Sammanträdesdatum Socialnämnden (23)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-11-22 1. (23)"

Transkript

1 Socialnämnden (23) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Annica Blomgren (s) Anna Warnqvist (s) Rurik Norrman (s) Nils Fröberg (s) Anders Persson (c) Ove Birath (mp) Monica Littorin (v) Anita B Neuman (v) Bernt Vitans (v) Kristina Sandberg, förvaltningschef Helena Landin, kamrer Bernt Johansson, verksamhetschef Ingmar Ångman, IFO-chef Marianne Andersson, sekreterare Fisun Yavas och Anna Olofsson, äldreskyddsombud, Länsstyrelsen Revisorer: Maria Jäger, Max Tolf, Gordana Simunovic, Håkan Blomé, Elmer Borg. Annica Blomgren Justeringens plats och tid: Underskrifter: Kommunkansliet,... Sekreterare: Marianne Andersson Paragrafer: Ordförande: Bjarne Rasmussen... Justerande: Annica Blomgren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Socialnämnden : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet. Underskrift:

2 2. INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr: Ärendemening sid. 89 Revisionen Besök av Länsstyrelsens äldreskyddsombud Redovisningsärenden Ekonomisk månadsrapport Statistikredovisning Statistikredovisning av ej verkställda gynnande beslut Budget Riktlinjer försörjningsstöd Ombyggnad av f.d Elverket till bostäder Remissvar avs utredningen Att ta ansvar för sina insatser (våld mot kvinnor) Ansökan om bidrag från anhörigföreningen Sammanträdestider Influensavaccination Rapport: Svar till FUB Rapport: Lokal överenskommelse nyanlända invandrare Rapport: Beviljande av projektmedel Rapport: Mål för handikappomsorgen Rapport: Beviljande av stimulansmedel Verksamhetsrapport Anmälningar Fråga om beredskap för smittspridning. 23

3 Socialnämnden SN 89 Dnr: Revisionens granskning av nämndens ansvarsutövande aktiviteter Revisionens årliga besök i nämnden med anledning av revisionens granskning av nämndens ansvarsutövande aktiviteter Ett antal frågor har tillställts nämndens politiker som revisionen önskar svar på. En diskussion fördes i nämnden utifrån revisionens frågor.

4 Socialnämnden SN 90 Dnr: Besök av Länsstyrelsens äldreskyddsombud med anledning av verksamhetstillsyn i september. Socialnämnden tackar för informationen och konstatera att man tagit till sig de påpekanden som gjorts och får se på förbättringsmöjligheter. Länsstyrelsen har inom ramen för sin tillsynsuppgift enligt 13 kapitlet 2 socialtjänstlagen den 11,12 och 13 september 2006, gjort en verksamhetstillsyn av valda delar inom äldreomsorgen i Degerfors kommun. Resultatet redovisades för nämnden av äldreskyddsombuden Fisun Yavas och Anna Olofsson. Sammanfattningsvis kan sägas att det förbättringsområde som framkommer i granskningen är: Individuella planer och social dokumentation. Delaktighet, självbestämmande och inflytande. Våld mot kvinnor. Länsstyrelsen säger i sin rapport att intrycken från tillsynen i Degerfors kommun till stora delar är positiva. Brukarna är, trots något ringa påverkansmöjlighet i det dagliga hjälpbehovet, nöjda eller mycket nöjda med de insatser som personalen ger.

5 Socialnämnden SN 91 Dnr: Redovisningsärenden. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Två ärenden från individ- och familjeomsorgens verksamhet redovisades. Dessa har slumpmässigt valts från delegationslista.

6 Socialnämnden SN 92 Dnr: Ekonomisk månadsrapport. Ekonomisk månadsrapport läggs efter genomgång till handlingarna. Ekonomisk månadsrapport för oktober månad redovisades. Den visar på ett prognostiserat underskott vid årets slut på kr, vilket är en förbättring med kr sedan föregående månad. Underskottet har minskat allt efter som året går mot sitt slut.

7 Socialnämnden SN 93 Dnr: Statistikredovisning. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Statistikredovisning från individ- och familjeomsorgen, LSS samt biståndsbedömning.

8 Socialnämnden SN 94 Dnr: Statistikredovisning av ej verkställda gynnande beslut, SoL. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Nya och skärpta krav har kommit om uppföljning av kommunernas verkställighet av gynnande beslut inom äldre-, handikapp- och individ- och familjeomsorg. Kvartalsvis rapportering skall i fortsättningen ske till Länsstyrelsen, kommunens revisorer och till kommunfullmäktige. Socialnämnden i egenskap av facknämnd kommer även att kvartalsvis erhålla samma information som fullmäktige. Rapporteringen till Länsstyrelsen och revisorer sker på individnivå medan fullmäktige får en avidentifierad rapport. Rapporteringen till Länsstyrelsen kommer att ligga till grund för eventuellt vitesuttag om kommunen inte verkställer besluten inom rimlig tid. Vitesbeloppet kan vara från kr upp till kr. Den första rapporten lämnades till fullmäktige i oktober Därefter kommer rapport att lämnas i januari, april, juli och oktober. Rapport oktober: Typ av bistånd enligt SoL. Datum för beslut: Kön Permanent bostad ÄO, HO Kvinna

9 Socialnämnden SN 95 Dnr: Budget Socialnämnden beslutar att: 1. Fastställa internbudgeten för år Utreda avgiftssystemet inom vård och omsorg. 3. Fastställa investeringsäskandet till kronor. 4. I långtidsplanen ange investeringsäskande för åren 2008 och 2009 till kronor per år. 5. Hos kommunstyrelsen hemställa om finansiering av konsekvenser av förändringar i arbetstidslagen och höjning av sysselsättningsgrader. Enligt beslut i kommunfullmäktige erhöll socialnämnden en ramförstärkning med kr utöver kompensation för löne- och prisökningar. Ramen för 2007 års budget fastställdes till kr. De förstärkningar som anges i budgetförslaget är behov av att kunna återskapa något av de neddragningar som skett under åren 2003, 2004 och 2005 och som visat sig vara alltför ansträngande för verksamheten. Det är också ett behov av att utveckla verksamhet för att kunna möta förändringar i vår omvärld. Dessutom har resurser lagts på ett underbudgeterat konto. I kontakter med budgetberedningen har vi påtalat kostnadsökningar med anledning av de konsekvenser som förändringen i arbetstidslagen medför samt att kunna inleda höjning till önskad sysselsättningsgrad. För dessa kostnader saknas medel i förslaget till budget Kostnaden är ytterst svår att beräkna. Ett utredningsuppdrag ligger på verksamhetsansvarig att se över och revidera avgiftssystemet. Det kommer upp för politiskt behandling under första kvartalet s beredning Planeringsutskottet 69/ Beslutsexpediering Kommunstyrelsen./.

10 Socialnämnden SN 96 Dnr: Riktlinjer försörjningsstöd. Socialnämnden antar förslaget till nya riktlinjer för försörjningsstöd. Riktlinjer för handläggning av ärenden som avser ansökan om försörjningsstöd har reviderats. Förslaget har tagits fram av en arbetsgrupp bestående av personal som arbetar med försörjningsstöd. De förändringar som gjorts är främst en uppdatering gentemot rättspraxis och mot förändringar i riktlinjer som fastställts på central nivå för landet. Det har även skett en förstärkning av barnperspektivet. s beredning Planeringsutskottet 70/

11 Socialnämnden SN 97 Dnr: Ombyggnad av f.d Elverket till bostäder. Socialnämnden beslutar att i kommunstyrelsen väcka frågan om en ombyggnation av f.d elverket, fastighet Jannelund 20:1, till fyra lägenheter för personer med svårigheter att erhålla bostad på ordinarie bostadsmarknad. I kommunen finns ett antal personer med svårigheter att erhålla en långsiktig trygg lösning på sin bostadssituation. Vid den inventering som genomfördes i början av 2006 konstaterades cirka tio personer med ingen eller en tillfällig lösning på sitt behov av bostad. Utav dem var endast ett par helt utan lösning. Trots de insatser som görs inom socialtjänsten finns idag behov av att anordna ett boende för personer som inte på annat sätt kan få en lösning på sin bostadssituation. Frågan har diskuterats under flera år i kommunen och flera förslag till placering av ett sådant boende har funnits. Gamla elverket beläget vid Kanadagatan är om det byggs om till bostäder, en lämplig fastighet för att inrymma ett sådant boende. Huset kan byggas om till fyra bostäder med egen ingång. En ekonomisk kalkyl som gjordes för något år sedan visar att kostnaden per lägenhet efter en sådan ombyggnad skulle ligga på en acceptabel nivå. Stadsplanen har tidigare lagt hinder i vägen för en ombyggnation till bostäder men dessa hinder ska nu ha undanröjts. Från socialtjänstens sida vill man med anledning av detta åter aktualisera frågan om en ombyggnad av f.d elverket till ett lägenhetsboende. s beredning Planeringsutskottet 71/ Beslutsexpediering Kommunstyrelsen./.

12 Socialnämnden SN 98 Dnr: Remissvar avseende utredningen Att ta ansvar för sina insatser, om våld mot kvinnor. Socialnämnden antar verksamhetschef Ingmar Ångmans remissvar som sitt. Degerfors kommun har beretts möjlighet att avge ett remissyttrande på rubricerad utredning. Utredningen är inriktad på socialtjänstens insatser för kvinnor som utsätts för våld och deras barn. Utredningen lämnar ett antal förslag som syftar till att understödja en utveckling av socialtjänstens insatser. Verksamhetschef Ingmar Ångman har svarat på remissen. s beredning Planeringsutskottet 72/ Beslutsexpediering Ingmar Ingman f.v.b socialdepartementet jämte remissvaret.

13 Socialnämnden SN 99 Dnr: Ansökan om bidrag från Anhörigföreningen, Degerfors. 1. Socialnämnden beviljar Anhörigföreningen ett bidrag på kr. 2. Kostnaden tas av befintliga medel avsatta för anhörigstöd. Från Anhörigföreningen i Degerfors har inkommit en ansökan om bidrag med kr, för att utveckla och stimulera sin verksamhet. Föreningen bedriver en verksamhet som är helt inriktad på äldreomsorgen inom Degerfors. s beredning Planeringsutskottet 73/ Beslutsexpediering Anhörigföreningen, Degerfors.

14 Socialnämnden SN 100 Dnr: Förslag till sammanträdestider Sammanträdesplaneringen för 2007 fastställs i januari då nya nämnden tillträtt. Förslag till sammanträdestider för år 2007 lämnades.

15 Socialnämnden SN 101 Dnr: Influensavaccination. Nämnden erbjuder vårdpersonal inom vård och omsorg samt handikappomsorg kostnadsfri vaccination mot influensa. Ledningspersonalen ser hur det praktiskt skall lösas med vårdcentralen. Vid kommunstyrelsens senaste möte väcktes frågan om kommunen ska erbjuda sina anställda kostnadsfri vaccination mot influensa. Kommunstyrelsen beslutade att överlåta till respektive nämnder att ta ställning till om man vill erbjuda sin personal vaccination. s beredning Planeringsutskottet 76/

16 Socialnämnden SN 102 Dnr: Rapport: Svar till FUB. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Vid möte den 15 september 2006 med föreningen FUB och representanter för socialnämnden ställde föreningen ett antal frågor om kommunens insatser till denna grupp. Ett svar har lämnats till FUB av LSS-handläggaren.

17 Socialnämnden SN 103 Dnr: Rapport: Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedling och kommun avs introduktionsinsatser för nyanlända invandrare. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Utifrån den centrala överenskommelsen om utveckling av introduktionsinsatser för nyanlända invandrare i Sverige mellan AMS, Integrationsverket, Migrationsverket, Myndigheten för skolutveckling samt Svenska Kommunförbundet har samråd skett mellan lokala aktörer i syfte att upprätta en lokal överenskommelse. Mellan Degerfors kommun och Arbetsförmedlingen i Degerfors/Karlskoga har överenskommelse träffats

18 Socialnämnden SN 104 Dnr: Rapport: Beviljande av projektmedel/statsbidrag. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Degerfors kommun har av Länsstyrelsen beviljats projektmedel/statsbidrag med kr till insatser för vidareutveckling av stöd till anhöriga som hjälper och vårdar närstående.

19 Socialnämnden SN 105 Dnr: Rapport: Mål för handikappomsorgen Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Äldre- och handikappomsorgen har tagit fram nya mål för Dessa mål utgår från de övergripande mål som socialnämnden fastställt i sin verksamhetsplan

20 Socialnämnden SN 106 Dnr: Rapport: Beviljande av stimulansmedel. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Degerfors kommun har av Socialstyrelsen beviljats stimulansmedel med kr för 2006 för insatser inom vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Dessa kommer att främst att användas för att anställa ytterligare en arbetsterapeut.

21 Socialnämnden SN 107 Dnr: Verksamhetsrapport. Rapporten mottas och läggs till handlingarna. Arbetet pågår med att anpassa schemaläggningen till den nya arbetstidslagstiftningen angående dygnsvila som träder i kraft vid årsskiftet och som innebär ett krav på 11 timmars dygnsvila.

22 Socialnämnden SN 108 Dnr: Anmälningar. Redovisade anmälningar mottas och läggs till handlingarna. Dödsboanmälan, daterad Dödsboanmälan, daterad

23 Socialnämnden SN 109 Dnr: Fråga om smittspridning. Annica Blomgren ställde en fråga om kommunens beredskap för att förhindra smittspridning. Socialchefen svarade att personalen har fått information av den för länet gemensamma hygiensjuksköterskan. För att minska smittspridning har kommunen tagit beslut om att personal som får vinterkräksjukan skall vara symptomfria två dagar innan man går tillbaka i arbete. Kommunens ersätter lönebortfallet för dessa två dagar.

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) SN050119 Socialnämnden 2005-01-19 1. (13) Plats och tid: Familjecentralen på Pilgården, kl. 13.15 16.00 Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Johnny Berg (s) Rurik Norrman (s) Ingvar

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Underskrifter:. Paragrafer: 90-109 ... ANSLAG / BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2008-09-10 1. (24) Plats och tid: Letälvsgården, kl. 13.15 17.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Rurik Norrman, (s) Nils Fröberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Mary-Anne Landberg Socialnämnden 2008-12-10 1. (25) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 12.00 16.30. BESLUTANDE Ledamöter: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande, närvarande 129-144 Siv Karlsson, (kd) ordförande under

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-03-16 1(15) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.15 16.00, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin-Neuman (V), ordförande Monica Littorin (V) 29-38 Bernt Vitans (V) Agneta Pettersson (V) Kathe Arvidsson

Läs mer

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson

Kristina Sandberg, förvaltningschef Marianne Andersson, sekreterare. Siv Karlsson. Underskrifter:... Sekreterare: Marianne Andersson Socialnämnden 2007-01-11 1. (7) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 14.00. Beslutande: Bjarne Rasmussen, (s), ordförande Siv Karlsson, (kd) Mary-Anne Landberg, (s) Ingvar Näsman, (s) Anna

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-09-27 1. (20)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2006-09-27 1. (20) Socialnämnden 2006-09-27 1. (20) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 13.15 15.40. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Ingvar Näsman (s) Runo Eriksson (s) ersättare för Annica Blomgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden (17) Socialnämnden 2006-05-24 1. (17) Plats och tid: Letälvsgårdens samlingssal, kl. 08.15 10.30. Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Runo

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518

Sammanträdesdatum Socialnämnden (15) SN050518 Socialnämnden 2005-05-18 1. (15) Plats och tid: Socialkontorets sammanträdesrum, kl. 13.15 16.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Annica Blomgren (s) Nils Fröberg (s) ers för Johnny Berg (s)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 20 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 22 oktober 2014 kl 14.00 17.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Marianne

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2009.04.29 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Ajournering 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Agneta Lenander (V), tjg ersättare för Eva

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15.

Vuxennämnden 2000-08-15 1. Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Vuxennämnden 2000-08-15 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.30-16.15. Beslutande Heikki Perttula Kerstin Eriksson Jan Staszewski Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Britt-Marie Kärngren Sven Gustafsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-9

Sammanträdesdatum Sida 1-9 Sammanträdesdatum Sida 1-9 Socialnämnden 2010-09-22 Plats och tid Kommunledningskontoret, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2008-12-18 217 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Håkan Anderberg, (m) ordf. Henrik Kvennberg, (m) ledamot Ingrid Håkansson, (m) ledamot Lars

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson

Mats Hägglund, administrativ chef Eva Idfeldt, nämndsekreterare. Terje Andersson 2013-10-16 Sida 1-19 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 16 oktober 2013, kl 10.00-11.00 ande Bernt Persson (S) Christiane Djäken (M) Terje Andersson (C) Eva Johansson (S)

Läs mer

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned

2015-10-12 Datum då anslaget tas ned SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 11:45 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Peder Griph, (S) Marianne

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (27) Socialnämnden 2005-04-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 april 2005 kl 9.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons ställe)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-06-18 (58)78 Plats och tid Anhörigcentrum Vingåker, onsdagen den 18 juni, klockan 16.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Anneli Bengtsson (S), ordf Bo Sävhammar (KD) Sari Thorén (M)

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V)

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V) Socialnämnden 2014-03-20 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13:30-16:25 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 21 februari 2007 kl 13.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (s) Johan

Läs mer

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista

Socialnämnden 2010-10-19. Föredragningslista 2 (31) Föredragningslista 178 Val av protokolljusterare 179 Anmälan av övriga ärenden 194 Informationsärenden a. Statistik boenderådet och meddelande om utskrivningsklara från heldygnssjukvård b. Kvarteret

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-02-26 kl 14.00-17.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Lars Eriksson, kd Karl-Göran Jonsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Vård- och omsorgsnämnden 2009-03-19 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (18) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15-15.10 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Klas-Gunnar Appel (s) Lars-Åke Lindman (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-03-28 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset Data-sal kl 13.00-14.15 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Lenny Karlsson (m) Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c)

Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson (v) Birgitta Höijer (c) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-04-16 1. (19) Plats och tid: Nämndhuset, E-plan, kl. 13.00 16.00. Beslutande: Robert Mörk, (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Annika Engelbrektsson (s) Roland Halvarsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2013-03-13 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Prostgatan 7, Mora, kl 08.30 10.00 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

(S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Leif Thor. Äldrekoordinator Charlotte Tydén, 40

(S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Leif Thor. Äldrekoordinator Charlotte Tydén, 40 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson, 40-42 (S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (21) Socialnämnden 2005-05-25 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 25 maj 2005 kl 11.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons

Läs mer

Patrik Robbertte. Birgitta Rönnblad (S) Noomi Arvas Liljefors (S)

Patrik Robbertte. Birgitta Rönnblad (S) Noomi Arvas Liljefors (S) Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2011-03-22 1 Plats och tid Högantorp tisdagen den 22 mars 2011 kl. 19:00 20:05 Beslutande Övriga deltagande Lars Pilsetnek, ordförande (M) Elisabeth Bovin

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20.

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20. Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) SN050921 Socialnämnden 2005-09-21 1. ( 20 ) Plats och tid: Degerfors Församlingshus, kl. 8.15 11.30. Beslutande: Bjarne Rasmussen (s), ordförande Pernilla Stolt (s) ers för Annica Blomgren (s) Anna Warnqvist (s)

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C)

Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan Andersson (C) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Sammanträdesrummet vån 2, stadshuset kl 13:00 14:00 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Karl Persson (SD) Margot Karlsson (S) Stellan

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

Socialnämnden 2010-05-12

Socialnämnden 2010-05-12 Socialnämnden 2010-05-12 130 Delgivning av protokoll...2 131 Delegationsbeslut...3 132 Ansökan om familjehemsplacering jml 4 kap 1 SoL...4 133 Framställan om behandling jml 5 kap 9 SoL...5 134 Yttrande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-08-20. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 16.05 (ajournering kl. 14.50 15.00) Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare ANSLAG / BEVIS. Socialnämnden 2012-11-12. Socialkansliet Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Måndagen den 12 november 2012 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 13.00-18.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Reidar Johansson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Jörgen Johansson, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekr Anders Luthman, driftenheten Helena Lundin, ekonom. Marianne Högberg

Jörgen Johansson, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekr Anders Luthman, driftenheten Helena Lundin, ekonom. Marianne Högberg Servicenämnden 2006-11-02 1. ( 15 ) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 14.00-14.00 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Barbro Vindahl (c) Mauri Sukuvaara

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 17 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 27 augusti 2014 kl 14.00-16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors (c) Anita Davoust (m) Jim

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer

Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare. Jeannette Rasko och Nils Björk.

Enligt bifogad förteckning. Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare. Jeannette Rasko och Nils Björk. Kommunfullmäktige 2005-12-12 1. (22) Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 21.00. Beslutande: Enligt bifogad förteckning. Övriga deltagande: Christina Kleemo, kommunsekreterare Marianne Andersson, sekreterare

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Socialnämnden 2007-05-22 1 Plats och tid Högantorp tisdagen den 22 maj kl. 19:00 20:15 Beslutande Mikael Romanoff, ordförande (fp), 45-49 och 51-54 Ulla Wickstein (m)

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-18 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Arbete och välfärdsförvaltningen, Östra Kaserngatan mötesrum 5:5. Kl. 13:30-16:10 ande Radovan Javurek (FP) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) 38-41, 43-51 Magnus Lemon (S) Birgitta Liivlaid (V) 38-41, 43-51 Per-Erik Persson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Socialnämnden Protokoll 1 (15) Innehåll 95 Ändring av dagordning 96 Anmälningsärenden 97 Delegationsbeslut 98 Ansökan om medel till insatser för barn i familjer med missbruk, psykisk ohälsa eller där våld förekommer.

Läs mer

Socialnämnd 2010-09-27 1

Socialnämnd 2010-09-27 1 Socialnämnd 2010-09-27 1 Plats och tid Socialtjänsten, 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Louise Averhed (M) Ove Emanuelsson (M) Annika Eclund (KD) Inger Strand (FP) Agneta

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13.30-15.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-10.50 Beslutande Gun Christensson, (GPKS), ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S), vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45)

Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, kl. 13.00 16.45 Sammanträdet ajournerades 15.40 16.00 ( 45) Beslutande Marianne Kjellquist (S) ordförande Emelie Olsson (V)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2013-05-27

Omsorgsnämndens protokoll 2013-05-27 Datum: Måndagen den 27 maj 2013 Tid: 15.30 19.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 30 maj Paragrafer: 52-61 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Kommunkontoret 2013-03-18

Kommunkontoret 2013-03-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.30 14.05 Beslutande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors, vice ordförande Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2008-06-13 Anslags nedtagande: 2008-07-05 Socialnämnden 2008-06-10 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, tisdagen 2008-06-10, kl. 10.00-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (c) Per Adolfsson (kd), ersättare Siw

Läs mer

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD)

Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, vån 2, stadshuset kl 13:00 15:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Anna-Greta Johansson (S) Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Karl

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2015-06-17

Socialnämnden Protokoll 2015-06-17 Socialnämnden Protokoll 2015-06-17 Tid och plats 2015-06-17, Åsasalen, 13:00 16.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Malin Stadig (KD), ordförande Katrin Petersson (S), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 november 2015 14:00 16:15 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lena Henriksson (s) Gull-Britt Sandefors

Läs mer

Datum 2010-11-16. Socialnämnden

Datum 2010-11-16. Socialnämnden 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 16.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer