Organisationsplan framåt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Organisationsplan framåt"

Transkript

1 Dnr: 2018/ Organisationsplan framåt Beslutat av Fakultetsstyrelsen för fakulteten för samhällsvetenskap Gäller från

2 Beslutat av: fakultetsstyrelsen för fakulteten för samhällsvetenskap Beslutsdatum: Dnr: 2018/ Organisationsplan för fakulteten för samhällsvetenskap Fakultetsstyrelse Fakultetsstyrelsen har ett övergripande ansvar för fakultetens styr- och kvalitetsdokument verksamhetsplan och budget. Fakultetsstyrelsen utnämner docenter och hedersdoktor fastställer anställningsprofil för professorsrekrytering inrättar forskarutbildningsämnen och fastställer allmänna studieplaner fastställer utbildningsplaner på grund- och avancerad nivå inrättar huvudområde. Fakultetsstyrelsen har följande sammansättning: Sju fakultetsanställda ledamöter inklusive ordförande och vice ordförande Tre studentrepresentanter Två externa ledamöter, varav minst en vetenskapligt och/eller konstnärligt kompetent. Därutöver utses fyra vetenskapligt kompetenta fakultetsanställda ersättare. Ordförande (dekan) och vice ordförande (prodekan) utses av rektor i samråd med fakultetens anställda. De fakultetsanställda ledamöterna i fakultetsstyrelsen utses efter val. Studentrepresentanterna utses av studentkåren. De externa ledamöterna tillsätts av rektor efter förslag från valberedningen. Den av ersättarna som erhållit det högsta röstetalet utses till suppleant som kan inträda vid kortare frånvaro för fakultetsanställd eller extern ledamot. I övrigt kallas ersättare endast om en ordinarie ledamot är förhindrad att delta vid möten under en längre period och ersättaren går då in som ledamot med rösträtt. Fakultetsstyrelsen beslutar om icke tjänstgörande suppleant ska ha närvaro-, yttrande- respektive förslagsrätt. Styrelsen är beslutsför när minst hälften av ledamöterna är närvarande, bland dem ordförande eller vice ordförande. Mandatperioden för studentrepresentanter är ett år, för fakultetsstyrelsens övriga ledamöter är den tre år. Mandatperioden för ordförande och vice ordförande (dekan och prodekan) är fyra år. 2 (12)

3 Dekan, prodekan och vice dekan Dekanen är fakultetens högsta chef och överordnad prefekterna och kanslichefen. Dekanen har tillsammans med fakultetsstyrelsen det övergripande ansvaret för fakultetens hela verksamhet. Dekanen utses även till vicerektor vid universitetet med ansvar för den egna fakultetens verksamhetsområde. Prodekanen är dekanens ställföreträdare. Dekan och prodekan utses av rektor och mandatperioden är fyra år. Dekan kan utse vice dekan med ansvar för särskilda områden. Dekanens beslutsmöten Dekanens beslutsmöten har följande sammansättning: dekan prodekan kanslichef en studentrepresentant (adjungerad) föredragande för aktuella ärenden: utbildningsledare, utbildningssamordnare, controller, forskningssekreterare, HR-partner fakultetssekreterare. Beredningsgrupp Dekanen har formerat en beredningsgrupp för ärendehantering. Gruppen har följande sammansättning: dekan prodekan vice dekan kanslichef controller utbildningsledare utbildningssamordnare fakultetssekreterare. Institutioner Vid fakulteten finns sex institutioner: institutionen för idrottsvetenskap, ID institutionen för pedagogik och lärande, PEL 3 (12)

4 institutionen för samhällsstudier, SS institutionen för socialt arbete, SA institutionen för statsvetenskap, STV institutionen för didaktik och lärares praktik, DLP Samtliga institutioner leds av en prefekt som utses av dekan. Mandatperioden är tre år. I anslutning till fakulteten finns ytterligare en enhet. Denna är Polisutbildningen, LPU. Verksamhetschefen för polisutbildningen kallas till prefektråd (se nedan). Prefektens beslutsmöten Prefektens beslutsmöten har följande sammansättning: prefekt en studentrepresentant föredragande av beslutsärende prefektstöd. Prefekten beslutar om organisation och arbetsformer ledning och fördelning av arbetet löpande ärenden institutionens verksamhetsplanering och interna budgetramar, inom av fakultetsstyrelsen fastställda ramar mål och strategier och strategiska satsningar inom institutionens verksamhetsområde. tidsbegränsade anställningar Prefektens beslut anmäls till prefektrådet. Prefektråd Prefektrådet har följande sammansättning: dekan prodekan vice dekan kanslichef prefekter föredragande 4 (12)

5 Arbetsmiljögruppen och dess beredningsgrupp Arbetsmiljögruppen har följande sammansättning: dekan prodekan vice dekan kanslichef prefekterna skyddsombud. Arbetsmiljögruppens uppgifter regleras av Arbetsmiljöordningen vid Linnéuniversitetet. Till arbetsmiljögruppen är en beredningsgrupp knuten, vars ansvar är att bereda och följa upp ärenden relaterade till fakultetens arbetsmiljö. En viktig uppgift för beredningsgruppen är utarbeta en handlingsplan för ett fakultetsgemensamt systematiskt och långsiktigt arbetsmiljöarbete. Beredningsgruppen träffas vid tre tillfällen per år för att bereda ärenden inför Arbetsmiljögruppens möten. Beredningsgruppen har följande sammansättning: två prefekter två skyddsombud två fackliga representanter administrativt stöd; HR-partner. Skyddsombud och fackliga representanter utses av respektive personalorganisation. Mandatperioden för samtliga representanter är ett år. Beredningsorgan Fakulteten för samhällsvetenskap har följande beredningsorgan: Två anställningsnämnder varav o en för ärenden gällande personal med huvudsaklig inriktning mot forskning, såsom anställning/befordran till professor, meriteringsanställning för meritering till anställning som professor och docentutnämning o en för ärenden gällande lärare som undervisar på grund- och avancerad nivå, såsom anställning/befordran till universitetslektor, meriteringsanställning för meritering till anställning som universitetslektor och i förekommande fall universitetsadjunkt forskningskollegium (FK) 5 (12)

6 utbildningsråd (UR) med tillhörande kursplaneutskott (KUS) på fakultetsnivå Dessutom finns utbildningsråd på institutionsnivå handledarkollegium (HLK), ett för varje forskarutbildningsämne I tillsättningen av ledamöter till beredningsorgan eftersträvas en jämställd sammansättning. Anställningsnämnderna Anställningsnämnderna är beredningsorgan till beslutsmöten utlysta i särskild ordning för dekan respektive fakultetsstyrelse. Nämnderna ska bereda följande ärenden: tillsvidareanställningar (beslut fattas av dekan utom när det gäller professor då beslutar rektor. Anställningsprofil för professor ska beslutas av fakultetsstyrelsen) docentutnämningar (beslut fattas av fakultetsstyrelsen) meriteringsanställningar (beslut fattas av dekan men när meriteringen riktas mot professor ska ärendet informeras fakultetsstyrelsen). Följande ärenden behöver inte beredas av anställningsnämnderna: gästprofessorer (initieras av prefekt, bereds av dekan och beslutas av rektor) tidsbegränsade anställningar (beslutas av prefekt och ska finnas med som informationspunkt vid prefektråd). HR-partner adjungeras för att ansvara för handläggning av det aktuella befordringsrespektive anställningsärendet. Anställningsnämnderna kan delegera ansvaret för genomförandet av intervjuer till berörd prefekt. Anställningsnämnd för ärenden gällande personal med huvudsaklig inriktning mot forskning såsom anställning/befordran till professor, meriteringsanställning för meritering till anställning som professor och docentutnämning Anställningsnämnden har följande sammansättning: ordförande; dekan två lärarrepresentanter, båda med lägst professorskompetens, varav en ska vara ledamot i fakultetsstyrelsen (adjungerad) prefekt vid berörd institution (adjungerad) ordförande i berört handledarkollegium en studentrepresentant 6 (12)

7 föredragande, administrativt stöd; HR-partner. Anställningsnämnd för ärenden gällande lärare som undervisar på grund- och avancerad nivå såsom anställning/befordran till universitetslektor, meriteringsanställning för meritering till anställning som universitetslektor och i förekommande fall universitetsadjunkt Anställningsnämnden har följande sammansättning: ordförande; prodekan två lärarrepresentanter med lägst lektorskompetens (adjungerad) prefekt vid berörd institution en studentrepresentant föredragande, administrativt stöd; HR-partner. Studentrepresentanter utses av Linnéstudenterna, övriga ledamöter i anställningsnämnderna utses av fakultetsstyrelsen. Mandatperioden för studentrepresentanter är ett år, för övriga ledamöter är den tre år. Mandatperioden för ordförande (dekan/prodekan) är fyra år. Utbildningsråd (UR) Utbildningsrådet vid Fakulteten för samhällsvetenskap är ett beredande organ för utbildningsfrågor (se mer utförlig beskrivning av förslag till ny organisering av utbildningsrådets funktion i bilaga). Utbildningsrådet har ett övergripande ansvar för utvecklingen av fakultetens arbete med utbildningskvalitet. Rådet har också en viktig funktion som referensgrupp vid arbetet med implementering av inriktningsbeslut och policybeslut som fattats av fakultetsstyrelsen. Utbildningsrådet utgör ett nav för institutionernas utbildningsråd. Vidare hanterar utbildningsrådet frågor i relation till: - verksamhetsplanens målsättningar gällande utbildning, internationalisering och samverkan - nationella och lokala utvärderingar på grund- och avancerad nivå (UKÄ, Treklövern) - uppföljning av Linnébarometern Utbildningsrådet träffas cirka 2 gånger per termin. Därutöver arbetar utbildningsrådets ledamöter i rådets arbetsutskott. I arbetsutskotten behandlas frågor om programutveckling och samordning av avancerad nivå, globala värden, samverkan och systematisk kvalitetsutveckling Frekvensen av utskottsmöten kan växla beroende på uppgifternas art. Utbildningsrådet har följande sammansättning: ordförande; prodekan/vice dekan sju lärarrepresentanter (en från varje institution och polisutbildningen), vid eventuellt behov utses ersättare två studentrepresentanter och en ersättare 7 (12)

8 administrativt stöd. Studentrepresentanter utses av Linnéstudenterna, övriga av dekan. Mandatperioden för studentrepresentanter är ett år, för övriga ledamöter är den tre år. Mandatperioden för ordförande (prodekan) är fyra år. Till utbildningsrådet hör en expertgrupp som bereder nya kursplaner inför beslut; kursplaneutskottet (KUS). Sammansättningen i kursplaneutskottet (KUS) är följande: ordförande; utbildningssamordnare två lärarrepresentanter (utses av dekan efter förslag från prefekterna) två ersättare för lärarrepresentanter (utses av dekan efter förslag från prefekterna) en studentrepresentant och en ersättare administrativt stöd. Vid hantering av kursplaner tillhörande lärarutbildningen adjungeras en representant för lärarutbildningen och en suppleant (båda utses av nämnden för lärarutbildning). Utbildningsråd på institutionsnivå Varje institution har ett utbildningsråd. Utbildningsrådets uppgifter är: att utgöra ett forum för institutionens utvecklings- och kvalitetsarbete för utbildningsfrågor att utgöra ett forum för dialog i relation till fakultetens utbildningsråd. Institutionens utbildningsråd ansvarar för att frågor om utveckling och förändring inom utbildning i vid mening initieras, diskuteras, dokumenteras och implementeras. Institutionens prefekt ansvarar för att det på varje institution finns ett inrättat utbildningsråd. Prefekt beslutar om utbildningsrådets sammansättning, men en till två platser ska reserveras för studentrepresentanter utsedda av Linnéstudenterna. Forskningskollegium (FK) Forskningskollegiet på fakultetsnivå utgör ett beredande organ till fakultetsstyrelse i frågor som rör forskningsstrategier och utbildning på forskarnivå. Forskningskollegiet ansvarar således för både utveckling av fakultetens forskningsverksamhet och forskarutbildning. Forskningskollegiets uppgifter är att utforma strategier och prioriteringar för att stärka fakultetens forskningsverksamhet föreslå i vilka ämnen utbildning på forskarnivå ska inrättas kvalitetssäkra och följa upp fakultetens utbildning på forskarnivå 8 (12)

9 utveckla innehåll och utbildningsformer för forskarutbildning föreslå fakultetsgemensamma initiativ som gemensamma kurser på forskarnivå, insatser för docentmeritering etc. Forskningskollegiets sammansättning: ordförande; dekan ordförande i respektive handledarkollegium två doktorandrepresentanter (adjungerad) representant från nämnden för lärarutbildning; forskningsansvarig (adjungerad) föredragande för aktuella ärenden administrativt stöd. Doktorandrepresentanter utses av Linnéstudenterna, övriga av handledarkollegierna. Mandatperioden för doktorandrepresentanter är ett år, för övriga ledamöter är den tre år. Mandatperioden för ordförande (dekan) är fyra år. Handledarkollegier på institutions- eller ämnesnivå (HLK) Handledarkollegierna är beredande organ för prefekt, dekan och fakultetsstyrelse. Handledarkollegier ska finnas i de ämnen inom vilka forskarutbildning bedrivs. Handledarkollegium kan också etableras vid institution eller i ämne som saknar forskarutbildning men som bedriver forskning. Vid behov kan flera institutioner samarbeta kring ett gemensamt handledarkollegium. Handledarkollegiet kan också omfatta mer än ett forskarutbildningsämne inom en institution. Handledarkollegiernas uppgifter är att utforma strategier och prioriteringar för att stärka ämnets forskningsverksamhet kvalitetssäkra och följa upp fakultetens utbildning på forskarnivå utveckla innehåll och utbildningsformer för forskarutbildning ansvara för löpande ärenden inom forskarutbildningen, bl. a. föreslå handledare efter beredning i samråd med prefekt, föreslå anställningsprofil för doktorandtjänst, föreslå antagning av studerande på forskarnivå, granska förslag på tidavräkning för forskarstuderande etc. granska förslag till opponent och betygsnämnd vid doktorsdisputation i ämnet samt motsvarande relevant granskning vid licentiatexamen ansvara för kvalitetssäkring av ämnets avhandlingar föreslå sakkunniga vid meriteringsärenden som berör forskning göra en förhandsbedömning av sökandes cv vid meriteringsärenden som berör forskning. 9 (12)

10 Därutöver ska handledarkollegiet ta ansvar för att det förs en bred diskussion inom ämnet angående strategier och prioriteringar för att stärka ämnets forskningsverksamhet. Handledarkollegiet sammansättning: ordförande (minst docentkompetens) vice ordförande (minst docentkompetens) professorer, docenter och huvudhandledare anställda inom det aktuella forskarutbildningsämnet vid den eller de institutioner där respektive forskarutbildningsämne bedrivs två doktorandrepresentanter prefekt administrativt stöd. Att fungera som ledamot eller adjungerad i handledarkollegiet ingår i handledaruppdraget eller i den funktion som föranleder en adjungering. Uppdraget i handledarkollegiet ger därför ingen särskild ersättning för professorer, docenter, biträdande lektorer och andra handledare. Handledarkollegiet utser själv ordförande och vice ordförande. Ordförande och vice ordförande utses på tre år. Doktorandrepresentanter utses av Linnéstudenterna. Mandatperioden för doktorandrepresentanter är ett år, för övriga ledamöter är den tre år. Polisutbildningen Polisutbildningen bedriver polisprogrammet på uppdrag av Polismyndigheten. För att samordna denna verksamhet finns ett programråd för polisutbildningen. Polisutbildningen ingår från och med 2019 som en institution vid Fakulteten för samhällsvetenskap. Uppgiften för programrådet för polisutbildningen omfattar polisprogrammet samt fort- och vidareutbildning. Programrådet för polisutbildningen ska fastställa icke poänggivande kurser bereda poänggivande kurser för fastställande enligt rektors delegationsordning kvalitetssäkra och kvalitetsutveckla utbildning i strategiska frågor utgöra utbildningschefens stöd. Programrådet för polisutbildningen har följande sammansättning: ordförande; den som rektor utser prefekt 10 (12)

11 två lärarrepresentanter från polisutbildningen en representant för den administrativa personalen två studentrepresentanter för polisutbildningen tre interna lärarrepresentanter från relevanta akademiska ämnesområden två externa representanter från rättsväsendet/polisväsendet administrativt stöd. Studentrepresentanter utses av Linnéstudenterna. Mandatperioden för studentrepresentanter är ett år, för övriga ledamöter är den två år. Mandatperioden för ordförande är tre år. Centrumbildningar Centrum för genusvetenskap Centrum för genusvetenskap utgör ett tvärvetenskapligt centrum för genusinriktad forskning. Centrum för genusvetenskap leds av en styrgrupp som består av föreståndare (sammankallande) företrädare för tre forskningsmiljöer vid Linnéuniversitetet Styrgruppens ledamöter utses av dekan. Mandatperioden för ledamöter är två år. Styrgruppen sammankallas ca 1-2 gånger per termin. Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap har till uppgift att organisera uppdragsverksamhet med inriktning skola och lärande. Centrum för skolutveckling och pedagogiskt ledarskap leds av en styrgrupp som består av koordinator (sammankallande) företrädare för fyra forskningsmiljöer vid institutionen för didaktik och lärares praktik och institutionen för pedagogik och lärande företrädare för ytterligare två forskningsmiljöer med tydlig relevans för skola och utbildning. Styrgruppens ledamöter utses av dekan. Mandatperioden för ledamöter är tre år. Styrgruppen sammankallas ca 1-2 gånger per termin. 11 (12)

12 Verksamhetsstöd Fakultetskansli Fakultetens verksamhetsstöd finns på kansliet. Kansliet leds av kanslichef tillsammans med tre funktionsansvariga. De fyra ledningsfunktionerna utgör tillsammans med två representanter för medarbetarna ett ledningsråd. Inom kansliet kan dessutom funktionssamordnare utses. Dessa utses för upp till sex månader för att ansvara för särskilda utvecklingssatsningar. Kansliet organiseras i funktionsgrupper och områden. Verksamhetsstödet för polisutbildningen organiseras i en egen funktionsgrupp vars arbete leds av en funktionsansvarig. Kanslimöten hålls minst fyra gånger per år. Kanslichefen ingår i fakultetens ledningsgrupp och i prefektrådet. 12 (12)

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd 2017-05-23 Dnr: FS 1.1-824-17 INNEHÅLL 1 Bakgrund... 5 2 Beslutande organ... 6 2.1 Fakultetsnämnden... 6 2.2

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Reviderad 2014-01-27 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska fakulteten

Arbetsordning för Juridiska fakulteten JURFAK 2014/78 Arbetsordning för Juridiska fakulteten Fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2014-11-17 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium 3 2.2 Fakultetsnämnd/Institutionsstyrelse

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning för rekryteringsutskottet Innehåll Inledning... 1 Övergripande ansvar och uppdrag... 1 Sammansättning... 1 Arbetsformer... 2

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning 1 Denna besluts- och delegationsordning beslutades av UFL 2009-06-16 och gäller från 2009-07-01 tills vidare.

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN

REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN Sid 1 (7) REGLER FÖR UTSEENDE AV LEDAMÖTER I STYRELSEN FÖR HANDELSHÖGSKOLAN VID UMEÅ UNIVERSITET, FÖR TIDEN 2018-01-01--2021-12-31 Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-03 Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Dnr V 2013/480, 2013-11- 28. Arbetsordningen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden den 28 november 2013. Arbetsordningen träder i

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet följande övergripande

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr STYR 2014/310 1 2014-04-23 Konstnärliga fakulteten i Malmö Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen den 23 april 2014. Detta

Läs mer

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2015-09-04, dnr 10-2010-2598. Ersätter organisationsplan beslutad av högskolestyrelsen 2015-06-05. Organisationsplan för Högskolan

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Senast reviderad 2015-07-01 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 6 6. Programkommittén

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (7) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2014-07-01--2017-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter löper

Läs mer

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution

Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution BESLUT 2019-05-28 STYR 2019/895 Dekan Uppdrag vid naturvetenskapliga fakulteten - tillämpning av uppdragstillägg samt ersättning till institution Bakgrund Föreskrifter om ledningsuppdrag vid Lunds universitet

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING Typ av dokument: Instruktion Datum: Dnr: FS 1.2.1-1691-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26.

Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26. Medicinska fakulteten Fakultetsnämnden 2011-12-05 Dnr 100-2758-11 Sid 1 (6) Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26. Fakultetsnämnd Fakultetsnämndens

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012-2013 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus Wikström, ansvarig

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser

Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Dnr: 2017/5223-1.1 Regeldokument Lokala regler för val till fakultetsstyrelser Beslutat av Rektor Gäller från 2018-02-19 Reviderat 2018-03-05 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-02-19 Rev. 2018-03-05

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN)

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Allmänt Föreliggande arbetsordning för grundutbildningsnämnden och programnämnder är ett utdrag ur den av MFS fastställda arbetsordning

Läs mer

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden

Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid Umeå universitet, för tiden Fastställd av: Sidnr 1 (6) Regler för utseende av ledamöter i styrelsen för Handelshögskolan vid för tiden 2015-01-01-- 2017-12-31 1 Bakgrund Universitetsstyrelsen beslutade den 2 maj 2011, i samband med

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 884-17 AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

Institutionsledningen

Institutionsledningen Rollbeskrivning Institutionsledningen (prefekter/viceprefekter) 1 (9) Inledande kommentar Nedanstående beskrivningar utgör ramar som måste preciseras inom varje institution. Institutionsledningen kan välja

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Dnr 841/2012-010 Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Fastställd vid sammanträde 2012-01-30 Innehåll Inledning... 2 Övergripande ansvar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna (inkl. dekan och prodekan) vid för tiden 2017-07-01--2021-06-30 1 Bakgrund Innevarande mandatperiod för fakultetsnämndernas ledamöter

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr STYR 2015/147 2015-03-18 Konstnärliga fakulteten i Malmö Konstnärliga fakultetsstyrelsen Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Instruktion för centrumbildningen Lärarhögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2011-12-20 (reviderad 2016-06-21) Sid 2 (9) Innehåll 1 Namn... 3 2 Bakgrund... 3 3 Syfte... 4 3.1 Uppdrag... 4

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden

Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden Sidnr 1 (6) Regler för val och utseende av ledamöter i fakultetsnämnderna vid Umeå universitet, för tiden 2011-10-01--2014-06-30 1 Bakgrund Befintliga fakultetsnämnders mandatperiod 1 är genom beslut av

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR)

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-07-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket MIUN 2012/1290:21 Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket Innehåll Organisation... 1 1. Avdelningar... 1 2. Bibliotekskansli... 1 3. Ledningsforum... 1 4. Biblioteksråd... 1 5. Samverkan...

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper senast reviderad Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper senast reviderad Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 6 6. Programkommittén

Läs mer

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Beslutat av Rektor Gäller från 2016-04-18 Innehåll Inledning 3 1 Inrättande av ämne och inriktning 4 1.1 Ansökan 4 1.2 Bedömningsgrunder

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap 1 (12) BESLUT 2018-03-14 SU FV-1.2.3-0981-18 Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap Fastställd 2018-03-14 att gälla från och med 2018-03-14. Beslutet ersätter tidigare beslut

Läs mer

Rekryteringsplan för fakulteten för konst och humaniora 2015 2020

Rekryteringsplan för fakulteten för konst och humaniora 2015 2020 Dnr: 2013/281-2.2.4 Rekryteringsplan för fakulteten för 2015 2020 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för Gäller från 2015-01-0 Inledning För att kunna locka attraktiv kompetens har fakultetsstyrelsen för beslutat

Läs mer

ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET

ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer

Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Områdesnämndens/fakultetsnämndens delegationer Ärenden av större räckvidd och principiell natur ska hänskjutas till fakultetsnämnden för avgörande vid sammanträde. Fakultetsnämnden delegerar sina uppgifter

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet AVTAL 2017-11-23 1 STYR 2017/1659 Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet Syfte Detta avtal tydliggör hur arbetet med den fysiska och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Arbetsordning för Malmö högskola

Arbetsordning för Malmö högskola Dnr Mahr 12-2012/530 Arbetsordning för Malmö högskola Fastställd av högskolestyrelsen 2012-09-28 1. Inledning 3 2. Generella begrepp och beslutande grupper 3 Begreppet vetenskaplig kompetens 3 Beslutande

Läs mer

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12.

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutad av rektor 2014-03-25, dnr 10-2012-725. Ersätter

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för samhällsvetenskap (FSV)

Fakultetsstyrelsen för samhällsvetenskap (FSV) Kallelse/Dagordning 2018-06-12 Fakultetsstyrelsen för samhällsvetenskap (FSV) Datum: 2018-06-12 Tid: Kl. 09.30-15.15, gemensam lunch på Kallskänken Plats: Adress: Förhinder: Redet Hus Falken, Kalmar Meddelas

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer PROCESSBESKRIVNING 2018-08-10 STYR 2018/847 1 Lunds tekniska högskola Naturvetenskapliga fakulteten Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse

Läs mer

Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola

Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola BESLUT 1 2014-12-01 Dnr STYR 2014/1146 LTHs kansli Kanslichef Fredrik Palm qvist Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola I tidigare beslut har LTHs rektor fastställt delegation

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Dnr 1-34/2018 Fastställd 2018-03-21 Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (8) BESLUT 2012-06-07 Dnr SU 31-1926-12 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) Typ av dokument: Instruktion Datum: 2018-12-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01-2022-01-01 Område: Organisation Ansvarig

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr: STYR 2016/291 2016-03-16 Konstnärliga fakulteten i Malmö Konstnärliga fakultetsstyrelsen Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet

Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS DNR LiU-2017-01009 BESLUT 1(1) Bestämmelser om val till vissa styrelser samt dekan och prodekan vid Linköpings universitet val av Rektor fastställer med detta beslut bestämmelser

Läs mer

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation 2017-10-01 Fastställd av högskolestyrelsens presidium 2015-12-11 Reviderad av presidiet 2016-02-17 Reviderad av rektor 2017-10-01 Dnr:

Läs mer

Fakultetsrådets arbetsordning

Fakultetsrådets arbetsordning Arbetsordning Gäller från och med Diarienummer 2019-01-01 V-2018-1040 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-12-12 UF/PLU Fakultetsrådets arbetsordning Med utgångspunkt

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Protokoll fakultetsstyrelsen

Protokoll fakultetsstyrelsen NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-10-26 Protokoll nr 7 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Elisabet Ahlberg Ola Wetterberg Jörgen

Läs mer

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd:

Doktorandnämnden vid Uppsala universitet är, utöver ordförande och vice ordförande, sammansatt av representanter från varje fakultetsdoktorandråd: Ändringar i detta reglemente fastställs av Uppsala Studentkår. För träda i kraft måste reglementet godkännas av Uppsala teknolog- och naturvetarkår, Farmacevtiska studentkåren och Gotlands studentkår Rindi.

Läs mer

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Beslut Universitetsstyrelsen Dnr. LNU 2011/451 2012-04-19 Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Följande organisation gäller från 1 januari 2013 vid Linnéuniversitetet. - Fem fakulteter: 1. Hälso-

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden

2013-10-17. Fakultetens beredningsorgan av anställningsärenden 1 (6) Dnr A 10 S 2013/266 Samh ällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Anställningsordning och allmänna anvisningar vid anställning av lärare vid samhällsvetenskapliga fakulteten Dessa anvisningar ersätter

Läs mer

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand

Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand 2018-06-05 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Organisation, roller och styrning på nya institutionen HDK-Valand Slutligt förslag att förhandla i enlighet med MBL den 23 augusti Fakultetens ledningsgrupp har nu formulerat

Läs mer

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Målgrupp Sophiahemmet Högskola Dokumentansvarig Johanna Adami Fastställd 207-0-30 Dokumentkategori Reg.nr. - utgåva Giltig fr.o.m. Organisation, ansvar

Läs mer

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte.

Diskussion om vilka punkter som är viktigast att ta upp i ett svar. Ärendet tas upp som en beslutspunkt på nästa möte. PROTOKOLL USP 2011-7 3(4) 7 Underlag till regeringen inför den kommande forsknings- och innovationspolitiska propositionen (inklusive universitetets forsknings- och innovationsstrategi 2013-2016) Föredragande:

Läs mer

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Programutvärdering genomförd med kollegial granskning vid samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut Dekanens beslutsmöte Nils Eriksson, utbildningsledare nils.eriksson@umu.se 090-786 63 10 Sammanträdesdatum 2017-03-27 Sid 1 (1) Dnr FS 1.1-15-47-16 Programutvärdering genomförd med kollegial granskning

Läs mer

Umeå universitet, 901 87 Umeå Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Utbildningskommittén Bilaga 18 2017-10-05 Sid 1 (1) Revidering av arbetsordning för Utbildningskommittén vid den Samhällsvetenskapliga

Läs mer