Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16."

Transkript

1 Uppsala Län Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 24 februari 2019 kl 16.00

2 ÅRSMÖTE Org: SMC Uppsala län Plats: Östra Aros Klubbkåk, Stångby, Uppsala Datum: 24 februari 2019 Tid: Kl FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av två justeringspersoner, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera mötets protokoll 4. Fastställande av röstlängd 5. Beslut om mötet blivit stadgeenligt utlyst 6. Godkännande av dagordningen 7. Föredragning av styrelsens verksamhetsberättelse för det gångna verksamhetsåret 8. Föredragning och fastställande av resultat- och balansräkning samt beslut om disposition av över eller underskott i enlighet med balansräkningen 9. Föredragning av revisorernas berättelse 10. Beslut om styrelsens ansvarsfrihet 11. Behandling av motioner som stadgeenligt framlagts av distriktets medlemmar och klubbar samt förslag från styrelsen eller Riks. 12. Fastställande av verksamhetsplan 13. Fastställande av budget 14. Val av ordförande till styrelsen för ett år 15. Val av halva antalet ledamöter till styrelsen enligt Kompletteringsval av ledamöter till styrelsen enligt Val av eventuella suppleanter till styrelsen i enlighet med Val av två revisorer samt eventuella suppleanter i enlighet med Val av minst två ledamöter till valberedningen i enlighet med Övriga ärenden. Inga för distriktet bindande beslut kan fattas under denna punkt 21. Mötets avslutande mom. 7.1 Sammansättning, mandatperioder Ledamöter väljs för en tid av två år. Udda år väljs vice ordförande, sekreterare samt en ledamot och jämna år väljs kassör, vice sekreterare samt en ledamot. I den mån så erfordras för att uppnå den föreskrivna valordningen, skall, oavsett vad som stadgas om mandatperiodens längd, val ske för kortare tid än två år.

3 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 januari 2018 tom 31 december ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag Verksamhetsuppdrag Ansvarig Ordförande MCT, redaktör Anders Hjelm Vice Ordförande Kioskansvarig Jan Bondesson Kassör avgått feb 19 Yvonne Rengren Sekreterare Informatör Olle Furåker Vice Sekreterare avgått nov18 Tony Sondered Ledamot Webmaster Sören Uppman Ledamot Anders F Eriksson Suppleant NTF, TV och TSR-ansvarig Björn Ström Suppleant Touringansvarig Torbjörn Lindgren Suppleant Rabatt och sponsoransvarig Erik Andersson Suppleant Mounir Majdalani Övriga utsedda (inte i styrelsen) Grusverksamheter Avrostning Revisorer Revisor Revisor Valberedning Valberedare Sammankallande Valberedare Anders Ljungkvist David Lagerström Jan Lindberg Mikael Ollgren Roger Söderbom ARBETSGRUPPERNA Informationsgruppen Under året har vi inte organiserat oss i en Informationsgrupp utan styrelsen har samarbetat inom flera områden. Fortbildningsgruppen: Anders Hjelm MCT, Rörken, Storbana Anders Ljungkvist Grus David Lagerström Avrostning Jan Bondesson Kiosk Björn Ström TSR, NTF Fortbildningsgruppen har inte haft några fysiska möten med anteckningar. Däremot har löpande kontakter tagits om vår omfattande verksamhet. Distriktet har även i år haft ett samarbete med Fortbildningsgruppen i SMC Stockholm om bl. a. funktionärsdagar. Det har även funnits en Rörkengrupp, som haft ett eget möten, för att organisera och följa verksamheten på Rörken.

4 Arbetsgrupperna har skött den löpande verksamheten med epost- och telefonkontakter mellan styrelsemöten. ANTAL MEDLEMMAR Medlemsantalet i distriktet har minskat. Vid verksamhetsårets slut var totalt 2659 st. (2787) medlemmar anslutna. Av dessa var 2253 st. (2347) män, 403 (415) kvinnor och medelåldern 49 år fjolårets siffror står inom parentes. MÖTEN OCH TRÄFFAR Årsmötet hölls den 18 februari 2018 i Östra Aros klubbkåk i Uppsala där 24 st röstberättigade medlemmar var närvarande. Efter mötet bjöd distriktet på fika. Under verksamhetsåret har 12 st (13) protokollförda styrelsemöten genomförts. Konstituerande styrelsemöte hölls direkt efter årsmötet den 18/2. En styrelsekonferens hölls på Hotell Gillet den 25/11. Vice ordförande har deltagit i centralt arrangerade ordförandemöten i samband med Riksårsmötet i april samt den 17/ i Arlanda Stad i samband med SMC:s konferenshelger. Ordförande hade inte möjlighet att vara med på Riksårsmötet och delade sin uppmärksamhet mellan ordförandemötet och MCT-mötet på konferenshelgerna. MCT har deltagit i centralt arrangerat MCT-möte i Arlandastad i november 2018, enligt ovan.. Ledamöter från distriktets styrelse har deltagit vid - Möten med Trafiksäkerhetsrådet TSR i Uppsala Några NTF-möten har vi ej blivit kallade till Gemensamma grusträffar för instruktörer har genomförts. Det har varit säsongsupptakt på Gillinge för instruktörer arrangerat av SMC Stockholm och egenträning för funktionärer på Rörken vid tre tillfällen då även funktionärer från andra distrikt varit inbjudna. INTERNA UTBILDNINGAR I samband med SMC:s Konferenshelger vid Arlandastad i november 2018, deltog styrelsen vid central information och fortbildning i diverse ämnen. Under året har vi haft två grundinstruktörsaspiranter (GIA) från distriktet, varav en skickades till eamineringen i augusti och godkändes. Vi har även haft flera aspiranter från andra distrikt som vi hjälpt till att utbilda. I samband med de tre funktionärsdagar vi haft under Kni-säsongen så har vi haft olika utbildningsteman per dag. I april var det en HLR-kurs med totalt 7 deltagare. FORTBILDNINGAR Inget annat distrikt kan redovisa lika många fortbildade motorcyklister som SMC Uppsala. Alla deltagare och funktionärer har löpande registrerats i Grundkurssystemet. Föregående års siffror anges inom parentes nedan. Grundkurs Avrostning

5 Den 22:e april och 6 maj anordnades Grundkurs Avrostning vid Rörkenområdet i samarbete med Östra Aros MCK. Trots att vi hade fullbokat med 65 anmälda per kurs så kom bara (44+48) deltagare vid resp tillfälle trots strålande väder vid båda tillfällena. Efter avrostningen genomfördes en traditionsenlig touring som avslutades vid klubbkåken i Stångby med korv. Kniverksamheten på Rörken Kniverksamheten minskade antalet deltagare något men är fortfarande landets i särklass största fortbildningsverksamhet. Vi har haft Kni-kurser vid (23) tillfällen med totalt (980) deltagare. Det blir ett snitt på drygt 39 (43) deltagare per kurs. Utöver våra ordinarie kursdagar på måndagarna (söndagar från mitten av augusti) har vi haft en Tjejdag (27/5). Den 4 oktober arrangerade vi efter förfrågan från SMC Riks en speciell Kni då inspektörer från det tyska certifieringsorganet DVB var uppe och tittade på vår verksamhet, detta ledde till att SMC:s fortbildningsverksamhet numera är certifierat Av deltagarna på Rörken har 60% (57%) tillhört SMC Stockholm och 26% (31%) SMC Uppsala. 6% tillhör annat distrikt och ca: 8% är inte med i SMC. I genomsnitt har det varit knappt 11 (15) funktionärer per kurstillfälle, en kraftig minskning mot förra året. Kniverksamhet på Åland I maj genomförde några instruktörer från SMC Uppsala under ledning av MCT en Kni på Vessingsboda Gokartbana på Åland med ett femtontal deltagare, efter en förfrågan ifrån Ålands Landskapsregering, infrastrukturavdelningen. Gruskurser & grusturer Efterfrågan på gruskurser som tidigare år varit stor minskade under 2018 och de tre kurser som arrangerades tillsammans med SMC Stockholm med totalt 23 deltagare på Rörkenområdet var långt ifrån fullbokade. Som vanligt blev de dock mycket uppskattade. I april anordnades en grusavrostningshelg för alla funktionärer i Rosersberg. Grusgruppen för SMC Uppsala/Stockholm har också under året varit Riks behjälpliga med att anordna en eamineringskurs för grus i Säfsen. Avancerade kurser Avancerade kurser på storbana har erbjudits till både deltagare och instruktörer i distriktet. Distriktet har haft både instruktörer och resurser som hjälpt till på kurser anordnade av SMC Riks, SMC Stockholm eller SMC Väst. Distriktet har ej anordnat några egna kurser. ANDRA AKTIVITETER Nymedlemstouring Under 2018 hade vi en Nymedlemstouring, med flera både nya och gamla medlemmar. Länsträff I augusti genomförde vi vår länsträff som förra året. En kortege anordnades från Polacksbacken till Fjällnora med relativt god uppslutning och vi räknade till stra över 60 hojar vid Fjällnora där distriktet bjöd på korv och fika samt anordnade en enkel tipspromenad. Touringar och andra mc-aktiviteter Några ur styrelsen deltog i årets Mälaren Runt som funktionärer, några som SMC och andra som Östra Aros.

6 KLUBBAR I DISTRIKTET Under året har följande klubbar varit anslutna till vår distriktsorganisation: Bålsta MCK Dannemora MCK El Trocadero MCC Herkules Bikers Strul MCC Throttle Twisters MC Östra Aros MCK FMCK Irrfärd Riders Bålsta Österbybruk Skutskär Enköping Enköping Uppsala Uppsala Uppsala Almunge Dessutom har SMC:s Riksklubb Iron Butt Association varit registrerad i distriktet. Vi har haft kontakter med klubbarna och flera har bjudit in länets medlemmar till olika evenemang och touringar. INFORMATIONSVERKSAMHET Intern information Under året har distriktets hemsida löpande uppdaterats med information och nyheter. Distriktets hemsida, länsspalten i MC-Folket och SMC-forumet har fungerat som den huvudsakliga löpande informationskanalen till medlemmarna i distriktet. Facebook har varit/är ett snabbt och bra komplement till de andra officiella informationskanalerna. Medlemsbladet Navet med uppgift om styrelsens kontaktpersoner och årets planerade program skickades ut tillsammans med MC-Folket Nr 3/18. Etern Information och marknadsföring Även i år hade vi en Se oss-kampanj i maj, med ett delvis annorlunda upplägg gentemot föregående år. Tyvärr med ett ganska lågt deltagarantal, vilket gör oss tveksamma till en fortsättning. Trafikskoleinformation Under 2018 har vi haft kontakt med de trafikskolor som jobbar med mc-utbildning i distriktet (3 st i Uppsala), Vi har varit med på deras Riskettor ett antal gånger och informerat om SMC. SAMARBETE MED ANDRA SMC Uppsala län är medlem i NTF Uppsala (numera NTF-Öst) och Trafiksäkerhetsrådet i Uppsala Kommun där vi varit närvarande på mötena. ÖVRIGA ENGAGEMANG Rabattställen I bakgrunden av vårt säkerhetsarbete jobbar SMC Uppsala Län bland annat med att skapa mervärden för våra medlemmar. Ett ständigt pågående arbete är att hitta roliga mc-vänliga utflyktsmål och när vi hittar ett riktigt bra ställe så försöker vi även att ordna en liten SMC-rabatt. Alla rabattställen och distriktets sponsorer finns inlagda på distriktets hemsida

7 EKONOMISK ÖVERSIKT Beträffande sammanställning av bokslut och den ekonomiska redovisningen, hänvisar vi till den separata Resultat- och balansrapporten. Bidrag till annan verksamhet året 2018 Av deltagaravgifterna på Rörken har 10 kr per deltagare avsatts till SMC:s Trafikskadefond och detta har inbringat kronor. Många funktionärer skänker dessutom sin milersättning och SMC:s Skadefond, SMC:s Rättsfond och Ezzo:s Minnesfond kommer att få ett tillskott från SMC Uppsalas fortbildningsverksamhet.

8 SLUTORD SMC Uppsalas styrelse tackar alla som deltagit som funktionärer och deltagare på våra aktiviteter, och därmed gjort dessa till vad de blev. Vi önskar den nya styrelsen lycka till! Anders Hjelm Jan Bondesson Anders F Eriksson Björn Ström Sören Uppman Olle Furåker Erik Andersson Mounir Majdalani Torbjörn Lindgren

9 Balansrapport SMC Uppsala län Sida 1 av 1 Bokslut tom ver A Prel IB Räkenskapsår ING BALANS DENNA PERIOD UTG SALDO => TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar Fordringar 1510 Kundfordringar , , ,00 Summa fordringar , , ,00 Kassa och bank 1930 Företagskonto , , , Klubbens bankkort , , , SMC s Fasträntekonto , ,00 0, Klubbens pg konto ,50 0,00 790, Sparkonto , ,00 0,00 Summa kassa och bank , , ,28 Summa omsättningstillgångar , , ,28 SUMMA TILLGÅNGAR , , ,28 EGET OCH FRÄMMANDE KAPITAL Eget kapital 2010 Eget kapital, , , , Årets resultat , , ,59 Resultat föregående år ,32 0, ,32 Beräknat resultat 0, , ,34 Summa eget kapital , , ,29 Kortfristiga skulder 2440 Leverantörsskulder , , , Personalskatt 0,00-520,00-520, OBS-konto 0, , ,60 Summa kortfristiga skulder , , ,01 SUMMA EGET OCH FRÄMMANDE KAPITAL , , ,28 BL Administration :29

10 Resultatrapport SMC Uppsala län Sida 1 av 2 Bokslut tom ver A Prel IB Räkenskapsår DENNA PERIOD OMS% UTG SALDO OMS% => RÖRELSEINTÄKTER Försäljning 3104 Rörkenkiosk Intäkter ,00 14, ,00 14, Kni kurs ,32 71, ,32 71, Gruskurs ,00 7, ,00 7, Årskort ,00 5, ,00 5,8 Summa försäljning ,32 100, ,32 100,0 Övriga rörelseintäkter 3999 Övriga rörelseintäkter ,00 42, ,00 42,3 Summa övriga rörelseintäkter ,00 42, ,00 42,3 SUMMA RÖRELSEINTÄKTER ,32 142, ,32 142,3 RÖRELSEKOSTNADER Material och varor 4050 Styrelseutgifter ,93 3, ,93 3, Distriksårsmöte ,50 1, ,50 1, Riksårsmöte ,36 3, ,36 3, Storkonferenshelg ,00 8, ,00 8, Medlemsaktivitet ,00 2, ,00 2, Instruktörsutbildning ,00 2, ,00 2, Inköp Rörkenkiosk ,00 12, ,00 12, Ersättning till SMC s Skadefond ,42 4, ,42 4, Milersättning funktionärer Rörken ,67 10, ,67 10, Övriga funktionärsersättningar Rörken ,00 1, ,00 1, Presentkort ,00 0, ,00 0, Hyra av Librobäck/Rörken ,00 20, ,00 20, Funktionärskläder ,00 1, ,00 1, Bilaga MC Folket ,00 5, ,00 5, Reseersättning Grus ,95 0, ,95 0, Ezzos Minnesfond ,05 2, ,05 2,1 Summa material och varor ,88 82, ,88 82,6 Bruttovinst ,44 59, ,44 59,7 Övriga eterna rörelseutgifter 5010 Lokalhyra ,00 2, ,00 2, Programvaror 4 087,66 1, ,66 1, Kontorsmateriel -750,00 0,3-750,00 0, Programvaror ,66 2, ,66 2, Datakommunikation ,00 0, ,00 0, Postbefordran ,00 1, ,00 1, Företagsförsäkringar -205,00 0,1-205,00 0, Bankkostnader ,50 1, ,50 1,5 Summa övriga eterna rörelseutgifter ,50 6, ,50 6,6 Utgifter för personal 7510 Lagstadgade sociala avgifter ,00 0, ,00 0, Utbildning ,50 0, ,50 0,4 Summa utgifter för personal ,50 0, ,50 0,9 Avskrivningar/nedskrivningar 7831 Avskrivningar 3 520,10 1, ,10 1,2 Summa avskrivningar/nedskrivningar 3 520,10 1, ,10 1,2 BL Administration :31

11 Resultatrapport SMC Uppsala län Sida 2 av 2 Bokslut tom ver A Prel IB Räkenskapsår DENNA PERIOD OMS% UTG SALDO OMS% => SUMMA RÖRELSEKOSTNADER ,78 88, ,78 88,9 Rörelseresultat ,54 53, ,54 53,4 Finansiella poster 8310 Ränteintäkter från omsättningstillgångar 4 771,80 1, ,80 1,7 Summa finansiella poster 4 771,80 1, ,80 1,7 Resultat efter finansiella poster ,34 55, ,34 55,1 Resultat efter etraordinära poster ,34 55, ,34 55,1 Resultat före skatt ,34 55, ,34 55,1 ÅRETS RESULTAT ,34 55, ,34 55,1 BL Administration :31

12 Verksamhetsinriktning för SMC Uppsala Län 2019 Distriktet skall under kommande verksamhetsåret i stort sett ha samma inriktning som tidigare med prioritering på trafiksäkerhetsarbete. Organisationen Antal medlemmar Verksamheten i SMC Uppsala län skall verka för att antalet medlemmar i SMC Uppsala län ökar. Möten och träffar Styrelsen skall genomföra minst 8 st protokollförda styrelsemöten. Styrelsekonferens bör genomföras. Informationsträff med all instruktörer och resurspersoner på Rörken bör genomföras efter säsongsavslutning. Interna utbildningar Nya instruktörer skall utbildas och befintliga instruktörer vidareutbildas efter behov. Fortbildningar SMC Uppsala län skall fortsätta att vara ledande när det gäller fortbildning av landets motorcyklister genom att erbjuda distriktets medlemmar: Grundkurs Avrostning Grundkurs Kni Grundkurs Grus Andra aktiviteter Verksamheten skall syfta till att stärka samarbetet mellan anslutna klubbar i länet och få ett samordnat trafiksäkerhetsarbete men också stärka samhörigheten mellan länets motorcyklister med t.e. Distriktsträff på lämplig plats Nymedlemsträff Touringar och andra mc-aktiviteter i egen regi eller i samarbete med medlemsklubbar Distriktets medlemsklubbar Styrelsen bör upprätthålla och stärka kontakten med klubbarna i distriktet. Informationsverksamhet Styrelsen bör löpande informera medlemmarna via länsspalten i MC-Folket, mailutskick, aktivitetsbladet Navet, distriktets hemsida samt Facebook med information över distriktets verksamhet. Samarbete med andra SMC Uppsala län bör samarbeta med trafikskolorna med mc-utbildning och lämna information om SMC och våra fortbildningar. Samverka med olika myndigheter och organisationer med avsikt att verka för en säkrare trafikmiljö för motorcyklister. Ekonomisk översikt För den ekonomiska översikten hänvisas till den föreslagna budgeten.

13 SMC Uppsala Budget o Utfall för SMC 2018/2019 INTÄKTER Utfall 2019 Budget 2019 Utfall 2018 Budget 2018 Konto Deltagaravgift Rörken Intäkter Rörkenkiosk Kni , Deltagaravgift Gruskurs Deltagaravgift Avrostning Årskort Rörken Öresutjämning Summa , Medlemsintäkter Länstian Summa intäkter totalt , Rörelsens kostnader Inköp material och varor Klubbansvarig Informatör Rörkengruppen Styrelseutgifter , Konferenser Distriksårmöte -4612, Distriksträff Riksårsmöte -9261, Storkonferenshelg Medlemsaktiviteter Hyra av HLR utrustning Instruktörsutb Instruktörskonferens Instruktörsutbildning övrigt Funktionärsaktiviteter Rörkenkioskens kostnader o inköp SMC Rättsfond Ersättning till SMC:s Skadefond, Rörken , Milersättning funktionärer, Rörken , Övriga funktionärsersättningar, Rörken Presentkort Ersättning Östra Aros MCK Hyra av Librobäck/Rörken Funktionärskläder Avrostning mat & Dryck Avrostning Milersättning Nyanskaffning Rörken Reseersättning MCT Bilaga i MC Folket

14 Mat o logi Grus Material Grus Reseersättning Grus -1858, Avrostning övrigt Ezzos Minnesfond -6055, Summa material och varor , Lokalhyra Östra Aros Förbrukningsinventrier Kontorsmaterial Programvaror Trycksaker Datakommunikation Porto Företagsförsäkring Övriga kostnader Bankkostnader -4440, Summa övriga eterna rörelseutgifter , Personalkostnader Arvoden Särskild löneskatt Utbildning -1207, AGA Utgifter för personal -2482, Avskrivningar 3520, Öresutjämning 0 Summa kostnader totalt , Ränteintäkter 4771,80 Resultat ,

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20170101-20181231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 januari 2018 tom 31 december 2018. ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 20161001-20171231 Styrelsen lämnar följande redogörelse för det förlängda verksamhetsåret 1 oktober 2016 tom 31 december 2017. ORGANISATIONEN

Läs mer

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17.

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17. Uppsala Län Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Söndag den 18 februari 2018 kl 17.00 ÅRSMÖTE Org: SMC Uppsala län Plats: Östra Aros Klubbkåk, Stångby,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2014/2015 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2014 tom 30 september 2015. ORGANISATIONEN Styrelseuppdrag Verksamhetsuppdrag

Läs mer

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14

SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 11-10-14 SMC Uppsala Sida: 1 Resultatrapport Utskrivet: 111014 Räkenskapsår: 100901 110831 Senaste vernr: A102 Resultatenhet: Hela föreningen Period: 100901 110831 Perioden Rörelsens intäkter och lagerförändring

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013

Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Verksamhetsberättelse för Sveriges MotorCyklister Uppsala Län 2012/2013 Styrelsen lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 1 oktober 2012 tom 30 september 2013. 11. Verksamhetsinriktning Förslag

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

SMC Uppsala. Årsmöteshandlingar 2011-10-22. Sida 1 av 13

SMC Uppsala. Årsmöteshandlingar 2011-10-22. Sida 1 av 13 SMC Uppsala Årsmöteshandlingar 2011-10-22 Sida 1 av 13 1. Dagordning Plats: Östra Aros MCK i Stångby Datum: Lördagen den 22 oktober 2011 Tid: 16:00 1. Mötets öppnande. 2. Val av ordförande samt protokollförare

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 20161120 Verksamhetsberättelse för SMC Dalarna 2015 2016 Verksamhetsåret: Verksamhetsåret 2015-2016 omfattar perioden 2015-09-01 2016-08-31 Medlemsantal: Totalt antal medlemmar var den

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2018-04-08 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 180408 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän, tillika rösträknare,

Läs mer

Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET

Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2017 NAVET NYTT ÅR OCH EN NY SÄSONG Välkommen till årets upplaga av SMC Uppsala läns informationsblad Navet. Vi har som vanligt fyllt den med alla olika aktiviteter

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Uncle Joe's Visby ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2019-04-14 Uncle Joe's Visby Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2019-04-14 Uncle Joe s 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet 3 Val av två justeringsmän,

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser

NAVET. Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015. Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser NAVET Medlemsblad från SMC Uppsala län, nr 1, 2015 Aktiviteter Träffar & Touringar Klubbaktiviteter Fortbildningskurser Nytt år och en ny säsong! Navet är kvar och innehåller alla aktiviteter som erbjuds

Läs mer

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal.

Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Årsmöte Snick Snack EK förening Tid och Plats: Lördagen den 12 mars 2011 i föreningens lokal. Närvarande Peter Norin Ingegerd Jansson Olof Johanson Viking Nilsson Lars Havstad Jan Bjurström Per-Anders

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 2008. Årsmöte äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Torsdagen den 12 mars klockan

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2015-09-20 Hesselby Jernvägscafe i Dalhem GOTLAND Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2015-09-20 Plats: Hesselby jernvägscafe i Dalhem 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare

Läs mer

med SMC Gävleborg i Hagsta,

med SMC Gävleborg i Hagsta, med SMC Gävleborg i Hagsta, 2013-09-01 Förslag till dagordning vid SMC Gävleborgs årsmöte i Hagsta 2013-09-01 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val av två justerare

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera

Läs mer

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem

ÅRSMÖTE SMC GOTLAND Hesselby Jernvägscafe i Dalhem ÅRSMÖTE SMC GOTLAND 2016-10-23 Hesselby Jernvägscafe i Dalhem Dagordning SMC Gotlands årsmöte 2016-10-23 Hesselby Jernvägscafé Dalhem 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare av mötet

Läs mer

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Lördag den 5 november 2016 kl 16.

Uppsala Län. Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Lördag den 5 november 2016 kl 16. Uppsala Län Årsmöteshandlingar vid SMC Uppsala läns årsmöte i Östra Aros klubbkåk Stångby 1 Uppsala Lördag den 5 november 2016 kl 16.00 ÅRSMÖTE Org: SMC Uppsala län Plats: Östra Aros Klubbkåk, Stångby,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016

Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016 Styrelse: Hans Dertell, ordförande Helena Trotzig, sekreterare Kent Söderqvist, hamnkapten och kassör Alf Segergren, hamnfogde Lennart Nilsson Sönne, medlemsansvarig

Läs mer

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet

DAGORDNING. Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2 DAGORDNING Förslag till dagordning för årsstämma med Rödeby vägars samfällighet 2010 03 17, kl 18.30 Rödeby kommunalhus 1 Val av ordförande för stämman 2 Val av sekreterare för stämman 3 Val av två justeringsmän

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund.

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Årsmöte 2013 Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Den gröna markören visar platsen för årsmötet, Rådhusgatan 40 Den lila markören visar

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014.

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING KVF Medlemmarna i Klacknäsets vägförening inbjuds härmed till ordinarie årsstämma 2015 för verksamhetsåret 2014. Årsmöte äger rum i Brunns skola, Matsalen, Ingarö Onsdag den 25

Läs mer

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868. Räkenskapsåret 2013 Årsredovisning för Östra Stenfruktens IT-förening ek. för. 769619-2868 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Östra stenfruktens IT-förenings sjätte verksamhetsår är slut. Föreningen bildades 2008-09-09.

Läs mer

med SMC Gävleborg, kl på Best Western Hotell, Hudiksvall

med SMC Gävleborg, kl på Best Western Hotell, Hudiksvall med SMC Gävleborg, 2018-02-17 kl 13.00 på Best Western Hotell, Hudiksvall Förslag till dagordning vid SMC Gävleborgs årsmöte 2018-02-17 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg Årsstämma Elmia 08-09-2017 2017/08/04 08:56 Kallelse till Förbundsstämma 2017 Riksförbundet Mobil Fritid (RMF). Härmed kallas samtliga medlemsföreningar och klubbar till den årliga Förbundsstämman. Plats:

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsstämma i Mörsils Vägsamfällighetsförening! Tid för stämman: onsdagen 25/4-2012, kl 1900 Plats: Församlingshemmet i Mörsil.

Kallelse till ordinarie årsstämma i Mörsils Vägsamfällighetsförening! Tid för stämman: onsdagen 25/4-2012, kl 1900 Plats: Församlingshemmet i Mörsil. Mörsils Vägsamfällighetsförening c/o Marcus Elf Horneyvägen 57 830 04 Mörsil Mörsil 2012-04-05 Kallelse till ordinarie årsstämma i Mörsils Vägsamfällighetsförening! Tid för stämman: onsdagen 25/4-2012,

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland

Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsberättelse för SMC Gotland Verksamhetsåret omfattar tiden 1 september 2012 t.o.m. 31 augusti 2013 Styrelse Styrelsen har under det gångna året bestått av följande personer: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA UTBYVÄGENS GARAGE- OCH LEDNINGSSAMFÄLLIGHETER KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Medlemmar i Utbyvägens Garage- och Ledningssamfällighetsföreningar kallas till ordinarie föreningsstämma. TISDAGEN

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE Högbo Brukshotell, Sandviken

SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE Högbo Brukshotell, Sandviken SMC GÄVLEBORG ÅRSMÖTE 2017 Högbo Brukshotell, Sandviken 2017-02-18 Förslag till dagordning vid SMC Gävleborg årsmöte 2017-02-18 1 Mötets öppnande 2 Val av ordförande samt protokollförare för mötet 3 Val

Läs mer

Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte

Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte Nya normalstadgar för SMC Gotland antagna vid extra årsmöte 170613. Verksamhetsidé SMC Gotlands distrikt, organisationsnummer 834001-9499 i dessa stadgar kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg

Borås Lars Lyborg Ordförande. Riksförbundet Mobil Fritid c/o Lars Lyborg Mellomgårdsgatan Borås Bg Årsstämma Elmia 07-09-2018 2018/03/30 14:13 Kallelse till Förbundsstämma 2018 Riksförbundet Mobil Fritid (RMF). Härmed kallas samtliga medlemsföreningar och klubbar till den årliga Förbundsstämman. Plats:

Läs mer

NAVET. Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016

NAVET. Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016 NAVET Medlemsblad för SMC Uppsala län, nr 1, 2016 NYTT ÅR OCH EN NY SÄSONG Denna säsong så tänkte vi prova några nya aktiviteter i Distriktet. Det ena är att vi har vi flyttat vår länsträff till våren

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2016-11-22 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015 Styrelsen för Stenhamra Vägsamfällighet lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ledamöter:

Läs mer

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2)

Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Malmö-Ystad Skyttekrets Sid 1 (2) Protokoll fört vid MALMÖ-YSTAD SKYTTEKRETS ÅRSMÖTE för 2014 på Lilis Tallrik i Dalby 2015-03-23. Närvarande: 27 personer 1. Ordförande Sandy Heinmark hälsade mötesdeltagarna

Läs mer

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447

SMC Södermanland. Verksamhetsberättelse 2015. Organisationsnummer 818501-0447 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2015 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister

Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Stadgar för riksorganisationen Sveriges MotorCyklister Antagna vid årsmöte 2 september 2006 och ändrade vid årsmöte 8 november 2008 efter att ändringarna först ha godkänts vid årsmöte 10 november 2007,

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26

Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26 Årsstämmoprotokoll från WED-Förbundet Region Stockholm 2014-03-26 Årsstämman öppnades av WED-Förbundet Region Stockholms ordförande Birgitta Westin. 1. Johnny Karlsson valdes till ordförande för årsstämman.

Läs mer

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat.

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. ABATE Sverige Årsmöte 2013 Protokoll 1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd för mötet Fastställdes röstlängd för årsmötet. 3. Val av

Läs mer

Tallbackens Samfällighetsförening Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014

Tallbackens Samfällighetsförening Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014 Tallbackens Samfällighetsförening 2014-02-26 Kallelse till årsmöte för Tallbackens Samfällighetsförening år 2014 Tid: Onsdagen den 12 mars 2014, klockan 19:00. Plats: Björkestaskolans matsal Dagordning

Läs mer

RAPPORTUPPGIFT MÅNAD 1 Skriv ut en resultat- och balansrapport och läs ut följande ur dessa:

RAPPORTUPPGIFT MÅNAD 1 Skriv ut en resultat- och balansrapport och läs ut följande ur dessa: UPPGIFT 1 RAPPORTUPPGIFT MÅNAD 1 Skriv ut en resultat- och balansrapport och läs ut följande ur dessa: a. Vad blev resultatet för månaden? Svar: 92 000 kr b. Hur stor är marginalen? Svar: 141 000 kr (Försäljning

Läs mer

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo

Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Årsmöte 16 april 2016 Birgittagården, Harbo Dagens program Årsmötesförhandlingarna Marja Eriksson från Upplandsmuseet berättar om historiken om alla nivåsänkningar av Tämnaren. Staffan Lund från Vansjön

Läs mer

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag.

Handlingar att avhandla på årsmötet Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Handlingar att avhandla på årsmötet 2018. Föredragningslista. Balansrapport. Resultatrapport. Valberedningens förslag. Kallelse till årsmöte med SPF Seniorerna Tystbergabygden Plats: Runtuna Bygdegård

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN

NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN DIGITALA NYHETER FÖR UPPSALAS HOJFOLK JER.NET NR 2 MAJ 2012 ÅRETS FÖRSTA KLUBBDAG PÅ RÖRKEN På söndag 20 maj kl 10-14 är det dags för årets första klubbdag på Rörken. Du har möjlighet att träna körteknik

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening

Dagordning: Välkomna! Styrelsen i Odensvi Fiber ekonomisk förening Medlemmarna i Odensvi Fiber ekonomisk förening kallas härmed till ordinarie föreningsstämma för Odensvi Fiber Ekonomisk förening, 769625-3215, den 24 november kl. 18.00 i Odenskans Odensvi. Som framgår

Läs mer

Kallelse till årsstämma

Kallelse till årsstämma Branäsvägarnas Samfällighetsförening 716411-0137 Kallelse till årsstämma Datum: 2012 06 08 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Branäs Fritidscenters lokaler, Gondolvägen 1, Sysslebäck Föredragningslista: Ärende

Läs mer

Kiruna Kartförening 1(2) 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet fann att årsmötet utlysts i enlighet med stadgarna.

Kiruna Kartförening 1(2) 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet fann att årsmötet utlysts i enlighet med stadgarna. Kiruna Kartförening 1(2) Årsmöte 2011 Tid och plats: 2 mars, 2011 18:30 19:30 IFK Kiruna Kansli, Matojärvi Kiruna Kartförening PROTOKOLL Närvarande Mats Dahlberg Gerrit Holl Magnus Lindmark Mats Luspa

Läs mer

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301

Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Leader Gästrikebygden 1 (1) 802441-3083 Utskriven: 2010-03-12, 09:13 2009-01-01-2009-12-31 T o m ver nr: A 301 Balansrapport TILLGÅNGAR Omsättningstillgångar 2009-01-01 Förändring 2009-12-31 1630 Skattekonto

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 3 Datum: 2010-02-22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Annika Nilsson Sekreterare Marie-Louise Nilsson Kassör Lena Weiffert

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 29/10-16 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande (vid behov) samt sekreterare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma 2017-02-13 1. Fastställande av röstlängd - Godkändes. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande - Tommy Sander b) Val av två personer att jämte ordförande justera

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1

ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 ÅRSMÖTE 2012 - Bilaga 1 Ordinarie årsmöte 2012 TID: 2012-09-25 (tisdag) kl 19.30 21.00 PLATS: Vallda Församlingshem Dagordning: 1. Öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet 3. Val av sekreterare för årsmötet

Läs mer

Årsmötesprotokoll 13 april Till ordförande valdes Erik Phiipson och till sekreterare Renée Brosow

Årsmötesprotokoll 13 april Till ordförande valdes Erik Phiipson och till sekreterare Renée Brosow BARNETS, BA-STA. Ideell förening för främjandet av det h1rtskärande behovet av rättssäkra, sakliga och opartiska utredningar av barn och unga, utförda av socialtjänsten och dess familjerätt, med flera.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Dagordning för årsstämma

Dagordning för årsstämma Dagordning för årsstämma Årsmötets öppnande 1. Val av ordförande för årsmötet 2. Val av protokollförare 3. Val av rösträknare 4. Val av justerare, vilka jämte årsmötets ordförande justerar årsmötesprotokollet

Läs mer

Smålands Blekinges Danssportförbund. Årsmöteshandlingar. för

Smålands Blekinges Danssportförbund. Årsmöteshandlingar. för Årsmöteshandlingar för Verksamhetsåret 2014 Medlemsklubbar i Småland Blekinge Danssportförbund Hej klubbar! Översänder handlingar till årsmötet i SBDSF. Skriftlig anmälan senast den 9 mars 2014 antingen

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE KALLELSE TILL ÅRSMÖTE Medlemmarna i Äppelträdgårdens Samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Söndagen 21 mars 2010, kl 15.00 till 17.00 i Sjöscouternas nya lokal (Ekebyhovsbacken), Ekerö Gällstao,

Läs mer

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret

Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb Räkenskapsåret Årsbokslut för Åtvidabergs Golfklubb 822000-5808 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 23 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Åtvidabergs Golfklubb, 822000-5808 får härmed avge årsredovisning för 2018.

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Nordvästra Skånes Scoutdistrikt Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653*

Förenklat årsbokslut för. Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Dokument: Förenklat årsbokslut för verksamhetsåret 2014-15 Förenklat årsbokslut för Hemmesta Södra Vägförening Organisationsnummer: 717903 8000 814000-2653* Räkenskapsåret 2014 15 Innehåll: Resultaträkningar

Läs mer

Internutbildning Grundkurs (Avrostning), Gruskurs... 4 Gröndals motorbana - KNIX... 5 Touring/Start2Ride/Info... 6

Internutbildning Grundkurs (Avrostning), Gruskurs... 4 Gröndals motorbana - KNIX... 5 Touring/Start2Ride/Info... 6 SMC Södermanland Organisationsnummer 818501-0447 Verksamhetsberättelse 2016 Innehåll 1. Verksamhetsåret... 3 2. Medlemsantalet... 3 3. Föreningens ekonomiska ställning... 3 4. SMC-anslutna klubbar i länet...

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsstämma för verksamhetsåret 2011.

KLACKNÄSETS VÄGFÖRENING. Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsstämma för verksamhetsåret 2011. KVF Medlemmarna i Klacknäsets vägförening kallas härmed till ordinarie årsstämma för verksamhetsåret 2011. Årsstämman äger rum i matsalen i Brunns skola, Ingarö Onsdagen den 28 mars 2012 klockan 19.00

Läs mer