Rektors besluts- och delegationsordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rektors besluts- och delegationsordning"

Transkript

1 Dnr: ST 2013/ Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från Senast reviderad

2 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: Dnr: ST 2013/ Senast reviderad Innehåll Allmänna utgångspunkter 3 Rektors delegation till prorektor 4 Rektors delegation till vicerektor för internationalisering 4 Rektors delegation till vicerektor för samhällelig drivkraft 4 Rektors delegation till vicerektor för entreprenörskap, Linnaeus University Summer Academy (LUSA), MGIMO och Shanghaikontoret 4 Rektors delegation till universitetsdirektör 5 Allmän förvaltning 5 Ekonomi 5 Personalfrågor 5 Studentfrågor 6 Arbetsmiljö och yttre miljö 6 Rektors delegation till fakultetsstyrelse 7 Arbetsmiljö och yttre miljö 8 Nedanstående delegationer får inte vidaredelegeras. 8 Dekanen fattar själv inom fakultetens ansvarsområde beslut om 8 Rektors delegation till Nämnden för lärarutbildning 9 Rektors delegation till dekanen för Nämnden för lärarutbildning 10 Arbetsmiljö och yttre miljö 10 2 (11)

3 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: Dnr: ST 2013/ Senast reviderad Allmänna utgångspunkter Med stöd av 2 kap. 13 högskoleförordningen (1993:100) beslutar Linnéuniversitetet följande. Andra frågor än de som avses i 2 kap. 2 högskoleförordningen ska avgöras av rektor, om inte 1. annat är föreskrivet i lag eller förordning, eller 2. styrelsen har beslutat något annat (HF 2:3). Rektor är: ordförande i disciplinnämnden (HF 10:4) ordförande i personalansvarsnämnden (HF 2:15) Har det i högskoleförordningen eller annars föreskrivits att en viss uppgift ankommer på rektor får styrelsen inte ta över den uppgiften (HF 2:3). I nedanstående ärendeområden är rektor således, enligt HF, suverän även i förhållande till styrelsen: beslut om anställning av lärare (HF 4:13) 1 beslut om att en anställning som lärare ska upphöra, i andra fall än de som avses i HF 4 kap. 16 och 2 kap. 2 stycket 6 och 15 (HF 4:17) 2 beslut om anställning av doktorand (HF 5:6) beslut om att doktorand inte längre ska ha rätt till handledning eller andra resurser för utbildningen (HF 6:30) 3 beslut att efter ansökan av doktorand ge en doktorand tillbaka sin rätt till handledning och övriga resurser (HF 6:31) 4 beslut om anställning av assistenter, amanuenser och kliniska assistenter (HF 5:11) beslut om fortsatt förfarande i disciplinärende avseende studerande (HF 10:9) beslut om interimistisk avstängning av studerande, efter samråd med lagfarne ledamoten av disciplinnämnden (HF 10:14) 1 Beslut som rör anställning av professor får inte delegeras (HF 4:13) 2 Beslut om att en professors anställning ska upphöra får inte delegeras. (HF 4:17) 3 Beslut enligt HF 6:30 får inte delegeras (HF 6:36) 4 Beslut enligt HF 6:31 får inte delegeras (HF 6:36) 3 (11)

4 I övrigt beslutar rektor själv i frågor som inte delegerats enligt nedan. Rektors delegation till prorektor Rektor delegerar till prorektor som inte är ställföreträdande rektor att i rektors frånvaro godkänna ansökningar om externa forskningsmedel efter samråd med berörda dekaner. Detta innebär att prorektorerna är jämställda i denna fråga. i såväl rektors som ställföreträdande rektors frånvaro ersätta rektor. Rektors delegation till vicerektor för internationalisering Rektor delegerar till vicerektor för internationalisering att teckna övergripande internationella samarbetsavtal besluta om disponering av tilldelade strategiska medel Rektors delegation till vicerektor för samhällelig drivkraft Rektor delegerar till vicerektor för samhällelig drivkraft att teckna övergripande samarbetsavtal besluta om disponering av tilldelade strategiska medel Rektors delegation till vicerektor för entreprenörskap, Linnaeus University Summer Academy (LUSA), MGIMO och Shanghaikontoret Rektor delegerar till vicerektor för entreprenörskap, LUSA, MGIMO och Shanghaikontoret att teckna övergripande avtal inom sitt ansvarsområde att besluta om disponering av tilldelade strategiska medel 4 (11)

5 Rektors delegation till universitetsdirektör Universitetsdirektören ansvarar för den universitetsgemensamma förvaltningsorganisationen. Allmän förvaltning Rektor delegerar till universitetsdirektören att ingå avtal och upphandla för Linnéuniversitetet, fatta beslut om att inte lämna ut handling eller att ställa upp förbehåll för handlingens utlämnande, besluta om fördelning av ärenden för handläggning, företräda myndigheten inför domstol, besluta om ärenden rörande säkerhet, inkluderande IT-säkerhet, besluta i ärenden rörande universitetets lokaler, besluta i ärenden rörande arbetsmiljö, besluta om universitetsförvaltningens organisation, besluta om universitetsgemensamma IT-baserade system, besluta om tillämpning av universitetets grafiska profil. besluta i frågor om regler och riktlinjer beträffande universitetets verksamhetsstöd Ekonomi I fråga om beloppsgränser för attestering av fakturor hänvisas till särskild slutattestinstruktion. Rektor delegerar till universitetsdirektören att besluta om universitetsförvaltningens ekonomi, besluta om rutiner för universitetets budgetering och ekonomiska uppföljning, besluta om regler och rutiner för universitetets ekonomihantering. Personalfrågor Rektor delegerar till universitetsdirektören att företräda myndigheten vid tvisteförhandling med facklig organisation, 5 (11)

6 besluta om anställning av personal vid den universitetsgemensamma förvaltningen, besluta om delpension för alla anställda, utom professorer, besluta om uppsägning på grund av arbetsbrist, besluta om prövning och omprövning av lönebidrag och särskilda anställningsstöd, besluta om krav på läkarintyg från första dagen av en sjukperiod samt om krav på läkarintyg av viss bestämd läkare, besluta i frågor om de medel som avsatts för fackliga förtroendemän, besluta om regler och rutiner för universitetets personalhantering. Universitetsdirektören beslutar därutöver i övriga personalfrågor för den universitetsgemensamma förvaltningsorganisationen. Studentfrågor Rektor delegerar till universitetsdirektören att besluta om antagning av studenter till utbildning på grundnivå och avancerad nivå, besluta om utfärdande av examensbevis för utbildning på grundnivå och avancerad nivå, besluta om stöd till student med funktionsnedsättning, besluta om studenthälsovård, bevilja den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå anstånd med att påbörja studierna eller att få fortsätta sina studier efter studieuppehåll, besluta i ärenden rörande högskoleprovet, besluta om yttranden till Överklagandenämnden för högskolan angående överklaganden i ärenden rörande antagning och behörighet, tillgodoräknande, examen samt anstånd och uppehåll med studierna. Arbetsmiljö och yttre miljö Universitetsdirektören har enligt särskild fördelning ansvar för verksamheten vid universitetsförvaltningens påverkan på den yttre miljön, enligt i första hand miljöbalken. för arbetsmiljön vid universitetsförvaltningen 6 (11)

7 Rektors delegation till fakultetsstyrelse Fakultetsstyrelsen beslutar själv om, delegationen får således inte vidaredelegeras, följande inom fakultetens ansvarsområde strategier och mål för fakultetens verksamhet övergripande styr- och kvalitetsdokument för innehållsliga frågor innefattande kvalitetsplan verksamhetsplan och budget för fakulteten samt uppföljning av verksamhet och budget utnämning av docent samt beslut att inte sakkunnigpröva ansökan att utnämnas till docent utseende av hedersdoktor profil för utlysning av professur, efter samråd med rektor i vilka ämnen utbildning på forskarnivå ska inrättas samt fastställande av allmänna studieplaner och fördelning av anslagsmedel för utbildning på forskarnivå fördelning av anslagsmedel till forskning övergripande fördelning av anslagsmedel till utbildning på grund- och avancerad nivå avslutande av utbildningsprogram, som inte är av den strategiska betydelsen att universitetsstyrelsen ska besluta att ställa in utbildningsprogram dvs. att stoppa möjligheten att söka och bli antagen till ett program (beslut om att stoppa antagning p g a lågt söktryck fattas av dekan, se delegation till dekan). Detta förutsätter att programmet inte är av den strategiska betydelsen att rektor ska besluta eller som har betydande delar som berör annan fakultet. utbildningsplaner för utbildning på grund- och avancerad nivå huvudområden för examina, där universitetet har att fatta beslut Rektors delegation till dekan Beslut om att rekryteringsprocessen ska påbörjas och anställning av personal fattas av dekanen, dock: Rektor beslutar om ansökan om befordran till professor ska prövas. Efter godkännande av rektor, fattar dekanen beslut om påbörjande av rekryteringsprocessen och tillsvidareanställning av adjunkter. Efter godkännande av universitetsdirektören, fattar dekanen beslut om påbörjande 7 (11)

8 av rekryteringsprocess och tillsvidareanställning avseende extern rekrytering av TA-personal. Rektor fattar beslut om institutionsindelning. Dekanen fattar beslut i alla andra ärenden inom fakultetens ansvarsområde, bl.a. individuella studieplaner för utbildning på forskarnivå samt att ställa in kurs, som inte beslutas av styrelsen eller rektor och som inte av rektor delegerats till annan person eller annat organ. Arbetsmiljö och yttre miljö Dekanen har enligt särskild fördelning ansvar för verksamheten vid fakultetens påverkan på den yttre miljön, enligt i första hand miljöbalken för arbetsmiljön vid fakulteten, bl.a. hantering av anmälan om kränkande särbehandling Nedanstående delegationer får inte vidaredelegeras. Dekanen fattar själv inom fakultetens ansvarsområde beslut om anställningsprofil och tillsvidareanställning av akademisk personal, dock ej avseende professorer, anställningsprofil och anställning avseende meriteringsanställningar(forskarass. och bitr. lektor) och anställningar enligt avtal om tidsbegränsad postdoktor, samt anställningsprofil och anställning av kanslichef utseende av affilierad forskare/professor övertalighet befordran till lektor efter avlagd doktorsexamen och anställning av doktorand beredningsförfarande i anställningsärenden inom ramen för universitetets anställningsordning utseende av sakkunniga vid ansökan om utnämning till docent lönesättning av professorer, dock ej nyanställda professorer, vars lönesättning beslutas av rektor förslag till rektor för anställning av professor utseende av prefekter, efter samråd med institutionens anställda och studenter utseende av examinatorer inom utbildning på avancerad nivå hantering av anmälan riktad mot anställd om diskriminering, trakasserier eller sexuella trakasserier 8 (11)

9 antagning till utbildning på forskarnivå, utseende av examinatorer för kurser på forskarnivå, och förfarande vid disputation, inklusive tid och plats internationella utbytesavtal för utbildning samverkansavtal med externa parter kursplaner för nya kurser att inte anta studenter till ett planerat utbildningsprogram på grund av lågt söktryck att avsluta kurs övriga fakultetsgemensamma frågor av vikt, som inte fattas av fakultetsstyrelsen, annan person eller annat organ i enlighet med rektors delegation Dekanen undertecknar själv ansökningar om forskningsmedel överstigande en miljon kronor, tecknar själv avtal om utbildnings- och forskningsmedel överstigande en miljon kronor, tecknar själv utbytesavtal med annat lärosäte, tecknar själv avtal om anskaffning överstigande kronor samt tecknar själv avtal i övrigt inom fakultetens ansvarsområde omfattande en tidsperiod upp till fyra år och högst tio miljoner kronor. 5 Avtalen och ansökningarna får inte innebära en motprestation med anslagsmedel från universitetets sida som överstiger tre miljoner kronor. Dekanen tecknar avtal om anskaffning (enligt LOU) om högst 1 miljon kronor och som omfattar en tidsperiod upp till fyra år. Ovanstående avser dock inte ansökningar och avtal där motpartens villkor är att rektor undertecknar avtalet respektive att det framgår av utlysningen att rektor ska skriva under ansökan. Rektors delegation till Nämnden för lärarutbildning Nämnden för lärarutbildning fattar själv, delegationen får således inte vidaredelegeras, inom sitt ansvarsområde beslut om övergripande strategier och mål för verksamheten övergripande styr- och kvalitetsdokument för innehållsliga frågor innefattande kvalitetsplan verksamhetsplan och budget för verksamheten samt uppföljning av verksamhet och budget 5 I beräkning av värdet på avtalen skall den ersättning (ekonomisk eller annan form) som universitetet erhåller läggas ihop med universitetets motprestation. 9 (11)

10 övergripande fördelning av anslagsmedel, som tilldelats nämnden, till fakulteterna för utbildning på grund- och avancerad nivå samt programplatser samt formulera uppdrag till fakulteterna gällande utbildning på grund- och avancerad nivå samt programplatser övergripande fördelning av anslagsmedel, som tilldelats nämnden, till fakulteterna för forskning och utbildning på forskarnivå samt formulering av uppdrag till fakulteterna gällande forskning och utbildning på forskarnivå av relevans för lärarutbildningen utbildningsplaner för utbildning på grund- och avancerad nivå övriga frågor av vikt inom nämndens ansvarsområde som berör mer än en fakultet Rektors delegation till dekanen för Nämnden för lärarutbildning Arbetsmiljö och yttre miljö Dekanen för Nämnden för lärarutbildning har enligt särskild fördelning ansvar för verksamheten inom nämndens ansvarsområde påverkan på den yttre miljön, enligt i första hand miljöbalken för arbetsmiljön för anställda inom nämndens verksamhetsområde, bl.a. hantering av anmälan om kränkande särbehandling, Dekanen fattar beslut i alla andra ärenden inom nämndens ansvarsområde, som inte beslutas av nämnden eller rektor och som inte av rektor delegerats till annan person eller annat organ. Nedanstående delegationer får inte vidaredelegeras. Dekanen fattar själv inom nämndens ansvarsområde beslut om användningen av strategiska medel i enlighet med riktlinjer från nämnden för lärarutbildning tecknande av avtal om verksamhetsförlagd utbildning inom lärarutbildning övertalighet inom kansliet för lärarutbildning hantering av anmälan riktad mot anställd om diskriminering, trakasserier eller sexuella trakasserier samarbetsavtal rörande lärarprogrammen att inte anta studenter till ett planerat utbildningsprogram på grund av lågt söktryck 10 (11)

11 Övrig verksamhet knuten till fakulteten Till övrig verksamhet knuten till fakulteten räknas för närvarande Institutet för fortbildning av journalister, FOJO samt Polisutbildningen, PU. Rektor tillsätter verksamhetsansvarig och är chef över den verksamhetsansvarige. I kvalitetsfrågor står dessa organisatoriska enheter under respektive fakultets överinseende och kontroll. Ikraftträdande Detta dokument träder i kraft den 22 april 2013, då tidigare fattat beslut om rektors besluts- och delegationsordning (Dnr LNU 2012/434) upphör att gälla. Senaste revideringar av dokumentet har gjorts med ikraftträdande (11)

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Reviderad 2014-01-27 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektorsbeslut Datum: 2010-10-04 Dnr: 2010/1 Rektors delegationsordning Allmänna regler för delegation vid Linnéuniversitetet Delegation kan avse en grupp av ärenden eller ett enskilt ärende. Delegation

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Universitetsdirektörens delegationsordning

Universitetsdirektörens delegationsordning Dnr: 2017/812-1.1 Universitetsdirektörens delegationsordning Beslutat av Universitetsdirektör Gäller från 2017-03-20 Ersätter 2013/32-1.1 Inledning Inom ramen för rektors delegation till universitetsdirektören

Läs mer

REKTORS BESLUTS- OCH DELEGATIONSORDNING

REKTORS BESLUTS- OCH DELEGATIONSORDNING Björn Sandahl Förvaltningschef BESLUT RB 242/18 2018-10-15 Diarienummer: GIH 2018/220 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-05-02, 2018-10-23, revidering Giltighetstid: Tillsvidare 1(7) REKTORS BESLUTS-

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Reviderad 2015-02-19 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (8) BESLUT 2012-06-07 Dnr SU 31-1926-12 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för

Läs mer

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen UFV 2011/1902 Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid Fastställd av universitetsdirektören 2012-01-12 Reviderad 2012-09-04 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning

Rektors besluts- och delegationsordning Dnr: ST 2013/165-1.1 Regeldokument Rektors besluts- och delegationsordning Beslutat av Rektor Gäller från 2013-04-22 Beslutat av: rektor Beslutsdatum: 2013-04-22 Dnr: ST 2013/165-1.1 Innehåll Allmänna

Läs mer

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från

Dnr: LNU 2012/ Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från 2012-12-12 Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet

Läs mer

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12.

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutad av rektor 2014-03-25, dnr 10-2012-725. Ersätter

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt Dekanus beslutanderätt 7

Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt Dekanus beslutanderätt 7 1 (13) 2017-01-31 Dnr SU FV-1.2.3-0538-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt 3 Områdesnämndens delegation till Juridiska

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus )

Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus ) 1 (6) 2012-12-07 dnr SU 31-3390-12 Dekanus besluts- och delegationsordning (Fastställd av dekanus 2012-12-07) Dekanus besluts- och delegationsordning omfattar 1. Rektors delegation till dekanus. 2. Juridiska

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

Delegationsordning för Fysikum

Delegationsordning för Fysikum BESLUT 20180614 Dnr SU 4021.1.2013218 Delegationsordning för Fysikum Bakgrund Fr.o.m. den 30 juni 2018 ska alla institutioner ha infört skriftliga besluts och delegationsordningar. Genom beslut av detta

Läs mer

Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (10) BESLUT 2014-03-13 SU FV-1.2.2-0886-14 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt Dekanus beslutanderätt 8

Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt Dekanus beslutanderätt 8 1 (13) 2017-01-31 Dnr SU FV-1.2.3-0538-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Besluts- och delegationsordning för Juridiska fakulteten 2 1. Fakultetsnämndens beslutanderätt 3 Områdesnämndens delegation till Juridiska

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr STYR 2014/310 1 2014-04-23 Konstnärliga fakulteten i Malmö Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen den 23 april 2014. Detta

Läs mer

Områdeskansliet för humanvetenskap

Områdeskansliet för humanvetenskap BESLUT 2016-04-28 SU FV-1.2.3-0906-16 Områdeskansliet för humanvetenskap Fredrik Oldsjö, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap Fastställd 2016-04-28 att

Läs mer

Delegationer vid Fakulteten för teknik och samhälle

Delegationer vid Fakulteten för teknik och samhälle (Dnr. LED 1.3-2017/539) 1 (av 8) Malmö högskola, Fakulteten för teknik och samhälle, Elisabet Hammaburg, Ledningsstöd 2017-12-04 er vid Fakulteten för teknik och samhälle Allmänt om delegation Högskoleförfattningarna

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå FÖRESKRIFTER 1 2013-06-15 Dnr LS 2012/719 Styrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-06-15, XX. Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100)

Läs mer

Rektors delegation av beslutanderätt inom Mälardalens högskola

Rektors delegation av beslutanderätt inom Mälardalens högskola Sida 1 av 12 Rektors delegation av beslutanderätt inom Mälardalens högskola Beslutad av rektor den 25 februari 2014 (MDH 1.1.2-32/13) och giltig från och med samma datum. Ersätter tidigare beslut av rektor

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap 1 (12) BESLUT 2018-03-14 SU FV-1.2.3-0981-18 Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humanvetenskap Fastställd 2018-03-14 att gälla från och med 2018-03-14. Beslutet ersätter tidigare beslut

Läs mer

Delegationsordning för det naturvetenskapliga området, från och med 2018 Beslutanderätten i anställningsärenden delegeras enligt bilaga.

Delegationsordning för det naturvetenskapliga området, från och med 2018 Beslutanderätten i anställningsärenden delegeras enligt bilaga. 1 BESLUT ON 2018-01-31 ON del. 2018-03-14 Delegationsordning för det naturvetenskapliga området, från och med 2018 Beslutanderätten i anställningsärenden delegeras enligt bilaga. Punkterna A D och H-I

Läs mer

Delegationsordning. Göteborgs universitet

Delegationsordning. Göteborgs universitet Delegationsordning Göteborgs universitet Universitetsledningens kansli Peter Kim Linda Forsberg DELEGATIONSORDNING 2012-03-19 Dnr V 2011-155 Rektor 1 Delegationsordning - rektors delegationer till dekaner,

Läs mer

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning

Högskolestyrelsens arbets-, besluts- och delegationsordning Förvaltningschef Björn Sandahl STYRDOKUMENT Dnr: GIH 2018/400 Datum: 2018-09-17 Författare: Björn Sandahl Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2018-09-27 Giltighetstid: tills vidare Högskolestyrelsens

Läs mer

Delegations- och handläggningsordning för samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden och dekanen vid samhällsvetenskapliga fakulteten

Delegations- och handläggningsordning för samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden och dekanen vid samhällsvetenskapliga fakulteten GÖTEBORGS UNIVERSITET BESLUT Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2009-02-24 A 10 5719/08 Delegations- och handläggningsordning för samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden och en vid samhällsvetenskapliga

Läs mer

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation 2017-10-01 Fastställd av högskolestyrelsens presidium 2015-12-11 Reviderad av presidiet 2016-02-17 Reviderad av rektor 2017-10-01 Dnr:

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet följande övergripande

Läs mer

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Målgrupp Sophiahemmet Högskola Dokumentansvarig Johanna Adami Fastställd 207-0-30 Dokumentkategori Reg.nr. - utgåva Giltig fr.o.m. Organisation, ansvar

Läs mer

REKTORS DELEGATIONSORDNING

REKTORS DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr V 2016/39 REKTORS DELEGATIONSORDNING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Göteborgs universitets styrelse Universitetsledningens stab Beslutsdatum

Läs mer

Uppgifter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen

Uppgifter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen UFV 2016/2019 Uppgifter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen Fastställd av universitetsdirektören 2016-12-19 Giltighet från och med 2017-01-01 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Inledning

Läs mer

Lokal delegationsordning. Institutionen för datavetenskap. Beslutsdatum: Ikraftträdande:

Lokal delegationsordning. Institutionen för datavetenskap. Beslutsdatum: Ikraftträdande: Lokal delegationsordning Institutionen för datavetenskap Beslutsdatum: 2016-02-17 Ikraftträdande: 2016-03-01 Sida 2(5) Dekanus och fakultetsnämnds delegation till prefekt 3.2.5 Prov, examination och betyg

Läs mer

REKTORS DELEGATIONSORDNING

REKTORS DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr V 2016/553 REKTORS DELEGATIONSORDNING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Universitetsledningens stab Beslutsdatum 2018-01-17 Giltighetstid

Läs mer

Göteborgs universitet BESLUT Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden A /08

Göteborgs universitet BESLUT Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden A /08 Göteborgs universitet BESLUT Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden 2008-10-06 A10 4277/08 Delegations- och handläggningsordning för utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden och en vid utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Akademichefen vid IDTs delegation av beslutanderätt inom akademin vid Mälardalens högskola

Akademichefen vid IDTs delegation av beslutanderätt inom akademin vid Mälardalens högskola Sida 1 av 14 Beslutad av akademichef en vid akademin för innovation, design och teknik den 2 juli 2012 (IDT 1.1.2-21/12) och giltig från och med samma datum. Genom denna delegation upphävs tidigare delegationer

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Dnr: 1-419/2018 Gäller fr.o.m. 2018-07-01 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola

Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola BESLUT 1 2014-12-01 Dnr STYR 2014/1146 LTHs kansli Kanslichef Fredrik Palm qvist Fördelning av ansvar och beslutsbefogenheter vid Lunds Tekniska Högskola I tidigare beslut har LTHs rektor fastställt delegation

Läs mer

BESLUT ON ON

BESLUT ON ON 1 BESLUT ON 2015-02-03 ON 2015-12-02 Delegationsordning för det naturvetenskapliga området, från och med 2015 Beslutanderätten i anställningsärenden delegeras enligt bilaga. Punkterna A D och H-I nedan

Läs mer

REKTORS DELEGATIONSORDNING

REKTORS DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr V 2013/764 REKTORS DELEGATIONSORDNING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Göteborgs universitetsstyrelse Universitetsledningens stab Beslutsdatum

Läs mer

REKTORS DELEGATIONSORDNING

REKTORS DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr V 2014/764 REKTORS DELEGATIONSORDNING Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Göteborgs universitets styrelse Universitetsledningens stab Beslutsdatum

Läs mer

HISTORISKT. me LINKÖPINGS. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.1 UNIVERSITET. Gäller från

HISTORISKT. me LINKÖPINGS. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.1 UNIVERSITET. Gäller från me LINKÖPINGS UNIVERSITET LIU-2017-01676 1(7) vid Linköpings universitet version 1.1 Gäller från 2017-05-01 L1U-2017-0167 2(7) 1 Styra och leda verksamheten 1.1 Planera och styra verksamheten I denna process

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Institutionen för språkdidaktik

Besluts- och delegationsordning för Institutionen för språkdidaktik 1 (1) 2017-12-05 Dnr SU 161-1.1.2-0325-13 Institutionen för språkdidaktik Fastställd 2013-12-10 Reviderad 2014-06-10 Reviderad 2014-09-09 Reviderad 2015-09-08 Reviderad 2016-09-06 Reviderad 2017-12-05

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

BESLUTS- och DELEGATIONSORDNING för Stockholms universitet

BESLUTS- och DELEGATIONSORDNING för Stockholms universitet 1(23) BESLUTS- och DELEGATIONSORDNING för Stockholms universitet Fastställd av rektor 2011-05-19 (dnr SU 31-1313-11, dok. nr. 1) att gälla fr.o.m. 2012-01-01. En delegation innebär ett överförande av viss

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Fastställd av Högskolestyrelsen , senast reviderad Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack

Fastställd av Högskolestyrelsen , senast reviderad Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack Fastställd av Högskolestyrelsen 2016-05-17, senast reviderad 2018-05-22. Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid Konstfack I N N E H Å L L Arbetsordning och delegering av beslutanderätt vid

Läs mer

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå 1(7) Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten () delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå Rektor har fastställt delegationsordning av beslutanderätten i ärenden om

Läs mer

HISTORISKT LINKÖPINGS UNIVERSITET. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.2. Gäller från

HISTORISKT LINKÖPINGS UNIVERSITET. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.2. Gäller från I LIM/ me LiU-2017-03732 1(7) vid Linköpings universitet version 1.2 Gäller från 2 0 1 8-0 1-0 1 2(7) 1 Styra och leda verksamheten I denna process framtas planer och strategiska 1.1 Planera och styra

Läs mer

Rektors delegation av beslutanderätt

Rektors delegation av beslutanderätt Beslutsdatum: 2017-10-31 2016/1582 1 (2) Beslutande: Rektor Handläggare: Thomas Welin Ansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Regler Datum för ikraftträdande: 2017-10-31 Revideras senast: 2018-12-31 Rektors

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Samhällsvetenskapliga fakulteten

Besluts- och delegationsordning för Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 (13) BESLUT 2018-12-18 Dnr SU FV-1.2.3-0300-19 Besluts- och delegationsordning för Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslutad av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2018-12-18. Samhällsvetenskapliga

Läs mer

Delegationsordning vid Musikhögskolan

Delegationsordning vid Musikhögskolan BESLUT 1 2017-12-06 Dnr STYR 2017/1473 Delegationsordning vid Musikhögskolan Reviderad delegationsordning. Fastställd av Musikhögskolans institutionsstyrelse 2017-12-06. Detta beslut ersätter dnr STYR

Läs mer

Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet Kompletterar Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet (Dnr: UmU 100-2700-11). Lärarhögskolans styrelses beslut 2012-02-08

Läs mer

BESLUT Utredare Katarina Gustafsson FN , FN , FN FN

BESLUT Utredare Katarina Gustafsson FN , FN , FN FN 1 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden BESLUT Utredare Katarina Gustafsson FN 2009-01-29, FN 2010-03-31, FN 2010-06-02 FN 2010-09-22 Delegationsordning för Naturvetenskapliga fakultetsnämnden och dekanus

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

Besluts- och delegationsordning

Besluts- och delegationsordning Besluts- och delegationsordning för Humanistiska fakultetsnämndens verksamhetsområde Fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2011-02-01 Dnr. SU 31-0325-11 Doknr 1 Detta dokument är dels en sammanställning

Läs mer

HISTORISKT. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.0 LINKÖPINGS UNIVERSITET. Gäller från

HISTORISKT. Klassificeringsstruktur vid Linköpings universitet version 1.0 LINKÖPINGS UNIVERSITET. Gäller från I melinköpings UNIVERSITET 2016-10-31 LIU-2016-01810 1(7) vid Linköpings universitet version 1.0 Gäller från 2017-01-01 2(7) 1 Styra och leda verksamheten 1. 1 Processnamn Planera och styra verksamheten

Läs mer

IT-fakultetsnämnden. Föreskrifter inom fakultetsnämndens verksamhetsområde BESLUT. Delegationsordning för IT-fakulteten

IT-fakultetsnämnden. Föreskrifter inom fakultetsnämndens verksamhetsområde BESLUT. Delegationsordning för IT-fakulteten IT-fakultetsnämnden BESLUT 2010-06-03 Dnr A10 2544/10 Delegationsordning för IT-fakulteten " Fakultetsnämnden ska inom sitt område ansvara för forskning, utbildning och samverkan med samhälle och näringsliv.

Läs mer

Revidering av rektors delegation av beslutanderätt

Revidering av rektors delegation av beslutanderätt Beslut 2011-03-14 MDH 1.1.2 1090/10 Revidering av rektors delegation av beslutanderätt Handläggare Johan Andersson beslutar att fastställa rektors delegation av beslutanderätt enligt bilaga. Delegationen

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Fastställd av Högskolestyrelsen och träder i kraft , senast reviderad Ersätter Arbets- och beslutsordning från

Fastställd av Högskolestyrelsen och träder i kraft , senast reviderad Ersätter Arbets- och beslutsordning från Fastställd av Högskolestyrelsen 2016-05-17 och träder i kraft 2016-09-01, senast reviderad 2019-02-13 Ersätter Arbets- och beslutsordning från 2012-10-09. I N N E H Å L L Arbetsordning och delegering av

Läs mer

Styrelsen för utbildningsvetenskaps delegationsordning i ärenden om antagning och utbildning.

Styrelsen för utbildningsvetenskaps delegationsordning i ärenden om antagning och utbildning. Styrelsen för utbildningsvetenskaps delegationsordning i ärenden om antagning och utbildning. Styrelsen för utbildningsvetenskap har beslutat att ändra sin nämndstruktur och utifrån detta behöver delegationsordningen

Läs mer

BILAGA 4 Dnr Mahr /358

BILAGA 4 Dnr Mahr /358 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Rektors kansli Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(9) 2010-12-09 Ändrad 2012-06-07 BILAGA 4 Dnr Mahr 12-2012/358 Högskoleförordning och lokalt regelverk från och

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2018-10-15 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-10-15 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet

Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet Fastställd av rektor 2016-01-19 Dnr: 1-781/2015 Gäller från och med 2016-02-01 Ersätter Rektors besluts- och delegationsordning dnr 1-445/2014

Läs mer

1. Rekt ors delegation av beslutanderätten i ärenden om antagning och utbildning

1. Rekt ors delegation av beslutanderätten i ärenden om antagning och utbildning Dnr LIU-2013-00525 1. Rekt ors delegation av beslutanderätten i ärenden om antagning och utbildning Rektors delegation av beslutanderätten i ärenden om antagning och utbildning beslutades den 25 juni 2012,

Läs mer

Delegationsordning för Karolinska Institutet

Delegationsordning för Karolinska Institutet Delegationsordning för Karolinska Institutet Gäller från och med 2011-03-01 Dnr 901/11-010 ersätter Besluts- och delegationsordning, dnr 456/09-010 Delegationsordning för Karolinska Institutet Dnr 901/11-010

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr STYR 2015/147 2015-03-18 Konstnärliga fakulteten i Malmö Konstnärliga fakultetsstyrelsen Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet

Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet BESLUT 1 2019-08-15 Dnr STYR 2019/1260 Rektor Riktlinjer för överklagande vid Lunds universitet Överklagbara beslut Vissa av de beslut som universitetet fattar kan överklagas. I de flesta fall sker överklaganden

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Arbetsordning för Malmö universitet

Arbetsordning för Malmö universitet 1 (av 10) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Strategidokument xx Universitetsstyrelsen Tillsvidare Chef

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet

Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet Rektors besluts- och delegationsordning för Karolinska Institutet Fastställd av rektor, 2014-10-28 Dnr: 1-445/2014 Gäller från och med 2014-12-01 Ersätter delegationsordning dnr 1-602/2013 Rektors besluts-

Läs mer

Nedan angivna ärenden, i vilka områdesnämnden eller dekanus har beslutanderätt, delegeras till:

Nedan angivna ärenden, i vilka områdesnämnden eller dekanus har beslutanderätt, delegeras till: 1 BESLUT FN 2012-02-01 (ersätter beslut 2012-02-01), revidering 2014-02-05 Delegationsordning för Områdesnämnden för naturvetenskap, tillika Naturvetenskapliga fakultetsnämnden eller dekanus från och med

Läs mer

Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet Intern Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet Kompletterar Delegationsordning för Lärarhögskolan vid Umeå universitet (Dnr: UmU 100-2700-11). Lärarhögskolans styrelses beslut 2012-12-18

Läs mer

Arbetsordning vid Linnéuniversitetet

Arbetsordning vid Linnéuniversitetet Arbetsordning vid Linnéuniversitetet Gäller från 2019-01-01 Innehållsförteckning Inledning 4 Ledning och beslutsstruktur vid Linnéuniversitetet 4 Organisation 6 Organisationsschema 6 Universitetsstyrelsen

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Typ av dokument Beslutad av Regler Universitetsstyrelsen Beslutsdatum 2018-02-16 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument Ansvarig förvaltningsavdelning Ansvarig

Läs mer

Universitetsdirektörens delegationsordning

Universitetsdirektörens delegationsordning Dnr: ST 2013/32-1.1 Regeldokument Universitetsdirektörens delegationsordning Beslutat av Universitetsdirektör Gäller från 2013-05-07 Inledning Inom ramen för rektors delegation till universitetsdirektören

Läs mer

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet

Lokala regler för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Dnr: 2015/103-1.1 Regeldokument för tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Beslutat av Rektor Gäller från 2016-03-01 Inledning 3 1. Prövning av rätten till tillgodoräknande

Läs mer

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet BESLUT 1 2017-06-16 STYR 2017/409 Universitetsstyrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100) i dess lydelse från och

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ ,9011-t: e,?a tito3u Sid 1 (7) UNIVERSITETET I LINKÖPING BESLUT Universitetsstyrelsen 2014-03-24 Dnr: LiU-2014-00531 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ Enligt högskoleförordningens 6 kap 3

Läs mer

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter UFV 2014/1003 Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter Fastställt av rektor 2014-09-16 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning 3 Rättsliga förutsättningar

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU 31-0897-11 Dokument nr. 1 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2011 04 15 att gälla fr.o.m. 2012 01 10 1 (14) 1. Inledning... 2

Läs mer

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5).

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5). LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten us 2012-09-05 PROTOKOLL FSTdel 12/128 B Närvarande: Ulf Nilsson dekanus Ingela Wiklund föredragande Maria Boberg sekr 1 Föredragande: Ingela

Läs mer

BESLUT Dnr A /08

BESLUT Dnr A /08 Fakultetsnämnden för IT-universitetet BESLUT 2009-01-29 Dnr A10 5384/08 Delegationsordning för IT-universitetet " Fakultetsnämnden ska inom sitt område ansvara för forskning, utbildning och samverkan med

Läs mer

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet

Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Dnr: STYR 2016/291 2016-03-16 Konstnärliga fakulteten i Malmö Konstnärliga fakultetsstyrelsen Delegationsordning för konstnärliga fakulteten vid Lunds universitet Fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet

Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Anställningsordning för lärare vid Karolinska Institutet Fastställd av Konsistoriet 2017-12-04 Dnr: 1-877/2017 Gäller från och med 2018-04-01 Ersätter anställningsordning för Karolinska Institutet dnr

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Stockholms universitet

Besluts- och delegationsordning för Stockholms universitet 1 (28) BESLUT 2015-06-25 Dnr SU FV-1.1.2-2168-15 Besluts- och delegationsordning för Stockholms universitet Fastställd av rektor 2015-06-25 att gälla fr.o.m. 2015-07-01. Beslutet ersätter tidigare beslut

Läs mer

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet

Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Reviderad 2012-02-13 Arbetsordning när det gäller rekrytering av lärare och forskare vid Institutionen för psykologi, Uppsala universitet Denna arbetsordning syftar till att vara en vägledning för institutionens

Läs mer

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921

~-J_-lJ Linda Lundberg ~ UPPSALA UNIVERSITET 1 (1) BESLUT UFV 2017/921 BESLUT 1 (1) 2017-06-13 UFV 2017/921 UPPSALA UNIVERSITET Box 256 SE-751 05 Uppsala Besöksadress: S:t Olofsgatan 10 B Handläggare: Linda Lundberg Telefon: 018-471 1704 www.uu.se linda.lundberg@uadm.uu.se

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Institutionen för språkdidaktik

Besluts- och delegationsordning för Institutionen för språkdidaktik 1 (1) 2018-06-12 Dnr SU 161-1.2.3-0191-18 Institutionen för språkdidaktik Fastställd 2018-06-12 Besluts- och delegationsordning för Institutionen för språkdidaktik Föreliggande besluts- och delegationsordning

Läs mer

Revidering av Tekniska fakultetsstyrelsens vidaredelegationer

Revidering av Tekniska fakultetsstyrelsens vidaredelegationer 2016-09-22 BESLUT FST 2016-5.12 1(2) Revidering av Tekniska fakultetsstyrelsens vidaredelegationer Bakgrund Fakultetsstyrelsernas uppdrag regleras i universitetets arbetsordning (Dnr LiU- 2015-02127) där

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2015-09-04, dnr 10-2010-2598. Ersätter organisationsplan beslutad av högskolestyrelsen 2015-06-05. Organisationsplan för Högskolan

Läs mer