1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET... 2"

Transkript

1 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA REGISTERKARTE-GML GEOSECMA FASTIGHET NY SÄKERHETSLÖSNING FÖR ATT HÄMTA FASTIGHETSINFORMATION LÄGENHETSINFORMATION I FASTIGHETSAVISERING AUTOMATISERAS Inställning i GEOSECMA Manager YTTERLIGARE FÖRÄNDRINGAR SOM LANTMÄTERIET SLÄPPER UNDER Taxeringsinformation Nytt överföringsformat (ÖFF 11.40) Ny autentiseringslösning GEOSECMA LVDB ENHETLIGA BEGREPP AUTOMATISK INLÄSNING AV OBLIGATORISK KVALITETSINFORMATION FÖRBÄTTRAD PROJEKTHANTERING NY UTBREDNINGSLISTA FÖR FÖRETEELSER RÄTTNINGAR GEOSECMA SYSTEMÖVERGRIPANDE GEOSECMA DWG/DXF GEOSECMA FASTIGHET GEOSECMA FYSISK PLANERING GEOSECMA LEDNING VA GEOSECMA PARK OCH GRÖNYTA GEOSECMA EDP FUTURE GEOSECMA RUTTPLANERING... 9 Sida: 1 (9)

2 1. Ny modul GEOSECMA Registerkarte-GML Den nya modulen GEOSECMA - Registerkarte-GML bygger på GEOSECMA Karta. Med modulen GEOSECMA - Registerkarte-GML kan kommuner leverera uppdateringar i den nationella registerkartan enligt Lantmäteriets nya DRK-avtal (DRK = Digital registerkarta). Modulen hanterar kommunikation kring den nationella registerkartan mellan GEOSECMA for ArcGIS och Lantmäteriets system på ett standardiserat sätt helt i enlighet med myndighetens nya format Registerkarte-GML. Förutom att Registerkarte-GML medför ett standardiserat sätt att utbyta information mellan kommun och myndighet så innebär det också en rad andra fördelar. Det underlättar tätare kvalitetshöjande uppdateringar av registerkartan och sömlös lagring av data med högre lägesnoggrannhet. Därigenom ökar kvaliteten på registerkartans information. Läs mer om den nya modulen på vår hemsida: 2. GEOSECMA Fastighet Detta service pack innehåller stöd för att hantera Lantmäteriets nya säkerhetslösning för att hämta fastighetsinformation som träder i kraft i april 2019 (se kapitel 2.1). Med anledning av detta rekommenderar vi alla att uppdatera till denna version i god tid före april. I denna version släpper vi också ny funktionalitet som innebär att lägenhetsinformation kan hanteras på samma sätt som övrig fastighetsinformation Ny säkerhetslösning för att hämta fastighetsinformation I april 2019 genomför Lantmäteriet en säkerhetsuppdatering gällande åtkomst till hämtplats för fastighetsinformation, som innebär att de uppdaterar från FTP till SFTP. Syftet är att öka säkerheten vid hämtning av fastighetsinformation. Det innebär att myndigheten från och med april ställer krav på att SFTP används som åtkomstsätt för att hämta fastighetsinformation. Vi har valt att göra GEOSECMA for ArcGIS redo för att hämta fastighetsinformation via Lantmäteriets nya SFTP redan i denna version. På så sätt är alla våra användare av GEOSECMA Fastighet förberedda i god tid inför kommande myndighetsförändring. Vi rekommenderar därför samtliga kunder att uppdatera till denna version för att inte riskera driftstopp när förändringen väl träder i kraft i april Sida: 2 (9)

3 2.2. Lägenhetsinformation i fastighetsavisering automatiseras Lantmäteriets fastighetsinformation, som hanteras via överföringsformatet ÖFF, är uppdelad i två beställningar där den ena innehåller lägenhetsinformation och den andra övrig fastighetsinformation. Anledningen är att lägenhetsuppgifter av juridiska skäl inte får sampaketeras med övrig fastighetsinformation. Tidigare har lägenhetsinformation hanterats separat utanför ordinarie automatisk fastighetsavisering mellan Lantmäteriet och GEOSECMA Fastighet. Det har inneburit en manuell filhantering för att kunna importera lägenhetsaviseringar. Nu inför vi därför stöd för att kunna hantera lägenhetsinformation på samma sätt som övrig fastighetsinformation, det vill säga automatiserat. Det innebär att när ni importerar aviseringsfiler (via ÖFF), eller gör ett engångsuttag, så kommer ni få tillgång till såväl lägenhets- som fastighetsinformation utan att behöva ladda ned separata filer manuellt. Effekten blir ett tidseffektivare arbetsflöde Inställning i GEOSECMA Manager För att dra nytta av detta nya stöd krävs en initial inställning i GEOSECMA Manager efter uppdatering till GEOSECMA for ArcGIS SP2. Gå till GEOSECMA Manager/modulen Fastighet Välj Importinställningar Välj Konto och Profilinformation o (Er kundprofil avser er kommuns abonnemang av fastighetsinformation från Lantmäteriet) Fyll i båda fälten för profilinformation enligt nedanstående mall o Profiluppgifterna består av ett Profilnamn för lägenhetsbeställningen samt en egen ftp dit lägenhetsbeställningen levereras. o Uppgifterna för detta får ni av Lantmäteriet så fort ni har gjort beställningen och får första leveransen av lägenhetsinformation. Sida: 3 (9)

4 2.3. Ytterligare förändringar som Lantmäteriet släpper under 2019 Under 2019 genomför Lantmäteriet ytterligare förändringar. Se nedan för mer information samt anpassning av GEOSECMA Fastighet Taxeringsinformation Lantmäteriet genomför nedanstående förändringar avseende taxeringsinformation från och med januari Vi inkluderade stöd för dessa ändringar redan i föregående version, d.v.s. GEOSECMA for ArcGIS SP1. Sida: 4 (9)

5 Uppdatering av taxeringsinformation som kan läsas in direkt i januari 2019 Borttag av kartbladsbeteckningar i tabell 09A samt 60A som sedan succesivt kommer att rensas av Lantmäteriet under Förändring gällande akt-beteckningar som kommer att ske för fornlämningar hos Riksantikvarieämbetets Kulturmiljöregister som berör tabell 70D samt nyckelbegrepp i tabell 70D och 71B. Borttag av avtalsrättigheter med inskrivningsdag före , som inte har förnyats innan , vilka nu Lantmäteriet gallrar bort. Påverkar information i tabell 31A, 34A/C, 34D/F, 34H, 60A, 61A och 62B Nytt överföringsformat (ÖFF 11.40) Anpassning av GEOSECMA Fastighet till ÖFF kommer att släppas i ett service pack i april Ny autentiseringslösning Lantmäteriet kommer att ta fram en ny autentiseringslösning för sin geodataportal och API-portal, som innebär att man går från en lösning med användarnamn och lösenord till en nyckelbaserad autentisering (OAuth2). Det nya förfarandet innebär en högre säkerhet för deras tjänster. Detta kommer att implementeras i en kommande version av GEOSECMA Fastighet i god tid innan Lantmäteriets nuvarande autentiseringslösning fasas ut i januari GEOSECMA LVDB Tidigare i höstas lanserade vi en helt reviderad GEOSECMA LVDB med fullt stöd för tjänstebaserat datautbyte med Trafikverkets NVDB (nationell vägdatabas). Det betyder att både import, redigering och export av vägnät och utvalda företeelser kan skötas automatiskt mellan GEOSECMA och NVDB. Resultatet blir bl.a. förenklad och snabbare dataleverans med högre kvalitet och kortare handläggningstider. Sida: 5 (9)

6 I denna version har vi vidareutvecklat funktionaliteten kring redigering av vägnät och företeelser för att ytterligare förenkla och effektivisera arbetsflödena. Vi har även sett över användargränssnittet i GEOSECMA LVDB för att du som användare ska få en tydligare och bättre upplevelse. Några exempel: 3.1. Enhetliga begrepp Översyn av begrepp så att funktioner och kommandon benämns enhetligt under hela arbetsflödet samt harmoniserar med Trafikverkets nomenklatur. Effekt: förenkling och ökad igenkänning Automatisk inläsning av obligatorisk kvalitetsinformation När ett projekt öppnas för första gången möjliggör vi numera att vissa värden kan väljas som förifyllda fält via dialogrutan Registrera datafångstinformation. Motsvarande dialogruta kan användaren även öppna och genomföra justeringar i under projektets gång. Trafikverket ställer krav på att vissa fält (avseende redigering av vägnät samt företeelse) ska vara ifyllda. Dessa fyller du nu enkelt i genom att välja utifrån en scrolllista. Effekt: snabbare arbetsflöde, minskar risken för fel och säkerställer att du får med den information som Trafikverket kräver Förbättrad projekthantering När GEOSECMA LVDB öppnas sker en automatisk statuskontroll av de projekt som exporterats till NVDB. Den visuella statusinformationen i projekthanteraren, där du i realtid kan se status för respektive projekt, har förtydligats och effektiviserats med avseende på uppdateringsintervall. Effekt: snabbare process samt ökad tydlighet för användaren. Sida: 6 (9)

7 3.4. Ny utbredningslista för företeelser Nu är det möjligt att via en tabellform öppna och granska företeelsers utbredningar. Den ger även möjlighet att redigera företeelsers utbredningar samt lägga till eller ta bort önskade utbredningar direkt i tabellen. Effekt: förenklat arbetsflöde och tydlig lägesbild där du snabbt och överblickbart ser hur företeelsers utbredningar är sammanlänkade med vägnätverket. 4. Rättningar Följande rättningar ingår också i denna version: 4.1. GEOSECMA Systemövergripande Åtgärdar problemet med att teckenförklaring inte kommer med på utskrift för WMS-tjänster från Länsstyrelsen Åtgärdar problemet att inte beskrivning visas för domänvärden under sektionen för relaterade objekt i informationslayouten Åtgärdar problemet med att GEOSECMAs attributfönster inte uppdateras när information uppdateras från ett annat fönster GEOSECMA DWG/DXF Åtgärdar problemet med felmeddelande "Object reference..." i konverteringstabellen för datautbyte Åtgärdar problemet att det inte går att exportera ett lager med 3D-linjer baserat på en kategori-symbolisering till DWG/DXF GEOSECMA Fastighet Åtgärdar problemet med att det inte är möjligt att åsidosätta löpnummerordningen vid en fastighetsimport som kan krävas när en rättad fil erhålls från Lantmäteriet Åtgärdar problemet med att resultatet i fastighetsförteckning visar ägare som taxerad ägare när ägaren är både lagfaren samt taxerad ägare. Sida: 7 (9)

8 Lagt till kontroll av felaktiga fastighetsnycklar i kartan som annars orsakar ett fel vid hämtning av information från Lantmäteriets direktåtkomsttjänster Åtgärdar problemet att ett synkroniseringsfel erhålls ifall man hämtar filer från Lantmäteriets hämtplats manuellt istället för via fastighetsimporten, d.v.s. FTPinställningar har inte angivits under inställningar för fastighetsimporten Uppsnabbning av synkroniseringen mellan GEOSECMA och Lantmäteriets hämtplats vid fastighetsimport då redan synkroniserade filer inte kontrolleras och synkroniseras igen Lagt till stöd så att Schemaläggaren kan hantera och importera rättade filer med automatik som lagts upp på Lantmäteriets hämtplats GEOSECMA Fysisk planering Åtgärdar problemet med att illustrationslinje samt område inte syns i teckenförklaringen GEOSECMA Ledning VA Åtgärdar problemet med att ventilsök i desktop bara visar en ventil på en ledning Åtgärdar problem i ventilsök där sökning ger hela nätet som resultat. Uppstår om man valt att exkludera en ventil i tidigare resultat GEOSECMA Park och grönyta Åtgärdar problemet med att kunna skriva in fler tecken än vad som kan sparas i fält GEOSECMA EDP Future Åtgärdar problemet med att en yta inte kan användas för att begränsa urvalet i kartan när en debiteringsanalys skall utföras. Sida: 8 (9)

9 4.8. GEOSECMA Ruttplanering Åtgärdar problemet med att de miniatyrbilder som genereras vid en utskrift av vägbeskrivningen i ruttplanering inte tar med bakgrundskartan. Sida: 9 (9)

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NY SÄKERHETSLÖSNING FÖR ATT HÄMTA

Läs mer

GEOSECMA FASTIGHET...

GEOSECMA FASTIGHET... RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA BAL... 2 1.1. LÄGENHETSINFORMATION... 2 1.2. BRISTER...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

Import av fastighetsfiler

Import av fastighetsfiler Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.5.1 SP1 Skapad: 2018-09-18 Uppdaterad: 2018-09-20 Import av fastighetsfiler I GEOSECMA for ArcGIS version 10.5.1 SP1 så har vi förenklat

Läs mer

GEOSECMA LEDNING VA...

GEOSECMA LEDNING VA... 2016-04-01 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. GEOSECMA KARTA... 2 1.1. UTÖKAT STÖD FÖR SAMMANSATTA BYGGNADER... 2 1.2. KONFLIKTHANTERAREN... 2 1.3. PRESTANDA BAL-SYNKRONISERING... 3 2. GEOSECMA LEDNING

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-21 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD FÖR SVENSK STANDARD

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 GEOSECMA Klient (systemövergripande) 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568

Läs mer

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017

QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 QIP/Rättningspaket April månad 28 april 2017 Desktop 120248 Åtgärdar problemet med att mäta-verktyget i desktop är långsamt när man har alla programtillägg aktiverade. 117568 GEOSECMA Information stödjer

Läs mer

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6

1. NYHETER GEOSECMA KARTA NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DRIFT OCH UNDERHÅLL NYHETER GEOSECMA LEDNING VA DATA... 6 2015-12-10 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NYHETER GEOSECMA KARTA... 3 1.1. NYTT KOMMUNIKATIONSGRÄNSSNITT FÖR TJÄNSTEBASERAT DATAUTBYTE... 3 1.2. ADRESSER I BAL... 3 1.3. SÖKRUTINER ADRESSINFORMATION...

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET ÖFF UPPDATERADE INFORMATIONSLAYOUTER GEOSECMA FASTIGHETSDATA... 2 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 2018-01-29 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 2 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. ÖFF 11.20... 2 1.2. UPPDATERADE

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP April version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB... NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2016-10-20 NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 2 2. GEOSECMA BELYSNING... 2 2.1. KOPPLING

Läs mer

Guide Partnerkopplingen

Guide Partnerkopplingen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.4.1 SP3 Skapad: 2018-03-29 Uppdaterad: 2018-04-13 Guide Partnerkopplingen Denna dokumentation beskriver hur man använder kopplingen mellan

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-04-13 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB

Läs mer

GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE...

GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-09-20 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... 2 1.1. HTTPS FÖR ÖKAD

Läs mer

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP

Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Partner Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Kopplingen mellan GEOSECMA och EDP Denna dokumentation beskriver hur man konfigurerar samt använder kopplingen

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Inledning. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2019-05-21 LVDB i GEOSECMA Innehåll Inledning... 1 Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkentell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad:

LVDB i GEOSECMA. Innehåll. Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: Uppdaterad: Produkt: GEOSECMA Modul: LVDB Skapad för Version: 10.4.1 Uppdaterad: 2018-02-20 LVDB i GEOSECMA Innehåll Hämta XML från NVDB... 2 Full LVDB-import... 3 Inkrementell LVDB-import... 4 NVDB inställningar...

Läs mer

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 1(17) Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 2(17) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Inledning... 3 3 Webbformulär för metadata... 3 3.1 Översikt...

Läs mer

GEOSECMA FYSISK PLANERING...

GEOSECMA FYSISK PLANERING... NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 NYHETER FYSISK PLANERING OCH KARTA GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FYSISK PLANERING... 2 1.1. STÖD

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 QIP Maj version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP November version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 SP1 QIP Augusti version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Maj 2018 version GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 QIP November version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 SP1 QIP Augusti version GEOSECMA for

Läs mer

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i:

Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: Klicka på länkarna nedan för att komma till beskrivning av innehåll i: QIP Augusti version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 QIP Juni version GEOSECMA for ArcGIS 10.3

Läs mer

1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE GEOSECMA FYSISK PLANERING GEOSECMA KARTA GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 7

1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE GEOSECMA FYSISK PLANERING GEOSECMA KARTA GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 7 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 2017-10-25 RELEASE NOTES/GEOSECMA for ArcGIS 10.4.1 Service Pack 1 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA - SYSTEMÖVERGRIPANDE... 3 1.1. HTTPS FÖR ÖKAD

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR...

1. PLATTFORMSBYTE FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR TOPOCADASTRE DWG/DXF RAPPORTHANTERING RÄTTNINGAR... 2016-05-31 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. PLATTFORMSBYTE... 2 2. FÖRBÄTTRINGAR OCH RÄTTNINGAR... 2 2.1. TOPOCADASTRE... 2 2.2. DWG/DXF... 2 2.3. RAPPORTHANTERING... 2 2.4. RÄTTNINGAR... 3 3. DATAMODELLÄNDRINGAR...

Läs mer

Kom iga ng med kollektorn

Kom iga ng med kollektorn Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Övrigt Skapad för Version: 10.3 Skapad: 2017-03-21 Uppdaterad: Kom iga ng med kollektorn Använd din surfplatta för att hämta och uppdatera information samtidigt som

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen

Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Fastighet Skapad för Version: 10.1 Uppdaterad: 2013-08-13 Instä llningär äv Fästighet i webbäpplikätionen Tips och förslag på hur en webbapplikation kan konfigureras

Läs mer

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén

GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2. Version 2 2014 Maria Syrén GRUNDKURS WEBBKARTOR G E O S E C M A F O R A R C G I S 1 0. 2 1 Version 2 2014 Maria Syrén Innehåll Bakgrund Användargränssnitt Grundfunktioner: Zooma, panorera Fastighetssök Identifiera Innehållsförteckning

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Joint Collaboration AS Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Telefon +46 (0)8-28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org. nr. 556565-2590 Dokumentet

Läs mer

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x

Plugboard Guide till WooCommerce. Stöder - WooCommerce 3.x Plugboard Guide till WooCommerce Stöder - WooCommerce 3.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x

Plugboard Guide till Magento. Ecommmerce. Stöder - Magento 1.9.x Plugboard Guide till Magento Ecommmerce Stöder - Magento 1.9.x Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information

Läs mer

Messit Webb användarhandledning

Messit Webb användarhandledning Messit Webb användarhandledning Logga in Börja med att logga in i Generic Mobiles gränssnitt som heter Messit Webb, adress http://www.genericmobile.se/. Klicka på Kundlogin i menyn. Logga in genom att

Läs mer

RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3

RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 2015-05-28 RELEASE NOTES Innehållsförteckning 1. NY ARCGIS-VERSION... 3 2. NYHETER GEOSECMA MANAGER... 3 2.1. DOMÄNHANTERING... 3 2.2. RÄTTIGHETER OCH BEHÖRIGHETSSTYRNING... 4 2.3. INFORMATIONSLAYOUT...

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq Kom-Igång-Guide för Plugboard Fyndiq Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31

Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 INSTRUKTIONER ENTREPRENÖRER 1 (8) Fastställt av Dokumentdatum Version Lina Nilsson 2012-05-22 1.2 Dokumenttitel Instruktioner entreprenörer Elektroniska blanketter 29-31 1. Innehåll 1. Innehåll... 1 2.

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Nordisk e-handel

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Nordisk e-handel Kom-Igång-Guide för Plugboard Nordisk e-handel Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att

Läs mer

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Version 4.0 Sida 2/9 Innehållsförteckning Nyheter och förändringar i version

Läs mer

CTM Release Notes 7.5.4

CTM Release Notes 7.5.4 CTM Release Notes 7.5.4 Page 1 of 13 1 CTM RELEASE NOTES 7.5.4... 3 1.1 SKICKA TILLDELNINGSMEDDELANDE I UPPHANDLING... 3 1.2 ELEKTRONISK SIGNERING AV AVTAL... 4 1.2.1 STEG FÖR STEG INSTRUKTIONER... 4 1.3

Läs mer

CTM Release Notes 7.4.3

CTM Release Notes 7.4.3 CTM Release Notes 7.4.3 Sida 1 av 9 1 CTM RELEASE NOTES 7.4.3... 3 1.1 UPPHANDLINGSMODULEN... 3 1.1.1 SÖK PÅ ÄRENDENUMMER... 3 1.1.2 KOPIERA ARKIVERAD UPPHANDLING... 3 1.1.3 ÄNDRA FÖRIFYLLNAD AV KONTAKTPERSON

Läs mer

Versionsmeddelande för FB 7.4.2

Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Versionsmeddelande för FB 7.4.2 Helen Ekelöf 17.dec. 2018 uppdaterad senast 17 december 2018 SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com www.sokigo.se Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

NVDB Teknisk Lösning - Teknisk beskrivning av datautbyte

NVDB Teknisk Lösning - Teknisk beskrivning av datautbyte SPECIFIKATION 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org.) Dokumentdatum Version Fastställt av (Efternamn Förnamn, org.) Ärendenummer [Fastställt av person NY] [Ärendenummer NY] Dokumenttitel NVDB Teknisk

Läs mer

Rapport Version 1.0 Johan Aldén Sida 1 av 12 2011-04-25. Rapport Förstudie Elevadministration och schemaläggning Sambruk

Rapport Version 1.0 Johan Aldén Sida 1 av 12 2011-04-25. Rapport Förstudie Elevadministration och schemaläggning Sambruk Johan Aldén Sida 1 av 12 Rapport Förstudie Elevadministration och schemaläggning Sambruk Johan Aldén Sida 2 av 12 Innehållsförteckning Inledning... 4 Deltagande kommuner... 4 Sammanfattning... 5 Förstudiens

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

NVDB Teknisk Lösning - Teknisk beskrivning av datautbyte

NVDB Teknisk Lösning - Teknisk beskrivning av datautbyte Publikation 2011:127 NVDB Teknisk Lösning - Teknisk beskrivning av datautbyte Titel: Generella insamlingsregler och krav för vägdata som ska levereras till Trafikverkets NVDB/GVT-miljö, version 1.1 Publikation:

Läs mer

Planer, bestämmelser och rättigheter Visning

Planer, bestämmelser och rättigheter Visning 1(9) Datum: Dokumentversion: Avser tjänstens gränssnittsversion: 2017-09-12 2,0 1.1 Produktbeskrivning: Planer, bestämmelser och rättigheter Visning LANTMÄTERIET ÅÅÅÅ-MM-DD 2 (9) Innehållsförteckning 1

Läs mer

Vanliga fra gor kring TV-inspektioner

Vanliga fra gor kring TV-inspektioner Produkt: GEOSECMA Modul: Ledning VA Skapad för Version: 10.5.1 Uppdaterad: 2018-05-23 Vanliga fra gor kring TV-inspektioner Innehåll Inledning... 1 Bra att veta om mediakatalog... 2 Var data från.tv3-filer

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA FYSISK PLANERING...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA FYSISK PLANERING... RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2017-01-25 RELEASE NOTES GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 3 2. GEOSECMA BELYSNING... 3 2.1. KOPPLING TILL

Läs mer

Nyhetsdokument version 3 5.1

Nyhetsdokument version 3 5.1 Nyhetsdokument version 3 5.1 Produkt Version Releasedatum Mikromarc 3 5.1 14. november 2011 Ny och förbättrad funktionalitet Nedanför finner du en kort beskrivning av ny och ändrad funktionalitet i denna

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Versionsnyheter Vitec Hyra 1.52

Versionsnyheter Vitec Hyra 1.52 Versionsnyheter Vitec Hyra 1.52 Generella funktioner (dokumentarkiv m.m.) Versionsnyheter 17245 Kolumner för tom-datum i dialogen för att koppla värdenycklar. Nu finns sorterbara kolumner för tom-datum

Läs mer

Förändringar i v4 SR-4

Förändringar i v4 SR-4 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Windows-delen... 3 Ärendehantering... 3 Jobbhantering... 3 E-post m.m... 3 Inventering... 3 Connections... 3 Användare... 3 Export... 4 Management... 4 Webb-delen...

Läs mer

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter.

Refnr. Ett fel är rättat när det blev fel pengar på den ekonomiska transaktionen om man vid flytt mellan förråd hade olika enheter. Nytt i Hybron Nova Version: 1.5.6.0 Sökning på typ av förrådsplats I de fall man har mer än 50 förrådsplatser på ett förråd och sökningen visas, så kan man nu även söka på typ av plats. Tidigare kunde

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.56 feb 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Schemala tt Export till Crona Portal

Schemala tt Export till Crona Portal Schemala tt 6.0 - Export till Crona Portal Inledning Denna lathund beskriver hur man utför export av grundschema från Schemalätt 6.0 till Crona Portal (Datavara AB). Export av grundschema Export av grundschema

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB 7.0.0 Allmänt Tekis-FB 7.0.0 innefattar följande komponenter: Tekis-FB Avisering 7.0 Databasuppgradering TekisWebb (alla flikar) Tekis-FIR Webbrapport Tekis-Byggnad

Läs mer

Kommuner i Geodatasamverkan får tillgång till Sveriges geodata. Pia Lidberg och Katrin Falk Geodatasekretariatet, Lantmäteriet

Kommuner i Geodatasamverkan får tillgång till Sveriges geodata. Pia Lidberg och Katrin Falk Geodatasekretariatet, Lantmäteriet Kommuner i Geodatasamverkan får tillgång till Sveriges geodata Pia Lidberg och Katrin Falk Geodatasekretariatet, Lantmäteriet 1 Geodatautbudet är stort och varje typ av information har olika avgifter och

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

37973 System > SQL-kommando

37973 System > SQL-kommando 37973 System > SQL-kommando Två nya fält i bilden SQL-kommando (System>SQL-kommando) som ger möjligheten att kategorisera SQL-kommandon likt hur layouter kategoriseras i layoutdesignern. T.ex. kan alla

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1

Uppdaterad EDP Future Uppdateringsanvisningar från 1.7x. Sida 1 EDP Future 2.23 Uppdateringsanvisningar från 1.7x Sida 1 Innehåll... 1 Uppdateringsanvisningar EDP Future version 2.23... 3 Tekniska förutsättningar (IT)... 3 EDP Future 2.23... 3 Viktig information om

Läs mer

Lathund. Exportmodul INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet Växel

Lathund. Exportmodul INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet   Växel INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Exportmodul VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN 5,

Läs mer

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan

Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Hantering av Exceldata vid import/export till/från utbetalningsansökan Version 1.2, 2017-05-18 Innehåll 1 Importera fil till utbetalningsansökan... 2 1.1 Exportera data från ekonomisystemet till Excelark...

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Bilaga till avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Bilaga till avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB) MALL BILAGA 1 1 (10) Bilaga till avtal avseende *** kommuns medverkan som dataleverantör till och användare av den Nationella Vägdatabasen (NVDB)

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Fältreg fältregistreringsverktyg. Version 1.0

ANVÄNDARMANUAL. Fältreg fältregistreringsverktyg. Version 1.0 ANVÄNDARMANUAL Fältreg fältregistreringsverktyg Version 1.0 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Viktiga ikoner... 3 3. Kom igång med användandet... 4 3.1 Teknisk information... 4 3.2 Logga in... 4 3.3 Huvudmeny...

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Sida 2/14 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen användare... 4

Läs mer

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION

REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION REGION SKÅNE VDI KLIENTINSTALLATION 2014-05-21 Installation av Viewklient för VDI Dokumentation för installation och anslutning till Region Skånes VDI miljö INSTRUKTION VMWARE VIEW... 2 Inledning... 2

Läs mer

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning

LEDNINGSÄGARMODUL. Användarhandledning LEDNINGSÄGARMODUL Revisionsinformation Rev. Datum Av Kommentar Upprättade revisionsinformationen, lade till information om utökad buffertzon för ärenden skapade i verktyget Ledningskollen i mobilen. Stycke

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block.

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block. Choose a building block. Kleos Knowledge Center Version av det här dokumentet : 1.05 (SW) Datum: 25 februari 2019 Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner Den här sidan visar en översikt över

Läs mer

CTM Release Notes 7.5.5

CTM Release Notes 7.5.5 CTM Release Notes 7.5.5 Sida 1 av 13 1 CTM RELEASE NOTES 7.5.5... 3 1.1 TED ANNONSER OCH 48-TIMMARSREGELN... 3 1.2 REDIGERA LÄNKADE KRAV/KRITERIER I UPPHANDLINGEN... 3 1.2.1 PROCESSMALLEN... 4 1.2.2 LÄNKADE/KOPIERADE

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.56- mars 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V.

Läs mer

Användarmanual för säljare - ERC 2.0

Användarmanual för säljare - ERC 2.0 Användarmanual för säljare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Kontakter sid 4 Kontakter: Information om kontakt sid 5 Skapa ny/ändra kontakt sid 6 Mina företag sid 7

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Användarmanual för ledare - ERC 2.0

Användarmanual för ledare - ERC 2.0 Användarmanual för ledare - ERC 2.0 TeliaSonera Sverige 1 2009-07-03 Användarmanual för ledare - ERC 2.0, T 17350-09 Innehållsförteckning Startsidan sid 3 Aktivitetsöversikt, huvudprojekt sid 4 Kontakter

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2.1 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.1.0 7 Version 18.2.0.0 8

Läs mer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Grävtillstånd Skapad för Version: 10.4.1 SP2 Skapad: 2018-01-15 La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer GEOSECMA Grävtillstånd levereras med

Läs mer

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning Skånetrafikens nya Skolportal Introduktionsutbildning Att komma igång Skolportalen i tre enkla steg 1. Ladda upp elever med rätt till skolskjuts i portalen 2. Beställ Skånetrafikens nya kort till de elever

Läs mer

Handlingsplan för GIS

Handlingsplan för GIS Handlingsplan för GIS för Nybro kommun Antagen av kommunfullmäktige 2013-02-25 GIS-samordnare Lise Svensson 2 GIS-grupp Syfte GIS-gruppen består av representanter för samtliga förvaltningar och bolag i

Läs mer

CTM Release Notes 7.6.1

CTM Release Notes 7.6.1 CTM Release Notes 7.6.1 Sida 1 av 10 1 CTM RELEASE NOTES 7.6.1... 3 1.1 DATUMPLANERING I UPPHANDLING NY LAYOUT OCH FUNKTIONALITET... 3 1.2 SÖKA LEVERANTÖR MED HJÄLP AV PERSONNAMN... 4 1.3 BEKRÄFTELSE FÖR

Läs mer

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation

Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Framtida tillhandahållande av Fastighetsinformation Kundreferensgruppsmöte 3 maj 2017 Mål och syfte med mötet är att informera och ta in synpunkter från er kunder Föredragande: Mats Gustafsson Projektledare

Läs mer

OptiWay GIS Vind. Manual - Version OptiWay

OptiWay GIS Vind. Manual - Version OptiWay OptiWay GIS Vind - Version 3.7.1 OptiWay Innehållsförteckning Ämne Sida Inledning sida. 3 Översikt sida. 3 Startsida sida. 4 Öppna sida. 4 Återställ sida. 5 Import sida. 5 Import av Projekt, Verk, Vindmätare

Läs mer

CTM Release Notes 7.5.2

CTM Release Notes 7.5.2 CTM Release Notes 7.5.2 Sida 1 av 7 1 CTM RELEASE NOTES 7.5.2... 3 1.1 UPPHANDLINGSMODULEN... 3 1.1.1 TED FORMULÄR NY REVISION... 3 1.1.2 CONTRACTS FINDER TILLDELNINGSFORMULÄR... 3 1.1.3 ÖPPNINGSPROTOKOLL...

Läs mer

Gudie för OptiWay GIS Online

Gudie för OptiWay GIS Online Gudie för OptiWay GIS Online Linnéa Åberg OPTIWAY AB Spannmålsgatan 7, Kristianstad INNEHÅLL Inledning... 2 Övre verktygsfält... 2 Sökfält... 2 Sökresultat... 2 Avancerad sökning... 3 Projekt... 6 Ditt

Läs mer

Förändringsdata via DRK-Platsen

Förändringsdata via DRK-Platsen KFF Beskrivning av KFF-handläggningsprocessen 1 (9) Förändringsdata via DRK-Platsen KFF Beskrivning av KFF-handläggningsprocessen 2 (9) Innehållsförteckning 1 Viktiga begrepp i DRK-Platsen och RegisterKarte-GML.

Läs mer

Inskrivningsinformation i ny struktur

Inskrivningsinformation i ny struktur L A N T M Ä T E R I E T 1 (16) PM Inskrivningsinformation i ny struktur 2013-10-18 Version 1.2 Inskrivningsinformation i ny struktur Revisionshistoria Datum Version Beskrivning 2012-02-20 0.1 Dokumentet

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer