Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38"

Transkript

1 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning SN 15/6 2 Föregående protokoll SN 15/5 3 Delegeringsbeslut SN 15/38 4 Riktlinje för handläggning av familjehem SN 15/105 5 Tertialbokslut och helårsprognos per SN 15/25 6 Värdighetsgarantier hemtjänst hemsjukvård SN 15/106 7 Remiss DS 2015:18 patientrörlighet inom EES - vissa kompletterande förslag, S2015/2347/FS SN 15/91 8 Dom angående överflyttning av ärende till annan kommun SN 15/69 9 Redovisning av klagomål och synpunkter första tertialet 2015 SN 15/35 10 Nämndövergripande samverkan soc - bun SN 15/86 11 Meddelande SN 15/42 12 B-lista 13 Socialchefen informerar SN 15/37 Peter Krööse Ordförande Pia Hermansson Sekreterare OBS! Delegeringsbesluten läses av Laila Norstedt Persson och Mats Stråhl

2 1 Dnr SN 15/6 GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Ordförande redogör för dagordningen. Socialnämnden beslutar att godkänna dagordningen utan förändringar.

3 2 Dnr SN 15/5 FÖREGÅENDE PROTOKOLL Ordförande frågar om föregående protokoll kan läggas till handlingarna. Socialnämnden beslutar att lägga föregående protokoll till handlingarna.

4 3 Dnr SN 15/38 DELEGERINGSBESLUT Socialnämndens arbetsutskotts protokoll från den 6 maj redovisas. Beslutade bostadsanpassningsbidrag för april redovisas. Övriga handläggares delegeringsbeslut redovisas för perioden Handläggare deltar vid sammanträdet för att redogöra för det kontrollärende som socialnämnden tog ut vid föregående sammanträde. Socialnämnden beslutar att därmed har dessa delegeringsbeslut redovisats för nämnden.

5 4 Dnr SN 15/105 RIKTLINJE FÖR HANDLÄGGNING AV FAMILJEHEM Socialförvaltningen, enheten för individ- och familjeomsorg, har arbetat fram riktlinje för handläggning av familjehem. BESLUTSUNDERLAG Riktlinje för handläggning av familjehem, Socialnämnden beslutar att godkänna riktlinje för handläggning av familjehem daterad

6 5 Dnr SN 15/25 TERTIALBOKSLUT OCH HELÅRSPROGNOS PER Socialnämnden har till och med april månad ett underskott mot budget på cirka 1,6 miljoner kronor. Helårsprognosen pekar mot ett underskott på runt 4 miljoner kronor. De största negativa avvikelserna beräknas uppstå inom hemtjänsten och för placeringar av barn, ungdomar och vuxna. När det gäller hemtjänst/hemsjukvård så är efterfrågan fortsatt hög och personalkostnaderna ligger över budgeterade nivåer. Kopplat till personal är även de kostnader som rätten till heltid för personal inom vård- och omsorg genererar sedan införandet. Denna reform ligger fortfarande kvar utan finansiering. Sjukfrånvaron inom vård- och omsorg ligger alltjämt högt och orsakar höga sjuklönekostnader. Inom Individ- och familjeomsorgen har ökningen av kostnaderna för försörjningsstöd börjat avta. Den mest dramatiska ökningen i tertialbokslut/årsprognos står vårdkostnaderna för (placering av barn, ungdomar och vuxna). Den negativa budgetposten motsvarar merparten av hela nämndens avvikelse i årsprognosen. Den största positiva avvikelsen, som till viss del motverkar de tidigare nämnda negativa avvikelserna, är effekten av stängningen av Tvåan på Sanneruds äldreboende. BESLUTSUNDERLAG Tertialbokslut och helårsprognos per Enhetschefernas månadsuppföljningar Socialnämnden beslutar att godkänna delårsbokslutet för första tertialet 2015.

7 6 Dnr SN 15/106 VÄRDIGHETSGARANTIER HEMTJÄNST HEMSJUKVÅRD Den 1 januari 2011 infördes en nationell värdegrund i socialtjänstlagen (2001:453). Den nya bestämmelsen innebär att socialtjänstens insatser för äldre personer ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För att höja kvaliteten i äldreomsorgen och tydliggöra för de äldre, deras anhöriga och övriga medborgare vad de kan förvänta sig av kommunens äldreomsorg, har socialförvaltningen reviderat de tidigare tjänstegarantierna som gällde för hemtjänst och hemsjukvård. BESLUTSUNDERLAG Socialförvaltningens tjänsteskrivelse Socialförvaltningens förslag till Servicegarantier/värdighetsgarantier för hemtjänst och hemsjukvård Tjänstegaranti för hemtjänst och hemsjukvård i Kils kommun Socialnämnden beslutar att fastställa servicegarantier/värdighetsgarantier för hemtjänst och hemsjukvård daterade Av socialnämnden beslutad tjänstegaranti för hemtjänst och hemsjukvård i Kils kommun upphör därmed att gälla.

8 7 Dnr SN 15/91 REMISS DS 2015:18 PATIENTRÖRLIGHET INOM EES - VISSA KOMPLETTERANDE FÖRSLAG, S2015/2347/FS Från Regeringskansliet, Socialdepartementet, har inkommit remiss DS 2015:18 Patientrörlighet inom EES - vissa kompletterande förslag. Remissvar ska ha inkommit till Socialdepartementet senast den 24 juni Remissen har överlämnats till socialnämnden för besvarande. Socialförvaltningen har tagit fram ett förslag till remissvar. Förvaltningen instämmer i förslagen till kompletteringar av det svenska genomförandet av Europaparlamentets och rådets direktiv 2011/24/EU av den 9 mars 2011, om tillämpningen av patienträttigheter vid gränsöverskridande hälso- och sjukvård (patientrörlighetsdirektivet). BESLUTSUNDERLAG Förvaltningens förslag till yttrande, Remiss DS Patientrörlighet inom EES - vissa kompletterande förslag Socialnämnden beslutar att godkänna förvaltningens förslag till yttrande på remissen DS 2015:18 patientrörlighet inom EES - vissa kompletterande förslag och översänder yttrandet till Socialdepartementet.

9 8 Dnr SN 15/69 DOM ANGÅENDE ÖVERFLYTTNING AV ÄRENDE TILL ANNAN KOMMUN Dom har inkommit från Förvaltningsrätten i Karlstad angående av Kils kommun överklagat beslut från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) rörande överföring av ärende till annan kommun. Förvaltningsrätten avslår överklagandet. Kils kommun ansöker hos IVO om överflyttning av ärende avseende en brukare som idag vårdas på HVB i annan kommun, här kallad kommun 2. Brukarens vårdnadshavare är folkbokförd och bosatt i ytterligare en annan kommun, här kallad kommun 3. Vårdnadshavaren har tänkt stanna i kommun 3 och önskar att denna kommun handlägger ärendet. Kils kommun anser att en överflyttning ökar vårdnadshavarens möjlighet att vara mer delaktig i vården. IVO bedömer att brukaren har något starkare anknytning till kommun 3 än till Kils kommun. Brukaren är emellertid placerad på HVB i kommun 2 och det finns ingen planering med avsikt att brukaren ska flytta till vårdnadshavaren. IVO bedömer att den enskildes behov bäst tillgodoses av Kils kommun och att en överflyttning ej är lämplig. Kils kommun överklagar IVO:s beslut till förvaltningsrätten. Förvaltningsrätten anser att brukaren har något starkare anknytning till kommun 3 än till Kils kommun och att utredningen ger stöd för att hjälpbehovet är varaktigt. Förvaltningsrätten finner att utöver detta har det inte framkommit några övriga omständigheter som talar för en överflyttning, inte heller att brukarens behov bättre skulle tillgodoses om ansvaret fördes över till kommun 3. Vid en sammantagen bedömning framstår det därför inte som lämpligt att flytta över ärendet varför förvaltningsrätten instämmer i IVO:s bedömning och avslår överklagandet. BESLUTSUNDERLAG Dom från Förvaltningsrätten i Karlstad , mål nr Socialnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

10 9 Dnr SN 15/35 REDOVISNING AV KLAGOMÅL OCH SYNPUNKTER FÖRSTA TERTIALET 2015 Kommunfullmäktige beslutade i november 2010 att synpunkter och klagomål ska redovisas per tertial av varje nämnd. Redovisningen ska innehålla en kort sam manfattning med kommentarer avseende de viktigaste synpunkterna/klagomålen som inkommit under aktuell period. Socialförvaltningen har tagit fram redovisning för tertialet januari-april Under perioden januari till och med april har det inkommit elva synpunkter (nio klagomål och två beröm) till socialförvaltningen. Av de nio klagomålen avser, i huvudsak; ett bemötande, två trygghet, fem omvårdnad/omsorg och ett aktiviteter. Fem av de nio klagomålen har inkommit från samma person och avser samma ärende. De två berömmen avser i huvudsak omvårdnad/omsorg. Enligt socialförvaltningens riktlinjer för hantering av klagomål och synpunkter ska ansvarig chef skyndsamt utreda och åtgärda det som framkommit och återkoppling ska ske inom 14 dagar. Ett av klagomålen kan inte återkopplas då detta är anonymt. sju klagomål har återkopplats inom 14 dagar och avseende ett klagomål saknas uppgift om återkoppling. Återkoppling har skett både muntligt och skriftligt i ett fall, bara skriftligt i fyra fall samt bara muntligt i två fall. BESLUTSUNDERLAG Socialförvaltningens tjänsteskrivelse Socialnämnden beslutar att översända redovisningen till kommunstyrelsen och lägger i övrigt redovisningen till handlingarna.

11 10 Dnr SN 15/86 NÄMNDÖVERGRIPANDE SAMVERKAN SOC - BUN Ledamöter och ersättare i socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden träffades för gemensam information och diskussion kring förebyggande arbete den 15 april Nytt möte har bokats onsdagen den 10 juni kl. 13:00 i Forum, Sannerudsskolan. Ledamöter och ersättare i båda nämnderna är varmt välkomna. Socialnämnden diskuterar det fortsatta arbetet.

12 11 Dnr SN 15/42 MEDDELANDE Följande meddelande har inkommit: Protokollsutdrag från kommunfullmäktige KF Ansvarsfrihet för ledamöter och ersättare i kommunala nämnder 2014 KF Kils kommuns årsredovisning 2014 KF Svar på medborgarförslag om maten i äldreomsorgen Inspektionen för vård och omsorg, Meddelande om inspektion, /2015 Inspektionen för vård och omsorg, Meddelande om inspektion, /2015 Inspektionen för vård och omsorg, Beslut avseende anmälan lex Maria, /2014 Värmlands läns Vårdförbund, Förbundsbrevet april 2015 Hjälpmedelsnämnden, Protokoll Socialförvaltningens samverkansgrupp, Protokoll Förebyggargruppens kvartalsrapport januari-mars 2015

13 12 Dnr B-LISTA Enskilda ärenden Sekretess SN Handlingar skickas ut med posten till ordinarie ledamöter

14 13 Dnr SN 15/37 SOCIALCHEFEN INFORMERAR Socialchefen informerar om: *extra arbetsutskott den 17 juni kl i Nedre Fryken

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 17.10 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Kenneth Pihlström (S) Marianne

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, Godkännande av dagordning SN 16/12

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, Godkännande av dagordning SN 16/12 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/6. 2 Delegeringsbeslut SN 16/34

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/6. 2 Delegeringsbeslut SN 16/34 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-05-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 25 maj 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Delegeringsbesluten läses av Marianne Kjellström och Mats

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-22. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00. 2 Mål SN 14/24. 3 Föregående protokoll SN 14/19

Sammanträdesdatum 2014-10-22. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00. 2 Mål SN 14/24. 3 Föregående protokoll SN 14/19 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-10-22 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 22 oktober 2014, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 22 april 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth Pihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-06-17. 1 Godkännande av dagordning SN 15/7. 2 Föregående protokoll SN 15/6. 3 Månadsuppföljning maj SN 15/25

Sammanträdesdatum 2015-06-17. 1 Godkännande av dagordning SN 15/7. 2 Föregående protokoll SN 15/6. 3 Månadsuppföljning maj SN 15/25 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-17 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 17 juni 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Socialnämndens arbetsutskott har ett extra sammanträde i

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68

Sammanträdesdatum 2013-04-24 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED AVTACKNING AV KARIN SAMUELSSON KL. 14:30. 6 Översyn kostnader Grön omsorg SN 13/68 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-04-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 24 april 2013, kl. 14.30 OBSERVERA TIDEN! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 DAGENS SAMMANTRÄDE INLEDS MED

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014,

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 21 maj 2014, 15.15 17.45 Peter Krööse (C), ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Fia Nyman

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, Föregående protokoll SN 14/16

Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, Föregående protokoll SN 14/16 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-25 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 25 juni 2014, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! För kännedom: Nämnden föregås av ett extra arbetsutskott

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-05-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val ar justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 17.45 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Peter Pettersson (C), Ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl Föregående protokoll SN 13/22

Sammanträdesdatum Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl Föregående protokoll SN 13/22 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 29 januari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 november 2013, kl. 15.00-16:45 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Birgit Bergman-Blank (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-11-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-12-21 Kallelse/Underrsättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

2 KilsÅret - Systematiskt kvalitetsarbete; utvecklingsområden BUN 14/43. 3 Lokaler inför hösten 2014 BUN 14/68

2 KilsÅret - Systematiskt kvalitetsarbete; utvecklingsområden BUN 14/43. 3 Lokaler inför hösten 2014 BUN 14/68 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-18 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR Godkännande

Läs mer

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00 Socialnämnden 2011-06-29 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 juni 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 B-lista

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-04-25 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-10 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 10 juni 2015, kl. 15.00 OBS! Gemensamt möte med socialnämnden kl. 13.00-15.00

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017,

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, 15.00 16.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Peter Pettersson (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Marianne

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 januari 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 januari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 januari 2015, 13.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Socialnämnden 2011-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-18

Sammanträdesdatum 2015-02-18 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00 16.20 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande, ej 40 (jäv) Inger Sundin

Läs mer

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, tisdag 26 mars 2013, kl. 15.30 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Samling kl. 15.30 vid grindarna

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 16.00 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Socialnämnden 2012-02-29 Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 oktober 2015, 15.00 16.45 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 7 januari 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 7 januari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 7 januari 2015, 16.00 17.00 Peter Krööse (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Kenneth Pihlström (S) Marianne

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-09-24 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 24 FÖREDRAGNINGSLISTA september 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 19 FÖREDRAGNINGSLISTA november 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 14.00 Observera dag och tid! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-12-17

Sammanträdesdatum 2014-12-17 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 17 december 2014, 15.00 16.20 Peter Krööse (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (28) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.40 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Krister Wiman (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014,

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 november 2014, 15.00 17.30 Annika Bjelvert (M), ordförande Inger Sundin (S) Thorbjörn Holmqvist (M) Anita Karmteg (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00. 4 Museum i Fagerås före detta bibliotek TN 13/246

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00. 4 Museum i Fagerås före detta bibliotek TN 13/246 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 16 december 2015,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 16 december 2015, PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 16 december 2015, 15.00 17.10 ANDE LEDAMÖTER Peter Pettersson (C), ordförande Laila Norstedt Persson (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth Pihlström

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-13 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 13 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens 15.00 16.45 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(13) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Kontoret för omsorg, Lillågatan 2, Orsa 2017-05-10 kl. 13:00 15.45 Beslutande: Övriga deltagare: Utses att justera: Justeringens plats och tid:

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ou-budget 2014 och verksamhetsmål 2014. Lokala värdighetsgarantier.

Godkännande av dagordning. Verksamhetscheferna informerar. Ou-budget 2014 och verksamhetsmål 2014. Lokala värdighetsgarantier. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsens omsorgsutskott KALLELSE till sammanträde Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 16 oktober 2013 kl. 08:30 1. Val av

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-02-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

Socialnämnden, protokoll

Socialnämnden, protokoll 1(17) Plats och tid Kommunhuset Harrie onsdagen den 7 juni kl. 18:30-19:25 ande ledamöter Se nästa sida Ersättare Se nästa sida Övriga närvarande Se nästa sida Utses att justera Birgitta Dahlén Mårtensson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl 14.45-15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Pernilla Ekelund (L) tjg.

Läs mer

september 2015, 15.00 1 Barnomsorgskön BUN 15/23 2 Budget 2016, information BUN 15/69 3 Ekonomisk uppföljning till och med augusti 2015 BUN 15/52

september 2015, 15.00 1 Barnomsorgskön BUN 15/23 2 Budget 2016, information BUN 15/69 3 Ekonomisk uppföljning till och med augusti 2015 BUN 15/52 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-09-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA september 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2016,

Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2016, PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2016, 15.00 17.00 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Peter Pettersson (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/13. 2 SN Bokslut 2015 SN 15/25. 3 Brukar- och enhetsundersökning 2015 SN 15/171

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 16/13. 2 SN Bokslut 2015 SN 15/25. 3 Brukar- och enhetsundersökning 2015 SN 15/171 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-02-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 24 februari 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Delegeringsbesluten läses av Laila Norsted Persson och

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-18. Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/3

Sammanträdesdatum 2015-02-18. Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/3 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-18 PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, onsdag 18 februari 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Socialnämnden (15) Ajournering

Socialnämnden (15) Ajournering Socialnämnden 2016-08-25 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00 16.30 Ajournering 15.35 15.40 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel (S) Jan

Läs mer

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl

Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Västervik 5 november 2014 kl. 09.00 12.10 Peter Johansson (M) Malin Sjölander (M) Birgitta Sjölander (M) tjg.ers Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40 1(17) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 januari 2012, kl 13.00-16.40 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Birgit Bergman-Blank

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 5 oktober kl

Kommunkontoret, Silen, 5 oktober kl 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunkontoret, Silen, 5 oktober kl.14.00 15.50 Jessica Danielsson, V Ordförande (L) Kerstin Andersson (KD) Margareta Nilsson (M) Susanne Johansson (S)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-12-17 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-12-17, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Kerstin Lundqvist-Eriksson (FP)

Läs mer

inom äldreomsorgen i Västerås stad

inom äldreomsorgen i Västerås stad inom äldreomsorgen i Västerås stad Värdigt liv och välbefinnande I socialtjänstlagen finns en ny bestämmelse, den nationella värdegrunden. Den innebär att all personal i äldreomsorgen ska arbeta för att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 oktober 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN

KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Tilläggshandlingar KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDEN Socialnämnden kallas till beslutande sammanträde torsdagen den 14 april 2016 kl. 09.00 i Kindla, hus Ledamot som är förhindrad att delta, bör själv kalla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-05-18 - Folkets hus, Götetorpssalen, 13:00-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till kl. 15:30, 58-64, 66-69 Anita

Läs mer

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5 Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 22 januari 2018 kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

ÅRSAGENDA 2017 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPLAN SN Pia Hermansson Uppdat: Handlingar sekreterare senast kl. 12:00 tis 3 januari

ÅRSAGENDA 2017 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPLAN SN Pia Hermansson Uppdat: Handlingar sekreterare senast kl. 12:00 tis 3 januari SOCIALFÖRVALTNINGEN ÅRSAGENDA Pia Hermansson Uppdat: 2017-01-27 ÅRSAGENDA 2017 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPLAN SN 2017 Handlingar sekreterare senast kl. 12:00 tis 3 januari AU kl. 15:00 11 januari 1 februari

Läs mer