Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter Ann-Louise Molin Östling (S), Ordförande Jan Andersson (S) Dorothy Bergkvist (C) Stefan Bengtsson Svärd (M) Patric Sjölund (SD) Tjänstgörande ersättare Marie Sundström (MP) Tobias Revenäs (L) Ana Echevierra (KD) Issa Hysén Bihi (M) Vid protokollet Maria Bly Justeras Ann-Louise Molin Östling Patric Sjölund (SD) VÄSTERÅS STAD Anslagsbevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. Protokoll från Individ- och familjenämnden Sammanträdesdatum Justeringsdatum Anslagsdatum Datum för nedtagande Förvaringsplats Sociala nämndernas förvaltning Underskrift

2 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (36) Frånvarande ledamöter Anna Thunell (MP) 1e vice ordförande Jesper Brandberg (L) 2e vice ordförande Andreas Burenfjäll (KD) Viktoria Högström Unell (M) Närvarande ersättare Nesrin Deriki Önen (S) Åse Olofsson (S) Janeth Persson (SD) Frånvarande ersättare Lennart Åhl (M) Kerstin Ånevall Lind (V) Övriga närvarande Eva Sahlén, förvaltningsdirektör Stefan Lundin, strateg Ann Östling, strateg Johan Crusefalk, koordinator Gunilla Westberg, myndighetschef Urban Soneryd, ekonom Magnus Edström, enhetschef Familjerättsgruppen Maria Boman, strateg Patrik Kalander, strateg Tage Sandström, tillståndshandläggare Sandra Ahlbin, jurist

3 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (36) Ärendelista 238 Protokollsjustering Anmälan av extra ärenden Fastställande av föredragningslista Anmälan av postlista Anmälan av delegeringsbeslut Anmälan av ordförandebeslut Information - Månadsstatistik Dnr IFN 2016/ Redovisning av hälso- och sjukvård Dnr IFN 2016/ Redovisning Lex Sarah Dnr IFN 2016/ Redovisning synpunkter och klagomål Dnr IFN 2016/ Finansiering av nationell stödfunktion till stöd för utveckling av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst Dnr IFN 2016/ Lokal handlingsplan för utveckling av den sociala barn- och ungdomsvården Dnr IFN 2016/ Projekt - utvecklingsarbete som syftar till att stärka den somaliska gruppen i Västerås Västerås somalisvenska projekt Dnr IFN 2016/ Trainee Dnr IFN 2015/ Tillsyn av individ- och familjeomsorgen, barn- och familjeområdet Dnr IFN 2016/ Delårsrapport 2, Nedläggning av faderskapsutredning Nedläggning av faderskapsutredning Nedläggning av faderskapsutredning Nedläggning av faderskapsutredning Nedläggning av faderskapsutredning Ansökan till tingsrätten om särskilt förordnad vårdnadshavare... 26

4 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (36) 260 Yttrande till tingsrätten om adoption Dnr IFN 2016/ Beredning - Sammanfattning årsplan Information - Pilotprojekt Etableringsresurs Information Sveriges kommuner och landsting "En väg in" Information - Serveringstillståndet för Restaurang Etna Ordförandejour v 42, oktober Kurser och konferenser Slutna informationsärenden Förvaltningsdialog Övriga frågor... 36

5 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (36) 238 Protokollsjustering Individ- och familjenämndens arbetsutskott beslutar att Patric Sjölund (SD) tillsammans med ordföranden justerar dagens protokoll.

6 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (36) 239 Anmälan av extra ärenden Liberalerna lämnar in ett nämndinitiativ.

7 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (36) 240 Fastställande av föredragningslista Individ- och familjenämnden beslutar att ärende 1-14 är öppna ärenden.

8 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (36) 241 Anmälan av postlista Förteckningen över inkomna handlingar och inkomna domar anmäls och läggs till handlingarna.

9 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (36) 242 Anmälan av delegeringsbeslut som fattats med stöd av individ- och familjenämndens delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 19, 31 augusti samt 7, 13, 14, 20, 21 september Tjänstemannabeslut och beslut inom individ- och familjs myndighetskontor.

10 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (36) 243 Anmälan av ordförandebeslut Ordförandebeslut som har fattats med stöd av LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare i vissa fall) under perioden 31 augusti - 19 september 2016 anmäls och läggs till handlingarna.

11 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (36) 244 Information - Månadsstatistik Statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader läggs till handlingarna.

12 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (36) 245 Dnr IFN 2016/ Redovisning av hälso- och sjukvård Individ- och familjenämnden godkänner redovisning av hälso- och sjukvård per den 30 juni Ärendebeskrivning För andra året genomförs nu uppföljning av hälso- och sjukvård via en webbenkät. Det är verksamheterna som själva redovisat sina uppgifter till förvaltningen. Syftet med uppföljningen är, förutom att följa resultat och förändring, också att stödja verksamheterna i det systematiska förbättringsarbetet. De avvikelser som redovisats är framför allt fall och läkemedel, men generellt sett är det ganska få avvikelser. Då detta endast är andra tillfället som uppföljningen sker med samma metod, så är det ännu svårt att uttala sig om eventuella mönster eller trender. Yrkanden Ordföranden yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut.

13 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (36) 246 Dnr IFN 2016/ Redovisning Lex Sarah Individ- och familjenämnden godkänner redovisningen av avvikelser i form av Lex Sarah. Ärendebeskrivning Individ- och familjenämnden har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska analyseras. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning och analys av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 analyserades de båda avvikelsetyperna gemensamt. I årets sammanställning genomförs separata analyser med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna är av så olika karaktär att en gemensam analys inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i Lex Sarah-ärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi. Yrkanden Ordföranden yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut.

14 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (36) 247 Dnr IFN 2016/ Redovisning synpunkter och klagomål Individ- och familjenämnden godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. Ärendebeskrivning Individ- och familjenämnden har i april 2015 beslutat att förvaltningen ska sammanställa avvikelser i form av klagomål och synpunkter respektive lex Sarah halvårsvis samt att dessa båda avvikelsetyper ska analyseras. Stadens redovisningsplan anger att de båda avvikelsetyperna klagomål och synpunkter samt lex Sarah ska diarieföras i olika serier, vilket medför att även sammanställningen till nämnd sker i olika skrivelser för att kunna diarieföras i rätt serie. Respektive skrivelse avslutas med en sammanvägning och analys av respektive avvikelsetyp. I sammanställningen för 2015 analyserades de båda avvikelsetyperna gemensamt. I årets sammanställning genomförs separata analyser med hänvisning till att de båda avvikelsetyperna är av så olika karaktär att en gemensam analys inte ger en tydlig överblick av vad avvikelserna handlar om. Av sammanställningen går att utläsa antal och typ av missförhållanden i klagomåls-och synpunktsärenden gällande nämndens myndighetskontor och den utförda vård och omsorg som sker i nämndens regi. Yrkanden Ordföranden yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut.

15 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 (36) 248 Dnr IFN 2016/ Finansiering av nationell stödfunktion till stöd för utveckling av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst Individ- och familjenämnden godkänner att medfinansiera en nationell stödfunktion till stöd för utvecklingen av en kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst. Ärendebeskrivning Sveriges Kommuner och landsting har under de senaste åren med stöd av statliga stimulansbidrag utvecklat en stödfunktion, Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S), för att stimulera till en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst. Funktionen är parallell till den som sedan några år tillbaka finns för och finansieras gemensamt av alla landsting (NSK). NSK-S och NSK har också börjat samarbeta runt gemensamma utvecklingsfrågor som de två huvudmännen ansvarar för. Den statliga finansieringen upphör från Syftet med uppbyggnaden av stödfunktionen har varit att landets kommuner gemensamt ska hitta en form för att fortsätta det viktiga utvecklingsarbetet. NSK-S har direkta kopplingar både till olika statliga myndigheter med ansvar för kunskapsutvecklingen för den samlade socialtjänsten, dels till det regionala samarbete som finns i form av regionala stödfunktioner runt om i landet för nämndens del Västmanlands kommuner och landsting, VKL. Under de närmaste åren fortsätter utredningen av hur en nationell stödfunktion inom socialtjänsten skulle kunna finansieras av alla kommuner och landsting. För att säkra att det arbete som nu påbörjats behöver alla kommuner medfinansiera verksamheten under de kommande två åren. Förslag till finansieringsprincip är densamma som utgör grund för förbundsavgiften till SKL. För Västerås stad/de tre sociala nämnderna innebär det en kostnad på kr per/år att fördelas mellan de tre nämnderna. Yrkanden Ordföranden yrkar bifall till förvaltningens förslag till beslut. Kopia till Sveriges kommuner och landsting

16 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16 (36) 249 Dnr IFN 2016/ Lokal handlingsplan för utveckling av den sociala barn- och ungdomsvården Individ- och familjenämnden godkänner den lokala handlingsplanen samt ger sociala nämndernas förvaltning i uppdrag att lämna en delrapport under hösten 2017 och en slutrapport hösten Ärendebeskrivning Sveriges Kommuner och landsting (SKL) har tagit initiativ till en handlingsplan för den sociala barn- och ungdomsvården. SKL:s handlingsplan omfattar totalt 44 punkter där de avser att verka för en förändring. 28 av punkterna har vi valt att lägga utanför den lokala handlingsplanen. Flera av punkterna riktar SKL direkt till regeringen eller till statliga myndigheter som Socialstyrelsen, Inspektionen för vård och omsorg (IVO), Migrationsverket eller Skattemyndigheten. Våren 2016 besökte den nationella samordnaren Västerås som ett av drygt 50 kommunbesök. I och med besöket åtog sig Västerås att upprätta en lokal handlingsplan för utveckling av den sociala barn- och ungdomsvården. Den lokala handlingsplanen är uppbyggd kring 16 av SKL:s punkter. Därutöver har en punkt om rättssäkerhet lagts till. I handlingsplanen finns den nationella inriktningen beskriven tillsammans med lokala aktiviteteter. Några av aktiviteterna har redan genomförts och pågår, andra pågår men behöver utvecklas medan andra behöver genomföras och implementeras. Handlingsplanen föreslås gälla under den period nationella samordaren har sitt förordnande med delrapport efter halva tiden och en slutrapport 2018.

17 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17 (36) 250 Dnr IFN 2016/ Projekt - utvecklingsarbete som syftar till att stärka den somaliska gruppen i Västerås Västerås somalisvenska projekt Individ- och familjenämnden godkänner rapporten. Ärendebeskrivning Individ- och familjenämnden har av kommunstyrelsen fått i uppdrag att ansvara förgenomförandet av ett utvecklingsarbete som syftar till att stärka den somaliska gruppen i Västerås. Projektet är treårigt och finansieras av kommunstyrelsens reserv samt social resursfond och ska drivas i nära samverkan med somalisk svenska rådet. Uppdraget att genomföra projektet har lämnats till SFE. Efter halva projekttiden skrivs en delrapport och vid avslut en slutrapport.

18 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18 (36) 251 Dnr IFN 2016/ Trainee 2017 Individ- och familjenämnden godkänner förvaltningens förslag om traineeprogram Ärendebeskrivning 2015 genomfördes ett traineeprogram inom Sociala nämndernas förvaltnings myndighetsutövning. Programmet syftade till att ge traineerna en hållbar start i yrket som myndighetsutövare inom socialtjänsten för att på så sätt öka möjligheten att behålla dem i yrket. Arbetet inom socialtjänstens myndighetsutövning ställer höga krav på medarbetarnas kompetens inom lagstiftning men också på mer personliga egenskaper som mod och förmåga till ett gott bemötande. Fem traineer genomgick programmet och fyra av dem har kvar sin anställning inom myndighetsutövningen. Det förslag som tagits fram bygger på utvärderingen av det tidigare programmet.

19 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19 (36) 252 Dnr IFN 2015/ Tillsyn av individ- och familjeomsorgen, barn- och familjeområdet Individ och Familjenämnden godkänner förvaltningens förslag till redovisning till Inspektionen för vård och omsorg. Särskilt yttrande Tobias Revenäs (L) lämnar in ett särskilt yttrande: "Liberalerna ser ytterst allvarligt på de missförhållanden som IVO beskriver. Särskilt allvarligt är det faktum att samma missförhållanden varat i många år. Sedan 2010 har nämnden letts av en socialdemokratisk ordförande. Socialdemokraterna och dess stödpartier bär således det politiska ansvaret för de missförhållanden som helt uppenbart råder. Om S inte klarar att reda upp situationen bör S överlämna ledningen för nämnden till partier som bättre klarar att leva upp till de kvalitetskrav lagen ställer." Ärendebeskrivning Inspektionen för vård och omsorg har i beslut förelagt Individ och Familjenämnden att vid vite av kr snarast se till att: Utredningar av om socialnämnden behöver ingripa till ett barns skydd eller stöd bedrivs skyndsamt Barn ges möjlighet att framföra sina åsikter i utredningar som rör dem. Om barnet inte framför sina åsikter, ska hans eller hennes inställning så långt det är möjligt klarläggas på annat sätt Nämnden agerar till stöd och skydd för barn i tillräcklig utsträckning Inleda utredning av vad som genom ansökan, anmälan eller på annat sätt har kommit till nämndens kännedom och som kan föranleda någon åtgärd av nämnden Utan dröjsmål, och senast inom fjorton dagar, besluta att inleda eller inte inleda utredning av anmälningar som rör barn och unga Genomförandeplaner upprättas i samband med att barn och unga placeras i familjehem. Individ och Familjenämnden ska senast den 1 oktober 2016 redovisa vilka åtgärder som vidtagits, vilka som planeras och när, liksom hur nämnden ser till att åtgärderna får önskad effekt i den fortsatta handläggningen. I bifogat förslag finns redovisning av åtgärder. Kopia till Inspektionen för vård och omsorg

20 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 (36) 253 Dnr IFN 2016/ Delårsrapport 2, 2016 Individ- och familjenämnden godkänner rapporten och överlämnar den till kommunstyrelsen. Ärendebeskrivning Delårsrapport beskriver utfallet för årets första åtta månader avseende ekonomi och verksamhet samt en ekonomisk prognos för hela året. Rapporten är upprättad enligt stadsledningskontorets anvisningar. Kopia till Kommunstyrelsen

21 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21 (36) 254 Nedläggning av faderskapsutredning

22 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22 (36) 255 Nedläggning av faderskapsutredning

23 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23 (36) 256 Nedläggning av faderskapsutredning

24 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24 (36) 257 Nedläggning av faderskapsutredning

25 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25 (36) 258 Nedläggning av faderskapsutredning

26 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26 (36) 259 Ansökan till tingsrätten om särskilt förordnad vårdnadshavare

27 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27 (36) 260 Yttrande till tingsrätten om adoption

28 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 28 (36) 261 Dnr IFN 2016/ Beredning - Sammanfattning årsplan 2017 Ärendet bereddes under temaförmiddagen.

29 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 29 (36) 262 Information - Pilotprojekt Etableringsresurs Information i ärendet.

30 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 30 (36) 263 Information Sveriges kommuner och landsting "En väg in" Information i ärendet.

31 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 31 (36) 264 Information - Serveringstillståndet för Restaurang Etna Ärendet läggs till handlingarna. Särskilt yttrande Tobias Revenäs (L) lämnar in ett särskilt yttrande: "Förvaltningsrätten har i dom ogiltigförklarat den oeniga nämndens beslut rörande serveringstillstånd för Etna. Ordförande Ann-Louise Molin Östling har den 22/7 på egen hand tagit beslut att överklaga förvaltningsrättens ogiltigförklaring. Vid så kallat ordförandebeslut kräver lagen att detta anmäls på nästkommande nämndmöte. Så har inte skett. et fanns inte med i dokumentationen (en särskild pärm) över ordförandebeslut vid nämndens möte den 1/9, alltså mer än en månad efter att beslutet togs. Förutom detta rena lagbrott har Molin Östling visat prov på dåligt omdöme då hon inte på något sätt försökt involvera nämnden eller dess presidium, vare sig innan, vid eller efter sitt beslut. Molin Östling hade enkelt kunnat ringa eller maila arbetsutskottet, eller rent av kallat in detsamma. Detta underlät Molin Östling att göra. Inte ens när arbetsutskottet sammanträdde på ett ordinarie möte i mitten av augusti informerade Molin Östling om sitt agerande. Först efter att uppgifter om överklagandet läckt ut i media, och Molin Östling konfronterats med medieuppgifterna av nämndens andre vice ordförande, kom informationen om överklagandet fram. Underlåtenheten att informera nämnden om beslut tagna i dess namn är allvarlig. Vi kommer att anmäla ärendet till kommunens revisorer"

32 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 32 (36) 265 Ordförandejour v 42, oktober 2016 Individ- och familjenämndens arbetsutskott beslutar att utse Jan Andersson (S) till tillfällig ordförande den oktober Jan har rätt till den ersättning som arbetsgivardelegationen beslutat om. Ärendebeskrivning Ledamot som utses till tillfällig ordförande har rätt till ersättning med två sammanträdesarvoden för hel vecka och ett sammanträdesarvode för del av vecka. Kopia till Lönecenter

33 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 33 (36) 266 Kurser och konferenser

34 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 34 (36) 267 Slutna informationsärenden

35 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 35 (36) 268 Förvaltningsdialog

36 VÄSTERÅS STAD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 36 (36) 269 Övriga frågor Nämndinitiativ Andrahandsuthyrning vid ekonomiskt bistånd från (L) och (M) Ett nämndinitiativ lämnas in av Tobias Revenäs (L), Stefan Oszák Bengtsson (M) och Issa Hysén Bihi (M) med rubriken Andrahandsuthyrning vid ekonomiskt bistånd.

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-10-18 Ärendelista 102 Dnr 2016-000219 Översyn av kommunens köksorganisation 103 Dnr 2016-000169 Rekommendation om finansiering av nationell stödfunktion till stöd för

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 73-83

Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:50 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson (kd), Enes Bilalovic (m)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Birgitta Hedblom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-12-12 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 125-133 Sammanträdesdatum 12 december 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom äldrenämndens verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00215-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Äldrenämnden Redovisning av systematiskt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Paragrafen, Storuman , kl Ajournering för studiebesök kl STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Paragrafen, Storuman 2017-03-01, kl 09.00 12.10. Ajournering för studiebesök kl 13.15 14.30. Beslutande Patrik Persson (C) ordförande Christer Bergfors (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 61-79

Sammanträdesprotokoll 61-79 1 (8) Sammanträdesprotokoll 61-79 Sammanträdesdatum 27 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00-12:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 24 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunfullmäktigesalen

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete inom nämndens för personer med funktionsnedsättning verksamhetsområde - halvår , lex Sarah TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00144-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost: johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum (20) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 29 mars, 2016, kl

Socialnämnden Sammanträdesdatum (20) Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 29 mars, 2016, kl a 2016-03-29 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 29 mars, 2016, kl. 13.05-15.07 Beslutande Patrik Boström (S), ordförande Therese Nordlander (S) Cecilia Östergren (S) Richard With (S)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Emma Bertheussen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Plats och tid Smaragden, Folkets Hus, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef Ingvar Olsson (S) Sirpa Järvenpää, ekonom 42-51

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef Ingvar Olsson (S) Sirpa Järvenpää, ekonom 42-51 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 14.15 ande Andreas Trygg (V), ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Birgitta Hedblom (V)

Läs mer

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP)

Brith Severin (S), Alf Andersson (S), Anneli Swärd (M), Ingvar Kylestorp (C), Roger Karlsson (MP) SOCIALNÄMNDEN 2016-09-21 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, kl. 15.00-16.45 Beslutande Pat Werner (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius (KD) 2:e

Läs mer

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän m fl David Schanzer-Larsen, förvaltningschef. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Lönnbron, Ramnäs Hotell & Konferens, Ramnäs kl. 13.00 13.40 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 109-119 Sammanträdesdatum 10 november 2015 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-10:50 Ajournerades kl 09:00-09:15. Tjänstgörande ledamöter Ordförande Jazmin Pettersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 79-82

Sammanträdesprotokoll 79-82 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2018-07-02 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 79-82 Sammanträdesdatum 2 juli 2018 Plats och tid Stadshuset, C 331, kl 16:00 16:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-32

Sammanträdesprotokoll 1-32 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (37) 2019-01-31 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-32 Sammanträdesdatum Torsdag 31 januari 2019 Plats och tid Stadshuset KS-salen A287, kl 13:00-16:15 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 178-189 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-18:10 Närvarande ledamöter Ordförande Sven

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer