ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)"

Transkript

1 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna Thunell (MP) 2:e vice ordförande Jesper Brandberg (FP) Jan Andersson (S) Dorothy Bergquist (C) Joakim Widell (KD) Viktoria Högström Unell (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Patric Sjölund (SD) Nesrin Deriki Önen (S) Robert Löw (S) Cecilia Nyström (MP) Andreas Burenfjäll (KD) Issa Hysén Bihi (M) Lennart Åhl (M) Tobias Revenäs (FP) Daniel Johansson (SD) Kerstin Ånevall Lind (V) ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (11) 1. Protokollsjustering Individ- och familjenämnden föreslår 1. Viktoria Högström Unell (M) 2. Jan Andersson (S) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2. Anmälan av extra ärenden 3. Fastställande av föredragningslista Förvaltningen föreslår att ärende 1 19 är offentliga. 4. Anmälan av postlista Förteckningen över inkomna handlingar, inklusive inkomna domar, anmäls och läggs till handlingarna. 5. Anmälan av delegeringsbeslut Beslut som fattats med stöd av individ- och familjenämndens delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 22 och 29 april samt 5, 6, 7 och 11 maj. Tjänstemannabeslut och beslut inom individ- och familjs myndighetskontor. 6. Anmälan av ordförandebeslut Ordförandebeslut som har fattats med stöd av LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare i vissa fall) under perioden 23 april 20 maj anmäls och läggs till handlingarna.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (11) 7. Dnr: 2015/87-IFN Månadsstatistik 2015 Statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader. 8. Dnr: 2015/288-IFN(3) Rutin för redovisning av avvikelser i form av klagomål- och synpunker respektive lex Sarah Individ- och familjenämnden godkänner rutinen för redovisning av avvikelser i form av klagomål- och synpunkter och lex Sarah. Den som bedriver socialtjänst har ansvar för att ta emot och utreda klagomål och synpunkter på verksamhetens kvalitet. Verksamheten är också skyldig att utreda och åtgärda missförhållanden enligt lex Sarah. Nämnden har när det gäller den egna verksamheten, dvs myndighetsutövningen inom förvaltningen, ett direkt ansvar att åtgärda och förebygga missförhållanden. När det gäller utförd vård och omsorg är nämndens ansvar begränsat till att genom avtalsuppföljningar följa kvalitén i den utförda vården och omsorgen. För att få kännedom om avvikelsehanteringen hos utförare/leverantörer har beställarnämnden tidigare ombett utförare/leverantörer att inkomma med tertialrapporter gällande detta. Beställarnämnden föreslås nu inta en mer aktiv hållning för att följa upp avvikelser hos utförare/leverantörer genom att två gånger per år genomföra en avtalsuppföljning avseende hanteringen av avvikelser hos utförare/leverantörer. Redovisning av avvikelser till nämnden (klagomål- och synpunker respektive lex Sarah) avseende myndighetsutövning samt utförd vård och omsorg föreslås ske två gånger per år i samband med tertial två och som en del i verksamhetsberättelsen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 20 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 9. Dnr: 2015/363-IFN(2) Redovisning synpunkter och klagomål, tertialrapport Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna redovisningen. Under första tertialet 2015 har 15 synpunkter eller klagomål inkommit. Av dessa gäller en utförd vård och omsorg resterande gäller socialkontoren/myndighetsutövning.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (11) Sociala nämndernas förvaltning har den 30 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 10. Dnr: 2015/364-IFN(2) Redovisning Lex Sarah anmälningar, tertial 1, 2015 Individ och familjenämnden beslutar att godkänna redovisningen. Sju stycken rapporter enligt lex Sarah avseende myndighetsutövningen inom IFN har inkommit under första tertialet Samtliga avser socialkontor barn- och ungdom utredning. Sociala nämndernas förvaltning har den 30 april 2015 lagt fram förslag till beslut 11. Dnr: 2015/365-IFN(4) Redovisning av Hälso- och sjukvårdsindikatorer, tertial 1, 2015 Individ- och familjenämnden godkänner rapporten om den samlade redovisningen av hälso- och sjukvård samt beslutar att lex Mariaanmälningar ska ingå i den samlade rapporteringen. Individ- och familjenämnden beslutar också att redovisning framgent ska ske två gånger per år, per 31 augusti och per 31 december. De senaste två åren har hälso- och sjukvårdsindikatorer redovisats för nio olika områden på årsbasis. Diskussioner har förts i nämnden om möjligheten att redovisa per tertial. I ett försök att förenkla redovisningen har nu en webbenkät arbetats fram och använts. Den redovisning som nu görs ska ses som en så kallad baslinjemätning. I enkäten efterfrågas utöver antal avvikelser inom de nio olika områdena, också antal allvarliga händelser och hur många av dem som lett till en lex Mariaanmälan. Lex Mariaanmälningar har tidigare lagts fram som enskilt ärende till nämnd, men i och med möjligheten att nu redovisa en samlad bild av hälso- och sjukvård förslås att nu och framöver redovisa tillsammans. På samma sätt som förslaget om redovisning av klagomål och synpunkter samt lex Sarah, föreslås att den här samlade redovisningen fortsättningsvis sker två gånger per år, dels per 31 augusti och dels per 31 december. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 11 maj 2015 lagt fram förslag till beslut.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (11) 12. Dnr: 2015/181-IFN(5) Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med föreningen kvinnohuset Individ- och familjenämnden godkänner förslaget till avtal om IOP/partnerskap med Föreningen Kvinnohuset samt ger direktören i uppdrag att träffa avtal med dem. Individ- och familjenämnden (IFN) har inom ramen för föreningsbidrag tillhandahållit ekonomiskt bidrag till ett flertal föreningar inom civilsamhället. Urvalet av föreningar som erhållit föreningsbidrag har varit de som bedrivit verksamhet som ansetts gynna nämndens målsättningar och dess målgrupp. I socialtjänstlagen 5 kap 11 stipulerar att en socialnämnd särskild ska beakta kvinnor som är eller har blivit utsatta för våld. Att en kommun kan erbjuda kommuninnevånare som utsatts för våld i nära relation är således delvis lagreglerat. Socialnämnden kan dock överlämna genomförande av en insats enligt SoL till enskild utförare t ex. ideell förening. Kvinnoföreningen är en organisation som tidigare fått föreningsbidrag från IFN. Bidraget har finansierat Kvinnoföreningens verksamhet avseende kvinnojouren, Tjejjouren Ronja och utåtriktad verksamhet. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 29 april 2015, lagt fram förslag till beslut. 13. Dnr: 2015/369-IFN(4) Lajv på Östra Holmen Individ- och familjenämnden beslutar att bevilja medel kr till barn och utbildningsförvaltningen för genomförande av sommarlovsaktivitet 2015, Lajv på Östra holmen. Medel tas från särskilt avsatta medel för barn i ekonomiskt utsatta familjer. Kommunstyrelsen har tilldelat medel, 1 mnkr till individ- och familjenämnden för gemensamma aktiviteter som kan underlätta situationen för barn som lever i ekonomiskt utsatta familjer. Nämnden har tidigare beslutat att fördela medel till koloniverksamhet och föreningsaktiviteter under Kvarstående medel föreslås användas till en tidigare prövad och uppskattad aktivitet, lajv på Östra Holmen som planeras av barn och utbildningsförvaltningen.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (11) 14. Dnr: 2013/842-IFN(15) Medel ur social resursfond i syfte att underlätta nyanlända flyktingars och övriga invandrares integration Individ- och familjenämnden tar del av delrapporterna för de båda projekten inom social resursfond och beslutar lägga informationen till handlingarna. Individ- och familjenämnden har genom beslut i Kommunstyrelsen beviljats medel från social resursfond för två projekt för förbättrad information och vägledning till flyktingar samt samverkan med arbetsförmedlingen kring etableringsinsatser för att fler flyktingar ska bli självförsörjande. Kommunstyrelsen har begärt en delredovisning av projekten som har överlämnats till stadsledningskontoret. 15. Dnr: 2015/300-IFN(1) Ordförandejour individ- och familjenämnden sommaren 2015 Individ- och familjenämnden beslutar att utse Joakim Widell, Stefan Bengtsson Svärd, Jan Andersson, Dorothy Bergkvist och Viktoria högström Unell, till tillfälliga ordföranden enligt nedanstående schema under perioden v med rätt till den ersättning som arbetsgivardelegationen beslutat om. Den vecka man har ordförandejouren bör man vara i Västerås så att man har möjlighet att komma i kontakt med den som behöver ett ordförandebeslut. Man bör också kunna vara med på eventuella extra AU:n i stadshuset. v. 25 Joakim Widell v. 26 Stefan Bengtsson Svärd v. 27 Jan Andersson v. 28 Dorothy Bergkvist v. 29 Jan Andersson v. 30 Viktoria Högström Unell v. 31 Dorothy Bergkvist? v. 32 v. 33 Ledamöter som utses till tillfälliga ordföranden v har rätt till ersättning med två sammanträdesarvoden för hel vecka och ett sammanträdesarvode för del av vecka.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (11) 16. Dnr: 2015/325-IFN(4) Mötesplats för EU-migranter som vistats i Västerås Stad januari - april 2015 Individ och familjenämnden beslutar att godkänna förvaltningens rapport gällande mötesplatsen för utsatta EU-medborgare som nämnden bedrivit i samverkan med Västerås stadsmission under januari till och med april 2015 och översänder ärendet till Kommunstyrelsen för kännedom. Individ och familjenämnden har under perioden 7 januari till och med 30 april 2015 bedrivit verksamhet som syftar till att stödja de utsatta EUmedborgare som visats i Västerås med basala behov såsom att sköta sin hygien, tvätta, rådgivning, vägledning och stöd. Verksamheten har bedrivits i form av en mötesplats två timmar varje vardag på Eken i samverkan med Västerås Stadsmission som idéburet offentligt partnerskap. Västerås stadsmission har drivit, organiserat och samordnat den praktiska stödverksamheten inkl volontärsmedverkan på Eken. Volontärerna har bestått av frivilliga från flera trossamfund och organisationer i Västerås. Individ och familjenämden har utgett ekonomisk ersättning för detta med kr, stått för lokal samt att myndighetskontor Mottagning Individ och familj och Socialkontor ekonomi medverkat en dag per vecka på plats för att kunna ge information, råd och vägledning till målgruppen. Genom att finnas på plats har myndighetskontoren kunnat fånga behov och ta emot ansökan om bistånd på plats eller genom att hänvisa till socialkontoret. Utöver detta har projektet Ny i Västerås medverkat med tolkar från mitten av februari, ca 8 tillfällen. Folkhälsobyrån har medverkat utan ersättning med sjuksköterska vid flera tillfällen för att ge basal sjukvård och rådgivning. De behov och frågor som varit vanligast förekommande utöver möjligheterna att duscha, tvätta, fika och få kläder via Stadsmissionen har handlat om att besökarna önskat möjligheter till bostad och övernattning. Det räcker med enklare härbärge. Man inte vill tigga utan ha arbete, försörja sig och kunna skicka hem pengar. Många har sökt ekonomisk hjälp till hemresa. Hjälp med olika hälsorelaterade problem har också efterfrågats. De flesta, om inte alla, som besökt Eken har saknat sjukförsäkring. Antal besök per månd har varit jan 38, feb 202, mars 114 och april 45. Totalt 399 besök. Besöksfrekvensen var högst då det var som kallast under februari med 5,18 besökare i snitt per dag. Den äldsta besökaren var född 1962 och den yngsta Drygt 30 % av besökarna har varit kvinnor och knappt 70 % män. Förvaltningen bedömer i ihop med Västerås Stadsmission att verksamheten fyllt sitt syfte. Verksamheten kom igång snabbt efter beslut och samverkan har fungerat väl mellan de olika aktörerna och det har hela

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (11) tiden funnits volontärer. En framgångsfaktor utöver den väl fungerande samverkan, har varit att Stadsmissionens samordnare talar rumänska och har kunnat vardagstolka. Samordnaren har även kunnat bedriva ett visst uppsökande arbete i syfte att bl a informera målgruppen på olika håll i staden om mötesplatsen. Andra gemensamma erfarenheterna är att lokalen visat sig för liten med begränsade möjligheter till tvätt och tork samt avsaknad av kök och förrådsmöjligheter till kläder och annan utrustning. Öppettiderna har inte passat de som arbetar eller tigger särskilt väl. Lokalerna som används som akutboende och härbärge nattetid och byggnaden som inrymmer ett omvårdnadsboende för äldre med beroendeproblematik, är heller ingen lämplig miljö för barn. Sociala nämndernas förvaltning har 6 maj lagt fram förslag till beslut. 17. Dnr: 2015/125-IFN(11) Fördyring av byggnation avseende lokaler för ensamkommande barn på Adelsögatan Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna fastighetskontorets redogörelse och lägga den till handlingarna. Individ- och familjenämnden beslutade , IFN 43, att uppdra till fastighetskontoret att återkomma till individ- och familjenämnden med en skriftlig redogörelse för orsakerna till kostnadsökningen för ombyggnation av fastigheten Adelsögatan 6. Preliminär årlig tilläggshyreskostnad som presenterades för nämnden innan genomförd upphandling var kr. Efter genomförd upphandling har fastighetskontoret lämnat en ny preliminär tilläggshyresoffert på kr som ligger till grund för IFNs beslut att uppdra till fastighetskontoret att genomföra ombyggnationen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 27 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 18. Dnr: 2015/123-IFN(14) Fördyring av byggnation avseende gruppbostad Skillsta Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna fastighetskontorets redogörelse och lägga den till handlingarna.

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (11) Individ- och familjenämnden beslutade , IFN 44, att uppdra till fastighetskontoret att återkomma till individ- och familjenämnden med en skriftlig redogörelse för orsakerna till kostnadsökningen för byggnationen på Skillsta. Preliminär årshyreskostnad som presenterades för nämnden innan genomförd upphandling var kr. Efter genomförd upphandling har fastighetskontoret lämnat en ny preliminär hyresoffert på kr som ligger till grund för IFNs beslut att uppdra till fastighetskontoret att genomföra byggnationen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 27 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 19. Dnr: 2015/180-IFN(3) Delegationsordning individ- och familjenämnden Individ- och familjenämnden beslutar godkänna de föreslagna förändringarna i delegationsordningen. Individ och familjenämndens delegationsordning föreslås förändras i vissa delar, främst med anledning av anpassning till gällande lagstiftning men i någon del också för att effektivisera handläggningen. Sociala nämndernas förvaltning har, i en skrivelse den 4 maj 2015, lagt fram förslag till beslut. HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL 20. Dnr: 2015/32-IFN(1) Delårsrapport 1, 2015 Individ- och familjenämnden beslutar godkänna rapporten och överlämnar den till kommunstyrelsen. Nettokostnaden för individ- och familjenämnden uppgår efter fyra månader till 247,6 mnkr. Nettobudgeten för samma period är 246,7 mnkr. Prognosen till årets slut beräknas till 742,5 mnkr, vilket är 2,4 mnkr högre än budget. Det beräknade underskottet motsvarar 0,3 procent av nämndens budgetram på 740,1 mnkr. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse, daterad 13 maj 2014, lagt fram förslag till beslut.

10 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 10 (11) 21. Dnr: 2015/335-IFN Gemensam värdegrund för Västerås stad Individ- och familjenämnden godkänner förvaltningens förslag till yttrande och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat förslag till Gemensam värdegrund för Västerås till samtliga nämnder och styrelser. Västerås stad har under många år haft en i huvudsak gemensam värdegrund utifrån en humanistisk syn på människors vilja att vara delaktiga, kunna påverka sitt arbete och sin arbetsplats. Det har dock inte funnits någon gemensam skrivning kring detta. Dialog om förslagen till denna värdegrund har bland annat förts med koncernledningsgruppen bestående av samtliga förvaltnings- och bolagschefer och chefsforum där stadens samtliga chefer deltar. Efter diskussion och synpunkter från medlemmar i kommunstyrelsen ser förslaget ut som följer: Alltid bästa möjliga möte! - Öppenhet och kreativitet för lärande och utveckling - Samarbete och handlingskraft för resultat - Ansvarstagande och delaktighet för kvalitet och effektivitet - Respekt och omtanke för de människor vi möter Värdegrunden är i samklang med de grundläggande värderingarna för samhällets socialtjänst - demokrati, jämlikhet, solidaritet och trygghet, 1 kap, 1, Socialtjänstlagen, den lagstiftning som är grundläggande för de tre sociala nämnderna. Sociala nämnderna förvaltning instämmer i förslaget och har inga ytterligare förslag till förändringar. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 21 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 22. Dnr: 2015/277-IFN(7) Serveringstillstånd - Ängsö Golfkrog 23. Dnr: 2015/330-IFN Tillsynsärende - Socialtjänsten barn och unga i Västerås stad

11 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 11 (11) 24. Dnr: 2015/341-IFN Tillsynsärende - klagomål från enskild angående nämndens handläggning av ett barnavårdsärende 25. Ansökan till tingsrätten om tillsättande av särskild förordnad vårdnadshavare 26. Ansökan till tingsrätten om tillsättande av särskild förordnad vårdnadshavare 27. Dnr: 2015/409-IFN Beredningsärende - Besparingsförslag budget Dnr: 2015/410-IFN Beredningsärende - Besparingsförslag budget Beredningsärende - Revidering av Handlingsplan för hemlöshet 30. Slutna informationsärenden 31. Kurser och konferenser 32. Förvaltningsdialog 33. Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 november 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (36) 2016-09-29 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 238-269 Sammanträdesdatum 29 september 2016 Plats och tid Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63-95

Sammanträdesprotokoll 63-95 1 (13) Sammanträdesprotokoll 63-95 Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30-12:40 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2016-09-01 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 200-237 Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning Redovisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) 2016-06-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 167-199 Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00 15:45 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 96-130 Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00-16:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 162-190 Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl. 14:00 17.20 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 19 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 62-97

Sammanträdesprotokoll 62-97 1 (17) I Sammanträdesprotokoll 62-97 Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:30 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Tisdag 20 juni 2017 (OBS tisdag!) Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 30 mars 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) 2018-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 122-142 Sammanträdesdatum Torsdag 24 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-10-18 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl. 13:00 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 262-291 Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-18:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-70

Sammanträdesprotokoll 36-70 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-02-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 36-70 Sammanträdesdatum 23 februari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:05 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista utan individärenden

Kallelse och föredragningslista utan individärenden KALLELSE 1 (10) 2016-12-14 Kallelse och föredragningslista utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (10) 2019-05-15 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 23 maj 2019 Plats och tid Ledamöter Ersättare OBS!!!

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-155 Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (12) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 09:00 OBSERVERA

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), Klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (49) 2016-10-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 270-309 Sammanträdesdatum 27 oktober 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:26 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (47) 2017-10-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 261-300 Sammanträdesdatum Torsdag 26 oktober 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande

Läs mer

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017

Individ- och familjenämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (38) 2017-06-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 162-194 Sammanträdesdatum Torsdag 20 juni 2017 Plats och tid KS-sal (Stadshuset rum A287), kl. 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2018-11-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 247-272, utan sekretess Sammanträdesdatum Onsdag 21 november 2018 Plats och tid Schenströmska herrgården, Ramnäs,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN

Sammanträdesprotokoll UTAN INDIVIDÄRENDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) 2016-12-22 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 348-383 UTAN INDIVIDÄRENDEN Sammanträdesdatum Torsdag 22 december 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2017-05-24 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 134-161 Sammanträdesdatum Onsdag 24 maj 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 09:00- Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (15) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 september 2014 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Avstämning budget 2015

Avstämning budget 2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-20 Dnr: 2015/53-IFN-041 Urban Soneryd - aj744 E-post: urban.soneryd@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Avstämning budget 2015

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) 2018-04-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 97-121 Sammanträdesdatum Torsdag 26 april 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-16:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 18 juni 2014 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) 2018-06-19 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 143-164 Sammanträdesdatum Tisdag 19 juni 2018 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess

Sammanträdesprotokoll , utan sekretess SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2018-08-23 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 171-201, utan sekretess Sammanträdesdatum Torsdag 23 augusti 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-15:45

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 11:15 Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Ej tjänstgörande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 68-94

Sammanträdesprotokoll 68-94 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (31) 2019-03-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 68-94 Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 3 oktober 2012 Plats och tid Stockholm, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (12) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 23 maj 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 28 februari 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) 2018-12-20 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 273-301 Sammanträdesdatum Torsdag 20 december 2018 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:30 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-35

Sammanträdesprotokoll 1-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (39) 2017-01-26 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 1-35 Sammanträdesdatum Torsdag 26 januari 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00-17:00 Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden

Kallelse och föredragningslista, utan individärenden KALLELSE 1 (11) 2019-08-21 Kallelse och föredragningslista, utan individärenden Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 29 augusti 2019 Plats och tid Stadshuset A287,

Läs mer

Malmö stads handlingsplan för arbetet med fattiga och socialt utsatta EU-medborgare i Malmö

Malmö stads handlingsplan för arbetet med fattiga och socialt utsatta EU-medborgare i Malmö Sociala resursförvaltningen Malmö stads handlingsplan för arbetet med fattiga och socialt utsatta EU-medborgare i Malmö 2015-03-17 Sociala resursförvaltningen Innehåll Bakgrund... 2 Särskilda insatser

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Bernt Bergsten. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.55 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden

Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2016-11-17 Diarienummer SCN-2016-0380 Socialnämnden Överenskommelse med Uppsala Stadsmission om verksamhetsbidrag för dagcentret Crossroads under perioden

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 9-18

Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträdesprotokoll 9-18 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Onsdagen den 25 februari 2009 Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:15 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson

Läs mer