(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus , Kl.13:00-15:45

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus , Kl.13:00-15:45"

Transkript

1 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.13:00-15:45 Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C) Carina Holmberg Olofsson (C) Jens Robertsson (C) Katarina Johansson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S) Lars Hollner (S) Urban Lindgren (SD) Christer Olsson (SD) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), tjänstgörande ersättare Daniel Williamsson (S), tjänstgörande ersättare Jacqueline Doohan, icke tjänstgörande ersättare Fredric Reffel, Mönsterås Handel 25 Robert Schöttke, Mönsterås Handel 25 Henrik Eriksson, plan- och byggchef 26 Jonas Hagström, GIS-ingenjör 26 Victoria Schön Månsson, ekonomichef 30 Frida Welin, kommunsekreterare Per Lindeberg och Robert Rapakko Justering plats och tid Kommunhuset Underskrifter Paragrafer Sekreterare. Frida Welin Ordförande... Anders Johansson Justerande.... Per Lindeberg Robert Rapakko ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla Organ Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande

2 2 KS 25 Information Mönsterås Handel Fredrik Reffel och Robert Schöttke från Mönsterås Handel informerar om vad föreningen gjort 2018 och planerade evenemang för Informationen antecknas till protokollet.

3 3 KS 26 Dnr 2018/35 GIS-strategi för Mönsterås kommun Tekniska förvaltningen har fått i uppdrag att ta fram en strategi för arbetet med GIS (geografiska informations-system). Syftet med GIS-strategin är att öka nyttjandet av GIS i Mönsterås kommun, dels genom fler användare, dels genom ökad förståelse för vad GIS kan erbjuda i form av analyser och presentationer. Strategin syftar och till att klargöra ansvaret hur geografiska data ska hanteras, struktureras och lagras. Förslaget har varit ute på remiss till alla kommunala nämnder, förvaltningar och bolag mellan t o m Fyra yttranden har inkommit, alla utan erinran. Därför har endast redaktionella ändringar skett av dokumentet efter remissrundan. sunderlag KS 2018/35 Förslag GIS-strategi för Mönsterås kommun KS 2018/35 Tjänsteutlåtande KSAU KSAU Kommunfullmäktige föreslås anta GIS-strategi för Mönsterås kommun att gälla tills vidare.

4 4 KS 27 Dnr 2018/195 Delegationsordning kommunstyrelsen I 5 kap Plan- och bygglagen står det att: En detaljplan ska antas av kommunfullmäktige, men fullmäktige får uppdra åt kommunstyrelsen eller byggnadsnämnden att anta en plan som inte är av stor vikt eller har principiell betydelse Tidigare har detta betytt att byggnadsnämnden i Mönsterås kommun har fått anta detaljplaner som inte är av principiell natur eller av betydande intresse för allmänheten(kf ). I och med att byggnadsnämnden numera heter miljö- och byggnadsnämnden behöver ett nytt delegationsbeslut tas. Bedömningen är att de allra flesta detaljplanerna kommer tas fram genom standardförfarande. sunderlag KS 2018/195 Tjänsteutlåtande KSAU beslutar att miljö- och byggnadsnämnden ges delegation att anta detaljplaner med standardförfarande, vilka inte är av principiell natur eller av betydande intresse för allmänheten att miljö- och byggnadsnämnden ges delegation att anta detaljplaner med begränsat förfarande att kommunfullmäktige antar detaljplaner med standardförfarande av principiell natur eller av betydande intresse för allmänheten samt att kommunfullmäktige antar planer framtagna genom utökande förfarande.

5 5 KS 28 Dnr 2019/14 Nya kvarters- och gatunamn på Nynäs 1:4 År 1985 antogs en detaljplan som möjliggör bostadsbebyggelse på Nynäs 1:4. Under 2018 har beslut tagits om exploatering av området som innebär 16 nya bostadstomter. Mönsterås kommun som äger marken i fråga har ansökt hos Lantmäteriet att stycka av 16 tomter om kvm vardera. Tomterna är placerade i sex kvarter. För att stycka av de nya 16 fastigheterna krävs att marken får en fastighetsbeteckning och för detta krävs att kvarteren namnges. Även en ny gata behöver namnges i området. sunderlag 2019/14 Tjänsteutlåtande 2019/14 Bilaga 1. Karta över föreslagen fastighetsindelning Miljö- och byggnadsnämnden KSAU beslutar att den nya gatan får namnet Viggvägen samt att de nya kvarteren får namnen Olausgärdet, Åsgärdet, Änghagen, Oxhagen, Grindhagen och Brunnsgärdet.

6 6 KS 29 Dnr 2018/165 Förlängning av sänkt plan- och byggtaxa Kommunfullmäktige har beslutat att varje nämnd aktivt ska verka för en ökning av e- tjänsterna på hemsidan. Varje nämnd, styrelse och förvaltning har också i uppdrag att arbeta med verksamhetsutveckling för att alla delar i verksamheten ska bedrivas så effektivt som möjligt utifrån medborgarnas behov. Under 2018 har därför programmet Mittbygge köpts in. Programmet möjliggör att bygg-, mark-, rivningslov och anmälningsärenden kan ske digitalt via kommunens hemsida eller Mittbygge togs i drift 25 juni månad 2018, och under de första 6 månaderna har andelen ärenden som sökts via e-tjänsten varit drygt 20 %. En klart godkänd siffra. Syftet med e-tjänsten är att förenkla anmälnings- och ansökningsprocessen för de sökande, samt minska plan- och byggavdelningens administrativa arbete. Detta genom att det blir färre arbetsmoment då Mittbygge är direktkopplat till nämndens ärendehanteringssystem. Sökande kan också följa sitt ärende genom processen via inloggning och därmed minskar telefonsamtal/epost till tjänstemännen om vart ärendet ligger i processen. Detta resulterar i att tid frigörs som då kan läggas på andra delar i handläggningsprocessen. För att gynna en fortsättningsvis hög andel ärenden som inkommer via e-tjänsten föreslås att den temporära taxesänkningen på 15 %, men max 1500 kr, förlängs 12 månader. Förslaget innebär att nämndens intäkter kommer minska något, men bedömningen är att fördelarna att få fler att upptäcka och använda e-tjänsten överväger. Utvärdering bör ske igen i början av 2020, och därefter bör ett nytt förslag om taxor för e-tjänstansökningar/-anmälningar tas fram. sunderlag KS 2018/165 Tjänsteutlåtande KSAU Kommunfullmäktige föreslås besluta att ändra plan- och bygglovataxan på så sätt att avgiften även fortsättningsvis rabatteras med 15 % för lov, kartbeställningar och ansökningar som inkommer via e-tjänsten Mittbygge. Maxgräns för rabatt sätts till kronor. Ändringen föreslås gälla från och med 2 mars år 2019 till och med 1 mars 2020.

7 7 KS 30 Dnr 2018/227 Fördelning av schablonersättning 2018 Mönsterås kommun får från Migrationsverket en ersättning för nyanlända med permanent uppehållstillstånd (PUT) som folkbokförts i kommunen, även kallad schablonersättning. Ersättningen fördelas under en tvåårsperiod med start från det att personen får PUT och folkbokförs kommunen. Utbetalningen sker från Migrationsverket till kommunen utan ansökan. Schablonersättningens belopp uppgår för 2018 till; Personer upp till 65 år kr Personer 65 år och uppåt kr sunderlag KS 2018/227 Tjänsteutlåtande KSAU beslutar om fördelning av schablonersättning utifrån bifogat förslag. Fördelningen av schablonersättning gäller från och med och tills vidare.

8 8

9 9 KS 31 Dnr 2019/15 Attestantförteckning Kommunledningskontoret I ärendet föreligger en lista över de personer som har rätt att teckna beslutsattest från kommunledningskontoret. sunderlag KS 2019/15 Attestantförteckning kommunledningskontoret KSAU godkänner attestantförteckning för kommunledningskontoret.

10 10 KS 32 Dnr 2017/20 Organisation turismsamordnare Mönsterås kommuns turistsamordnare har sagt upp sig från sin tjänst och går vidare till nya utmaningar inom organisationen. Som en följd av detta görs en genomlysning över vilka behov och önskemål som finns att en turistsamordnare ska hantera inom tjänsten. Som det varit tidigare har turistsamordnartjänsten inte haft någon naturlig arbetsgrupp och arbetat mycket självständigt. Genomlysningen som gjordes av PwC beskriver fördelar med att hitta en grupptillhörighet för turistfrågorna. Tjänsten föreslås flyttas till Servicecenter. Det finns många samröringspunkter med information, kommunikation som berör bl.a. kommunens hemsida, sociala medier mm. Mönsterås kommun är idag med i ett samarbete med Kalmarsundsregionen som bör ingå som en del i kommunens externa kommunikation. Ett utvecklingsområde som ska ingå är destinationsutveckling samt dialogen med handeln. Organisationsflytten innebär också att turistområdet ska tas med i det arbete som startas med struktur och innehåll i Servicecentret. sunderlag KS 2017/20 Tjänsteutlåtande KSAU godkänner organisationsförändringen samt uppdrar åt kommunchefen att informera berörd personal och fackföreningar samt genomföra en riskanalys och MBLförhandlingar.

11 11 KS 33 Dnr 2018/156 Motion - Porrfilter i skolans datorer Motionären, Ulrica Widesdotter Socialdemokraterna Mönsterås föreslår att Mönsterås kommun snarast inför filter i skolans datorer mot olämpliga sidor, dvs sidor som inte är relaterade till skolarbete. Yttrande Skolorna har tidigare haft ett censurfilter installerat på datorerna. Dock var detta ett trubbigt och omodernt verktyg som fasades ut som en följd av att det medförde att datorerna fungerade väsentligt sämre. Genom att Mönsterås kommun bytt ut, i stort sett, hela IT-infrastrukturen kan ett kvalificerat filter aktiveras i kommunens brandvägg. Eftersom skolan använder samma brandvägg som övriga kommunen så aktiveras filtret för hela kommunens verksamheter, vilket endast kan ses som positivt. I ett säkerhetssyfte är filtret ett ytterligare skydd mot skadlig kod. Detta kan vara ett bra val om vi beslutar att använda filter då detta ger ett extra skydd då tveksamma webbplatser ofta innehåller skadlig kod. IT-avdelningen kan redan idag aktivera ett filter mot utpekade webbplatseradresser men då det kontinuerligt dyker upp nya webbadresser med innehåll som önskas filtreras bort blir ett sådant filter inaktuellt på mycket kort tid. Insatsen för att upprätthålla ett sådant filter kräver mycket stora resurser och införskaffas istället lämpligen som en tjänst/teknisk lösning. All filtrering bygger på att kommunens brandvägg har kännedom om vilka adresser som försöker nås. Så fort en dator/platta/mobil kopplas till ett annat nätverk (såsom direkt till 3G nätverket) förvinner möjligheten till kontroll. Den tekniska lösningen som IT-avdelningen tittat på kan även lösa detta men då gäller det bara enheter som ägs av kommunen. Kommunen kan inte styra vad en elev visar på sin egna mobiltelefon. Kostnaden uppgår till cirka kronor för tre år. Vid ett införande av ett filter måste frågan om vem/vilka som beslutar om filtret beslutas. De filtertjänster som går att införskaffa är baserade på att filter sätt med hjälp av olika kategorier, exempelvis porr, våld, droger, naket etc. Det måste definieras vem som blir ansvarig för detta filter och dess kategorier. Filtertjänster har också ofta en återkopplingsfunktion som ger en användare (ex pedagog) möjlighet att rapportera en felaktig filtrering vilket leder till att det behövs en funktion/roll i kommunen som tar ställning till dessa rapporteringar. Ansvaret bör lämpligen tillfalla en pedagog som blir moderator/censuransvarig.

12 12 sunderlag KS 2018/156 Förslag på yttrande KS 2018/156 Motion Porrfilter i skolans datorer KSAU Kommunfullmäktige föreslås bifalla motionen och delegera beslutet till kommunstyrelsen för vidare beredning. betonar betydelsen av att skolans värdegrundsarbete fortsätter.

13 13 KS 34 Dnr 2019/16 Anmälan av delegationsbeslut I ärendet bifogas förteckningar över delegationsbeslut. sunderlag KS 2019/16 Tjänsteutlåtande KS 2019/16 bostadsanpassning 2018 KS 2019/16 upplåtelse av mark 2018 antecknar delegationsbeslut enligt bifogade förteckningar till protokollet.

14 14 KS 35 Meddelande Inkomna meddelande delges kommunstyrelsen. Meddelandena läggs till handlingarna.

(25) Beslutande Anders Johansson (C) Martina Palmér (S) Conny Johansson (SD) Anna Isaksson (C) Magnus Gustafsson (C) Sören Boman (SD)

(25) Beslutande Anders Johansson (C) Martina Palmér (S) Conny Johansson (SD) Anna Isaksson (C) Magnus Gustafsson (C) Sören Boman (SD) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (25) 1 Plats Tid Mönsterås Bibliotek, Klockan18:30-19:50 ande Anders Johansson (C) Martina Palmér (S) Robert Rapakko (S) Torbjörn Uddén (L) Ann Petersson (C) Åsa

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.13:00-15:30 Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C)

Läs mer

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

(18) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (18) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S)

Läs mer

(12) Torbjörn Uddén (L)

(12) Torbjörn Uddén (L) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats Mönsterås Bibliotek Tid, Klockan 18:30-21:10 ande Anders Johansson (C) Åsa Ottosson (M) Robert Rapakko (S) Christer Olsson (SD) Ann Petersson (C) Håkan

Läs mer

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Kommunhuset Tid, Klockan 08:00-11:00 Anders Johansson (C) ande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner

Läs mer

(26) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S)

(26) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (26) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.08:00-11:30 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Per

Läs mer

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko

(12) Justerande.. Jens Robertsson Robert Rapakko MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedda att justera Kommunhuset sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00-15:00 Jens Robertsson (C) Anders

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (9) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-12:30 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

(11) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare

(11) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus Tid, Klockan 08:00-12:00 ande Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare Per Lindeberg

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 10 april 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Ann Petersson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Robert Rapakko (S) Lars Hollner

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-30 1 (8) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 30 januari 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

(16) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S)

(16) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus Tid, Klockan 08:00-14:45 ande Anders Johansson (C) Jimmy Persson (C), tjänstgörande ersättare Per Lindeberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Jens Robertsson. Lars Hollner Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-01-26 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 26 januari 2016 kl. 08.00-12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande, 20, 22-29 Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 maj 2018 kl. 13.00 16.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige (12)

Kommunfullmäktige (12) Sida 1 (12) Plats och tid Mönsterås Bibliotek, måndagen den 29 maj 2017 kl. 18.30 19.45 ande Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S) Roger Sunesson (SD)

Läs mer

(16) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Katarina Johansson (C)

(16) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Katarina Johansson (C) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Plats Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus Tid, Klockan 13:00-15:15 ande Anders Johansson (C) Katarina Johansson (C) Jimmy Persson (C) Carina Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet Bildhuggaren, kl 08.15-09.45 Beslutande Claes Jägevall, (FP), ordf Ann-Britt Danielsson, (M) Stefan Larsson, (KD) Rolf Eriksson, (S), ordf 135 Anne-Marie Wahlström, (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson

Kommunstyrelsen (15) Robert Rapakko Jens Robertsson Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset den 29 november 2016 kl. 14.00 15.45 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen (16) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Lars Hollner och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsen (16) Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Lars Hollner och Britt-Marie Domeij Sida 1 (16) Plats och tid Kommunhuset den 7 februari 2017 kl. 13.00 15.30 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum 1 Plats Tid ande Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Jusuf Causevic (C) Anna-Lena Josefsson (C) Curt-Rune Roos (M) Madeleine

Läs mer

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S)

(14) Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus. Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S) Lejla Bajraktarevic (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken, Mönsterås kommunhus, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson (C) Per Lindeberg (M) Robert Rapakko (S)

Läs mer

(12) Britt-Marie Domeij Lars Hollner

(12) Britt-Marie Domeij Lars Hollner MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (12) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-13:00 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare

Ordförande. 2:e V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare Tjg. Ersättare. Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 16:00 17:30 Plats och tid 45 52 Paragrafer Beslutande Hadar Kronberg (M) Per-Åke Westlund (S) Inger René (M) Kerstin Nilsson (S) Ingemar Bengtsson (V) Arne Karyd (MP) Sven-Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bm Utskott Gislaved Bm Utskott Gislaved Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 16.10-17.35 Beslutande Magnus Sjöberg (C) ordf Torbjörn Gustafsson (C) Patric Bergman (M) Björn Olsson (L) Nicklas

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko

Lars Hollner (S) Lennart Karlsson (C), tjänstgörande ersättare. Britt-Marie Domeij och Robert Rapakko +MÖNSTERÅS KOMMUN Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-18 1 (11) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 18 sep 2018 kl. 13.00 14.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2013-03-06. Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13:30 17:00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Alexandra Ekstrand (S) 17-22 Britt-Marie Berg-Engström

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00

Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott. Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Ärendelista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, onsdagen den 29 september 2004, kl. 15.00 Föredragande Ärenden Upprop och justering Stig-Åke

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 feb 2017 kl. 08.00 12.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Kommunstyrelsen 2014-02-03. Ingemar Svanström (C), ordförande Kjell Front (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Kommunstyrelsen 2014-02-03. Ingemar Svanström (C), ordförande Kjell Front (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (4) Plats och tid Notariet, kommunhuset, den 3 februari 2014 kl 17.30-18.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Tid och plats för justering Ingemar Svanström

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl. 09.00-09.30, 09.40-10.15 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anders Rydahl (S) och Tony Andersson (M) Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret den 7 maj 2014 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 13:00-13.15 ande Ewa Lindstrand (S) Jan-Christer Jonsson (S) Petra Perlkvist (S) Anders Rydahl (S) Bengt Nilsson (S) Stefan Dalin (S) Tony Andersson (M) Kenneth

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Kommunstyrelsens arbetsutskott (11) Robert Rapakko. Lars Hollner (S) Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-01-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset den 31 jan 2017 kl. 08.00 12.30 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 16.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Tjg. ersättare för Gunilla Palmgren (S) Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:30 Plats och tid 71-78 Angela Fasth (M) Bengt Odeholm (S) Otto Natt och Dag (M) Eva Persson (M) Jan Nyström (L) Anders Midby (KD) Marlene Segersson (S) Daniel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA)

Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande Albin Johansson (KD), ersättare för Erling Karlsson (C) Thomas Gustafson, (M) Kent-Göran Karlsson, (BA) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Moberg, kl. 13:00 16:15 Studiebesök på Björken 1, nya Hälsocentralen i Emmaboda. Beslutande Övriga deltagande Bo Eddie Rossbol (BA), ordförande

Läs mer

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef. Håkan Johansson och Agnetha Landberg

Birgitha Freij, kommunsekreterare Fredrik Johansson, kommunchef. Håkan Johansson och Agnetha Landberg Sida 1 (18) Plats och tid Mönsterås Bibliotek måndagen den 18 juni 2018 kl. 13.30 16.30 ande Roland Åkesson (C) Robert Rapakko (S) Ann Petersson (C) Renée Solstad (S) Emma Magnusson (C) Lars Hollner (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij

Robert Rapakko och Britt-Marie Domeij Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-03-06 1 (14) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 6 mars 2018 kl. 08.00 12.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, tisdagen den 14 mars 2017 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Janeric Dahlin (L) Jan Lundqvist

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-12 1 (5) Plats och tid Kommunhuset den 12 juni 2015 kl. 08.00 10.00 Beslutande Roland Åkesson (C), ordförande Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Ann Petersson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Tekniska nämnden 2014-10-22 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Harriesalen, 22 oktober 2014, klockan 19.00 19.55 ande Övriga deltagande Johan Ericsson (M), ordförande Sofia Lindblom (M) Larserik Johansson (S) Tommy Almström

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer