författningssamlingen den 27 januari 2015 Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag BESLUTSUNDERLAG 2015-11-04 Socialnämnden Ärende Beslutsunderlag 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag 48 Vägledning, boende för ensamkommande flyktingbarn Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.25 1 (21) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande.

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande. 1, Plats och tid: Stadshuset Grå, 2011-11-17, kl 17:00-19:45 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ

ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ ÖRESUNDSTÅG AB OCH REGION SKÅNE RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ RAMAVTAL AVSEENDE UNDERHÅLLSDEPÅ Detta avtal har denna dag träffats mellan (A) (B) Öresundståg AB, org. nr 556794-3492, med adress Stortorget

Läs mer

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303

2014-02-04. Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 33 Motion om bättre vitmarkeringar samt skyltning vid cykelöverfarter och övergångsställen. (AU 9) KS 2013-303 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Teknisk nämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 4 2.1 Åtgärder med anledning

Läs mer

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte.

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte. Individ- och familjeomsorg, AngeredS stadsdelsförvaltning Socialsekreterarna som växte. 2 Individ- och familjeomsorg, Angereds Stadsdelsförvaltning AFA Försäkring genomförde preventionsprojektet Hot och

Läs mer

Ansökan om handel med fyrverkerier. 1.Sökande. Faktureringsuppgifter om andra än ovan. Plats där försäljningen sker

Ansökan om handel med fyrverkerier. 1.Sökande. Faktureringsuppgifter om andra än ovan. Plats där försäljningen sker Plats för inkommandestämpel Ifylld blankett skickas till:,, Datum: 1.Sökande Verksamhetens namn (för fysisk person ange fullständigt namn) Ansökan om handel med fyrverkerier tillstånd till förvärv och

Läs mer

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché.

STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN APARTHOTEL ATTACHÉ (769627-1993) Antagna den 2015-10-30 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen ApartHotel Attaché. 2 Ändamål och verksamhet

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Godkänd av kommunfullmäktige den 26 februari 2014, 27 Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund 1 Riktlinjernas

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening

Styrelsen i Barkarby Allé Samfällighetsförening 1(1) 2012-04-05 Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2012 för Tid och plats: Torsdagen den 19 april, kl. 19:30 i Församlingslokalen Järfälla Kyrka. Dagordning 1. Val av ordförande för stämman 2. Val

Läs mer

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen Delegationsordning för Kommunstyrelsen Allmänt om delegation Delegationens innebörd Kommunfullmäktige får, enligt 3 kap 10 kommunallagen, uppdra åt en nämnd att i kommunfullmäktiges ställe besluta i ett

Läs mer

Inriktningsbeslut avseende nytt program för upphandling och inköp samt Vita jobb-modellen

Inriktningsbeslut avseende nytt program för upphandling och inköp samt Vita jobb-modellen PM 2015:106 RI (Dnr 171-332/2015) Inriktningsbeslut avseende nytt program för upphandling och inköp samt Vita jobb-modellen Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Inriktningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2003-12-02 1(20) Plats och tid: Tekniska kontorets sammanträdesrum kl 13.30-17.50 ande: Eva Eriksson (c), ordförande Åke Carlsson (c) Lennart Slättengren (c) Håkan Gärdesmed (m) t o m

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-09-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-09-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-09-24 Innehåll 128 Studiebesök på Trollehöjdskolan och Kronängskolan... 144 129 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista...

Läs mer

Fastighetskontoret, torsdagen den 6 oktober 2011. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Fastighetskontoret, torsdagen den 6 oktober 2011. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 08.00 09.45 Beslutande Clas Ebbeson (M), ordförande Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, torsdag 29 mars 2012, kl. 15.00-17.00

Kommunkontoret, Mellanfryken, torsdag 29 mars 2012, kl. 15.00-17.00 1(20) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Mellanfryken, torsdag 29 mars 2012, kl. 15.00-17.00 Berndt Björkman (C), ordförande Agneta Käld (KD), vice ordförande Anneli Örtlund (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunens hus, Grästorp 2012-05-07, kl 13:00 16.15

Plats och tid Kommunens hus, Grästorp 2012-05-07, kl 13:00 16.15 Allmänna utskottet 2012-05-07 1(16) Plats och tid Kommunens hus, Grästorp 2012-05-07, kl 13:00 16.15 Närvaro/Frånvaro Kent Larsson, ordförande (M) N Göran Enström (S) N Kent Hansson (M) F Tobias Leverin

Läs mer

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN

S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN S TADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN LÄRKAN FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Lärkan. Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att

Läs mer

Införande av alkolås i stadens vagnpark Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2004:5)

Införande av alkolås i stadens vagnpark Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2004:5) Utlåtande 2005: RIII (Dnr 314-1019/2004) Införande av alkolås i stadens vagnpark Motion av Ewa Samuelsson (kd) (2004:5) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2004:5) av Ewa

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

Granskning av ansvarsfördelning mellan teknisk nämnd och förvaltningen

Granskning av ansvarsfördelning mellan teknisk nämnd och förvaltningen www.pwc.se Alf Wahlgren, certifierad kommunal revisor Carl-Gustaf Folkeson, revisionskonsult Granskning av ansvarsfördelning mellan teknisk nämnd och förvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal.

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal. Tjänsteutlåtande Projektledare 2014-03-04 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: Anne-Sophie.Arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Arbetsupplägg för projektet Väsby Entré och projektbudget

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Svenska Rättspsykiatriska Föreningens synpunkter på innehållet i betänkandet

Svenska Rättspsykiatriska Föreningens synpunkter på innehållet i betänkandet Till Socialdepartementet Svenska Rättspsykiatriska Föreningens synpunkter på innehållet i betänkandet Psykiatrin och lagen- tvångsvård, straffansvar och samhällsskydd (SOU 2012:17) Majoriteten av de medlemmar

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Anmälan mot Konungariket Sverige

Anmälan mot Konungariket Sverige Europeiska kommissionen/european Commission B-1049 Bryssel Belgien 2012-07-10 Anmälan mot Konungariket Sverige Sveriges universitetslärarförbund SULF anmäler härmed Konungariket Sverige till Europeiska

Läs mer

Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 2

Avesta kommun sammanträdesprotokoll Sida 2 Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Prästgatan 50 onsdag 27 augusti 2014 kl 09:00-11:10 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Laila Borger (S), ersättare för Lars Isacsson (S) Jan-Åke

Läs mer

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen

Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Regler för fastighetsägare i Kärrdalen Parkera Styrelsen vill meddela följande, att det endast råder P-förbud på Kärrdalsvägen och Myrekärrsvägen enligt beslut från Göteborgs kommun Trafikkontoret och

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-01-25 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 08.30-11.30 Beslutande Bengt-Olov Eriksson, ordförande (S) Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt

Läs mer

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V)

Ajournering under 13, kl 19:55-20:00. Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:50 Ajournering under 13, kl 19:55-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran

Läs mer

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv?

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? NTF Skåne 2009 Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende

Läs mer