RIKTLINJER FÖR KOMMUNGEMENSAMMA ENKÄTER 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RIKTLINJER FÖR KOMMUNGEMENSAMMA ENKÄTER 2014"

Transkript

1 RIKTLINJER FÖR KOMMUNGEMENSAMMA ENKÄTER 2014 INNEHÅLL 1. Inledning 2. Syfte 3. Avgränsning 4. Gemensam standard 5. Resultatredovisning 6. Innehåll 7. Frekvens 8. Form 9. Finansiering 10. Processen 11. Roller och ansvar Bilaga 1, Översikt över enkätundersökningar som genomförs i Göteborgs Stad

2 2 (10) 1. Inledning För att tillgodose behovet av information om hur brukare, medborgare respektive medarbetare upplever den kommunala servicen, stadens miljö respektive kommunen som arbetsplats, samordnar Göteborgs Stad insamlingen av information via kommungemensamma enkätundersökningar. Motivet till samordningen är att a) säkerställa att information inhämtas på kontinuerlig basis. b) resultat från undersökningar skall vara tillgängliga över staden. c) enkäter och rapporter ska ha en likartad form så att beslutsfattare kan orientera sig i och jämföra resultat från olika undersökningar. d) den omfattande informationsinsamlingen görs på ett korrekt och kostnadseffektivt sätt. Fattade beslut - I budgetbeslutet för 1997 angav kommunfullmäktige att den kommunala verksamhetens effektivitet, förnyelse och serviceförmåga bygger på tydliga mål och riktlinjer för verksamheten samt uppföljning och utvärdering av uppnådda resultat. - Kommunstyrelsen fastställer 1999 en vision för kvalitetsutveckling som bl a anger att gemensamma verktyg skall användas för utveckling av kvalitet i stadens verksamheter. - De kommungemensamma enkäterna ingår sedan 2006 (Dnr 1001/04) i modellen för kommungemensamma IT-stöd och administrativa tjänster. De enkätundersökningar som omfattas redovisas i bilaga Syfte Dessa riktlinjer syftar till att klargöra vad som gäller för de enkäter som ingår i kommungemensamma enkätundersökningar.

3 3 (10) 3. Avgränsning Till kommungemensamma enkätundersökningarna räknas de enkätundersökningar som beslutats ingå utifrån följande kriterier: Omfång Att undersökningsresultatet är centralt för uppföljningen i förhållande till kärnuppdraget för flera förvaltningar/bolag och att det därför är kostnadseffektivt med en samordnad hantering. Innehåll Att undersökningarna tillgodoser behov av generell information om medborgarnas upplevelse av stadens service, specifik information om brukarnas upplevelse av de tjänster stadens verksamheter levererar inom ramen för sina huvuduppdrag och/eller områdesspecifik information med bäring på Kommunfullmäktiges budget. Jämförelser Att undersökningarna möjliggör jämförelser där likartad verksamhet bedrivs inom flera organisationer eller där det finns regionala, nationella eller internationella intressen till jämförelser. I de fall det finns andra aktörer som utför regionala/nationella/internationella enkätundersökningar inom sakområdet, ska det beaktas i bedömningen av behovet av att bedriva enkätundersökningar i egen regi.

4 4 (10) 4. Gemensam standard De kommungemensamma enkätundersökningarna ska till innehåll och form: stödja uppföljning utifrån aktuellt behov av information möjliggöra jämförelser över tid möjliggöra jämförelser mellan verksamheter möjliggöra jämförelser mellan kön värna igenkännande och pedagogisk resultatredovisning i den mån det är aktuellt möjliggöra jämförelser nationellt Förvaltningar och bolag som berörs: Personalenkäterna är obligatoriska för alla förvaltningar och rekommenderade för bolagen. Brukarenkäterna är obligatoriska för stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltningen och Kulturförvaltningen. Stadsmiljöenkäten berör park- och naturförvaltningen, miljöförvaltningen, stadsbyggnads-, trafik-, fastighets- och kretsloppskontoret samt stadsdelsförvaltningarna beroende på de ingående frågeställningarna. Enkätmodell De kommungemensamma enkätundersökningarna utgår från en gemensam enkätmodell. Syftet är att genom en bestämd standard stödja resultatredovisningar som tar hänsyn till ovanstående krav. Enkätmodellen grundar sig i stort på den modell som Göteborgs Stad har använt sedan 1999 till såväl brukarundersökningar som stadens medarbetarundersökning. Modellen utvecklades i samarbete med Statistiska Centralbyrån och bygger på QSP-modellen, Quality Satisfaction Performance., där Nöjd-Kund-Index redovisas för respektive verksamhets totalkvalitet. Frågekonstruktion Modellen bygger på att ett antal frågor eller påståenden bygger upp en kvalitetsfaktor. Rekommendationen är att det är frågor och inte påståenden som används. Antalet delfrågor ska vara mellan tre och sex. Exempel (vårdtagarenkät hemtjänst) TRYGGHETEN Hur nöjd är du med - i vilken mån hjälpen ges av samma personer? - hur väl personalen vet vad Du behöver hjälp med? - möjligheten att få tag på personal om Du behöver hjälp eller behöver fråga om något?

5 5 (10) Skala Svaren för attitydfrågor ska ges på en gemensam skala och en femgradig skala förordas. I dagsläget finns följande undantag: (1) barn i förskola svarar på en tregradig skala, (2) elever i grundskola och gymnasieskola som svarar på en fyrgradig skala och (3) brukare inom IFO/funktionshinder (myndighetsenkäten) svarar på en mindre omfattande enkät. Beräkning Svaren redovisas dels per fråga (1-5) och dels som ett oviktat medelindex för kvalitetsfaktorn (0-100). Exempel (vårdtagarenkät hemtjänst) Kvalitetsfaktorerna Kvalitetsfaktorerna ska i möjligaste mån ha liknande benämning (t.ex: delaktighet, information) i de olika undersökningarna och möjliggör därför jämförelser. Helhetsbedömning Modellen består av ett helhetsmått som baseras på tre specifika frågor (se nedan). Frågorna ska belysa respondenternas nöjdhet som helhet, nöjdhet jämfört med sina förväntningar samt nöjdhet jämfört med ett ideal. Helhetsmåttet utgör grund för prioriteringsplanen (se nedan) och för nationella och regionala jämförelser. Exempel (vårdtagarenkät hemtjänst) HEMTJÄNSTEN I SIN HELHET - Hur nöjd är Du med hjälpen i sin helhet? - Hur väl uppfyller hjälpen Dina förväntningar på den? - Föreställ Dig en hjälp som är perfekt i alla avseenden. Hur nära eller långt ifrån en perfekt hjälp är den som Du får? Bakgrundsfrågor I möjligaste mån bör liknande bakgrundsfrågor (exempelvis ålder och kön) ingå i de olika enkäterna för att underlätta analys och jämförelser. I dagsläget ska bakgrundfrågorna adressera kön och härkomst.

6 Exempel (vårdtagarenkät hemtjänst) 6 (10) Prioriteringsplan Prioriteringsplanen/-matrisen ska åskådliggöra vilka frågeställningar som har starkast positivt samband med totalnöjdheten. Den tas fram genom att korrelationen mellan totalnöjdhetsfrågorna 1 och respektive övrig fråga i enkäten beräknas. Den detaljerade beräkningen och storleken på urvalet fastställs i samarbete med den externa leverantören. Stadens krav är att urvalet ur statistisk synvinkel ska betraktas som fullgott. Som rekommenderad norm används 100 respondenter. Exempel (vårdtagarenkät hemtjänst) 1 Beroende på extern leverantörs rekommendationer har sambanden beräknats på samtliga tre totalnöjdhetsfrågor alternativt endast frågan om nöjdhet med helheten. Bägge varianter kan alltså förekomma. Enkätansvarig för i diskussion med leverantör fram sina önskemål utifrån jämförbarhet med tidigare mätningar.

7 7 (10) 5. Resultatredovisning Resultaten från olika undersökningarna publiceras på 6. Innehåll Frågeställningarna i enkäterna ska formuleras utifrån verksamheternas behov av uppföljning och ägs huvudsakligen av verksamhetsansvariga eller motsvarande. I den mån frågor tagits fram för att tillgodose kommuncentrala behov eller nationella jämförelser, ska dessa efter beslut ingå i berörda enkäter. 7. Frekvens Personalenkäterna genomförs årligen. Brukarenkäterna genomförs årligen, med undantag av Biblioteksenkäten och Fritidsvaneundersökningen som genomförs vartannat år (jämna år). Stadsmiljöenkäten genomförs vartannat år (jämna år). 8. Form Samtliga enkätundersökningar ska i möjligaste mån genomföras digitalt, förutom i de fall där respondenternas möjligheter att besvara sådana bedöms ringa eller där förutsättningarna i övrigt bedöms otillräckliga. 9. Finansiering De kommungemensamma enkätundersökningarna som genomförs i stadens regi finansieras genom en ekonomimodell, där förvaltningar och bolag betalar utifrån användning och volym (fast och rörlig kostnad). Modellen är etablerad och regleras genom förvaltningsplan för kommungemensamma enkätundersökningar. I den årliga planeringen måste hänsyn tas till eventuella kostnader för externa aktörers enkätundersökningar, om staden beslutat att välja sådana istället för att genomföra undersökningarna i egen regi.

8 10. Processen 8 (10) Den kommungemensamma hanteringen består av nedanstående flöde: BEREDNING START OCH BESTÄLLNING GENOM- FÖRANDE LEVERANS AV RESULTAT UTVÄRDE- RING Beredning Årligen fastställs föreliggande riktlinjer, vilka enkätundersökningar som ska genomföras under året och när i tiden, samt ev gemensamma krav på innehåll. Verksamhetsföreträdare bereder enkätformulär, missiv och anvisningar. Startmöte med samtliga aktörer och extern leverantör. Start och beställning Bred kommunikationsinsats till samtliga aktörer kopplat till hantering respektive den verksamhet som undersökningen gäller. Verksamheten beställer antal enkäter till vilka adresser. Genomförande Utskick av enkätformulär med tillhörande information, insamling av enkätsvar ute i verksamheten, leverans av enkätsvar till extern leverantör. Leverans av resultat Beredning och publicering av enkätundersökningarnas resultat. Information till verksamheten och eventuellt pressreleaser. Utvärdering Utvärderingsmöten med aktörer i processen: Intraservice, extern leverantör respektive verksamhetsföreträdare. Hantering av eventuella avvikelser från beställning och vitesanspråk. För enkäter som genomförs under hösten fördelar sig arbetet under året enligt följande: Dec-Jan: Leverans av resultat Beredning Jan-Feb: Utvärdering Beredning Sep -Okt: Genomförande Mars-April: Beredning Maj-Sep: Start och beställning

9 För enkäter som genomförs under våren fördelar sig arbetet under året enligt följande: 9 (10) Sep -Okt: Utvärdering Okt -Feb: Beredning Juni-Sep: Leverans av resultat Feb- Mars: Start och beställning Mars -Maj: Genomförande 11. Roller och ansvar Följande aktörer är involverade i processen: Beställare - Stadsledningskontoret (systemägare) Förvaltar, utvecklar och beslutar om gemensamma riktlinjer för kommungemensamma enkäter med enkätmodell (gemensam standard för enkätundersökningarna), vilka enkätundersökningar som ingår, ekonomiska ramar, processen (se avsnitt 10) och övergripande tidplan (efter avstämning med verksamhetsansvariga). Utgör beställare mot Intraservice. Samordnar behov av kommuncentral och nationell uppföljning och säkerställer att dessa behov beaktas i enkäterna. Primära intressenter av enkätresultatet verksamhetsansvariga med stöd av Stadsledningskontoret Verksamheten utgör primär kravställare på att resultaten från enkäterna stödjer den egna uppföljningen och utvecklingen av verksamheten. Verksamhetsansvariga eller motsvarande med stöd av verksamhetens kontaktpersoner på Stadsledningskontoret förvaltar och bereder förslag på utveckling av innehållet i respektive enkät. Med innehållet avses val av och formulering av frågeställningar. Verksamheten bereder även målgrupp, urval, form (web, papper etc), undersökningsperiod och leverans av resultat. Undersökningsledare - Intraservice Ansvarar för förnyad konkurrensutsättning av extern leverantör. Ansvarar mot extern leverantör att beslutade enkätundersökningar till innehåll och form genomförs enligt beställning. Utvärderar den externa leverantörens fullgörande efter enkätundersökningens genomförande. Ansvarar för att kommunicera aktuell information rörande genomförande av undersökningar. Interagerar med lokala kontaktpersoner för hantering vid beställning av enkäter respektive leverans av resultat. För en mer detaljerad beskrivning se dokument Ansvar och roller i den kommungemensamma enkäthanteringen.

10 BILAGA 1 Översikt över de enkätundersökningar som genomförs i Göteborgs Stad som räknas till de kommungemensamma 10 (10) Kommungemensamma enkäter Genomförs vt/ht Regi BRUKARENKÄTER Föräldrar/barn förskola Vt Egen Elever år 2 Vt GR-gemensam Elever år 5 och 8 Vt GR-gemensam Elever gymnasium år 2 Vt GR-gemensam Barn och ungas fritidsvanor (elever Vt jämna år grundskola år 2, 5, 8 samt gymnasie Egen år 2) Myndighet IFO - FH Ht Egen Utförare IFO - FH Ht Egen Vårdtagare hemtjänst Vt Socialstyrelsen Vårdtagare äldreboende Vt Socialstyrelsen Närstående äldreboende Vt Socialstyrelsen Patienter hemsjukvård Vt Socialstyrelsen Besökare bibliotek Ht jämna år Egen MEDBORGARRIKTADE ENKÄTER Stadsmiljöenkäten Ht jämna år Egen PERSONALENKÄTER Medarbetare/chefer Ht Egen Samverkan Ht Egen

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Beställare:

Läs mer

Riktlinjer för brukarundersökningar inom Umeå kommun

Riktlinjer för brukarundersökningar inom Umeå kommun Riktlinjer för brukarundersökningar inom Umeå kommun Dokumenttyp Riktlinjer Dokumentnamn Riktlinjer för brukarundersökningar inom Umeå kommun Fastställd/upprättad 2010-11-25 Dokumentägare Johan Gammelgård

Läs mer

Brukarenkät Hemsjukvård 2012

Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Göteborgs stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Brukarenkät Hemsjukvård 2012 Beställare: Göteborgs stad Projektledare

Läs mer

Kundundersökning 2013. Personlig assistans

Kundundersökning 2013. Personlig assistans Kundundersökning 2013 Personlig assistans Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom personlig assistans.

Läs mer

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013

Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2013 Brukarenkät individ- och familjeomsorg 201 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (14) Uppdrag: Brukarenkät individ- och familjeomsorg 2012 Beställare:

Läs mer

Samverkansenkäten 2012

Samverkansenkäten 2012 Samverkansenkäten 212 Göteborgs stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (8) Uppdrag: Kundundersökning Göteborgs stads bibliotek 212 Beställare: Göteborgs stad

Läs mer

Kundundersökning 2013. Hemtjänst

Kundundersökning 2013. Hemtjänst Kundundersökning 2013 Hemtjänst Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom hemtjänsten, undantaget kunder

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2017 Markör AB 1 (15) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD MAJ 2011 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Undersökningens resultat...

Läs mer

Omvårdnad Gävle 2013. Kunder och närstående om äldreomsorg och verksamhet för personer med funktionsnedsättning. November 2013

Omvårdnad Gävle 2013. Kunder och närstående om äldreomsorg och verksamhet för personer med funktionsnedsättning. November 2013 Markör Marknad & Kommunikation AB Stockholm Omvårdnad Gävle 2013 Kunder och närstående om äldreomsorg och verksamhet för personer med funktionsnedsättning November 2013 Uppdrag: Kund- och närståendeenkäter

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2015

Regiongemensam elevenkät 2015 Regiongemensam elevenkät 2015 Totalrapport En undersökning genomförd av Markör Marknad Kommunikation AB Markör AB 1 (25) Uppdrag: Regiongemensam elevenkät Undersökning bland elever/barn vårdnadshavare

Läs mer

Brukarenkät Äldreomsorg 2008

Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Margareta Bolinder Kvalitetsledare BRUKARENKÄT ÄLDREOMSORG 2008 SAMMANFATTNING Syftet med undersökningen är att mäta hur nöjda brukarna är med vården de får av äldreomsorgen.

Läs mer

Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt 2016

Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt 2016 Bilaga 4 Sida 1 Styrelsen (2016-04-26) Handläggare: Karin Richardsson Tel: 031-368 40 70 E-post: karin.richardsson@goteborg.com Information - Resultat medarbetar- och chefsenkät Göteborg & Co Träffpunkt

Läs mer

Sigtuna kommun Tils förskolor - Föräldrar Förskola. Sigtuna Skolundersökning svar, 67%

Sigtuna kommun Tils förskolor - Föräldrar Förskola. Sigtuna Skolundersökning svar, 67% - Föräldrar Förskola Sigtuna Skolundersökning svar, 67% Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp av webblänk

Läs mer

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Omvårdnadsförvaltningen 2007-01-19 Dnr: ON/2005/0029 826 80 SÖDERHAMN Omvårdnadsnämnden REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST Omvårdnadsnämndens vision är att äldre

Läs mer

Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft

Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft 1 Inledning Värmdös befolkning har nära till förskola, skola och jobb. Butiker, bibliotek och närservice finns i välmående lokalsamhällen som spirar i

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät 2015. Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015

Örebro kommun. Örebro skolenkät 2015. Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun Örebro skolenkät 2015 Hovstaskolan 66 respondenter (Svarsfrekvens: 58 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2015, sida 1 Innehåll Fakta om undersökningen

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

Information. Förskolor och Grundskolor i fristående regi, Kungsbacka kommun

Information. Förskolor och Grundskolor i fristående regi, Kungsbacka kommun Information Förskolor och Grundskolor i fristående regi, Kungsbacka kommun Jämförelsetjänst Brukarundersökning 2014 Jämförelsetjänst Bakgrund Bakgrund Ett av kommunfullmäktiges prioriterade mål om ökat

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE, 211 Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 76 76 67 83 BEMÖTANDE 86 85 77 9 INFLYTANDET 71 78 71 88 TRYGGHETEN 76 78 73 84 INFORMATION 68 69 62 77 OMVÅRDNADENS

Läs mer

Sundbybergs stad Saturnus - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Saturnus - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Föräldrar Förskola Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med

Läs mer

- Bakgrundsuppgifter om förskolorna (kommun, driftsform, totalt antal barn, totalt antal pedagogisk personal)

- Bakgrundsuppgifter om förskolorna (kommun, driftsform, totalt antal barn, totalt antal pedagogisk personal) 1 (6) Kvalitetsdeklaration Nedan följer en kvalitetsdeklaration för Förskoleenkäten, Skolinspektionens enkät riktad till vårdnadshavare med barn i förskolan samt till pedagogisk personal i förskolan. Undersökningen

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Kvalitetspolicy för Österåkers kommun ÖFS 2010:14 Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-06-14, 88 (dnr KS 2009.31 009) 1. Sammanfattning Kvalitetspolicyn utgör en del av kommunens

Läs mer

Sundbybergs stad Lärkan - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Lärkan - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad Lärkan - Föräldrar Förskola Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes

Läs mer

Medarbetarenkäten 2014

Medarbetarenkäten 2014 Medarbetarenkäten 2014 Göteborgs Stad En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (29) Uppdrag: Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Beställare: Göteborgs Stad Projektledare

Läs mer

Sundbybergs stad Iftin förskola - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Iftin förskola - Föräldrar Förskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Iftin förskola - Föräldrar Förskola Sundbyberg Skolundersökning 7 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2014

Regiongemensam elevenkät 2014 Regiongemensam elevenkät 2014 Totalrapport En undersökning genomförd av Markör Marknad Kommunikation AB Markör AB 1 (24) Uppdrag: Regiongemensam elevenkät Undersökning bland elever/barn vårdnadshavare

Läs mer

Beställning och tidplan GR Förskolenkät 2017

Beställning och tidplan GR Förskolenkät 2017 Beställning och tidplan GR Förskolenkät 2017 Förra året genomfördes förskolenkäten för första gången i GR regi. Resultatet var gott och för de stadsdelar som genomförde undersökningen med e-post blev svarsfrekvenserna

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2015

Regiongemensam elevenkät 2015 Regiongemensam elevenkät 2015 Textuell rapport En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Regiongemensam elevenkät 2015 Undersökning bland elever/barn och

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för arbete med ständiga förbättringar Fastställt av: Datum: För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och tidplan för denna

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2013

Regiongemensam elevenkät 2013 Regiongemensam elevenkät 2013 Totalrapport En undersökning genomförd av Markör Marknad Kommunikation AB Markör AB 1 (23) Uppdrag: Undersökning bland elever/barn vårdnadshavare 2013 Beställare: Göteborgsregionens

Läs mer

Sundbybergs stad Lilla Alby skola - Samtliga föräldrar grundskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Lilla Alby skola - Samtliga föräldrar grundskola. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Samtliga föräldrar grundskola Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes

Läs mer

Kommun och landsting 2016

Kommun och landsting 2016 SVENSKT KVALITETSINDEX Kommun och landsting 2016 SKL 1 Vid frågor eller för ytterligare information: Johan Parmler 0731-51 75 98 Johan.Parmler@kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX 2 Förord Svenskt

Läs mer

Föräldrar Förskola. Förskolan Solstrålen. 25 svar, 54% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Förskolan Solstrålen. 25 svar, 54% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Förskolan Solstrålen 25 svar, 54% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Om undersökningen Innehåll Om undersökningen Resultat Index per område och KF-indikator Resultat

Läs mer

Föräldrar Förskola. Förskolan Kista Playschool. 21 svar, 95% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Förskolan Kista Playschool. 21 svar, 95% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Förskolan Kista Playschool 21 svar, 95% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Om undersökningen Innehåll Om undersökningen Resultat Index per område och KF-indikator

Läs mer

Förskoleundersökning 2011

Förskoleundersökning 2011 0-0-0 SIDAN 1 Förskoleundersökning 0 Föräldrar bedömer förskoleverksamheten i Stockholm Huvudrapport Stockholms stad Om undersökningen Bakgrund och syfte Stockholms stad genomför årligen en kvalitetsmätning

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

IKT plan för utbildningsnämnden 2015

IKT plan för utbildningsnämnden 2015 IKT plan för utbildningsnämnden 2015 Information- och kommunikationsteknik (IKT) ses allt mer som ett strategiskt utvecklingsområde. Enligt Värmdö kommuns IKT-policy som antogs 2013-06-12 av kommunfullmäktige

Läs mer

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Elever åk Sundbyberg Skolundersökning 7 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp av

Läs mer

Sundbybergs stad Ursvikskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Ursvikskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Elever åk Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp av

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent)

Örebro kommun. Örebro skolenkät Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent) Örebro kommun Örebro skolenkät 2016 Föräldrar grundskola - Hovstaskolan F-3 48 svar (Svarsfrekvens: 77 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2016 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2016, sida 1 Innehåll

Läs mer

Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen

Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen Utlåtande 2015:79 RI+IV (Dnr 131-922/2015) Verksamhetsinförande och införande av användarstöd för Skolplattformen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Utbildningsnämnden

Läs mer

Sundbybergs stad Örskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Örskolan - Elever åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad Örskolan - Elever åk Sundbyberg Skolundersökning 7 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med

Läs mer

Strategi för e-service

Strategi för e-service Strategi för e-service Dokumenttyp: Strategi Dokumentansvarig: IT-funktionen Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2017-04-24 DNR: KS-2015/00790 Strategi för e-service i Umeå kommun Innehållsförteckning

Läs mer

Punkt 18: M edarbetarenkät 2015

Punkt 18: M edarbetarenkät 2015 2016-06-09 Punkt 18: M edarbetarenkät 2015 Förslag till beslut i styrelsen att anteckna informationen Medarbetarenkät 2015 Indexresultat medarbetarenkät 2014/2015 2016-06-09 AF/AS 2015 2014 Göteborgs Stad

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015

Örebro kommun. Örebro skolenkät Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun Örebro skolenkät 2015 Hovstaskolan 58 respondenter (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2015 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2015, sida 1 Innehåll Fakta om undersökningen

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi Program Strategi Policy Riktlinje Digitaliseringsstrategi 2018 2022 S i d a 2 Dokumentnamn: Digitaliseringsstrategi 2018 2022 Berörd verksamhet: Östersunds kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige 2019-03-28,

Läs mer

Nationell Patientenkät Specialiserad Öppen och sluten Vård 2016 Resultatrapport för Norrbottens läns landsting augusti 2016

Nationell Patientenkät Specialiserad Öppen och sluten Vård 2016 Resultatrapport för Norrbottens läns landsting augusti 2016 Nationell Patientenkät Specialiserad Öppen och sluten Vård 2016 Resultatrapport för Norrbottens läns landsting augusti 2016 PATIENTSÄKERHETRÅDET UPPRÄTTAD 2016-08-05 ANSVARIG FÖR RAPPORTEN EVA SJÖLUND

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2013

Regiongemensam elevenkät 2013 Regiongemensam elevenkät 2013 Textuell rapport En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Undersökning bland elever/barn och vårdnadshavare 2013 Beställare:

Läs mer

KUM-projektet. Kvalitetsnätverket GR 2010-05-07

KUM-projektet. Kvalitetsnätverket GR 2010-05-07 KUM-projektet Kvalitetsnätverket GR 2010-05-07 Kungsbackamodellen P O L I T I K KF/ KS N Ä M N D MÅLKEDJAN Anger vad som ska uppnås Vision Kommunfullmäktiges prioriterade mål Ca 30 Nämndens resultatmål

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Spanska skolans förskola - Föräldrar förskola 32 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola,

Läs mer

Chefsenkäten Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för. Vi bryr oss

Chefsenkäten Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för. Vi bryr oss Chefsenkäten 2015 Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för Styrning 1 Jag är insatt i målen för min grupp/enhet/avdelning 2 I vår grupp/enhet/avdelning följs våra mål upp och utvärderas på ett bra sätt

Läs mer

Örebro kommun. Barn-Elever Grundskolan - (Fri) Grenadjärskolan - Gr respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB.

Örebro kommun. Barn-Elever Grundskolan - (Fri) Grenadjärskolan - Gr respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Örebro kommun Barn-Elever Grundskolan - (Fri) Grenadjärskolan - Gr 3-5 34 respondenter Brukarundersökning Genomförd av CMA Research AB Juni 2013 Fakta om undersökningen Bakgrund Örebro kommun har genomfört

Läs mer

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun KS 14:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2015:395-003 2015-10-05 1/2 Handläggare Maria Eriksson Tel. 0152-291 78 Kommunstyrelsen r för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun Förslag

Läs mer

Föräldrar Förskola. Förskolan Il Crocodill. 28 svar, 70% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Förskolan Il Crocodill. 28 svar, 70% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Förskolan Il Crocodill 28 svar, 70% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Om undersökningen Innehåll Om undersökningen Resultat Index per område och KF-indikator Resultat

Läs mer

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET

MARKARYDS KOMMUN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET MARKARYDS KOMMUN 2014 Det skall vara gott att leva, arbeta och verka i Markaryds kommun Bengt Germundsson Kommunstyrelsens ordförande Markaryds kommun strävar efter att erbjuda sina kommuninvånare en så

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fastebol förskola

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fastebol förskola Järfälla kommun Skolundersökning 15 Föräldrar förskola Fastebol förskola Antal svar: 58 (svarsfrekvens: 95 %) Antal svar Järfälla, alla förskolor: 71 (svarsfrekvens: 66 %) 1 Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Kund- och närståendeundersökning Vård- och omsorgsboende

Kund- och närståendeundersökning Vård- och omsorgsboende Kund- och närståendeundersökning 2013 Vård- och omsorgsboende Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder på vård-

Läs mer

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014

B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 B R U K A R E N K Ä T E R I N O M I F O - FH 2014 E N K Ä T U N D E R S Ö K N I N G A R I N O M M Y N D I G H E T S U T Ö V N I N G O C H U T F Ö R A R V E R K S A M H E T E R I G Ö T E B O R G S S T A

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Västra Göteborg Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 69 4 66 84 BEMÖTANDE 85 84 81 91 INFLYTANDE 6 5 5 86 TRYGGHET 1 9 1 8 INFORMATION 61 0 52 85 HJÄLPENS OMFATTNING 63 6 63

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Spanska skolan Skola - Föräldrar åk 3 9 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.

Läs mer

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Elever åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Elever åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Elever åk 5 Sundbyberg Skolundersökning 7 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp

Läs mer

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Skarpnäck Totalt svar, 65% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Skarpnäck Totalt svar, 65% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Stadsdelsrapport Skarpnäck Totalt 1767 svar, 65% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Innehåll - Om undersökningen - Svarsfrekvens över tid - Sammanfattning - Resultat

Läs mer

Sundbybergs stad Ängskolan Elever åk 8. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Ängskolan Elever åk 8. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Elever åk Sundbyberg Skolundersökning 0 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp av

Läs mer

Örebro kommun. Örebro skolenkät Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent)

Örebro kommun. Örebro skolenkät Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent) Örebro kommun Örebro skolenkät 2016 Elever fritidshem - Hovstaskolan F-3 - Lunds Gård 59 svar (Svarsfrekvens: 100 procent) Genomförd av CMA Research AB Maj 2016 Örebro kommun, Örebro skolenkät 2016, sida

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola

Solna stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola Solna stad Skolundersökning 2 Föräldrar förskola Glädjen Antal svar för aktuell förskola: 2 st. Svarsfrekvens: 5 procent Antal svar totalt för alla förskolor: st. Svarsfrekvens: 51 procent Presentation

Läs mer

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Farsta Totalt svar, 63% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Farsta Totalt svar, 63% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Stadsdelsrapport 1942 svar, 63% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Innehåll - Om undersökningen - Svarsfrekvens över tid - Sammanfattning - Resultat - Index per område

Läs mer

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Kungsholmen Totalt svar, 69% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Kungsholmen Totalt svar, 69% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Stadsdelsrapport Kungsholmen Totalt 2482 svar, 69% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Innehåll - Om undersökningen - Svarsfrekvens över tid - Sammanfattning - Resultat

Läs mer

Haparanda stad. Medarbetarundersökning hösten 2012 Totalt (Exklusive timanställda)

Haparanda stad. Medarbetarundersökning hösten 2012 Totalt (Exklusive timanställda) Haparanda stad Medarbetarundersökning hösten Totalt (Exklusive timanställda) Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens per förvaltning Förklaringar Resultat - Index - Per fråga Prioriteringsdiagram

Läs mer

Att fråga om könstillhörighet i formulär och enkäter

Att fråga om könstillhörighet i formulär och enkäter FS 2017:1 2017-03-02 FOKUS: STATISTIK Att fråga om könstillhörighet i formulär och enkäter EKONOMI- OCH STYRNINGSKONTORET Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Sammanfattning... 3 Bakgrund...

Läs mer

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Dnr 288-2017-1.6 Sida 1 (5) 2017-05-19 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Tel: 08-508 22 064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8 Järfälla kommun Skolundersökning Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8 Antal svar: 6 (svarsfrekvens: %) Antal svar Järfälla åk 8 totalt: 3 (svarsfrekvens: 8 %) Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Föräldrar åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Föräldrar åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Föräldrar åk 5 Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken Järfälla kommun Skolundersökning Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken Antal svar: 63 (svarsfrekvens: 8 %) Antal svar Järfälla, alla förskolor: 7 (svarsfrekvens: 66 %) Innehåll Om undersökningen Förklaring

Läs mer

Sundbybergs stad Ängskolan F-6 - Föräldrar åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Ängskolan F-6 - Föräldrar åk 5. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Föräldrar åk Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp

Läs mer

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index

SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index SCB:s analysmodell med Nöjd-Kund-Index Betyg Modellen pekar ut områden som bör prioriteras. Bevara Förbättra om möjligt Effekt Lägre prioritet Prioritera! Kunderna om hemtjänsten och särskilt boende Eslövs

Läs mer

Skolundersökning Järfälla, Lidingö, Sigtuna, Solna, Upplands Bro

Skolundersökning Järfälla, Lidingö, Sigtuna, Solna, Upplands Bro Skolundersökning,,,, Upplands Bro Presentation Om undersökningen Svarsfrekvenser Förklaring av diagram Resultat Om undersökningen Undersökningen har genomförts med hjälp av webblänk. En länk samt unika

Läs mer

Örebro kommun. Barn-Elever Fritidshem - Sörgården Latorp - Sörgården. 10 respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB.

Örebro kommun. Barn-Elever Fritidshem - Sörgården Latorp - Sörgården. 10 respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Örebro kommun Barn-Elever Fritidshem - Sörgården Latorp - Sörgården 10 respondenter Brukarundersökning Genomförd av CMA Research AB Juni 2013 Fakta om undersökningen Bakgrund Örebro kommun har genomfört

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Elever grundskola Norrbackaskolan årskurs 5

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Elever grundskola Norrbackaskolan årskurs 5 Sigtuna kommun Skolundersökning 1 Elever grundskola Norrbackaskolan årskurs Antal svar: (svarsfrekvens: 1 %) Antal svar Sigtuna årskurs totalt: (svarsfrekvens: %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2(16) Innehållsförteckning 51 Justering av protokollet och fastställande av föredragningslistan 3 52 Delårsbokslut augusti 2014 (T2) 4 53 Yttrande till mål och budget 2015-2017 5 54 Analys av resultatet

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning Förskolan Finska förskolan

Stockholm stad Förskoleundersökning Förskolan Finska förskolan Stockholm stad Förskoleundersökning 21 31 Förskolan Finska förskolan Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per

Läs mer

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Spånga-Tensta Kommunala svar, 79% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad

Föräldrar Förskola. Stadsdelsrapport Spånga-Tensta Kommunala svar, 79% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Föräldrar Förskola Stadsdelsrapport 1368 svar, 79% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Innehåll - Om undersökningen - Svarsfrekvens över tid - Sammanfattning - Resultat - Index per område

Läs mer

Örebro kommun. Barn-Elever Fritidshem - Hovstaskolan F respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB.

Örebro kommun. Barn-Elever Fritidshem - Hovstaskolan F respondenter Brukarundersökning. Genomförd av CMA Research AB. Örebro kommun Barn-Elever Fritidshem - Hovstaskolan F-6 48 respondenter Brukarundersökning Genomförd av CMA Research AB Juni 2013 Fakta om undersökningen Bakgrund Örebro kommun har genomfört en kundundersökning

Läs mer

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N

S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N S TA D S M I L J Ö E N K Ä T E N 2 0 1 4 E N U N D E R S Ö K N I N G O M V A D I N V Å N A R N A T Y C K E R O M S T A D S M I L J Ö N I G Ö T E B O R G P r e s e n t a t i o n 1 5 j a n u a r i 2 0 1

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning Månen Famnens förskola

Stockholm stad Förskoleundersökning Månen Famnens förskola Stockholm stad Förskoleundersökning 214 44217 Månen Famnens förskola Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Elever Grundskola Väringaskolan

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Elever Grundskola Väringaskolan Sigtuna kommun Skolundersökning 1 Elever Grundskola Väringaskolan Antal svar: (svarsfrekvens: 9 %) Antal svar Sigtuna totalt: 19 (svarsfrekvens: 9 %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring av diagram

Läs mer

Solna stad Brukarundersökning 2019

Solna stad Brukarundersökning 2019 Brukarundersökning Maj Föräldrar förskola, Stråkets förskola 36 svar, 69% Om undersökningen Bakgrund genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola och grundskola. Syftet är att underlag till kvalitetsutvecklingen

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning Förskolan Toppen

Stockholm stad Förskoleundersökning Förskolan Toppen Stockholm stad Förskoleundersökning 24 2 Förskolan Toppen Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per år Förskola

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning Hälsans Förskola Galaxen

Stockholm stad Förskoleundersökning Hälsans Förskola Galaxen Stockholm stad Förskoleundersökning 2 Hälsans Förskola Galaxen Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per år

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8 Sigtuna kommun Skolundersökning 1 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8 Antal svar: (svarsfrekvens: %) Antal svar Sigtuna åk 8 totalt: 1 (svarsfrekvens: 8 %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring av

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning Lilla Blå Elefanten

Stockholm stad Förskoleundersökning Lilla Blå Elefanten Stockholm stad Förskoleundersökning 214 27 Lilla Blå Elefanten Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per år

Läs mer

Sundbybergs stad Kommunala - Elever per kön. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kommunala - Elever per kön. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad Kommunala - Sundbyberg Skolundersökning 0 Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp av

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Föräldrar åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kymlingeskolan - Föräldrar åk 3. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Föräldrar åk Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes med hjälp

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola

Solna stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola Solna stad Skolundersökning 213 Föräldrar förskola Kyrkans förskola - Näckrosgård Antal svar för aktuell förskola: 2 st. Svarsfrekvens: 8 procent Antal svar totalt för alla förskolor: 189 st. Svarsfrekvens:

Läs mer

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1 6/10/2011

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1 6/10/2011 Enkät i grundskolan Rapporten innehåller totalresultaten för åk, och. //0 SIDAN 1 Fakta om undersökningen En undersökning inom skolans område har genomförts våren 0. Undersökningen är en totalundersökning

Läs mer

Sundbybergs stad Kommunala - Föräldrar per elevers kön. Sundbyberg Skolundersökning 2017

Sundbybergs stad Kommunala - Föräldrar per elevers kön. Sundbyberg Skolundersökning 2017 Sundbybergs stad - Föräldrar per elevers kön Sundbyberg Skolundersökning Om undersökningen Innehåll - Om undersökningen - NöjdKundIndex (NKI) - Resultat Om undersökningen Metod Undersökningen genomfördes

Läs mer