Välj den gyllenbruna eliten!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välj den gyllenbruna eliten!"

Transkript

1 Välj den gyllenbruna eliten!

2 Limousin är muskler, muskler är kött, kött är pengar! Limousin är känt för högt foderutnyttjande, högt slaktutbyte och lätta kalvningar. Kalvarna är normalt mycket livskraftiga och kommer snabbt igång med att dia. Undersökningar från SLU samt statistik från slakterierna visar på ypperliga slaktresultat för limousindjur. Utmärkande är också god klöv- och benkvalitet, vilket gör rasen mycket hållbar. Tillväxt- och storleksmässigt intar Limousin en medelnivå i förhållande till de andra köttraserna. Dessa viktiga grundläggande faktorer har gjort rasen populär över hela världen i korsningsproduktionen. Många styrkor Henrik Hörgerud driver en bruksbesättning med 60 dikor, mestadels limousindjur, utanför skånska Hörja. Det var när Henrik i början av 90-talet drogs med kalvningsproblem som han valde att satsa på limousin, ett beslut han inte ångrat. De lätta kalvningarna ger mindre komplikationer, vilket sparar såväl kalven och kon som arbetstid. Limousinrasen är även fodereffektiv och har ett högt slaktutbyte. Det innebär en stor ekonomisk vinst. Limousindjuren har länge haft ett rykte som stressade och livliga. Men den stämpeln tycker Henrik Hörgerud att det är dags att tvätta bort. Det har ändrats med åren, för att aveln blivit bättre. När jag började fanns det en och annan avelstjur som inte höll måttet, sådant ser vi inte idag. Sedan måste man tänka på att när man jobbar med djuren, så ska stallar och beteshagar utformas för att främja deras naturliga beteende. Då blir limousindjuren harmoniska. Idag finns det också bra hornlösa tjurar. När tjurarna inte har horn skadar de inte varandra. Har de inte horn håller sig flocken också lugnare, tjurarna sneglar inte på varandra och väntar på att attackera. Det finns ytterligare en orsak till varför Henrik Hörgerud valt limousin. Jag tycker att rasen ger det godaste nötköttet!

3 Använd svenska semintjurar De svenska semintjurarna är uppfödda under svenska förhållanden och har visat att de växer bra under svenska förutsättningar. De är uttagna på köttrasprövningen i hård konkurrens med de allra bästa svenska tjurarna. Några av semintjurarna har utländska fäder vilket behövs ibland för att få in nytt blod i aveln men mestadels är det svenska prövade tjurar i flera led tillbaka för alla våra semintjurar. Efter att ungtjurarnas första 1000 doser har använts till mjölkkor så sammanställs kalvningsförlopp och levande födda kalvar vilket ger ett index på hur bra kalvningsegenskaper tjuren har i korsningsavel. Detta är unikt för Sverige och går inte att få för importerade tjurar. Detta gör att vi vet att vi har bra tjurar för både renrasavel, bruksbesättningar och till att seminera mjölkkor. Limousin has been breed in our country since 1970, when the first Limousin arrived from France. During the years also live import, embryo and semen import has been made from Canada for polled Limousin and from France for the origin pedigree of our breed. Today we are around 100 members in the Swedish Limousin Association and have 1459 cows in the Herd-Book was Limousin calves born in Sweden. Most of the Swedish breeders have small herds cows and a work beside their farms. Every year the 16 best young bulls in Sweden are tested at the test-station Gunnarp, in south of Sweden. The best bull is taken out to AI sire and the rest, which is good enough, will be sold in auction. Om det som inte får hända ändå händer Se över ditt försäkringsskydd. Ring , gå in på agria.se eller kontakta Länsförsäkringar där du bor. agria.se, Agria Djurförsäkring är länsförsäkringsgruppens specialistbolag för djur- och grödaförsäkring.

4 Svenskt limousinkött ett mört kvalitetskött! Limousinköttet står för mörhet, smak och arom. Mörheten kommer av fin fiberstruktur med låg andel bindväv i muskulaturen. Limousindjuren ger även en bra och konsumentvänlig storlek på styckningsdetaljerna utan att djuren behöver ha hög slaktvikt. Limousinslaktkroppen kännetecknas av högt styckningsutbyte på grund av hög muskelmassa i förhållande till låg benandel och putsfett. Angående konceptet Håkan Bengtsson är samordnare för konceptet Limousinkött, som förser kunder med ett genuint kvalitetskött. Vi som satt i styrelsen märkte att vårt eget nötkött var något utöver det vanliga. Vi kände att vi ville förvalta och promota köttet, förklarar Håkan Bengtsson starten till Limousinkött. Idag får restauranger och handlare ett kött med samma höga kvalitet vid varje leverans. Förutom de rent smakmässiga fördelarna trycker Håkan även på andra faktorer. Köttet är otroligt lätt att tillaga. Ur en styckares synvinkel är köttet lättarbetat, så att det går att stycka ut vissa detaljer och skräddarsy dem efter kundernas önskemål. Till exempel T-bone.

5 Nöjda kunder Ica Supermarket Brunnen, Helsingborg har sålt limousinkött i mer än 15 år. Det är ett högkvalitativt kött från en ras som är framavlad för köttproduktion. Limousin ger ett mört och fintrådigt kött, säger Bengt Lund, köttansvarig i butiken. När limousinkött började säljas på Ica Supermarket Brunnen Helsingborg, var det många som undrade vad det var för något, men nu är köttet ett väletablerat inslag i köttdisken. Det är kanske inte så konstigt, sett till kundernas respons. Den har varit fantastisk! Vi vågar alltid rekommendera köttet då det är lätt att lyckas med. Genom åren har vi sålt mer och mer limousinkött. Vi har ett bra samarbete med Limousinföreningen, vi kan alltid komma med speciella önskemål. Kontakta mig för tips och råd! Sveland Nöt för säkrare djurekonomi Vi på Sveland Djurförsäkringar har lång erfarenhet av lantbruksdjursförsäkringar. Våra lantbruksdjursförsäkringar ger dig möjlighet till individuella lösningar. Kontakta Kristina Atterback för råd och förslag på en försäkringslösning som passar dina behov. Lantmästare Kristina Atterback Försäkringsrådgivare Nötkreatur & får Kundservice

6 Rasen limousin är framtidens ras med sina fina produktionsegenskaper. Vi har också många ungdomar som gärna visar våra djur på utställningar och marknadsför rasen. Därför är det väldigt kul att vara medlem. Det inger framtidstro. Anita Persson, ordförande 2015 Bli medlem i vår förening! Svenska Limousinföreningen är en intresseförening för avels- och köttuppfödare av rasen Limousin, med en styrelse som arbetar helt ideellt för föreningen. Som medlem i föreningen är du med och marknadsför limousinrasen. Du knyter nya kontakter och får ekonomiskt stöd när du prövar dina tjurar. Tillsammans kan vi få fler att bli intresserade av den fantastiska limousinrasen. Varje år anordnar vi en sommarträff och vi gör även olika studieresor. Vill du veta mer om oss? Kontakta oss på kontakt@limousin-se.info Hemsida: Scanna QR-koden med din smartphone för att komma direkt till vår hemsida.

7 Limousin lönar sig Vid ett slaktutbyte på 52 procent av en ungtjur med levandevikt på 600 kg får man en slaktkropp på 312 kg. Slaktar man en ungtjur med samma levandevikt av Limousin har man 60 procent slaktutbyte, vilket ger en slaktkropp på 360 kg. Skillnaden är 48 kg. Detta gör skillnad i nötkött-företagarens kalkyl. Vid styckning får man ett styckningsutbyte på 65 procent, på en slaktkropp på 312 kg ger det 203 kg kött till försäljning. Styckningsutbytet på Limousinslaktkroppen är 75 procent, vilket ger 270 kg kött till försäljning. Denna skillnad på 67 kg har stor betydelse för styckarens kalkyl. Foder för alla lägen! Lantmännens köttsortiment är utvecklat för att passa i alla typer av köttproduktion. Produkterna är väl beprövade och justerade under många års erfarenhet i fält. Vi och våra kunder vet att de fungerar. Rätt foder till rätt djur vid rätt tillfälle har avgörande roll för ditt ekonomiska resultat! Fråga din säljare hur du bäst optimerar lönsamheten på din gård!

8 Limousin är muskler, muskler är kött, kött är pengar. Välj den gyllenbruna eliten! Vi finns för dig... Avelsmedlemmar Andersson Bert och Jennie Andersson Kristian Andersson Robert Aneskans Magnus och Marie Axelsson Christer Bengtsson Håkan och Eva Bengtsson Martin Birgersson Anders Blennow Håkan Bremora AB Claesson Sune Ekholm Benny Furhoff Joakim Garbell Richard och Marie Göransson Erik Hansson Carina och Rolf Hermansson Lars Hjalmarsson Martin Johansson Göran Josefsson Claes-Johan Karlsson Henrik Karlsson Lars-Bertil Karlsson Lennart Karlsson Patrik LBO Gräv & Last AB Leifors Jonas Lundström Kent Långalts Jordbrukprod Möller Kjell Nilsson Karl Nilsson Maria Persson Anita Persson Ingrid och Per-Åke Peterson Carl-Gunnar Pettersson Markus Pettersson Peter Pålsson Per Pålsson Viktor Simonsson Fredrik och Sandra Eklund Walters Mårten Box 256 Fulltofta, Hästäng 4061 Elestorpsvägen 1187 Svartnabbsvägen 12 Nävlinge 2410 Bränneslyckevägen 84 Tranbärsvägen 3 Elestorpsvägen 184 Källegården, Friggeråker Drättinge Gård Romsås 161 Va Asplunden 404 Loringa Egendom Duderö 2370 Tuvene gård 1 Oderup 9222 S.Sundhult 4 Helsjövägen 177 Lönnedal Kyrkebol Gällaryd Norra Skogaby 232 Dagshögsvägen 163 Tuggarp 8 Onslunda 31:118 Simontorpsvägen 81 Bottna Minnet 1 Hörnsjö 251 Långalt Raus Backagården 1 Alslöfsgård 548 Ulatofta 7050 Råbygård 2097 Nedanbäck 2065 Klackholmen Spekås Linnarp 9 Arvidsgård, Spannarp 199 Klockaregården Högseröds Boställe Hjälshammar Ekhaga Tranåslund Eslöv Hörby Båstad Ramdala Nävlinge Nyhamnsläge Jonstorp Sjöbo Falköping Huskvarna Hökerum Molkom Skövde Östhammar Tanumshede Hörby Sunhultsbrunn Frillesås Fågelmara Bor Laholm Båstad Gränna Tomelilla Hjärnarp Söderköping Nordmaling Örkelljunga Helsingborg Eldsberga Hörby Hörby Glimåkra Ljung Rolfstorp Varberg Löberöd Löberöd Värnamo Tomelilla bert.andersson@babyggfastigheter.se hastang@telia.com marie.aneskans@live.se kullen.limousin@telia.com martin.bengtsson@gossarp.se info@equistrian.net anette.blennow@spray.se bremora.ab@swipnet.se SUNE.CLAESSON@hotmail.com benny.ekholm@varmdal.com info@loringa.se garbell@duderolimousin.se info@tuvenelimousin.se oderup@telia.com he.lars@telia.com slatthall@hotmail.com gjsvvs@hotmail.se josefssonjohan@hotmail.com henrik1.karlsson@spray.se lars_b.karlsson@bjarenet.com karlsson@tuggarp.se patrik-karlsson@tele2.se ol.lars@telia.com leifors@spray.se kentlundstrom@ac.lrf.se mats@ljphb.se kjell.moller@lm.lrf.se alslofs@hotmail.com marianilsson66@tele2.se rabygard@outlook.com ingrid.persson@goinge.net @telia.com arvidsgard@telia.com arvidsgard@telia.com klockarelimousin@hotmail.com klockarelimousin@hotmail.com fredrik.simonsson@vmomail.se info@tranaslund.se Concept: JS Media Tools A/S

SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR

SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR Lördagen den 19 november 2012 Visning kl. 10.30 och auktionen börjar 13.00 Huvudsponsorer: Limousinkött, Dickssons Kött & Handel AB, SLS AB, Sveland, Ofab,

Läs mer

SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR

SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR SVENSKA LIMOUSINFÖRENINGENS ELITAUKTION PÅ KVIGOR Lördagen den 31 oktober Visning kl. 10.00 och auktionen börjar 13.00 Huvudsponsorer: Svenska Limousinföreningen, Scan AB, Dickssons Kött & Handel AB, Sveland

Läs mer

VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN?

VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN? VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN? Limousin - Den gyllenbruna eliten Historia, egenskaper och utveckling Limousinrasen härstammar från det centralfranska höglandet, med staden Limoges som centrum i Limousindistriktet.

Läs mer

Tjur Djurägare Adress Postnr Postadress Telefon. EKERÖDSRASTENS AB, Martin, Linda Risberg EKERÖD 5278 24294 HÖRBY

Tjur Djurägare Adress Postnr Postadress Telefon. EKERÖDSRASTENS AB, Martin, Linda Risberg EKERÖD 5278 24294 HÖRBY Deltagande tjurar i finalen av SIRE-priset på Elmia Lantbruksmässa 24 oktober 2013 Information om respektive tjur finns på nästföljande sidor, samt Agrias websida Tjur Djurägare Adress Postnr Postadress

Läs mer

VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN?

VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN? VARFÖR VÄLJA LIMOUSIN? Limousin - Den gyllenbruna eliten Historia, egenskaper och utveckling Limousinrasen härstammar från det centralfranska höglandet, med staden Limoges som centrum i Limousindistriktet.

Läs mer

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi

Sveriges. Nötköttsproducenter. Tillsammans påverkar vi Sveriges Nötköttsproducenter Tillsammans påverkar vi 2 Varje ny medlem ökar möjligheterna till att kunna påverka. Jan Forsell, ordförande Sveriges Nötköttsproducenter SNP vi gör skillnad Sveriges Nötköttsproducenter,

Läs mer

En trygg. äldreomsorg

En trygg. äldreomsorg En trygg äldreomsorg E f Läs mer i Vård- och omsorgsplanen. n trygg omsorg ör äldre En trygg äldreomsorg byggd på individuella behov Äldreomsorgen i Skurups kommun drivs som en del av individ- och omsorgsförvaltningen.

Läs mer

INLEDNING HELENA STENBERG LENA WIDEBECK PRODUKTIONSNYCKELTAL FÖR DIKOR INLEDNING

INLEDNING HELENA STENBERG LENA WIDEBECK PRODUKTIONSNYCKELTAL FÖR DIKOR INLEDNING 2006 dikor INLEDNING För att lyckas ekonomiskt i dikalvsproduktionen krävs att korna har god fertilitet och att kalvarna inte bara överlever utan även växer bra fram till avvänjningen. Det förutsätter

Läs mer

Nötköttsproduktion i Frankrike

Nötköttsproduktion i Frankrike Nötköttsproduktion i Frankrike erfarenheter från en studieresa Madeleine Magnusson, LBT - SLU Alnarp Elise Bostad, LBT - SLU Alnarp Anita Persson, LRF Skåne Jämförelser Frankrike Sverige Frankrike Sverige

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Grannen slår inte sin åker vad kan Länsstyrelsen göra?

Grannen slår inte sin åker vad kan Länsstyrelsen göra? Nyhetsbrev 8 2014 Landsbygden Information från Näringslivsenheten och Enheten för jordbrukarstöd och veterinär Grannen slår inte sin åker vad kan Länsstyrelsen göra? Länsstyrelsen får en hel del telefonsamtal

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Stamboksregler för NAB, omfattar raserna Aberdeen Angus, Blonde d Aquitaine, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin och Simmental

Stamboksregler för NAB, omfattar raserna Aberdeen Angus, Blonde d Aquitaine, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin och Simmental Svensk Mjölks bestämmelser angående Stamboksregler för NAB, omfattar raserna Aberdeen Angus, Blonde d Aquitaine, Charolais, Hereford, Highland Cattle, Limousin och Simmental 1. Organisation 1.1 Beslut

Läs mer

Avtalat broschyrinnehåll

Avtalat broschyrinnehåll Avtalat broschyrinnehåll Openbit - Ditt Öppna Stadsnät Varför Fiber? Att redan idag ansluta sig till det öppna stadsnätet innebär många fördelar. Redan idag distribueras en uppsjö av tjänster via nätet,

Läs mer

ElevkårENS. - Motionsguide -

ElevkårENS. - Motionsguide - ElevkårENS Årsmöte - Motionsguide - 2015 Motionsguide Vad är en motion? En motion är ett förslag från en medlem om att ändra något inom elevkårens organisation, lägga till något som ska genomföras eller

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 7 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan

MARS - JUNI 2015 Foto: Stefan MARS - JUNI 2015 Fo St Kroppen En kropp fungerar för att cellerna har olika uppgifter och för att de troget gör sitt jobb. Hjärtat pumpar blod, lungorna syresätter blodet och levern renar blodet från slaggprodukter

Läs mer

Påverka ditt ledarskap

Påverka ditt ledarskap PåvilketsätttrorduledarskapsutbildningenDenGodaArbetsplatsenkommeratt. Påverkadittledarskap På ett konstruktivt sätt bättre kommunikation och mindre rädd för sanningen. Hanna Engström Jag kommer att vara

Läs mer

KÄLLUNDAGRISENS LIV SUGGOR PÅ SEMESTER SMÅGRISARNA FÖDS SUGGAN & GALTEN SUGGOR & SMÅGRISAR UPPFÖDNING AV SLAKTGRISAR MOBILE ORGANIC PIGGERY

KÄLLUNDAGRISENS LIV SUGGOR PÅ SEMESTER SMÅGRISARNA FÖDS SUGGAN & GALTEN SUGGOR & SMÅGRISAR UPPFÖDNING AV SLAKTGRISAR MOBILE ORGANIC PIGGERY I den här utställningen får du veta hur grisuppfödningen går till på Källunda Gård och hur vi arbetar för att grisarna ska ha det bra samtidigt som de kommer till nytta i jordbruket. På den här sidan ser

Läs mer

Slaktmognadsbedömning. En enkel handledning

Slaktmognadsbedömning. En enkel handledning Slaktmognadsbedömning En enkel handledning Slaktmognad - fettansättning Det är i första hand fettansättningen som avgör om ett djur är slaktmoget eller inte, alltså inte vikt eller formklass. Ett djur

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang Levererar kompetens, kvalitet och engagemang ProffPartner din totalleverantör av verktyg, maskiner och material När alla gör det de är bäst på blir verksamheten optimal. Du är bäst på din verksamhet. Vi

Läs mer

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003

Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Kronobergsdistriktets specimencup Slutrapport 2003 Individuellt Morgan Svensson Ulf Sennvall Dan Dellerfjord Lagtävlingen SFK Bottennappet AFK Borren SFK Flugan Årets fisk 2003. mört 1068 gr 133,5 %, Morgan

Läs mer

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar:

Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Nina Unkuri ställer sitt brev till Avelsstiftelsen ( SIFavel ) och det är SIFavels anställda avelsledare Heimir Gunnarsson som svarar: Heimir tillträde sin befattning som anställd på halvtid 1. januari

Läs mer

Folkoperan: Svenskarnas tabun SE

Folkoperan: Svenskarnas tabun SE Är du Man 50% 510 100% 0% 45% 5% 47% 54% Kvinna 50% 517 0% 100% 55% 47% 5% 46% Bas 1027 510 517 147 11 85 18 Summa 1027 510 517 147 11 85 18 Åldersgrupp 18-25 14% 147 1% 16% 100% 0% 0% 0% 26-45 0% 11 2%

Läs mer

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli

Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 1 Framtidens handel och butiker finns de, och hur kommer de i så fall att se ut? Malin Sundström Rolf Solli 2014-06-05 2 Framtiden Framtiden är spännande. Ibland känns det också besvärande att tala om

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

Nina Jansdotter. tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI. vinn över rädslan att lyckas

Nina Jansdotter. tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI. vinn över rädslan att lyckas Nina Jansdotter tillsammans med Cathrin Frisemo FRAMGÅNGSFOBI vinn över rädslan att lyckas Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag och Nina Jansdotter

Läs mer

Biffiga stutar ska ge kött av guldklass

Biffiga stutar ska ge kött av guldklass Biffiga stutar ska ge kött av guldklass Tunga köttrasstutar kan bli kvalitetskött. Det visar en pilotstudie på 30 stutar i Skåne som slaktats på Team Ugglarp. Det kan tyckas som en udda idé att kastrera

Läs mer

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03

Case: Kundservice. Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 1 Vad är det som idag kan kallas service? Madeleine Lindqvist 2009-08-03 I alla tider har människor varit krävande och förväntat sig bland det bästa, men aldrig förr, som i dag har service betytt så mycket.

Läs mer

Den 21:a september 2014 gick Birger Ericsson i Filipstad

Den 21:a september 2014 gick Birger Ericsson i Filipstad betydelsefull för dreverrasen. Närlunda Nick fick även ge namnet åt Nickås kennel. Birger med S UCH S JCH Snoddas Den 21:a september 2014 gick Birger Ericsson i Filipstad bort. Birger Eriksson var utan

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

Kasttävling 24 maj 2014. VDM i kula på Malmö kastplan/mai

Kasttävling 24 maj 2014. VDM i kula på Malmö kastplan/mai VDM i kula på Malmö kastplan/mai VDM i kula genomfördes i fint väder, även om kastvindarna för diskus kunde varit mer gynnsamma. För egen del kunde jag skylla på det när jag nu inte kom över 40 m. Undertecknad

Läs mer

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF 2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING Move it Bag UF Innehållsförteckning: 1. VD har ordet..sid 1 2. Förvaltningsberättelse.sid 2 3.

Läs mer

MI - Motiverande samtal

MI - Motiverande samtal MI - Motiverande samtal eng. Motivational Interviewing, William R. Miller & Stephen Rollnick Ett material av Leg. psykolog Barbro Holm Ivarsson till boken MI Motiverande samtal Praktisk handbok för hälso-

Läs mer

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla 2014 En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla.indd 2 2014-01-13 09:01:53 Frågor om dig och din familj Sätt ett kryss på varje

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Delaktighet inom äldreomsorgen

Delaktighet inom äldreomsorgen Charlotte Roos Delaktighet inom äldreomsorgen Om att låta de äldre få behålla makten över sina liv Vårdförlaget Delaktighet 3.indd 3 09-07-23 08.13.28 I samma serie: Ola Polmé och Marie Hultén: Vanvård

Läs mer

Jämställdhet åt skogen?! En studie som utreder anledningarna till att kvinnorna slutar som skogsinspektorer

Jämställdhet åt skogen?! En studie som utreder anledningarna till att kvinnorna slutar som skogsinspektorer SKOGSMÄSTARPROGRAMMET Examensarbete 2009:27 Jämställdhet åt skogen?! En studie som utreder anledningarna till att kvinnorna slutar som skogsinspektorer A study that investigate the reasons why women end

Läs mer

Det Fria Sällskapet Länkarna. Tillbaka till livet!

Det Fria Sällskapet Länkarna. Tillbaka till livet! Det Fria Sällskapet Länkarna Tillbaka till livet! Länkarna bildades av och för alkoholister år 1945 Förutsättningen för medlemskap är att vederbörande har en egen önskan om ett drogfritt liv. Från begynnelsen

Läs mer

Resurseffektiv utfodring av dikor

Resurseffektiv utfodring av dikor Institutionen för husdjurens miljö och hälsa Resurseffektiv utfodring av dikor Mikaela Jardstedt, mikaela.jardstedt@slu.se Handledare: Anna Hessle, Elisabet Nadeau, Peder NØrgaard, Wolfram Richardt 23

Läs mer

den 1 maj 2015 OMEGASLAGET 2015 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID Till par R1 R2 Total

den 1 maj 2015 OMEGASLAGET 2015 RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID Till par R1 R2 Total 1 Glans / Wejshag -8 62 72 134 GLANS, Nicklas Borås Golfklubb 870514-011 WEJSHAG, Anton Borås Golfklubb 911016-006 2 Åkesson / Lagergren -4 70 68 138 ÅKESSON, Björn Barsebäck Golf & Country 890104-002

Läs mer

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004

Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Protokoll MOTOCROSSEKTION Nr 3 2004 Datum: 9 april 2004 Plats: Hotell Åhusstrand Tid: 09.00 15.00 Deltagare: Margareta Lindfors Ordförande Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Handläggare Elitseriekommittén

Läs mer

BASINSAMLING 2013-14, Växjö. Grundinfo (NA=info saknas) Kön (M=tjur F=ko/kviga) Ålder enl M1 (orange=svår läst) Födelse år Taggantal Slaktvikt (kg)

BASINSAMLING 2013-14, Växjö. Grundinfo (NA=info saknas) Kön (M=tjur F=ko/kviga) Ålder enl M1 (orange=svår läst) Födelse år Taggantal Slaktvikt (kg) BASINSAMLING 2013-14, Växjö Grundinfo (NA=info saknas) Kön (M=tjur F=ko/kviga) Ålder enl M1 (orange=svår läst) Födelse år Taggantal Slaktvikt (kg) Skott/döds datum ID (Blå=studieälgar) Information (jaktlag,

Läs mer

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning

Ny kundportal. Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FASTIGHETSSNABBEN FEBRUARI 2016nabben Ny kundportal Att hitta rätt personal Sparar miljoner Ekonomisk förvaltning FEB 2016 SNABBEN 1 Vad är en miljöbesparing? Vi har precis sparat 6,4 miljoner per år åt

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Mental utveckling. - Träning - Utbildning - Samtal

Mental utveckling. - Träning - Utbildning - Samtal Mental utveckling - Träning - Utbildning - Samtal - Beteendexperiment Grundtekniker -Visualisering -Många syften -Mycket forskning (olika resultat) -Två typer av problem, skärpa och kontroll -Träna först

Läs mer

Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30

Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30 Lotusmamma.se 2012-10-01 Senast uppdaterad 2012-11-30 När yogaläraren Therese väntade dottern Lova hade hon svårt att komma iväg till en studio med gravidyoga. Tiderna passade inte och graviditeten var

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar

Kö_Ny_Bryggpla. Båt nr2 erbjuds i mån av plat 2016-02-13. Ködatum M Nr Medlem Postort TelHem MobilNr Båttyp BåLgd BåBrd Djup Kommentar 2000-10-07 522 ANDERSSON ROGER OXELÖSUND 0155-37923 070-5367814 MOTORBÅT 9,6 3,6 1,2 Väntar 2004-01-29 764 LÖVKVIST JAN OXELÖSUND 0155-37557 0736-674860 SEGELBÅT I lag med svärfar 2004-09-04 789 RADBÄCK

Läs mer

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv?

Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende och nya hastighetsgränser utifrån en bussförares perspektiv? NTF Skåne 2009 Hur kör vi egentligen en undersökning om trafikanters beteende

Läs mer

Projektet Hästliv som handlar om slutet på hästens liv. Projektet drivs via HNS i samarbete med bland annat Jordbruksverket, SLU och LRF.

Projektet Hästliv som handlar om slutet på hästens liv. Projektet drivs via HNS i samarbete med bland annat Jordbruksverket, SLU och LRF. Projektet Hästliv som handlar om slutet på hästens liv. Projektet drivs via HNS i samarbete med bland annat Jordbruksverket, SLU och LRF. 1 Vad händer egentligen med hästar i Sverige när de av någon anledning

Läs mer

Välkommen! Mikael Widerdal

Välkommen! Mikael Widerdal Välkommen! Den här titeln du håller i din hand innehåller de bästa och mest kraftfulla mentala redskap från de 20 år som jag utbildat, coachat och föreläst för människor i hela Sverige. Den här är indelad

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl -

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl - SÖLVESBORG - av naturliga skäl - Jag pendlar en halvtimme inåt landet. När jag kommer hem och öppnar bildörren känner jag lukten av hav, det är underbart. Jimmy, 42 år värme och engagemang Sölvesborg är

Läs mer

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig.

Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Anställa lärling Postad av Kenta Jonsson - 11 nov 2013 22:08 Hej alla. Är inne på att anställa en lärling. Han har tidigare hjälp mig som praktikant och fungerar bra, duktig och vill lära sig. Just nu

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Årgång 5 nr 3 2011 december 2011. Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand. B Förenings brev

Årgång 5 nr 3 2011 december 2011. Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand. B Förenings brev Årgång 5 nr 3 2011 december 2011 Returadress: MIN Kattklubb c/o Mikkelä Båtsmansgr 2 218 33 Bunkeflostrand B Förenings brev 12 Styrelsen: Vi minns. Ordförande. ordf@minkattklubb.se Utställningssekreterare

Läs mer

Hur vill du leva ditt liv efter 65? DIN PENSION VAL OCH MÖJLIGHETER

Hur vill du leva ditt liv efter 65? DIN PENSION VAL OCH MÖJLIGHETER Hur vill du leva ditt liv efter 65? DIN PENSION VAL OCH MÖJLIGHETER Delpension vid 6 eller mer pengar i plånboken vid 65? Som medarbetare finns det en möjlighet som vi fack och arbetsgivare vill försäkra

Läs mer

Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen

Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen 2012-07-06 1 (5) Frågor och svar om tillämpningen av beteslagen 1. Vad innebär det att alla svenska kor ska gå ut på bete? Djurskyddsförordningen säger att nötkreatur för mjölkproduktion och som är äldre

Läs mer

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S

7 Johan Ljungren Lilla Beddinge 19/ Rolf Friberg M Stenbock 19/ Peter Bengtsson Malmö Pk 47/39 63 HP S Resultat i A-vapen Klass 1 HP S med 1 Peter Ardemalm Kullens Pk 46/36 76 HP S 2 Magnus Hansson Kullens Pk 43/34 65 HP B 3 Richard Hansson Pk Elbogen 38/33 52 HP 4 Jimmy Carlsen Torna Hällestads Pk 34/28

Läs mer

Renar och snöskotertrafik

Renar och snöskotertrafik Renar och snöskotertrafik www.snöskoterrådet.se Tips och råd om hur du som snöskoterförare kan visa hänsyn och respekt om du möter renar på din färd Att komma ut i naturen en gnistrande vacker vårvinterdag

Läs mer

Allt inom plåtslageri specialister på rostfria sömsvetsade tak, koppar och rheinzink

Allt inom plåtslageri specialister på rostfria sömsvetsade tak, koppar och rheinzink Allt inom plåtslageri specialister på rostfria sömsvetsade tak, koppar och rheinzink 2 Östmans Plåtslageri firar 25 år i branschen Sedan Nils-Åke Östman grundade Östmans Plåtslageri AB 1988 har det hänt

Läs mer

Pedagogisk dokumentation i förskolan hur kan vi vidareutveckla detta med hjälp av digitala verktyg? Vecka 44 Pedagogiskt Center

Pedagogisk dokumentation i förskolan hur kan vi vidareutveckla detta med hjälp av digitala verktyg? Vecka 44 Pedagogiskt Center Pedagogisk dokumentation i förskolan hur kan vi vidareutveckla detta med hjälp av digitala verktyg? Vecka 44 Pedagogiskt Center Varför pedagogisk dokumentation? För att kunna återvända till en händelse.

Läs mer

Störst på ekologisk drift och robot

Störst på ekologisk drift och robot FOTO: PERARNE FORSBERG Störst på ekologisk drift och robot Det var svårt att säga nej till den bättre kalkyl som det ekologiska alternativet erbjöd när SörbNäs AB projekterades. CHRISTINA FORLIN EN ENORM

Läs mer

Sperma importer för semineringssäsongen 2011.

Sperma importer för semineringssäsongen 2011. Sperma importer för semineringssäsongen 2011. Avelsrådet sonderar ständigt utländska marknader efter möjliga sperma importer. Husdjuren i Europa och då särskilt i Sverige har mycket hög hälsostatus, vilket

Läs mer

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen

Kalender. Juli/Augusti 2010 SALEMKYRKAN. Pastorn Hörna. ect. Programblad. Bli berörd. Gifta: Programblad. Kontaktinformation. Sommar konferensen SALEMKYRKAN V ÄXA I HABO J E S U S KÄRLEK Programblad Kontaktinformation Pastorn Hörna Bli berörd församlingshelg Gifta: Josef och Linnea Sommar konferensen Kalender ect. 1 Programblad Juli/Augusti 2010

Läs mer

Ekologisk nötköttsuppfödning

Ekologisk nötköttsuppfödning Ekologisk nötköttsuppfödning Beteende hos nötkreatur... 4 Regler för ekologisk nötköttsuppfödning... 4 Vilka djur är lämpliga i ekologisk köttproduktion?... 5 Lätta köttraser... 5 Tunga köttraser... 5

Läs mer

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström

Take. Mikado. Sushi. Projektbeskrivning. Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström Take Mikado Sushi Projektbeskrivning Av: Oskar Edengréen och Melissa Nordström KREATÖRER Melissa Nordström Förutom att nörda mig i grafisk design gillar jag japansk populärkultur. Att då få jobba med

Läs mer

Ha en underbar sommar!

Ha en underbar sommar! maj 2012 Hej Klippan-vänner! brev Ett nytt Klippan-brev! Läs nyhetsbrevet tillsammans eller välj ut vilka saker du tar upp med din Klippan-sektion. Hör gärna av er om ni vill veta mer om något av det vi

Läs mer

Hur föds svenska fullblod upp?

Hur föds svenska fullblod upp? Hur föds svenska fullblod upp? Ett fördjupningsarbete av Caroline Söderberg och Gabriella Carlsson, Steg 3 2011 1 Inledning Alla uppfödare vill föda upp hållbara, snabba och framgångsrika hästar. Alla

Läs mer

Grundskoleprogram 2012

Grundskoleprogram 2012 Grundskoleprogram 2012 Välkommen till Made by Kungsbackas inspirationsdag 2012. Dagen ska inspirera, väcka tankar och utöka kunskaper om olika yrken, branscher, företagande och samverkan mellan skola,

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Svarta Örnar Mina Bröder!

Svarta Örnar Mina Bröder! Från Utsikten i De Sju Härader! Ansvarig utgivare: Styrande Mästare Kenneth Harrysson lsm.ldsh@soo.nu redaktör: Lennart Andersson manadsblad.ldsh@soo.nu Layout & Produktion: Litorapid Media Ab göteborg

Läs mer

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO BRF SKILJEBO BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

Tänk själv! En inspirationsbok för unga filosofer. Peter Ekberg Sven Nordqvist

Tänk själv! En inspirationsbok för unga filosofer. Peter Ekberg Sven Nordqvist Tänk själv! En inspirationsbok för unga filosofer Peter Ekberg Sven Nordqvist Tillägnas Leo och Althea, mina unga filosofer Tack till Maria Sundin, Kent Gustavsson, Jan Lif, Jeanna Eklund, Rod Bengtsson

Läs mer

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1 A-klass Sida 1 Elisabet Johansson Kävlinge Golfklubb 35 Michael Stjärnfeldt Lunds Akademiska Golfklubb 35 Markus Pregart Kävlinge Golfklubb 27 Björn Lindberg Kävlinge Golfklubb 25 Niklas Petersson Eslövs

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON

DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON DRÖMTYDNING AV ROBERT NILSSON 2010-10-09 Dröm av NN, Översvämning En drömtolkning är inte bara en "liten rolig grej" utan ska ge vägledning i ditt Liv och berätta vad du kan göra för att må ännu bättre!

Läs mer

FÖRFATTAREN ALKA 2014

FÖRFATTAREN ALKA 2014 FÖRFATTAREN ALKA 2014 Kapitel 1 Bob är i kemisalen och hör ett ljud som bankar i golvet. - Vad är det som bankar i golvet? säger Bob. - Va då, jag hör inget, säger Pom. - Va? Jag hör dunk dunk i golvet,

Läs mer

8 Goda skäl att välja svenskt griskött

8 Goda skäl att välja svenskt griskött 8 Goda skäl att välja svenskt griskött Du väljer Visst känner du igen uttrycket Man blir vad man äter. Men har du också tänkt på, att du vid ditt val av mat inte bara påverkar dig själv och din kropp?

Läs mer

Semester och arbetstidsförkortning

Semester och arbetstidsförkortning Hantverksdata Bilanco 2011-04-01 Semester och arbetstidsförkortning Innehåll SEMESTERUPPDATERING... - 2 - ARBETSTIDSFÖRKORTNING... - 5 - www.hantverksdata.se - 1 - Semesteruppdatering Uppdateringen ska

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE

BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE BARNENS SKIDPARADIS MITT I MALÅ SAMHÄLLE 2 MALÅ MED ALLT SÅ NÄRA! Malå ligger i Västerbottens län och i landskapet Lappland, och är omgivet av storslaget vacker natur. Mitt i Malå samhälle ligger Tjamstanberget

Läs mer

TECHNOLOGY MANAGEMENT

TECHNOLOGY MANAGEMENT TECHNOLOGY MANAGEMENT STUDENTERNAS FÖRSTA ORDINARIE STÄMMA 2010 TORSDAGEN DEN 28 JANUARI Plats: Pepparholm, Studiecentrum, Lund öö öö öö ö åäöä å ä öå öå ä ä ä å ö ö ö ä Öå öö ö Procedurregler 1. Yttranderätt

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Active stable. - nytänkande på hästens villkor. Tema: Utfodring

Active stable. - nytänkande på hästens villkor. Tema: Utfodring Active stable - nytänkande på hästens villkor Harmoniska hästgrupper, minskad arbetsbörda och i längden en bättre ekonomi. Det är några av argumenten för det tyska stallsystemet Active stable som just

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

Intervju med Elisabeth Gisselman

Intervju med Elisabeth Gisselman Sida 1 av 5 Intervju med Elisabeth Gisselman 1. Tre av fyra personer hemlighåller psykisk ohälsa för sin omgivning på grund av rädsla för diskriminering och avståndstagande varför är vi så rädda för psykisk

Läs mer

Inbjudan till ELMIA Lantbruk Djur & Inomgård 23 26 oktober 2013

Inbjudan till ELMIA Lantbruk Djur & Inomgård 23 26 oktober 2013 2013-08-12 Inbjudan till ELMIA Lantbruk Djur & Inomgård 23 26 oktober 2013 Nu börjar det bli dags för anmälan tillårets Elmia Lantbruk Djur & Inomgård 2013. Antalet mjölkdjur blir 165st, kött och ungdomsklubbarna

Läs mer

STARTLISTA FÖRMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK

STARTLISTA FÖRMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK 07:00 01 - L Hillerstig / U Lindblom 32,7 Gul HILLERSTIG, Lars Enköpings Golfklubb 670504-041 8,1 Gul LINDBLOM, Urban Enköpings Golfklubb 481121-012 24,6 - K Johansson / A Wåhlstedt 31,6 Röd JOHANSSON,

Läs mer

Checklista med Tips & råd för din webbplats

Checklista med Tips & råd för din webbplats Checklista med Tips & råd för din webbplats Din hemsida är navet i din marknadsföring. Den ska visa vem du är, vad du erbjuder och hur just du kan lösa dina kunders problem och den ska hjälpa dig sälja

Läs mer

Inbjudan till Individprövning 2012/2013 omgång 20

Inbjudan till Individprövning 2012/2013 omgång 20 Inbjudan till Individprövning 2012/2013 omgång 20 Innehåll Sammanfattning s 2 Inbjudan s 3-4 Regler för prövningsomgången 2012/2013 s 5-10 Bilaga 1 Prövningskostnader s 11 Bilaga 2 Anmälningsblankett s

Läs mer

Vid arbetsgivarens sida

Vid arbetsgivarens sida Vid arbetsgivarens sida Med oss är du aldrig ensam som arbetsgivare Medlemskapet är en trygghet för oss Det bästa med medlemskapet är att vi som företag inte behöver lägga tid och energi på att teckna

Läs mer

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE

SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE SVERIGES FRÄMSTA TILLVÄXTPROGRAM FÖR CHEFER & FÖRETAGSLEDARE Våra föreläsare och deras tillväxtnycklar Sedan 2010 har vi genomfört vårt populära tillväxtprogram och fler än 700 företagsledare och chefer

Läs mer

184 31 9 Tobias Bernljung Hultsfreds PSK 58 6 Rudolf Bauer Hultsfreds PSK 55 11 Bengt Andersson Hultsfreds PSK 53 2 166 19

184 31 9 Tobias Bernljung Hultsfreds PSK 58 6 Rudolf Bauer Hultsfreds PSK 55 11 Bengt Andersson Hultsfreds PSK 53 2 166 19 Preliminär resultatlista Vimmerby Träffen 2015 Lagtävlingen 1 Åke Nordin FOK Borås 79 22 Joe Furborg FOK Borås 77 19 Krister Persson FOK Borås 77 18 233 59 2 Mattias Gustavsson Högsby PK 78 19 Mats Granström

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer