Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(20)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(20)"

Transkript

1 Planbeskrivning 1(20) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Norsholms gårdsområde 1:84 med närområde, samt upphävande av de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 inom Norsholm i Norrköpings kommun den 1 mars 2018 reviderad den 22 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: , 148 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(20) Sammanfattning Syftet med detaljplanen är att införa kommunalt huvudmannaskap för allmän platsmark och att anpassa detaljplanen till rådande förhållanden beträffande befintlig villabebyggelse. Det berörda området består av ett utbyggt bostadsområde som bekräftas i den nya detaljplanen. Samtidigt upphävs naturmark i de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 vilket medför att dessa detaljplaner upphävs i sin helhet. Planarbete pågår parallellt beträffande gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 inom Norsholm i Norrköpings kommun. Gemensamhetsanläggningen omfattar allmän platsmark inom gällande detaljplaner i Norsholms samhälle och förvaltas av Norsholms vägförening. Syftet med planarbetet för alla detaljplaner är att införa kommunalt huvudmannaskap för den allmänna platsmarken i samhället. Som en följd av detta avser man att upphäva gemensamhetsanläggningen och upplösa vägföreningen, samt överföra marken i kommunens ägo. De gällande detaljplanerna föreskriver enskilt huvudmannaskap och måste därför ändras.

3 3(20) Innehållsförteckning 1. Inledning Planhandlingar Planprocessen en översikt av normalt planförfarande Planens huvuddrag Planområdet Planens syfte och bakgrund Tidigare ställningstaganden Översiktsplanen Gällande detaljplaner Miljöbedömning Övriga kommunala beslut Riksintressen Strandskydd Planförutsättningar och planförslag Mark- och vattenanvändning Natur Friytor Gator och trafik Störningar, hälsa och säkerhet Teknisk försörjning Genomförande av detaljplanen Tidplan Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Genomförandetid Genomförande inom allmän plats Genomförande inom kvartersmark Mark- och avtalsfrågor Tekniska utredningar Genomförandets konsekvenser Sociala konsekvenser Konsekvenser för stadens attraktivitet Medverkande Konsult Tjänstemän Referenser... 19

4 4(20) 1. Inledning 1.1 Planhandlingar Detaljplanen består av: Plankarta i skala 1:1 000 med bestämmelser Till planhandlingarna hör även: Planbeskrivning Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning Samrådsredogörelse (vid utställning) Utlåtande (efter utställning) 1.2 Planprocessen en översikt av normalt planförfarande Den aktuella detaljplanen upprättas med normalt förfarande enligt plan-och bygglagen (2010:900). Planprocessen börjar när en intressent begär en ny eller ändrad detaljplan. Intressenten kan till exempel vara en privatperson, ett företag eller kommunen själv. Ett planprogram kan göras vid behov av tydligare inriktningar för det fortsatta detaljplanearbetet. I detta fall har planprogram inte ansetts vara behövligt då tillräckligt stöd finns i översiktsplanen och andra kommunala beslut. Arbetet med förslag till detaljplan inleds med erforderliga utredningar. Ett planförslag upprättas och skickas ut för samråd med länsstyrelsen, lantmäteriet, övriga myndigheter, berörda fastighetsägare, kommunala enheter, med flera. Planförslaget bearbetas bland annat efter de synpunkter som lämnats under samrådstiden. Förslaget ställs sedan ut för granskning. När utställningstiden är slut kan detaljplanen antas av stadsplaneringsnämnden eller kommunfullmäktige. För att ha rätt att överklaga den antagna planen måste man ha lämnat in skriftliga synpunkter till kommunen innan utställningstiden gått ut.

5 5(20) 2. Planens huvuddrag 2.1 Planområdet Planområdet är beläget i södra delen av Norsholm. Den allmänna platsmarken inom området för den nya detaljplanen ägs av kommunen men förvaltas och sköts av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4. Kvartersmarken ägs av respektive villaägare, se den tillhörande fastighetsförteckningen. Nuvarande allmänplatsmark inom detaljplan 0581K-P03/9 ingår i fastigheten Norsholm 10:1 som är i enskild ägo. Planområdet är på ca 2,9 ha inklusive det område som föreslås upphävas. Det gula området ovan visar översiktligt det område som omfattas av denna detaljplan medan det rastrerade visar den yta där kommunen avser att upphäva detaljplan. Numrering av områden i kartan hänvisar till underlagen. 2.2 Planens syfte och bakgrund Syftet med detaljplanen är att införa kommunalt huvudmannaskap för allmän platsmark och att anpassa detaljplanen till rådande förhållanden beträffande befintlig villabebyggelse. Den gällande detaljplanen 0581K-P03/9 innehåller endast kvartersmark. De gator och grönområden som finns inom det nu aktuella planområdet ingår emellertid i gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 som omfattar vägar och grönområden inom Norsholm och förvaltas av Norsholms vägförening.

6 6(20) Övriga gällande detaljplaner i samhället som föreskriver enskilt huvudmannaskap ändras inom särskild prövning. Kommunalt huvudmannaskap införs för den allmänna platsmarken i Norsholm genom den nu aktuella nya detaljplanen, samt genom upphävande av vissa gällande detaljplaner och planändring för övriga detaljplaner i Norsholm. Som en följd av detta avser man att upphäva gemensamhetsanläggningen och upplösa vägföreningen, samt överföra marken i kommunens ägo. Åtgärderna ingår i en allmän översyn av huvudmannaskap för allmän platsmark i Norrköpings kommun, det s.k. Vägföreningsprojektet, och avses fungera som ett pilotprojekt för kommande arbete med motsvarande andra områden i kommunen. Den nya detaljplanen ersätter den gällande med redovisning av allmän platsmark och kvartersmark i enlighet med plan- och bygglagen. Det redan utbyggda bostadsområde avses inte att bli föremål för några förändringar Befintliga byggrätter bekräftas. I samband med upprättande av den nya detaljplanen upphävs naturmark inom de gällande detaljplanerna 0581-P91/9 och 0581-P03/9 vilket medför att båda planerna upphör att gälla. 3. Tidigare ställningstaganden 3.1 Översiktsplanen Översiktsplanen (Översiktsplan för landsbygden, Norrköpings kommun, 2017) anger inga särskilda förutsättningar för planområdet. Planen bekräftar tidigare ställningstaganden om Norsholm som prioriterad utvecklingsort. Gemensam översiktsplan för Linköping och Norrköping antagen 2010 utgör del av kommunens översiktsplan. Den anger Norsholm som prioriterad utvecklingsort men inne håller inga särskilda förutsättningar för planområdet. I den fördjupade översiktsplanen för Norsholm som antogs i kommunfullmäktige den 30 november 2015 är inte området utpekat som något utvecklingsområde. Området avses fortsätta vara det bostadsområde som det är idag. 3.2 Gällande detaljplaner För området finns två gällande detaljplaner: - Detaljplan för Norsholm 10:18 m.fl. inom Kimstad i Norrköpings kommun, 0581K-P03/9. Denna anger att högst 15 stycken bostäder, B, får uppföras i 2-våningar med en maximal byggnadshöjd om 6,5 meter och där varje bostadsbyggnad inte får uppta större sammanlagd bruttoarea än 250

7 7(20) m 2. Bostadsområdet genomkorsas av ytor betecknade med u där marken ska vara tillgänglig för allmänna underjordiska ledningar. Uthus eller annan gårdsbyggnad får inte uppta större sammanlagd byggnadsyta än 70 m 2 med en byggnadshöjd om högst 3 meter. Bostadsområdet omgärdas av ett stråk med bestämmelsen NATUR där gång- och cykelväg finns. Tillfart till området med bostäder sker över marken som är utpekad som NATUR i plankartan. - Detaljplan för del av Norsholm 10:1 m.fl. inom Kimstad, i Norrköpings kommun, 0581K-P91/9. För detaljplanen 0581K-P91/9 anges NATUR. Plankartan ovan visar den gällande detaljplanen 0581K-P03/9 vilken ersätts med denna detaljplan.

8 8(20) Plankartan ovan visar den gällande detaljplanen 0581K-P91/9 där det rastrerade området visar detaljplaneområde som upphävs med denna detaljplan. 3.3 Miljöbedömning Den nya detaljplanen och upphävande av gällande detaljplan medför ingen påverkan på riksintressen enligt 3 eller 4 kap. miljöbalken och heller ingen påverkan på miljökvalitetsnormer enligt 5 kap. miljöbalken. Inget områdesskydd enligt 7 kap. miljöbalken påverkas. Den nya detaljplanen och upphävandet av gällande detaljplan medför inte någon risk för betydande miljöpåverkan. Detaljplanen behöver därför inte bli föremål för miljöbedömning enligt 4 kap. 34 plan- och bygglagen. 3.4 Övriga kommunala beslut Beslut om planläggning Stadsplaneringsnämnden beslutade , att ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta förslag om ny detaljplan för Norsholm 10:18 m.fl. inom Norsholm i Norrköpings kommun. Riktlinjer för bostadsbebyggelse Detaljplanen innebär inte någon utbyggnad av nya bostäder men då den säkerställer de befintliga bostäderna är bedömningen att riktlinjerna efterföljs.

9 9(20) Riktlinjer för huvudmannaskap Riktlinjer för huvudmannaskap vid detaljplanering antogs av kommunfullmäktige den 25 mars 2013, 48. I denna framgår att: Gator, torg, parker och andra områden som ska vara tillgängliga för allmänheten ska planläggas som allmän plats i detaljplan. Kommunen ska vara huvudman för allmänna platser inom detaljplan. I det fall det finns särskilda skäl för annan huvudman än kommunen ska förutsättningarna, motiven och konsekvenserna redovisas i planbeskrivningen. Detaljplaner med kommunalt huvudmannaskap för allmän plats ska inte antas om det saknas medel för drift och underhåll för tillkommande områden och anläggningar inom allmän plats. Dagvattenhantering Kommunen har tagit fram och 2009 beslutat om riktlinjer för hantering av dagvatten. Dessa riktlinjer innebär att fastighetsägaren är ansvarig för hanteringen av dagvatten inom den egna fastigheten. Där förhållandena gör lokalt omhändertagande av dagvatten olämpligt kan fastighetsägaren ansluta sin fastighet till det kommunala dagvattennätet. Uppkomsten av dagvatten kan dock begränsas genom att till exempel använda genomsläppliga material som markbeläggning och genom gröna tak. 3.5 Riksintressen Området omfattas inte av något riksintresse. 3.6 Strandskydd Området omfattas inte av något strandskydd. 4. Planförutsättningar och planförslag 4.1 Mark- och vattenanvändning Befintlig användning Planområdet består idag av femton bostadsbyggnader med tillhörande komplementbyggnader. Dessutom finns det inom planområdet lokalgator, transformatorstation, gång- och cykelväg samt mindre naturområden.

10 10(20) Foto från infarten i den norra delen av planområdet. Foto från infarten i den södra delen av planområdet. Föreslagen användning Detaljplanen säkerställer byggrätt för de befintliga bostadsbyggnaderna med tillhörande komplementbyggnader. Dessutom säkerställs att genomförda lokalgator, gång- och cykelväg samt grönområde övertas av kommunen från den vägförening som sköter driften och förvaltar marken idag. Detta görs genom att de nämnda områdena regleras som allmän platsmark med kommunalt huvudmannaskap i den nya detaljplanen. Garage bör inte anläggas närmare lokalgata än sex meter. På detta sätt kan en biluppställningsplats anordnas framför garaget. Plankarta för den nya detaljplanen. För en större bild se plankartan med bestämmelser (skala 1:1 000). Karta: Norrköpings kommun.

11 11(20) På plankartan Plankartan reglerar kvartersmarken för bostäder genom bestämmelsen B. Inom det markerade området får endast en friliggande huvudbyggnad per fastighet uppföras. Största bruttoarea för huvudbyggnad är 250 kvadratmeter. Huvudbyggnader får maximalt vara i två våningar (beteckning: II). Högsta byggnadshöjd för komplementbyggnad är 3 meter. Komplementbyggnaders byggnadsarea får maximalt vara 70 kvadratmeter. Huvudbyggnad ska placeras minst 4,0 meter från fastighetsgräns och komplementbyggnad minst 1,0 meter från angränsande bostads fastighetsgräns. Bebyggelsens och områdets nuvarande karaktär Bebyggelsen inom området består av huvudbyggnader i två våningar mestadels i trä med tillhörande garage; garagens karaktär följer huvudbyggnadens. Områdets nuvarande karaktär avses inte bli förändrad. Omgivande bebyggelse I närheten av området finns bostäder i form av friliggande villor men även lägre flerbostadshus. Målpunkter i Norsholm utgörs av dagligvarubutiken, förskolan, fotbollsplanen, badplatsen och området kring Göta kanal med bland annat restauranger och vandrarhem. Inom Norsholm finns utbyggd skol- och omsorgsverksamhet. Tillgänglighet Den flacka terrängen medför goda förutsättningar för att uppfylla kraven på tillgänglighet. Kulturmiljö Ingen skyddsvärd kulturmiljö finns inom planområdet. 4.2 Natur Mark och vegetation Planområdet utgörs till huvuddelen av ett befintligt bostadsområde vilket innebär att marken inom området framförallt består av privata tomter med gräsmattor. Det finns dock inslag av äng och buskage inom den allmänna platsmarken. Fornlämningar En fornlämning har påvisats inom planområdet, Kimstad 255:1 vilken består av en hällristning. Östergötlands länsmuseum utförde en arkeologisk

12 12(20) utredning 2002 på området runt lämningen. Endast sentida odlingsrösen framkom. För Kimstad 255:1 gjordes en arkeologisk förundersökning år 2005 där även de sentida odlingsrösena ca 30 m väster om Kimstad 255:1 undersöktes, för att se om det fanns ytterligare hällristningar under röset. Inget av antikvariskt intresse påträffades. I närheten av planområdet finns även ett gravfält, Kimstad 107:1, vilket inte anses påverkas av detaljplanen. Markens beskaffenhet För området finns en geoteknisk grundundersökning utförd 1978 som visar att det finns så kallad kompressibel lera (kompressibel torde innebära att leran tål att belastas med hänsyn till normala sättningar). Vid grundläggning har hänsyn tagits till vibrationer från järnvägstrafiken. Området anses ha goda stabilitetsförhållanden. Området ligger inom normal riskzon för radon. Någon risk för skred eller höga vattenstånd föreligger inte. Då området redan är bebyggt erfordras inga nya geotekniska utredningar. 4.3 Friytor Lek och rekreation Närmsta anlagda lekplats är belägen i den östra delen av Norsholm. Naturområdet norr om planområdet kan användas för lek men någon anlagd yta finns i dagsläget inte. Naturmiljö Inom planområdet finns tidigare odlingsrösen och andra begränsade naturmiljöer vilka inte anses ha stora naturvärden. Större sammanhängande naturområden finns på den västra sidan av järnvägen ca 500 meter från planområdet. På plankartan Grönområde inom planområdet regleras med PARK i plankartan. 4.4 Gator och trafik Gatunät Gatunätet inom planområdet består idag av två stycken återvändsgator vilka båda ansluter till Norsholmsvägen samt en gång- och cykelväg som går längs med Norsholmsvägen.

13 13(20) Kollektivtrafik Närmaste busshållplats, Norsholms bussvändplats, är belägen ca 50 meter söder om planområdet. Hållplatsen trafikeras av busslinjerna 480, 483, 484 och 513. Via busslinjerna finns möjlighet att ta sig Linköpings och Norrköpings centralstation på ca 30 minuter genom att byta till pendeltåg i Kimstad station. Området anses således vara väl ombesörjt med kollektivtrafik. Gång- och cykelvägar En gång och cykelväg går längs med Norsholmsvägen som bekräftas i den nya detaljplanen. Någon förändring av denna föreslås inte. Parkering Parkering för fastighetsägarna sker idag på egna fastigheten. Någon förändring av detta föreslås inte. På plankartan Lokalgator får anordnas inom det område som är markerat med LOKALGATA. Gång- och cykelvägen anordnas inom bestämmelsen gång och cykel. Plankartan reglerar att det inte får ske någon utfart direkt mot Norsholmsvägen. Plankartan reglerar även en föreskriven höjd över nollplanet för lokalgator och gång- och cykelvägen inom planområdet. 4.5 Störningar, hälsa och säkerhet Buller Planförslaget bidrar i sig inte till att trafikbullernivåerna på omgivningen ökar. Den dominerande bullerkällan är järnvägstrafiken men planområdet bedöms inte utsättas för så höga bullervärden att särskilda åtgärder måste vidtas. Bullernivån inomhus för ny- och ombyggnad får inte överstiga 30 dba ekvivalent ljudnivå respektive 45 dba maximal ljudnivå nattetid. Vid uteplats (fasadväggens ytterliv) ska högsta ekvivalenta trafikbullernivån 55 dba gälla. Markföroreningar Inga kända föroreningar finns inom planområdet. Om markarbeten utförs inom planområdet ska en anmälan om avhjälpandeåtgärd lämnas in till bygg- och miljökontoret i enlighet med 10 kap. miljöbalken. Anmälan ska säkerställa att sanering sker så att marken

14 14(20) kan nyttjas för planerat ändamål samt att schaktmassor hanteras i enlighet med lagstiftningens krav. Översvämning I 100-årsmodellering av regnvattennivåer redovisas det risk för vattennivåer upp till 0,5 meter enligt den kommunala kartan. Luftkvalitet Då förslaget inte innebär någon ytterligare utbyggnad av området anses det inte medföra någon ökad motorfordonstrafik och således anses detaljplanen inte medföra ökade utsläpp. Miljökvalitetsnormerna för utomhusluft bedöms inte överskridas. Skyddsanordningar, skyddszoner Skyddsanordningar och skyddszoner bedöms inte som nödvändiga inom planområdet. Antalet brandposter bedöms vara tillräckligt. Risk Södra stambanan passerar cirka 150 meter väster om planområdet och används bland annat för transporter med farligt gods. Mellan planområdet och järnvägen finns en större höjd. Höjden tillsammans med att avståndet till järnvägen medför att kommunen inte anser det förekommer någon risk för påverkan på planområdet. 4.6 Teknisk försörjning Vatten och spillvatten Bebyggelsen inom planområdet är idag anslutet till det kommunala vattenoch spillvattennätet. Ledningarna är placerade inom allmän platsmark på plankartan och några förändringar av ledningsstråken är inte aktuella. Dagvatten Fastigheterna är anslutna till det kommunala dagvattennätet.

15 15(20) El Elnätet inom planområdet ägs av E.ON Elnät Sverige AB. Transformatorstation finns inom planområdet och bekräftas i detaljplanen. På plankartan Utrymme för allmänna underjordiska ledningar möjliggörs genom bestämmelsen u på plankartan. Övriga underjordiska ledningar föreslås inom den mark som är utpekad som allmän platsmark. Område för transformatorstation regleras på plankartan med planbestämmelsen E Teknisk försörjning. Tele Teleledningarna inom området ägs av TeliaSonera Skanova Access AB (Networks). Bredband Bredband finns utbyggt inom planområdet. Värme Kommunen har som målsättning att uppvärmning ska ske på ett så miljövänligt sätt som möjligt samt att energianvändningen ska minimeras. Kommunen rekommenderar i första hand anslutning till fjärrvärmenätet, vilket alla byggnader inom planområdet är. Alternativa förnyelsebara uppvärmningsformer bör prövas för att undvika en kraftigt ökad elanvändning. Avfall Hushåll kan lämna sorterat grovavfall, elavfall och farligt avfall på återvinningscentraler, som i Norrköping kallas returpunkter. I kommunen finns också återvinningsstationer som är insamlingsplatser där utsorterade förpackningar samt tidningar och småbatterier kan lämnas till återvinning. För hämtning av övrigt hushållsavfall ansvarar kommunens tekniska kontor. I vissa fall förordar kommunen anläggning av ett gemensamt hämtningsställe på lämplig plats. Detta gäller till exempel där framkomlighet för tunga fordon är dålig under hela eller delar av året eller där genomfart eller tillräcklig stor vändplats inte kan ordnas.

16 16(20) 5. Genomförande av detaljplanen 5.1 Tidplan Planarbetet bedrivs parallellt med upprättande av planändring för allmän platsmark inom övriga delar av Norsholms samhälle. Detaljplanearbete Planuppdrag: 9 december 2014 Samråd: 8 juni 9 augusti 2016 Beslut om utställning: 20 mars 2018 Utställning: april 2018 Beslut om antagande stadsplaneringsnämnden: 12 juni 2018 Laga kraft: juli 2018 Genomförande, allmän plats Marklösen, fastighetsregleringar: 2018 Tidplanen är preliminär och gäller under nuvarande kända förutsättningar, samt under förutsättning att beslut om antagande inte överklagas eller överprövas. 5.2 Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Allmän plats Norrköpings kommun ska vara huvudman för gator och andra allmänna platser. Kommunen är ansvarig för utbyggnad samt för drift och underhåll. Genomförandet leds och samordnas av Norrköpings kommun, tekniska kontoret, som även ansvarar för den tekniska kontrollen av gator, torg och allmänna anläggningar. Norrköping Vatten och Avfall AB ansvarar för den tekniska kontrollen av VA-ledningar samt dagvattendammar och övriga fördröjningsmagasin inom allmän platsmark. Fastighetsbildning med mera Fastighetsbildningsfrågor, inrättande av gemensamhetsanläggningar och andra fastighetsrättsliga frågor handläggs av lantmäterimyndigheten i Norrköpings kommun. Efter en ändring till kommunalt huvudmannaskap i detaljplan inträder inlösenreglerna i plan- och bygglagen (6 kap 13 samt 14 kap 14 ), vilket

17 17(20) innebär att kommen har rätt att lösa in mark för allmän plats men också skyldighet att lösa in marken, om fastighetsägaren så begär. I det fall frågan blir aktuell, genom initiativ av kommunen eller en markägare, är det kommunens ansvar. 5.3 Genomförandetid Planens genomförandetid är fem år från det datum som beslut om antagande av detaljplanen har vunnit laga kraft. 5.4 Genomförande inom allmän plats Ändringen av bestämmelsen om huvudmannaskap föranleder ingen fysisk förändring av allmän platsmark i detta skede. Kommunen har i avtal med vägföreningen avtalat om fysiska åtgärder i gaturummet som är genomförda. Utbyggnaden av allmän platsmark i form av kvartersgator och grönområden genomfördes till största del i samband med exploateringen av det södra området. I gällande detaljplan har en remsa med allmän platsmark, utlagd mellan befintlig bostadsbebyggelse och åkermarken, nyttjats som in- och utfart till angränsande åkrar vilket kommer att fortsätta. I samband med planändringen upphävs därför detaljplanen i den delen. I gällande detaljplan är norra delen av området planlagt som park. Syftet med detaljplanen var att anlägga en gång- och cykelväg med tillhörande passage under järnvägen för att knyta ihop bostadsområdena på båda sidor av Södra stambanan. Det är för närvarande inte aktuellt med järnvägspassage i detta läge och det är osäkert om det tillkommer i framtiden. För att behålla handlingsfriheten upphävs detaljplanen i denna del. Upphävandet utesluter inte att planskild passage kan tillkomma i senare skede. 5.5 Genomförande inom kvartersmark Ändringen av bestämmelsen föranleder ingen fysisk förändring av kvartersmarken. 5.6 Mark- och avtalsfrågor Markfrågor samt exploaterings-, avtals- och övriga genomförandefrågor handläggs av stadsbyggnadskontoret, mark och exploatering. 5.7 Tekniska utredningar I avtal mellan Norrköpings kommun och Norsholms vägförening har parterna kommit överens om tekniska åtgärder som vägföreningen ska vidta innan övertagandet av den allmänna platsmarken ska ske.

18

19 19(20) Referenser Utredningar för detaljplanen Planteknisk utredning - åtgärder för ett kommunalt övertagande av huvudmannaskap för allmänna platser, Norsholm ga:4 NORSHOLMS VÄGFÖRENING Norrköpings kommun, stadsbyggnadskontoret, , diarienummer SPN-2011/0302 Fastighetsrättslig utredning - åtgärder för ett kommunalt övertagande av huvudmannaskap för allmänna platser, Norsholm ga:4 NORSHOLMS VÄGFÖRENING Norrköpings kommun, stadsbyggnadskontoret, , diarienummer SPN-2011/0302 Kommunala handlingar och riktlinjer Riktlinjer för bostadsbyggande, SPN 2011/ ,, Norrköpings kommun, antagen av kommunfullmäktige Avfallsplan Norrköpings kommun, Cykelplan för Norrköpings tätort Tekniska kontoret, Norrköpings kommun, Dagvatten, Riktlinjer för dagvattenhantering i Norrköpings kommun, Dagvattengruppen, Norrköpings kommun, Framtid Norrköping Översiktsplan Utvecklingsplan för staden, Norrköpings kommun, Naturvårdsprogram, med åtgärdsprogram, Norrköpings kommun , Norrköpings kommun. Riktlinjer för en tillgänglig och användbar utemiljö. Tekniska kontoret, Norrköpings kommun, Miljö- och riskfaktorer. Tillägg till översiktsplan för Norrköpings kommun, Samrådshandling december 2012., Norrköpings kommun, Vatten- och avloppsplan (VA-plan) , VA-gruppen, Norrköpings kommun, , antagen av stadsplaneringsnämnden Övriga referenskällor Detaljerad översvämningskartering längs Motala ström, Roxen, Glan och Bråviken, Rapport nr SMHI,

20 20(20) Kompletterande beräkningar havsvattenstånd Bråviken, Rapport nr SMHI, Kommuntäckande markradonundersökning Norrköpings kommun. SGI Statens geotekniska institut. Linköping Skyddsvärda träd i Östergötland, Inventering av alla grova och ihåliga träd utförd Rapport 2008:13. Länsstyrelsen Östergötland, Natur och Kultur: miljöer i Östergötland, naturvårdsplan och kulturminnesprogram. Länsstyrelsen i Östergötlands län, Vattenskyddsområde med föreskrifter för ytvattentäkten Glan, Östergötlands län, Länsstyrelsen i Östergötland, Miljöskyddsenheten ( ), VISS Vatteninformationssystem Sverige, Länsstyrelsen, augusti Riktvärden för buller, Infrastrukturinriktning för framtiden, proposition 1996/97:53, Riksdagen 1997.

NORRKÖPINGS KOMMUN 2(19) Stadsbyggnadskontoret. Sammanfattning

NORRKÖPINGS KOMMUN 2(19) Stadsbyggnadskontoret. Sammanfattning 2(19) Sammanfattning Denna detaljplan har som syfte att ersätta den gällande detaljplanen med redovisning av allmän platsmark och kvartersmark i enlighet med plan- och bygglagen. Området består av ett

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår.

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår. Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 30 mars 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016 Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 11 oktober 2016 SAMRÅDSHANDLING 2(11) Sammanfattning Syftet med ändringen av planen är

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning 1(10) Planbeskrivning 214 214 Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården i Norrköping den 27 november

Läs mer

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING Planbeskrivning 1(13) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 14 juni 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 GRANSKNINGSHANDLING

Läs mer

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 4 februari 2015 SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande 2(10) Sammanfattning Syftet med den

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(20) tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. 1(9) Behovsbedömning

ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. 1(9) Behovsbedömning 1(9) Behovsbedömning 2016-04-01 SPN 20150073 214 SPN 2015/0073 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Bommen (del av fastigheten Kopparhammaren 2) 1 med närområde inom Berget i Norrköping den 15 februari

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. Utökat förfarande 1(9) SPN 2015/0073 214 2015-11-09

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. Utökat förfarande 1(9) SPN 2015/0073 214 2015-11-09 Behovsbedömning 2015-11-09 1(9) SPN 20150073 214 SPN-000/000 SPN 2015/0073 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Bommen (del av fastigheten Kopparhammaren 2) 1 med närområde inom Berget i Norrköping

Läs mer

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 september 2009 Reviderad den 18 november 2009 A N T A G A N D E H

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. 1(12) Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde. inom Sylten i Norrköping. den 1 oktober 2012

SAMRÅDSHANDLING. 1(12) Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde. inom Sylten i Norrköping. den 1 oktober 2012 1(12) Planbeskrivning 214 214 Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde inom Sylten i Norrköping den 1 oktober 2012 SAMRÅDSHANDLING 2(12) Sammanfattning Detaljplanen syftar ändra markanvändning

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(7) Genomförandebeskrivning SPN-00/0000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet i Norrköping den 27 augusti 2015 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2(7) Innehållsförteckning

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(10) P LANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande tillägg till detaljplan för kvarteret Bärnstenen m.m. inom Vilbergen i Norrköping, fysisk planering den 16 september 2010 A N T A G A N D

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESKRIVNING MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer PBN 2014-109 214 Detaljplan för Krok 1:15, Örby, Marks kommun, Västra Götalands län MED GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2015-03-17 Planhandläggare Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Detaljplan för Sävast 23:163, samt Sävast 23:12 m.fl. Södra Lillgärdan. Bodens kommun, Norrbottens län Detaljplan för Detaljplan för Sävast 23:163, Sävast 23:11, samt Sävast 23:12 och Sävast

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2. inom Hageby i Norrköping.

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2015/ tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2. inom Hageby i Norrköping. Behovsbedömning 1(9) tillhörande detaljplan för fastigheten Mamre 2 inom Hageby i Norrköping den 21 mars 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-05-15, 114 Laga kraft: 2018-06-18 Genomförandetidens

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(18) planbeskrivning tillhörande ändring av Förslag till OBS! ändring och utvidgning av byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. Råsslaskolan-Dragtorpsvägen inom Krokek i Norrköping den 25 april

Läs mer

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län

Samrådshandling Dnr. KS PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, på Sävastön, Bodens kommun, Norrbottens län Förslag till Detaljplan för del av Sävast 23:11, Högvalla, Bodens kommun. PLANBESKRIVNING

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

P LANBESKRIVNING 1(11) tillhörande detaljplan för fastigheten Tulpanen 2. inom Gamla staden i Norrköping

P LANBESKRIVNING 1(11) tillhörande detaljplan för fastigheten Tulpanen 2. inom Gamla staden i Norrköping 1(11) P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Tulpanen 2 inom Gamla staden i Norrköping, fysisk planering den 11 februari 2011 A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagen i SPN: 2011-05-03,

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl.

Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. Datum 01-0- Ert datum Beteckning 01.6 Er beteckning PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Utlåtande Fastighetsförteckning Detaljplan för Del av Kv. Vipan m.fl. i Klippans kommun, Skåne

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2013-02-27 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta

Läs mer

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4

Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Dnr: PLAN.2017.247 Granskningshandling 2017-09-01 Planbeskrivning Upphävande av del av L 17/43 Avstyckningsplan berörande fastigheten Lösen 5:4 Lösen socken, Karlskrona kommun 2 Vad är en detaljplan? Denna

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för ORRSKOGEN Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i maj 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Karl-Erik Sigfrids GRANSKNINGSHANDLING PLANDATA Planhandlingarna är följande:

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2014/ SPN 2014/

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(9) SPN 2014/ SPN 2014/ Behovsbedömning 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Agetomta 2:3 (norra och södra) och del av fastigheten Agetomta 2:10 inom Styrstad i Norrköpings kommun den 24 maj 2018 reviderad den 24

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(11) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2

ANTAGANDEHANDLING. 1(11) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 1(11) Behovsbedömning SPN 0000/0000 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun den 5 december

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 Behovsbedömning 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun den 3 maj 2017 reviderad den 21 november 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i KF:

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Dnr: ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2008-0117-214 DETALJPLAN för NEPTUNUS 8 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning,

Läs mer

Strömbrytaren 8 SAMRÅDSHANDLING. 1(16) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten. med närområde inom Himmelstalund i Norrköping

Strömbrytaren 8 SAMRÅDSHANDLING. 1(16) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten. med närområde inom Himmelstalund i Norrköping 1(16) Planbeskrivning SPN-000/0000 SPN- 196/2011 214 tillhörande detaljplan för fastigheten Strömbrytaren 8 med närområde inom Himmelstalund i Norrköping den 4 september 2012 Denna detaljplan behandlas

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark)

Samrådsredogörelse. tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) Samrådsredogörelse 1(5) 214 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502, 0581-P94/7,

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 Behovsbedömning 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 15 september 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-10-13, 211 Laga kraft:

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län.

Detaljplan 216. Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län. 1(5) Dpl 216 Planbeskrivning och genomförandebeskrivning Detaljplan för Åkarp 18:45 i Åkarp Burlövs kommun, Skåne län Antagande 2006-08-21 (KF 72/06) Laga kraft 2006-09-22 Genomförandetiden utgår 2011-09-22

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Planbeskrivning DP278 Dnr KS.2016.0860 Datum 2019-06-24 Antagandehandling Antagen 2019-08-26 Laga kraft 2019-09-23 U P P H

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder utmed Oxledsvägen

Bostäder utmed Oxledsvägen 2008-03-18 rev. 2008-11-24 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 27 januari 2009 Laga kraft 19 juli 2010 Diarienummer KS/2003:315 Detaljplan för Bostäder utmed Oxledsvägen

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. Västra Storgatan 16/KS/102

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län. Västra Storgatan 16/KS/102 16/KS/102 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan 18-HAL-12 och 18-HAL-22, Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Västra Storgatan FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2018.05.30 2018.06.13 Beslut

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2012/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna)

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING 1(11) SPN 2012/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) Behovsbedömning 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fiskeby 1:43 (vid Tråbrunna) med närområde inom Fiskeby i Norrköping den 9 januari 2017 reviderad den 22 november 2017 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns

3:79 B C H K PARK. PLANER OCH BESTÄMMELSER Användningsgräns sammanfallande med fastighetsgräns PLANKARTA 24:1 C 3:79 Planbestämmelser Följande gäller inom område med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelse utan beteckning gäller inom hela planområdet.

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

betydande miljöpåverkan

betydande miljöpåverkan Undersökning om 1(9) betydande miljöpåverkan tillhörande detaljplan för fastigheten Spinetten 2 inom Klockaretorpet i Norrköping den 9 april 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-06-11, 134 Laga kraft:

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer