Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice ordförande Magnus Johansson (S) 2:e vice ordförande Satu Hongistu Andersson (FP) Lena Söderberg (S) Camilla Bohm Coleman (C) Joaquina Escobar (KD) Rodrigo Romo (M) Thomas Frisk (M) Tomas Brun (SD) Viktor Gustavsson (S) Susanne Jörgensen (S) Joakim Mukuasa (S) Magnus Ekblad (C) Hanna Dönsberg (MP) Anette Hult (M) Adeline Ek (M) Ragnhild Källberg (FP) Bernt Kvist (SD)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (8) ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND! Max 15 minuter 1. Protokolljustering utser: 1. Tomas Brun (SD) eller 2. Magnus Johansson (S) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2. Anmälan av extra ärenden 3. Fastställande av föredragningslista fastställer föredragningslistan samt beslutar att ärende 1-10 är öppna ärenden. 4. Anmälan av postlista Postlistan anmäls och läggs till handlingarna. 5. Anmälan av delegationsbeslut Följande beslut som fattats med stöd av s delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. 1. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll den 6 maj Tjänstemannabeslut enligt bifogad postlista 3. Tjänstemannabeslut i individärenden (LSS, SoL och bostadsanpassningsbidrag) Listor på delegationsbeslut i individärenden samt ordförandebeslut finns i pärmen som cirkulerar på nämndssammanträdet.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (8) 6. Information - Månadsstatistik Månadsstatistiken anmäls och läggs till handlingarna. 7. Dnr: 2015/98-NF Rutin för redovisning av avvikelser i form av klagomål- och synpunker respektive Lex Sarah godkänner rutinen för redovisning av avvikelser i form av klagomål- och synpunkter och Lex Sarah. Den som bedriver socialtjänst har ansvar för att ta emot och utreda klagomål och synpunkter på verksamhetens kvalitet. Verksamheten är också skyldig att utreda och åtgärda missförhållanden enligt Lex Sarah. Nämnden har när det gäller den egna verksamheten, d.v.s. myndighetsutövningen inom förvaltningen, ett direkt ansvar att åtgärda och förebygga missförhållanden. När det gäller utförd vård och omsorg är nämndens ansvar begränsat till att genom avtalsuppföljningar följa kvalitén i den utförda vården och omsorgen. För att få kännedom om avvikelsehanteringen hos utförare/leverantörer har beställarnämnden tidigare ombett utförare/leverantörer att inkomma med tertialrapporter gällande detta. Beställarnämnden föreslås nu inta en mer aktiv hållning för att följa upp avvikelser hos utförare/leverantörer genom att två gånger per år genomföra en avtalsuppföljning avseende hanteringen av avvikelser hos utförare/leverantörer. Redovisning av avvikelser till nämnden (klagomål- och synpunker respektive Lex Sarah) avseende myndighetsutövning samt utförd vård och omsorg föreslås ske två gånger per år i samband med tertial två och som en del i verksamhetsberättelsen. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 20 april 2015 lagt fram 8. Dnr: 2015/114-NF(1) Redovisning Lex Sarah anmälningar, tertial 1, 2015 beslutar att godkänna redovisningen.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (8) Myndighet/biståndshandläggning Under första tertialet 2015 har inga rapporter enligt Lex Sarah avseende myndighetsutövningen/ biståndsenheten inom NF inkommit. Utförd vård och omsorg Under första tertialet 2015 har det inkommit information om en anmälan enligt Lex Sarah avseende utförd vård och omsorg inom Nämnden för personer med s verksamhetsområde. Anmälan avser verksamhet inom Humana Assistans AB. Missförhållandet har av vårdgivaren själv bedömts utgöra en risk för allvarligt missförhållande och anmälts till IVO. Risken för missförhållande uppstod vid ordinarie personals frånvaro vid utförande av personlig assistans. Den enskilde hade riskerat att bli utan tillsyn, men då färdtjänstpersonal agerat för den enskilde inträffade inget missförhållande. Vårdgivaren har vidtagit åtgärder på en strukturell nivå för att komma till rätt med missförhållandet. Sociala nämndernas förvaltning har den 30 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 9. Dnr: 2015/113-NF(2) Redovisning synpunkter och klagomål, tertialrapport beslutar att godkänna redovisningen. Under det första tertialet 2015 har det inkommit 15 synpunkter eller klagomål till nämnden för personer med. Tre av de inkomna klagomålen gällde biståndsenheten och de övriga 12 rörde utförandet av vård och omsorg. Sociala nämndernas förvaltning har den 30 april 2015 lagt fram förslag till beslut. 10. Dnr: 2015/115-NF(4) Redovisning av Hälso- och sjukvårdsindikatorer, tertial 1, 2015 godkänner rapporten om den samlade redovisningen av hälso- och sjukvård samt beslutar att Lex Maria-anmälningar ska ingå i den samlade rapporteringen. Nämnden beslutar också att redovisning framgent ska ske två gånger per år, per 31 augusti och per 31 december.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (8) De senaste två åren har hälso- och sjukvårdsindikatorer redovisats för nio olika områden på årsbasis. Diskussioner har förts i nämnden om möjligheten att redovisa per tertial. I ett försök att förenkla redovisningen har nu en webbenkät arbetats fram och använts. Den redovisning som nu görs ska ses som en så kallad baslinjemätning. I enkäten efterfrågas utöver antal avvikelser inom de nio olika områdena också antal allvarliga händelser och hur många av dem som lett till en Lex Mariaanmälan. Lex Mariaanmälningar har tidigare lagts fram som enskilt ärende till nämnd, men i och med möjligheten att nu redovisa en samlad bild av hälso- och sjukvård förslås att nu och framöver redovisa tillsammans. På samma sätt som förslaget om redovisning av klagomål och synpunkter samt Lex Sarah, föreslås att den här samlade redovisningen fortsättningsvis sker två gånger per år, dels per 31 augusti och dels per 31 december. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 11 maj 2015 lagt fram HÄR SLUTAR DEN ÖPPNA DELEN AV SAMMANTRÄDET 11. Dnr: 2015/106-NF Gemensam värdegrund för Västerås stad godkänner förvaltningens förslag till yttrande och överlämnar det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat förslag till Gemensam värdegrund för Västerås till samtliga nämnder och styrelser. Västerås stad har under många år haft en i huvudsak gemensam värdegrund utifrån en humanistisk syn på människors vilja att vara delaktiga, kunna påverka sitt arbete och sin arbetsplats. Det har dock inte funnits någon gemensam skrivning kring detta. Dialog om förslagen till denna värdegrund har bland annat förts med koncernledningsgruppen bestående av samtliga förvaltnings- och bolagschefer och chefsforum där stadens samtliga chefer deltar. Efter diskussion och synpunkter från medlemmar i kommunstyrelsen ser förslaget ut som följer: Alltid bästa möjliga möte!

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (8) Öppenhet och kreativitet för lärande och utveckling Samarbete och handlingskraft för resultat Ansvarstagande och delaktighet för kvalitet och effektivitet Respekt och omtanke för de människor vi möter Värdegrunden är i samklang med de grundläggande värderingarna för samhällets socialtjänst - demokrati, jämlikhet, solidaritet och trygghet, 1 kap, 1, Socialtjänstlagen, den lagstiftning som är grundläggande för de tre sociala nämnderna. Sociala nämnderna förvaltning instämmer i förslaget och har inga ytterligare förslag till förändringar. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 21 april 2015 lagt fram 12. Dnr: 2015/108-NF(2) Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård (SOU 2015:20) beslutar att godkänna yttrandet och överlämna det till Kommunstyrelsen. Kommunen har beretts tillfälle att yttra sig över betänkandet av utredningen om betalningsansvarslagen - Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård (SOU 2015:20). Uppdraget för utredningen har varit att göra en översyn av betalningsansvarslagen (BAL) med syftet att åstadkomma en god vård, där ledtiderna mellan sluten vård på sjukhus och vård och omsorg i det egna hemmet, eller i särskilt boende, ska kunna hållas så korta som möjligt, samt att onödig vistelse på sjukhus ska kunna undvikas för utskrivningsklara patienter. delar utredningens syn på att sjukhus inte är en optimal plats att vistas på för en skör och äldre person, eller en person med psykisk, samt att den öppna vården behöver vara mer involverad i planeringen av den fortsatta vården för patienter som skrivs ut från sjukhuset. Det finns dock reella och praktiska problem med förslaget som behöver lösas. De utmaningar vi står inför, både kommun och landsting, kommer inte att lösas av förslaget och förslaget kommer knappast med automatik att leda till god vård, förkortade ledtider och onödiga sjukhusvistelser. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 12 maj 2015 lagt fram

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (8) 13. Dnr: 2015/64-NF(7) Upphandling av basansvar för personlig assistans beslutar tilldela anbudsgivare nummer ett (1) driften av Basansvar personlig assistans. Avtalstid är med möjlighet till förlängning på 18 månader. Anbudsvinnare måste uppvisa giltigt tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg, IVO innan avtalet träder i kraft. Nämnden uppdrar till direktören att teckna avtal med vald anbudsgivare. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Anbud som har kommit in har klarat de uppställda kvalificerings- och kvalitetskraven. Utöver dessa krav har tre nivåer med kriterier avseende metoder att ta emot anmälan om uppdrag utvärderats. Anbudsgivaren har idag möjlighet att ta emot anmälan om uppdrag via telefon, SMS, och E- post och kommer införa möjlighet att ta emot anmälan om uppdrag via ett webbaserat formulär tillgängligt via dator, surfplatta och smartphone. Dessa utvärderingskriterier har viktats i form av ett mervärde som anbudsgivaren har fått dra av från det angivna anbudspriset i jämförelsen. Den vinnande anbudsgivaren uppfyller samtliga krav på formalia och kvalitet och har ett anbudspris som ligger inom nämndens ramar för denna upphandling. Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 8 maj 2015 lagt fram 14. Dnr: 2015/32-NF(1) Delårsrapport 1, 2015 Nämnden godkänner delårsrapporten. Delårsrapporten följer stadsledningskontorets anvisningar. Prognosen pekar på ett underskott som huvudsakligen har sitt ursprung i boendestöd, personlig assistans och daglig verksamhet. Som ett led i att försöka bromsa kostnadsutvecklingen fattade nämnden i november 2014 beslut om reducerad uppräkning av ersättningsnivåerna 2015 inom boendestöd enligt LOV. I januari 2015 beslutade nämnden även att reducera uppräkningen 2015 av ersättningarna till den direktbeställda egenregiverksamheten och att fortsatt se över riktlinjer avseende boendestöd i syfte att minska

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (8) kostnaden. Nämnden fattade också i mars 2015 beslut om att uppdra åt förvaltningen att se över ersättningsnivåerna för daglig verksamhet enligt LOV. Förvaltningen arbetar med uppdragen avseende riktlinjer för boendestöd samt ersättningsnivåer inom daglig verksamhet för att återkomma till nämnden med separata Sociala nämndernas förvaltning har i skrivelse den 13 maj 2015 lagt fram 15. Skriftlig beredning - Daglig verksamhet, ersättningsnivåer 16. Skriftlig beredning - Budget Skriftlig beredning - Handlingsplan beställning och upphandling 18. Skriftlig beredning - Förfrågningsunderlag Rönnbergastigen och Tråddragargatans gruppbostäder Handlingar utskickade med kallelsen på sekretesspapper. Återlämnas till nämndsekreteraren på sammanträdet. 19. Slutna informationsärenden 20. Kurser och konferenser 21. Förvaltningsdialog 22. Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-05-11 Dnr: 2015/115-NF-751 Ann Östling - au996 E-post: ann.ostling@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning Redovisning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-155 Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 61-79

Sammanträdesprotokoll 61-79 1 (8) Sammanträdesprotokoll 61-79 Sammanträdesdatum 27 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00-12:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Alltid bästa möjliga möte!

Alltid bästa möjliga möte! TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-04-27 Dnr: 2015/335-IFN-010 Karin Bodlund - aw800 E-post: karin.bodlund@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Individ- och familjenämnden Förslag

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 18 december 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-02-14 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 22 februari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 februari 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

ANSLAGSBEVIS. Marie-Louise Andersson. Börje Eriksson. Sören Mårtensson. Kommundelsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.10 ande Börje Eriksson (S), ordf Tobias Hellberg Söderhäll (S), vice ordf Jenny Björklöv (S) ersättare Åsa Göransson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Ledamöter Stora Konferensrummet, Strömstadsbostäder, 13:00 17:00

Läs mer

Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah. Antagen av socialnämnden Dnr: SN 2015/0132

Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah. Antagen av socialnämnden Dnr: SN 2015/0132 Riktlinjer för missförhållanden enligt Lex Sarah Antagen av socialnämnden 2015-09-02 Dnr: SN 2015/0132 Innehåll Inledning... 2 Syfte... 2 Information om rapporteringsskyldighet... 2 Anställda rapporterar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-11-22 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Birgitta Westman (S) Ingvor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah-anmälningar inom socialtjänsten 2017

Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah-anmälningar inom socialtjänsten 2017 Tertialrapport 1 om enskilda klagomål och lex Sarah-anmälningar inom socialtjänsten 2017 Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget

Avvikelser, klagomål. och synpunkter inom. Vård- och omsorgsnämnden. verksamheter. Antaget RIKTLINJE Avvikelser, klagomål och synpunkter inom vård- och omsorgsnämndens verksamheter Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-02-26 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 23 maj 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist (V) Ann-Christine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 18.30-20.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) 2:e vice ordförande Lena Forsberg (M)

Läs mer

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3

Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2015-05-27 Diarienummer SCN-2015-0183 Socialnämnden Inspektionen för vård och omsorg: Meddelande om inspektion, dnr 8.5-12415/2015-3 Förslag till beslut

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 17 Upphandling avseende särskilt boende (SÄBO) 2017 4 18 Uppföljning Norlandia Care 2016 5 19 Underrättelse om beslut från

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-24 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00105-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Äldrenämnden Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Maria Åling. Vårdens regelverk

Maria Åling. Vårdens regelverk 2016-01 19 Maria Åling Vårdens regelverk Föreskrift, En föreskrift är bindande REGLER som skapats genom ett beslut i något offentligt organ. En föreskrift meddelas genom LAG eller FÖRORDNING eller, på

Läs mer

Tertialrapport 3 om anmälan från enskild och lex Sarah inom Socialtjänsten 2017

Tertialrapport 3 om anmälan från enskild och lex Sarah inom Socialtjänsten 2017 Tertialrapport 3 om anmälan från enskild och lex Sarah inom Socialtjänsten 2017 Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial till självkostnadspris,

Läs mer

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD)

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD) Protokoll 1 (14) Beslutande organ Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan 17.00 19.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M) Solweig Sundblad,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Ändring i äldrenämndens delegationsordning och fastställande av rutiner för 14 kap 3-7 socialtjänstlagen, lex Sarah

Ändring i äldrenämndens delegationsordning och fastställande av rutiner för 14 kap 3-7 socialtjänstlagen, lex Sarah 2012-01-10 1 (8) Äldrenämnden Ändring i äldrenämndens delegationsordning och fastställande av rutiner för 14 kap 3-7 socialtjänstlagen, lex Sarah Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse den 10 januari 2012 Sammanfattning

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Orvar Andersson (KD)

Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Roger Magnusson (S)

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 17 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2015-06-08 1 (15) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-06-16 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Tjänstemän Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan

Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset. 2 Granskning av dagverksamheten Solgläntan KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (14) Datum 2016-01-27 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Muntlig information om Nestor - FoU center

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Kulturnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Marita Öberg Molin Sammanträdesdatum 25 november 2014 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 09:00 Ledamöter Ordförande Marita

Läs mer

Tertialrapport 2 om anmälan från enskild och lex Sarah inom socialtjänsten 2017

Tertialrapport 2 om anmälan från enskild och lex Sarah inom socialtjänsten 2017 Tertialrapport 2 om anmälan från enskild och lex Sarah inom socialtjänsten 2017 Du får gärna citera Inspektionen för vård och omsorgs texter om du uppger källan, exempelvis i utbildningsmaterial till självkostnadspris,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl , ajournering kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl , ajournering kl Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl.17.30-20.00, ajournering kl 18.20-19.15 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist

Läs mer

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida.

Bestämmelserna om lex Sarah (SOSFS 2011:5) hittar du på Socialstyrelsens hemsida. RIKTLINJE FÖR LEX SARAH inom vård- och omsorgsförvaltningen Handläggare: Socialt ansvarig Beslutsdatum: 2018-10-01 samordnare (SAS) Enhet: Central administration Reviderad: Beslutad av SAS Inledning Lex

Läs mer

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande.

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande. Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering 2013-11-06, rev. 2015-03-30 1(6) Linda Svensson 046-35 64 55 linda.svensson@lund.se Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering Dnr VOO 2013/0191

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-04-29. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 28 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 22-36

Sammanträdesprotokoll 22-36 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-02-19 Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll 22-36 Sammanträdesdatum 19 februari 2019 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 13:00-14:35 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer VOO 2019/0015 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund, klockan 17.00 20.35 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-04-03, kl. 18:30-20:25 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-21 1 (19) Plats och tid Mejerigatan 4 Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 Kallade ledamöter För kännedom Margareta Johansson (KD), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska/alb Reviderad Kommunstyrelsen 2017-05-30, 105 Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 127-157

Sammanträdesprotokoll 127-157 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-157 Sammanträdesdatum 27 augusti 2014 Plats och tid A287, kl 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Carl-Johan Norström (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Bilagor Avstämning budget 2015 NF

Bilagor Avstämning budget 2015 NF TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-20 Dnr: 2015/39-NF-041 Jan Bäversten - snsjb02 E-post: jan.baversten@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman

Tjänstgörande ersättare: N Axelsson (M) för S-G Fransson (C), E-K Hjalmarsson (S) för K Olofsson (S) Ordförande Tommy Bohman 2018-12-13 1 (20) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset vån. 1 kl. 13.30-16.15 Beslutande T Bohman (S), ordf.; L Lööw (S); M Högberg (VF); P Brannestam (VF); A Bengtsson (M); J-E Josefsson (KD); A Holmqvist

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014

Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Lokala rutiner för Lex Sarah Mars 2014 Beslutade av Älvsjö stadsdelsnämnd xxxxx stockholm.se 2 (11) Innehåll Lokala rutiner för Lex Sarah 3 Inledning 3 Vem är rapporteringsskyldig? 3 Vad ska rapporteras?

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Lex Sarah. Anmälan av missförhållanden inom äldreomsorg och social omsorg KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG OCH SOCIAL OMSORG

Lex Sarah. Anmälan av missförhållanden inom äldreomsorg och social omsorg KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG OCH SOCIAL OMSORG KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG OCH SOCIAL OMSORG SID 1 (9) 2009-01-13 REV 2011-05-31 Lex Sarah Anmälan av missförhållanden inom äldreomsorg och social omsorg SID 2(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Socialnämnden sammanträder torsdagen den 22 januari 2015

Socialnämnden sammanträder torsdagen den 22 januari 2015 Socialnämnden KALLELSE 2015-01-16 1(5) Socialnämnden Socialnämnden sammanträder torsdagen den 22 januari 2015 Dävensö, Kommunhuset, kl. 16.00 Upprop Val av justerare: förslag: Kerstin Ahlin (s) Dag för

Läs mer

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah En del av kvalitetsarbetet Fastställd av Individ- och familjenämnden 2014-11-18 Innehåll Skyldighet att rapportera 1 Skyldighet

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg

Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-09 Diarienummer: N132-0012/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Arbetsordning för stadsdelsnämnden Östra

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/12

Sammanträdesprotokoll 1/12 Sammanträdesprotokoll 1/12 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Tjänstemän Övriga närvarande Onsdagen den 24 april 2019 kl. 9.00 15.00 Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Ajournering 41 kl 9.20-9.35

Läs mer