Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet."

Transkript

1 Här följer en sammanställning av de vanligaste frågor som förbundskansliet får från medlemmar och föreningar runt om i landet. 1) FRÅGA: Jag skulle vilja bli medlem i SPF Seniorerna. Hur gör jag? SVAR: Enklast är att börja med att kontakta en förening. På vår hemsida finns en ruta uppe till höger där det står Hitta din förening. Om du skriver ditt postnummer där kommer en förteckning över den eller de föreningar som finns på orten där du bor. Där kan du få all hjälp du behöver för att bli medlem hos oss! 2) FRÅGA: Jag är medlemsansvarig i vår förening, men hur gör vi nu när vi har central uppbörd. Till vem ska medlemmarna betala sina medlemsavgifter? SVAR: Att en förening har central uppbörd innebär att medlemmarna ska betala sina medlemsavgifter direkt till förbundet. Sedan är det förbundet som skickar distriktets del av medlemsavgiften till distriktet, och föreningens del av medlemsavgiften till föreningen. 3) FRÅGA: Vår förening har central uppbörd, och vi har fått några nya medlemmar. Ska de betala direkt till oss? Får föreningen behålla hela medlemsavgiften? SVAR: Ja, det är helt korrekt. Nya medlemmar ska betala direkt till föreningen, och föreningen får då dessutom behålla hela avgiften. Detta är speciellt för endast nyblivna medlemmar, och gäller bara första gången de betalar sin medlemsavgift. Föreningen skickar ut ett inbetalningskort till nya medlemmar med föreningens eget bank- eller postgironummer. 4) FRÅGA: I föreningen har vi har några medlemmar som ska betala sina medlemsavgifter till förbundet och därför undrar jag: Till vilket bankgiro skall dessa medlemmar betala?

2 SVAR: Om det gäller en enskild medlem så är det enklast att använda SPF Seniorernas bankgiro samt OCR-nummer. Det är det snabbaste sättet att få en inbetalning registrerad. Om det gäller flera medlemmar så är det enklast om man betalar den samlade summan till SPF Seniorernas bankgiro och tydligt anger för vilka medlemmar (namn och personnummer) som betalningen gäller. 5) FRÅGA: I vår förening har vi en medlem som har råkat betala till föreningen i stället för förbundet. Nu ska jag föra över hennes inbetalning till förbundets bankgiro. Så då för jag helt enkelt över förbunds- och distriktsavgiften till er på förbundet. Föreningens del behåller vår förening. Det är väl så man ska göra? SVAR: Nej, det är inte korrekt. När någon har betalat till föreningen så ska hela medlemsavgiften (förbunds-, distrikts- och föreningsavgift) föras över till förbundet för att medlemmen ska kunna registreras som betald. Förbundet överför sedan föreningens del till föreningen och distriktets del till distriktet. 6) FRÅGA: Jag betalade min medlemsavgift i början av året. Men nu har jag fått en påminnelse från förbundet där det står att jag inte har betalat min avgift. Hur kan det komma sig? Vad ska jag göra? SVAR: En mycket vanlig orsak är att medlemmen råkar betala till sin förening i stället för till förbundet. Om föreningen sedan inte överför pengarna till förbundet, ja då kan ju inte förbundet veta att medlemmen har betalat. För att undvika detta ska medlemmen betala direkt till förbundet och med angivande av korrekt OCR-nummer. Då registreras medlemmen automatiskt som betald. Om medlemmen har råkat betala till föreningen så får föreningen överföra pengarna till förbundet. Föreningen ska då klart och tydligt ange vilken medlem pengarna avser. 7) FRÅGA: Jag har betalat min medlemsavgift och jag vet dessutom helt säkert att jag har betalat till förbundets bankgiro. Ändå är jag registrerad som obetald och har fått en påminnelse. Hur kan det komma sig?

3 SVAR: Om inbetalningen till förbundet sker med korrekt OCR-nummer och med den korrekta summan pengar så registreras medlemmen automatiskt som betald. Men om OCR-nummer saknas eller är felaktigt, eller om den angivna summan inte stämmer, ja då kommer visserligen pengarna till förbundet, men det kan ta ett tag innan betalningen registreras. Under tiden är det möjligt att en betalningspåminnelse hinner skickas ut till medlemmen. 8) FRÅGA: Jag är helt säker på att jag har betalat medlemsavgiften, men jag har fått veta att jag fortfarande står som obetald. Jag betalade samtidigt som jag betalade min makes medlemsavgift. Han är registrerad som betald, men inte jag. Hur kan det komma sig? SVAR: Förklaringen är sannolikt att du betalade både för dig själv och din make på ett och samma OCR-nummer, i det här fallet din makes OCR-nummer. Följden blir då att han registreras som dubbelbetald medan du fortfarande står som obetald. För att det ska bli rätt från början ska din avgift betalas på ditt OCR-nummer och din makes avgift på hans OCR-nummer. 9) FRÅGA: Jag har fått veta att jag har råkat betala både min och min frus medlemsavgifter med ett och samma OCR-nummer, nämligen hennes. Nu är jag fortfarande registrerad som obetald, medan hon har registrerats som dubbelbetald! Hur gör jag nu? SVAR: Kontakta ekonomiavdelningen på förbundskansliet via e-post så kan de koppla den ena avgiften till dig. Då kommer både du och din fru att bli registrerade som betalda. 10) FRÅGA: De som inte har betalat sin medlemsavgift fick ju en påminnelse från förbundet. Nu är det några i vår förening (central uppbörd) som har betalat till föreningens bankgiro. Hur gör vi nu för att föra över de pengarna till förbundet? SVAR: Det snabbaste och enklaste sättet är att föra över summan med hjälp av medlemmens OCR-nummer till förbundets bankgiro Är det många medlemmar så kan det vara enklare att sätta in det totala beloppet på förbundets giro , och då noga ange namn och personnummer på de personer som betalningen avser.

4 11) FRÅGA: Vi har några utträdda medlemmar och även ett par medlemmar som har avlidit. Nu måste vi tydligen betala för dem. Varför det? De kan ju inte vara med i föreningens verksamheter. SVAR: Om någon träder ur SPF Seniorerna utan att ha betalat medlemsavgiften så måste ändå föreningen betala distrikts- och förbundsavgift för den utträdda medlemmen. Den summa föreningen ska betala till distrikt och förbund avgörs nämligen av hur många medlemmar föreningen har den 1 januari. Om sedan ett antal medlemmar träder ur utan att betala sin årsavgift, så förändras inte den redan beslutade summan. Föreningen måste då ta ur sin egen kassa för att täcka distriktsoch förbundsavgifterna för de utträdda medlemmarna. Samma sak gäller för avlidna medlemmar. Om någon avlider innan medlemsavgiften har betalats så ska föreningen betala medlemmens förbunds- och distriktsavgifter. 12) FRÅGA: Vi har några medlemmar som har gått ur SPF Seniorerna. Men de betalade sina medlemsavgifter innan de senare valde att träda ur. Måste vår förening då betala deras förbunds- och distriktsavgifter? Vi har också några medlemmar som har avlidit. Men en tid innan de dog betalade de sina medlemsavgifter. Måste föreningen ändå betala deras förbunds- och distriktsavgifter? SVAR: Nej. Eftersom dessa medlemmar betalade innan de trädde ur respektive avled, så är ju deras förbunds- och distriktsavgifter redan finansierade. Föreningen behöver med andra ord inte ta ur sin egen kassa för att betala för dessa medlemmar. 13) FRÅGA: Vi har en medlem som i början av året bytte till en annan förening. Nu undrar jag om den medlemmen ska betala sin avgift till oss eller till den nya föreningen? SVAR: Medlemmen skall betala till den förening där han/hon var medlem den 1 januari, eftersom det är den föreningen som ska betala distrikts- och förbundsavgifterna.

5 14) FRÅGA: Jag är kassör i vår förening och har kryssat i rutan för en avgiftsbefriad/hedersmedlem hos oss. Om någon är avgiftsbefriad så betyder väl det att inga avgifter ska betalas? SVAR: Att en medlem är hedersmedlem/avgiftsbefriad innebär att medlemmen själv är avgiftsbefriad. Medlemmen ska inte betala någon medlemsavgift. Men för föreningen gäller fortfarande att förbunds- och distriktsavgifter ska betalas för hedersmedlemmen. Man kan alltså säga att när en förening utnämner någon till hedersmedlem så åtar sig därmed föreningen att varje år betala de förbunds- och distriktsavgifter som medlemmen tidigare själv betalade (innan han/hon blev utnämnd till hedersmedlem).

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen.

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen. Rutin faktureringar En gång per år i januari - genomför Riksföreningen för företagssköterskor en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar

Läs mer

Rutin fakturering av medlemsavgift

Rutin fakturering av medlemsavgift Sida 1(5) Rutin fakturering av medlemsavgift En gång per år i januari - genomför en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar Vårdförbundets

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Övergång från gamla till nya systemet

Övergång från gamla till nya systemet 2 Övergång från gamla till nya systemet 9 november kommer Föreningssupport att släckas ner. UPPDATERA NU!! Gamla hemsidor finns tillgängliga till 31 december Se till att det gamla systemet är uppdaterat

Läs mer

U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna

U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna U01 Introduktion till MiRiaM för SPF Seniorerna 20180205 1 VAD ÄR MIRIAM? Anpassat medlemssystem för SPF Baserat på standardprodukter som även används av bla PRO, Villaägarna. Standardprodukter som bas

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-12 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet.

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. IF Metall Norvästra Skånes Tandvårdsfond En stor hjälp när dyra tandläkarkostnader ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Låg månadsavgift mot en hög ersättning tillbaka.

Läs mer

Ordförandekonferens Skåne

Ordförandekonferens Skåne Ordförandekonferens Skåne 161018 Kl. 09.00-09.30 Registrering, kaffe med frukostbulle serveras Kl. 09.30-09.40 Kl. 09.40 09.45 Kl. 09.45-10.30 Kl. 10.30-10.50 Välkomsthälsning av Distriktsordf. Peter Lindgren

Läs mer

ENHETLIG MEDLEMSAVGIFT SAMT

ENHETLIG MEDLEMSAVGIFT SAMT Förslag till ENHETLIG MEDLEMSAVGIFT SAMT MEDLEMSAVGIFT 2019 Sedan många år tillbaka har Riksförbundet FUB central avisering av medlemsavgiften med möjlighet till lokala föreningsavgifter utöver förbundsavgiften.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

Manual Revision: A. Fakturering - Föreningssupport.se Version: 1.3.1

Manual Revision: A. Fakturering - Föreningssupport.se Version: 1.3.1 Manual Revision: A Fakturering - Version: 1.3.1 Innehållsförteckning Allmänt om Fakturering... 3 Funktioner... 3 Systemkrav... 3 Support... 3 Att tänka på... 3 Om manualen... 4 Startsida... 4 Förfallolista...

Läs mer

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd.

Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Gemensamt arbete bygger på gemensamma resurser. Kyrkoavgiften och Missionsgåvan ger ett långsiktigt stöd. Det finns två enkla vägar att regelbundet och långsiktigt stödja Missionskyrkans arbete lokalt,

Läs mer

Information om medlemsregister och webb februari 2019

Information om medlemsregister och webb februari 2019 Till distriktsrepresentanter för medlemsregister och webb, för vidarebefordran till föreningarna. Kopia till DO och FS. Information om medlemsregister och webb februari 2019 Denna gång blir det en extra

Läs mer

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN Styrdokument FÖRSLAG KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN 1. KÖREGLER 1.1 Vem kan ställa sig i bostadskön? Den som har ett svenskt personnummer eller ett så kallat samordningsnummer kan anmäla

Läs mer

TRANSPORT MEDLEMSANSÖKAN

TRANSPORT MEDLEMSANSÖKAN TRANSPORT MEDLEMSANSÖKAN www.transport.se MEdlemskap i svenska transportarbetareförbundet GER dig: Tecknande och bevakning av kollektivavtal avtalen innehåller regler för löner, arbetstider, semester,

Läs mer

Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard

Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard Frågor och svar om LO Mervärde och Betal- och kreditkortet MasterCard Frågor och Svar Fråga: Stämmer det att det tar 10 år att betala en skuld på 20 000 SEK och att det kostar mig 11 996 SEK i ränta? Svar:

Läs mer

Kassörs-/ revisorskurs Föreningsarbete - Översikt 2. Revisorsrollen

Kassörs-/ revisorskurs Föreningsarbete - Översikt 2. Revisorsrollen Kassörs-/ revisorskurs - 2018-05-31 1. Föreningsarbete - Översikt 2. Revisorsrollen Föreningsadministration Allmänt inom SPF En översikt Medlemsavgiften 3 delar - Lokal förening, Distrikt, Förbund Medlemsantalet

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datum Diarienr 2014-03-31 1288-2013 Vänsterpartiet Box 12660 112 93 STOCKHOLM Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) uppföljning av ärende om Vänsterpartiets medlemsregister Datainspektionens beslut

Läs mer

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Värvningshandbok Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård Reviderad 2006-05-31 Reviderad 2008-11-11 Reviderad 2015-08-25 Reviderad 2017-03-15 Innehållsförteckning

Läs mer

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012

Manual. Regional Medlemsadministration. Reumatikerförbundet. Uppdaterad den 19 oktober 2012 Manual Regional Medlemsadministration Reumatikerförbundet Uppdaterad den 19 oktober 2012 Vänligen kasta tidigare versioner, samt de som saknar datum. Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 REGIONAL MEDLEMSADMINISTRATION...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Inbetalningar Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER

REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER Förbundsstyrelsens anvisningar för REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER 2019-01-01 FÖRSVARSFÖRBUNDET REDOVISNING AV MEDLEMMAR OCH AVGIFTER 1 Samtliga foton: Thinkstock 2 FÖRSVARSFÖRBUNDET REDOVISNING

Läs mer

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet.

Tandvårdsfond. En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Tandvårdsfond En stor hjälp när dyra tandläkarkostnaderna ska betalas. Ett enkelt sätt att ge dig själv en ekonomisk trygghet. Låg månadsavgift mot en hög ersättning tillbaka. Gäller fr.o.m. 1 maj 2015

Läs mer

redovisning av medlemmar och avgifter

redovisning av medlemmar och avgifter Förbundsstyrelsens anvisningar för redovisning av medlemmar och avgifter 2018-01-01 Samtliga foton i broscyren: Thinkstock Innehållsförteckning 4 Medlemskap 4 5 Medlemmarnas rättigheter och skydligheter

Läs mer

Manual för medlemshantering

Manual för medlemshantering Manual för föreningar och distrikt i Hörselskadades Riksförbund (HRF) Manual för medlemshantering Denna manual vänder sig till förtroendevalda inom HRFs distrikt och föreningar. Den innehåller information

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

KLUBBKASSÖR. Utan pengahantering. stänga Lions!

KLUBBKASSÖR. Utan pengahantering. stänga Lions! KLUBBKASSÖR Utan pengahantering kan vi stänga Lions! Uppgifter. Ansvara för att hjälpkassa och dess avkastning hålls åtskild från administrativa medel. Ansvara för klubbens räkenskaper Delta i zon- och

Läs mer

Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift

Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift Information gällande riktlinjer för medlemskap och medlemsavgift FSDB:s kongress 2015 biföll förbundsstyrelsens förslag till riktlinjer för medlemskap i FSDB och förbundsstyrelsens förslag till ändringar

Läs mer

Användarmanual för anläggningar

Användarmanual för anläggningar Användarmanual för anläggningar Ett IT- system från Stamford AB Innehållsförteckning Användarmanual för anläggningar Allmänt... 4 Användargränssnitt... 5 Att byta lösenord... 5 Anläggning... 6 Notiser...

Läs mer

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11.

Föreningsuppgifter sid 3. Månadsmöten sid 4. Aktiviteter o Studiebesök sid 5-9. Annonser och sponsorer sid 10. Medlemansökan Sid 11. PROGRAM VÅREN 2018 Välkomna till våra månadsmöten i Billdals kyrka och övriga aktiviteter. Under våren har vi ett späckat program med föredrag, underhållning, studieresor och mycket annat. 1 INNEHÅLL Föreningsuppgifter

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Rättvik den 27 april

Rättvik den 27 april Rättvik den 27 april Dagens innehåll Vår verksamhetsplanering 2018 Vad gör förbundet med pengarna? Inför valet Föreningsguiden Dataskyddsförordningen - GDPR Förbundet ska enligt stadgarna... Tillvarata

Läs mer

Medlems- och Spelaravgift 2017

Medlems- och Spelaravgift 2017 Sida 1 av 7 Information gällande U15 Avgifter och kostnader 2017 Styrelsen har inför säsongen 2017 fastställt årets avgifter och betalplan enligt nedan, detta för att kunna driva klubben på ett bra sätt

Läs mer

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN Styrdokument KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I BOSTADSKÖN 1. KÖREGLER 1.1 Vem kan ställa sig i bostadskön? Den som har ett svenskt personnummer eller ett så kallat samordningsnummer kan anmäla sig

Läs mer

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt)

Information från SKK medlemsavdelning. Till dig som är KKO (klubbkontakt) Information från SKK medlemsavdelning Till dig som är KKO (klubbkontakt) KKO klubbkontakt Kontaktperson för SKK kansli /medlemsavdelningen Vad är viktigt att du tänker på som klubbens KKO? Hur kontaktar

Läs mer

Medlemsansökan information

Medlemsansökan information Medlemsansökan information Synskadades Riksförbund, SRF, är synskadades intresseorganisation i Sverige. Vi har slutit oss samman för att utifrån tanken om alla människors lika värde gemensamt hävda synskadades

Läs mer

18. Skriva ut inbetalningskort

18. Skriva ut inbetalningskort 18. Skriva ut inbetalningskort version 2007-04-23 18.1 18. Skriva ut inbetalningskort Snabbguide se sid 18.12 Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut inbetalningskort från SPFs medlemsregister

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE

FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE Finlands Svenska sida: 1 FÖRBUNDETS MEDLEMSREGISTER KOM I GÅNG-GUIDE Förbundet har beslutit att ta i bruk det nya medlemsregistret som har testats under våren 2018. Medlemsregistret har utvecklats av Webbhuset

Läs mer

MANUAL FÖR MiRiaM. Version 1.3, 2015-10-12

MANUAL FÖR MiRiaM. Version 1.3, 2015-10-12 MANUAL FÖR MiRiaM Version 1.3, 2015-10-12 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 MIRIAM utbildningsagenda... 4 Generellt... 4 Medlemscenter... 4 Sökning... 4 Hantering medlem... 4 Övrigt... 4

Läs mer

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening

Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Väskinde Fiber Ekonomisk Förening Blankettsamling Ansökan Överlåtelse Ansökan Medlemskap i Förening Ansökan om Autogiro Handlingarna skickas till Väskinde Fiber /Eva Pettersson Väskinde Lilla Klintegårde

Läs mer

Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01.

Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01. Nyheter i P1 Medlem Här har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna och förbättringarna i P1 Medlem sedan version 1.01. Nyheter i urval 3.09 (släpps 2013-03-01) Rättningar: -Fel vid manuella inbetalningar

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

Här skriver du in ditt tillståndsnummer (kundnummer) som du fått av posten eller banken

Här skriver du in ditt tillståndsnummer (kundnummer) som du fått av posten eller banken Autogiro För att använda autogiro måste du göra visa inställningar i programmet. Börja med att gå in under formulär Generella inställningar tryck sedan på ikonen Basuppgifter och välj fliken Autogiro.

Läs mer

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar

Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Version 4.0 Sida 1 av (6) Användarmanual, Licens för innebandyföreningar Inledning I och med IDA sköter Svenska Innebandyforbundet själva licenshanteringen av landets aktiva spelare. Det innebär att man

Läs mer

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB För att bokföringsmässigt kunna skilja på sålda presentkort och gåvopresentkort, både vid utställande, betalning och vid

Läs mer

SPF Seniorerna 2015 Stadgar och NormalStadgar

SPF Seniorerna 2015 Stadgar och NormalStadgar SPF Seniorerna 2015 h c o r a Stadg r a g d a t s l a m r o N Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår

Läs mer

Bilaga A. Grundläggande funktioner

Bilaga A. Grundläggande funktioner Bilaga A. Grundläggande funktioner version 2006-03-24 A.1 Bilaga A. Grundläggande funktioner Den här bilagan beskriver hur grundläggande funktioner i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND 1 Namn Föreningens namn är SPF Malmabygden inom SPF Sörmlandsdistrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är 818 501-1478 Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Stadgar för Vikbolandets Biodlareförening anslutna Sveriges Biodlares Riksförbund

Stadgar för Vikbolandets Biodlareförening anslutna Sveriges Biodlares Riksförbund Stadgar för Vikbolandets Biodlareförening anslutna Sveriges Biodlares Riksförbund Detta är kompletterande stadgar ( 7:2) som anpassats för Vikbolandets Biodlareförening från SBR:s grundstadgar. Grundstadgarna

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se MEDLEMSKAP I SVENSKA TRANSPORTARBETAREFÖRBUNDET GER DIG: Tecknande och bevakning av kollektivavtal avtalen innehåller regler för löner,

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR Namn, hemort och språk 1 Föreningens namn är Marthaförening rf och kallas i dessa stadgar föreningen. Föreningens hemort är och verksamhetsområde är och dess officiella

Läs mer

medlemsavgifter Förbundsstyrelsens förslag till Hörselskadades Riksförbunds kongress 2012

medlemsavgifter Förbundsstyrelsens förslag till Hörselskadades Riksförbunds kongress 2012 medlemsavgifter 2013 2016 Förbundsstyrelsens förslag till Hörselskadades Riksförbunds kongress 2012 Förslag om medlemsavgifter i HRF under 2013 2016 Värdet av medlemskap i HRF HRF är en stor och kraftfull

Läs mer

Reviderad 2014-08-13

Reviderad 2014-08-13 Reviderad 2014-08-13 INNEHÅLL Inledning... 4 Behörighet till Robin... 6 Navigering... 7 Medlem... 8 Sök medlemsuppgifter... 8 Medlemsinformation... 11 Medlemsuppgifter... 11 Avregistrera medlem och återta

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Ansökningshandlingen ska vara utformad på sådant sätt att den endast avser inträde i en arbetslöshetskassa.

Ansökningshandlingen ska vara utformad på sådant sätt att den endast avser inträde i en arbetslöshetskassa. FÖRFATTNINGSSAMLING Ansvarig utgivare: Lars Seger Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringens föreskrifter om arbetslöshetskassor; beslutade den 17 december 2010. IAFFS 2010:8 Utkom från trycket den 30

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Rutin för redovisning av dagskassor för enheter kopplade till TakeCare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Rutin för redovisning av dagskassor för enheter kopplade till TakeCare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen RUTIN 1 (14) Senast uppdaterad -02 Rutin för redovisning av dagskassor för enheter kopplade till TakeCare RUTIN 2 (14) Senast uppdaterad -02 Innehållsförteckning Inledning... Verksamheten... 4 Stängning

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Välkommen till Ashihara karate!

Välkommen till Ashihara karate! Välkommen till Ashihara karate! Du kan se fram emot en mycket intensiv och lärorik vår! Vi hoppas att du vill satsa hårt och tänja på dina gränser. Du kommer garanterat att utvecklas både psykiskt och

Läs mer

STADGAR FÖR AUTOMOBILHISTORISKA KLUBBEN ANTAGNA VID ÅRSSTÄMMA OCH EXTRA STÄMMA 2015

STADGAR FÖR AUTOMOBILHISTORISKA KLUBBEN ANTAGNA VID ÅRSSTÄMMA OCH EXTRA STÄMMA 2015 ANTAGNA VID ÅRSSTÄMMA OCH EXTRA STÄMMA 2015 1 Sammanslutningens namn Sammanslutningens namn är Automobilhistoriska Klubben (förkortat AHK). Klubben är riksomfattande och har sitt säte i Stockholm. 2 Klubbens

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Autogiro Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST

KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST KAPITEL 8 MEDLEMSHANTERING, HEMSIDA OCH E- POST Medlemshantering Hemsida och e-post Loggor, visitkort och grafisk praxis Bilagor - förteckning 8-1 8-4 8-6 8-7 Handbok för RFSL:s avdelningar, kapitlet är

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

STARTKIT. Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening.

STARTKIT. Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening. STARTKIT Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening. Välkommen till Vi Unga! Kul att ni vill starta en Vi Unga-förening! Vi Unga samlar 5 000 ungdomar i över 100 föreningar i hela landet. Alla föreningar

Läs mer

Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012

Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012 Medlemskap i Snöå Golfklubb 2012 För att spela på Snöå Golfbana som senior, krävs dels innehav av spelrätt och dels medlemskap i Snöå Golfklubb enligt nedan. Dessutom måste alla spelare ha genomgått och

Läs mer

För avdelningar med egen hemsida som vill lägga upp medlemsblanketten där gäller samma regler. Formatet måste vara detsamma.

För avdelningar med egen hemsida som vill lägga upp medlemsblanketten där gäller samma regler. Formatet måste vara detsamma. 4.3 MEDLEMSKAP 4.3.1 Vem kan bli medlem För att kunna antas som Swea skall man: i vara svensk eller svensktalande kvinna över 18 år ii vara villig att verka för SWEAs ändamål iii vara av god vandel ( good

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING Nuvarande 1 Namn Föreningens namn är SPF.. inom SPF.distrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014 S FÖRENINGS-ABC 2014 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är er förening redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni

Läs mer

Välkomna till Ashihara karate!

Välkomna till Ashihara karate! Välkomna till Ashihara karate! Ni kan se fram emot en termin med många nya intryck! Vi erbjuder en allsidig träning där man tränar både teknik, snabbhet, styrka och uthållighet. Information om vår förening,

Läs mer

Blanketter. Blanketterna i denna bilaga kan användas som hjälpmedel vid handläggningen.

Blanketter. Blanketterna i denna bilaga kan användas som hjälpmedel vid handläggningen. Blanketter Blanketterna i denna bilaga kan användas som hjälpmedel vid handläggningen. De är förvaltningsneutrala till sin utformning och märkta med dödsboärende Blankettbilagan innehåller följande dokument:

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Nedan kommer vi att gå igenom:

Nedan kommer vi att gå igenom: Kunder inbetalning av fakturaposter Nedan kommer vi att gå igenom: Betalning av en kundfaktura Betalning av flera kundfakturor acontobetalning De angivna hänvisningarna refererar till Navigationsrutan

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

KAPITEL XVII XVIII MEDLEMSKAP

KAPITEL XVII XVIII MEDLEMSKAP KAPITEL XVII XVIII SKAP A. CHEVRONS (LÅNGVARIGT SKAP) 1. Chevronutmärkelserna Charter Monarch och Monarch Milestone kommer varje år att tilldelas medlemmar som har varit medlemmar i: 10, 15, 20, 25, 30,

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Landskrona Pistolklubb

Landskrona Pistolklubb Föreningen bildades den 12. augusti 1944. Stadgarna har senast ändrats av årsmötet den 23:e februari 2007. 1 Uppgifter:, nedan kallad föreningen, har till uppgift att främja och utveckla skyttet med pistol

Läs mer

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda.

socialdemokratins värderingar och S-kvinnors program och stadgar verka för ett samhälle där kvinnor och män är jämställda. Nuvarande lydelse Förbund 1 Ändamål Sveriges socialdemokratiska kvinnoförbund, S-kvinnor, erkänner sig till den demokratiska socialismen, sådan den uttrycks i socialdemokratiska partiets program och stadgar.

Läs mer