Delårsrapport Fas: Delårsrapport Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Delårsrapport Fas: Delårsrapport Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd"

Transkript

1 Delårsrapport Fas: Delårsrapport Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd

2 Hållbar utveckling 1. Attraktiv stad och landsbygd PROCESSOMRÅDE Demokrati HUVUDPROCESS Trygghet Processen bedöms fungera bra. Flera olika typer av insatser och aktiviteter har skett under året för att öka invånarens upplevda känsla av trygghet. Resultatet i SCBs undersökning visar på att kvinnor upplever en större otrygghet än män och att det indexvärdet i princip är oförändrat. Det kommunkoncerngemensamma arbetet som nämndens verksamheter deltar i måste fortsätta med en uthållig och långsiktig plan för hur arbetet ska bedrivas. Samverkan med andra verksamheter och aktörer är mycket viktig för att öka invånares upplevda trygghet FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P ska index för trygghet vara 45 för att invånarna känner att kommunen är en trygg och säker plats att leva i. Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Resultatet på SCB:s medborgarundersökning visar ett indexvärde på 39, vilket är oförändrat jämfört med 2014 då undersökningen senast genomfördes med resultat på Torshällanivån. Kvinnor mer otrygga än män, index 38 jämfört med 40. Trygghetsindex omfattar upplevelsen av att vistas utomhus på kväll och nätter, hot, rån och misshandel samt inbrott i hemmet. Resultaten från polisens trygghetsmätning visar ett annat resultat. Där har Torshälla ett gott resultat där den upplevda tryggheten ökar. 28 av 32 mätpunkter når toppnivån grönt värde. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Torshälla stads nämnd ska genomföra insatser för att öka den upplevda tryggheten på kvällstid Åtagande från nämnd/styrelse Barn-GIS har genomförts på Edvardslundsskolan och Gökstensskolan och ska nu återkopplas till samt fungera som underlag för utvecklingsplanen. Skolprojektet ska öka ungas delaktighet och deras påverkansgrad för stadens platser och områden.

3 Stadsbyggnadsförvaltningen prioriterar arbete med belysningsfrågor och andra trygghets- och attraktivitetsskapande åtgärder i Torshälla. Projektering av 2018 års investeringar pågår. Många är färdigprojekterade och överlämnade till gatuavdelningen för byggnation. Delaktighet och jämlikt inflytande Stor kraft läggs på det goda mötet för att ge invånarna möjlighet till insyn, inflytande och dialog i Torshälla. Arbetet med kontinuerligt utveckla medborgardialoger fortsätter samt att "öppna forum" inom olika områden genomförs. Orts- och stadsutvecklingsarbetet lägger fortsatt stort fokus på att möjliggöra insyn, dialog och medskapande i Torshällas utveckling. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P1. Invånare som är nöjda med möjligheten till inflytande Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål I SCB:s medborgarundersökning är nöjd-inflytande-index 39 i 2017 års undersökning för Torshälla. Det är i stort sett oförändrat sen 2014 då resultatet var 38. Kvinnor är mer nöjda än män, 41 jämfört med 36. Trots dialoger i olika former upplever medborgarna fortsatt att de har små möjligheter att påverka. En kommungemensam analys och handlingsplan har tagits fram som visar att kommunen behöver ett mer strukturerat arbete med medborgardialog, med exempelvis gemensamma principer och metoder. P ska delaktighetsindex vara 75 på hur kommunen möjliggör för invånarna att delta i kommunens utveckling Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Kommunen ligger under målet 65 och medelvärdet för övriga kommuner 57. Åtgärdsarbete utifrån SKL:s mätning pågår. En del är att inför 2018 utreda möjligheten till E-petition och vidareutveckla eskilstuna.se så att det blir enklare att vara med och påverka. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Torshälla stads nämnd utveckla former och metoder för dialog med invånare, civilsamhället och näringslivet. Åtagande från nämnd/styrelse Parallellt med det kommunövergripande arbetet med riktlinjer för medborgardialog jobbar verksamheterna med att i vardagen öka invånarens möjligheter till delaktighet och dialog.

4 Ung fritid i Torshälla arbetar medvetet med att öka besökares inflytande och öppna upp till dialog. Eskilstuna kommun deltar i SKLs Mer för fler som syftar till att biblioteksverksamheten och musikskolans verksamhet ska nå nya målgrupper. Arbetet utgår från metoden tjänstdesign och syftet är att utveckla tjänster som bättre motsvarar behoven hos de målgrupper som verksamheterna idag har svårt att nå ut till. I arbetet är delaktighet och dialog med invånare ett mycket viktigt perspektiv. I anslutning till programaktiviteter och evenemang som sker i Torshälla pågår det en ständig dialog med aktörer från föreningslivet. Det kan ske genom möten, stormöten och andra former av träffar för att föreningar ska ha möjlighet till dialog och lämna synpunkter till kultur- och fritidsförvaltningen. Ett uppskattat stormöte under våren skedde i samband med utvecklingsplan för Torshargs IP. I syfte att stärka barn och ungas delaktighet i stadsutvecklingen har BarnGIS för åk 5 och skolprojekt för samtliga åk 8-elever genomförts, som en led i arbetet att ta fram Utvecklingsplan Torshälla. Analysen från barn-gis ska fungera som underlag till utvecklingsplan för Torshälla. Tydlig ärende- och beslutsprocess Ett kommungemensamt utvecklingsarbete är påbörjat för att öka möjligheten till insyn och transparens kring ärende- och beslutsprocessen. Vissa steg har redan tagits, exempelvis att kommunens författningssamling nu finns tillgänglig på eskilstuna.se och att en ny struktur för styrande dokument är beslutad av kommunfullmäktige. Vidare har projektet som innebär effektivare dokumenthantering pågått. Syftet är att skapa ordning och reda samt förbättra tillgängligheten och rättssäkerheten för information och dokument. Den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft i maj 2018 kommer att stärka kraven på informationssäkerhet. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P ska Nöjd politikerindex förbättras till 72 Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Index för nöjdhet mäts genom tre frågor som ligger till grund för en s.k. NKI - nöjdkundindex: Totalt sett, hur nöjd är du med nämndens arbete? Hur väl uppfyller nämndens arbete de förväntningar som du har? Om du tänker dig bästa möjliga nämnd. Hur skulle du då betygsätta nämndens arbete i sin helhet? Index för Torshälla stads nämnd var 80. Det maximala indexvärdet är 100 och mätningar som har resultat över 60 eller mer är ett gott eller mycket gott resultat.

5 Insyn Ett kommungemensamt utvecklingsarbete är påbörjat för att öka möjligheten till insyn och transparens kring ärende- och beslutsprocessen. Vissa steg har redan tagits, exempelvis att kommunens författningssamling nu finns tillgänglig på eskilstuna.se och att en ny struktur för styrande dokument är beslutad av kommunfullmäktige. Vidare har projektet som innebär effektivare dokumenthantering pågått. Syftet är att skapa ordning och reda samt förbättra tillgängligheten och rättssäkerheten för information och dokument. Den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft i maj 2018 kommer att stärka kraven på informationssäkerhet. ( är för många invånare ingången till kommunkoncernen och där information och kontaktvägar finns. eskilstuna.se fick en mycket bra värdering i en extern undersökning, 94 av 100 möjliga poäng, och därmed en av de bästa i kommunsverige. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Verkställa de lokala handlingsplanerna i prioriterade stadsdelar i samverkan mellan kommunkoncernens verksamheter och civilsamhället. Arbetet hålls samman av trygghetskoordinator och ska främja trivsel och delaktighet samt förebygga social oro. (KS, alla nämnder, KFAST) Åtagande från KF (Årsplan) KS ansvarar för handlingsplanerna.

6 Berikande kultur och fritid HUVUDPROCESS Föreningsbidrag Processen bedöms fungera bra. 74 procent av föreningarna som deltog i föreningsenkäten är nöjda med kommunens föreningsstöd och 86 procent upplever att de får ett bra bemötande. Under första kvartalet har förvaltningen för avsikt att upphandla konsulter för en översyn av föreningsbidragssystemet. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P35. Föreningar ska ha förtroende för kommunens stöd Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål 2018 Inga nya resultat finns att redovisa Fritidsverksamhet Processen bedöms fungera bra. Det finns en stor variation i utbudet av fritidsaktiviteter från nämndens verksamheter. Fokus är barn och unga och det har det funnits ett varierat utbud av aktiviteter. Strax över 80 % av flickor och pojkar i årskurs sju är nöjda med sin fritid. Extra lovpengar från staten bidrar till att flera aktiviteter och program kan erbjudas barn och unga under alla lov. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P37. Invånare såväl kvinnor som män ska vara nöjda med fritidsmöjligheter i kommunen Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Nöjdheten med fritidsmöjligheter har ökat frånindex 62, år 2014 till index 64, år I jämförelse med Eskilstuna har Torshälla ett lägre resultat men det är en ökad trend i hela kommunen. Kvinnor och män är ungefär lika nöjda, det har skett en ökning i nöjdhet men den ska ses med stor försiktighet eftersom den finns inom en felmarginal.

7 P39. Flickor och pojkar ska vara nöjda med sin fritid Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål ,5 3,5 8,5 Skolenkäten har arbetats om under 2017 vilket innebär att det är nya indexnivåer i resultatet (1-4), tidigare 1-10). Utfallet 2017 innebär en ökning med nöjdhet på sin fritid. 81 % år 2016 och 86% procent år 2017, det är medelvärdet som visas från Gökstenskolan elever i årkurs 7 och 8. I Eskilstuna kommun totalt är nöjdheten 86% (3,4) så att det är en lika hög i både Torshälla och Eskilstuna. Medelvärdet utgår i Eskilstuna totalt från elever i årskurs 7,8 och 9. Undersökningen visar att pojkar är mer nöjda med sin fritid än flickor. Pojkar upplever i högre grad än flickor att de har möjlighet att delta i de fritidsaktiviteter som de vill. En djupare analys behöver genomföras för att titta på orsakerna till skillnaden mellan flickor och pojkar. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Under 2018 ska Torshällas stads nämnd erbjuda barn och unga ett fritidsutbud i nära anslutning till deras hemmiljö. Åtagande från nämnd/styrelse Arbetet är påbörjat i flera delar av nämndens verksamheter. Ung Fritid Torshälla har inlett ett samarbete med Gökstensskolan och arbetar tillsammans med skola, socialtjänst och polis för ett tryggare Torshälla. Ung fritid och mötesplatser har öppet fyra kvällar i veckan, har påbörjat gruppverksamhet på eftermiddagar samt finns i Gökstenshallen på fredagskvällar för att skapa trygghet i och runt skolan. Under året är det planerat att utveckla verksamheten utifrån de behov som finns i Torshälla, det innebär bland att undersöka hur aktiviteter och verksamhet som sker i samband med skoldags slut och innan kvällsverksamheten börjar kan utvecklas, hur samverkan med föreningslivet kan stärkas och erbjuda fler flickor gruppverksamhet som ett alternativ till den öppna kvällsverksamheten. Ebelingmuseet har arbetat med öppen verkstad i olika former, arbetet har skett i samverkan med konstmuseet i Eskilstuna. Konstpedagogerna har under loven (jullov, sportlov och påsklov) haft konstverkstad med olika teman och fokus. Ett tema har varit Vårt Torshälla där deltagarna har fått arbetat med textil. Det som skapades under dagarna har under en dryg månads tid visats upp på Ebelingmuseet. Anläggningar för kultur, idrott och rekreation Processen bedöms fungera bra. Arbetet med utvecklingsplan Torsharg pågår. Arbetet med en konsult är inlett, dvs ta fram förslag åtgärder, utvecklingsinsatser och framtidsvision för området. Detta görs tillsammans men en konsult, landskapsarkitekt, som i april ska presentera en

8 visionsskiss och vilka stora drag som vore bra för att lyfta platsen till att bli mer levande och fylld med fler möjliga aktiviteter. Öppet forum och dialog med Torshälla stads nämnd samt föreningsliv har hållits för att samla in idéer, tankar och synpunkter på utveckling av området där föreningslivet har en viktig del. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Delta i översyn av bibliotekets infrastruktur Åtagande från nämnd/styrelse Arbetet är i en planeringsfas som leds av kultur- och fritidsförvaltningen. Pedagogisk kulturverksamhet, programverksamhet och evenemang Processen bedöms fungera bra. Kvinnor och män är nöjda med kommunens verksamhet för kultur och sina fritidsmöjligheter i kommunen. Konstrundan som gick av stapeln under påskafton var ett mycket lyckat arrangemang som fler torshällabor och besökare tog del av. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P40. Invånare kvinnor såväl som män ska vara nöjda med kommunens insatser för kultur Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Nöjdheten med kulturverksamheten har minskat något från index 66, år 2014 till index 65, år Förändringen finns inom felmarginalen och ska därför ses med stor försiktighet. Nöjdheten är längre i Torshälla än övriga kommunen (Eskilstuna index 68). Kvinnor är mer nöjda än män. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Utveckla en gemensam metodik för att beakta kulturella resurser i stads- och landsbygdsutveckling. (SBN, KFN, KS, DEAB, KFAST) Åtagande från nämnd/styrelse Stadsbyggnadsnämnden/förvaltningen ansvarar för att driva arbetet vilket måste ske i nära samarbete med övriga berörda inom organisationen. Arbetet förväntas startas efter sommaren. Genomföra en analys av förutsättningarna för att utveckla de kulturella och kreativa näringarna samt ta fram en handlingsplan för fortsatt arbete.

9 Åtagande från nämnd/styrelse Arbetet leds av Destination Eskilstuna och nämnden inväntar direktiv för att arbetet ska påbörjas. Utveckla kulturstaden Torshälla med utgångspunkt från platsvarumärket SmåStadsEvolution Åtagande från nämnd/styrelse Arbetet med att fortsätta utvecklingen av kulturstaden Torshälla är pågående. Allmänkulturen har tagit tillvara den samverkan och de erfarenheter som tillägnades under jubileumsåret. Allmänkulturen arbetar för att utveckla Sommartorgsverksamheten i Torshälla under 2018 med jubileumsåret som utgångspunkt. En dialog med föreningslivet har inletts i syfte att undersöka om sommartorgsverksamheten kan vidgas till fler platser i Torshälla under sommaren i Förslag som Rådhustorget, Holmbergsparken och Bergströmska gården har kommit upp i dessa dialoger. Planeringen pågår med ett flertal aktörer. Flera av evenemangen som startade med anledning av jubileumsåret återkommer under Exempelvis kommer Torshälla stadslopp samarbeta med Lions och genomföra stadsloppet under Torshällamarknad i september. Ett annat exempel är Alar talar med gäster, som också kommer att genomföras vid ett eller två tillfällen under året i samarbete med Allmänkulturen. Torshälla bibliotek leder Barnkulturgruppen i Torshälla som planerar aktiviteter för barn och unga främst under Barnkulturveckan i maj. Kulturvandringar för barn kommer att genomföras under sommaren. Planering för sommarens aktiviteter för barn och unga pågår, arbetet sker i samarbete med Ebelingmuseet, Svenska kyrkan och Allmänkulturen i Torshälla och Eskilstuna. Ytterligare ett samarbetsforum har inletts för att nå de minsta barnen och deras vårdnadshavare. Även det arbetet sker i samverkan med flera aktörer bland annat Ebelingmuseet, Svenska kyrkan, barnavårdscentralen och familjecentralen. Ebelingmuseet kommer under 2018 se över möjligheten att erbjuda visningar kring den offentliga konsten, främst i Holmbergsparken. Genom att erbjuda kulturella upplevelser runt om i staden stärks Torshälla som kulturstad.

10 Miljö och samhällsbyggnad HUVUDPROCESS Bygga bostäder, lokaler och stadsmiljö En utvecklingsplan för Torshälla håller på att tas fram. Planen är ett viktigt strategiskt underlag för Torshällas fortsatta långsiktiga utveckling Stadsbyggnadsnämnden verksamheter bidrar till stor del till att uppfylla uppsatta mål för kommunen. Stadsbyggnadsnämndens arbete med strategiska planer skapar utrymme för en växande stad. Detaljplaner för nya bostäder samt beviljade startbesked/slutbesked visar på prognos över målsättningen för året. Ett flertal detaljplaner pågår för bostäder samt vård- och omsorgsboende i Torshälla. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Skapa förutsättningar för levande stadsmiljöer i det offentliga rummet. Åtagande från nämnd/styrelse Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet bidrar till en levande stadsmiljö genom att tillgängliggöra konst där människor befinner sig och rör sig. En arbetsgrupp med representanter från kultur- och fritidsförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen har initierat en plan för hur konstnärlig gestaltning i Torshälla kan utvecklas de kommande åren. Med utgångspunkt från riktlinjer för offentlig utsmyckning, kulturpolitiska planen och förslaget till utvecklingsplan för Torshälla har fem områden har identifierats som möjliga för konstnärlig gestaltning. Stadsbyggnadsförvaltningen prioriterar arbetet med belysningsfrågor och andra trygghets- och attraktivitetsskapande åtgärder. En välskött offentlig miljö, från hårdjorda ytor som gator, gångoch cykelvägar, torg och parkeringar till gröna parker, naturområden och gröna stråk är viktigt för upplevelsen av den attraktiva staden. Projektering av 2018 års investeringar pågår. Många är färdigprojekterade och överlämnade till gatuavdelningen för byggnation.

11 Utveckla vattenvägarna och tillgången till vattnet. Åtagande från nämnd/styrelse Framtagande av en Utvecklingsplan för hamnområdet Torshälla (700 års-presenten) med gestaltningsprogram pågår. Konsult är upphandlad och förslag till inriktning planeras till kvartal 3. Skötseln av vattenvägarna är en viktig del i arbetet. Arbete med att bygga om en av slussportarna har påbörjats. Förbättra trafiksituationen i Torshälla Åtagande från nämnd/styrelse Gatuavdelningen arbetar med förbättringar och systematisering av driften av våra gång- och cykelvägar, bussgator och bilvägar samt deltar i arbetet med trafiksäkerhetsplan. Trafiksäkerhetsplanen skickas ut för remiss i mars, Projektering av 2018 års investeringar pågår. Många är färdigprojekterade och överlämnade till gatuavdelningen för byggnation. Arbete inom trafikområdet drivs även inom arbetsgrupperna för Mobility Management och parkeringsgruppen. Enligt beslut i Årsplan 2018 ska en revidering av trafikplan göras under året. Arbete med att revidera trafikplan samt analysarbete för gångtrafikplan är planerat till hösten En nulägesanalys av trafiksituationen i Torshälla påbörjas under våren. Dialog om framtagande av en parkeringsstrategi för Torshälla förs i samband med arbetet med utvecklingsplan för Torshälla.

12 3. Fler jobb PROCESSOMRÅDE Näringsliv och arbete HUVUDPROCESS Befintliga företag och organisationer Antalet företag i Torshälla växer. Näringslivet är en viktig aktör och partner i utvecklingen av Torshälla genom att de bland annat bidrar till en attraktiv, levande och trygg stad med bredd i utbud av service och tjänster samt lokala arbetstillfällen Eskilstuna kommun erbjuder även genom Näringslivsenheten stöd och hjälp till företag i Torshälla som vill utvecklas och växa. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Förutsättningar för nya jobb ska skapas av Eskilstuna kommunkoncern tillsammans med andra aktörer, genom affärsplan Eskilstuna. (KS, alla nämnder och bolag) Åtagande från KF (Årsplan) För att tillskapa fler arbetstillfällen krävs en attraktiv stad och där levande bottenvåningar är en viktig aspekt. Genom arbetet tillsammans med fastighetsägare och näringar skapas förutsättningar för fler jobb. Stadsbyggnadsförvaltningen och Kultur- och fritidsförvaltningen har på olika sätt deltagit i arbeten med och inom Affärsplan Eskilstuna. Utveckla förutsättningarna för handeln i Eskilstuna och Torshälla tillsammans med näringslivet utifrån den fördjupade handelsanalysen. (KS, TSN, DEAB, MSP, SBN, ELE) Åtagande från KF (Årsplan) KS leder arbetet och nämnden kommer delta när arbetet inletts.

13 4. Social uthållighet PROCESSOMRÅDE Demokrati HUVUDPROCESS Trygghet Processen bedöms fungera bra. Flera olika typer av insatser och aktiviteter har skett under året för att öka invånarens upplevda känsla av trygghet. Resultatet i SCBs undersökning visar på att kvinnor upplever en större otrygghet än män och att det indexvärdet i princip är oförändrat. Det kommunkoncerngemensamma arbetet som nämndens verksamheter deltar i måste fortsätta med en uthållig och långsiktig plan för hur arbetet ska bedrivas. Samverkan med andra verksamheter och aktörer är mycket viktig för att öka invånares upplevda trygghet FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P ska index för trygghet vara 45 för att invånarna känner att kommunen är en trygg och säker plats att leva i. Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Resultatet på SCB:s medborgarundersökning visar ett indexvärde på 39, vilket är oförändrat jämfört med 2014 då undersökningen senast genomfördes med resultat på Torshällanivån. Kvinnor mer otrygga än män, index 38 jämfört med 40. Trygghetsindex omfattar upplevelsen av att vistas utomhus på kväll och nätter, hot, rån och misshandel samt inbrott i hemmet. Resultaten från polisens trygghetsmätning visar ett annat resultat. Där har Torshälla ett gott resultat där den upplevda tryggheten ökar. 28 av 32 mätpunkter når toppnivån grönt värde. 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Vidareutveckla arbetet mot mäns våld mot kvinnor med fokus på våldsförebyggande arbete och hedersrelaterat våld. (SN, alla nämnder och bolag) Åtagande från KF (Årsplan) Kultur- och fritidsförvaltningen har utsett en processledare som ingår i det koncernövergripande Kvinnofridsnätverket. Det finns en lokal kvinnofridsgrupp i förvaltningen som har tagit fram en aktivitetsplan för åren I aktivitetsplanen ingår olika utbildningsinsatser, bland annat kommunens utbildningsmaterial "Uppdrag motverka mäns våld mot kvinnor" som kommer att genomföras på samtliga enheter under Stadsbyggnadsförvaltningen deltar i det kommungemensamma kvinnofridsnätverket. Under våren kommer förvaltningens lokala handlingsplan att följas upp och uppdateras.

14 Effektiv organisation 6. Kvalitet PROCESSOMRÅDE Processkvalitet HUVUDPROCESS Kvalitetsutveckling Jämställdhetsarbetet i kultur-och fritidsförvaltningen fortsätter att visa på ett mycket bra resultat. Det är en integrerad del i verksamheten och finns med i planering, utförande, uppföljning och i förbättringsarbetet. Arbetet med modiga idéer har inte riktigt tagit fäste i hela organisationen och för att jobba vidare med innovativa arbetssätt deltar delar av förvaltningen i ett innovationsprojekt som leds av SKL under Projektet ska bidra till lärande i hela förvaltningen. Kvalitetsarbetet på stadsbyggnadsförvaltningen hålls samman av förvaltningens ledningsgrupp där representanter sitter i kommunövergripande processutvecklingsgrupper samt processledningsgrupper. Nämndens verksamheter arbetar ständigt för att genomföra förbättringar avseende digitala verktyg som ska underlätta arbetet och kvalitetssäkra ärendehandläggning och kommunikation. Under året har arbete med jämställdhetsanalyser och miljödiplomering tagit fart inom stadsbyggnadsförvaltingen. P71. Andel (procent) av verksamheter i förvaltningar och bolag ha en enkel handlingsplan för hur verksamheten ska utvecklas genom kartläggning och analys ur jämställdhetsperspektiv. Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % Förvaltningarna arbetar med att jämställdhetsintegrera alla verksamheter. Arbetet utgår från de lokala verksamhetsplanerna vilket kommer underlätta och tydliggöra uppdraget lokal nivå. P ska antalet idéer/förbättringsförslag uppgå till 700 Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Inga nya resultat finns att redovisa

15 P jobbar alla anställda på en miljöcertifierad arbetsplats Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % På stadsbyggnadsförvaltningen har arbetet med miljödiplomering har återupptagits under året och kommer att intensifieras under 2018 med stöd av kommunledningskontoret. På kultur-och fritidsförvaltningen har arbetat med att få en tydlighet i vad eller vilken typ av certifiering/diplomering som avses och skapa en organisation för implementering. Arbetet fortsätter under 2018 och förvaltningen har för avsikt att miljödiplomeras under 2019 P uppgår andelen förverkligade idéer/förbättringsförslag till 10 % Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % Inga nya resultat finns att redovisa P4. Invånarna ska vara nöjda med hur kommunkoncernen sköter sina verksamheter Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål Resultaten från SCB:s utökade medborgarundersökning i Torshälla visar ett värde på index 55 hur medborgarna ser på de kommunala verksamheterna. Det är en för bättring från förra gången då undersökning redovisade resultat på Torshällanivå, 2014, då var resultatet 52. Kvinnor är mer nöjda än män. För de verksamheter som Torshälla stads nämnd ansvarar för har resultaten förbättrats för områdena gång- och cykelvägar, gator och vägar samt idrotts- och motionsanläggningar jämför med För området kultur har resultatet försämrats något, från 66 till 65. Minskningen är dock inom felmarginalen. Kommunikation Inga nya resultat finns att redovisa FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P upplever 70 % nytta av internportalen Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % Inga nya resultat finns att redovisa

16 P får 95 % svar på e-post inom 2 dagar Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % 93% Inga nya resultat finns att redovisa P får 80 % kontakt med handläggare via telefon inom 2 minuter Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % 75% Inga nya resultat finns att redovisa P uppfattar 90% ett gott bemötande vid telefonkontakt Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % 87% Inga nya resultat finns att redovisa Tillgodose behovet av IT stöd Inga nya resultat finns att redovisa FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P ska minst 60 % av ärenden komma in via e-tjänst - inom utvalda viktiga områden Utfall 2018-mar Utfall 2017 Mål % Inga nya resultat finns att redovisa

17 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Samtliga nämnder och bolag deltar i ett gemensamt utvecklingsarbete för förbättrad styrning och ledning av jämställdhetsintegreringsarbetet i respektive förvaltning och bolag. Arbetet leds av kommunstyrelsen och utgår från Modellkommunprojektets benchmarkingmetodik. (KS, alla nämnder och bolag) Åtagande från KF (Årsplan) Under 2018 kommer Eskilstuna kommun att ta arbetet med jämställdhetsintegrering ett steg vidare. Alla förvaltningar och kommunala bolag ska delta i ett gemensamt utvecklingsarbete utifrån Modellkommunprojektets benchmarkingsmetodik. Det går ut på att lära av varandra. Syftet är bland annat att höja lägstanivån för kommunkoncernens jämställdhetsarbete. Först ut är förvaltningarna för arbetsmarknads- och vuxenutbildning, kultur- och fritid, vård- och omsorg samt Socialförvaltningen. Under 2019 kommer övriga förvaltningar och kommunala bolag att kopplas på. Fokus ska vara styrning, ledning och organisering av jämställdhetsintegreringsarbetet på respektive förvaltning och bolag. De kommer att visa goda exempel för varandra och genomföra ett förbättringsarbete på hemmaplan. Samtliga nämnder och bolag ska delta i arbetet med att omsätta det gemensamma programmet för "digital förnyelse" till handlingsplaner med årliga aktiviteter. Aktiviteterna ska stärka kommunens attraktivitet, våra tjänsters kvalitet och organisationens effektivitet. (KS, alla nämnder och bolag.) Åtagande från KF (Årsplan) Kommunövergripande arbete pågår med program och handlingsplaner. Stadsbyggandsförvaltningen kommer att involveras i arbetet. Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram en lokal handlingsplan för digitalisering. Handlingsplanen bygger på en kartläggning av verksamheterna och har identifierat de första stegen för att öka digitalisering och automatisering inom områden kultur och fritid. Gatuavdelningen arbetar aktivt med digitalisering av arbetsmetoder och har implementerat flera digitala verktyg de senaste åren. För att säkerställa att kommunen levererar jämställd service, ger ett jämställt bemötande och har en jämställd resursfördelning ska alla nämnder och bolag år 2019 ha en enkel handlingsplan för hur verksamheten ska utvecklas ur jämställdhetsperspektiv. (KS, alla nämnder och bolag) Åtagande från KF (Årsplan)

18 Kultur- och fritidsförvaltningen har integrerat jämställdhetsgranskningar i de lokala verksamhetsplanerna. Som exempel kan Torshälla bibliotek lyftas. Biblioteken kommer att kartlägga användandet av tidningar och tidsskrifter ur ett jämställdhetsperspektiv. Flera av stadsbyggnadsförvaltningens avdelningar och enheter har kommit igång med arbetet, och förvaltningen har under året fördubblat antalet HÅJ (Hållbar jämställdhetsintegrering) ombud.

19 7. Stabil ekonomi Nämnden har en ekonomi i balans och redovisar ett överskott för det första kvartalet på 1,3 mnkr. Överskottet ligger inom nämndens gemensamma budgetram. En översyn kommer att göras av föredelningen av ramen mellan verksamhetsområdena inom nämnden under året. Prognosen för helåret är oförändrat mot budget. FYRAÅRIGT PROCESSMÅL P89. Nämnder och bolag ska ha en ekonomi i balans. Ansvarig Utfall Utfall 2017 Mål 2018 mar Annette Johansson Senaste kommentar ( ): Tre verksamhetsområden av tre har en ekonomi i balans. Inga större budgetavvikelser finns att rapportera. Underhållet av gatubelysningen är eftersatt. Beräknad kostnad 0,8 mnkr. Detta finansieras inom nämndens ram. P uppgår avtalstroheten till minst 75 % Ansvarig Utfall Utfall 2017 Mål 2018 mar Annette Johansson 0,0% Senaste kommentar ( ): Utfallet redovisas inom stadsbyggnadsnämndens och kultur- och fritidsnämndens delårsrapport. P91. Kvadratmeter per boende i nya vård- och omsorgsboenden Ansvarig Utfall mar Annette Johansson 1-ÅRIGT ÅTAGANDE Utfall 2017 Mål 2018 Utarbeta förslag och genomföra effektiviseringar och intäktshöjande åtgärder som sammanlagt förbättrar kommunkoncernens ekonomi med 150 miljoner kronor inför årsplan (KS, samtliga nämnder och bolag) Status Färdiggrad Senaste kommentar ( ): Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram en handlingsplan för digitalisering av förvaltningen. Det pågår ett arbete med att se över nämndens taxor och avgifter.

20 Ekonomienheten ansvarig för detta arbete på stadsbyggnadsförvaltningen genom att stödja kärnverksamheten i processen. Arbete pågår bland annat med att konstruera en ny timtaxa i planprojekt i enlighet med SKL:s riktlinjer samt att se över hur Eskilstuna ligger till jämfört med andra kommuner. Hög kostnadsmedvetenhet ska gälla vid alla större investeringar. Fokus vid samtliga nybyggnationer är effektiva ytor och planlösningar som minimerar investerings-, drift- och årliga personalkostnader. (KS, KFAST, samtliga nämnder) Status Färdiggrad Senaste kommentar ( ): Arbetet på kommunkoncernnivå pågår inom PLG Ekonomi där arbetsgrupper bildats för olika identifierade effektiviseringsområden. Ekonomichefen på stadsbyggnadsförvaltningen deltar i gruppen Investering/Exploatering där arbetet pågår med frågan. Internt på stadsbyggnadsförvaltningen pågår arbetet med att ta fram underhållsplaner och att systematisera/digitalisera drift och underhåll. Ett nära samarbete mellan förvaltningens avdelningar skapar möjligheter att att bevaka eventuella utrangeringskostnader, materialval och komponenter, som ska främja låga driftkostnader samt stärka samarbete i tidiga skeden. Uppföljning och analyser av köp av verksamhet utifrån kontra drift i egen regi genomförs löpande.

21 Delårsrapport 1 Utgåva: Bilaga delår1 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd Ekonomisk redovisning Resultaträkning År: 2018 Period: Mars Ansvar: F21 Torshälla stads nämnd Projekt: Drift + driftprojekt Enhet: Mnkr (vänt tecken, 1 decimal) Prognos: Prognos mars Konto Utfall ack - Mar 2017 Utfall ack - Mar 2018 Avvikelse Prognos helår Prognos mars 2018 Avvikelse Prognos mars helår 2018 Försäljningsintäkter Taxor och avgifter Hyror och arrenden Bidrag Kommun /nämndersättning Resursfördelning (skolpeng, a-pris etc) Summa INTÄKTER Personalkostnader Uppdragstagare och beredskapsarbetare Lokalkostnader Köp av verksamhet Lämnade bidrag Livsmedel Material Tjänster Preliminärbokförda kostnader Kapitalkostnader Summa KOSTNADER Finansiella kostnader Summa FINANSNETTO Summa ÅRETS

22 RESULTAT Summa RR inklusive semesterlöneskuld Driftredovisning År: 2018 Period: Mars Ansvar: F21 Torshälla stads nämnd Projekt: Drift + driftprojekt Mått VP - Ansvar: Grp 17 vp ansvar - delårsrapport Enhet: Mnkr (vänt tecken, 1 decimal) Prognos: Prognos mars Ansvar Nettokostnader ack mars 2017 Nettokostnader ack mars 2018 Avvikelse 2018 Prognos helår 2018 Avvikelse mot budget helår Torshälla Stads Förvaltning TSN SBF TSN KFF Summa Torshälla stads nämnd Investeringsredovisning År: 2018 Period: Mars Ansvar: F21 Torshälla stads nämnd Projekt: Investeringsprojekt Enhet: Mnkr (vänt tecken, 1 decimal) Prognos: Prognos mars Investeringsprojekt Utfall ack - Mar 2017 Utfall ack - Mar 2018 Avvikelse Prognos helår Prognos mars 2018 Avvikelse Prognos mars helår 2018 Inventarier Fastigheter och anläggningar Summa Investeringsprojekt

Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018

Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018 Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/ 2017:53 Ulrika Hansson 1 (3) Torshälla stads nämnd Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018 Förslag till beslut Preliminär

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd

Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: 2017-12-31 Organisation: Torshälla stads nämnd Bebisvisning på Ebelingmuseet. Foto: Hanna Svensson 2018-01-16 15:45 1 Sammanfattning inför

Läs mer

Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3

Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3 Åtaganden 2019 Åtagandeförslag 2019 Totalt 21 åtaganden Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3 Effektiv organisation: 9 åtaganden Koncernövergripande: 7 Socialnämnden:

Läs mer

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden

Inriktning för offentlig utsmyckning i Eskilstuna kommun Förslag till beslut. Diariebeteckning KFN/2013:281. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-07 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna konstmuseum Kenneth Åström 016-710 17 11 Josefine Bolander 016-710 71 66 Diariebeteckning KFN/2013:281 Kultur- och

Läs mer

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs delårsrapport 1 januari mars 2018

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs delårsrapport 1 januari mars 2018 Socialnämnden 2018-04-12 Socialförvaltningen Enheten för utveckling och innovation Maja Sejdic, 016-710 34 51 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs delårsrapport

Läs mer

Förslag till beslut - Torshälla Stads nämnds delårsrapport 1 - Januari - mars 2019

Förslag till beslut - Torshälla Stads nämnds delårsrapport 1 - Januari - mars 2019 Kommunstyrelsen 2019-04-03 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/2019:11 Mattias Berglund 016-710 32 54 1 (2) Torshälla Stads nämnd Förslag till beslut - Torshälla Stads nämnds delårsrapport 1 - Januari -

Läs mer

Förslag till beslut - Torshälla stads nämnds delårsrapport 2 April augusti 2019

Förslag till beslut - Torshälla stads nämnds delårsrapport 2 April augusti 2019 Kommunstyrelsen 2019-09-10 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/2019:58 Suzan Östman Bäckman 016-710 21 02 1 (2) Kommunstyrelsen Förslag till beslut - Torshälla stads nämnds delårsrapport 2 April augusti

Läs mer

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Dnr BTN13/65 RIKTLINJE Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Antagen av Bygg- och tekniknämnden 2015-12-15 Dnr BTN13/65 2/6 Innehållsförteckning

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: Organisation: Miljö- och räddningstjänstförvaltningen

Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: Organisation: Miljö- och räddningstjänstförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Fas: Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: 2017-12-31 Organisation: Miljö- och räddningstjänstförvaltningen Sammanfattning inför 2018 När befolkningen ökar fortsätter också antalet larm

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Missiv - Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2018

Missiv - Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2018 Kultur och fritidsnämnden 2017-12-06 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:199 Sara Nordlund 1 (3) Kultur och fritidsnämnden Missiv - Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan

Läs mer

Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget

Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget Kultur-och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2018 2017-12-06 Verksamhetsplan och budget 2018 Sammanfattning Kultur- och fritidsnämndens verksamheter kommer under 2018 prioritera de

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda Kultur och fritidsnämnden 2017-12-21 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:287 Sara Nordlund 1 (2) Kultur och fritidsnämnden Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan

Läs mer

Delårsrapport Fas: Delårsrapport Rapportperiod: Organisation: Stadsbyggnadsnämnden Diarienummer: SBN/2018:217

Delårsrapport Fas: Delårsrapport Rapportperiod: Organisation: Stadsbyggnadsnämnden Diarienummer: SBN/2018:217 Delårsrapport 1 2018 Fas: Delårsrapport 1 2018 Rapportperiod: 2018-03-31 Organisation: Stadsbyggnadsnämnden Diarienummer: SBN/2018:217 2018-04-16 13:45 1 Inledande avsnitt... 3 Rapportens utformning...

Läs mer

Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2018

Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2018 Torshälla stads nämnd 2017-12-12 Stadsbyggnadsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen SBN/2017:63 1 (2) Torshälla stads nämnd Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2018 Förslag till beslut Torshälla

Läs mer

Torshälla stads nämnds verksamhetsplan 2019

Torshälla stads nämnds verksamhetsplan 2019 Kommunstyrelsen 2018-11-19 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/2018:42 Ulrika Hansson 016-710 73 25 1 (3) Torshälla stads nämnd Torshälla stads nämnds verksamhetsplan 2019 Förslag till beslut Verksamhetsplan

Läs mer

Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål 2015

Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål 2015 Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål Nämnd/styrelse: Kommunstyrelsen År: Förvaltning/bolag: Kommunstyrelsens förvaltning Kommun- Inriktningsmål Effektmål gemensamt mål Nr. Önskvärt resultat: Nuläge

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018 Kommunstyrelsen 2017-10-05 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:428 Ingrid Bergman 016-710 52 72 1 (2) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018 Förslag till beslut 1. Kommunledningskontorets

Läs mer

Servicenämndens Affärsplan 2019

Servicenämndens Affärsplan 2019 Servicenämnden 2018-12-17 1 (2) Serviceförvaltningen Ledningsstab Sanna Almqvist 016-710 27 71 SEN/2019:7 Servicenämnden Servicenämndens Affärsplan 2019 Förslag till beslut 1. Affärsplan för 2019 antas.

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2016

Kommunens Kvalitet i Korthet 2016 Kommunens Kvalitet i Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen kommunernas

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Kommunstyrelsen 2016-11-02 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:583 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Förslag till beslut

Läs mer

Verksamhetsidé Ung Fritid

Verksamhetsidé Ung Fritid Torshälla stads nämnd 2016-02-01 Torshälla stads förvaltning Ledning & administration TSN/2016:19 Rina Oord-Lundh 016-710 73 48 1 (5) Torshälla stads nämnd Verksamhetsidé Ung Fritid Förslag till beslut

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4)

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4) Sammanträdesprotokoll -04-26 Kultur- och fritidsnämnden 24 Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars (KFN18/4) Beslut Verksamhetsredovisning per mars godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

Läs mer

Vision 2030 Burlövs kommun

Vision 2030 Burlövs kommun Vision 2030 Burlövs kommun Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur. Målorden för Burlövs kommun är: Trygg & nära, Grön & skön, Liv & rörelse Alla som bor och vistas i Burlövs

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Örkelljunga kommun Styrkort kommunstyrelsen 2018

Örkelljunga kommun Styrkort kommunstyrelsen 2018 Örkelljunga kommun Styrkort kommunstyrelsen 2018 Framgångsfaktorer Trygghet Hållbar tillväxt Möjliggöra upplevelser (inom natur, miljö, hälsa, fritid och kultur) Definition Upplevd och statistik trygghet

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN. Kultur- och fritidsnämndens delårsrapport 1

ESKILSTUNA KOMMUN. Kultur- och fritidsnämndens delårsrapport 1 ESKILSTUNA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens delårsrapport 1 Sammanfattning Kultur- och fritidsnämndens verksamheter kommer under 2017 - och mandatperioden - prioritera de strategiska målen Social uthållighet

Läs mer

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning

Uppföljning mål och nyckeltal Bilaga till årsredovisning - Bilaga till årsredovisning Nyckeltalsbilagan är en sammanställning av de nyckeltal som används för att mäta måluppfyllelsen av de politiska målen som beslutats i Kommunstyrelsen, Välfärdsnämnden, Myndighetsnämnden

Läs mer

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun

Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2012-05-18 1 (5) Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2012:182 Anders Rehnman 016-710 14 67 Kommunstyrelsen Delårsrapport 1 år 2012 för Eskilstuna kommun Förslag till beslut

Läs mer

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020

Nämndsplan KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. - Preliminär nämndsplan år 2020 Nämndsplan 2020-2023 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - Preliminär nämndsplan år 2020 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Mål- och resultatstyrning i Lomma kommun... 3 1.2 Nämndsplan och målkedja... 3

Läs mer

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Gunvor Lindberg Kommunstyrelsen 2016-06-07 Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun Det prognostiserat resultat för år 2016 som baseras på utfallet per april uppgår

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning)

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning) Verksamhetsplan för utskrift - 2019 (Barn och utbildning) Målområden Indelning Beskrivning Ansvarig Övergripande Attraktiv kommun Externt Här känner sig alla välkomna. Här är det enkelt, här är det möjligt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 2014 TILL Kultur och fritidsnämnden

KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 2014 TILL Kultur och fritidsnämnden KOMMUNFULLMÄKTIGES UPPDRAG FÖR ÅR 201 TILL Kultur och fritidsnämnden INNEHÅLL I UPPDRAGSHANDLING 1. UPPGIFT 2. PROFIL. VERKSAMHETSMÄSSIGA MÅL ENLIGT KF-BESLUT. MÅL OCH SATSNINGAR 5. RAPPORTERING 6. 7.

Läs mer

Visioner och kommunövergripande mål

Visioner och kommunövergripande mål Kommunchef Ann Willsund ann.willsund@morbylanga.se Beslutande Kommunfullmäktige 114-08-29 1(5) Dnr /000686-010 Visioner och kommunövergripande mål 2020 Vision Mörbylånga kommun har en vision om framtiden.

Läs mer

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018

Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Näringslivsplan för Trosa kommun 2015 2018 Fastställd av Kommunstyrelsen 2015-05-13, 56, dnr KS 2015/65 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Plan/ Handlingsplan Näringslivsarbetet i Trosa kommun

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Kommunstyrelsen 2018-02-15 Kommunledningskontoret Kommunikation och delaktighet KSKF/2017:725 Isabel Jansson 016-710 18 44 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 KKIK Kommunens Kvalitet I Korthet 1 Kommunens Kvalitet i Korthet Hur effektivt använder kommunen skattepengarna och vilka resultat leder det till? Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) undersöker årligen

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Planera, göra, studera och agera

Planera, göra, studera och agera 5 Planera, göra, studera och agera Mål- och resursplanen innehåller den beslutade visionen, inriktningsmål, förväntade resultat och ekonomiska förutsättningar. Därutöver finns lag, författning, åtaganden

Läs mer

Överförmyndarnämnden Eskilstuna och Strängnäs verksamhetsplan 2018

Överförmyndarnämnden Eskilstuna och Strängnäs verksamhetsplan 2018 2017-12-11 1 (18) ÖFNES/2017: 107 Överförmyndarnämnden Eskilstuna och Strängnäs verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Rapportperiod: 2017-12-31 Organisation: Överförmyndarnämnden Sammanfattning Eskilstuna

Läs mer

Riktlinje för medborgardialog

Riktlinje för medborgardialog KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Palmquist Teresa Fällman Therese Datum 2017-05-12 Diarienummer KSN-2017-0239 Kommunstyrelsen Riktlinje för medborgardialog Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet,

Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet, Kommunens Kvalitet i Korthet syftar till att synliggöra kommunens prestationer inom fem områden tillgänglighet, trygghetsaspekter, effektivitet, samhällsutveckling liksom delaktighet och information. kommun

Läs mer

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2015-2018 Vårt uppdrag - vårt ansvar I ekokommunen Eslöv ansvarar Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för energi- och klimatarbete samt att tillgängliggöra och

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2 2018 Fas: Delårsrapport 2 2018 Rapportperiod: 2018-08-31 Organisation: Miljö- och räddningstjänstförvaltningen Sammanfattning Året har rymt flera stora utmaningar. Den långvariga torkan

Läs mer

Uppdragsplan Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019.

Uppdragsplan Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019. Uppdragsplan 2019 Kultur- och fritidsnämndens uppdrag till kultur- och fritidskontoret KFN 2018/0553. Antagen av nämnden den 9 april 2019. norrkoping.se facebook.com/norrkopingskommun 1 Kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd

Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: 2018-12-31 Organisation: Torshälla stads nämnd 2019-01-08 08:57 1 Sammanfattning 2019 Torshälla stads nämnd har efter Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Missiv - Kultur-och fritidsnämndens preliminära verksamhetsplan och budget 2018

Missiv - Kultur-och fritidsnämndens preliminära verksamhetsplan och budget 2018 Kultur och fritidsnämnden 2017-09-26 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:199 Sara Nordlund /HandläggareTelefon/ 1 (4) Kultur och fritidsnämnden Missiv - Kultur-och fritidsnämndens

Läs mer

Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till 2020

Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till 2020 Kultur- och fritidsnämnden 2019-10-09 Kultur- och fritidsförvaltningen Ekonomi KFN/2019:123 Annika Einarsson 3193 1 (5) Kultur- och fritidsnämnden Detaljerad investeringsbudget och kompletteringar till

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern

Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern Kommunstyrelsen 2015-01-14 1 (12) Kommunledningskontoret KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Evenemangsstrategi för Eskilstuna kommunkoncern Fastställd av Eskilstuna kommunfullmäktige 2014-11-27

Läs mer

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd FN 2018/303 Verksamhetsplan 2019 Fastighetsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...4 4 Mål...5 4.1 Hög kvalitet...5 4.2 Hög effektivitet...5

Läs mer

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ 1 Handlingsplan För att följa upp utvecklingsplanen för Centrala Laxå, har vi utvecklat en handlingsplan. Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Jämställd budget i Göteborg

Jämställd budget i Göteborg Ett gott exempel Jämställd budget i Göteborg Projektet i sitt sammanhang Göteborgs stad har gjort stora satsningar på ökad mångfald och jämställdhetsintegrering utifrån kundens perspektiv, där projektmedel

Läs mer

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun

Koncernövergripande styrkort Ovanåkers kommun Koncernövergripande styrkort 2016-2019 Ovanåkers kommun Vision Ovanåker ska vara en trygg och hållbar landsbygdskommun som växer med hjälp av ett gott företagsklimat, ett engagerat föreningsliv och ett

Läs mer

STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Beslutad när Beslutad av Diarienummer Kommunfullmäktige KSKF/2017:725 Ersätter Gäller för Samtliga nämnder och följande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019 BUN Datum 1 (17) 2018-10-03 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019 BUN 2 (17) Innehåll Sammanfattning 2019... 3 Verksamhetens förutsättningar 2019... 4 HÅLLBAR UTVECKLING... 5 Höjd utbildningsnivå...

Läs mer

Bilaga: Sammanställning av mål och aktiviteter Lokalt utvecklingsprogram Spånga-Tensta stadsdelsområde

Bilaga: Sammanställning av mål och aktiviteter Lokalt utvecklingsprogram Spånga-Tensta stadsdelsområde Tillit och förtroende Öka det sociala kapitalet Mål Aktivitet Rådighet Samverkan Uppföljning Dialog Skapa förutsättningar för medborgarnas engagemang genom t.ex. fysiska mötesplatser Erbjuda olika platser

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Nämndsplan 2019 Innehållande budget 2019

Nämndsplan 2019 Innehållande budget 2019 Nämndsplan 2019 Innehållande budget 2019 Dokumentnamn Nämndsplan 2019 Dokumenttyp Plan Fastställd/upprättad KS 2018/826 Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokumentansvarig/processägare Ekonomichef Version

Läs mer

Delårsrapport 2, januari till 31 augusti

Delårsrapport 2, januari till 31 augusti Delårsrapport 2, 2018 1 januari till 31 augusti Måluppfyllelse Ekonomisk sammanfattning Prognosen för helåret visar ett resultat på 141 miljoner kronor vilket är 17 miljoner lägre än budget Sju nämnder

Läs mer

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016

CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 CEMR Jämställdhetsdeklaration Handlingsplan för implementering 2014-2016 Beslut Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet 2014-06-16 att anta följande handlingsplan för implementering av CEMR Jämställdhetsdeklaration

Läs mer

STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog

STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Riktlinjer för medborgardialog Beslutad när 2018-09-27 165 Beslutad av Diarienummer Kommunfullmäktige KSKF/2017:725 Ersätter --- Gäller för Samtliga nämnder och följande

Läs mer

Remiss av färdplan för ett Stockholm för alla - en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm, Dnr KS 2018/911

Remiss av färdplan för ett Stockholm för alla - en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm, Dnr KS 2018/911 Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Strategi och internservice Dnr 1.5.1-738-2018 Sida 1 (6) 2018-10-22 Handläggare Sofia Kántor Telefon: 08-508 042 45 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd 2018-11-15

Läs mer

Planeringsförutsättningar för nämndernas behov och prioriteringar 2016 (Budgetberedning)

Planeringsförutsättningar för nämndernas behov och prioriteringar 2016 (Budgetberedning) Kommunstyrelsen 1 (6) Kommunledningskontoret Planeringsförutsättningar för nämndernas behov och prioriteringar 2016 (Budgetberedning) 1. Allmänt Sveriges kommuner står inför två mandatperioder av demografiska

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Granskning av delårsrapport 2014 Höörs kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning 2 2.3 Revisionskriterier

Läs mer

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium Innehåll 1 Inledning 4 2 Framtidsbilder för klimat och miljö 5 3 Framtidsbilder för infrastruktur och boende 6 4 Framtidsbilder för näringsliv och turism

Läs mer

Socialdemokraterna i Klippans kommun

Socialdemokraterna i Klippans kommun Socialdemokraterna i Klippans kommun Handlingsprogram 2015-2018 Vår vision för kommunen Den socialdemokratiska ideologin och politiken syftar till att skapa ett samhälle där alla människor oavsett bakgrund

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Örkelljunga kommun - kommunövergripande styrkort

Örkelljunga kommun - kommunövergripande styrkort Örkelljunga kommun - kommunövergripande styrkort 2018 2019 Framgångsfaktorer Trygghet Hållbar tillväxt Möjliggöra upplevelser (inom natur, miljö, hälsa, fritid och kultur) Definition Upplevd och statistik

Läs mer

Verksamhetsplan Kultur & Fritid

Verksamhetsplan Kultur & Fritid Verksamhetsplan 2017-2020 Kultur & Fritid 1. ÖVERGRIPANDE MÅL/VISION JOKKMOKK - DEN SJÄLVKLARA MÖTESPLATSEN PÅ POLCIRKELN Jokkmokk är en nyskapande kommun med position i framtiden och närvaro i världen

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Täby kommuns kommunikationsplattform

Täby kommuns kommunikationsplattform 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2 2018 Fas: Delårsrapport 2 2018 Rapportperiod: 2018-08-31 Organisation: Stadsbyggnadsnämnden Sammanfattning Eskilstunas utveckling är i en intensiv fas och trycket på nybyggnationer, planering

Läs mer

Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018

Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018 Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018 1. Tillgänglighet och service Åtgärd Tidsplan Bedömning Kommentar a) Fortsätta arbetet med att systematiskt följa upp bemötande,

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN. Kultur- och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2019

ESKILSTUNA KOMMUN. Kultur- och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2019 ESKILSTUNA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens definitiva verksamhetsplan och budget 2019 SAMMANFATTNING 2019 Kultur- och fritidsnämndens verksamheter kommer under 2019 prioritera de strategiska målen Social

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018 Kommunstyrelsen 2017-10-27 Kommunledningskontoret Ledningsstaben KSKF/2017:428 Ingrid Bergman 016-710 52 72 1 (2) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2018 Förslag till beslut 1. Kommunledningskontorets

Läs mer

Vision och mål. Antagen av: Ärendebeteckning: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp:

Vision och mål. Antagen av: Ärendebeteckning: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp: Vision och mål Antagen av: Ärendebeteckning: Dnr: Kommunfullmäktige 2019-06-24 67 2019-220 Dokumentägare: Dokumentansvarig: Dokumenttyp: Ersätter dokument: Revideras: Uppföljning: Årligen Innehållsförteckning

Läs mer

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet

Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens verksamhet Datum Dnr 2017-02-01 BMK.2017.18 Jelinka Hall jelinka.hall@varmdo.se 08-570 481 49 Avdelningschef Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden Tjänsteskrivelse Förslag till effektmål 2017 för bygg-, miljö- och

Läs mer

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen

Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till kommunstyrelsen stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Sida 1 (5) 2016-07-21 Handläggare Kalle Sönnergren Telefon: 08-50814670 Till stadsdelsnämnd Strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad - remissvar till

Läs mer

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär verksamhetsplan för 2019

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär verksamhetsplan för 2019 Socialnämnden 2018-10-02 Socialförvaltningen Enheten för utveckling och innovation Maja Sejdic, 016-710 34 51 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN

HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN HANDLINGSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET I GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunens ledningsgrupp 2017-10-17 Godkänd av kommunstyrelsen 2018-03-07 65 Dnr: KS 2014/170 Revideras senast okt 2019 Kommunledningskontoret

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Riktningar Övergripande strategier Nämndstrategier Politiska uppdrag Mått

Riktningar Övergripande strategier Nämndstrategier Politiska uppdrag Mått Kultur- och fritidsnämnden 2019 2022 Uddevalla kommun är en självklar tillväxtmotor för en mer utvecklad region Företag och individer bemöts positivt med Öppenhet, Respekt och Professionalitet, där vi

Läs mer

Branschråd Gunn-Henny Dahl, 10 februari 2017

Branschråd Gunn-Henny Dahl, 10 februari 2017 Branschråd Gunn-Henny Dahl, 10 februari 2017 1 Agenda Program Kommunal finansierad verksamhet Nämndens verksamhetsplan Mål och Budget 2017-2019 På vilket sätt kan ni alla bidra till kommunens fortsatta

Läs mer

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Foto: Angarnssjöängen, Fritidsförvaltningen 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 1 Fritidsnämndens uppgift... 1 Förutsättningar för fritidsnämndens verksamhet

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Delårsrapport. Viadidakt

Delårsrapport. Viadidakt Delårsrapport Viadidakt 2011 Innehållsförteckning 1 Förvaltningsberättelse... 3 1.1 Finansiella mål och ekonomisk analys... 3 1.2 Framtiden... 3 2 Verksamhetsområden... 5 2.1 Samhällsutveckling... 5 2.2

Läs mer

Faktorernas resultat redovisas som betygsindex vilka kan variera mellan 0 och 100.

Faktorernas resultat redovisas som betygsindex vilka kan variera mellan 0 och 100. SCB:s Medborgarundersökning Våren 2015 SCB:s medborgarundersökning våren 2015 Eda kommun har deltagit i Statistiska centralbyråns (SCB) medborgarundersökning under våren 2015. Ett urval på 600 personer

Läs mer

Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen

Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen 2013-11-14 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/512-040 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen Förslag till beslut Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015

Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 1 (11) 2016-03-08 Gunilla Mellgren Kommunens Kvalitet i Korthet 2015 Innehållsförteckning 1. Kommunens kvalitet och effektivitet ur invånar- och brukarperspektiv 2. Sammanfattning av Strömsunds resultat

Läs mer