Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (11) Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice ordförande Magnus Johansson (S) 2:e vice ordförande Andreas Akterhag (L) Lena Söderberg (S) Camilla Bohm Coleman (C) Jesper Songer (KD) Rodrigo Romo (M) Thomas Frisk (M) Tomas Brun (SD) Malin Kauranen (S) Susanne Jörgensen (S) Joakim Mukuasa (S) Indi Persson (C) Hanna Dönsberg (MP) Anette Hult (M) Gustaf Ling (M) Satu Andersson (L) Janeth Persson (SD)

2 (11) 1 Dnr NF Protokolljustering utser 1. Rodrigo Romo (M) eller 2. Thomas Frisk (M) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Dnr NF Anmälan av extra ärenden 3 Dnr NF Fastställande av föredragningslista fastställer föredragningslistan samt beslutar att ärende 1-17 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Dnr NF Anmälan av handlingar tar del av postlistan ( ) samt inkomna domar anmäls och läggs till handlingarna. 5 Dnr NF Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. 1. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll den 13 september Tjänstemannabeslut inom nämnden för personer med funktionsnedsättnings ansvarsområde. 3. Tjänstemannabeslut i individärenden (LSS, SoL och bostadsanpassningsbidrag)

3 (11) 6 Dnr NF Information - Månadsstatistik tar del av månadsstatistiken och lägger dem till handlingarna. 7 Besök från Arbetsförmedlingen 8 Dnr NF 2017/ Sammanträdesplan för nämnden för personer med funktionsnedsättning 2018 beslutar att fastställa datum för sammanträden under 2018 för nämnden samt arbetsutskottet. Sociala nämndernas förvaltning har utarbetat ett förslag på sammanträdesplan för I planen anges förslag på olika datum för nämndens sammanträden, arbetsutskott och temadagar. Nämnden föreslås ha fyra temadagar under året - två på våren och två på hösten. 9 Dnr NF 2017/ Nämndinitiativ - Hållbar utveckling, långsiktig planering inom sociala sektorn beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att kort besvara delar av nämndinitiativet "Hållbar utveckling, långsiktig planering inom sociala sektorn" Anette Hult (M) har den 30 augusti 2017 lämnat in ett nämndinitiativ till nämnden för personer med funktionsnedsättning med rubriken "Hållbar utveckling, långsiktig planering inom den sociala sektorn.

4 (11) 10 Dnr NF 2017/ Hälsa och tillgänglighet godkänner skrivelsen. Moderaterna har inkommit med nämndinitiativ innehållande sex punkter kring mat, hälsa, miljö och information/kunskaper. Nämnden beslutade den 30 augusti 2017 att ge förvaltningen i uppdrag att utreda punkt sex i initiativet som lyder enlig nedan: Vad mer kan nämnden för personer med funktionsnedsättning göra för att förbättra hälsan och förenkla tillgängligheten till olika faciliteter för nämndens målgrupp? Förbättra hälsan För att höja och stärka kompetensen kring kost och hälsa har nämnden för personer med funktions-nedsättning erhållit medel till en satsning för ett år under Förvaltningen har anställt en projektledare och nämnden får en första presentation kring hur arbetet fortskrider på temadagen den 27 september Förenkla tillgängligheten Sedan flera år har olika publika lokaler, offentliga, restauranger/caféer, butiker m.m. i Västerås inventerats utifrån dess fysiska tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Uppgifterna från dessa har samlats i en databas som presenterats i en Tillgänglighetsguide för allmänheten. Dessutom har inventeringarna legat till grund för respektive fastighetsägare för åtgärder. Denna databas har ersatts av en annan databas, och som nu håller på att utvecklas till ytterligare en, som ska baseras på redan kända geografiska fakta. Detta arbete är dock inte färdigt ännu. Ett av Sveriges större assistansföretag, Humana, presenterar varje år en Tillgänglighetsbarometer. I årets barometer som offentliggjordes den 24 maj 2017 hamnar Västerås på åttonde plats. Även om det inte ska dras för stora växlar kring denna barometer, visar den ändå att Västerås verkar förhålla sig relativt väl i dessa frågor. Även andra enkäter visar samma sak. Om en person har svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationer kan den enskilde ansöka om färdtjänst. Färdtjänst är en del av den särskilda kollektivtrafiken. Färdtjänst regleras av lag om färdtjänst(sfs 1997:736). Det är Tekniska nämnden som ansvarar för färdtjänsten.

5 (11) 11 Dnr NF 2017/ Fri ledsagarservice LSS godkänner rapporten. Om nämnden beslutar att införa fri ledsagarservice behöver förvaltningen få svar från nämnden på de frågeställningar som återfinns under rubriken Kriterier för bedömning av fri ledsagarservice. Ett alternativ är att nämnden följer och tar del av resultatet från projektet som påbörjas i Jönköping 1 september 2017, innan ställning tas för ett eventuellt införande av friare ledsagarservice i Västerås. Frågan om friare ledsagarservice har lyfts inom nämnden för personer med funktionsnedsättning. En utredning har presenterats där det beskrivs hur Laholm och Jönköpings kommuner har agerat avseende friare ledsagarservice, samt hur förutsättningarna i Västerås ser ut. 12 Dnr NF 2017/ Redovisning av hälso- och sjukvård per den 30 juni 2017 godkänner redovisningen av hälso- och sjukvård per den 30 juni Sedan 2015 följs hälso- och sjukvård upp via en webbenkät två gånger om året, per den 30 juni och per den 31 december. I halvårsrapporten redovisas resultat av de nio indikatorerna, allvarliga händelser och lex Mariaanmälningar, den palliativa vården kopplat till palliativregistret. Syftet med uppföljningen är förutom att följa resultaten också att stödja verksamheterna i det systematiska förbättringsarbetet. Det är ett långsiktigt arbete att få till förbättringar, så även om resultaten jämförs med de två tidigare åren, är det fortfarande för tidigt att uttala sig om eventuella mönster eller trender.

6 (11) 13 Dnr NF 2017/ Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , synpunkter/klagomål godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska bedömas. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning och bedömning av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 bedömdes de båda avvikelsetyperna gemensamt. I halvårssammanställningarna för 2016 och i år har separata bedömningar genomförts med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter och lex Sarah är av så olika karaktär att en gemensam bedömning inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i klagomåls-och synpunktsärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi 14 Dnr NF 2017/ Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah godkänner redovisningen av avvikelser i form av lex Sarah. har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska bedömas. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning

7 (11) och bedömning av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 analyserades de båda avvikelsetyperna gemensamt. I halvårssammanställningarna för 2016 och i år har separata bedömningar genomförts med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter och lex Sarah är av så olika karaktär att en gemensam bedömning inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i lex Sarah-ärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi. 15 Dnr NF 2017/ Boendeplan inom nämnden för personer med funktionsnedsättnings verksamhetsområde godkänner sociala nämndernas förvaltnings förslag till boendeplan inom nämndens för funktionshindrade verksamhetsområde för perioden Sociala nämndernas förvaltning har tagit fram en plan som beskriver behovet av bostäder med särskild service inom nämndens verksamhetsområde. Planen belyser olika aspekter som är viktiga att beakta för planering avseende behovet av bostäder med särskild service för nämndens målgrupper för perioden Dnr NF 2017/ Avtal gällande ansvarsfördelning för kvalificerad tillsyn av övervakande karaktär godkänner avtalet mellan Västerås stad, nämnden för personer med funktionsnedsättning och Västerås sjukhus, region Västmanland. Sociala nämndernas förvaltning har tagit fram ett avtalsförslag i syfte att klargöra och förtydliga ansvarsfördelningen mellan nämnden och regionen vad gäller kvalificerad tillsyn av övervakande karaktär.

8 (11) 17 Dnr NF 2017/ Delrapport från Gemensamma stödteamet, januari - juni 2017 beslutar att godkänna rapporten att ge sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att utreda förutsättningarna för att permanenta verksamheten efter projektets slut. Sedan september 2013 pågår det gemensamma projektet "Gemensamt stödteam" mellan individ- och familjenämnden och nämnden för personer med funktionsnedsättning. Nämnderna beslutade i augusti 2016 att förlänga projektet Gemensamt stödteam Öppenvård barn och familj inom Västerås stad, Vård och omsorg, redovisar en delrapport av projektet Gemensamt stödteam för nämnderna i september 2017, avseende januari till och med juni Projektets uppdrag är att utarbeta metoder för att erbjuda stöd till familjer med barn och ungdomar som har en sammansatt problematik med sociala problem och någon form av funktionsnedsättning. Projektuppdraget för Gemensamma stödteamet har utformats utifrån bakgrunden att traditionell familjebehandling inte är framgångsrik för de behov som beskrivs, och insatser enligt LSS är inte tillräckliga utifrån det sammantagna behovet. Syftet med projektets uppdrag är att är att barn och ungdomar med sammansatt problematik ska ha en fungerande vardag med sina föräldrar, så att barnen/ ungdomarna kan växa upp i det egna hemmet. En hållbar arbetsmetod, Gemensam verkstad, har utvecklats under projekttiden. Metoden har fokus på barnet, hur barnets behov och situation ser ut och bemöts i olika sammanhang och situationer. Föräldrarna upplever en stor avlastning genom den samordnande funktion som arbetsmetoden innebär. Barnen får en bättre fungerande vardag då samverkan innebär att barnet möts på samma sätt i de olika verksamheter där hen deltar. Samverkan är en förutsättning och nödvändighet i familjer som har barn med funktionsnedsättningar. Under projekttiden har 54 barn och familjer tagit del av behandling i gemensamma stödteamet. Pågående uppdrag är för närvarande 12 barn i kartläggningsfasen och 11 barn i genomförandefasen.

9 (11) Projektet har uppnått sina mål avseende att barn som deltagit i projektet har fått en bättre funktionsförmåga och förälders upplevelse av att barnets beteendeproblematik har minskat. Samverkan har etablerats med andra aktörer som finns i barnet vardag, detta har skett utifrån den metod som utarbetats i projektet, Gemensam verkstad. Den numera etablerade samverkan som uppnåtts genom metoden gemensam verkstad i projektet har haft en stor betydelse inblandade parter. Det är angeläget att sprida kunskap om metoden så att flera kan ta del av en framgångsrik arbetsmetod. Projektet har finansierats via statliga stimulansmedel med 1,3 mkr per år. HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL! 18 Dnr NF 2017/ Tillsyn av socialtjänsten i Västerås stad beslutar att anta yttrandet som sitt eget och överlämnar det till Kommunstyrelsen. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Individ- och Familjenämnden har såväl 2011 som 2014 fått kritik för hanteringen av den sociala barn och ungdomsvården. IVO:s tillsyn har hittills varit koncentrerad på individärenden men på senare tid har det uttryckts en ambition att bredda tillsynen - att ha en systemansats i tillsynen. Med anledning av det besökte IVO Västerås den 15 juni för ett dialogmöte. IVO vill nu följa upp den dialogen med ett antal frågeställningar och har därför begärt ett gemensamt yttrande från Individ- och familjenämnden, Äldrenämnden och.

10 (11) 19 Dnr NF 2017/ Upphandling av LSS-boenden Välljärnsgatan, Marketenterigatan och Sjöjungfrugatan fastställer upphandlingsdokumenten för upphandling av tre gruppbostäder: Välljärnsgatan, bostad med särskild service för vuxna Marketenterigatan, bostad med särskild service för barn och ungdom Sjöjungfrugatan, bostad med särskild service för vuxna Paragrafen förklaras omedelbart justerad. beslutade den 26 april 2017, att de tre bostäderna enligt LSS, lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, 9. Välljärnsgatans gruppbostad, med sex lägenheter är upphandlad tidigare och drivs idag av Västerås stad Vård och Omsorg. Avtalsstart 1 oktober Marketenterigatans gruppbostad är ny, med beräknad inflyttning februari Fyra lägenheter för barn och ungdomar med omfattande behov av stöd och service. Sjöjungfrugatans gruppbostad är ny, med beräknad inflyttning februari 2019, sex lägenheter för vuxna med omfattande behov av stöd och service. 20 Dnr NF 2017/ Delårsrapport 2, Nämnden för personer med funktionsnedsättning 2017 beslutar godkänna delårsrapport och överlämna den till kommunstyrelsen Nettokostnaden för nämnden uppgår till 506,4 mnkr efter årets första åtta månader vilket kan jämföras med periodens budget om 502,1 mnkr. Prognosen för hela året beräknas till 760,9 mnkr, vilket är en försämring om 3,4 mnkr mot prognosen för delår 1. Den beräknade avvikelsen om - 7,7 mnkr motsvarar 1,0 % av nämndens budgetram på 753,2 mnkr. Det prognostiserade underskottet om -7,7 mnkr kan framförallt förklaras av en större avvikelse om inom verksamhetsgrenen "Insatser med stöd av LSS" men kan också förklaras av en icke budgeterad verksamhet inom "Stöd i ordinärt boende". Avvikelsen inom Insatser med stöd av LSS beror främst på ökade kostnader för personlig assistans som prognostiseras visa ett underskott om - 7,0 mnkr

11 (11) vid årets slut, detta beror på att så väl antal personer som antal timmar ökar. Orsaken till detta går att finna i Försäkringskassans restriktivare bedömning avseende personlig assistans. Även verksamheterna korttidsvistelse och avlösarservice beräknas göra ett underskott om -1 mnkr vardera. Tillsammans utgör dessa avvikelser ett beräknat underskott om -9,0 mnkr. Avvikelsen inom Stöd i ordinärt boende kan framförallt förklaras av en ny icke budgeterad verksamhet (Kvalificerad tillsyn av övervakande karaktär) som prognostiseras en nettokostnad om 4,5 mnkr Verksamhetsgrenen gör totalt sett ingen stor avvikelse då verksamheterna Boendestöd och Bostadsanpassning prognostiserar att göra överskott om ca 2 mnkr vardera. Övriga verksamhetsgrenar beräknas generera ett sammanlagt överskott om 1,4 mnkr. 21 Dnr NF 2017/ Beredningsärende - Komplettering årsplan Dnr NF Slutna informationsärenden 23 Dnr NF Kurser och konferenser 24 Dnr NF Förvaltningsdialog 25 Dnr NF Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-02-14 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 22 februari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 61-79

Sammanträdesprotokoll 61-79 1 (8) Sammanträdesprotokoll 61-79 Sammanträdesdatum 27 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00-12:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00144-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter.

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00129-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00215-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Äldrenämnden Redovisning av systematiskt

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 18 december 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 28 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Remiss - Motion från (M) om att införa Lagen om valfrihet (LOV) för fler verksamheter i Västerås

Remiss - Motion från (M) om att införa Lagen om valfrihet (LOV) för fler verksamheter i Västerås TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00113-1.7.1 Sociala nämndernas förvaltning Jenny Janestam Epost: jenny.janestam@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen, Västerås stad Nämnden

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 23 maj 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Socialnämnden Protokoll

Socialnämnden Protokoll Socialnämnden 203-04-7 Tid och plats Onsdagen den 7 april 203, Åsasalen, 3.00-4.30 Tjänstgörande Ledamöter Kurt Persson (KD), ordförande Karina Eliasson (S), vice ordförande Yvonne Takvam (KD) Jerry Borg

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/163-NF-751 Ylva Florin Holmsten - ar508 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2015/163-NF-751 Ylva Florin Holmsten - ar508 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-08-31 Dnr: 2015/163-NF-751 Ylva Florin Holmsten - ar508 E-post: ylva.florin.holmsten@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 februari 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Skultuna kommundelsnämnd Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 12 oktober 2016 Plats och tid Kommundelskontoret Skultuna, kl 16:30 Ledamöter

Läs mer

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Janne Jansson. Stadshuset enligt överenskommelse. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, tisdag den 16 maj 2017 kl 08:30-10:50 ande Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson (S), ledamot Eivor Hallén (S), ledamot

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Ledamöter Stora Konferensrummet, Strömstadsbostäder, 13:00 17:00

Läs mer

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande.

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande. Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering 2013-11-06, rev. 2015-03-30 1(6) Linda Svensson 046-35 64 55 linda.svensson@lund.se Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering Dnr VOO 2013/0191

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 127-157

Sammanträdesprotokoll 127-157 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-157 Sammanträdesdatum 27 augusti 2014 Plats och tid A287, kl 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Carl-Johan Norström (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-03-19 Ärendelista 32 Dnr 2018-000358 Månadsuppföljning 2019 med ekonomi och indikatorer 33 Dnr 2018-000239 Uppföljning enligt Lex Sarah, Lex Maria och avvikelserapporter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 74-96

Sammanträdesprotokoll 74-96 1 (9) Sammanträdesprotokoll 74-96 Sammanträdesdatum 26 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:09 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2016-01-27 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Muntlig information om Nestor - FoU center

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 26 oktober 2011 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 17 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott.

3 Dnr KS 2016/238. Ärendet har beretts av Kommunstyrelsens arbetsutskott. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2017-01-25 6 (19) 3 Dnr KS 2016/238 Rapportering av ej verkställda gynnande beslut enligt socialtjänstlagen, SoL och lagen om stöd och service

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-04-03, kl. 18:30-20:25 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN)

Kallelse Föredragningslista Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN) Kallelse Föredragningslista 2016-03-17 Sammanträde Nämndråd för äldre- och funktionshinderfrågor (SN) Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl 9:00-12:00 torsdagen den 31 mars 2016 Ordförande Sekreterare

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-03-22, kl. 08:30-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00

Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Omsorgsnämnden 2016-05-11 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 11 maj 2016 kl. 13.15 16.50 Ajournering mellan 19 och 20 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 15, 17-27 ande Mats

Läs mer

med ajournering klockan ,

med ajournering klockan , 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset onsdagen den 22 november 2017 klockan 08.15 13.30 med ajournering klockan 09.35 10.00, 11.30 13.15 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Agneta

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Kommunhuset - Måkläppen

Kommunhuset - Måkläppen 2015-09-15 1 (13) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-09-22 Plats Kommunhuset - Måkläppen Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Tjänstemän Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30

Kallelse 2015-03-19. Socialnämnden SN 2014/610. Socialnämnden. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Kallelse 2015-03-19 Socialnämnden Socialnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 16:30 Sekreterare Ordförande Per Marcusson Gunnel Kask Ledamöter Gunnel Kask (S) Margareta Engman

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun.

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun. BESLUT Inspektionen för vård och omsorg 2016-09-16 Dnr 8.5-6973/2016-10 1(6) Avdelning sydväst Lena Almvik Gomben* lena.almvik-gombor@ivo.se Vård- och omsorgsnämnden Lidköpings kommun 531 88 Lidköping

Läs mer