Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)"

Transkript

1 Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Eva Folke, t f. socialchef Carina Altius, ekonom Ulla-Britt Ahlin, utredare Nina Thompson, förvaltningssekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Sekreterare Nina Thompson Paragrafer Ordförande Gunnel Orselius-Dahl Justerande Mauritz Lindroth BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Underskrift 1 (12)

2 Innehållsförteckning: Sid Socialförvaltningens budgetuppföljning efter tertial 1 år Upphandling av insatser enligt LSS...4 Motion om barnombudsman i kommunen remissyttrande till kommunfullmäktige...5 Samråd angående planprogram för centrala Vallentuna...6 Feriearbeten Ansökan om statliga medel ur Kompetensstegen...9 FOU-äldre - gemensam verksamhet i nordostkommunerna...10 Komplettering beslutsattestanter...11 Anmälningsärenden (12)

3 Socialförvaltningens budgetuppföljning efter tertial 1 år 2005 AU 32 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner tertialrapport 1 med årsprognos. Den ekonomiska redovisningen överlämnas till kommunstyrelsen tillsammans med en av förvaltningen förtydligad tjänsteskrivelse med begäran om utökad budgetram om 2, 1 miljoner kronor. Kostnaden har uppkommit på grund av ändrat nationellt utjämningssystem för LSS och finns inte inrymd i 2005 års budget. Socialförvaltningen har tagit fram en ekonomisk uppföljning efter första tertialen Dessutom har utarbetats en årsprognos. Rapporten har överlämnats till kommunstyrelsen i en förkortad version. Beslutsgång Arbetsutskottet uppdrar åt socialförvaltningen att förtydliga behovet av utökad ram om 2,1 milj kr för att täcka den kostnad som uppkommit på grund av ändrat nationellt utjämningssystem för LSS. Handlingar i ärendet VASARU-rapport (12)

4 Upphandling av insatser enligt LSS AU 33 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden beslutar att upphandla insatser enligt LSS i enlighet med tjänsteskrivelse tillsammans med Österåker, Vaxholm, Täby, Danderyd och Lidingö. Täby samordnar upphandlingen. Socialnämnden delegerar till socialchefen att teckna ramavtal med upphandlade enheter. Nuvarande ramavtal löper ut Förnyad gemensam upphandling kan genomföras för LSS-insatserna: korttidsvistelse 9 6 p. korttidstillsyn 9 7 p. bostads med särskild service för barn och unga 9 8 p. daglig verksamhet 9 10 p. Gemensam upphandling av bostad med särskild service enligt 9 9 p. är inte lägre aktuell. Efter att det nya nationella utjämningssystemet införts 2005 har den kommun där en bostad är belägen myndighets- och kostandsansvar. En kommun kan inte köpa bostad med särskild service i annan kommun. Varje kommun måste kunna erbjuda bostäder med särskild service för sina invånare i den egna kommunen. 4 (12)

5 Motion om barnombudsman i kommunen remissyttrande till kommunfullmäktige AU 34 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen vad avser inrättande av en barnombudsman men ställer sig positiv till att barns villkor belyses enligt en gemensam modell i alla nämnders verksamhetsplaner och verksamhetsberättelser. Karin Dahl-Strandin (s) och Hans Strandin (s) har i en motion till Kommunfullmäktige i Vallentuna föreslagit att en kommunal barnombudsman tillsätts med uppgift att ta fram en modell för barnbokslut som ska användas i samtliga nämnder och styrelser i samband med det årliga bokslutet. Motionärerna vill att FN s Konvention om barns rättigheter (barnkonventionen) från skall tillämpas lokalt i Vallentuna på det sätt som föreslås i motionen. Inom socialnämndens ansvarsområde finns en skyldighet att tydliggöra barnperspektivet i alla beslutsprocesser när ett barn kan bli berört av beslutet. Detta regleras i socialtjänstlagen 3 kap 5. Denna lagreglerade skyldighet är väl förankrad hos all handläggarpersonal inom socialförvaltningen. Barn- och ungdomsfrågor tillvaratas även av socialnämnd, barn- och ungdomsnämnd och landstingets beställarenhet Nordost i ett gemensamt ansvar för ungdomsmottagningen. Dessa tre har även fått i uppdrag att samarbeta i ett planeringsarbete för en gemensam familjecentral i kommunen. Familjecentralen skall ge råd och stöd till familjer med barn i förskoleåldern. I kommunplanen finns möjlighet att under rubriken Barn och unga slå fast en modell för hur nämnderna skall redovisa barnperspektivet i sina verksamhetsplaner. Förslag till en sådan redovisningsmodell kan utformas utan att en särskild tjänsteman tillsätts för detta uppdrag. Förslagsvis kan uppdraget ingå som en del av det lokala arbetet i BUS-projektet. Handlingar i ärendet Motion till Kommunfullmäktige i Vallentuna från Karin Dahl-Strandin och Hans Strandin daterad Skrivelse från kommunstaben till socialnämnden med begäran om yttrande över motionen daterad (12)

6 Samråd angående planprogram för centrala Vallentuna AU 35 Dnr Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden har tagit del av planprogram för centrala Vallentuna och beslutar att ställa sig bakom det föreslagna programmet i sin helhet. Kommunstyrelsen har sänt ut planprogrammet för centrala Vallentuna för samråd. Remisstiden löper ut den 31 juli Planprogrammet, med strukturplan och gestaltningsprogram, skall utgöra underlag för fortsatt detaljplanering i centrala Vallentuna. Planprogrammet är det första skedet i detaljplaneprocessen enligt plan och bygglagen. Handlingar i ärendet Brev från kommunstyrelsen daterat med begäran om synpunkter på planprogram för centrala Vallentuna samt Planprogram för centrala Vallentuna daterat (12)

7 Feriearbeten 2005 AU 36 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden avslår begäran om generella medel för att utöka antalet platser i feriearbete för gymnasieungdomar. Socialnämnden beviljar feriearbete som individuellt bistånd för ungdomar där arbetet ingår som en del av en behandlingsinsats. Regeringen har anslagit 50 miljoner kronor för feriearbeten sommaren Det är lika mycket som förra året. Syftet är att skapa jobb och stimulera arbetsgivarna att anställa gymnasieungdomar som av olika skäl själva har svårt att ordna feriearbete på egen hand, t ex vissa ungdomar med utländsk bakgrund och ungdomar med funktionshinder. Vallentuna har fått statliga medel som räcker till 25 feriearbetsplatser. Antalet sökande är minst 120 stycken enligt Lars Lundqvist som är ansvarar för dessa feriearbetsplaceringar. Arbetsmarknadsrådet anser att 10 av de 25 platserna bör reserveras för ungdomar som har särskilda behov av hjälp med feriearbete. Rådet önskar bidrag från socialnämnden för att tillsammans med skolan finansiera ytterligare 10 platser utöver de 25 som statsbidraget räcker till. Den summa som framställan avser är kronor från var och en av de två nämnderna. Socialnämnden har under flera år beviljat bistånd enligt socialtjänstlagen 4 kap 1 till ett antal ungdomar. Dessa placeringar finansieras av socialnämnden. Detta i samband med andra biståndsinsatser, där sysselsättning under sommaren har varit den viktig del. Även sommaren 2005 kommer socialnämnden att bevilja dessa individuellt riktade feriearbeten för ungdomar där arbetet ingår som en del av behandlingsplanen. Dessa individuellt riktade insatser bedöms vara socialnämndens ansvar i sammanhanget. Socialnämnden har inga medel för generellt riktade feriearbeten. De tio platser som arbetsmarknadsrådet anser skall reserveras för ungdomar med särskilda behov förutsätter socialnämnden att socialförvaltningens ungdomsgrupp får vara med att fördela eftersom det i den gruppen finns kännedom om ungdomar med särskilda behov. Gruppen arbetar både med ungdomar som har sociala problem och ungdomar med funktionshinder. 7 (12)

8 Handlingar i ärendet Sveriges Kommuner och Landsting: Cirkulär 2005:32 Anteckningar från möte i Arbetsmarknadsrådet Begäran om bidrag från näringslivs- och arbetsmarknadschefen (12)

9 Ansökan om statliga medel ur Kompetensstegen AU 37 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner för sin del den ansökan om medel ur Kompetensstegen som presenteras som bilaga till tjänsteskrivelse daterad Regeringen har beslutat att stimulera kvalitetsutvecklande insatser inom kommunernas äldreomsorg genom att satsa ca 1 miljard kronor under tre år i det som benämns Kompetensstegen. Ansökan skall inlämnas av kommunstyrelsen till kommittén för Kompetensstegen som bereder ärendet till Regeringen. Stödet till kommunerna sker genom kreditering på respektive kommuns skattekonto. Vallentuna har lämnat in en intresseanmälan underskriven av kommunstyrelsens ordförande för att få del av medel från Kompetensstegen. Intresseanmälan är godkänd och ligger enligt kommittén väl i linje med de intentioner som angivits. Enligt information från kommittén har samtliga kommuner i Sverige utom två lämnat in intresseanmälan. Senast i september måste en formell ansökan från respektive kommuns kommunstyrelse vara inlämnad. Regeringen fattar beslut i november Handlingar i ärendet Regeringskansliets information: Kompetensstegen ett led i utvecklingen av kvaliteten i vård och omsorg om äldre. November Intresseanmälan om medel ur Kompetensstegen. (Till socialnämndens arbetsutskott). Ansökan om medel ur Kompetensstegen. (Till socialnämnden). 9 (12)

10 FOU-äldre - gemensam verksamhet i nordostkommunerna AU 38 Arbetsutskottets beslut Lägga informationen till handlingarna. Utredare Ulla-Britt Ahlin informerar om olika möjligheter till gemensam verksamhet med nordostkommunerna avseende FOUäldre. 10 (12)

11 Komplettering beslutsattestanter AU 39 Arbetsutskottets förslag Socialnämnden godkänner socialförvaltningens kompletteringar till förteckningen av beslutsattestanter för år Komplettering av fastställda beslutsattestanter för år 2005 (SN ). Handlingar i ärendet Förteckningar över beslutsattestanter resp (12)

12 Anmälningsärenden AU Uttalande från PRO ang behovet av seniorboenden med hyresrätt 2. Skrivelse med förslag om inrättande av en Fixartjänst til äldre boende i hemmet 3. Verksamhetsberättelse 2004 från Stiftelsen Parasoll 4. Avtal mellan nordostkommunerna om samverkan inom IFO - FoU-Nordost 5. Länsstyrelsens rapport Individuell plan i Stockholms län 12 (12)

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1999-03-09 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag 9 mars 1999 kl 18 30-20

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Agneta Heine-Ivgren (m) Ulf Lundström (s) Bo Weiåker, socialchef. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 20 september 2004 Gunnel

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-20.10 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

Marianne Sandin Bäckestrand

Marianne Sandin Bäckestrand Socialnämnden 2005-08-30 1 (11) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 15.40 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Anita Johannesson

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 9 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-10-02 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 oktober

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 13 juni 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2006 kl 18.30-19.30 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 6 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 mars 2007 kl 17.30-19.50 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom Monika Fernlund, enhetschef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 mars 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 24 september 2008, kl 13.00 15.00 ande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman (v)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15. Pernilla Bäckman, ekonom 91, 92, 93 Anne-Charlotte Schuber 94 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 23 september 2009, kl 13.00 15.15 Beslutande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna, klockan 16.00 17.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 8 juni 1999 kl 18 30 19 20. Leif Öhman (m),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55

Socialnämndens arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 arbetsutskott 2011-06-07 1 (18) Plats och tid Osby, tisdagen den 7 juni 2011 kl 09.00-12.55 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Inga Magnusson (s) tjänstg ersättare för Marika Bjerstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Karin Peters och Monika Fernlund, avdelningschefer

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 4 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer