INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde Ekonomisk månadsrapport Budget: Ramförslag Barn- och elevprognos per den 15 mars Ansökan om bidrag för internationellt utbyte, Eisenhüttenstadt Förskolan Äventyrets bokslut Anmälningsärenden Informationsärenden..44

2 34 Plats och tid: Vänstra kammaren, Habo kommunhus, tisdagen den 24 april 2012 klockan Beslutande: Niklas Fungbrandt (M), ordförande Nicklas Gustavsson (S) Thomas Gustafsson (S) Carina Gröndahl Sjöö (S) Marie Lindholm (KD) Suzanne Hallberg Karlsson (M) Claes Lindell (M) Övriga närvarande Roger Johansson, förvaltningschef Marie Sjögren, sekreterare Mats Östholm, områdeschef/rektor 29 Monica Thörnberg, förskolechef 29 Utses att justera: Suzanne Hallberg Karlsson Paragrafer: Ordförande:... Justerare: Sekreterare:.... BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift:...

3 35 29 Besök från Slättens rektorsområde Områdeschef/rektor Mats Östholm och förskolechef Monica Thörnberg informerar om värdegrundsarbetet inom Slättens rektorsområde. Prioriterade områden är bland annat värdegrund och förhållningssätt, forma och utveckla organisationen av verksamheten, utveckla ledarskapet i grupper, klasser och i organisationen och att uppmuntra och stödja varje medarbetare. Inom Slättens rektorsområde ingår Kärrs förskola, Slättens förskola och Bagaregatans förskola och Monica Thörnberg berättar om förskolornas olika temaarbeten. Monica Thörnberg berättar vidare om samarbetet de har med Högskolan för lärande och kommunikation (HLK). De samarbetar kring systematiskt kvalitetsarbete och syftet är att få starkare koppling mellan verksamhet, utbildning och forskning. Mats Östholm berättar att starten av Alléskolan har fungerat bra. Man har under läsåret träffats i grupper och arbetat mycket med förhållningssätt och bemötande på Alléskolan. Ordföranden tackar för informationen.

4 36 30 Dnr BU11/115 Ekonomisk månadsrapport Beslut Informationen läggs till handlingarna. Ärendebeskrivning Förvaltningschef Roger Johansson ger en ekonomisk månadsrapport per den 31 mars 2012.

5 37 Exp: Ekonomienheten 31 Dnr BU12/56 Budget: Ramförslag Beslut beslutar att anta ramförslag för driftsbudget i enlighet med förvaltningens framlagda förslag med följande justeringar: kostnaderna för införandet av en familjecentral läggs in i ramförslaget för prioriteringsordningen för kvalitetsförbättringar är: 1. att återföra personaltätheten inom förskolan till 6 barn per årsarbetare. 2. en utökning av kuratorstjänst, där statsbidrag erhålls för hälften under 2 år. Konsekvenserna av en kostnadsminskning med 2 % blir att ca 10 tjänster tas bort inom de olika verksamheterna förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola. beslutar att anta ramförslag till investeringsbudget i enlighet med förvaltningens framlagda förslag. Reservation Den socialdemokratiska gruppen reserverar sig mot förslaget när det gäller prioriteringsordningen för kvalitetsförbättringar och kostnadsminskningar till förmån för sitt eget förslag. Ärendebeskrivning beslutade den 21 februari 12 om de budgetförutsättningar som ska gälla för utifrån nämndens önskemål. Därefter har barn- och utbildningsförvaltningen utarbetat ett förslag till verksamhetsförändringar, där nämndens grundförutsättningar vad gäller schabloner, personaltäthet, elevpeng och dylikt legat som grund. Förslaget innebär att barn- och utbildningsnämnden behöver äska ytterligare miljoner kronor för år 2013, miljoner kronor för år 2014 och miljoner kronor för år I årets budget ska varje nämnd dels beräkna ett ramförslag utifrån 2012 års budget med upp- eller nedräkningar för barn- och elevantal, dels göra en prioriteringslista för alla kvalitetshöjande önskemål och dels göra en prioriteringslista på kostnadsminskningar motsvarande tkr.

6 38 forts. 31 Investeringsäskanden för treårsperioden innehåller en fortsatt satsning på ITutveckling och att skapa en bättre miljö i Hagabodaskolans matsal. Det finns även investeringsbehov på inventarier till en öppen förskola om det kommer fattas ett beslut om att det ska inrättas en familjecentral under Mötet ajourneras. Förslag till beslut på sammanträdet Niklas Fungbrandt (M) föreslår följande: kostnaderna för införandet av en familjecentral läggs in i ramförslaget för Prioriteringsordningen för kvalitetsförbättringar är: 1. att återföra personaltätheten inom förskolan till 6 barn per årsarbetare. 2. en utökning av kuratorstjänst, där statsbidrag erhålls för hälften under 2 år. Konsekvenserna av en kostnadsminskning med 2 % blir att ca 10 tjänster tas bort inom de olika verksamheterna förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola. Nicklas Gustavsson (S) föreslår följande prioriteringsordning: 1. att återföra personaltätheten inom förskolan till 6 barn per årsarbetare. 2. en utökning av kuratorstjänst, där statsbidrag erhålls för hälften under 2 år. 3. en halvering av avgifterna i den kommunala kulturskolan. 4. utökade medel till den kommunala kulturskolan med kronor. 5. en ökning av personaltätheten i åk 1-3 till 20 elever per lärare. 6. införandet av en familjecentral (införandet av en familjecentral ska läggas in i ramförslaget). Nicklas Gustavsson(S), Thomas Gustafsson (S) och Carina Gröndahl Sjöö (S) motsätter sig att spara 4,9 miljoner och är inte beredda att dra ner på verksamheterna. Ordföranden finner att det finns två förslag. Han ställer proposition på de båda förslag och finnar att barn- och utbildningsnämnden beslutar enligt Niklas Fungbrandts förslag.

7 39 forts. 31 Claes Lindell (M) berättar att eleverna på Hagabodaskolan äter mycket dåligt och föreslår att man genom renovering skapar en bättre miljö i Hagabodaskolans matsal. Nicklas Gustavsson (S), Marie Lindholm (KD) och Carina Gröndahl Sjöö (S) tillstyrker förslaget.

8 40 Exp: KS 32 Dnr BU12/72 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012 Beslut Barn och utbildningsnämnden påtalar vikten av att lokalförsörjningen för främst skolan ses över de närmaste åren utifrån barn- och elevprognosen. Ärendebeskrivning Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en ny barn- och elevprognos. Den nya prognosen för förskoleverksamhet stämmer i stort med den prognos som gjordes i oktober Byggnationen av ytterligare en avdelning i Fagerhult beräknas stå klar till årsskiftet. Man kan tydligt se hur det skiljer mellan platsbehov under våren kontra hösten de närmaste åren. Orsaken till detta är att stora årskullar slutar förskoleverksamheten som femåringar på sommaren. Ett antal dagbarnvårdare beräknas gå i pension de närmaste åren, samtidigt som allt färre vårdnadshavare söker denna form av verksamhet. Detta kommer att öka behovet av platser i förskolan. Skolprognosen stämmer också i stort med den tidigare prognosen. Det innebär att det inte finns behov av ytterligare lokaler efter det att Alléskolan tagits i bruk under de närmaste åren för de tidiga skolåren F-5. En ökning av elever som valt alternativ i Jönköpings kommun kan ses. För de senare skolåren, åk 6-9, kommer behov av ytterligare lokaler runt 2016/2017. En utredning angående organisationen inom skolan har påbörjats med anledning av detta. Säkerheten i denna prognos är relativt stor då kommunen redan idag har de flesta av de barn som ska gå i skolan under dessa år. Nystartade fristående skolor eller en stor inflyttning kan snabbt påverka resultatet.

9 41 Exp: 33 Hagabodaskolan Dnr BU12/67 Ansökan om bidrag för internationellt utbyte, Eisenhüttenstadt Beslut beslutar att ett sista ansökningsdatum för internationellt utbyte ska finnas från och med 2013, 15 mars. Hagabodaskolans ansökan om bidrag på kronor för internationellt utbyte beviljas. Ärendebeskrivning Hagabodaskolan har ansökt om ett bidrag på för ett internationellt utbyte med Albert-Schweitzer-Gymnasium i Eisenhüttenstadt, Tyskland. Hagabodaskolan har sedan 1993 haft utbyte med elever och lärare från Albert- Schweitzer-Gymnasium. Områdeschef Katarina Levenby och projektansvarig Monica Werkelin- Parenmark skriver att syftet med utbytet är att skapa kontakter och samförstånd över kultur- och nationsgränserna. Efter 6 månaders mejlväxling och kontakt via Facebook med en jämnårig tysk elev tillbringar Habo-eleverna en vecka i den tyska familjen, där de deltar i familjens vardag och i skolundervisningen. Eleverna växer som individer, märker att språket bär och att de klarar sig i en främmande miljö utan föräldrar. De tyska eleverna med lärare besöker sedan Habo under en vecka. Thomas Gustafsson (S) föreslår att det från och med 2013 ska finnas ett sista ansökningsdatum, 15 mars, för internationellt utbyte och att Hagabodaskolans ansökan om bidrag på beviljas.

10 42 Exp: Förskolan Äventyret 34 Dnr BU12/46 Förskolan Äventyrets bokslut Beslut godkänner förvaltningens förslag. Ärendebeskrivning Förskolan Äventyret bokslut för tiden visar ett negativt resultat på kronor. Föregående års resultat var positivt ( kronor). Bolaget har ett fritt kapital på kronor. Bolagets egna kapital har således förbrukats i sin helhet. Någon kontrollbalansberäkning enligt aktiebolagslagen 25 kap 13 har ej upprättats. Verksamheten drivs vidare med personligt ansvar för styrelsen för i bolagen uppkommande förbindelser. Med anledning av det negativa resultatet har barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med ekonomichef haft möte med företaget för att få information om dagsläget. De presenterade en prognos för året som i stort ligger på ett 0 resultat. Syftet med mötet har varit att säkerställa att förskolan tillhandahåller en tillräckligt god kvalité samt att säkerhetsställa att utbetalningarna som sker kvartalsvis inte går förlorade. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår i tjänsteskrivelse från den 19 april 2012 att utbetalningarna från kvartal betalas per månad istället för kvartal till dess att företagets egna kapital är återställt samt att företaget förutom bokslut lämnar in halvårsbokslut under 2013 och Dessa ska inkomma till nämnden senast 1 månad efter halvårsbrytet.

11 43 35 Anmälningsärenden Beslut Nedanstående anmälningsärenden förklaras anmälda. Ärendebeskrivning a) Delegationslistor från Förvaltningschef Roger Johansson nr 39-53, Tf förvaltningschef Karin Renblad, nr 5, Rektor Hagaboda ro: Tobias Alderhammar nr 24-40, Områdeschef/förskolechef Bränninge ro: Ulla Nilsson nr 1, b) Dnr BU11/256 Skolverket Beslutsmeddelande om utbetalning av statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskolan, fritidshemmet och annan pedagogisk verksamhet. Dnr BU11/237 Skolverket Beslutsmeddelande om statsbidrag för åtgärder som syftar till att stärka arbetet med basfärdigheterna läsa, skriva och räkna enligt SFS 2008:754. Dnr BU12/68 Samtliga rektorsområden Redovisning av det systematiska arbetsmiljöarbetet Dnr BU12/53 Förskolan Framtiden Årsberättelse och resultatrapport Dnr BU12/53 Förskolan Äventyret Resultatrapport. Dnr BU11/51 Skolinspektionen (dnr :5386) Beslut angående ansökan om godkännande av Jönköpings kristna skolförening som huvudman för gymnasieskola i Jönköpings kommun.

12 44 36 Informationsärenden Carina Gröndahl Sjöö (S) ska besöka Alléskolan där de ska bilda en föräldraförening och en lokal styrelse.

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Aktuell betygsstatistik... 2 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden 2012... 5

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-16 113 Innehållsförteckning Ärende 87 Besök av Svante Modén, teknisk chef... 115 88 Ekonomisk månadsrapport... 116 89 Samverkan barn/ungdom - förslag på ny organisation... 117 90 Socioekonomisk

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-19 21 Innehållsförteckning Ärende 15 Besök från Hagaboda skolområde... 23 16 Funktioner i InfoMentor... 24 17 Ekonomisk månadsrapport... 25 18 Uppföljning av kostpolitiskt program 2011-2012...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-22 86 Innehållsförteckning Ärende 66 Barnsamordnare i Habo kommun... 88 67 Ekonomisk månadsrapport... 89 68 Konsekvensbeskrivning av minskade kökstjänster på Bränninge förskola och Solhöjdens förskola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Innehållsförteckning Ärende 28 Besök från Kråkeryds förskole- och skolområde... 37 29 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 38 30 Ekonomisk månadsrapport... 39 31 Barn- och elevprognos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-23 83 Innehållsförteckning Ärende 65 Skolskjutsupphandling 2015... 85 66 Översyn av förskolans organisation... 86 67 Tertial 2 med delårsbokslut... 87 68 Tillsyn av fristående förskolor... 88 69

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-20 47 Innehållsförteckning Ärende 37 Barnsamordnare i Habo kommun... 49 38 Besök från Slättens förskole- och skolområde... 50 39 Ekonomisk månadsrapport... 51 40 Ekonomisk rapport tertial 1 2014...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 79 Systematiskt kvalitetsarbete... 97 80 Ekonomisk månadsrapport... 98 81 Aktuell barnomsorgskö... 99 82 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2011... 100 83 Förskola i norra kommundelen...

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar KALLELSE Datum Sida 2016-03-14 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Thomas Werthén Förhandling enligt

Läs mer

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30

Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2014-11-05 Plats och tid Utsikten konferensrum L, kl. 08.30-14.30 Beslutande Övriga närvarande Britta Carlén (c), ordförande Anna Johansson (c) Kerstin

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Bränninge förskole- och skolområde

Ärende/Föredragande 1. Information från Bränninge förskole- och skolområde KALLELSE Datum Sida 2016-02-11 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Lennart Karlsson Förhandling

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-04-14 1 Innehållsförteckning Ärende 38 Information från Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 39 Besök av barn- och ungdomssamordnare Jessica Ek... 4 40 Ekonomisk månadsrapport... 5 41 Budget: Ramförslag

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-18 104 Innehållsförteckning Ärende 80 Barn som anhöriga - handlingsplan för Habo kommun... 106 81 Förskolan Framtiden... 107 82 Ekonomisk månadsrapport... 108 83 No-salar i hus fem, Hagabodaskolan

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Kommunstyrelsen 2015-01-19 1 (16) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 19 januari 2015, klockan 13.00 14.45. Beslutande Mats Abrahamsson (S), tjg ordförande 1-4, 6-12 Mari-Teres

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 23 Innehållsförteckning Ärende 18 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 25 19 Information från Hagabodaskolan F-5... 26 20 Ekonomisk månadsrapport... 27 21

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Utbildningsnämnden 2012-04-18 BEVIS. Kommunstyrelsens kontor. Paragrafer 22-35. Kristina Sköld. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (23) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.34 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Dennis Nilsson (M) Linda Hägglund (S) 22-33 Mikael Sporgelin (S) Lars

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S)

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Tjänstgörande ersättare Peter Jonsson (M) Övriga

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 103 Politisk vision och mål 2012-2015... 166 104 Budget 2012... 172 105 Kommunalisering av hemsjukvården... 178 106 Nya motioner... 179 107 Avsägelse... 180 108 Information om rapportering

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Besök från Kulturskolan... 63 52 Ekonomisk månadsrapport... 64 53 Budget 2012 efter förslag från budgetberedningen... 65 54 Ansökan om utökat godkännande av pedagogisk omsorg...

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot Karlsson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:30 12:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N fritidsutskott 2014-05-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Innehåll 35 Tillkommande ärenden... 39 36 Föregående sammanträdesprotokoll... 40 37 Ansökan om bidrag, övriga bidrag...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2014-03-06 kl 10 00-15 30 Beslutande Johnny Holmgren (FP) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2006-03-23 1

Barn- och utbildningsnämnden 2006-03-23 1 Barn- och utbildningsnämnden 2006-03-23 1 Plats och tid Rådhuset, Säter kl 13.30 16.45 Beslutande Abbe Ronsten (s) ordförande Tommy Alvik (s) Johanna Engström (s) Elsa Efraimsson-Westman (c) Göran Johansson

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-10-03 BUN 68 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 69 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 2 BUN 70 UPPFÖLJNING AV GENOMFÖRD INTERNKONTROLL, AUGUSTI 2013... 3 BUN 71

Läs mer

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1

o Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 o iviaiung-salens kommun Sammanträdesprotokoll Barn-och utbildningsnämnden 2014-08-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung KL 09.00-16,00 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2011-09-14 65 (76) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 14 september 2011, kl. 08.30-12.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Utses att justera Lena Furén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015 Sammanträdesprotokoll 2015-05-20 1 (6) Plats och tid Norbergs kommunhus, klockan 9.30-10.30 Beslutande Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Övriga deltagande Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 Innehållsförteckning Ärende 73 Ekonomisk månadsrapport... 3 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 4 75 s sammanträdestider 2019... 5 76 Förändrade skolupptagningsområden... 6 77 Anmälningsärenden...

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13)

Gymnasienämnden 2006-01-24 1 (13) Sammanträdesdatum 1 (13) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 15.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(21)

Sammanträdesprotokoll 1(21) Sammanträdesprotokoll 1(21) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Kent Christensen (S), ordförande Johanna Odö (S)

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1 Innehållsförteckning Ärende 79 Besök av Montessoriförskolan Upptäckaren... 3 80 Uppföljning och presentation av elevhälsan... 4 81 Ekonomisk månadsrapport... 5 82 Fastställande av schabloner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-05-12 50 (57) Plats och tid Åbrogården Vingåker, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.15-14.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Helena Edrenius (S) ordf Raul Sevefjord (M) Mensud Vrana (S)

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolnämnden 2008-12-17 1

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolnämnden 2008-12-17 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skolnämnden 2008-12-17 1 Innehållsförteckning Anmälan av arbetsutskottets beslut.4 Barnomsorgskön, information.5 Vårdnadsbidrag, information..6 Yttrande över utställningsremiss av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 10 december 2014, klockan 16.00 18.45. Ajournering: 17.40-17.45, 18.10-18.15 ande Monica Lindgren (S), Mikael

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-17 18 Innehållsförteckning Ärende 18 Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv... 20 19 Information från Bränninge förskole- och skolområde... 21 20 Ekonomisk månadsrapport... 22 21 Bokslut 2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-22 Plats och tid Södergatan 2 i Gislaved, tisdagen den 22 april 2014, kl. 14.00-15.45, med ajournering mellan kl. 14.25-14.35. Beslutande Niclas Palmgren (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Plats och tid Kommunkontoret 2015-05-11 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) 60-67 Lars-Gunnar Andersson (s) Gabrielle Boström (kd) Övriga deltagare

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv Besök av rektor Per Sandberg och studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte

Ärende/Föredragande 1. Arbetsplan för samarbete skola-arbetsliv Besök av rektor Per Sandberg och studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte KALLELSE Datum Sida 2015-02-02 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 17 februari 2015 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Lis Svensson Förhandling

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10

Sammanträdesdatum Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Utbildningsnämnden 2016-03-21 1 (10) Plats och tid Allhelgona/Skeppsås, kl. 13:00-16:10 Beslutande Jennifer Myrén, S Rainer Fredriksson, S Gun-Inger Andersson, L Marie Karlsson, S Tony Lingeby, C Kristina

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19) Sida 1 (19) Plats och tid Mimers hus, A403 klockan 13:00-18:00 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Oppositionsledare Benny Strandberg (KD) Jan Niklasson (C) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Beslutande: Malin Ängerå (S, ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Nämnden för Barn, Utbildning och Fritid 2008-09-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 54 Ekonomisk redovisning, första halvåret 2008 55 Kommentarer till sifferbudget 2009 56 Revidering

Läs mer

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen.

7 Information gällande busskort till elever på Wasaskolan. 11 Rapportering från möte i Ronneby gällande vuxenutbildningen. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-01-30 1 Meddelanden. 2 Anmälan om delegationsbeslut. 3 Bokslut 2012. 4 Information Elitishockeygymnasium. 5 Information Särskolan. 6 Yttrande över revisionsrapport gällande

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-08-15

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-08-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (17) 2012-08-15 Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2012-08-15 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Beslutande Ledamöter Ersättare. Övriga deltagande, se sidan 2. Sekreterare... Paragrafer 144-156 Mona Olsson ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15 11-00 Beslutande Ledamöter Ersättare Bo Andersson Henry Gustafsson Roger Hansson Birger Lagerström Gunilla Josefsson Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Samlingssalen Bysjöstrand, kl. 13:30-17:45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Janet Kling (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén

Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Utbildningsnämnden 2003-04-29 1 (11) Plats och tid Breviksskolans gymnasium, kl 13.15 17.30. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner, t o m 45 Agneta Rönn Birger Svensson Kenneth Rosén Stefan Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer