Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!"

Transkript

1 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran /12 Lucia Linsbo /12 Lucia Skabersjö /12 Julfest för alla förskolebarn på Ekomyran, Linsbo och Skabersjö förskola 19/12 Julfest för alla elever på skolan All verksamhet är stängd mellan jul och nyår. 7/1 Stängt för fortbildning 12/1 Vårterminen börjar 20/1 Deadline för kommande NYTT (Februari - mars) Rektor har ordet Nu har vi äntligen kommit så långt att det blir flytt för förskoleverksamheten i Skabersjö. Från och med 1/12 är förskolebarnen inflyttade i nya huset på andra sidan gatan. Från den dagen gäller att fritidsbarn som behöver lämnas mellan lämnas på förskolan och får frukost där, när de ätit färdigt ser någon vuxen till att de kommer ordentligt över gatan är det som vanligt öppet på fritids med lämning utomhus och med frukost i magen och fritids har öppet som vanligt till Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Verksamhetens önskemål Har ni något som vi kan återanvända? Tänk gärna på oss när ni är i flyttar- och röjartagen! Vi återanvänder mer gärna istället för att köpa nytt! Linsbo önskar: utklädningskläder lära-gå-vagn dockvagn Ikea barnstol "Antilop" Skabersjö förskola önskar: Vi på förskolan önskar oss typ en sådan här höst. Beskrivning finns att få. Prata med Eva. Vi önskar tygdockor. (Vi rensar ut plastleksaker och har börjat med dockorna) Rör av alla olika storlekar är bra lekmaterial!

2 Loppisinsamling Hej alla föräldrar och alla andra som läser vår tidning! Varje vår har vi Aktivitetsdag/Öppet hus på I Ur och Skur Skabersjöskolan. Det anordnas då bl.a. en loppis. Pengarna som vi får in på loppisen går oavkortat till Lufsarnas fjällresa! Redan nu vill vi påminna om detta, då vi tänker att alla då och då rensar bland saker och ting som vi samlat på oss. Istället för att skänka/slänga detta ber vi er att spara detta till Lufsarnas vårloppis, så att de kan sälja sakerna då istället. Vi tar emot allt från böcker och porslin till leksaker, kläder och cyklar. Stort TACK! Hälsar alla lufsare och lufsarledare. Skördefest på Linsbo Trädgårdsdag med Barnloppis på Linsbo Den 27 september som var en strålande, härlig höstdag hade vi Trädgårdsdag och Barnloppis på Linsbo. Det kom mycket folk som ville fynda på Loppisen. Pengarna som vi fick in från försäljning av kakor och grillad korv går till vårt fadderbarn Rosaura och Plan Sverige. Stort tack till alla er som hade möjlighet att vara med och hjälpa till med olika arbetsuppgifter och tack för att ni gjorde trädgårdsdagen till en mysig och härlig dag.

3 Skolkonferens för skolpersonal i Stockholm och Eldstål för rektorer och förskolechefer Spännande och intressant föreläsning med Cecilia Boldemann om skolgårdar ur ett hälsoperspektiv, om vikten av att dagligen exponeras av en lagom dos UV-strålning. Därefter Anders Szczepanski om utomhuspedagogik, lek, forskning och vikten av platsen i lärandet. Handen på hjärtat, hur gör ni, alla föräldrar? Alla lärare på I Ur och Skur, gör inte på detta viset, de arbetar medagerande och medupptäckande 9-10/10 Strövarläger vid Krankesjön Strövarna var på läger vid Krankesjön. Lägret inleddes med att utforska närområdet där många snäckor fanns tillgängliga. Detta ledde till olika snigelrace. Vi lagade även god mat och lekte olika lekar där samarbete hade en central del.

4 Trädgårdsdag i Skabersjö Skolträdgårdsgruppen hälsar och tackar alla som kom och hade en härlig fixardag tillsammans med oss! 15/10 Hälsningar från Storströvarna En vanlig skogsdag för storströvarna: jobbat med matematik, gjort labbrapporter och täljt egna båtar till båtloppet.

5 Kulturfest på Linsbo med sång och musik Hälsningar från knoppbarnen på Linsbo

6 Kulturfest Ekomyran Hälsning från förskolebarnen i Skabersjö Mullebarnen har byggt egna igelkottar, hittat på mönster med naturföremål och spelat morgontrummor.

7 Återvinning på Linsbo Hälsningar från Ekomyran Vi har gjort en Lövgardin, och tittat på färger, mönster och blad nerver. Stor koncentration vid val av de olika blad sorterna. Tålamodsprövande och långsamt arbete då underlaget var klistrigt... som tape. Höstramsa Ratte ratte ralla, på hösten löven falla Faller ett Faller två Faller alle ralla!!!

8

9 FN-dag och kulturfest på skolan FN-dagen firades på skolan med värderingsövningar och mat från alla världens hörn!

10 Luftballongen med barns rättigheter Tänk dig att du och dina vänner åker i en luftballong. Ni är på väg till okänt land. Med er i ballongen har ni tio paket. Paketen innehåller saker som alla barn i hela världen har rätt till enligt FN:s Barnkonvention. Efter en stund har ni kommit ut över öppet hav. Då börjar luftballongen plötsligt att tappa höjd. Ni måste nu bestämma er för vilket paket ni ska kasta ur luftballongen, så att ni inte sjunker ner till havet. Ni kastar ur det Men det hjälper inte! Ni måste fortsätta att kasta ur paketen, som alla barn behöver för att utvecklas, trivas och må bra! Eleverna har idag, i mindre grupper, fått fundera igenom detta och rangordna sina paket. Det blev många, fina diskussioner och funderingar. Uppe på ballongen kan ni se några av de kommentarer och funderingar som kom upp i de olika diskussionerna. Paketen de fick med sig ser ni på ballongens korg. De båda paketen Kärlek och omsorg från familj och vänner och Mat och vatten var de paket som samtliga grupper valde att slänga av sist. Lufsarna höll i övningen och har även fått berätta om FN, vad FN är och vad de arbetar för, för de andra eleverna. I matsalen fick vi sedan dela på en tallrik couscous och fundera över hur det är att vara många, hungriga barn som delar på mat när alla är väldigt hungriga. När vi hade funderat och pratat om detta och fått reda på att var sjunde av oss som satt runt bordet inte skulle få mat alls, dukades en festmåltid fram där vi fick tillfälle att smaka mat från flera av världens olika delar! Det är inte så viktigt att ha leksaker Alla de där paketen är ju jätteviktiga! Kärlek är ju nästan det enda vi inte kan ta bort Det är skitviktigt att gå i skolan Mat och vatten är viktigt, annars kan man dö! Skolan är viktig så att man kan lära sig saker Det är inte jätteviktigt med en TV Det är viktigt att leka så att man får röra på sig Man blir ju ledsen om ingen bryr sig om en Man behöver ju inte leksaker, inte som vatten i alla fall Vi lever ju inte av leksaker precis! Man behöver ju inte saker för att leka häst, man kan ju faktiskt rida barbacka

11 Annorlunda onsdag för femmorna Den 5 november var det dags för årets Vi i femman! Det gjorde att Lufsarna fick vara så goda att utöva skogsdag på skolan för att ha tillgång till internet och på så sätt deltaga i Vi i femman. I Vi i femman sattes elevernas kunskaper på prov i flera olika kategorier.. Allt ifrån matematik och engelska till nytidsfrågor och orientering. Dagen gick för övrigt i slöjdens tecken. Det tillverkades både vindspel och plåtblommor. Fokusen var total och resultaten blev väldigt fina! Hur det gick på Vi i femman får vi reda på den 9 december. Spänningen är olidlig! Miljösamling i Skabersjö Torsdagen den 6/11 var det dags för Lufsarnas miljösamling på temat djur. De samlades vid flaggstången och sjöng I Ur och Skur-låten tillsammans. Därefter delade de in sig fem grupper. Alla elever/barn fick en bild med ett djur på ryggen och skulle sen lista ut vilket djur de var. När alla lyckats lista ut detta skulle de gruppera sig i mindre grupper utifrån vilken djurgrupp de tillhörde, t.ex. rovdjur, fåglar och insekter. Tillsammans i sina djurgrupper får de sen bygga ett av djuren de haft på sin lapp i nacken. Övriga grupper fick sen gissa vilket djur de föreställde. Djurskapelserna fick låta, vilket var mycket uppskattat. Mårtensmiddag i Skabersjö Här är lite bilder från när storströvarna gjorde teater för alla skolbarn på Mårtensdagen. Gåsmålning blev det med.

12 Matematik i skogen för Linsbobarnen Förskoleklassen på besök på Linsbo Vi på Linsbo fick besök av Skabersjös förskoleklass. Det var många kända ansikten som vi fick återse. Denna dag var fylld med fina stunder så som fika, lekar, grillning av hamburgare och en massa lek. Barnen på Linsbo tackar så mycket för besöket!

13 En sandlåda blir till nya förskolan i Skabersjö Här är början på nya förskolans sandlåda, den är 7 meter i diameter och rymmer 14 kubikmeter sand! I sandlådan kan barnen skapa, räkna, bygga, skriva, få nya kompisar, hamna i konflikter och lösa konflikter, mysa, gräva och så oändligt mycket mer. Då vi på förskolan flyttar över gatan kommer skolans elever att kunna utveckla sin lek i sandlådan ännu mer. Det är få skolor förunnat att ha ett så tillåtande klimat eleverna emellan så att en lek i sandlådan inte stämplats som töntigt. Att våra elever är så starka som individer och ser det som den naturligaste saken i världen att ta för sig av allt som en sandlåda erbjuder, det är en fröjd att se som pedagog! Luciaträning på Linsbo

14 KONTAKTUPPGIFTER Mailadresser Mathilda: Övriga ledare: Rektor och förskolechef Mobil: Skabersjö Mathilda Lindström Ekomyran Tfn: Linsbo Tfn: Vid ej svar, använd telefonsvararen. Förskolan i Skabersjö Skolan i Skabersjö Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) Vid ej svar, använd telefonsvararen. Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Förskolegrupp Linsbo Emma Anderberg (Ellen) Elna Mattsson (Rebecca) Förskolegrupp Skabersjö Kahidija Folarin (Benjamin) Lisbeth Franzén (Rasmus) Irene Salling (Cornelia) v.trollblad@live.se vicyp@hotmail.com emma@sqlsystems.se elna.mattsson@telia.com idija@me.com lisbethfrantzen@hotmail.com irene.salling@safegate.com Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) samuelsson@mbox315.swipnet.se Lufsarförälder Sylvia Bianconi (Cristian) sylvia@svenconi.se Storströvarförälder Anna-Lena Ehn (Elliot) anna-lena.andersson.ehn@folkuniversitetetsforlag.se Strövarförälder Ulrika Jönsson-Belyazid (Ellen) ulrika@belyazid.com Säljes/köpes/Bortskänkes Passa på att annonsera gratis! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till mathilda@skabersjoskolan.se för införande i nästa nummer! Du vet väl att du kan gilla vår Facebooksida och få statusuppdateringar från Ekomyran, Linsbo och Skabersjö? Sök: I Ur och Skur Skabersjöskolan. (Var noga med versaler och gemener!)

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv.

Hej, Dock eller ovanligt att arbeta med Earth Hour för det gör vi. och går djupare in i varför vi släcker osv. EARTH HOUR EARTH HOUR 2015 2015 LEKTIONSPLANERING INSKICKAD TILL WWF I SAMBAND MED EARTH HOUR 2015 Förskola: Kåsan, Enköping Kontakt: Sara Vennström, sara.vennstrom@enkoping.se Sammanfattning: Kåsan både

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN

KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN - KVALITETSREDOVISNING FÖRSKOLAN HJORTEN LÄSÅRET 2014-2015 Innehållsförteckning Inledning...3 Åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning...3 Underlag och rutiner...3 Organisation och förutsättningar...3

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Kattens Janssons månadsbrev

Kattens Janssons månadsbrev Kattens Janssons månadsbrev Okt-14 Hej föräldrar! Vi har fortfarande ett fokus på skogen och naturens härliga lekplats, dock är våra utflykter lite beroende på väder och vilka kläder barnen haft på sig

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016

Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN. Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Arbetsplan för avdelningen GLÄNTAN Hanemålagårdens förskola 2015-2016 Våra styrdokument på förskolan är: Skollagen Läroplan för förskolan Lpfö 98 Förskole- och skolplan för Nybro kommun Arbetsplan reviderad

Läs mer

Informationsbrev februari 2016

Informationsbrev februari 2016 Informationsbrev februari 2016 Hej föräldrar! Alla lärare på Svenska Skolan kommer att resa till Stockholm för studiebesök och föreläsningar den 18 20 maj. Vad det innebär för respektive kompletteringsgrupp

Läs mer

Välkommen till fritids

Välkommen till fritids Välkommen till fritids እ ን ቃ ዕ ና ብ መዘ ና ግ ዒ ( ፍ ሪ ቲ ድ ) ብ ደ ሓ ን መጻ እ ኩ ም Telefonnummer ቁ ጽ ሪ ተ ለ ፎ ን Fritids ፍ ሪ ቲ ድ (መዘ ና ግ ዒ መውዓ ሊ) Fritids är till för barn mellan 6och 12 år vars vårdnadshavare arbetar,

Läs mer

Märkestavla Upptäckare Termin: 1

Märkestavla Upptäckare Termin: 1 Termin: 1 Vägen Andra repmärket Andra repmärket är en fortsättning på det första repmärket. Genom att jobba med aktiviteter kopplade övar du dig i att lösa problem och hur du kan få nytta av rep till olika

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Friskolenytt Virestad v.42

Friskolenytt Virestad v.42 Friskolenytt Virestad v.42 Skola: På torsdag nästa vecka är det dags, då kommer vi alla få oss till livs en föreställning som heter Musikhögskolan flyger ; det är nästan färdigutbildade musiker från Malmö

Läs mer

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016

Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Välkommen till NATURSKOLANS KURSER! förskola - skola - fritids våren 2016 Våren i korthet Förskola (s. 2,3,4) 18 februari Utenätverk Utomhuspedagogikens styrkor, forskning mm (em) 16 mars Lärande för hållbar

Läs mer

JUNI JULI - AUGUSTI 2015

JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar! Hälsningar Mathilda med

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem är det som omfattas av planen. Ansvariga

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

Borgviks förskola och fritidshem

Borgviks förskola och fritidshem Likabehandlingsplan 2013/2014 Borgviks förskola och fritidshem Inledning Att verka för hälsa, lärande och trygghet i förskola och fritidshem handlar om att utveckla goda relationer mellan verksamheten,

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016

Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016 Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016 Matematik är KUL men Mattekollo 2016 har tyvärr ett begränsat antal platser, nämligen 40 stycken. Det blir även ett roligare kollo om de som kommer

Läs mer

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen.

Vi måste tyvärr meddela att lössen är tillbaka. Vi ber er att kolla och luskamma barnen. Månadsblad november/december 2015 Hej alla föräldrar! Nu går det mot juletid och ledighet. Här kommer terminens sista brev. Vi vill tacka er alla föräldrar för ett fint och bra samarbete. Vi ser fram emot

Läs mer

Namn: Det här är jag (Här kan du rita eller skriva)

Namn: Det här är jag (Här kan du rita eller skriva) Min värld Namn: Det här är jag (Här kan du rita eller skriva) Gramse, Mallo och mamma Gramse är ganska liten med långa öron och bor i en skog i landet Hittapou. Gramse brukar vara lila men byter färg ibland,

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

Tranbärets månadsbrev februari 2016

Tranbärets månadsbrev februari 2016 Tranbärets månadsbrev februari 2016 Nu är februari här! Oj vad tiden går fort, det snöar och smälter bort om vart annat, vilket gör att gården ändras snabbt från torr till kletig. Så roligt vi har när

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Vår lokala likabehandlingsplan 2015. Järnforsens skola

Vår lokala likabehandlingsplan 2015. Järnforsens skola p Reviderad 2015-08-09 Vår lokala likabehandlingsplan 2015 Järnforsens skola På Järnforsen skola arbetar vi tillsammans för att alla ska kunna gå till förskoleklass, skola och fritidshem med glädje och

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8.

Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. Mötesplats Blombacka Våra aktiviteter är i entréplanet på Huldregatan 8. 3 onsdag 4 torsdag 5 10 Alla är välkomna! Vi sitter på stolar och använder oss av mjuka bollar. 09.30 Teknikcafe Vi börjar med en

Läs mer

Tallens utvärdering Våren 2013

Tallens utvärdering Våren 2013 Tallens utvärdering Våren 2013 Vårens mål på Tallen som följer LpFö98 /10 : Trygghet: - att barnet ska känna förtroende för oss. - att barnet ska känna värme och glädje i gemenskap med varandra. - att

Läs mer

Lärarmaterial BROTT PÅ NÄTET. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Christina Wahldén

Lärarmaterial BROTT PÅ NÄTET. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Christina Wahldén SIDAN 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om Ronja. En dag får hon ett meddelande på Facebook av Lisa i klassen. Det står bara Tjockis! Ronja vill vara kompis med Lisa.

Läs mer

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016

BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 BLOMMANS GROVPLANERING OCH MÅL VT 2016 En vanlig vecka på Blomman: Efter frukost delar vi upp barnen antingen inne på avdelningen för fri lek en stund eller så går halva gruppen ut och resten stannar inne.

Läs mer

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker

TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker TEMA ARBETSPLAN ABC-Leksaker MUMINDALEN 2015/2016 Förutsättningar Ålder 2år 3år 4år Flickor 4 2 1 Pojkar 2 3 3 Andrine Hultstrand Leg. Förskolelärare Emma Larsson Barnskötare Jenny Nilsson Barnskötare

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET SÖDERBÄRKE LÄSÅRET 2014/2015 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER Vi vill att barnens egna önskemål i ännu större utsträckning ska få utrymme i

Läs mer

NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET

NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET NR 1 2014-2015 MILSTENSBLADET Här kommer läsårets första nummer av tidningen Milstensbladet. Bladet kommer ca fyra - fem gånger per år och innehåller information om samt glimtar från vår verksamhet här

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Skolledningens sida februari 2016

Skolledningens sida februari 2016 1 Skolledningens sida februari 2016 I och med skolans årliga julgransplundring, så dansade vi ut julen i januari. Det var precis lika festligt och trevligt som tidigare år. Under denna termin har klasserna

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013

Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 1(17) Barn-ULF 2014-06-19 Definition av indikatorer i Barn-ULF 2013 Innehåll: Barn 10-18 år... 1 Barns arbetsmiljö och inflytande i skolan... 1 Barns ekonomi och materiella resurser... 3 Barns fritid och

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund Gefle Montessoriskola F-9 Kvalitetsredovisning 2008/2009 Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning, s.3 2. Stolta över, s.4 3.

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN TROLLSLÄNDAN Avdelningar: Bullerbyn Villekulla Saltkråkan Katthult Avdelningarna Förskolan Trollsländan består av fyra avdelningar. Villekulla/Bullerbyn telefon 22 54 22. Katthult/Saltkråkan

Läs mer

Glad sommar alla barnrättskämpar

Glad sommar alla barnrättskämpar Glad sommar alla barnrättskämpar! I detta nyhetsbrev: Det handlar om kärlek Besök i skolklasser för att prata om Barnkonventionen En ny rapport om barn i ekonomisk utsatthet Rädda Barnen Lund var med på

Läs mer

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej

November 2013 Årgång 2 Nummer 4. Gillar. Gillar inte Vet ej November 2013 Årgång 2 Nummer 4 TEMANUMMER: Lucia 11% 10% Gillar Vi har gjort en undersökning om hur många som gillar lucia här på skolan. Vi frågade 100 elever och till vänster ser ni resultatet. Gillar

Läs mer

Norra Rörums förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra Rörums förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra Rörums förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012

Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen. Läsåret 2011 2012 Systematiskt kvalitetsarbete för Förskolan Kohagen med avd Kohagen och Kalvdansen Läsåret 2011 2012 Arbetslaget som omfattas Kvalitetsarbetet omfattar arbetslaget vid Förskolan Kohagen och Kalvdansen.

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN

MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN MATERIAL TILL EFTERARBETE MED BARN Kulor, cash och sedlar Hur många presenter behövs för att fylla ett hål av saknad i hjärtat? Kommer någon och räddar dig till slut, som prinsessan på den vita hästen,

Läs mer

Blåbärets Kvalitetssäkring

Blåbärets Kvalitetssäkring Blåbärets Kvalitetssäkring ht-2012/vt-2013 Sammanställt av: Maria Henriksson Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. 2.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte Verksamhetsplan 2015 Uteförskolan Totte Den viktiga vardagen Alla barn ska få erfara den tillfredställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Informationsbrev GSO 7

Informationsbrev GSO 7 Barn och utbildningsförvaltningen Datum 1 (5) GSO 7, Grundskoleområde 7 14-08-18 Fröslunda, Hällby, Lagersberg och Mesta skolor Veronica Thulin Skoladministratör 016 710 20 08 Informationsbrev GSO 7 augusti

Läs mer

Fjäderns Bokslut 2015

Fjäderns Bokslut 2015 Fjäderns Bokslut 2015 Utforska vär(l)den genom böcker. Fokus under året På Fjädern har vi i år lyft det språkliga, det etiska och det demokratiska lärandet i förskolan. Förskolan ska sträva efter att varje

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef

21 dec 2015. Hej! God jul och Gott Nytt År till er alla. Yvonne Haldrup Förskolechef Hej! Nu är det snart dags att avsluta det här året på Fårdala Simmets förskolor Båten, Gunghästen, Pusslet och Sagan för att fira jul och nyår. Jag önskar att ni alla får umgås med era barn, nära och kära

Läs mer

Namn: Klass: Mejladress: Mobilnr: Datum: Frågor till dig som går i gymnasiet

Namn: Klass: Mejladress: Mobilnr: Datum: Frågor till dig som går i gymnasiet Namn: Klass: Mejladress: Mobilnr: Datum: Min hälsa Frågor till dig som går i gymnasiet Hej! I det här häftet finns frågor som förberedelse inför det hälsosamtal du kommer att ha med din skolsköterska.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ENGELNS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL ENGELNS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL ENGELNS FÖRSKOLA Engelns förskola Engelns förskola är en liten enhet med de två avdelningarna Stjärnan och Månen. Vi tar emot barn 1-5 år. Vi tillhör Förskoleområde B. Vår verksamhet vilar

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014

FOTA. Tävling åk. 4-7 FÖR DINA RÄTTIGHETER! 25 ÅR! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen BAR N KONV EN TIONEN. 20 november 2014 FOTA BAR N KONV EN TIONEN 25 ÅR! 20 november 2014 FÖR DINA RÄTTIGHETER! Fyra enkla övningar om Barnkonventionen Tävling åk. 4-7 HEJ! FOTOTÄVLING FÖR ÅK. 4-7 I höst fyller Barnkonventionen 25 år och vi

Läs mer

Förskolan Trollstigen AB

Förskolan Trollstigen AB Systematisk kvalitetsredovisning för Förskolan Trollstigen AB 2014-2015 1 Innehållsförteckning Inledning..sid 3 Normer och värden..sid 4 Utveckling och lärande...sid 6 Barns inflytande.sid 9 Förskola och

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3

************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* ARBETSPLAN FÖR FÖRSKOLAN SÄDESÄRLAN AVDELNING 3 ************************************* ************************************* Vår

Läs mer

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska 6 MAJ 2011 Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska I förskolan i Enköpings kommun finns dag ett antal barn med ett eller i ibland flera modersmål. I läroplanen för förskolan,

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem December-januari 2016-2017 8/12 Kulturfest Ekomyran 13/12 Lucia firande FSK kl: 15.45 13/12 Lucia

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010 för Växthusets förskola

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010 för Växthusets förskola Kvalitetsredovisning läsåret 2009/2010 för Växthusets förskola Rektor: Lisbeth Gustafsson Rektors telefonnummer: 035 13 75 08 Skolområde: Söder Datum: 20101020 Dnr: BU 2010/0298 1. Verksamhetens förutsättningar

Läs mer