Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Åtagandeförslag Totalt 21 åtaganden. Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3"

Transkript

1 Åtaganden 2019

2 Åtagandeförslag 2019 Totalt 21 åtaganden Hållbar utveckling: 12 åtaganden Koncernövergripande: 9 Socialnämnden: 3 Effektiv organisation: 9 åtaganden Koncernövergripande: 7 Socialnämnden: 1

3 Att värna demokrati 1. Utifrån olika stadsdelars förutsättningar och behov ska alla nämnder samt Eskilstuna kommunfastigheter AB arbeta samlat med främjande och förebyggande trygghetsinsatser. (KS, alla nämnder, Eskilstuna kommunfastigheter AB) Social uthållighet Socialnämnden ska finnas representerad och vara delaktig i de sammanhang som arbetar mot segregation och utanförskap i våra bostadsområden.

4 Att värna demokrati 2. Alla nämnder och bolag ska gemensamt arbeta för att Eskilstuna ska vara en kommun fri från våld för alla flickor och pojkar, kvinnor och män. (KS, alla nämnder och bolag) Social uthållighet, Attraktiv arbetsgivare Socialnämnden ska följa planen som tas fram under hösten 2018 i de interna nätverk för arbetet mot Våld i nära relation och Hedersrelaterat våld och förtryck. Under hösten 2018 genomförs en utredning på uppdrag av det externa nätverket Våld i nära relation (Polis, åklagare, landsting, frivård, Socialförvaltningen Eskilstuna och Strängäs). Syftet är att utreda förutsättningarna för att starta ett Resurs- och kompetenscentrum med myndighetssamverkan. Beroende på utredningens utfall, ska Socialnämnden förbereda ett införande av ett Resurs- och kompetenscentrum för arbete mot Våld i nära relation.

5 Att värna demokrati Socialnämndens åtagande: 3. FN:s konvention om barnets rättigheter kommer bli svensk lag den första januari Socialnämnden ska fortsätta arbetet med att systematiskt sätta barnets rättigheter i fokus och under 2019 ska socialnämnden intensifiera arbetet med att förbereda lagens införande. En risk- och konsekvensanalys för vad lagen kommer innebära för Socialnämnden ska göras och därefter utmynna i en handlingsplan. (En kommunövergripande riktlinje för arbete inför den nya lagen planeras för beslut i mars 2019 och denna ska under året brytas ned på lokal nivå för Socialnämnden)

6 Att tillgodose behovet av vård och sociala tjänster. 4. Nämnderna ska utveckla barn- och ungdomsinsatser på hemmaplan. (SN, BUN, AVN, KFN, VON) Social uthållighet I samverkansgruppen mellan förvaltningarna (SOG) ta fram en strategisk plan för hemmaplansvården, barn i behov av komplexa insatser samt gemensam rutin för hemtagning. -Göra samverkansöverenskommelser kring vem som utvecklar vad av de insatser som behövs.

7 Att tillgodose behovet av vård och sociala tjänster 5. Nämnderna ska utveckla samordnade vårdinsatser för kvinnor och män på hemmaplan. (SN, VON, AVN) Social uthållighet Socialnämnden ska starta ett gemensamt boende och boendestöd med Vård och omsorgsnämnden. En skriftlig överenskommelse ska upprättas mellan nämnderna.

8 Att tillgodose behovet av vård och sociala tjänster Socialnämndens åtaganden: 6. Socialnämnden ska ta fram en strategisk färdplan med sikte på 2030 utifrån att anpassa verksamheten efter förändrade behov och målgrupper. Utfallet av arbetet med alla de utåtriktade åtagandena ska ligga till grund för den strategiska färdplanen 2030.

9 Att tillgodose behovet av vård och sociala tjänster Socialnämndens åtaganden: 7. Utveckla förebyggande arbete kring ANDTS samt integrera ANDTS i befintliga förebyggande insatser med fokus på att barn och unga inte ska komma i kontakt med alkohol, narkotika, dopning, tobak eller spel om pengar. Beroendecentrum ung tillsammans med Resurs Förebygg fortsätter samverka i dessa frågor och fungerar som stöd och konsultation för såväl interna som externa samverkanspartners såsom skolan.

10 Att tillgodose behovet av vård och sociala tjänster Socialnämndens åtagande: 8. Skapa ändamåls och målgruppsanpassade boendelösningar för vuxna brukare. Socialnämnden ska utveckla boendeformer i brukarsamverkan.

11 Att tillgodose behovet av utbildning Koncernövergripande åtagande: 9. Skapa en gemensam ingång för barn och elever med behov av komplexa insatser. (BUN, SN) Social uthållighet Se åtagande 4

12 Att tillgodose behovet av miljö- och samhällsbyggnadsarbete Koncernövergripande åtagande: 10. Nämnderna ska bidra till en effektiv och resultatinriktad process för att täcka behovet av verksamhetslokaler (KS, SBN, VON, SN, BUN, KFAST) Att Socialförvaltningens lokalsamordnare deltar i nätverket för dialog kring långsiktig lokalförsörjning ur ett medarbetar- och brukarperspektiv.

13 Att främja näringsliv och arbete 11. Förutsättningar för nya jobb ska skapas av Eskilstuna kommunkoncern tillsammans med andra aktörer genom affärsplan Eskilstuna. (KS, alla nämnder och bolag) Fler jobb Socialnämnden ska se över förutsättningen för arbetsdelning i svårrekryterade grupper.

14 Att främja näringsliv och arbete 12. I samverkan med näringslivet utveckla kommunkoncernens företagsservice för att uppnå goda hållbara möten med näringsliv, föreningsliv och akademi oavsett om mötet sker i en digital lösning eller genom ett fysiskt möte. (KS, alla nämnder och bolag) Fler jobb (Önskar ett förtydligande)

15 Att främja näringsliv och arbete Koncernövergripande åtagande: 13. Språkhöjande och integrationsstärkande verksamheter ska etableras. Målsättningen är att främst utveckla språket så att de med behov kan tillgodogöra sig de insatser som finns och därmed påbörja sin väg mot egen försörjning. (AVN, samtliga nämnder) Socialnämnden ska även 2019 erbjuda sommarpraktik för ensamkommande barn och unga. En öppen förskola i Årby planeras att starta under 2019 (Socialförvaltningen tillsammans med Barn- och utbildningsförvaltningen).

16 Processkvalitet 14. En tvåårig plan för digital transformation, nedbruten i årliga handlingsplaner, tas fram som en integrerad del av Strategisk inriktning En tydlig organisation och resursbild ska i samband med program och handlingsplan fastställas för att driva den fortsatta digitala verksamhetsutvecklingen på såväl kommunövergripande som förvaltnings- och bolagsnivå. (KS alla nämnder och bolag) Socialnämnden behöver samverka på kommunnivå. Samt inventera behov och förenkla arbetssätt och metoder. Socialnämnden behöver en organisation som driver på och följer upp arbetet. Säkrar förutsättningarna (Enheten för Utveckling och Innovation + Digitaliseringsforum) Socialnämnden ska ta fram en strategi för som en del av strategisk färdplan 2030.

17 Processkvalitet 15. Alla nämnder ska verka för att minst 80 procent av de som kontaktar kommunen via telefon ska få svar på sin fråga inom två minuter och via mail inom två dagar. (KS alla nämnder) Socialnämnden ska delta i forum som arbetar med att utveckla servicemodellen.

18 Processkvalitet 16. Samtliga nämnder och bolag deltar i ett gemensamt utvecklingsarbete för förbättrad styrning och ledning av jämställdhetsintegreringsarbetet i respektive förvaltning och bolag. Arbetet leds av kommunstyrelsen och utgår från Modellkommunprojektets benchmarkingmetodik. (KS, alla nämnder och bolag) Socialförvaltningen deltar i det kommunövergripande modellkommunprojektet. Nuvarande arbete inom jämställdhet på enhetsnivå behöver lyftas till områdesnivå för att få en samlad och större effekt av nuvarande arbete.

19 Processkvalitet 17. Som ett steg i att öka tillit i ledning och styrning ska samtliga nämnder och bolag genomföra en gapanalys av sina processer, enheter och olika professioner utifrån önskad målbild om tydliga uppdrag och resultat, medarbetarnas handlingsutrymme och involvering samt brukares och kunders delaktighet i utveckling av våra tjänster. Analysen ska utmynna i en handlingsplan på enhetsnivå. (KS, alla nämnder och bolag) Socialnämnden ska göra gapanalysen som utmynnar i en rapport med identifierade gap och därefter förslag på åtgärder i rapporten.

20 Medarbetare 18. Alla medarbetare ska involveras i dialog med utgångspunkt i den reviderade visionen, organisationens värden och reviderad medarbetar- och ledarpolicy. Syftet är att utveckla och stärka den gemensamma kulturen och tydliggöra hur respektive enhet ska bidra till goda hållbara möten och att visionen uppnås. (KS, alla nämnder, alla bolag) Socialnämnden ska skapa förutsättningar för att kunna ha dialog på olika nivåer och därmed nå syftet med åtagandet.

21 Medarbetare 19. Under året skall förvaltningarnas kompetensförsörjningsplaner integreras i styrningen och en kommunövergripande plan tas fram för att möta kompetensutmaningen. Revidera förvaltningens kompetensförsörjningsplan och använda oss av analysen i planen för att kunna leda och fördela arbetet på Socialförvaltningen.

22 Medarbetare Socialnämndens åtagande: 20. Socialnämnden ska hitta och implementera smarta lösningar för att underlätta och effektivisera arbetet för nämndens yrkesroller med hög arbetsbelastning. Kartlägga hur vi ska tillvarata och fördela de resurser vi har genom att t.ex. flytta administrativa arbetsuppgifter från socialsekreterare till administrationen.

23 Ekonomi Koncernövergripande åtagande: 21. Utarbeta förslag, initiera och genomföra effektiviseringar och intäktshöjande åtgärder som sammanlagt förbättrar kommunkoncernens ekonomi med 150 miljoner kronor inför (KS, samtliga nämnder och bolag) Stabil ekonomi Socialnämnden ska under 2019 fortsätta med effektivisering av vården genom projektet som fortlöper.

Servicenämndens Affärsplan 2019

Servicenämndens Affärsplan 2019 Servicenämnden 2018-12-17 1 (2) Serviceförvaltningen Ledningsstab Sanna Almqvist 016-710 27 71 SEN/2019:7 Servicenämnden Servicenämndens Affärsplan 2019 Förslag till beslut 1. Affärsplan för 2019 antas.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019 BUN Datum 1 (17) 2018-10-03 Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2019 BUN 2 (17) Innehåll Sammanfattning 2019... 3 Verksamhetens förutsättningar 2019... 4 HÅLLBAR UTVECKLING... 5 Höjd utbildningsnivå...

Läs mer

Kommunstyrelsens preliminära verksamhetsplan och Affärsplan för konsult och uppdrag 2019

Kommunstyrelsens preliminära verksamhetsplan och Affärsplan för konsult och uppdrag 2019 Kommunstyrelsen 2018-09-27 Kommunledningskontoret Ledningsstab KSKF/2018:294 Ingrid Bergman 016-710 52 72 1 (2) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens preliminära verksamhetsplan och Affärsplan för konsult och

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: 2018-12-31 Organisation: Miljö- och räddningstjänstförvaltningen Sammanfattning 2019 Utbyggnaden av räddningstjänstens insatsförmåga fortsätter

Läs mer

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär verksamhetsplan för 2019

Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär verksamhetsplan för 2019 Socialnämnden 2018-10-02 Socialförvaltningen Enheten för utveckling och innovation Maja Sejdic, 016-710 34 51 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs preliminär

Läs mer

Nämndens behov och prioriteringar inför Socialnämnden

Nämndens behov och prioriteringar inför Socialnämnden Nämndens behov och prioriteringar inför 2020 Socialnämnden 2019-03-13 Behoven i Eskilstuna kommun Utveckling som medför ökade och mer omfattande behov av vård och sociala tjänster Den sociala utsattheten

Läs mer

Socialnämnden Delår 2 Delår 2 2018 Socialnämnden Hållbar utveckling Utåtriktat Perspektiv processkvalitet Effektiv organisation Inåtriktat Ge vård och stöd till barn och unga Ge vård och stöd till vuxna

Läs mer

Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018

Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018 Kommunstyrelsen 2017-10-03 Kommunledningskontoret Välfärd TSN/ 2017:53 Ulrika Hansson 1 (3) Torshälla stads nämnd Torshälla stads nämnds preliminära verksamhetsplan 2018 Förslag till beslut Preliminär

Läs mer

Remiss: Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds kommun år

Remiss: Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds kommun år Barn- och skolförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (5) Skolkontoret Linus Andersson 046-359 55 78 Linus.andersson2@lund.se Barn- och skolnämnden Remiss: Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds

Läs mer

Socialnämndens preliminära verksamhetsplan och budget för 2018

Socialnämndens preliminära verksamhetsplan och budget för 2018 Socialnämnden 2017-10-05 1 (3) Socialförvaltningen Enheten för utveckling och innovation SOCN/2017:99 Madeleine Sackemark, 070-167 28 54 Socialnämnden Socialnämndens preliminära verksamhetsplan och budget

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-12 Sida 1(2) 24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef-

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan och affärsplan för konsult och uppdrag 2019

Kommunstyrelsens verksamhetsplan och affärsplan för konsult och uppdrag 2019 Kommunstyrelsen 2018-10-26 Kommunledningskontoret Ledningsstab KSKF/2018:294 Ingrid Bergman 016-710 52 72 1 (2) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens verksamhetsplan och affärsplan för konsult och uppdrag 2019

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef- och ledarskap i

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR FÖRSKOLA OCH ANNAN PEDAGOGISK VERKSAMHET INFORMATION TILL DIG SOM NYBLIVEN FÖRÄLDER I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ KOMMUN STRATEGI FÖR DIGITALISERING I ÖCKERÖ

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249

Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa. Folkhälsoplan 2015-2018. Vimmerby kommun. Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Kultur- och fritidsförvaltning Folkhälsa Folkhälsoplan 2015-2018 Vimmerby kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15 249 Folkhälsoplanen 2015-2018 Folkhälsoplanens mål och därmed handlingsplan bygger

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Diarienummer 241/17 Digitaliseringsstrategi för Hallstahammars kommun Dagens samhällsutveckling drivs och formas till stor del av digitalisering. Digitaliseringen för med sig att vi kan göra helt nya saker

Läs mer

ANDT-program

ANDT-program ANDT-program 2018-2021 Beslutad av kommunfullmäktige: 2018-04-23 Dokumentet gäller för Askersunds kommun Dokumentansvarig: ANDT-samordnare D.nr: 17KS129 Inledning Detta program ersätter det tidigare drogpolitiska

Läs mer

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176

Policy för EU- och internationellt arbete. Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Policy för EU- och internationellt arbete Antagen av kommunfullmäktige den 25 augusti 2016, 176 Inledning Vi lever i en allt mer globaliserad värld där människor reser, handlar, semestrar och arbetar i

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: KS2013/0195. Gäller från: 2013-11-01 Diarienummer: KS2013/0195 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2013-11-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Anette Olsson Revideras senast: 2018-06-01

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun

Fastställd av kommunstyrelsen , 188. Integrationsstrategi för Västerviks kommun Integrationsstrategi för Västerviks kommun 2015 2017 1 Integrationsstrategi för Västerviks kommun Vision Västerviks kommuns vision avseende integration är att gemensamt skapa förutsättningar för kommunen

Läs mer

Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om

Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning. Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2016-11-23 Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Handlinsplan

Läs mer

Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018

Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018 Socialnämnden 2017-12-04 1 (1) Socialförvaltningen Utveckling och innovation SOCN/2017:127 Elin Lindh /016-710 42 26/ Socialnämnden Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

Yttrande över remiss av Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopning och tobakspolitiken

Yttrande över remiss av Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopning och tobakspolitiken Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-03-01 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-508 47 980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 13 mars 2018 Ärende

Läs mer

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun

Plan för jämställdhet. för Eskilstuna kommun Plan för jämställdhet för Eskilstuna kommun 2018-2024 Beslutad av kommunfullmäktige 27 september 2018 Plan för jämställdhet, kortversion Det här är en kortversion av Eskilstuna kommuns plan för jämställdhet.

Läs mer

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Socialförvaltningen Avdelningens för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-11-20 Handläggare Therese Holmkvist Telefon: 08-508 43 028 Till Socialnämnden 2017-12-12 Förvaltningens

Läs mer

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2

Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013. Grundskoleområde 2 Bufs Lokal verksamhetsplan 2012/2013 Grundskoleområde 2 Sammanfattning Grundskoleområdets vision: "Hos oss får du mötas, glädjas och lyckas" ligger som grund för vårt arbete att utveckla verksamheten och

Läs mer

Handlingsplan Stadsdelsutveckling

Handlingsplan Stadsdelsutveckling Kommunstyrelsen Datum 0 (12) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Helena Andersson Tsiamanis 016-710 22 79 ESKILSTUNA KOMMUN Handlingsplan Stadsdelsutveckling 2012-2015 Remiss Yttranden ska lämnas

Läs mer

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun

Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Styrande dokument för integrationsarbetet i Alingsås Kommun Riktlinjer för integration av nya svenskar Dokumentet har skapats i samverkan med förvaltningar och bolag i Alingsås kommun samt med Arbetsförmedlingen

Läs mer

Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds kommun

Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds kommun Plan mot alkohol, narkotika, dopning och tobak i Lunds kommun 2019-2020 1 Innehållsförteckning Inledning...2 En nationell strategi för alkohol, narkotika, dopning och tobak 2016-2020...2 En plan för ANDT-arbetet

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Hälsoplan för Årjängs kommun

Hälsoplan för Årjängs kommun Kommunfullmäktige Birgitta Evensson, 0573-141 32 birgitta.evensson@arjang.se PLAN Antagen av KF 2018-06-18 211.10 Paragraf 94 1(8) Hälsoplan för Årjängs kommun 2(8) Inledning Befolkningens hälsa är en

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt

Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt 2020-2023ff Ett hållbart Varberg Socialt - Ekonomiskt - Ekologiskt Mål och inriktning 2020-2023 Antaget av kommunfullmäktige 2019-04-23 Förord Tillsammans gör vi Varberg ännu bättre Vi har i kommunen under

Läs mer

ANDT-strategi för Varbergs kommun

ANDT-strategi för Varbergs kommun ANDT-strategi för Varbergs kommun Dokumenttyp: Strategi Beslutad av: Kommunstyrelsen Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: ANDT-strategi Beslutsdatum: 2015-09-29, 188 Dokumentansvarig avdelning: Kommunkansliet

Läs mer

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen

Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Administrativa staben Sida 1 (6) 2018-02-23 Handläggare Kajsa Rydergård Telefon: 08-508 319 44 Till Kulturnämnden 2018-03-06 Stockholms stad program för alkohol-, narkotika-, dopnings-

Läs mer

Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Handlingsplan för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Ett aktiverande dokument som kommunstyrelsen fattade beslut om 2016-11-23. Reviderad 2017-11-22. Dokumentnamn Fastställd av Gäller

Läs mer

Ett socialt hållbart Vaxholm

Ett socialt hållbart Vaxholm 2014-10-02 Handläggare Dnr 144/2014.009 Madeleine Larsson Kommunledningskontoret Ett socialt hållbart Vaxholm - Vaxholms Stads övergripande strategi för Social hållbarhet 2014-2020 Vaxholms Stads övergripande

Läs mer

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!...

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... INNEHÅLL Inledning... 2 Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål... 2 På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... 2 Ett hållbart Varberg... 2 Socialnämndens mål- och inriktning...

Läs mer

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor

Digital strategi. Järfälla För- och grundskolor Digital strategi Järfälla För- och grundskolor I Järfällas för- och grundskolor arbetar vi för att... barn, elever och medarbetare ska ha tillgång till digitala verktyg som ger ett bra stöd för lärande

Läs mer

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet Kommunstyrelsen 2018-02-15 Kommunledningskontoret Kommunikation och delaktighet KSKF/2017:725 Isabel Jansson 016-710 18 44 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Riktlinjer för medborgardialog och delaktighet

Läs mer

Yttrande över remissförslag Handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning (KSKF/2016:132)

Yttrande över remissförslag Handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning (KSKF/2016:132) Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningsledningen BUN/2016:299 Thomas Åkerblom Telefon 016-710 22 96 1 (2) Barn- och utbildningsnämnden Yttrande över remissförslag

Läs mer

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle.

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjer 1(5) Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjerna utgör grunden för arbetet med hållbar utveckling, vårt mål är ett strukturerat arbete där det framgår på ett tydligt

Läs mer

Nämndplan. Socialnämnden. Foto: Thomas Henrikson

Nämndplan. Socialnämnden. Foto: Thomas Henrikson Nämndplan Socialnämnden 2017 Foto: Thomas Henrikson Innehållsförteckning 1 Nämndordförande har ordet... 2 2 Övergripande beskrivning av organisationen... 3 3 Prioriteringar för 2017... 5 4 Mål för nämnden...

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 w BARN- OCH UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM för Skövde kommun 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 Arbetet med att ta fram barn- och ungdomspolitiskt program har skett under 2014 2015

Läs mer

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun

Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Folkhälsorådet Verksamhetsplan 2018 Mariestads kommun Antagen av Mariestads folkhälsoråd 2017-09-25 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads

Läs mer

Svar motion 2/ Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan

Svar motion 2/ Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan Dnr 9016/96.109 Svar motion 2/2016 - Kommunal Integrationsstrategi samt handlingsplan Robertsfors kommun ska kännetecknas av att vi erbjuder alla människor goda möjligheter till en aktiv fritid, att demokratin

Läs mer

Policy och riktlinjer

Policy och riktlinjer Policy och riktlinjer ANDT (ALKOHOL, NARKOTIKA, DOPNING OCH TOBAK) ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-06-17 Bakgrund Den 30 mars 2011 antog riksdagen en samlad nationell strategi för alkohol-, narkotika-,

Läs mer

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken

Förslag till Stockholms stads program för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-02-21 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444 2018-03-15 Förslag

Läs mer

Missiv - Överförmyndarnämndens delårsrapport 1 för 2019 inklusive uppföljning av internkontrollplan

Missiv - Överförmyndarnämndens delårsrapport 1 för 2019 inklusive uppföljning av internkontrollplan Överförmyndarnämnden -04-02 1 (1) Socialförvaltningen Överförmyndarkontoret ÖFNES/:36 Lina Simola /016-710 43 19/ Överförmyndarnämnden Missiv - Överförmyndarnämndens delårsrapport 1 för inklusive uppföljning

Läs mer

Kvalitet och verksamhetsutveckling

Kvalitet och verksamhetsutveckling RIKTLINJER Kvalitet och verksamhetsutveckling Fastställd av regiondirektören Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2019-06-18 Gäller 2019-2021 Version 2.0 God kvalitet har aldrig varit så viktigt

Läs mer

Socialnämnden Verksamhetsplan Gemenskap - inte utanförskap

Socialnämnden Verksamhetsplan Gemenskap - inte utanförskap Socialnämnden Verksamhetsplan 2017 Gemenskap - inte utanförskap Verksamhetsplan Socialt ansvar för våra medmänniskor Det medmänskliga ansvaret i Eskilstuna ska vara starkt. De viktigaste förpliktelserna

Läs mer

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Antagen av kommunfullmäktige Antagen av: Kommunstyrelsen 130/2019 2019-06-17 Dokumentnamn: Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Ärendebeteckning:

Läs mer

Våld i nära relationer

Våld i nära relationer Våld i nära relationer Anvisning Diarie-/dokumentnummer: KS2018/1281 Beslut: 2018-08-14 Styrgrupp social hållbarhet Giltighetstid: 2021-12-31 Dokumentansvarig: Utvecklingsledare folkhälsa Senast uppdaterad

Läs mer

Digitaliseringsstrategi 11 KS

Digitaliseringsstrategi 11 KS Digitaliseringsstrategi 11 KS 2018.327 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-12-17 250 Digitaliseringsstrategi (KS 2018.327) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016

Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 Folkhälsorådet verksamhetsplan 2016 1 Inledning Folkhälsorådet i Mariestad är ett politiskt övergripande rådgivande organ för Mariestads kommun där politiker från kommunen och hälso- och sjukvården samverkar

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

38 Remiss - Plan mot alkohol, narkotika, dopningsmedel och tobak (KFN/2018:94)

38 Remiss - Plan mot alkohol, narkotika, dopningsmedel och tobak (KFN/2018:94) Kultur- och fritidsnämnden Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-06-11 Sida 1(3) 38 Remiss - Plan mot alkohol, narkotika, dopningsmedel och tobak 2018-2021 (KFN/2018:94) Beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen

Utbildningsoch. arbetslivsförvaltningen Handlingsplan för digitalisering PLAN fastställd av gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden samt barn- och utbildningsnämnden Framtagen av utbildnings- och Datum x2018-09-18 Gäller 2017 2022 Ärendenr BUN

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Inledning

Arbetsmiljöpolicy. Inledning 2014-07-17 1(6) Antagen i kommunfullmäktige 83 2013-08-22 Ansvarig Personalenheten Inledning I det här dokumentet presenteras den kommunövergripande policyn samt en kortfattad presentation av de underliggande

Läs mer

Styrningens utmaningar och dilemman (Projekt Förenkla styrning, SKL) Uppföljning åtaganden 2018, förvaltningschefer. Åtaganden Åtaganden 2020?

Styrningens utmaningar och dilemman (Projekt Förenkla styrning, SKL) Uppföljning åtaganden 2018, förvaltningschefer. Åtaganden Åtaganden 2020? Styrningens utmaningar och dilemman (Projekt Förenkla styrning, SKL) Uppföljning åtaganden 2018, förvaltningschefer Åtaganden 2019 Åtaganden 2020? Ksau 21 jan 2019 Fem framgångsfaktorer VAD HUR Politisk

Läs mer

Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun. Antagen av Kommunstyrelsen

Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun. Antagen av Kommunstyrelsen Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2018-08-29 Inledning FN:s konvention om barns rättigheter antogs 1989 och gäller för alla under 18 år

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-31 Handläggare Annelie Sjöberg Tfn: 08-508 25 008 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program för barnets

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Datum Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso- och sjukvård

Datum Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso- och sjukvård Uppsala r "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum 2014-04-03 Diarienummer BUN-2014-0621 Barn- och ungdomsnämnden Överenskommelse om samverkan i Uppsala län avseende hälso-

Läs mer

Förslag till beslut - handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Förslag till beslut - handlingsplan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Kommunstyrelsen 2016-04-11 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2016:132 Anna- Maarit Tirkkonen 1 (2) Kommunstyrelsen Förslag till beslut - handlingsplan för tillgänglighet för personer med

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd

Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: Organisation: Torshälla stads nämnd Verksamhetsplan 2019 Fas: Verksamhetsplan 2019 Rapportperiod: 2018-12-31 Organisation: Torshälla stads nämnd 2019-01-08 08:57 1 Sammanfattning 2019 Torshälla stads nämnd har efter Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Förslag till beslut - Kultur- och fritidsnämndens preliminära verksamhetsplan och budget 2019

Förslag till beslut - Kultur- och fritidsnämndens preliminära verksamhetsplan och budget 2019 Kultur och fritidsnämnden 2018-10-02 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2018:159 Sara Nordlund 016 710 3270 1 (2) Kultur och fritidsnämnden Förslag till beslut - Kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Omsorgsnämnden Antagen av nämnden Uppföljning

Omsorgsnämnden Antagen av nämnden Uppföljning Verksamhetsplan 2018 Omsorgsnämnden Antagen av nämnden 2017-10-25 Uppföljning 2019-01-20 Barn och ungdomar i Linköping ska ha goda uppväxtvillkor, oavsett var man växer upp eller vilka föräldrar man Linköping

Läs mer

Fastställande av äldreplan Sammanfattning remissvar Revidering innehåll och presentation Äldreplanens strategier

Fastställande av äldreplan Sammanfattning remissvar Revidering innehåll och presentation Äldreplanens strategier Fastställande av äldreplan 2018-2028 Sammanfattning remissvar Revidering innehåll och presentation Äldreplanens strategier Sammanfattning av remissvar äldreplan 2018-2028 Förebyggande insatser Ett utvecklingsområde

Läs mer

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete

Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Polis och kommun i samverkan! Brottsförebyggande och Trygghetsskapande arbete Samverkan Polis och kommun Trygghetsarbetet ryms inom ramen för kommunens strategiska inriktning kring social uthållighet och

Läs mer

Plan för Funktionsstöd

Plan för Funktionsstöd Plan för Funktionsstöd 2015-2019 Antagen av Socialnämnden 150224 Reviderad 151215, 161220,171219. 181102 Page 1 of 8 Förord Du håller i Askersunds kommuns första Plan för Funktionsstöd. Den kommer att

Läs mer

Alkohol- och drogpolitiskt program

Alkohol- och drogpolitiskt program Alkohol- och drogpolitiskt program Förslag från livsmiljörådet Antaget av kommunfullmäktige den 19 juni 2006 Dnr KS2006/421 Kommunkansliet Alko_06.doc Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Inställning...

Läs mer

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm

Färdplan för ett Stockholm för alla en rapport från kommissionen för ett socialt hållbart Stockholm Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-10-29 Handläggare Thérèse Salomon Telefon: 076-120 80 79 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Färdplan

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande Dnr 171-1526/2016 Sida 1 (7) 2017-06-16 Handläggare Agneta Widerståhl Telefon: 08-508 29 445 Till Kommunstyrelsen inflytande i

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Bakgrund. Definitioner

Bakgrund. Definitioner Bakgrund Det sker ett paradigmskifte i världen där den tekniska utvecklingen förändrar samhället i stort. Ökad digitalisering skapar nya beteenden hos människor, vilket i sin tur bidrar till att människors

Läs mer

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning

Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Kommunstyrelsen 2016-11-02 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:583 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Riktlinjer för god ekonomisk hushållning Förslag till beslut

Läs mer

Behov och prioriteringar 2019 och framåt. Socialnämnden

Behov och prioriteringar 2019 och framåt. Socialnämnden Behov och prioriteringar 2019 och framåt Socialnämnden 2018-03-22 Omvärld utmaningar Oro i omvärlden, risk för ändrade flyktingströmmar Bostadsbrist, hög arbetslöshet, utanförskap social oro/ökande klyftor/polarisering

Läs mer

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Strategi för innovation GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte... 3 2. Tillämpning... 3 3. Definition... 4 3.1 Avgränsningar... 4 3.2 Beroenden till andra processerv... 4 4. Nuläge... 4

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

Överenskommelsen Värmland

Överenskommelsen Värmland Överenskommelsen Värmland för samverkan inom det sociala området mellan Region Värmland och den idéburna sektorn i Värmland 1 Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Vision... 4 Syfte och Mål... 4 Värdegrund...

Läs mer

Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunledningskontoret KSKF/2016:132 Eskilstuna kommuns plan för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning 2017-2021 Antaget av kommunfullmäktige den 9 februari 2017, 8

Läs mer

Samverkansöverenskommelse för barns och ungas hälsa 2015-2020. Socialförvaltningen, Bildningsförvaltningen och Närsjukvården väster

Samverkansöverenskommelse för barns och ungas hälsa 2015-2020. Socialförvaltningen, Bildningsförvaltningen och Närsjukvården väster Samverkansöverenskommelse för barns och ungas hälsa 2015-2020 Socialförvaltningen, Bildningsförvaltningen och Närsjukvården väster Samverkansöverenskommelse för barns och ungas hälsa mellan Motala kommun;

Läs mer

Regional digitaliseringsstrategi. Från varför till hur

Regional digitaliseringsstrategi. Från varför till hur Regional digitaliseringsstrategi Från varför till hur Uppdrag Bakgrund Behov av revidering Tidplan 2 Bakgrund Digitalisering som omvälvande samhällskraft Transformation av samhället och verksamheter Möjligheter

Läs mer

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 1 (6) STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Beslutad när Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2018:409 KSKF/2011:302 Samtliga nämnder och

Läs mer

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015

Integrationspolicy Bräcke kommun. Antagen av Kf 24/2015 Integrationspolicy Bräcke kommun Antagen av Kf 24/2015 Innehåll Övergripande utgångspunkt... 4 Syfte... 4 Prioriterade områden... 4 Arbete och utbildning viktigt för självförsörjning och delaktighet i

Läs mer

Malmös väg mot en hållbar framtid

Malmös väg mot en hållbar framtid Malmös väg mot en hållbar framtid En unik kommission för social hållbarhet Ojämlikhet i hälsa i Malmö p.g.a. sociala bestämningsfaktorer och samhällsstrukturer Ur direktiven till Malmökommissionen: Innovativa

Läs mer

Strategisk färdplan Kortversion

Strategisk färdplan Kortversion Strategisk färdplan 2017 2020 Kortversion Vår färdplan Den strategiska färdplanen är ett stöd i Socialstyrelsens arbete för att svara mot vårt uppdrag. Uppdraget utgår från de lagar som styr myndighetens

Läs mer

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund

Plan för Kompetensmix Skånevård Sund Plan för Kompetensmix Skånevård Sund 2016-11-15 1 Inledning Kompetensmix handlar om att på ett strukturerat sätt uppgiftsväxla arbetsuppgifter mellan yrkeskategorier och att föra in nya kompetenser i verksamheterna.

Läs mer

Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun

Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Kommunledningsförvaltningen Johan Öhman, 0550-88045 johan.ohman@kristinehamn.se Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun Sammanfattning 2006 antogs av kommunfullmäktige i Kristinehamns

Läs mer