ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1

2 Ks 21 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde en information om kommunens ekonomi och med olika scenarier redovisar kommunens möjligheter att halvera koncernens långfristiga skulder för att därmed förbättra förutsättningarna för en långsiktig god kommunal service. Underlaget till ekonomichefens information bifogas kommunstyrelsens protokoll.

3 Ks 22 Dnr Upphandling avseende drift av särskild boendeform för äldre vid Björkbacken och cirka hemtjänsttimmar Vård- och omsorgsutskottets handläggning I enlighet med kommunfullmäktiges beslut den 30 maj 2007 har 35 platser vid Björkbackens särskilda boende samt hemtjänst i närområdet konkurrensutsatts. Förfrågningsunderlag har tagits fram tillsammans med upphandlingsenheten i Norrköping. Upphandlingen har skett enligt lagen om offentlig upphandling (LOU). Vid anbudstidens utgång föreligger ett anbud som uppfyller samtliga krav och ligger under angivet takpris. Utskottets referensgrupp har tagit del av anbudet. Information enligt 19 MBL har genomförts och förhandling enligt 11 och 38 MBL kommer att ske den 1 februari Ärendet har behandlats vid vård- och omsorgsutskottets sammanträde den 30 januari 2008 där kommunstyrelsen föreslås besluta att anta anbudet och uppdra till t f socialchef att teckna avtal. Kommunstyrelsens beslut Under förutsättning att avtal kan tecknas, antar Åtvidabergs kommun Carema Äldreomsorg AB, organisationsnummer , som entreprenör för drift av särskilt boendeform för äldre vid Björkbacken och hemtjänst i närområdet motsvarande cirka timmar per år under tiden 1 september 2008 till och med 31 augusti 2011 med möjlighet till förlängning av avtalet i två år. Total kostnad för uppdraget under perioden 1 september 2008 till och med 31 augusti 2009 är för 35 platser i särskild boendeform SEK och för timmar hemtjänst per år SEK. Därefter följer årlig justering av priset med 90 procent av AKI (arbetskostnadsindex).

4

5 Ks 23 Dnr Medborgarundersökning Kommunledningsförvaltningen har på uppdrag av kommunledningen genomfört en utredning avseende möjligheterna att genomföra medborgarundersökning i kommunen. Ett flertal aktörer finns som genomför medborgarundersökningar och med lite olika metoder. Vissa har standardiserade enkätfrågor med möjlighet till att komplettera med egna frågor och vissa ger stöd och hjälp med att upprätta enkätfrågor tillsammans med kommunen. Vidare sker själva datainsamlingen antingen via telefonintervjuer eller skriftliga enkätsvar. Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 8 augusti 2007 beslutat genomföra en medborgarundersökning under hösten 2007 med anlitande av Statistiska Centralbyrån (SCB). SCB har genomfört medborgarundersökningen i Åtvidabergs kommun under hösten Undersökningen genomfördes som en urvalsundersökning under tiden 18 september 6 november med ett urval på 500 personer i åldrarna år. Svarsandelen blev 66 procent vilket är något högre än genomsnittet. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Ordföranden har vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 lämnat en kortare redovisning av medborgarundersökningen. Vid nämnda kommunstyrelsesammanträde uppdrogs till kommunledningsförvaltningen att göra en fördjupad analys av resultatet från undersökningen. Kommunstyrelsens handläggning Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen lämnar planeringssekreteraren en redovisning av resultatet från medborgarundersökningen. Ordföranden föreslår därvid att undersökningsmaterialet i sin helhet samt analys med kommentarer kommer att göras tillgängligt på kommunens hemsida.

6 forts Ks 23 Ordföranden föreslår vidare att de synpunkter som framkommit från enkätsvaren skall beaktas dels i förvaltningarnas verksamhetsarbete, dels i det politiska arbetet. Kommunstyrelsen biträder ordförandens förslag.

7 Ks 24 Befolkningsutvecklingen Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisar planeringssekreteraren en sammanställning över befolkningsförändringarna under år 2007 samt in- och utflyttningen i olika åldersgrupper under året. Den preliminära befolkningsstatistiken visar att befolkningsutvecklingen i kommunen var negativ under Antalet födda under 2007 uppgick till endast 96 mot året innan då 130 barn föddes. De flesta åldersgrupper redovisar ett negativt flyttningsnetto. Åldersgruppen år redovisar det största negativa flyttningsnettot. Åldersgruppen år redovisar ett positivt flyttningsnetto. Detta tolkas som att unga familjer med eller utan barn flyttar in. Positivt flyttningsnetto uppvisar även åldersgruppen år samt åldersgruppen år. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar foga informationen till dagens protokoll.

8 Ks 25 Dnr VD för kommunens helägda bolag Dag Segrell har frånträtt tjänsten som kommunchef i Åtvidabergs kommun den 30 september 2007, men tjänstgör som VD för kommunens helägda bolag fram till och med 31 december På grund av pågående arbete med försäljning av Åtvidabergs Industribyggen AB och Åtvidabergs Bostads AB erfordras att Dag Segrells tjänstgöring som VD förlängs. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i december 2007 godkänt redovisat ordförandebeslut innebärande att Dag Segrells tjänstgöring som VD för kommunens helägda bolag förlängdes fram till den 9 januari Kommunstyrelsen har därefter vid sitt sammanträde i januari beslutat om en vidare förlängning av Dag Segrells tjänstgöring som VD fram till kommunstyrelsens sammanträde den 6 februari Ytterligare förlängning kommer att ske med en månad i taget fram tills arbetet med pågående försäljning av de kommunala bolagen är slutfört. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att förlänga Dag Segrells tjänstgöring som VD för Åtvidabergs Industribyggen AB och Åtvidabergs Bostads AB fram till den 5 mars 2008.

9 Ks 26 Dnr Beslutsattestanter inför 2008 Enligt av kommunfullmäktige antaget reglemente för internkontroll skall varje styrelse/nämnd upprätta och hålla en aktuell förteckning över utsedda attestanter. Med anledning därav föreligger en ny förteckning över attestanter inom samtliga verksamheter. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet vid sammanträde den 16 januari Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att fastställa förteckning över utsedda attestanter inom samtliga verksamheter. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

10 Ks 27 Dnr Resurscentrum för kvinnors företagande i Kinda/Åtvidaberg fortsatt medfinansiering Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 9 maj 2007 beviljat Växtkraft Kinda bidrag med kronor till projekt med Resurscentrum för kvinnors företagande i Kinda i samverkan med Åtvidabergs kommun. Från Växtkraft Kinda föreligger nu en slutrapport över det arbete som genomförts i projektet Resurscentrum för kvinnors företagande i Kinda/Åtvidaberg. Av rapporten framgår att de mål som satts upp har uppnåtts och det beror till stor del på det stöd projektet fick av medfinansiärer. Samtidigt föreligger en ansökan om fortsatt medfinansiering av projektet. Projektet skall nu arbeta för att stärka det startade arbetet mellan kommunernas företagare, stärka de affärsdrivande nätverken och skapa mötesplatser både lokalt och regionalt. Projektet har även för avsikt att skaffa internationellt utbyte med stöd av Östsvenska Handelskammaren. Projekttiden gäller 1 januari 2008 till och med 31 december 2008 och Resurscentrum för kvinnors företagande i Kinda/Åtvidaberg ansöker således om kronor från Åtvidabergs kommun för fortsatt arbete under Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet vid sammanträde den 16 januari Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja bidrag med kronor gällande fortsatt medfinansiering av projektet Resurscentrum för kvinnors företagande i Kinda/Åtvidaberg. Medel för ändamålet anvisas från anslaget för kommunstyrelsens oförutsedda utgifter.

11 forts Ks 27 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

12 Ks 28 Dnr Företagsinkubatorer som stöd till näringslivsutveckling i små kommuner projekt I Valdemarsviks kommun genomför Framtid Valdemarsvik sedan ett år ett projekt inom Mål 2 Södra benämnt Växthus Valdemarsvik, där en företagsinkubator startats för att stödja nyföretagande och utveckling av befintliga företag. Valdemarsviks kommun konstaterar att nämnda projekt visar att denna form definitivt är en tillgång även för små kommuner för att stärka nyföretagarcentra. Från Valdemarsviks kommun föreligger därför en intresseförfrågan för att genomföra ett kommun- och länsöverskridande projekt riktat till de mindre kommunerna och dess blivande företagare men även till de redan etablerade företagen. Tanken är även att skapa ett starkt nätverk av små kommuner inom målområdet för att hävda oss mot de starka aktörerna i de större städerna och resultatet skulle även kunna leda till andra kommun- och länsöverskridande projekt inom nätverket. Till förfrågan bifogas en redovisning av erfarenheterna från projekt Växthus Valdemarsvik samt en presentation av ny projektidé. Kommunstyrelsens handläggning Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 5 december 2008 beslutat att Åtvidabergs kommun ställer sig positiv till ett deltagande i redovisade projektidé Företagsinkubatorer som stöd till näringslivsutveckling i små kommuner. För deltagande i projektet erfordras nu ett beslut om medfinansiering, vilken beräknas uppgå till totalt kronor för åren Medfinansiering i form av kontanta medel har beräknats till kronor per år.

13 forts Ks 28 Kommunstyrelsens beslut Åtvidabergs kommun beslutar att medfinansiera projektet Inkubatorverksamhet i små kommuner med totalt kronor för åren Medfinansiering sker i form av dels kontanta medel, dels egen arbetsinsats och lokaler enligt fördelning som framgår av upprättat medfinansieringsintyg. Kommunstyrelsen beslutar att för ändamålet anvisa kronor från kommunstyrelsens oförutsedda utgifter för år 2008.

14 Ks 29 Dnr Reviderat naturvårdsprogram för Linköpings kommun remiss Åtvidabergs kommun har i skrivelse från Linköpings kommun lämnats möjlighet att inkomma med synpunkter på ett reviderat naturvårdsprogram för Linköpings kommun. Naturvårdsprogrammet antogs av kommunfullmäktige i maj Programmets viktigaste funktioner är Att vara ett heltäckande, samlat och aktuellt kunskapsunderlag om kommunens naturvärden Att fungera som ett sektorsunderlag i den fysiska planeringen Att klargöra mål och ambitioner i det kommunala naturvårdsarbetet Att fungera som en kunskapskälla för allmänhet och markägare Naturvårdsprogrammet består av två delar programdel och objektdel. Programdelen innehåller bland annat strategier och åtgärder för det kommunala naturvårdsarbetet under programperioden. Objektdelen består av en redovisning av alla kända värdefulla naturområden i kommunen. Som underlag till revideringen har gjorts en intervjuundersökning hos kommuninvånarna om kunskaper och åsikter om kommunens natur och naturvårdsarbete. Dessutom har avstämning gjorts av åtgärder i befintligt program. Eventuella synpunkter skall vara Linköpings kommun tillhanda senast den 25 februari Kommunledningsförvaltningens handläggning Ärendet har internremitterats till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen för yttrande.

15 Forts Ks 29 Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar avge yttrande över Naturvårdsprogram för Linköpings kommun enligt följande: Naturvårdsprogrammet består av två delar, en programdel och en objektsdel. Programdelen innehåller strategier och åtgärder för det kommunala naturvårdsarbetet under programperioden. Åtvidabergs kommun har inga särskilda synpunkter på innehållet i förslag till strategier och åtgärder Objektsdelen består av en redovisning av alla kända värdefulla naturområden i Linköpings kommun. Objektsdelen har uppdaterats med kunskap om naturområden och arter som tillkommit sedan förra naturvårdsprogrammet från år Utefter den gemensamma kommungränsen har två nya objekt tillkommit som ligger i båda kommunerna. Dessa är de båda sjöarna Värnässjön och Losjön. Åtvidabergs kommun kommer att beakta och bedöma dessa objekt vid kommande revidering av sitt eget naturvårdsprogram. I detta yttrande har i första hand de delar som även kan beröra Åtvidabergs kommun beaktats. Den största beröringspunkten i naturvårdssammanhang är det gemensamma ansvaret för riksintresset Eklandskapet. I remisshandlingarna konstateras att länsstyrelsen på regional nivå arbetar med en landskapsstrategi för ett levande eklandskap i Östergötland. I detta arbete medverkar bland annat länets kommuner. Åtvidabergs kommun ser gärna att de båda kommunerna då det är lämpligt samarbetar i kommunövergripande frågor om bevarande och utveckling av riksintresset Eklandskapet. Detta kan bland annat även i fortsättningen ske genom det regionala arbete som drivs via länsstyrelsen. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

16 Ks 30 Dnr Fyrverkerier Vid planerings- och ekonomiutskottets sammanträde den 16 januari 2008 aktualiseras frågan gällande användningen av fyrverkerier. Flera har påtalat problem med oansvarigt användande av fyrverkeripjäser. Många har även framhållit att fyrverkerier avfyras inte bara på nyårsafton utan under ett antal dagar före och efter nyår, vilket gör det svårt för t ex hundägare med skotträdda hundar att skydda sina djur från smällarna. Användningen av fyrverkerier regleras i ordningslagen. Kommunerna har dock med stöd av denna lag möjlighet att närmare reglera användningen av fyrverkerier genom sina lokala ordningsföreskrifter. Åtvidabergs kommun har idag inga föreskrifter som gäller fyrverkerier i sina lokala ordningsföreskrifter. Planerings- och ekonomiutskottet framhåller vikten av att införa en bestämmelse som reglerar frågan genom lokalt beslut och ligger inom ramen för vad som är möjligt att föreskriva med stöd av ordningslagen. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att göra en översyn av nu gällande lokala ordningsföreskrifter och då särskilt beakta kravet på skärpt reglering av användningen av fyrverkerier. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

17 Ks 31 Dnr Delegationsordning för kommunstyrelsen revidering Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 29 november 2006 beslutat anta delegationsordning för kommunstyrelsen att gälla från och med 1 januari Kommunstyrelsens handläggning Inför kommunstyrelsens sammanträde föreligger förslag till ändring i delegationsordningen med anledning av kommunstyrelsens beslut att överföra flyktingsamordningen från vård- och omsorgsförvaltningen till arbetsmarknadsenheten: Nuvarande lydelse Ny lydelse D.3.1 Försörjningsstöd a. enligt av kommunen fastlagd norm (riksnorm) och riktlinjer b. med villkor om praktik eller kompetenshöjande åtgärd c. avslag eller nedsättning av fortsatt försörjningsstöd Delegat: Enhetschef Vidaredelegation: Socialsekr, handläggare, Flyktingsamordnare D.3.1 Försörjningsstöd a. enligt av kommunen fastlagd norm (riksnorm) och riktlinjer b. med villkor om praktik eller kompetenshöjande åtgärd c. avslag eller nedsättning av fortsatt försörjningsstöd Delegat: Enhetschef Vidaredelegation: Socialsekr, Handläggare

18

19 Ks 32 Dnr Delegationsordning för kommunstyrelsen revidering Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 29 november 2006 beslutat anta delegationsordning för kommunstyrelsen att gälla från och med 1 januari Vård- och omsorgsutskottets handläggning Sedan 1 juli 2006 gäller enligt 16 kap 6a-e socialtjänstlagen (SoL) att den kommun som inte inom skälig tid verkställer beslut om biständ enligt 4:1 SoL skall åläggas att betala en särskild avgift. Inom ramen för sitt tillsynsansvar ansöker länsstyrelsen, efter att ha inhämtat kommunens synpunkter, i varje enskilt ärende hos länsrätten att kommunen skall åläggas särskild avgift. Länsrätten ger kommunen möjlighet att yttra sig innan dom faller. Inom nu gällande delegationsordning för kommunstyrelsen är inte vård- och omsorgsutskottet delegat i dessa frågor. Inför kommunstyrelsens sammanträde föreligger förslag från vård- och omsorgsutskottet om ett tillägg i delegationsordningen med följande lydelse: D Yttra sig till domstol eller annan myndighet Angående verkställighet av bistånd enligt 4:1 SoL Lagrum: 16 kap 6a-e Delegat: Utskott Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar anta delegationsordning för kommunstyrelsen med ovan redovisade ändringar.

20

21 Ks 33 Dnr 2005/ Översiktlig planering kommunalt/regionalt samarbetsprojekt i planeringsfrågor I det Regionala Utvecklingsprogrammet Östgötaregionen 2020 finns flera mål och strategier med direkt koppling till sambandet mellan regional och kommunal planering. Regionförbundet ser det som angeläget att inleda en fördjupad samverkan mellan kommunerna och mellan kommunerna och regionen kring planeringsfrågor där kommunala strategier sätt in i ett regionalt sammanhang. Kommunerna har genom det kommunala planmonopolet var och en och inom sitt område ett odelat ansvar för den fysiska planeringen. Ett arbete med en översiktlig planering för Östergötland bedrivet i samverkan mellan kommuner och region är ett sätt att arbeta med och konkretisera det Regionala Utvecklingsprogrammet. Samtidigt kan varje kommun utveckla sin unika strategi grundad på egna förutsättningar och den enskilda kommunens roll i det regionala sammanhanget. Ett sådant arbete kan också fungera som ett underlag för en revidering av utvecklingsprogrammet och skapa en överbryggning mellan regionalt och kommunalt planerings- och strategiarbete. Det kan också tydliggöra förutsättningarna för samverkan mellan kommunerna inom olika områden. Med anledning av ovanstående inbjuder Regionförbundet ÖSTSAM kommunernas politiska ledning och tjänstemannaledning att delta i ett gemensamt projekt kring översiktlig planering. Projektets syfte är att samla det material och den kunskap som finns i kommunerna och hos Regionförbundet samt att utveckla en dialog kring olika planeringsfrågor med koppling till fysisk planering, ta fram kommunala utvecklingsstrategier utifrån varje kommuns särskilda förutsättningar och utifrån ett regionalt perspektiv samt utveckla en gemensam regional strukturbild för Östergötland som i nästa led kan vara underlag för planeringsarbetet inom respektive kommun och för samarbete mellan kommunerna.

22 forts Ks 33 En utförligare skiss av projektets uppläggning samt en beskrivning av förutsättningarna för arbetet framgår av redovisad promemoria. Anmälan om deltagande i projektet sker genom en intresseanmälan till Regionförbundet senast den 22 februari Kommunstyrelsens beslut Åtvidabergs kommun anmäler sitt intresse för deltagande i redovisat samarbetsprojekt kring översiktlig planering.

23 Ks 34 Dnr 299/ Revisionsrapport Granskning av förebyggande arbete, sjukskrivningar och rehabilitering i Åtvidabergs kommun Ernst & Young har på uppdrag av kommunrevisionen genomfört en granskning av hur kommunen hanterar frågor kring anställda som är sjukskrivna. Den övergripande revisionsfrågan har varit att se om kommunen hanterar det förebyggande arbetet, sjukskrivningar och rehabilitering på ett tillfredsställande sätt. Av rapporten framgår att kommunens hantering av dessa frågor i allt väsentligt är tillfredsställande. Vissa förbättringar kan dock göras vad gäller kartläggning av omfattning av arbetsrelaterad sjukskrivning, behov av åtgärder för att komma tillrätta med detta inom främst vård- och äldreomsorgen samt rutiner för fortlöpande uppföljning av omplaceringsfrågor. Kommunrevisionen anhåller om kommunstyrelsens svar på vilka åtgärder som övervägs med anledning av denna granskning och de förslag till förbättringar som redovisas i rapporten. Personalutskottets handläggning Vid personalutskottets sammanträde i november 2007 uppdrogs till personalchefen att lämna förslag till yttrande över revisionsrapporten och därvid beakta de förslag till förbättringar som redovisas i rapporten. Personalchefen konstaterar att genom att enbart förändra redovisningen av sjukfrånvaron har kommunen gått från 9,5 procent till 7,6 procent. Mälsättningen för år 2008 är att öka hälsan. Förutsättningarna för detta är bland annat ett bra arbetsmiljöarbete, bra chefer och ökade friskvårdsinsatser av olika slag. Vidare skall en genomgång av samtliga långtidssjuka genomföras. Inför personalutskottets sammanträde den 21 januari 2008 förelåg av personalchefen utarbetat förslag till yttrande över revisionsrapporten.

24 forts Ks 34 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar avge yttrande över revisionsrapporten Granskning av förebyggande arbete, sjukskrivningar och rehabilitering i Åtvidabergs kommun i enlighet med av personalchefen utarbetat förslag.

25 Ks 35 Dnr Kommunens medlemskap i Åtvidabergs Turistråd Åtvidabergs Turistråds stadgar anger att Åtvidabergs kommun skall vara medlem. I en skrivelse efterfrågas besked om huruvida föreningen skall ändra stadgarna vad gäller kommunens medlemskap. Turistrådet önskar ombilda sig till en vanlig förening utan kommunen som medlem. Det förutsätter dock att kommunen inte kräver medlemskap i föreningen och att föreningens stadgar ändras. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag Åtvidabergs kommun kräver inte att vara medlem i föreningen. Föreningen är därmed fri att ändra i sina stadgar. Kommunstyrelsens beslut Åtvidabergs kommun har inte för avsikt att vara medlem i Åtvidabergs Turistråd. Föreningen är därmed fri att ändra sina stadgar.

26 Ks 36 Delegationsbeslut redovisning Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegationsordning. Dessa beslut redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegation. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar godkänna redovisningen av delegationsbeslut samt foga dem till dagens protokoll.

27 Ks 37 Rapporter och information Elisabeth Edlund lämnar en lägesrapport gällande de pågående överläggningarna i regionfrågan inom ÖSTSAMSs förbundsstyrelse. Ordföranden informerar om Arbetsmarknadsrådets nuvarande verksamhet. Ordföranden informerar vidare om pågående förhandlingar angående finansieringen av tåginköp till Tjustbanan. Ett möte är inplanerat i mars med Linköpings och Västerviks kommuner angående Tjustbanan. Kommunchefen informerar om fyra planerade framtidsseminarier som kommer att äga rum förmiddagar i samband med kommunstyrelsesammanträden under Det första seminariet anordnas den 5 mars kl med temat Morgondagens boende, det andra den 7 maj kl med temat Morgondagens offentliga rum. De övriga två seminarierna Dagens unga, morgondagens vuxna och Kommunala och regionala framtider - kommer att äga rum under hösten 2008 men där datum ännu ej är fastställt.

28 Ks 38 Firmateckning kassa, bank, plusgiro Med anledning av vissa personalförändringar inom kommunen föreslås att de personer som framgår av nedanstående beslut får i uppdrag att teckna kassa, bank och plusgiro. Kommunstyrelsens beslut Björn Clasinder, Stefan Nilsson, Sofie Malm, Anette Säberg och Lennart Haraldsson ges i uppdrag att två i förening teckna kassa, bank och plusgiro.

29 Ks 39 Fråga från Lars Rasch Lars Rasch ställer vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen en fråga angående efterlevnaden av det beslut som kommunstyrelsen tidigare fattat att parkeringsförbud skall råda på Gamla Torget. Ordföranden meddelar att frågan angående utförande av parkeringsövervakning och beslut om felparkeringsavgift skall följas upp.

30

31

32

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2012-02-07 19 2011.278 2012-02-29 Förslag till rev 2012-03-02 Förslag till rev 2012-04-03 80 2011.278 2013-06-17 105 2013.57 Punkt A19 2015-02-03 31 2015.04 Revidering

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dnr 2015/249/002 Id 48156 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2015-06-16, KS 269 Gäller från och med 2015-08-01 2 INNEHÅLL Generella bestämmelser 3 Administration 5 Ekonomifrågor

Läs mer

Kommunstyrelsens delegationsordning avseende tekniska förvaltningen och tekniska utskottet

Kommunstyrelsens delegationsordning avseende tekniska förvaltningen och tekniska utskottet KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Antagen av kommunstyrelsen 2015-05-04, 211. Kommunstyrelsens delegationsordning avseende tekniska förvaltningen och Gemensamma regler Styrelsen får uppdra åt ett utskott, åt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-21 1 (7) 10-15 2011-02-21 1 (7) 10-15 PLATS OCH TID Stadshuset, Hagfors, kl 09.00-09.55 BESLUTANDE Mikael Dahlqvist (S), ordförande Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Margret Bergkvist (V) ÖVRIGA

Läs mer

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25

Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Servicenämnden 2015-08-25 Ändring av delegationsordning Delegationsordning Servicenämnden 2015-08-25 Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (3) Datum 2015-08-12 Vår referens Josefin Haugthon Planeringssekreterare Josefin.Haugthon@malmo.se Tjänsteskrivelse Ändring av delegationsordningen SN-2015-948 Sammanfattning

Läs mer

Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen

Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen Revisionsrapport Delegation av beslutanderätten från kommunstyrelsen Söderhamns kommun November 2009 Författare Lars Meyer Innehållsförteckning 1 Inledning 1 Inledning...3 1.1 Bakgrund, revisionsfråga

Läs mer

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet www.pwc.se Revisionsrapport Malin Kronmar Carl-Magnus Stensson Granskning av inköpsrutinen och köptrohet Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-10.50 Beslutande Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129

DELEGATIONSORDNING KOMMUNSTYRELSEN FÖR. Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 DELEGATIONSORDNING FÖR KOMMUNSTYRELSEN Antagen av kommunstyrelsen 2010-04-28, 129 2 Allmänt om delegation Kommunallagen reglerar möjligheten att delegera beslutsfattandet inom kommunens verksamhet. KL

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING. Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet

STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING. Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet STADSREVISIONEN www.stockholm.se/revision Nr 1 Januari 2008 DNR 420-17/2008 Revisionsrapport STADENS SÄKERHETSARBETE UPPFÖLJNING AV TIDIGARE GRANSKNING Kommunstyrelsen har gett säkerhetsfrågorna hög prioritet

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen 2010-12-07

DELEGATIONSORDNING FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen 2010-12-07 1(11) Rev. KFN 2011-12-06 86, KFN 2014-02-04 12 DELEGATIONSORDNING FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen 2010-12-07 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 3 2.1 Inledning... 3 2.2 Ej delegeringsbara

Läs mer

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen

Delegationsordning. för. Kommunstyrelsen Delegationsordning för Kommunstyrelsen Allmänt om delegation Delegationens innebörd Kommunfullmäktige får, enligt 3 kap 10 kommunallagen, uppdra åt en nämnd att i kommunfullmäktiges ställe besluta i ett

Läs mer

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor

Revisionsrapport/Uppföljning. Delegation. Ängelholms kommun 2010-03-11. Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Revisionsrapport/Uppföljning Delegation Ängelholms kommun 2010-03-11 Kerstin Larsson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 1 1.1 Uppdraget... 1 1.2 Metod... 1 2 Iakttagelser...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

96 Revidering av Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Östra Göinge kommun gällande överförmyndare

96 Revidering av Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Östra Göinge kommun gällande överförmyndare Sida 1 av 14 Ärendeförteckning 93 Uppföljning av kapitalförvaltningen oktober 2015 94 Månadsuppföljning per 2015-10-31 95 Investeringsplan 2016-19, målnivåer och indikatorer 96 Revidering av Bestämmelser

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Yttrande över KPMG:s granskning över läkemedelshanteringen inom särskilda boenden för äldre i Luleå kommun

Yttrande över KPMG:s granskning över läkemedelshanteringen inom särskilda boenden för äldre i Luleå kommun Allmänna utskottet 2012 08 14 57 8 Socialnämnden 2012 08 23 123 8 Dnr 2012/269 73 Yttrande över KPMG:s granskning över läkemedelshanteringen inom särskilda boenden för äldre i Luleå kommun Bilaga 1: Läkemedelshantering

Läs mer

Delegationsordning för fastighetsnämnden Dnr FA.2015.11

Delegationsordning för fastighetsnämnden Dnr FA.2015.11 Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Fastighetsnämnden Fastställelsedatum: 2015-03-11 Ansvarig: Fastighetschef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden el behov Följas upp: Minst vart

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS

Gunnar Tidemand, kommundirektör Gull-Britt Karlsson, sekreterare. Justerande Uno Eriksson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-15 30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen

Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Revisionsrapport Kommunstyrelsens uppsikt över bolagen Östersunds kommun 2010-10-22 Kjell Pettersson, certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Bakgrund

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING

ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Märke: Anbud Ängskärs havscamping 2013 Sista dag för anbud: 2013-08-30 ANBUDSFÖRFRÅGAN AVSEENDE TJÄNSTEKONCESSION FÖR DRIFT AV ÄNGSKÄRS HAVSCAMPING Bilagor 1. Förutsättningar och krav 2. Faktablad 3. Mall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Tjörns kommun Förstudie av kommunens fördelning av ansvar och beslutanderätt

Tjörns kommun Förstudie av kommunens fördelning av ansvar och beslutanderätt Förstudie 2012 Genomförd på uppdrag av revisorerna Februari 2013 Tjörns kommun Förstudie av kommunens fördelning av ansvar och beslutanderätt J ERNST & YOUNG ~~~Illlllllll~ =~ ERNST&YOUNG Innehåll 1. Inledning

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Reviderad 2016-04-28 Dnr 2015/692-KuN. Delegationsordning. Kulturnämnden

Reviderad 2016-04-28 Dnr 2015/692-KuN. Delegationsordning. Kulturnämnden Reviderad 2016-04-28 Delegationsordning Delegationsordning för INLEDNING s ansvarsområden s ansvarområden framgår av nämndens reglemente. Arbetsgivarrollen Samverkan Samverkan mellan parterna bygger på

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.15 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Siw Gustavsson Sirvan Mostafaey

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Socialnämnden 4 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 4 mars 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling delegationsordning ÖFS 2013:34 Reviderad av Kommunstyrelsen: 2015-09-28, KS 11:25 Dnr KS 2015/0299 delegationsordning Reviderad av Kommunstyrelsen 2015-09-28, KS 11:25 Dnr:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

Hällefors kommun. Uppföljning av intern kontroll Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-05-16 Antal sidor: 13

Hällefors kommun. Uppföljning av intern kontroll Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-05-16 Antal sidor: 13 Revisionsrapport Offentlig sektor KPMG AB Antal sidor: 13 Innehåll 1. Sammanfattning 2. Bakgrund 2.1 Definition av intern kontroll 2.2 Exempel på uppföljning av den interna kontrollen 3. Syfte 4. Avgränsning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsformer

Kommunstyrelsens arbetsformer Revisionsrapport Kommunstyrelsens arbetsformer Härryda kommun 25 maj 2009 Bo Thörn 1 Sammanfattning Revisorerna i Härryda kommun har gett Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers i uppdrag att granska

Läs mer

Delegationsplan. för. Barn- och skolnämnd Lunds stad

Delegationsplan. för. Barn- och skolnämnd Lunds stad LUNDS KOMMUN Barn- och skolförvaltning Lunds stad Delegationsplan för Barn- och skolnämnd Lunds stad Fastställd av Barn- och skolnämnd Lunds stad 2011-06-22. Reviderad 2012-06-20 samt 2013-10-16. Innehållsförteckning

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Sidan 1 av 7 Strategienheten Datum Dnr Sid 2016-02-03 2015 KS 895 1 (3) Gräsöfondens styrelse Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Bakgrund Gräsöfonden har sedan bildandet

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00

Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2015-01-14 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 14 januari 2015, klockan 8.00 11.00 Beslutande Övriga närvarande Martin Carling (C) ordf Elisabet Forsdahl (C) Ture

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS DELEGATIONSORDNING. Delegation av kommunstyrelsens beslutanderätt

KOMMUNSTYRELSENS DELEGATIONSORDNING. Delegation av kommunstyrelsens beslutanderätt LULEÅ KOMMUN Dnr 1 (11) KOMMUNSTYRELSENS DELEGATIONSORDNING Delegation av kommunstyrelsens beslutanderätt Regler om delegering av nämndärenden finns i 6 kap. 33-38 kommunallagen (KL). Delegation innebär

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument delegationsordning Antagen av Kommunstyrelsen 2015-12-16, KS 16:5 Dnr: KS 2015/0311 Ersätter Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2013:34 Kommentar: - delegationsordning,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

9 Ikraftträdande och genomförande

9 Ikraftträdande och genomförande 9 Ikraftträdande och genomförande Förslag: Lagen om regional fysisk planering och övriga lagförslag ska träda i kraft den 1 januari 2019. 7 kap. plan- och bygglagen (2010:900) och lagen (1987:147) om regionplanering

Läs mer

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013.

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013. ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-08 Blad 11 4.W- j.. 3!..... renr VA S. $p Ks 65 Dnr 93/2014-042 Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013 Från

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN ISSN 2000-043X HebyFS 2015:04 Infördes i författningssamlingen den 27 januari 2015 Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reviderat 2009-02-17 Kommunfullmäktige 2009-08-31 46 SOCIALNÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17

SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-11-17 OBSERVERA DAG/DATUM! Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, socialkontoret Vallentuna Kallade tjänstemän Övriga kallade Inga-Lill Björklund, Socialchef Elin Rundqvist,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-11 KS 108 Risk- och sårbarhetsanalys 2012 KS 109 Yttrande över handlingsprogram för Räddningstjänsten Östra Kronoberg 2011-2012 KS 110 Revisionsrapport Granskning av tillämpning

Läs mer

Delegationsordning. Antagen av Vård- och omsorgsnämnden 2012-11-29, 94. Diarienummer VON12/112. Reviderad 2013-01-24 VON 7. Diarienummer VON14/79

Delegationsordning. Antagen av Vård- och omsorgsnämnden 2012-11-29, 94. Diarienummer VON12/112. Reviderad 2013-01-24 VON 7. Diarienummer VON14/79 ionsordning, 94 Diarienummer VON12/112 Reviderad 201-01-24 VON 7 Diarienummer VON14/79 Reviderad 2014-09-04 VON 59 2 Använda förkortningar i delegationslistan KL Kommunallagen (1991:900) OoS Offentlighets-

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Camilla Ollas Hampus (C) Britt-Marie Essell (S)

Inge Östlund (C), ordförande Camilla Ollas Hampus (C) Britt-Marie Essell (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 13:00-15:10 Beslutande Inge Östlund (C), ordförande Camilla Ollas Hampus (C) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämndens alkoholhandläggning

Socialnämndens alkoholhandläggning Revisionsrapport Socialnämndens alkoholhandläggning Mora kommun Oktober 2009 Författare Ove Axelsson Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund och revisionsfråga.... 3 1.2 Metod... 3 2 Organisation...

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30-15.15 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Roger Nilsson, ersättare för Marita Dahlgren Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson

Läs mer

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Revisionsrapport Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Katrineholms kommun Februari 2010 Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och

Läs mer

Nordmalings kommun. Granskning av hantering av tilläggsbeställningar. Rapport. KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9

Nordmalings kommun. Granskning av hantering av tilläggsbeställningar. Rapport. KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9 Granskning av hantering av tilläggsbeställningar Rapport KPMG 16 september 2010 Antal sidor 9 Innehåll Sammanfattning ii 1. Uppdrag 1 2. Bakgrund 1 3. Syfte 1 4. Genomförande 1 5. Finns en rutin för hantering

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 13 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M) Lars-Anders Ottosson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.40 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Mira Wedenberg (M) Sören Söderström (C)

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx

DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx DELEGATIONSORDNING FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen 2010-xx-xx 1. Sammanfattning:... 2 2. Regler kring delegering... 2 2.1 Inledning... 2 2.2 Ej delegeringsbara ärenden... 3 2.3 Delegering i brådskande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN ISSN 2000-043X Delegationsordning för samhällsbyggnadsnämnden HebyFS 2015:47 Infördes i författningssamlingen den 8 augusti 2015 Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ks 35 Utbildning Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen sker en utbildning gällande vård- och omsorgsverksamheten och gällande socialtjänstlagstiftning. Medverkande vid utbildningen är socialchefen

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Revisionsrapport. Oxelösunds kommun. Granskning av avtalshantering. Karin Jäderbrink Lars Edgren 2013-01-14

Revisionsrapport. Oxelösunds kommun. Granskning av avtalshantering. Karin Jäderbrink Lars Edgren 2013-01-14 Revisionsrapport Granskning av avtalshantering Karin Jäderbrink Lars Edgren Oxelösunds kommun 2013-01-14 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga och kontrollmål

Läs mer

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Åtvidabergs kommun

Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Åtvidabergs kommun BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Anders Lennartsson 2015-08-05 TSN 2015-211 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avtal avseende överlämnande av särskild kollektivtrafik i Kommunstyrelsen i träffade

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022

Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 1 Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Antaget av fullmäktige 2014-12-10, 200 att gälla från och med 2015-01-01. Reviderat av fullmäktige 2015-05-07, 48. Dnr 2015/0104 KS.022 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområde

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Ronny Moström (S), Lena Norstedt (C), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 12 juni 2015, klockan 15:00-17:00 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S)( 58-62), Marita Pettersson

Läs mer

Beslut vid kommunstyrelsens sammanträde 12 januari 2016

Beslut vid kommunstyrelsens sammanträde 12 januari 2016 Beslut vid kommunstyrelsens sammanträde 12 januari 2016 Besök Klockan Ärende Sandra Andersson, rektor Aleholm 13.15 22 Karolina Rellme 13.45 8-10 1. Val av protokolljusterare samt fastställande av plats

Läs mer

Ann-Gret Sillén, socialchef A-Ch Andersson, c ej tjg ers. Jonny Bengtsson

Ann-Gret Sillén, socialchef A-Ch Andersson, c ej tjg ers. Jonny Bengtsson Plats och tid Kommunhuset Revelj 11 november 2015 kl. 13:00 16.45 ande Per-Inge Pettersson, c ordf Conny Daag, m Jonny Bengtsson, s Eva Svedberg, s Monica Bergh, kd Antje Rohde, c Lizette Wästerlund, s

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-23 Kommunstyrelsen Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN

Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Delegationsbestämmelser för kommunstyrelsen Riktlinjer 2008-09-29, 226 Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund

Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund ALINGSÅS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Godkänd av kommunfullmäktige den 26 februari 2014, 27 Riktlinjer för upphandling i Alingsås kommun med tillhörande kommunala bolag samt kommunalförbund 1 Riktlinjernas

Läs mer

Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun

Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun 1 (8) Reviderat reglemente för Kommunstyrelsen i Strömstads kommun Utöver vad som är föreskrivet om Kommunstyrelsen i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Kommunstyrelsen har att i samverkan

Läs mer

Delegationsordning för Kommunstyrelsen i Strängnäs kommun

Delegationsordning för Kommunstyrelsen i Strängnäs kommun 1/18 Beslutad: Kommunstyrelsen 131, 2015-05-27 Gäller fr o m: 2015-05-28 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:277-002 Ersätter: beslutad av kommunstyrelsen 44, 2008-02-04 (reviderad 162, 2008-06-02,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Janeth Nilsson Norén (c), 1:e vice ordförande

Läs mer

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015

Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 Basgranskning av byggnadsoch miljöskyddsnämnden 2015 KOMMUNREVISIONEN Revisionsrapport 1(8) KR-2015/0014 Handläggare, titel, telefon Christer Lordh, 1:a revisor 011-15 17 15 Revisionsrapport av byggnads-

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning med Förvaltningschefens vidaredelegering samt Delar av kommunstyrelsens delegation.

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning med Förvaltningschefens vidaredelegering samt Delar av kommunstyrelsens delegation. Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning med schefens vidaredelegering samt Delar av kommunstyrelsens delegation 1 (10) Innehållsförteckning Inledning 3-4 Allmänt om delegation Delegationens innebörd

Läs mer