Täby kommuns kommunikationsplattform

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Täby kommuns kommunikationsplattform"

Transkript

1 1(8) KOMMUNSTYRELSEN Karin Öhlander Täby kommuns kommunikationsplattform Kommunikation är en grundförutsättning för att alla chefer och medarbetare ska kunna förstå kommunens mål och också kunna omsätta målen till handling som gör skillnad i invånares och företagares vardag. Allt det som chefer och medarbetare säger och gör är en del av kommunens kommunikation externt och internt. Kommunikationsplattformen innehåller de delar som behövs för att styra, strukturera och bygga en god kommunikation för Täby kommun. Genom att plattformen tillämpas i all kommunikation, i den strategiska såväl som den operativa, byggs ett tydligt och sammanhållet varumärke för kommunen. Plattformen innehåller kommunens övergripande kommunikationsmål, indikatorer och strategi samt kommunens huvudbudskap. I plattformen beskrivs också arbetssätt, roller och ansvar i kommunikationen, huvudmålgrupper och kommunens primära kommunikationskanaler. I plattformen ingår den grafiska profilen. Vision och varumärke Kommunens vision (kommunfullmäktige 28 november 2015) utgör riktningen för kommunens utveckling och är grunden för all kommunikation. Täby kommuns vision Täby ska utvecklas med frihet och trygghet för en hållbar framtid. Mål för kommunikationen Målet för kommunens kommunikation är att mottagaren ska kunna förstå kommunens budskap. Arbetet mot målet följs upp genom indikatorer årligen. Indikatorer 1. Täby ska förknippas med valfrihet och kvalité, trygghet och hållbarhet Alla ska vilja rekommendera Täby kommun att bo och leva i. 2 1 Indikator 1 följs upp genom tilläggsfråga i SCB:s årliga medborgarundersökning. 2 Indikator 2 och 3 följs upp genom befintlig fråga i SCB:s årliga medborgarundersökning.

2 2(8) 3. De som bor och verkar i Täby kommun ska uppleva att de har en god relation till kommunen. 4. Medarbetare i Täby ser sin roll i det gemensamma uppdraget att skapa nytta för dem vi är till för. 3 Berättelse och huvudbudskap Kommunens identitet tar sin utgångspunkt i visionen, det betyder därför att Täby kommun ska uppfattas som fri, trygg och hållbar. Täby är en av regionens snabbast växande kommuner med fler än invånare och företag. Täby är känt för stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet och en stabil ekonomi. Det gör Täby till en attraktiv plats för många. I takt med att nya stadsdelar växer fram utvecklas också kollektivtrafiken och vägarna. På sikt blir det ännu enklare att åka till Täby när Roslagsbanan förlängs till Stockholms city via Odenplan och just nu pågår också förberedelser för en framtida förlängning till Arlanda. Idag arbetar fler än personer i Täby och med det strategiska läget nära både och Arlanda och centrala Stockholm är prognosen att det finns ytterligare nya arbetstillfällen här år Kommunens huvudbudskap är: I Täby är ekonomin stabil och stark. I Täby håller välfärden hög kvalitet och valfriheten är stor. Täby kommun planerar för fler bostäder, näringsliv och förbättrad kollektivtrafik. I Täby finns både småstad och storstad. Kommunikation om service och tjänster All kommunikation om kommunens verksamheter, oavsett regiform, bygger på att det finns service med god kvalitet. Den kvalitet som erbjuds ska kommuniceras för att invånare och företagare ska kunna göra välgrundade val och vara trygga med kommunens välfärdstjänster. Dessutom skapar det stolthet över arbetet som görs i kommunens olika verksamheter och blir en del av arbetsgivarvarumärket. Avsändare och logotyp Namn på kommunens verksamheter, till exempel skolor, förskolor och omsorgsboenden, hanteras som verksamhetsnamn och inte som separata varumärken med egna logotyper. Täby kommun är alltid avsändaren. Alla 3 Indikator 4 följs upp genom index för styrning i HME.

3 3(8) verksamheter ska därför använda kommunens logotyp i enlighet med kommunens grafiska profil. Namnhierarki Täby kommun Verksamhetsnamn Avdelningsnamn Enhetsnamn Grafisk profil Den grafiska profilen är gemensam för alla kommunens verksamheter och bygger på tre grundelement: Täbys logotyp, typsnittet Risbyle (tre vikter) och färg-, ikon-, och bildmanér. I den grafiska profilen tydliggörs hur profilen ska användas och hur till exempel samprofilering går till. Den grafiska profilen förvaltas av kommunikationsavdelningen och finns digitalt på taby.se. Länk till grafiska profilen. Täby som arbetsgivare På kort och lång sikt är kompetensförsörjningen viktig för kommunen. Det handlar om att rekrytera och behålla medarbetare och chefer. Kommunikationen om Täby kommun som arbetsgivare behöver som all annan kommunikation vara integrerad, planerad, samordnad och samstämmig. Förutsättningar för Täby kommun som arbetsgivare Täby växer och utvecklas med nya bostäder, näringsliv, infrastruktur och service. Täby ska vara ett attraktivt alternativ för nya invånare samtidigt som befintliga Täbybor är nöjda med kommunens utveckling och kvaliteten i verksamheterna. Fler invånare och företagare, nya behov och förväntningar ställer krav på att kommunen ständigt prövar och omprövar arbetssätt, processer och system. Kommunen har en styrmodell med fokus på att skapa nytta för invånarna. Höga krav på utveckling och resultat ställs på alla verksamheter. För att använda alla resurser för strategi och utredningsarbete på bästa sätt har Täby kommun en matrisorganisation. Detta ger förutsättningar för ett ökat samarbete mellan kommunens verksamheter och stödjer ett samlat ansvarstagande för kommunens utveckling.

4 4(8) Kännetecken för Täby kommun som arbetsgivare Innovation och ständig utveckling Ett av kommunens kännetecken ska vara att arbeta strategiskt med verksamhets- och tjänsteutveckling. Täby kommun ska vara en kreativ och innovativ arbetsplats genom att ständigt pröva och ompröva arbetssätt, processer och system för att skapa den högsta kvaliteten på effektivaste sätt. Medarbetare och chefer lär av andra och systematiserar det egna utvecklingsarbetet bland annat genom analys och internt lärande. Mångfald Olika erfarenheter, kunskaper och förmågor ses som en styrka i det gemensamma arbetet med att skapa valfrihet och kvalitet för Täbyborna. Genom inflytande och ansvar ges möjlighet att utvecklas både i arbetet och som individ, vilket skapar arbetsglädje och stolthet. Kompetensutveckling Kompetenta medarbetare är avgörande för kommunens utveckling. Som arbetsgivare ska Täby kommun vara generös med kompetensutveckling både genom möjligheten att utveckla sig i sitt arbete men också genom att få prova nya arbetsuppgifter, interna utvecklingsvägar och att lära sig av arbetskamrater. Ledarskap och medarbetarskap I Täby kommun finns meningsfulla jobb som gör skillnad. Alla som arbetar i Täby kommun behöver se sin roll i det gemensamma uppdraget att skapa nytta för dem vi är till för. I Täby finns därför chefer som gör skillnad för medarbetarnas möjligheter att skapa bästa kvalitet för invånare och företagare.

5 5(8) Strategi och arbetssätt Kommunikationsstrategi Kommunstyrelsens uppdrag är att ta det strategiska ansvaret för kommunikation av fattade beslut och inriktning på övergripande nivå, liksom kommunikation om kommunens verksamhet i egen regi. Kommunikationen ska vara integrerad, planerad, samstämmig, samordnad och ha ett tydligt mottagarperspektiv o När kommunikationen är integrerad är den en del av verksamhetens dagliga arbete. o När kommunikationen är planerad är den förberedd och genomtänkt för att kunna vara proaktiv i samband med aktiviteter som verksamheterna gör. o När kommunikationen är samstämmig är budskapet från kommunen detsamma oavsett vem/vilka som presenterar budskapet. o När kommunikationen är samordnad skapar den tydlighet ur ett mottagarperspektiv. Kommunikationen ska bidra till en samlad bild av kommunen. o När kommunikationen bidrar till att ge en samlad bild av kommunen får mottagaren helhetsbild av kommunen. Kommunikationen ska göra att invånare, företagare och besökare enkelt kan hitta den informationen de söker, komma i kontakt med kommunen och få svar på sina frågor. Arbetssätt All kommunikation tar sin utgångspunkt i kommunens vision och verksamhetsplan och budget. För att utgå från kommunens prioriterade frågor i kommunikationen ansvarar kommunikationsavdelningen för att göra en årlig övergripande kommunikationsplanering tillsammans med kommundirektör, verksamhetsområdeschefer samt nyckelpersoner för strategiskt utpekade områden. Den resulterar i följande: Övergripande kommunikationsplan för varje verksamhetsområde (görs en gång per år). Kommunikationsplanering för de prioriterade frågorna. Den övergripande kommunikationsplaneringen följs upp i samband med halvårsbokslut och bokslut och respektive kommunikationsplan följs upp efter avslutat arbete.

6 6(8) Kommunikationsplanering När behov av en kommunikationsinsats finns görs en planering enligt processen nedan. Kommunikationsinsatser planeras enligt processen: 1. Behov (behovet uppstår kontakt med kommunikationsavdelningen) 2. Analys (analys av syfte, målgrupper och konsekvenser) 3. Planering, (budskap, kanaler och genomförande) 4. Beslut, (verksamhetsområdeschef och kommunikationschef beslutar gemensamt om planen) 5. Genomförande 6. Utvärdering (uppföljning av insatsen vad blev resultatet och hur gör vi nästa gång) Ansvar för kommunikationen Kommunstyrelsens ordförande Kommunstyrelsens uppdrag är att ta det strategiska ansvaret för kommunikation av fattade beslut och inriktningar på övergripande nivå, liksom för lansering av och information om kommunens verksamhet i egen regi. Kommunstyrelsens ordförande ger uppdrag till kommundirektören. Kommundirektör Kommundirektören ansvarar för dialogen med kommunstyrelsens ordförande. Kommundirektören beslutar efter dialog i kommunledningsgruppen om uppdrag och inriktning på uppdrag till kommunikationschef. Kommunledningsgrupp Har ett gemensamt ansvar för att med varandra föra en dialog om kommunens övergripande kommunikation. Respektive deltagare i kommunledningsgruppen har ett ansvar att utifrån sitt ansvarsområde driva kommunikationsfrågor och att kommunicera i sin verksamhet utifrån ett helhetsperspektiv. Chefer i Täby kommun Chefernas ansvar för kommunikationen och ett förväntat resultat av denna är en viktig del i det samlade chefsuppdraget. Chefer och medarbetare Chefer ansvarar för planering av sin verksamhets kommunikation, att kommunikationen är korrekt och aktuell samt att den följer Täby kommuns kommunikationsplattform och når mottagaren. Chefer och medarbetare i respektive verksamhet ansvarar för servicen i kundmötet. Med service menas att

7 7(8) ta ansvar för att invånare och företagare ska kunna få rätt förväntningar och få svar och återkoppling på hur deras frågor hanteras. Med service menas också att ta ansvar för på vilket sätt invånare och företagare blir bemötta. Med ett gott bemötande menas att chefer och medarbetare är empatiska, närvarande i mötet med invånare och företagare och att de alltid blir mottagna med respekt och på ett korrekt sätt. Hur servicen utformas är avgörande för kommunens varumärke. Kommunikationsavdelningen Kommunikationschef ansvarar för att fördela uppdrag och stämma av med kommundirektören om pågående kommunikationsaktiviteter. Kommunikatören gör planering tillsammans med chefer och nyckelpersoner inom verksamhetsområdet och stämmer av med samordnare och kommunikationschef. Kontaktcenter fångar upp invånares och företagares synpunkter på kommunens kommunikation och dialog för att kunna förbättra kommunikationen både på kort och lång sikt. Kontaktcenter ansvarar för att återkoppla till ansvarig chef i verksamheten samt löpande sammanställa synpunkter som ger en överblick över de frågor och områden som kommunen behöver utveckla på längre sikt. Målgrupper Förståelse för målgruppen är viktig vid planeringen av kommunikationen för att få önskad effekt. Varje situation är unik och därför ska alltid en analys av målgrupper och intressenter göras som också ligger till grund för beslut om vilka kanaler som används, när kommunikationen ska ske, anpassning av budskap och på vilket sätt den ska presenteras. Analysen av målgrupper ligger också till grund för om informationen exempelvis behöver skrivas på andra språk eller andra anpassningar ska göras för att öka tillgängligheten. Huvudmålgrupper för kommunen är Invånare Företagare Potentiella invånare och företagare Verksamhet med av kommunen finansierade uppdrag Huvudmålgrupper för Täby kommun som arbetsgivare är: Medarbetare och chefer Potentiella medarbetare och chefer

8 8(8) Mottagarens perspektiv Utgångspunkten är att alla vill göra rätt och att chefer och medarbetare förklarar hur. Det betyder att texter skrivs utan pekpinnar och att perspektivet är mottagarens. I texter skrivs inte vi eller våra om kommunens verksamheter utan det beskrivs vad invånarna kan ta del av. Texter skrivs med du tilltal. Det betyder att var och en behöver sätta sig in i invånarens och företagarens villkor och ha deras fokus i kommunikationen. Kanaler Taby.se är kommunens primära kanal. Täbys digitala kanaler ska möta målgruppernas behov, stödja kommunens verksamheter, likväl som stödja kommunens långsiktiga mål. Chefer är kommunens primära kanal för den interna kommunikationen. Insidan är kommunens primära interna digitala kanal för medarbetare och chefer. Val av kanal ska styras utifrån analys av målgrupp och behov av kommunikation. Utseende och uttryck ska anpassa för respektive kanal och kommunikationen ska utgå från analys om målgruppen.

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Kommunikationspolicy 2015

Kommunikationspolicy 2015 Kommunikationspolicy 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Syfte 3. Kännetecken 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Riktlinjer och förhållningssätt 7. Ansvar Värmdö kommuns kommunikationspolicy

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Älmhults kommuns kommunikationspolicy

Älmhults kommuns kommunikationspolicy Älmhults kommuns kommunikationspolicy Beslutad av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Diarienummer: Dnr 2014/170-534 Gäller från 2014-12-15 Innehållsförteckning Inledning... 3 Koppling till andra interna styrdokument

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016

Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikationsstrategi för Norrbottens läns landsting 2014-2016 Kommunikation är en av ledningsprocesserna i landstinget. Landstinget ska vara en organisation med ett aktivt kommunikationsarbete och en

Läs mer

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun

Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun www.hassleholm.se Kommunikationspolicy - ramar och förhållningssätt för kommunikationen i Hässleholms kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Kännetecken för kommunikationen... 1 2.1 Öppen och

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun

Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun 2018-02-10 Riktlinjer för kommunikation för Norrtälje kommun Inledning Kommunikation genomsyrar alla Norrtälje kommuns verksamheter. Varje dag har vi hundratals kontakter och möten. Oavsett om det är en

Läs mer

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik.

2(5) Kommunikationerna till och från Nynäshamn är goda. Det finns motorväg Nynäshamn Stockholm och tät pendeltågstrafik. Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategin är en långsiktig plan som beskriver hur kommunikationen ska bidra till att nå Nynäshamns kommuns övergripande mål enligt Mål och budget. Syftet med kommunikationsstrategin

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Kommunikationspolicy. för Finspångs kommun

Kommunikationspolicy. för Finspångs kommun Kommunikationspolicy för Finspångs kommun Antagen av kommunfullmäktige den 27 april 2011 U N D E R R U B R I K Kommunikationspolicy Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi

Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationsstrategi Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Huvudbudskapen genomsyrar all kommunikation... 2 Primära målgrupper...

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld Handling 2017 nr 242 Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 ÖVERGRIPANDE RIKTLINJER Gislaveds kommuns kommunikation ska bidra till att nå och förverkliga våra mål och kommunens vision. I syfte att

Läs mer

1(11) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens stab Pia Jexell, Kommunikationsstrateg

1(11) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens stab Pia Jexell, Kommunikationsstrateg 1(11) Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsens stab Pia Jexell, Kommunikationsstrateg 070-250 66 85 pia.jexell@habo.se Kommunikationspolicyn i praktiken Detta dokument är en bilaga till Håbo kommuns

Läs mer

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Kommunikationspolicy. Mariestads kommun. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Kommunikationspolicy Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-01-28 Innehållsförteckning Kommunikationspolicy... 3 Inledning... 3 Grundläggande värderingar... 3 Övergripande mål...

Läs mer

Kommunikationsstrategi. Version 17 Beslutad i KS

Kommunikationsstrategi. Version 17 Beslutad i KS Kommunikationsstrategi 2017 2020 Version 17 Beslutad i KS Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter,

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2011-12-15 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk

Läs mer

Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern

Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Styrande dokument Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunledningsförvaltningen Dokumentnamn Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Fastställd/Upprättad

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi

Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-05-03 KFN 2018/0113 50661 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens kommunikationsstrategi Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 6 Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Riktlinjer för hur arbetet med internkommunikation ska bedrivas i organisationen, samt principer för fördelning av ansvar. Inledning Kommunikation

Läs mer

Policy för kommunikation

Policy för kommunikation Policy för kommunikation Ett normerande dokument som kommunfullmäktige fattade beslut om den 11 december Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Policy för kommunikation Kommunfullmäktige 2017-12-11

Läs mer

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting

Yttrande över förslag till Kommunikationspolicy för Stockholms läns landsting HR, Service & Kommunikation HR- och kommunikationsdirektör Christina Hallberg 2017-11-23 ÄRENDE 12 Bilaga 1 YTTRANDE 1(2) Diarienummer 2017-10-26 LOC 1710-0978 LS 2016-0567 Informationssäkerhetsklass Öppen

Läs mer

Dnr KK13/167 POLICY. Kommunikationspolicy. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-10-22

Dnr KK13/167 POLICY. Kommunikationspolicy. Antagen av Kommunfullmäktige 2013-10-22 POLICY Dnr KK13/167 Kommunikationspolicy Antagen av Kommunfullmäktige 2013-10-22 Dnr 2/10 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Syfte... 3 3 Utgångspunkter och principer... 3 3.1

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text

Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text 1 (5) Vår handläggare Geza Simon Vård- och omsorgsförvaltningens synpunkter/förslag till ändringar är markerade med över- respektive understruken text Katrineholm kommuns kommunikationspolicy Policy ett

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi

Plan för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi för kommunikation vägval utifrån Mittuniversitetets strategi Publicerad: Beslutsfattare: Anders Fällström, rektor Handläggare: Kicki Strandh, kommunikationschef Beslutsdatum: Giltighetstid: 2019-2023 Sammanfattning:

Läs mer

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19

Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Beslutat av kommunfullmäktige 2013-09-19 Kommunikationsprogram för Karlskrona kommuns samlade verksamhet... 1 Relaterade dokument Grafisk profil KS2011.204.103... 3 Kriskommunikationsplan Riktlinjer för

Läs mer

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269

Kommunikationspolicy. policy. Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Kommunikationspolicy policy Diarie-/dokumentnummer: KS2018/0269 Beslut: Datum- Instans /År Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Ersätter tidigare beslut 2015-12-10 KF 318 Giltighetstid: 2019-12-31

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015

Kommunikationspolicy. Antagen av Kf 56/2015 Kommunikationspolicy Antagen av Kf 56/2015 Innehåll Innehåll... 1 1. Kommunikation hjälper oss att utföra våra uppdrag... 2 2. Kommunikationsansvar... 2 3. Planerad kommunikation... 2 Checklista för att

Läs mer

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad

Kommunikationsprogram. för Stockholms stad Stadsledningskontoret Kommunikationsenheten Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-06 Handläggare Ia Johansson Telefon: 08-508 29 365 Till Kommunstyrelsen Kommunikationsprogram Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Näringslivsprogram 2018

Näringslivsprogram 2018 1(5) Näringslivsprogrammets syfte Styrningen i Täby utgår från kommunens vision att Täby ska utvecklas med frihet och trygghet för en hållbar framtid. Visionen om frihet och trygghet definieras bland annat

Läs mer

Kommunikationsstrategi. Dokumentnamn: Varbergs kommuns. Diarienummer: KS 2014/0054. Dokumenttyp: Strategi

Kommunikationsstrategi. Dokumentnamn: Varbergs kommuns. Diarienummer: KS 2014/0054. Dokumenttyp: Strategi Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategin beskriver hur Varbergs kommunkoncern ska arbeta med sin kommunikation och prioriterade utvecklingsområden i det gemensamma kommunikationsarbetet under perioden

Läs mer

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6)

Kommunikationspolicy. Syfte. Vi är proaktiva och planerade. Vi är tillgängliga och välvilliga. Vi är tydliga och relevanta 1(6) 1(6) Kommunikationspolicy Syfte Vårt kommunikationsarbete ska genomsyra all verksamhet och bidra till förverkligandet av Kumlas vision, övergripande mål, verksamhetsmål och beslut. Kommunikationspolicyn

Läs mer

Medarbetare i Norrköpings kommun

Medarbetare i Norrköpings kommun Antagen av personalutskottet den 16 december 2011, KS 2011/0765 Medarbetare i Norrköpings kommun Det goda livet finns i Norrköping en framtidsvision för Norrköping Medarbetarskap gör skillnad! Har du tänkt

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun

Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun Gabriella Signäs 1(5) 2013-04-25 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy för barn- och ungdomsnämnden, Sollentuna kommun 1. Inledning Information och kommunikation är ett strategiskt verktyg för alla

Läs mer

Revidering av Göteborgs Stads kommunikationsprogram

Revidering av Göteborgs Stads kommunikationsprogram Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-07-03 Diarienummer 1094/18 Handläggare Frida Börås Telefon: 031-368 00 46 E-post: frida.boras@stadshuset.goteborg.se Revidering av Göteborgs Stads kommunikationsprogram

Läs mer

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012

Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNIKATIONSPOLICY Policyn är antagen av KF 38/12 VÅREN 2012 VÅREN 2012 KOMMUNENS MÅL, AKTIVITETER OCH BESLUT STRÄVAR MOT ATT NÅ DEN GEMENSAMMA ÖVERGRIPANDE VISIONEN FÖR ÅR 2020 DET GRÖNA OCKELBO VI

Läs mer

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX

STRATEGISK PLAN. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX STRATEGISK PLAN Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den XXX 2016-2019 sidan 1 av 5 Vara vågar! Vision 2030... 2 Övergripande mål... 2 I Vara kommun trivs alla att leva och bo... 2 Framgångsfaktorer...

Läs mer

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia Stadsarkivets kommunikationsstrategi The Capital of Scandinavia 1. Nulägesanalys Sid 2 Intressentundersökningen Sid 3 Interna förutsättningar för kommunikationen Kommunikation är en ny funktion sedan hösten

Läs mer

Attraktiv arbetsgivare. Strategi för Krokoms kommuns arbetsgivarvarumärke

Attraktiv arbetsgivare. Strategi för Krokoms kommuns arbetsgivarvarumärke Attraktiv arbetsgivare Strategi för Krokoms kommuns arbetsgivarvarumärke 2019 2022 Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot

Läs mer

Dokumentnamn: DokumentID Version:

Dokumentnamn: DokumentID Version: TJÄNSTESKRIVELSE Datum: Sida: 2012-09-21 1 (5) Dokumentnamn: DokumentID Version: Kommunikationspolicy Diarienr 1 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn är ett gemensamt förhållningssätt i informations-

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY

KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen ( 255) POLICY KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR HANINGE KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2012-11-26 ( 255) POLICY Kommunikationspolicy för Haninge kommun Syftet med en kommunikationspolicy för kommunen är att skapa effektivitet

Läs mer

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun

Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun 2019-01-14 KS 2018.327 1.4.5.3 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Digitaliseringsstrategi för Vallentuna kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2019-01-14 11 Avdelning/enhet med ansvar för revidering: Kommunledningskontoret/Ekonomiavdelningen

Läs mer

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy

Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Version 1.0 2013-08-27 Dnr 1308-0342-33 Arbetsgivarverkets kommunikationspolicy Inledning... 2 Styrdokument för vår kommunikation... 2 Kommunikationens förhållningssätt... 2 Framgångsrik kommunikation...

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar.

Vi ser varje medarbetares lika värde, där alla vill, kan och får ta ansvar. 1 (6) Personalpolicy Dokumenttyp: Policy Beslutad av: Kommunfullmäktige (2015-09-15 145) Gäller för: Alla kommunens verksamheter Giltig fr.o.m.: 2015-09-15 Dokumentansvarig: HR-chef Senast reviderad: 2015-09-15

Läs mer

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål

Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, invånare Övergripande mål Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035 Övergripande mål 2016-2019 DELAKTIGHET - medborgare och medarbetare är delaktiga i kommunens utveckling KOMPETENSFÖRSÖRJNING arbetsgivare kan

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006

Informations- och kommunikationspolicy. Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 Informations- och kommunikationspolicy Antagen av kommunstyrelsen den 29 augusti 2006 INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY Bakgrund Det behöver tydliggöras att kommunens verksamhet bedrivs på uppdrag

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben

Verksamhetsplan Kommunikationsstaben KULTURFÖRVALTNINGEN KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTAND E SID 1 (7) 2012-04-11 Handläggare: Anna Klynning Telefon: 08-508 31919 Till Kulturnämnden Inledning Under 2012 kommer kommunikaitonsstaben arbeta

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Kommunikationspolicy för Region Skåne

Kommunikationspolicy för Region Skåne Kommunikationspolicy för Region Skåne Arbetsmetod En avgörande del av framställningen av kommunikationspolicy och övergripande strategiskt varumärkesarbete har varit den interna förankrings-, påverkans-

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Kommunikationspolicy. Motala kommun

Kommunikationspolicy. Motala kommun Kommunikationspolicy Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 09/KS 0403 Datum: 2009-01-12 Paragraf: Reviderande instans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 15/KS 0095 Datum: 2018-12-10

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017-05-17 Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017 2020 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 0100/16

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 KOMMUNIKATIONSPLAN Dnr: 110-2011 Handläggare: Anna Grill Beslutat datum: 2011-12-07 Styrande dokument Sakkod: 9 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Varför

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Medarbetar- och ledarpolicy

Medarbetar- och ledarpolicy www.hassleholm.se S Medarbetar- och ledarpolicy Policy Innehåll Medarbetar- och ledarpolicy 3 Tillsammans skapar vi Hässleholms kommun 3 Hässleholms kommun som arbetsgivare 3 Medarbetarskap 3 Ledarskap

Läs mer

Vision Arvika kommun

Vision Arvika kommun Vision Arvika kommun Arvika - en attraktivare kommun Vision Arvika en attraktivare kommun Visionen beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. Den konkretiseras i strategiska mål och

Läs mer

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2

CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 CHEFENS KOMMUNIKATIONSVERKTYG VERSION 2.2 Nordisk Kommunikation AB Olof Palmes gata 13 SE 111 37 Stockholm T +46 8 612 5550 F +46 8 612 5559 info@nordisk-kommunikation.com www.nordisk-kommunikation.se

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården

Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Beslutad av: Diarienummer: Version: Plan Övergripande kommunikation för omställningen av hälsooch sjukvården Planen gäller för: Samtliga förvaltningar inom Västra Götalandsregionen Innehållsansvar: Koncernstab

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY RIKTLINJER FÖR EMMABODA KOMMUNS KOMMUNIKATION. 2012-09-27 Antagen av kommunfullmäktige 2013-01-28, 4

KOMMUNIKATIONSPOLICY RIKTLINJER FÖR EMMABODA KOMMUNS KOMMUNIKATION. 2012-09-27 Antagen av kommunfullmäktige 2013-01-28, 4 KOMMUNIKATIONSPOLICY RIKTLINJER FÖR EMMABODA KOMMUNS KOMMUNIKATION 2012-09-27 Antagen av kommunfullmäktige 2013-01-28, 4 INNEHÅLL 1. Utgångspunkter och principer... 2 1.1 Vision för kommunikationsarbetet

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Policy för medborgardialog

Policy för medborgardialog Dnr: KS 16/0035 Antagen av Kommunfullmäktige 51 den 11 maj 2016 www.upplands - bro.se Inledning Innehåll 1 Inledning... 3 2 Övergripande syfte... 4 3 Definitioner... 5 4 Principer för medborgardialog...

Läs mer

I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy

I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy Beslutad av: Regionfullmäktige 2019-04-19 62 Diarienummer: RS 2016 07455 Giltighet: från 2019-04-09 till 2024-05-01 I d e n ti te ts - o ch va r u m ä r k e s p o l i cy 2 01 9-2 02 4 Styrdokumentet gäller

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stockholms stads personalpolicy Produktion: Blomquist Tryck: Edita Bobergs Artikelnummer: 13742 Stadsledningskontoret 2016-11 Antogs av kommunfullmäktige, 5 september 2016 Ett Stockholm för alla Stadens

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

STYRDOKUMENT. Personalpolitiskt. styrdokument. för Hudiksvalls kommun

STYRDOKUMENT. Personalpolitiskt. styrdokument. för Hudiksvalls kommun STYRDOKUMENT Personalpolitiskt styrdokument för Hudiksvalls kommun Kommunen Hudiksvalls kommun ska vara en bra kommun att leva och verka i. Därför är det viktigt att vi har en kommunal verksamhet som kännetecknas

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 3 Den 2019-02-18 3 Dnr 2019/00027 Chefspolicy för Smedjebackens kommun s beslut Chefspolicy version 2019-02-05 för Smedjebackens kommun

Läs mer

Riktlinjer för internkommunikation

Riktlinjer för internkommunikation Kommunstyrelsen 2014-07-02 1 (8) Kommunledningskontoret Kommunikation Lena Sjöberg, 016-710 19 00 Riktlinjer för internkommunikation Fastställd av Eskilstuna kommunfullmäktige 2014-06-17 Eskilstuna kommun

Läs mer