KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19."

Transkript

1 Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie, pkt 1-4 Linn Axelsson, förvaltningssekreterare Vallentuna den 25 maj 2005 Lars-Bertil Ohlsson Ordförande Linn Axelsson Sekreterare Justerande:... 1 (14)

2 Innehållsförteckning: Sid Justerande: Godkännande av dagordningen Planprogram för centrala Vallentuna - Bilaga Program för detaljplan för Tegelbruket - Bilaga Lingsberg 1:7. Nybyggnad av tre enbostadshus - Bilaga Bidrag till kulturverksamhet 2005 ansökan från Klockarborgs vänner - Bilaga Budgetuppföljning 1/ Bilaga Motion om barnombudsman i kommunen remissyttrande till kommunstyrelsen - Bilaga Föreningsträffar Anmälningslista Rapporter 11. Övriga eventuella ärenden 2 (14)

3 1. Godkännande av dagordningen 3 (14)

4 2. Planprogram för centrala Vallentuna Dnr Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet lämnar ärendet till kulturnämnden utan eget ställningstagande. Ärendet Planprogrammet är efter beslut i kommunstyrelsen den 11 april utsänt för samråd. Strukturplanen och gestaltningsprogrammet redovisar stads- och grönstruktur för den centrala delen av Vallentuna som underlag för fortsatt utveckling. Kommunens mål är att det centrala området ska växa till en småskalig kvartersstad baserad på stadstypen småstad. Strukturplanen med illustrationer samt gestaltningsprogram ska ingå i ett planprogram som är gemensamt för kommande detaljplaner i området. Planprogrammet ska godkännas av kommunfullmäktige. Ärendets behandling vid arbetsutskottets sammanträde Arbetsutskottet diskuterar och lämnar synpunkter på planprogrammet samt uppdrar åt kulturförvaltningen att utarbeta förslag till nämndens yttrande. Ärendets tidigare behandling Kulturnämnden yttrade sig 31 augusti över skissförslaget Hur ska Vallentunas centrala områden utvecklas i framtiden? Handlingar i ärendet 1. Planprogram för centrala Vallentuna. (Handlingarna finns även på kommunens hemsida och är utställda på Vallentuna bibliotek.) 2. Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse Kulturnämnden Synpunkter på skisser, centrala området i Vallentuna planprogram. Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse ;31. 4 (14)

5 3. Program för detaljplan för Tegelbruket Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden avstyrker förslaget om avstyckning av mark till mindre fastigheter för bostadsbebyggelse norr och öster om tegelbruksvillorna. I övrigt lämnar kulturnämnden planen utan erinran. Kulturnämnden skulle gärna se att konstnärlig utsmyckning i området anknyter till tegelbrukets tid, ev. med tegel från platsen. Ärendet Kulturförvaltningen har från samhällsbyggnadsförvaltningen fått program för Tegelbruket utsänt på samråd. Syftet med planen är att möjliggöra bostadsbebyggelse i ett centrumnära läge. Området föreslås bebyggas med ca 120 bostäder i småhus i grupp och flerbostadshus. I södra delen av området föreslås seniorbostäder. Öster och norr om de befintliga bruksvillorna föreslås marken styckas av till mindre fastigheter för bostadsbebyggelse. Kulturförvaltningen Planområdet har tidigare tillhört Åby gård, och markeras redan på jordebokskartan från 1635 som öppen mark/åkermark runt gården. Åby gård låg på höjden intill tegelbruksvillorna. År 1918 påbörjades arbetet vid Vallentuna tegelbruk, som var beläget i planområdets södra del. Bruket startade med säsongsverksamhet, och blev verksamt året runt först Åby tegelbruk låg öster om det aktuella planområdet och är idag bebyggt. Fabrikörerna till de två tegelbruken hade var sin villa intill varandra, de s.k. tegelbruksvillorna. Kullen där villorna ligger har genom tiderna legat som en ö i landskapet, först omgiven av åkermark, sedan av tegelbruken. När ny bebyggelse planeras i närheten är det av stort värde att kullen med tegelbruksvillorna behålls intakt och att man inte går för nära med den nya bebyggelsen. Ett förslag har kommit till kulturförvaltningen om att ha någon typ av konstnärlig utsmyckning med anknytning till tegelbruket i området, ev. med riktigt tegel från de aktuella bruken. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden avstyrker förslaget om avstyckning av mark till mindre fastigheter för bostadsbebyggelse norr och öster om tegelbruksvillorna. I övrigt lämnar kulturnämnden planen utan erinran. 5 (14)

6 Kulturnämnden skulle gärna se att konstnärlig utsmyckning i området anknyter till tegelbrukets tid, ev. med tegel från platsen. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta enligt kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsnämnden. Program för detaljplan för Tegelbruket Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (14)

7 4. Lingsberg 1:7. Nybyggnad av tre enbostadshus Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet lämnar ärendet till kulturnämnden utan eget ställningstagande. Ärendet Kulturnämnden har fått en remiss från Samhällsbyggnadsförvaltningen, på ett förhandsbesked för avstyckning av tre nya tomter för enbostadshus. Två av tomterna ligger i närheten av Lingsbergsvägen. Fastigheten ligger inom område av riksintresse för kulturminnesvården samt inom område 5:1, Angarn, utpekat i det kommunala kulturminnesvårdsprogrammet. Kulturförvaltningen Längs Lingsbergsvägen, den ålderdomliga landsvägen mellan Vallentuna och Vada, ligger ett av de bäst bevarade landskapsavsnitten i kommunen. Området är rikt på fornlämningar och värdefull bebyggelse. Området är unikt med sin slingrande grusade väg, de små byarna och mindre herrgårdarna, samt vyn över Angarnssjöängens naturreservat och betesmarker. Byggnaderna i området är i huvudsak från 1800-talet men t.ex. Lingsberg har en huvudbyggnad från 1700-talet. Området är mycket känsligt för nyetablering. Ny bebyggelse bör endast tillkomma efter planmässiga överväganden. Gröndal som nyligen detaljplanerats har inte tomter förlagda i anslutning till det känsliga landskapet. Den nya tillfarten kom också till vid bostadsområdet för att inte belasta det öppna Angarnslandskapet. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden kan acceptera ett av de tre föreslagna nya enbostadshusen, den markerad med nr 1 på förhandsbeskedet, under förutsättning att tillfart sker via den nya vägen till området Gröndal. Speciella krav på placering och utformning kan ställas med särskilda hänsyn till kulturmiljön. Ärendets tidigare behandling Kulturnämnden fick tidigare ett förslag till enbostadshus på samma fastighet med känsligt läge. Ärendet behandlades den 1 april 2004 (KN 19) med beslut: Kulturnämnden avstyrker det nya enbostadshuset i det föreslagna läget. Skulle sökanden hitta en ny placering kan beslutet omprövas. 7 (14)

8 Ny bebyggelse bör endast tillkomma efter planmässiga överväganden. Speciella krav på placering och utformning kan ställas med särskilda hänsyn till kulturmiljön. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljö & bygglov Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (14)

9 5. Bidrag till kulturverksamhet 2005 ansökan från Klockarborgs vänner Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden beviljar Klockarborgs vänner ett garantibidrag om kronor till nationaldagsfirande. Ärendet Klockarborgs vänner ansöker om garantibidrag om kronor för kostnader för musikuppträdanden i samband med nationaldagsfirandet Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden beviljar Klockarborgs vänner ett garantibidrag om kronor till nationaldagsfirande. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta i enlighet med kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Bidragsansökan från Klockarborgs vänner. 9 (14)

10 6. Budgetuppföljning 1/2005 Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden godkänner tertialrapport 1 år 2005 med årsprognos samt beslutar överlämna den till kommunstyrelsen. Ärendet Kulturförvaltningen har tagit fram en ekonomisk uppföljning med årsprognos efter första tertialen Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden godkänner tertialrapport 1 år 2005 med årsprognos samt beslutar överlämna den till kommunstyrelsen. Beslutsgång Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta i enlighet med kulturförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. VASARU-rapport (14)

11 7. Motion om barnombudsman i kommunen remissyttrande till kommunstyrelsen Dnr Ärende Karin Dahl-Strandin (s) och Hans Strandin (s) har i en motion till kommunfullmäktige i Vallentuna föreslagit att en kommunal barnombudsman tillsätts med uppgift att ta fram en modell för barnbokslut som ska användas i samtliga nämnder och styrelser i samband med det årliga bokslutet. Motionärerna vill att FN: s Konvention om barns rättigheter (barnkonventionen) från skall tillämpas lokalt i Vallentuna på det sätt som föreslås i motionen. Kulturförvaltningen Vallentuna kommuns barn- och ungdomspolitiska handlingsprograrm, som har sin grund i Barnkonventionen, antogs av kommunfullmäktige våren Programmet, som nu är i behov av en översyn och aktualisering, har varit en utgångspunkt för ökat samarbete kring barn- och ungdomsfrågor. Samverkansformer har utvecklats kring t.ex. ungdomsmottagningen och planering för en gemensam familjecentral i kommunen, samt Tryggare Vallentuna med frivilliga organisationer. Den årliga barn- och ungdomsveckan i kommunen, som fokuserade på handlingsprogrammet och barnkonventionen och som var ett sätt att hålla barnkonventionen levande genomfördes t.o.m. år Inom kulturnämndens verksamhetsområde har samarbetsformer utvecklats med Kulturskolan, skolorna och Nova. Barnombudsmannen drar i sin årsredovisning för 2004 följande slutsatser beträffande kommunernas arbete med barnkonventionen: Kommunerna behöver förankra beslut som tagits kring barnkonventionen i verksamheter och för att veta om hänsyn tas till barns och ungas rättigheter i praktiken, behöver metoder för uppföljning utvecklas. Beslut och metoder om barnkonventionens genomförande bör ha en tydligt koppling till kommunernas budgetprocess. Flera samverkansgrupper för barn- och ungdomsfrågor finns på olika nivåer inom Vallentunas kommunorganisation. Det finns anledning att klargöra och dokumentera deras uppdrag. 11 (14)

12 Samtidigt kan en gemensam modell fastställas för hur nämnderna ska redovisa barnperspektivet i sina verksamhetsplaner och verksamhetsberättelser. Handlingar i ärendet 1. Motion till kommunfullmäktige i Vallentuna från Karin Dahl- Strandin och Hans Strandin daterad Kulturförvaltningens tjänsteskrivelse (14)

13 8. Föreningsträffar 2005 Dnr Arbetsutskottets förslag Kulturnämnden inbjuder till föreningsmöte onsdagen 7 september i Vallentuna och torsdagen 13 oktober i Karby. Ärendet Kulturnämnden inbjuder föreningar inom sitt verksamhetsområde till två möten per år. Kulturförvaltningens förslag Kulturnämnden inbjuder till föreningsmöte onsdagen 7 september i Vallentuna och torsdagen 13 oktober i Karby. 13 (14)

14 9. Anmälningslista Meddelas och lägges till handlingarna. 1. Protokoll Kommunfullmäktige 4 april Valärenden Kommunfullmäktige 4 april Köpeavtal för Vallentuna-Veda 1:6 Kommunfullmäktige 25 april Kommunägda fastigheter som föreslås avyttras Kommunfullmäktige 25 april Revidering av handikapplan 2. Kurser och konferenser Stockholms läns bildningsförbund och Kommunförbundet Stockholms län. Förbättrad dialog och utökat samarbete en konferens med kommuner och studieförbund. 27 september Diverse skrifter/skrivelser 3.1 Vallentuna kommun, miljö & bygglov. Solsta 1:1. Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus. 3.2 Vallentuna kommun, miljö & bygglov. Säby 11:2. Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus. 3.3 Vallentuna kommun, plan & exploatering. Detaljplan för bostäder på Kumla 1:44 och del av Ramsta 7:1 m.fl. samfällda fastigheter. 3.4 Vallentuna kommun, revisorerna. Lönehantering, revisionsrapport. 3.5 Regeringen, utbildnings- och kulturdepartementet. Uppdrag och inbjudan till myndigheter och andra att medverka i Mångkulturåret (14)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp)

Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Jane Schultzberg (m) Ove Hahn (m) Sigurd Rahmqvist (m) Gabriel Liljenström (fp) Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005 kl. 19.00 21.40 ande Ersättare Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 15 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 15 mars 2005, kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Pernilla

Läs mer

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00

Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 Kulturnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet. Kommunalhuset 1tr, Tuna torg 1, tisdagen den 10 juni 2003 kl 16.00 16.00 ca 17 Nämndmöte 17.00 ca 20.30 Guidad tur med paus för picknick.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Camilla Fernlund (fp) 57 Michael Saltas (kd) Linnéa Nyman (s) Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare. Vallentuna bibliotek, Vallentuna

Camilla Fernlund (fp) 57 Michael Saltas (kd) Linnéa Nyman (s) Maria Liljeholm, förvaltningssekreterare. Vallentuna bibliotek, Vallentuna Kulturnämnden 2007-06-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 12 juni 2007 kl. 19.00-20.00. Lars-Bertil Ohlsson (kd), ordförande Jane

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Måndagen den 22 maj 2006, kl 19.00. Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20.

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17:00-18:20. Kulturnämndens arbetsutskott Datum 2008-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna

Läs mer

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande

KALLELSE Plats och tid för OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, sammanträdet Kallade tjänstemän 1. Justerande Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet OBS! Bällstarummet, Kommunalhuset,Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00. Sammanträdesrum bokade för gruppmöte: Borgerlig

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat Kulturnämnden 30 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 30 augusti 2005, kl. 19.00 Pernilla Järveroth, kommunantikvarie

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef

Elvi Hellström (s) icke tjänstgörande ersättare Pernilla Järveroth, kommunantikvarie 72-75 Ingrid Ullman, kulturchef Kulturnämnden 2000-10-17 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 17

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 7 oktober 2003 Kulturnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet. Kommunalhuset, 2 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Isa Lindqvist, kommunantikvarie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2008-03-19 1(15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 13.00 kl 14.45 Beslutande: Bengt-Olov Persson, ordförande Torbjörn Parling Stefan

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Kil 2:108 i kommundelen Boo, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Kil 2:108 i kommundelen Boo, Nacka kommun 2015-08-11 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2015/39-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Kil 2:108 i kommundelen Boo, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08

Kommunstyrelsens planutskott 2011-09-08 1 Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna. Kl 08.00-13:00 ande Örjan Lid (M), ordförande, Elisabeth Rydström, (C), Raimo Vuojärvi (M), Gunnel Orselius-Dahl (FP), Ing-Marie Elfström (S).

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 6 december 2005 Kulturnämnden 6 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset 1 tr, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 december 2005 kl. 15.30 Ingrid Ullman, kulturchef

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 14 maj 2002 kl 16.00 19.00 Kulturnämndens arbetsutskott 14 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus, Skillingaryd, onsdagen den 27 april 2005 klockan 13.00-14.40 Beslutande Bengt Dahlqvist (m), ordförande Kristina

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl

Kulturnämndens arbetsutskott Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 1 (13) Plats och tid ande Arkivrummet, Kulturförvaltningen, Torggatan 11, Vallentuna kl 17.00-18.30 Lars-Bertil Ohlsson (KD), ordförande Jane Schultzberg (M) Ylva Bäckman (S) Övriga närvarande Jean-Paul

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Kommunstyrelsens EXTRA arbetsutskott 2006-12-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 1 (16) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-11-19, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-11-18 om du inte kan justera. 1 (5) Datum 2013-11-08 Ärende Beslutsförslag

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 4 oktober 2010 Syfte Planens syfte är att ge ramar för den bebyggelse

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE Ärende 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE KN Tjänsteskrivelse Gatunamn inom Bällstaberg

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län

HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen. UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess. Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen UTLÅTANDE Inför fortsatt planprocess Detaljplan för Brännan 23:4 m fl, i Viken Höganäs kommun, Skåne län Utlåtandet har upprättats den 2010-06-01 Syfte Planens syfte är att

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-08-11 Plats: Tågarpskolan ( OBS!, samling i huvudentrén på Tågarpskolan) Tid: 2015-08-17 kl. 18:00 Kl. 17.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare

Läs mer

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp)

Jonas Biström (m) Sigurd Rahmqvist (m) Nasrin Kabiry (m) Bengt Dahlbeck (c) Linnéa Nyman (s) 86-90, Ingrid Rost (mp) Kulturnämnden 2007-11-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 6 november 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd) ordförande Ulrika

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 82 Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar: 1. efter lokaliseringsprövning

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av implementering av Fn:s barnkonvention, augusti 2003

Revisionsrapport Granskning av implementering av Fn:s barnkonvention, augusti 2003 2003-12-01 Barn- och skolnämnd Öster Barn- och skolnämnd Norr Barn- och skolnämnd Söder Tekniska nämnden Socialnämnden Utbildningsnämnden Byggnadsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.05 Beslutande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s) Håkan Rosenqvist (m), tjänstgör för Margreth Bengtsson (c) Gunilla Aastrup-Persson

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och miljönämnden

Föredragningslista Bygg- och miljönämnden Föredragningslista Bygg- och miljönämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 24 april 2006, Bergåsen (rum 572) kl. 10.00 OBS Tiden Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-13 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-10-13 8:15-11:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Anders Fröjdö Gunilla Josefsson

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11) 2011-08-29 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 augusti 2011, klockan 14.00 14.50 Beslutande Börje Ahlin (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask

Mona Karlsson (m) Karl-Heinz Dahlin (m) Karina Karlsson (c) Sven-Olof Nilsson (s) Åke T Carlestam (mp ) Hans Gustafsson Britt Heckscher-Rask Miljö- och hälsoskyddsnämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 23 mars, kl 18.30 20.00 Bo Ivgren (m) ordförande Claes Ericsson,

Läs mer

[9191LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (13)

[9191LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (13) [9191LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (13) Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGS- OCH SOCIALA UTSKOTT 2016-05-12 Bos 69 Dnr KS 0132/2016 Handlingsplan för implementering av Förenta

Läs mer

kl 18.30-20.45, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29

kl 18.30-20.45, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29 Nämnd Miljönämnden Sid 1-30 Offentligt sammanträde Delvis Sammanträdesdag Onsdagen den 12 juni 2013 Tid och plats kl 18.30-20.45, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29 Beslutande Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes

Läs mer

1 NACKA TINGSRÄTT Mark- och miljödomstolen DOM. 2012-02-17 meddelad i Nacka Strand. KLAGANDE 1. Gunnar de Freitas, Kopparvägen 180, 187 44 Täby

1 NACKA TINGSRÄTT Mark- och miljödomstolen DOM. 2012-02-17 meddelad i Nacka Strand. KLAGANDE 1. Gunnar de Freitas, Kopparvägen 180, 187 44 Täby 1 NACKA TINGSRÄTT meddelad i Nacka Strand Mål nr KLAGANDE 1. Gunnar de Freitas, Kopparvägen 180, 187 44 Täby 2. Anne-Marie Holmen, samma adress MOTPART Gotlands kommun, 621 81 VISBY SAKEN Detaljplan för

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

5. Detaljplaneprogram Grävsta 22:2 m.fl. fastigheter Dnr Hö-Mö 09/25-214

5. Detaljplaneprogram Grävsta 22:2 m.fl. fastigheter Dnr Hö-Mö 09/25-214 2010-05-18 Kallelse/Föredragningslista Hölö-Mörkö kommundelsnämnd Handläggare Kerstin König 070 697 27 93 Kerstin.konig@sodertalje.se Tid och plats: Torsdagen den 27 maj, 2010 kl 17.00, Hölö förskola Klockan

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-02-21 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-02-21 1 (10) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-02-21 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 12.00 Beslutande Johan Gustafsson(M), ordförande Tore Andersson (M) Birgit Åhlund (C) Bength Andersson

Läs mer

Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015. Förstudie Björnön. Västerås stad

Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015. Förstudie Björnön. Västerås stad Revisionsrapport 2015:9 Genomförd på uppdrag av revisorerna 17 november 2015 Förstudie Björnön Västerås stad Innehåll 1 Inledning... 2 2 3 4 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Syfte och frågeställningar... 2 1.3 Avgränsning...

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 177-180 Omedelbar justering 181-200 Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden 13 november 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Byggnadsnämnden. Utses att justera: Christer Jönsson och Lars Carlsson Paragrafer: 61-77. Sekreterare. Ordförande. Carl-Gustaf Gudmundsson.

Byggnadsnämnden. Utses att justera: Christer Jönsson och Lars Carlsson Paragrafer: 61-77. Sekreterare. Ordförande. Carl-Gustaf Gudmundsson. 1 Plats och tid: Rum 429 i Stadshuset, 2013-04-23 kl 13:15-16:45 ande: Carl-Gustaf Gudmundsson (C) Christer Jönsson (M) Per Skantz (M) Sven Aidemark (FP) Sven Sollenbring (KD) Kjell Erixon (MP) Lars Carlsson

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00.

PROTOKOLL. Kulturnämnden 2007-12-11. Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. Kulturnämnden 2007-12-11 Plats och tid för sammanträdet Ateljéföreningen Norrtull, Norrtullsgatan 45, Stockholm tisdagen den 11 december 2007 kl. 19.00-21.00. ande Lars-Bertil Ohlsson (kd), ordförande

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Ferdinand Meilinger (M) Lennart Nygren (S)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Johan Blomberg (M) Anders Sundberg (S) Ferdinand Meilinger (M) Lennart Nygren (S) 2012-11-21 1 (22) Plats och sammanträdestid Sevederummet, onsdagen den 21 november 2012, kl. 08.30-11.40 Beslutare Närvarande, ej beslutande ersättare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf.

Läs mer

Dnr KS 0132/2016. Handlingsplan för implementering av Förenta Nationernas barnkonvention i Ljusnarsbergs kommun

Dnr KS 0132/2016. Handlingsplan för implementering av Förenta Nationernas barnkonvention i Ljusnarsbergs kommun ~ LJUSNARSBERGS W' KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-05-25 9 (36) Ks 121 Bos 69 Dnr KS 0132/2016 Handlingsplan för implementering av Förenta Nationernas barnkonvention

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003

KALLELSE. Justerande:... Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 7 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 oktober 2003 kl 19.00 Förvaltningschef

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Arne Hedkvist (S) ersättare Tobias Hellberg

Läs mer

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna

K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20. Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna K ALLELSE MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2015-10-20 Tid och plats Kl 19.00 Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna Kallade tjänstemän Yvonne Fredriksson, avdelningschef bygglov Erik Moelv, avdelningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-05-18 1(16) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 15.00 16.30 Smedjan, Nämndhuset Franz Maretta (S), ordförande Gisela Lindh (S) Kent Gustafsson (S) Alf Carlsson (S) Jan Johansson (KD) Torbjörn

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(5) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Torsdagen den 15 maj 2014 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämnden 2010-05-12 1 (24)

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämnden 2010-05-12 1 (24) Miljö- och byggnämnden 2010-05-12 1 (24) Plats och sammanträdestid Tunasalen, onsdagen den 12 maj 2010, kl. 08.30-12.10 Beslutare Björn Swedborg (m), ordf. Lars-Inge Green (s), vice ordf. Bernt Kristoffersson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Byggnadsnämnden. Innehåll 2014-05-21. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Byggnadsnämnden. Innehåll 2014-05-21. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-05-21 Innehåll 51 Tillkommande ärenden... 68 52 Föregående protokoll... 69 53 Delgivningar... 70 54 Ekonomiuppföljning av byggnadsnämndens

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Beslutande ledamöter: Nynäshamns Kommun 13:30 16:00 Tomas Landskog (m) ordf Per Insulander (s) Björn Jähnke (m) Monica Lindberg (m) ersattes av Bengt Larsson (m) Mats Johansson (kd) Jonas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Ebbasalen, samhällsbyggnadskontoret, Sala kommun 13.00 16.00 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), v ice ordförande

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 Utbildningsnämnden 2007-06-14 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 14 juni 2007 kl. 19.00 20.35 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Beslutande ledamöter: Trosa Stadshotell 14:00 16:00 Tomas Landskog (m) ordf Per Insulander (s) Björn Jähnke (m) Monica Lindberg (m) Mats Johansson (kd) Jonas Knutsson (fp) Petra Lindqvist

Läs mer

Ärendebalans - Järna kommundelsnämnd. Nämndsammanträde 2015-11-05. Nämndsammanträde Januari / februari 2016! Motioner och medborgarförslag

Ärendebalans - Järna kommundelsnämnd. Nämndsammanträde 2015-11-05. Nämndsammanträde Januari / februari 2016! Motioner och medborgarförslag Nr Ärendemening och ärendebeskrivning 1 Motion av Tommy Blomqvist och Göran Lidman (SD) "Behovsprövning för särskilt boende" 2 Motion av Metin Hawsho (FP) "Stoppa barnaga genom upplysning" 3 Motion av

Läs mer

DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN

DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN VERSION 2011-11-24 DIARIENUMMER SBN 2011.275 KVARTERSGÅRD VID BLÅBÄRSVÄGEN DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN Planbeskrivning Samrådshandling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum MILJÖ OCH BYGG NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kroksbo, Heby kommun 13.00 14.00 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Olof Nilsson(S), v ice ordförande Margaretha Quistberg(S) Per

Läs mer

Protokoll 2011-12-14

Protokoll 2011-12-14 2011-12-14 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, 2011-12-14, klockan 17:00 Beslutande Katarina Hansson (S) Camilla Valfridsson (KD) Christer Thörner (S) Elisabet Ekestubbe (M)

Läs mer

Bygg- och miljönämndens sammanträder torsdagen den 22 januari

Bygg- och miljönämndens sammanträder torsdagen den 22 januari Bygg- och miljönämnden KALLELSE 2015-01-16 1(6) Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämndens sammanträder torsdagen den 22 januari Gemaket, Kommunhuset, kl. 15.00 Upprop Val av justerare: förslag: Minna

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer