INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde Ekonomisk rapport tertial Aktuell barnomsorgskö Gåvoläromedel Studieresa till Auschwitz Regionalt utvecklingscentrum i Jönköpings län, RUC Remiss: Motion om att satsa på Önsketanken Anmälningsärenden Informationsärenden... 61

2 52 Plats och tid: Vänstra kammaren, kommunhuset Habo, tisdagen den 17 maj 2011 klockan ande: Övriga närvarande Nicklas Gustavsson (S), ordförande Thomas Gustafsson (S) Mary Eklund (S), ersätter Carina Gröndahl Sjöö Marie Lindholm (KD) Emil Qvarnström (KD) Liselotte Heinonen (M) Suzanne Hallberg Karlsson (M) Claes Lindell (M) Mattias Danielsson (M) ersätter Niklas Fungbrandt Roger Johansson, förvaltningschef Frida Jonsson, sekreterare Mona Ljunggren, förvaltningsekonom 43 Katarina Levenby, rektor 42 Tobias Alderhammar, rektor 42 Utses att justera: Thomas Gustafsson Paragrafer: Ordförande:... Justerare: Sekreterare:.... BEVIS/ANSLAG Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Barn- och utbildningsförvaltningen Underskrift:...

3 53 42 Besök från Hagaboda rektorsområde Katarina Levenby och Tobias Alderhammar, rektorer vid Hagabodaskolan, informerar om nuläget samt mål och resultat. I årskurs nio är det många elever som inte kommer ett få fullständigt betyg. I årskurs åtta ser det dock bättre ut. De informerar även om att man har anställt en ny rektor efter Kerstin Larsson som går i pension. Den nya rektorn heter Malin Håård. Ordföranden tackar för informationen.

4 54 Exp: KS 43 Dnr BU10/90 Ekonomisk rapport tertial Informationen läggs till handlingarna. Barn- och utbildningsförvaltningen har tagit fram en tertialrapport för årets fyra första månader. Sammantaget är siffrorna negativa med ett beräknat underskott om ca kronor. Från 2011 har budgeten baserats på nämndens nya budgetsystem vilket innebär att budgeten till stor del bygger på barn- och elevprognosen och dess svängningar under vår och höst. Underskotten rör främst interkommunala kostnader på grundskola och gymnasieskola. Främst kostnaderna för gymnasieskola är svårbudgeterad, då det införs en ny gymnasieskola hösten 2011, samtidigt som den gamla fortsätter ytterligare två år. Mängden fristående gymnasieskolor innebär också en risk för ökande kostnader vad gäller gymnasieutbildningar, då Jönköpings kommun har svårt att fylla sina platser på vissa gymnasieskolor, vilket kan innebära att varje elevplats blir dyrare. Att Habo kommuns elever under förra och detta år kommer att ha fler elever än vanligt som inte blir behöriga, kan också medföra kostnadsökningar på sikt. Utöver detta kan man befara vissa kostnadsökningar vad gäller upphandlad kostverksamhet som träder i kraft hösten Upphandlingen avser tillagningskök på Alléskolan samt leverans och servering på Brandstorps, Fagerhults, Slättens, och Bagaregatans förskola samt på Fagerhult-, Kråkerydoch Alléskolan. Avtal är ej tecknat ännu varför kostnaderna är osäkra. Förvaltningsekonom Mona Ljunggren presenterar även en ekonomisk månadsrapport per den 30 april 2011.

5 55 44 Aktuell barnomsorgskö Informationen läggs till handlingarna. Det är för närvarande 11 barn i kö. Som det ser ut nu kommer alla att få en plats.

6 56 45 Dnr BU11/96 Gåvoläromedel beslutar att det tidigare beslutet om gåvoläromedel från upphör att gälla från och med den 1 juni Det finns ett gammalt beslut från barn- och utbildningsnämnden att eleverna i Habo kommun grundskolor ska få ett engelsklexikon i åk 5 och en hemkunskapsbok i åk 9 ( ). I och med att tiderna förändras och att man inte använder dessa läromedel på samma sätt idag som tidigare, föreslår förvaltningen att beslutet om gåvoläromedel tas bort från och med den 1 juni Thomas Gustafsson (S) yrkar att lexikonet avskaffas men att hemkunskapsboken fortfarande ska delas ut. Marie Lindholm (KD) menar att om personalen har sagt att materialet ej längre används som tidigare så ska nämnden lyssna på dem och yrkar därmed bifall till förvaltningens förslag. Ordföranden finner att det finns två förslag, dels förvaltningens förslag om att avskaffa gåvoläromedel, dels Thomas Gustafssons förslag om att bara avskaffa lexikonet men behålla hemkunskapsboken. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att nämnden beslutar enligt förvaltningens förslag.

7 57 Exp: 46 Hagabodaskolan Studieresa till Auschwitz Dnr BU11/99 Barn- och utbildningsförvaltningen beviljar Hagabodaskolans ansökan om kronor i bidrag för resa till Auschwitz. Hagabodaskolan har ansökt om medel för att kunna göra en studieresa till Auschwitz. I sin ansökan skriver man att undervisningen om Förintelsen känns viktigare än någonsin för att motverka de rasistiska tendenser som finns på skolan. Förra året genomfördes en resa till Auschwitz som blev mycket lyckad. Hagabodaskolan skriver vidare att man under en lång följd av år haft besök av överlevare från Förintelsen. Med åren har det blivit svårt att hålla igång verksamheten eftersom de får överlevare som finns kvar nu börjar bli för gamla för att orka resa runt. Därför anser man att det är extra viktigt att fortsätta med resorna till Auschwitz. För projektet ansöker Hagabodaskolan om kronor. Hagabodaskolan har redan blivit beviljade ett bidrag om kronor för resa till Eisenhüttenstadt ( ) varför diskussion uppstår om man bara ska bevilja ansökan till Auschwitz med en del av det sökta beloppet. Thomas Gustafsson (S) yrkar att nämnden ska tillstyrka Hagabodaskolans ansökan och att de ska beviljas hela det sökta beloppet. Liselotte Heinonen (FP) bifaller förslaget.

8 58 Exp: Högskolan för lärande och kommunikation 47 Dnr BU11/76 Regionalt utvecklingscentrum i Jönköpings län, RUC Barn- och utbildningsförvaltningen godkänner avtalet avseende Regionalt utvecklingscentrum. Kommunerna i Jönköpings län och Högskolan för Lärande och kommunikation (HLK) har utarbetat ett förslag till avtal för ett regionalt utvecklingscentrum i Jönköpings län, RUC. Avtalet reglerar kommunerna respektive HLK:s skyldigheter och rättigheter i den gemensamma verksamhet som kommer att bedrivas inom RUC i Jönköpings län. Avtalet består av ett grundavtal, där kommunerna förbinder sig att bekosta 50 % av en utvecklingsledartjänst. För Habo kommuns del innebär detta en kostnad om ca kronor per år. Denna tjänst ska samordna kommunerna behov av till exempel kompetensutveckling med HKL. Dessutom ligger kommunerna anställda doktorander med i grundbeloppet, vilket motsvarar kronor per år för Habo kommun del. Sedan kan varje enskild kommun skriva separata avtal med HLK om olika typer av uppdragsutbildningar. Avtalet stipulerar också ersättningar till kommunerna, då de tar emot studenter från lärarutbildningen. Barn- och utbildningschef Roger Johansson har i skrivelse från den 20 april 2011 föreslagit att barn- och utbildningsnämnden nöjer sig med detta grundavtal i dagsläget och att kommunen senare kan gå in i ytterligare projekt, till exempel en satsning med magisterutbildningar för personal på Alléskolan.

9 59 Exp: KS 48 Dnr 11/100 Remiss: Motion om att satsa på Önsketanken föreslår kommunfullmäktige att anse motionen vara besvarad med hänvisning till kvalitetssamordnare Karin Renblads redogörelse. Marie Lindholm och Emil Qvarnström (KD) föreslår i sin motion, Satsa på Önsketanken att kommunfullmäktige ska ge i uppdrag att genomföra projektet Önsketanken i Habo i syfte att påverka och stimulera till utveckling av barnens entreprenöriella kompetenser i förskolan. Önsketanken är det första steget i Företagsamhetens trappa. Konceptet drivs av konsultföretaget Affectio och tanken är att barn i förskoleålder ska få hjälp och stöd av sina pedagoger och lärare att visualisera sina drömmar och tankar. Genom att lyfta fram barnens idéer och låta dem vara mer delaktiga i sin egen vardag är tanken att barnen ska bli mer initiativrika, kreativa och mer motiverade att försöka förverkliga sina drömmar. Kvalitetssamordnare Karin Renblad skriver den 28 april 2011 att utbildningen inom det svenska skolväsendet där förskolan är en del ska enligt Skollagen 2010:800 syfta till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I samarbete med hemmet ska barns och elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare främjas. Det innebär att de intentioner som motionärerna har finns inskrivna som nationella mål och kommunen har utifrån det skyldighet att arbeta för att uppfylla dessa mål. På den enskilda skolan och förskolan ansvarar rektor och lärare för hur man arbeta för att uppnå målen. Utifrån den ansvarfördelning som finns är det rektorn och den enskilda förskolan som kan avgöra om man ska arbeta med projektet Önsketanken som metod.

10 60 49 Anmälningsärenden Nedanstående anmälningsärenden förklaras anmälda. a) Delegationslistor från Förvaltningschef Roger Johansson nr 21-22, Enhetschef Barbro Regnell nr 7-18, Rektorer Hagaboda ro: Kerstin Larsson nr 5, april 2011 Tobias Alderhammar, nr 52-54, april b) Dnr BU10/239 KF 28 Reglementen för nämnder och styrelser Dnr BU11/2 Skolverket Fördelning av bidrag för utvecklingsinsatser i matematik. Dnr BU11/39 Resultatrapport för Förskolan Framtiden

11 61 50 Informationsärenden Barn- och utbildningschef Roger Johansson informerar om att han har träffat Skolkyrkans råd för att diskutera den nya skollagen. Bland annat pratade man om att man kan besöka svenska kyrkan, eller andra religiösa samfund, i undervisningssyfte. Vid skolavslutningen är det tillåtet att besöka kyrkan som lokal, men det får då inte förekomma några konfessionella inslag (som gudstjänst eller välsignelse). Roger Johansson informerade även om att skolpastorn har sagt upp sig, och att tjänsten, åtminstone till en början, inte kommer att återbesättas. Claes Lindell (M) har varit på lokala styrelsen på Gröne vägen skola, Hagabodaskolan och Malmgårdsskolan. Liselotte Heinonen (FP) har varit på lokala styrelsen på Kråkerydskolan.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4

1 Aktuell betygsstatistik... 2. 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3. 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Aktuell betygsstatistik... 2 2 Information om Auschwitz och Eisenhüttenstadt... 3 3 Ekonomisk månadsrapport... 4 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden 2012... 5

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Information om Räddningstjänsten... 107 64 Kommuninvest-avtal om regress m.m.... 108 65 Svar på betänkadet Likvärdiga förutsättningar översyn av den kommunala utjämningen... 109

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-23 83 Innehållsförteckning Ärende 65 Skolskjutsupphandling 2015... 85 66 Översyn av förskolans organisation... 86 67 Tertial 2 med delårsbokslut... 87 68 Tillsyn av fristående förskolor... 88 69

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-16 113 Innehållsförteckning Ärende 87 Besök av Svante Modén, teknisk chef... 115 88 Ekonomisk månadsrapport... 116 89 Samverkan barn/ungdom - förslag på ny organisation... 117 90 Socioekonomisk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 49 Besök från Kulturskolan.59 50 Inspektion av fristående förskolor..60 51 Elev- och föräldraenkäter 2012..61 52 Ekonomisk månadsrapport.62 53 Anmälningsärenden 63 54 Informationsärenden...64

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-20 Innehållsförteckning Ärende 83 Ekonomisk månadsrapport... 97 84 Schablonfördelning av medel för nyanlända barn och elever... 98 85 Sammanträdestider 2013... 100 86 Ansökan om godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2013-03-19 21 Innehållsförteckning Ärende 15 Besök från Hagaboda skolområde... 23 16 Funktioner i InfoMentor... 24 17 Ekonomisk månadsrapport... 25 18 Uppföljning av kostpolitiskt program 2011-2012...

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.30-19.55 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Ulla-Britt Svensson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-18 104 Innehållsförteckning Ärende 80 Barn som anhöriga - handlingsplan för Habo kommun... 106 81 Förskolan Framtiden... 107 82 Ekonomisk månadsrapport... 108 83 No-salar i hus fem, Hagabodaskolan

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-05-20 47 Innehållsförteckning Ärende 37 Barnsamordnare i Habo kommun... 49 38 Besök från Slättens förskole- och skolområde... 50 39 Ekonomisk månadsrapport... 51 40 Ekonomisk rapport tertial 1 2014...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Innehållsförteckning Ärende 28 Besök från Kråkeryds förskole- och skolområde... 37 29 Redovisning av systematiskt arbetsmiljöarbete... 38 30 Ekonomisk månadsrapport... 39 31 Barn- och elevprognos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-22 86 Innehållsförteckning Ärende 66 Barnsamordnare i Habo kommun... 88 67 Ekonomisk månadsrapport... 89 68 Konsekvensbeskrivning av minskade kökstjänster på Bränninge förskola och Solhöjdens förskola

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2015:5438 Göteborgs kommun Karin.mickelbo@vastra.goteborg.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Kannebäcksskolans grundsärskola belägen i Göteborgs kommun 2 (8) Dnr 43-2015:5438 Tillsyn i

Läs mer

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71

Roger Erkenvåg utredare, 67, 69 Inger Hermansson grundskolechef, 68-69 Annie Jonzon rektor, 70 Pia Svartén ekonom/controller, 71 Sammanträdesdatum Sida 83 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 17.45-19.30 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande, ej 67 Anette Karlsson (M) 1:e vice ordförande Siv Samuelsson (M)

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Mästaren, kl. 08.30-11.50 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande, justerande Eva Eklund (S) ersätter A. Rännare Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson

Läs mer

Rapport om läget i Stockholms skolor

Rapport om läget i Stockholms skolor Rapport om läget i Stockholms skolor Enkätstudie om skolans utveckling och lärarnas situation Socialdemokraterna i Stockholms stad 2013:1 Ge lärare förutsättning att vara lärare De senaste åren har svensk

Läs mer

Lärande och stöd 2007-06-13 204

Lärande och stöd 2007-06-13 204 Lärande och stöd 2007-06-13 204 Plats och tid Verkstaden rum A+B-salen, klockan 10 00-16 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) avgår klockan 15 30 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet

Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet PM 2012:141 RIV (Dnr 001-1124/2012) Utökad undervisningstid i matematik Remiss från Utbildningsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Som svar på remissen Utökad

Läs mer

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar

Ärende/Föredragande 1. Information från Hagens förskole- och skolområde Besök av förskolechef Ulrika Ärlig och rektor Tobias Alderhammar KALLELSE Datum Sida 2016-03-14 1 Sammanträde Nämnd: Barn- och utbildningsnämnden Tid: Tisdagen den 22 mars 2016 kl. 17:00 Plats: Vänstra kammaren, Habo kommunhus Justerare: Thomas Werthén Förhandling enligt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1

Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1 Barn- och utbildningsnämnden 2006-06-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00-12.30 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c) Tage Stahre (fp), ers f Emil Radanov Laila Andrén (s), ers f Ann-Louise

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06 Grundskolenämnden 2001-11-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Vallentuna tisdagen den 6 november 2001 kl 19.00 21.15 Sten-Åke Adlivankin (m),

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Tid och plats Måndagen den 9 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Tjänstgörande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

Några viktiga paragrafer i skollagen 2011(2010:800) med komplettering från 1 juli 2014 lag (2014:458).

Några viktiga paragrafer i skollagen 2011(2010:800) med komplettering från 1 juli 2014 lag (2014:458). Några viktiga paragrafer i skollagen 2011(2010:800) med komplettering från 1 juli 2014 lag (2014:458). 1 kap. Inledande bestämmelser Gäller både grundskola och gymnasieskola 1-6 kap Syftet med utbildningen

Läs mer

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 kommunstyrelsen i Falkenberg 2011-11-08 293 Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 51 Besök från Kulturskolan... 63 52 Ekonomisk månadsrapport... 64 53 Budget 2012 efter förslag från budgetberedningen... 65 54 Ansökan om utökat godkännande av pedagogisk omsorg...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2007-08-20 1(13) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 11 30 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Sylvia Samuelsson (C) tjg ers Urban Lindström (S) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Utskottet Lärande och stöd 2008-08-20 141 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 20 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Gerd Axelsson (fp) ers för Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.50 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-10-18 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 79 Systematiskt kvalitetsarbete... 97 80 Ekonomisk månadsrapport... 98 81 Aktuell barnomsorgskö... 99 82 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2011... 100 83 Förskola i norra kommundelen...

Läs mer

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10

Kommunledningskontoret, Kinna, 2010-06-10 Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.30. Paus klockan 14.45-15.05. Beslutande (S) Pelle Pellby (S) Barbro Petersson (S) Ulf Svenson (M) Margareta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Strömsvik måndag den 14 januari kl 10,30-14,30 Närvarande ersättare Beslutande Jonas Andersson (V) Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) vice ordförande Marie Lindh Eriksson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 7.30-12 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45

PROTOKOLL. Marie Mill. Datum Utbildningsnämnden 2014-04-07. Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal klockan 08:30-14:45 Beslutande: Malin Ängerå (S, ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete i Hammarö kommun

Systematiskt kvalitetsarbete i Hammarö kommun 1(5) BILDNINGSNÄMNDEN 2012-06-12 Dnr Maria Kjällström, Förvaltningschef 054-515104 maria.kjallstrom@hammaro.se Enligt skollagen ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde.

137 Allmänhetens frågestund Ingen allmänhet närvarar vid dagens sammanträde. 2015-09-22 1(8) Tid och plats Tisdagen den 22 september 2015, kl. 16.00-16.40, Utbildningsförvaltningen Omfattning 135-158 Beslutande ledamöter Helene Sandberg (S) Andreas Cerny (FP) Anita Spjuth (V) Anders

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26)

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Barn- och utbildningsnämndes Sammanträdesdatum Sida 2015-03-26 1(26) Plats och tid Päronsalen, Stadshuset kl. 13.30-16.55 Beslutande Ersättare Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Cajsa

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M)

Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V), Stellan Lund (M), Gunilla Wolinder (FP) 15-18, Hans Carlsson (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Takåsrummet, Kommunhuset, onsdagen den 28 mars 2012, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Märit Estrada (V),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-10-31 Sida 1 (19) Sida 1 (19) Plats och tid Mimers hus, A403 klockan 13:00-18:00 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Mona Haugland (S) Oppositionsledare Benny Strandberg (KD) Jan Niklasson (C) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-09-16 klockan 09:00 11:40 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Maja Bäckström (S) Björn Vallin (FP) Carina

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2007-01-22 1 (20) Plats och tid Tingshuset, måndagen den 22 januari 2007, kl. 16.00-20.45 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Leif Karlsson (c) ordförande Ingridh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Göran Ulvan (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Nässjö Lärcenter 2015-02-18 1(14) Plats och tid Stadshuset, Nässjö Klockan 14.00-15.30 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlsson (C) ordf. Leif Ternstedt (S) Anders

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20.

Utbildningsnämnden 2004-04-27 1 (7) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.20. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson, 30-32 Kenneth Rosén Stefan Ohlsson Johan Renfors Klas Lundbergh Gunilla Lidberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-06-09 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD)

Protokoll. Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan Klarström (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 i källaren kl 09:00-10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Lars T. Stenson (FP) Jan

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens

Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand Ingrid Martens 1(14) Datum Plats och tid Frökindsrummet, Stadshuset kl 08.00 Beslutande Ledamöter Allan Bjärkhed, ordförande Johanna Svensson, 1:e vice ordförande Caroline Lundberg, 2:e vice ordförande Anders Brostrand

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 10 Plats och tid Hovmantorps Folket Hus kl 08.00-15.30 Beslutande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lina Cesar (s) Charlotta Book (s)ers Gull-Britt Sanderfors

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-20 1-13 Plats och tid A 1, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Micael Åkesson (M) Jeanette Qvist (S) Eva Pehrsson-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Skolstyrelsen 2004-06-16 78 Plats och tid Bäckaskolans sammanträdesrum kl 15.00 16.30 Bäckaskolans aula kl 18.00 19.30 Beslutande Bo Lindahl (kd) ordförande Maj-Britt Karlsson (s) Lise-Märith Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 23 Innehållsförteckning Ärende 18 Remissvar på förslag till miljöprogram för Habo och Mullsjö kommuner... 25 19 Information från Hagabodaskolan F-5... 26 20 Ekonomisk månadsrapport... 27 21

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-11-22 1 Innehållsförteckning Ärende 88 Besök av förskolan Äventyret... 3 89 Ekonomisk månadsrapport... 4 90 s sammanträdestider 2017... 5 91 Reviderad dokumenthanteringsplan för barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-11-23 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Thomas Uppman Agneta Rönn 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.50. Beslutande Britta Bergström Thomas Uppman Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Fredrik Berg, fr o m 98 Lena Lundgren (s) (s)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard Möller 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, kl 08.30 12.15 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD) Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Anki Dåderman (S), ersättare för Rickard

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 Ove Wallberg (m) ordförande Pernilla

Läs mer