SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMRÅDSREDOGÖRELSE UTSTÄLLNINGSHANDLING"

Transkript

1 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Idun, Kasttjärnsparken och kvarteret Merkurius Södra centrum i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i mars 2010 Kasttjärnsparken Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro LUDVIKA Carlavägen exp

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 SAMRÅDETS BEDRIVANDE INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED MILJÖ- OCH BYGGKONTORETS KOMMENTARER SAMRÅDSMÖTE ÖVRIGT SLUTSATS FÖRSLAG TILL BESLUT MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN SAMRÅDETS BEDRIVANDE I samband med beslut om uppdrag, , beslutade miljö- och byggnämnden även att erforderligt samråd skulle genomföras. Samrådet genomfördes till Under denna tid gavs allmänheten, sakägare, myndigheter, intresseföreningar, kommunala nämnder med flera, tillfälle att yttra sig över ett förslag till ny detaljplan för kvarteret Idun, Kasttjärnsparken och kvarteret Merkurius. Samrådet har kungjorts i lokalpressen. 19 kungörelser har även satts upp i trapphus eller delats ut i brevlådor, för att informera hyresgäster. Samrådshandlingar har skickats ut till 68 berörda remissinstanser enligt miljö- och byggkontorets sändlista och fastighetsförteckning. Den 7 december hölls ett samrådsmöte i Folkets hus och den 26 januari förevisades planförslaget i Gallerian. Planförslaget har även varit tillgängligt på kommunens hemsida på internet ( i Ludvika bibliotek och på miljö- och byggkontoret (plan 6 i Folkets hus). 14 yttranden har inkommit, varav ett efter samrådstidens slut och ett endast som e- post. 2(14)

3 2 INKOMNA YTTRANDEN OCH DERAS HUVUDSAKLIGA STÄLLNINGSTAGANDEN Yttranden har avgivits enligt följande: Av inkomna 14 yttranden var sex med synpunkter och åtta utan erinran. Frågan om bebyggande av Kasttjärnsparken har engagerat många: Fem skriftliga yttranden (tolv personer) vill bevara och utveckla parken (alltså ingen erinran mot planen), medan ett vill bebygga en del av parken. Ingen erinran Yttrande m synpunkter Länsstyrelsen S5 x Kommunala nämnder, förvaltningar m fl Vill bevara parken Vill bebygga parken Kommunstyrelsen S14 x Vård- och omsorgsnämndens au S12 x Kultur- och fritidsnämnden S1 x Räddningstjänsten Västerbergslagen S13 x LudvikaHem AB S4 x x Sakägare och boende inom planområdet - Sakägare och boende i fastigheter gränsande till planområdet En privatperson S7 x x En privatperson S8 x x En privatperson S9 x x Fem privatpersoner S10 x x Fem privatpersoner S11 x x Intresseföreningar och sammanslutningar - Övriga privatpersoner - Övriga Banverket S2 x Vägverket S3 x Lantmäteriet S6 x 3(14)

4 3 SAMMANFATTNING AV INKOMNA YTTRANDEN MED MILJÖ- OCH BYGGKONTORETS KOMMENTARER S1 Kultur- och fritidsnämnden, delegationsbeslut Inkommet yttrande Inget att yttra S2 Banverket Inkommet yttrande Bergslagspendeln är en järnväg av riksintresse och stort allmänt intresse. Den är särskilt viktig för den regionala utvecklingen. Bergslagsbanan är också av riksintresse och stort allmänt intresse. Den är nationellt, interregionalt och regionalt betydelsefull. Banverket anser att detta ska framgå i detaljplanen. 2. Banverket anser att det inte ska byggas nya bostäder inom 50 m från järnvägen på grund av sannolika problem med buller- och vibrationsstörningar. Nya bostäder inom detta avstånd kan skada järnvägens funktion och påverka järnvägens utveckling negativt. Tågtrafiken ökar och kommer att fortsätta att göra det. 3. Banverket anser att Riksdagens beslutade riktvärden för trafikbuller ska följas. Detta bör säkerställas genom planbestämmelser samt att bullernivåer ska kontrolleras och dokumenteras. 1. Planbeskrivningen kompletteras med information om detta. 2. Plankartan kan justeras så att nya bostäder inte placeras närmare järnvägen än 50 m. Kvarteret Merkurius har ytlig berggrund och järnvägen går delvis i en djup bergskärning, som skärmar av bullret och berg leder inte vibrationer i någon större utsträckning. Frågan har diskuterats med Banverket, Tony Stark. Se även S5 kommentar Riktvärdena finns redovisade i planbeskrivningen och ska givetvis även finnas med som planbestämmelser. Plankartan kompletteras med detta. Kontroll/mätning av bullervärden kan även aktualiseras som ett tillsynsärende. Bullersituationen kommer avsevärt förbättras när nuvarande skarvräls byts mot skarvfri räls. 4(14)

5 Bergskärning för järnvägen vid Vasaskolan S3 Vägverket Region Mitt Inkommet yttrande Det är olämpligt av hälsoskäl att tillåta bostäder i planområdets södra och norra del. Läget är bullerstört av bil- och tågtrafik och transporterna ökar. Buller tros orsaka ungefär 600 dödsfall årligen i Sverige enligt världshälsoorganisationen, WHO. Störande ljud frisätter stresshormoner och flera vetenskapliga studier har visat att buller ökar risken för högt blodtryck och därmed risken för hjärtinfarkt och stroke. 2. Det är ur många aspekter positivt att Ludvika kommun vill förtäta tätorten. Om kommunen väljer att tillåta bostäder är det av yttersta vikt att alla boningsrum utformas så att ekvivalenta ljudnivån inomhus inte överstiger 30 dba och att gårdarna utformas så att en bullerdämpad gårdsmiljö uppnås. Det är exploatörens sak att se till att husets fasader uppfyller de krav som ställs. Sovrum bör inte placeras mot järnvägen eller väg Det är lite oklart vad Vägverket menar med planområdets norra del. Inom norra delen av kvarteret Idun tillåts inte bostäder. Den byggrätt som föreslås där, med användningen centrum, möjliggör istället en byggnad som kan fungera som en bullerskärm för villorna i kvarteret. I övrigt tillåts bara den befintliga villabebyggelsen. Mest bullerutsatt av villorna är Idun 6, som störs av både järnväg och riksväg. En ändring av användningen till centrum skulle innebära att villan tillsvidare får användas till bostadsändamål (dagens användning), men om användningen ändras får den sedan inte ändras tillbaka till bostad. Samma skulle kunna gälla för Idun 5, där användningen i praktiken re- 5(14)

6 dan är ändrad till föreningsverksamhet. Inom fastigheten Ludvika 3:21 (Vattenfalls kontorshus i norra delen av planområdet) föreslås bostäder tillåtas för att öka flexibiliteten. Avståndet till riksväg och järnväg bedöms här vara tillräckligt, 130 respektive 180 meter. Även inom södra delen, kvarteret Merkurius (Vasaskolan), föreslås bostäder tillåtas för att öka flexibiliteten. Avståndet till riksvägen är här inget problem, 280 m. Angående avståndet till järnvägen, se S2 kommentar Exploateringsgraden inom kvarteret Idun och Ludvika 3:21 medger bara mindre kompletteringar. När det gäller kvarteret Merkurius kommer möjligheten att exploatera för bostäder att begränsas enligt S2 kommentar 2. När det gäller ljudnivåer se S2 kommentar 3. Planbeskrivningen kan kompletteras med råd till exploatörer. S4 LudvikaHem Inkommet yttrande LudvikaHem har ett långt framskridet arbete tillsammans med pensionärsorganisationen SPF i Ludvika i syfte att tillskapa nya senior- och trygghetsbostäder. Efterfrågan på fler centrala lägenheter med god tillgänglighet är idag stor i Ludvika. Nya lägenheter i centrala Ludvika bidrar även till att skapa en ökad omsättning på villamarknaden, med ökad inflyttning till kommunen som följd. 2. Äldre behöver lugnet vid sidan av centrumkärnan, samtidigt finns ett behov av närhet till service, handel och övrigt utbud. Gångavstånd till tåg, buss med mera är av stor betydelse. Grönytor att koppla av på, samt natur och utsikt är andra starka önskemål. Grönytan närmast Vasagatan i Kasttjärnsparken är idag en av de få ytor i centrala Ludvika som uppfyller dessa viktiga kvalitéer. Placeringen förutsätter extraordinära investeringar. Bl a gäller detta grundläggning och ljuddämpande åtgärder. Byggnaderna inkräktar inte av betydelse på parken, de skärmar av grönytan från gatan och skapar en bättre stadsbild. 3. LudvikaHem föreslår att längs Vasagatan i två etapper uppföra både seniorboende (ca 25 lgh) och trygghetsboende (ca 25 lgh) i två huskroppar om 5-6 våningar. Placeringen av byggnaderna måste vara den allra bästa för att slippa vakanser m m. LudvikaHem har renodlat sitt fastighetsbestånd genom rivning av ca 1100 lägenheter och genom försäljning av ca 600 lägenheter. Bolaget har nu en god grund att bygga vidare på och önskar att miljö- och byggnämnden beaktar dessa synpunkter. 6(14)

7 I denna del av Kasttjärnsparken vill LudvikaHem bygga två punkthus 2. Kasttjärnsparken är en mycket viktig park för Ludvika. Den används i hög grad för rekreation, Vasaskolans och idrottsklubbars aktiviteter och av gående och cyklister som passerar igenom. En stor del av parken upptas av Kasttjärn, som är en stor kvalitet för parken med sina naturvärden, men som också begränsar möjligheten att använda ytan. Särskilt gäller detta sommartid, när Kasttjärns unika skrattmåskoloni även begränsar användningen i närheten av tjärnen. Detta gör ytan som LudvikaHem vill privatisera till en viktig del av parken, med sina sittbänkar, gräsytor och stora träd. Även det viktiga stråket mellan Högberget och centrum skulle blockeras. Kasttjärnsparken ingår i idén med Gröna Ludvika, d v s att kunna röra sig i en grön miljö genom Ludvikas centrala delar. Detaljplanen enligt samrådshandlingarna syftar till att parken ska bevaras och utvecklas vidare. Om parken ska bebyggas bör en miljökonsekvensbeskrivning upprättas. Planberedningen har tagit ställning för att parken ska bevaras. Se även S Byggnaderna skulle få en fin utsikt, men de skulle genom sin placering och storlek begränsa utsikten och kontakten med parken från Vasagatan och bostäderna i kvarteren Järpen och Vasalunden. Även skuggning av dessa är en negativ effekt. Parken är idag i stor utsträckning omgiven av villabebyggelse, vilket är en tillgång genom att grönskan fortsätter även utanför parken. Undantaget är Vattenfalls hus, som skärmar av parken från en trafikerad korsning. 7(14)

8 S5 Länsstyrelsen Dalarnas län Inkommet yttrande Vad gäller riksintressen, mellankommunal samordning, iakttagande av miljökvalitetsnorm, hälsa och säkerhet och strandskydd ger denna granskning följande anledning till erinran. Riksintresse och Hälsa- och säkerhet 1. Riksintresse Rv 50 och Bergslagsbanan i planens närhet samt Bergslagspendeln inom planområdet är samtliga av riksintresse. Bergslagsbanan är nationellt, interregionalt och regionalt betydelsefull. Bergslagspendeln har ett stort allmänt intresse och är särskilt viktig för den regionala utvecklingen. Detta ska framgå av planen. 2. Farligt gods Rv 50 är rekommenderad väg för farligt gods. Transporter av farligt gods kan ske på samtliga järnvägar. Länsstyrelsen håller på att ta fram en policy för markanvändning intill transportleder för farligt gods. Generellt kan sägas att ny bostadsbebyggelse inte är lämplig inom m från väg eller järnväg. Riskerna med farligtgodstransporter på vägen och järnvägen ska behandlas i planen. 3. Buller Det är positivt att kv Idun reserveras för centrumändamål på fastigheterna Idun 10 och Idun 7, närmast rv 50 och Bergslagsbanan, samt att planen ger möjlighet att bygga ett hus som även kan fungera som bullerskydd. På fastigheterna Ludvika 3:21 (Vattenfall) och Merkurius 9 (Vasaskolan), innebär förslaget att bostäder tillåts. Byggrätten på Merkurius 9 är belägen ca 15 m från spårmitt på Bergslagspendeln. Närheten till järnvägen medför sannolikt problem med buller och vibrationsstörningar, som behöver redovisas i planen. Huvudregeln vid planering av nya bostäder är att riktvärden för buller ska uppfyllas. Det kan i detta fall möjligen finnas förutsättningar för att göra avsteg enligt Boverkets allmänna råd 2008:1 Buller i planeringen - Planera för bostäder i områden utsatta för buller från väg och spårtrafik. Detta kan endast ske under förutsättning att detta kan göras enligt principerna i allmänna råden. Det ska framgå av planen att det finns förutsättningar för detta. Planen ska beskriva hur bullersituationen vid kvartersmarken med ny byggrätt för bostäder ser ut, samt vilka åtgärder som avses att vidtas inom och utom bebyggelsen. Avståndet från kvartersmark, med ny byggrätt för bostadsändamål, till Bergslagspendeln ska analyseras och motiveras. Även eventuella skillnader för olika våningsplan ska beskrivas. Minst hälften av bostadsrummen liksom uteplats, ska vara vända mot tyst eller ljuddämpad sida vilket ska framgå av planbestämmelse. 8(14)

9 Bergslagspendeln är av riksintresse. Planen ska visa att kraven på en rimlig bullernivå för tillkommande nya bostäder kan genomföras utan att Bergslagspendelns funktion skadas och förutsättningarna för järnvägen utvecklas negativt. Man bör även tänka på att tågtrafiken ökar och kommer att göra det inom överskådlig framtid. Länsstyrelsen delar Banverkets uppfattning att nya bostäder inte bör byggas inom ett område på ca 50 m från järnvägen. Om nya bostäder lokaliseras inom detta avstånd är risken stor att järnvägens funktion skadas. 4. Övrigt Eventuella alléer inom området kan vara biotopskyddade enligt 7:11 MB. Under rubriken Mark och vegetation anges att detaljplanen syftar till att bevara och utveckla Kasttjärnsparken. Detta bör även framgå under rubriken Planens syfte och huvuddrag för att bevarandeintentionen ska få större tyngd vid eventuella överklaganden. Förutom de planer som omnämns gäller ytterligare två detaljplaner från1950 och Dessutom bildas en restremsa av detaljplan från 1944 närmast rv Behovsbedömning enligt 6 Förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning att planen inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan. 1. Planbeskrivningen kompletteras med information om riksintressen för riksväg och järnvägar. 2. Avståndet till området för användningen bostäder inom kvarteret Merkurius ändras så att 70 m hålls där järnvägen går i markplan och 60 m hålls där järnvägen går i bergskärning. Bergskärningen bedöms ge en viss avskärmande effekt om en olycka med farligt gods sker där. Se även S2 kommentar Bullerfrågan behöver inte diskuteras vidare eftersom minimiavståndet till järnväg/väg för farligt gods är större än bulleravståndet. Inga nya byggrätter för bostäder tillåts inom bullerzonen. Se även kommentar 2 ovan och S2 kommentar 2 och En upplysning om biotopskyddade alléer införs på plankartan. Frågan om Kasttjärnsparkens bevarande togs upp på planberedningen den 11 februari, med anledning av LudvikaHems samrådsyttrande. Kasttjärnsparken bedöms som för värdefull för att den ska bebyggas. Mycket pengar har satsats på parken. Därmed kan parkens bevarande lyftas fram i planens syfte och huvuddrag. Handlingarna kompletteras med uppgifter om detaljplanerna från 1950 och Däremot bildas ingen restremsa vid rv 50, den har tagits över av detaljplanen för Bergslagsgatan (södra delen), fastställd (14)

10 S6 Lantmäteriet Inkommet yttrande Enligt planen ska en liten del av Ludvika 6:1 ingå i det östra centrumområdet, lämpligen i Idun 7. Detta åstadkoms med fastighetsreglering, vilket bör framgå av genomförandebeskrivningen. 2. U-område ej utritat på allmän plats park. 3. I planbeskrivningen står att på Idun 7 och 10 tillåts byggnader tre och max 2 våningar. På plankartan har inte max antal våningar markerats på dessa områden. 1. Planen ändras så att fastighetsreglering inte behövs. 2. U-områden ritas inte ut på allmän platsmark. 3. Planbeskrivningen justeras så att den i första hand anger byggnadshöjd, som plankartan gör. Normalt sett medför plankartans höjder tre respektive två våningar. S7 En privatperson, kv Renen 1 Inkommet yttrande Det är viktigt att parkområdet inte minskas ytterligare. Det var illa nog att Vattenfallshuset tilläts uppföras. Det har i media nyligen redovisats förslag på ytterligare bebyggelse i samma kvarter. Förutom inskränkning av parkområdet medför en sådan etablering ett allvarligt intrång i parkens luftighet. 2. Dessutom förefaller varken parkering eller garage finnas med i förslaget. Brist på parkeringsplatser och garage är mycket vanligt vid flerfamiljsbostäder i Ludvika och härstammar från planeringsförhållanden rådande under 1940-talet då endast ett fåtal privatbilar existerade. Med stor sannolikhet bör planeringen för framtiden vara inställd på ett stort antal fullstora elbilar och då erfordras åtminstone frikostigt med parkeringsplatser med laddstolpar. 3. Diagonalen från Vasaskolan till Vasagatan bör höjas så att regn- och smältvatten lätt rinner av, med ett bestående bärlager under fullgod bitumiös beläggning samtidigt som lyktstolparnas fundament markförstärks så att de står upprätt året runt. Bärigheten för diagonalen behöver vara god eftersom den trafikeras av bl a snöröjningsfordon även när marken är vattensjuk. 4. Mitt i triangeln sydväst om mittre delen av diagonalen bör ett rejält fundament för en stor julgran anläggas och underjordskabel dras. 5. Gångväg söder och öster om Kasttjärn, från nätstation till Skolgatan bör förses med lyktstolpar med markförstärkta fundament. Detta skulle medföra betydligt tryggare förhållanden för främst hundägare och andra flanörer. 10(14)

11 1. Vattenfallshuset byggdes i enlighet med den gällande detaljplanen från 1944, som där har en byggrätt för en 14 m hög byggnad för allmänt ändamål. Området där LudvikaHem nu vill bygga är parkmark även i den gällande detaljplanen. 2. När nya bostadshus byggs förutsätts att tillräckligt med parkeringsplatser med lämplig utrustning anläggs. 3-5 Detta är inte planfrågor. Synpunkterna vidarebefordras till tekniska kontoret. Se även bilder nedan. Vatten på diagonalen, lutande stolpar. Nätstationen där gångvägen börjar. S8 En privatperson, kv Järpen 3 Inkommet yttrande Jag stöder de föreslagna förutsättningarna i detaljplanen, framför allt att bevara Kasttjärnsparken i sitt nuvarande skick. Jag har sett Kasttjärnsparken utvecklas från en ganska sunkig park på 80-talet till en nu välskött och välbesökt park. Kasttjärnsparken är den enda park i Ludvika centrum med en naturlig vattenyta och ett rikt fågelliv. Kasttjärnsparken kan utvecklas till att bli ännu vackrare. S9 En privatperson, kv Järpen 6 Inkommet yttrande Jag vill framföra vikten av att Kasttjärnsparken ej bebyggs med ytterligare hus på den del som återstår av grönområdet efter Vattenfallshusets byggande. Satsa istället på att göra parken ännu vackrare och attraktivare för ludvikaborna. 1. Se S7 kommentar 1. 11(14)

12 S10 Fem privatpersoner, kv Järpen 5 Inkommet yttrande Vi flyttade till området för två månader sedan, men har bott i Ludvika under många år. Vi letade länge hus i Ludvika innan vi bestämde oss för huset på Vasagatan 15, till stor del beroende på den närmiljö som finns i kvarteren runt vår bostad. Vad vore en stad utan sina parker och grönområden? Områden där husen står trångt behöver balanseras med lättillgängliga områden som erbjuder natur i form av växtlighet, luft och vatten. Denna miljö finns vid Kasttjärnsparken. Den lättillgängliga, trevliga parken med sina stora träd, väl underhållna grönytor och grusgångar finns mitt emot vårt hus och förgyller tillvaron såväl inomhus som utomhus på vår tomt. 2. Ytterligare en anledning till att vi flyttade till Vasagatan var närheten till Vasaskolan där våra yngsta barn nu går. Vi kände att barnen under sin skolgång skulle ha tillgång till en utemiljö som inte enbart bestod av en inhägnad skolgård. Vasaskolans lärare utnyttjar parken för att genomföra undervisning på ett så bra sätt som möjligt tillsammans med barnen. Detta och att våra barn kan nå skolan direkt genom parken utan att korsa parkeringsplatser och vägar kändes mycket bra. 3. Parken skapar en vacker, luftig och lugn atmosfär i bostadsområdet. Vi liksom många andra promenerar i den. Många går genom den mellan stadskärnan och Högberget. Parken erbjuder även utrymmen att umgås med vänner och leka med barn. Även kvällstid är parkområdet tillgängligt tack vare att det är väl upplyst och plogat. 4. Vi vill uttrycka vår glädje över att detaljplanen säkerställer att Kasttjärnsparken kommer att finnas kvar i samma utsträckning som tidigare. Den kommer att höja livskvaliteten för oss under många år framöver. S11 Fem privatpersoner, kv Järpen 4 Inkommet yttrande Med ett starkt positivt yttrande stödjer vi den föreslagna detaljplanen, framför allt i det man ämnar bevara Kasttjärnsparken, då detta var avgörande för att investera våran familjs ekonomi och framtid i att bo i centrala Ludvika. Detta vackra grönområde är viktigt för oss då det ger oss inte bara tillgång till vacker utsikt, öppen himmel och sol, utan också till ett rekreationsområde för att spendera tid med våra barn och vänner. En viss känsla av avskildhet ges också med en park så nära vårat hus. 2. Vi har sett att det är långt fler än vi som njuter av denna park, som sjuder av liv under sommarhalvårets fina dagar. Parken är väldigt öppen och det ger hög tillgänglighet för dem som vill njuta av grönskan och frisk luft, men även för dem som passerar till och från skola och boenden på Högberget, varav en del stannar till för att njuta av solen. Många föreningar spenderar ofta träningspass 12(14)

13 i parken och vilar under skuggan av de vackra gamla träden. Hundägare hör givetvis till de mest flitiga användarna. En del tar med grillen och några vänner. Lärare tar ofta med skolklasser till parken för att erbjuda bl a gymnastiklektioner på dess stora gräsytor. 3. Självklart vill vi att Ludvika ska växa och vara attraktiv för alla typer av människor. Det gläder mig att se att kommunen tar ansvar för dem som redan satsat på Ludvika, genom att reglera exploateringen på ett sunt och professionellt sätt genom en väl genomarbetad detaljplan, så att invånarnas integritet värnas och balanseras emot andra intressen. Ja visst, det är gott om måsskrik och fåglar på våren, ibland har de till och med väckt en ur sömnen, men det kan vi leva med. S12 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Inkommet yttrande Då tillgänglighet har uppmärksammats i detaljplanen avstår arbetsutskottet från att lämna synpunkter. S13 Räddningstjänsten Västerbergslagen Inkommet yttrande (sent inkommet) 1. Åtkomligheten för räddningstjänsten ska beaktas i samband med framtida nybyggnationer eller vid ombyggnad av befintliga byggnader. I övrigt ur brandskyddssynpunkt ingen erinran. 1. Handlingarna kompletteras med denna upplysning. S14 Kommunstyrelsen Inkommet yttrande (kommunledningskontoret meddelade under samrådstiden att yttrandet skulle komma sent, för att LudvikaHems yttrande skulle kunna tas upp i planberedningen) 1. Inga synpunkter eller erinringar. 4 SAMRÅDSMÖTE Vid samrådsmötet närvarade två personer från allmänhet och sakägare. Främst diskuterades fastigheten Idun 7. Synpunkter från mötet (angående Idun 7): En luftledning finns på tomten. Björkarna har vuxit in i den. Fastigheten är till salu. Vill kommunen köpa? En byggnad så nära slänten till riksvägen är tveksamt. 13(14)

14 Varför så mycket mark med byggnadsförbud? Tekniska kontoret informeras om luftledningen. Enligt mark- och planeringsenheten är kommunen inte intresserad av att köpa Idun 7. Det är tekniskt möjligt att bygga så, men planen ändras så att byggrätten flyttas längre ifrån slänten, för att undvika fastighetsreglering. Byggnaden får inte användas till bostäder, på grund av störningar från riksväg och järnväg. Miljö- och byggkontoret utreder möjligheten att utöka byggrätten. 5 ÖVRIGT Efter tidningsartiklar, , om LudvikaHems planer på att bygga i Kasttjärnsparken har miljö- och byggkontoret fått flera telefonsamtal och yttranden från människor som varit upprörda över att Kasttjärnsparken ska bebyggas. 6 SLUTSATS Frågan om Kasttjärnsparkens bevarande har varit samrådets stora fråga. Samrådsyttranden och politiska beslut talar för att planens intention, att parken ska bevaras och utvecklas, ska ligga fast. Detaljplanen bör justeras och kompletteras enligt samrådsyttranden, för att undvika bullerproblem där nya bostäder tillåts. 7 FÖRSLAG TILL BESLUT Miljö- och byggnämnden föreslås besluta att ge miljö- och byggkontoret i uppdrag att utforma detaljplan i enlighet med samrådshandlingarna och miljö- och byggkontorets kommentarer och slutsatser i denna samrådsredogörelse, samt besluta om utställning. 8 MEDVERKANDE TJÄNSTEMÄN Samrådsredogörelsen har upprättats av miljö- och byggkontoret, byggenheten. Göran O. Sundell stadsarkitekt Torkel Berg planarkitekt 14(14)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Östansbo 6:1 m fl Vattenverket i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2011 Vattenverkets byggnader Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING efter granskning av detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Utlåtandet upprättat i februari 2016 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN koncept 2010-11-18 PLANBESKRIVNING

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN koncept 2010-11-18 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING koncept 2010-11-18 Tillhörande detaljplan för kvarteret Idun, Kasttjärnsparken och kvarteret Merkurius Södra centrum i Ludvika kommun upprättad i september 2010 reviderad i november 2010

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län. Antagandehandling Antagandehandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Göken 9 Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-02-17 till 2015-03-24 Kungörelse

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1)

SAMRÅDSREDOGÖRELSE (SAMRÅD 1) SAMRÅDSHANDLING (SAMRÅD 2) (SAMRÅD 1) tillhörande detaljplan för kvarteren LOKE, TJÄDERN, FRIGGA och JÄRPEN i Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i februari 2010 och färdigställd i februari 2012 På den

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 ³ ³ Detaljplan för Bävern 9 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen, samt kommunens ställningstagande

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17

SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING. Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Rönnen 14 m.fl. i Hjo stad, Hjo kommun Fastigheten Rönnen 14 m.fl. Dnr. 2012-125 2015-03-17 Planprocessen genomförs som ett normalt planförfarande. Planförslaget har varit

Läs mer

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan.

Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län. YTTERANDEN Dessa skrivelser med erinran (m.e.) respektive utan erinran (u.e.) redovisas nedan. Mattias Samuelson 0767-244150 MOS 2010.1397 2011-12-14 1(6) Detaljplan för del av Löberöd 1:123, Eslöv, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Enligt Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens beslut 2011-09-14, 152, har

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Kullsvedens handels- och småindustriområde

Kullsvedens handels- och småindustriområde Detaljplan för UTSTÄLLNINGSHANDLING Kullsvedens handels- och småindustriområde i Säters kommun, Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Miljö- och byggnadsnämnden beslutade 2007-06-20, 120,

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län 1(7) Datum Diarienr: 2011-000299 Miljöreda: 11/0556d Sabina Talavanic, arkitekt Upprättad: 2013-02-13 Detaljplan för kv. Staren 1 Vårgårda kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLÄGGNING Planförslaget,

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5

PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 2011-03-21 1 (10) Dnr Kst 2010/325 PROGRAMSAMRÅD PROGRAM till detaljplan för VATTMYRAVALLEN, fastigheten Jakobsberg 2:1105 och del av fastigheten Jakobsberg 11:5 Planområdets läge Kommunledningskontoret

Läs mer

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås

Del av Västerås 4:86. Detaljplan för: Vallby, Västerås DP 1781 Detaljplan för: Del av Västerås 4:86 Vallby, Västerås GRANSKNINGSTID: 3 oktober 25 oktober 2013 Granskningshandling, 2013-09-26, dnr: 2011/104-BN Stadsbyggnadskontoret, Västerås stad PLANPROCESSEN

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN Viktoria 22 M FL TÅGABORG HELSINGBORGS STAD Upprättad den 24-09-2013 NORMALT PLANFÖRFARANDE Antagen av kommunfullmäktige. Laga kraft.. Genomförandetid t o m Dnr 1404/2010 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING

1490K-P1205. Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING 1490K-P1205 Ändring av Detaljplan för Hässleholmen Stången 8 m.fl. Borås Stad FOTO? ANTAGANDEHANDLING Sammanfattning Planen är upprättad som ett tillägg till gällande detaljplan för Stången 8 och har handlagts

Läs mer

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun

Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun 1 Detaljplan för DELNING AV BOSTADSTOMT Regnbyn 1, Lugnvik Östersunds kommun Dnr Ädh 0098/2006 Dnr planmodul: P 06/0001 SÄRSKILT UTLÅTANDE Planärendet har handlagts som enkelt planförfarande Detaljplanen

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G NYBRO KOMMUN PLANBESKRIVNING 1(7) Detaljplan för Kv Stinsen i Nybro, Nybro kommun P L A N B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

Bullerskyddsprogram för Täby kommun

Bullerskyddsprogram för Täby kommun Bullerskyddsprogram för Täby kommun Illustration: Boverket, Kiran Gerhardsson antaget av Stadsbyggnadsnämnden 2009-10-20 Innehåll Inledning... 2 Ljudnivå och bedömning av buller... 2 Mål, ansvar och riktvärden...

Läs mer

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

DETALJPLAN. Samhällsutvecklingsförvaltningen DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum 2011-06-09 Dnr KS 15/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV ÖJE 7:29 M. FL., TRIANGELN VALLMOVÄGEN DEL 1 LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktsbild över

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt 011-18 05 02 E-post

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Kneippen syd - Bullerutredning

Kneippen syd - Bullerutredning R02-2147 Norrköpings kommun - - 08-11-13 1 Kneippen syd - Bullerutredning Kartläggning av buller från väg- och spårtrafik till nyplanerad bostadsbebyggelse Dokumentnamn: R02-2147 Kneippen syd-bullerutredning.doc

Läs mer

Nya bostäder vid Kvarnkullen, Kungälv. Bullerutredning

Nya bostäder vid Kvarnkullen, Kungälv. Bullerutredning Handläggare Hässel Johan Tel +46 (0)0 505 84 7 Mobil +46 (0) 70 84 74 7 Fax +46 (0) 774 74 74 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT (5) Datum 0-04- Kungälvs kommun Linda Andreasson Nämndhuset 44 8 Kungälv

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ. Planområdet i Järvsö SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HEDENLUNDSVÄGEN OCH DEL AV STATIONSGATAN I JÄRVSÖ Planområdet i Järvsö LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2016-02-26 Dnr 0370/13

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan Lunden m.fl., Eksjö kommun

Detaljplan Lunden m.fl., Eksjö kommun RAPPORT 1 (14) Handläggare Pär Wigholm Tel +46 (0)10 505 84 76 Mobil +46 (0)701 84 74 76 Fax +46 520 103 95 par.wigholm@afconsult.com Datum 2014-03-10 Mikael Klaesson Planarkitekt Plan- och byggavdelning

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Bullerutredning Villa Roskullen

Bullerutredning Villa Roskullen Rapport HÄRRYDA KOMMUN Bullerutredning Villa Roskullen Malmö 2016-01-25 Bullerutredning Villa Roskullen Datum 2016-01-25 Uppdragsnummer 1320018824 Utgåva/Status 1 Oscar Lewin Uppdragsledare & Handläggare

Läs mer

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

DETALJPLAN. Del av kv. Laxen, Laxen 14 GRANSKNINGSUTLÅTANDE ANTAGANDEHANDLING. för. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Laxen, Laxen 14 OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer som haft synpunkter i ärendet dolts i den version av utlåtandet som

Läs mer

Almarevägen. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Uppdrag nr. 14U26185. Sammanfattning Ljudnivåer vid bostäderna uppfyller Riksdagens riktvärden.

Almarevägen. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Uppdrag nr. 14U26185. Sammanfattning Ljudnivåer vid bostäderna uppfyller Riksdagens riktvärden. Trafikbullerutredning Sammanfattning Ljudnivåer vid bostäderna uppfyller Riksdagens riktvärden. Ljudkvalitetsindex för området är 1,3 vilket är högre än minimikravet och bostäder med god ljudmiljö kan

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun.

Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. UTSTÄLLNINGSHANDLING 2011-10-31 Dnr:2011.0275.211 Detaljplan för del av Virsbo 2:73 m fl. område vid Kvarnängsvägen, Virsbo. Surahammars kommun. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådet Detaljplanen har varit utsänd

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Buller vid Burlövs egna hem

Buller vid Burlövs egna hem Rapport:2013:73 / Version: 1.0 Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid Burlövs egna hem Burlövs kommun Serie nr: 2013:73 Projektnr: 13141 Författare: Lovisa Indebetou

Läs mer

Simonsland, Borås Fördjupad väg- och tågtrafikbullerutredning

Simonsland, Borås Fördjupad väg- och tågtrafikbullerutredning Simonsland, Borås Simonsland, Borås Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare KB TRYCKAREN/KANICO AB SÖDRA KYRKOGATAN 31 A 50334 BORÅS Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Anders Axenborg Uppdragsnr:

Läs mer

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun

DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun ANTAGANDEHANDLING 2015-04-14 Stbn 2012:64 DETALJPLAN för Idyllen 1 m fl i Hovslätt, Jönköpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE Rubr. detaljplan har varit utställd för samråd samt allmän granskning. Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23:

Följande skriftliga synpunkter har inkommit till och med 2014-04-23: Detaljplan för Spinnaren 1 m fl Strömstads kommun Dnr MBN/2013-0025 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Miljö- och byggnämnden beslutade 2014-01-23 9 att genomföra ett samråd gällande rubricerat

Läs mer

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137

Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling. Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 Planbeskrivning 2012-08-09 Normalt förfarande Antagandehandling Detaljplan för bostad (Ugglum 3:57, 3:61 och 7:21) 2010:137 1. PLANHANDLINGAR - Plankarta i skala 1:400, skala 1:800 dat 2012-08-09 - Illustrationskarta

Läs mer

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN

Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 1/6 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER, ÖCKERÖ 2:497, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2011-08-15 Diarienummer 0333/10 Sida 2/6 INLEDNING Syftet

Läs mer

RAPPORT 2012:87 VERSION 1.2. Buller vid Slottet. Sunne kommun

RAPPORT 2012:87 VERSION 1.2. Buller vid Slottet. Sunne kommun RAPPORT 2012:87 VERSION 1.2 Buller vid Slottet Sunne kommun Dokumentinformation Titel: Buller vid Slottet Sunne kommun Serie nr: 2012:87 Projektnr: 12132 Författare: Petra Ahlström, Kvalitetsgranskning

Läs mer

Bullerutredning Ljungskogen. Malmö 2015-01-13

Bullerutredning Ljungskogen. Malmö 2015-01-13 Malmö 2015-01-13 Datum 2015-01-13 Uppdragsnummer 61661253716 Utgåva/Status Rev 3 Jenny Ekman Johan Jönsson Jens Karlsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö

Läs mer

KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR

KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR RAPPORT KV KOKILLEN KOMPLETTERANDE BULLERBERÄKNINGAR KONCEPT 2015-03-25 Uppdrag 261698, Kv Kokillen - bullerutredning Titel på rapport: Kv Kokillen kompletterande bullerberäkningar Status: Datum: 2015-03-25

Läs mer

Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare

Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare Detaljplan för Kv. Sjöjungfrun (Sjöjungfrun 4-9), Gällivare Gällivare kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration. Plankartan blir juridiskt bindande

Läs mer

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3

Dnr: SBK 2009/167. Copyright BLOM Pictometry. Planbeskrivning. Detaljplan för del av Malmudden. Svartholmen 3 Dnr: SBK 2009/167 Copyright BLOM Pictometry Planbeskrivning Detaljplan för del av Malmudden Svartholmen 3 Luleå kommun Norrbottens län Samrådshandling 2012-01 1 Innehåll Handlingar 3 Planens syfte och

Läs mer

Kv. Skolmästaren 1 och 2. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23. Att: Peter Carlsson Bruksgatan 8b

Kv. Skolmästaren 1 och 2. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23. Att: Peter Carlsson Bruksgatan 8b Rapport nummer: 2014-051 r01 rev1 Datum: 2014-05-23 Kv. Skolmästaren 1 och 2 Trafikbullerutredning L:\2014\2014-051 SS Kv Skolmästaren 1 och 2, Structor Miljöteknik AB\Rapporter\2014-051 r01.docx Beställare:

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5)

GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Del av Avesta 5:1 Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning 2013-01-21, reviderad 2013-04-22. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2013-04-22

Läs mer

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet)

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) 1 (12) Samrådsbeslut SBU 2015-04-30 Antagande KS 201x-xx-xx Laga kraft 201x-xx-xx Detaljplan för Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) Centrala Rättvik Rättviks kommun Planbeskrivning Plannummer UNDERRÄTTELSEHANDLING

Läs mer

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län

Behovsbedömning. Bilaga 1. Samrådshandling. PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms kommun Västra Götalands län Bilaga 1 TIDAHOLMS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Dnr:2014/133 Röd linje visar programområdet Samrådshandling Behovsbedömning PROGRAM till detaljplan för kvarteret JÄRNSKOG Tidaholms centralort, Tidaholms

Läs mer

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs.

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs. DETALJPLAN FÖR KV. LOMMEN Arvidsjaurs kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration,. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

2014-12-09 Revidering nr 1

2014-12-09 Revidering nr 1 1(5) Bulleröversyn kv Lejonet i Älmhult PM Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2014-12-09 Revidering nr 1 Bulleröversyn kv Lejonet i Älmhult En översiktlig översyn av bullernivåerna vid kv Lejonet i Älmhult

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län.

2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING. DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. 2008-12-10 Dnr: 2007-0937-214 UTSTÄLLNINGSHANDSNDLING DETALJPLAN för Örmo 3:3 m fl i Konga samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LÄNSSTYRELSEN, LANTMÄTERIMYNDIGHETEN SAMT KOMMU- NAL INTERNREMISS

SAMRÅDSREDOGÖRELSE LÄNSSTYRELSEN, LANTMÄTERIMYNDIGHETEN SAMT KOMMU- NAL INTERNREMISS SAMRÅDSREDOGÖRELSE Diarienummer 08-0632 UTSTÄLLNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR KVARTERET FOLKHÖGSKOLAN MM, MUNKA LJUNGBY, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten,

Läs mer

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011

UTLÅTANDE. efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera ABB HVDC i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 efter utställning av detaljplan för del av Ludvika 4:39 med flera i Ludvika kommun Utlåtandet upprättat i mars 2011 Plankartan med två planerade spår enligt Banverkets funktionsutredning Postadress Besöksadress

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda

Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Utlåtande Stadsbyggnadskontoret 2012-03-26 Mats Jakobsson 08 590 970 96 Dnr Fax 08 590 733 37 BN/2011:23 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Detaljplan för Odensgården, i Odenslunda Uppdrag Miljö- och planutskottet

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort

Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Samrådsredogörelse för detaljplan för stationsområdet i Aneby tätort Nedanstående har under samrådstiden 2014-10-23-2014-11-14 inkommit med yttranden. Yttrandena har förkortats i redogörelsen, kontakta

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Maximal ljudnivå [dba] Ljudnivå inomhus 30 45 1 Ljudnivå utomhus vid fasad

Maximal ljudnivå [dba] Ljudnivå inomhus 30 45 1 Ljudnivå utomhus vid fasad Sida 1 (7) Trafikbuller Uppdragsnamn Eds Allé Upplands Väsby kommun Detaljplanearbete NCC boende AB Björn IM Svensson Vallgatan 3 170 80 Solna Uppdragsgivare NCC boende AB Björn IM Svensson Vår handläggare

Läs mer

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl

Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl VAXHOLMS STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Vår beteckning STAD 2013:KS047 Streckad linje avser programområde Program för Kv. Landstinget 3 och 5 m fl Inledning Vaxholms stad är en expansiv kommun och efterfrågan

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m. fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Läs mer

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan

Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan PLANBESKRIVNING 2012-06-14 Antagen av BMN: 2012-09-19 Dnr: 11BMN116 Laga kraft: 2012-10-22 Handläggare: Thobias Nilsson Södertull 20:5 mfl, kvarteret Bilan Detaljplan för centrum m.m. Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG STADSARKITEKTKONTORET planavdelningen 1 (5) UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005 04 08 TILLHÖR REV. 2005 09 15 TILLHÖR REV. 2005 11 28 Detaljplan för fastigheten Pelikanen 8 i Norrtälje stad. Dnr 04-10234.214 PLANBESKRIVNING

Läs mer

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr

1 Förutsättningar. Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM. Vägtrafik. Övriga beräkningsförutsättningar. 2014-07-04 Revidering nr 1(5) Bullerutredning kv Träskon 7, Tollarp PM 2014-07-04 Revidering nr 1 Förutsättningar Vägtrafik Enligt de trafikmätningar som genomförts på Särlagatan i Tollarp i höjd med den aktuella fastigheten,

Läs mer

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403

Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning. Dnr 2009-0338-403 Detaljplan för Kv. Läroverket 2 Eksjö Stad, Jönköpings län. Planbeskrivning Eksjö, 11 januari, 2011 Antagandehandling Dnr 2009-0338-403 1 Innehållsförteckning Planbeskrivning...3 BESLUT...3 HANDLINGAR...3

Läs mer

Storvreta. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Rapporten redovisar trafikbullernivåerna på fastigheten i Storvreta.

Storvreta. Trafikbullerutredning. www.bjerking.se. Rapporten redovisar trafikbullernivåerna på fastigheten i Storvreta. Trafikbullerutredning Rapporten redovisar trafikbullernivåerna på fastigheten i. Bjerking AB Box 1351 751 43 Telefon 010-211 80 00 Fax 010-211 80 01 Org.nr 556375-5478 F-skattebevis Uppdrag nr. 13U24244

Läs mer

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås

2014-09-16 Dnr 2013:130-BN. Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås 2014-09-16 Dnr 2013:130-BN Barbro Sollén Wilcox Tel 021-39 17 58 Byggnadsnämnden Detaljplan för Svärdsliljan 5, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Rikshem Västerås HB, ägare av fastigheten Svärdsliljan

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Bålsta 1:614, del av, Bålsta, förskola Ullevivägen, Håbo kommun, Uppsala län UTSTÄLLNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD

Uppsala KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Uppsala "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Astrid Nyström 2013-02-18 Diarienummer BUN-2013-0105.60 Ärende färdigställs efter diskussion på AU pga två alternativa förslag

Läs mer

Bullerutredning Svalöv

Bullerutredning Svalöv DOKUMENT: 150_00190-01 DATUM:, rev. Bullerutredning Svalöv fastighet Södra Svalöv 32:1 Göteborg Stockholm Malmö Stenungsund Lilla Bommen 5 Hälsingegatan 43 Östergatan 18 Gärdesvägen 9B 411 04 Göteborg

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1. i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för Del av kv. Norsen, Norsen 9 och Hedemora 6:1 i Hedemora tätort, Hedemora kommun, Dalarnas län OBS. På grund av reglerna i personuppgiftslagen har namnen på de personer

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

596667 RAPPORT A 1 (9) Bullerutredning. Uppdragsnr 596667. Handläggare Thom Rannemalm Tel 010 505 51 52 Mobil 0767 88 13 35.

596667 RAPPORT A 1 (9) Bullerutredning. Uppdragsnr 596667. Handläggare Thom Rannemalm Tel 010 505 51 52 Mobil 0767 88 13 35. 596667 RAPPORT A 1 (9) Handläggare Thom Rannemalm Tel 010 505 51 52 Mobil 0767 88 13 35 thom.rannemalm@afconsult.com Datum 2014-08-13 Vadstena kommun Plan- och bygglovsenheten Att: Tomas Nyström 592 80

Läs mer

Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun

Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun Detaljplan för Jägarhyddan 1 och Önebacken 1, 5, 6 FLERBOSTADSHUS Östersunds kommun 1 Granskningsshandling Dnr Ädh: 472/2014 Dnr planmodul: P 14/0002 PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING Granskning pågår

Läs mer

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE

Planbeskrivning PLANFÖRFARANDE Samrådshandlingar 1 (6) 2015-06-23 Dnr PLAN.2015.4 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till detaljplan för fastigheten ÅKAREN 1 i detaljplan för kv. PANTEN, STALLET, TULLEN m. fl. i stadsdelen Östertull,

Läs mer

Område norr om Korpkulla, Upplands Väsby Redovisning av trafikbuller. Uteplatser på gården får högst 55/70 dba och uppfyller riktvärdet för uteplats.

Område norr om Korpkulla, Upplands Väsby Redovisning av trafikbuller. Uteplatser på gården får högst 55/70 dba och uppfyller riktvärdet för uteplats. 213-4-2 1/3 Rev 213-4-9 Område norr om Korpkulla, Upplands Väsby Redovisning av trafikbuller Revidering 213-4-9 anges kursivt. Sammanfattning Beräkning har gjorts av buller från vägtrafik, spårtrafik och

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Uppdrag nr. 14U24748 Sida 1 (6) Trafikbullerutredning Uppdragsnamn Jakobsberg 17:1, vårdboende Kastanjen Järfälla kommun Trafikbullerutredning Uppdragsgivare Järfälla kommun, kommunstyrelseförvaltningen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Veronica Sjögren PBN 2013-1773 018-727 47 64 Planbeskrivning Detaljplan för Tuna backar 38:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-01-03 Kartbild som

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE

SAMRÅDSREDOGÖRELSE, ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för Flerbostadshus Norrbacka, påbyggnad av befintliga bostäder omfattande del av fastigheterna Norrbacka 1:27 och 1:38 m.fl. i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län NORMALT PLANFÖRFARANDE Samrådshandling

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Preliminär Antagandehandling SÄRSKILT UTLÅTANDE Detaljplan för Del av Märsta centrum, kulturskola och bostäder omfattande del av fastigheterna Märsta 1:203 och Märsta 1:210 i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län

Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HÖGANÄS KOMMUN Planavdelningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Kv Linden m. fl., Odengatan, i Höganäs stad Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Program Redogörelse för programsamråd Plankarta, skala

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY)

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Dnr: POM 2015-803 (214) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Vännäs kommun Västerbottens län PLANBESKRIVNING Ändringen ska läsas tillsammans med gällande Detaljplan för del

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Särskilt utlåtande Datum 2013-05-23 Dnr SHB12/134 Detaljplan för del av del av Skavsta 8:9 m fl, Skavsta flygplats, Skavsta, Nyköpings kommun Granskning Förslag till

Läs mer

Bullerutredning Ulkavallen

Bullerutredning Ulkavallen Bullerutredning Ulkavallen Efter nya mätningar konstateras att flödena inte ändrats radikalt och inte påverkar bullerutredningens resultat. De värden som antagits av kommunen 2010 står kvar. Detta betyder

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan)

Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-20 Antagandehandling Dnr: 10BMN7 Handläggare: Thobias Nilsson Björsjö 42:1, kvarteret Klarinetten (Tranmursskolan) Detaljplan för bostäder och skola m.m. Gävle

Läs mer

Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg

Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg Kommunledningskontoret Mats Lindström Planarkitekt 08-579 215 17 Behovsbedömning 2015-01-07 Sida 1 av 8 Dnr 2013/0679 KS 203 Behovsbedömning av detaljplan för Elektronen 5, Edsberg Inför att förslag till

Läs mer

Detaljplan för Svetsaren

Detaljplan för Svetsaren Detaljplan för Svetsaren SAMRÅDSREDOGÖRELSE Januari 2015 Hur samrådet har bedrivits Förslaget har under 17 september till 29 oktober 2014 funnits tillgängligt på Biblioteket i Malung, Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse Utställningshandling

Samrådsredogörelse Utställningshandling Samrådsredogörelse Utställningshandling 2010-02-09 BMR/2008:339 Bygg-, miljö- och räddningsförvaltningen Detaljplan för del av Skiringe 1:11 m fl (Talja norra industriområde) i Flen, Flens kommun, Södermanlands

Läs mer

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning

Särskilt utlåtande. Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan. Vårgårda tätort, Västra Götaland. Handläggning 1(6) Diarienr: 2012-000289 Miljöreda: 12/1149c Upprättad: 2013-08-21 Antagen av KF: 2013-09-04 Laga kraft: 2013-09-30 Särskilt utlåtande Detaljplan för Del av kv. Björnen Björkgatan Vårgårda tätort, Västra

Läs mer