Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid Torsdagen den 28 februari 2019 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl. 14:30-14:50 samt 15:40-15:55. Plats Magistern Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Bertil Dahl (V), 2:e vice ordförande Vladislava Pohnanova (SD), tjänstgörande ersättare för John Wahlgren (M) Peter Olofsson (S), tjänstgörande ersättare för Ulf Bexell (S) Tord Gyllensten (M) Helena Olsson (S) Micael Foghagen (SD) Jenny Melander (S), tjänstgörande ersättare för Nathalie Åhlund (S) Alexander Krasnov (KD) Susanne Lenander (S) Niklas Hellström (C) Ersättare Gudrun Augustsson (C) Övriga Jimmy Rudelius, administrativ chef Valdete Mehmeti, nämndsekreterare Carina Eskelin, verksamhetschef Kultur och bibliotek Fredrik Fahlstedt, enhetschef Ung i Kalmar Annika Fonseca, huvudprojektledare Tina Bågfeldt, projektledare Cecilia Johansson, målsamordnare Henrik Nilsson, kommunikationschef Anslaget på kommunens anslagstavla den 13 mars 2019.

2 2 (14) Sekreterare Valdete Mehmeti Justeras Marianne Dahlberg Ordförande Bertil Dahl

3 3 (14) Ordförande Marianne Dahlberg (S) informerar om att Lolita Perssons förordnande som förvaltningschef har gått ut. Lolita kommer vara kvar i Kalmar kommun och arbeta med andra arbetsuppgifter. Kommunikationschef Henrik Nilsson har utsetts till tillförordnad förvaltningschef i sex månader från och med 1 mars 2019 i väntan på rekrytering. Nämnden vill tacka Lolita Persson för den här tiden och önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag. Tord Gyllensten (M) undrar om det finns mer information eller handlingar i ärendet, samt förtydligande om varför kommunikationschefen är utvald som tillförordnad förvaltningschef. Ordförande Marianne Dahlberg (S) hänvisar till det pressmeddelande som gick ut onsdagen den 27 februari. Någon annan information finns inte att delge. Beslutsärenden 18 Tjänstgörande John Wahlgren (M) ersätts av Vladislava Pohnanova (SD), Ulf Bexell (S) ersätts av Peter Olofsson (S) och Nathalie Åhlund (S) ersätts av Jenny Melander (S). 19 Godkännande av dagordning/kallelse godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 20 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet som läggs till handlingarna. 21 Val av justerare Bertil Dahl (V) väljs till justerare.

4 4 (14) 22 Kulturkvarteret Huvudprojektledare Annika Fonseca och projektledare Tina Bågfeldt informerar om nuläge kring kulturkvarteret. Vision för kulturkvarteret som antogs av kultur- och fritidsnämnden 2014 En kreativ och välkommande mötesplats mitt i Kalmar presenteras. I nuläget är projekteringen klar och byggstart sker inom några veckor. Medborgardialoger har genomförts och de önskemål som framförts av allmänheten har tagits i beaktning i planeringen. Några av de senaste ritningarna visas upp och man håller på att se över om kommunarkivet får plats i det nuvarande bibliotekshuset (Abborren). År 2016 gjordes en förstudie om hur husen ska användas. Det som är nytt är att fler lokaler kommer finnas till skapande verksamhet, kulturevenemang och föreningsliv. Förvaltningen arbetar med att utveckla biblioteket som en modern mötesplats. Tanken är att alla verksamheter ska arbeta mer integrerat med varandra. Utemiljön är en viktig del och ett komplement till övrig bebyggelse. Parkmiljön kring Systraströmmen kommer att gestaltas och utvecklas, 1 % regeln kommer inte tillämpas utan en särskild budget för den konstnärliga gestaltningen av utomhusmiljön kommer tas fram. Utemiljön är upptagen i kommunens budgetprocess och kommer hanteras av kommunfullmäktige. Planen är att stråket kring Unionsgatan och Postgatan ska bli gångfartsområde, där gående har företräde. Parkeringsmöjligheter inom bibliotekets radie håller på att ses över, både för cyklister och bilister.

5 5 (14) 23 Förvaltningschefen har ordet Presentation av tillförordnad förvaltningschef Kommunikationschef Henrik Nilsson presenterar sig för nämnden. Han kommer att vara tillförordnad förvaltningschef under 6 månader från och med 1 mars Henrik har erfarenhet av föreningslivet och anknytning till idrottsföreningar. Nämnden hälsar honom varmt välkommen.

6 6 (14) 24 Renovering av offentlig konst Dnr KFN 2019/0072 Handlingar Verksamhetschef Carina Eskelins och konstansvarig Katarina Johansson Storms skrivelse den 21 februari Bakgrund Skulpturen Simhopparen, Vasabrunnen och Stortorget är i behov av renovering. Det handlar om omfattande renoveringsbehov allt från allvarliga skador, konstruktionsproblem, ersättning av skadade delar, till som i fallet med Vasabrunnen, en totalrenovering. Simhopparen Simhopparen är utförd av Carl Eldh och placerad vid Stagneliusskolan sedan 1933, den är gjuten i brons av Herman Bergmans Konstgjuteri (troligen1915). Skulturen vandaliserades våren 2018 genom att dess vänstra arm sågats av. Vid en besiktning noterades även sprickbildningar kring Simhopparens hälar och en spricka kring dess midja. På ansikte och nacke finns rester av lim och skulpturen har detaljer som påmålats med färg. Kommentar För att säkra upp skulpturens hållbarhet och för att försvåra framtida eventuella skador bör båda armarna förstärkas med syrafast stål. Det är mycket viktigt att renoveringen av skulpturen utförs varsamt och att så mycket som möjligt av Carl Eldhs gamla patina bibehålls, dvs. endast de bearbetade ytorna patineras. En ny fastsättningsanordning bör monteras på skulturen och befintliga järn ersättas med syrafast stål. Kommunens kostnad för renoveringen blir enligt offert kronor inklusive moms, tillkommer kostnader för transporter. Försäkringsbolaget betalar kronor. Det finns en offert som är kronor billigare, men enligt expertis ger det dyrare alternativet en bättre renoveringskvalitet och är därför att föredra. Vasabrunnen Vasabrunnen vid Larmtorget är utförd av Nils Sjögren Fontänen med sin skulptur döljer en brunn, ett stenmurat vattenhål från år Fontänen består av en svit reliefer som skildrar Gustav Vasas befrielsekrig. Mitt i brunnen finns en hög kolonn med en skulptur föreställande David och Goliat. Brunnen och skulpturen är i stort behov av en genomgripande renovering. Plåten på den övre delen av fontänen är otät och hela undre konstruktionen vattenmättad. Betongfundamentet i centrum under skulpturen är i dåligt skick och undergjutningen på dess topp har rämnat.

7 7 (14) Kommentar För att inte svårigheterna med brunnen och skulpturen ska bli ännu större bör problemen med fukt under fontänen samt kolonnens skador snarast åtgärdas. Renoveringen innebär också att arbetsmiljön förbättras vid skötseln av fontänen. Kommunens kostnad för totalrenoveringen bedöms bli kronor inklusive moms, tillkommer kostnader för schakt, återfyllning, förvaring, transport, antikvarisk expertis samt konservering och rengöring av skulpturen. Stortorget Stortorget anlades under 1600-talet och upprustades i början av 2000-talet. Syftet var att återskapa torget som ett rum för folkliv vid olika aktiviteter och evenemang och att skapa ett öppet rum i stadskärnan. Kalmar kommun genomförde 1999 tillsammans med Statens konstråd och Sällskapet Nya Dryaden en arkitekttävling, som vanns av arkitektkontoret Caruso St John Architects i London och Eva Löfdahl med förslaget Field of stones. Stortorgets förnyelse blev klar år 2003 och projektet och de ansvariga arkitekterna och konstnärerna tilldelades året därpå Sienapriset för detta. Stortorget är byggnadsminne sedan år Gestaltningens olika delar är i behov av en upprustning och renovering. Flera av torgets höga master är påkörda och behöver renoveras eller bytas ut. Toppbelysningen, som är ombyggd till LED för ca sju år sedan, kräver nya lampor. En åtgärd är att skapa en teknisk lösning för att byta ut de påkörda masterna samt att arbetet kan utföras med mindre risker och att elen är elsäkert utförd. Pumparna och elektroniken i de fem brunnarna bör ersättas men nya. En översyn av vattenljudet bör också utföras. I brunnarna, som är försedda med gallerförsedda betonglock, ska vattenflödet porla och plaska. Detta ljud ska ge en association till den tidigare stadsbrunnen. Kommentar Renoveringen av Stortorgets gestaltning innebär ett omfattande arbete. Kostnaderna är svåra att bedöma men uppskattas till minst kronor. En fördjupad utredning kring förutsättningar, kostnader och möjligheter för upprustning bör tas fram. Därefter kan relevanta beslut fattas. Beslut avser att använda outnyttjad hyreskompensation för KIFAB Arena för att täcka kostnaden för restaurering av Simhopparen och Vasabrunnen till en uppskattad summa av kronor. En fördjupad utredning kring förutsättningarna och kostnaderna för renovering av Stortorgets gestaltning ska tas fram.

8 8 (14) 25 s årsrapport 2018 Dnr KFN 2019/0063 Handlingar Administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse den 13 februari Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram ett förslag till årsrapport för Årsrapporten tar upp väsentliga händelser, framtidfrågor, ekonomiskt resultat, internkontroll och måluppfyllelse. redovisar ett överskott om 6,27 mnkr. Överskottet består av fyra huvuddelar: Oanvänd hyresbudget för KIFAB Arena 4,8 mnkr. Oanvänd hyresbudget för Byteaterns kommande utökade lokaler 2,81 mnkr. Ej budgeterad bidragsutbetalning till Kalmar FF för Guldfågeln arena -2,55 mnkr pga. försenad försäljning av arenan. Rensat från ovanstående störande poster är utfallet 1,21 mnkr i överskott. Detta överskott består främst av lokalhyror, samt högre intäkter än budget. Beslut beslutar att godkänna årsrapporten för 2018 inklusive måluppföljningen.

9 9 (14) 26 Uppföljning intern kontrollplan kultur- och fritidsförvaltningen 2018 Dnr KFN 2017/0214 Handlingar Administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse den 13 februari Bakgrund ansvarar för att organisera den interna kontrollen inom nämndens ansvarsområde. Nämnden beslutar årligen om en intern kontrollplan och förvaltningen ansvarar för att rapporterar utfallet av kontrollerna till nämnden vid årets slut. Redovisningen av internkontrollen finns i kultur- och fritidsnämndens årsrapport för Internkontrollen är genomförd med gott resultat. De som kontrollerat kontrollmomenten har vid flera tillfällen framfört förbättringsförslag. De mindre förslagen är omhändertagna i det löpande kvalitétsarbetet. Dock är det två större förbättringsförslag som lyfts fram i sammanställningen. I kontrollen av omvärldsanalys uppnår förvaltningen kraven i kontrollen och det finns omvärldsanalyser men de är inte samlade och djuplodande. Så arbetet med omvärldsanalyser behöver struktureras upp mer och få mer plats i framförallt de strategiska dokumenten och beslutsunderlagen. Så förvaltningen föreslås definiera begreppet omvärdsanalys och arbeta mer strukturerat med omvärldsanalyser. Faktureringen sköts tillfredsställande men det uppdagades problem när fakturaunderlag i form av ex publikunderlag från föreningar inte kommer in i tid. Då försenas faktureringen. Därför föreslås det att rutinen för inlämnande av underlag för fakturering ses över i syfte att förbättra inlämnandet av underlag. Beslut beslutar att godkänna redovisningen av utförd intern kontrollplan Nämnden beslutar vidare att skicka rapporten till kommunstyrelsen och kommunens revisorer

10 10 (14) 27 s budget och verksamhetsplan 2019 Dnr KFN 2019/0062 Handlingar Administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse den 13 februari Bakgrund Kommunfullmäktige fattade i december 2018 beslut om Verksamhetsplan med budget 2019 och ekonomisk planering Nämnden får en nettoutökning av sin budget om ca 8 miljoner kr inklusive löneökningar. I fullmäktiges beslut om ny organisation så låg det att serviceförvaltningens utomhusvaktmästare på idrottsanläggningar organisatoriskt skulle överföras till kultur- och fritidsnämnden. Från årsskiftet är så skett och därmed förs budget för personal och maskiner över till nämnden. Nämnden kommer att lämna ett överskott för 2019 motsvarande ca 5 mnkr. Detta p.g.a. att nämnden inte har fulla kostnader för Byteaterns nya lokaler samt för KIFAB-arena. Tilläggsyrkande Bertil Dahl (V) yrkar på följande tillägg på sidan 18 under avsnittet prioriteringar: Nämnden har under många år arbetat med det framväxande kulturkvarteret vid Tullslätten. Kulturkvarteret är en av de största kultursatsningarna i Kalmar. Arbetet med den första etappen i f.d. Posthuset pågår, nästa etapp kommer sedan med ombyggnation av nuvarande bibliotek till en öppen och inbjudande mötesplats med kulturskola, scen, café, utställningar, föreningsliv etcetera. En tredje etapp blir att skapa en utemiljö som binder samman och kompletterar hela kulturkvarteret. En viktig prioriterad uppgift blir att arbeta med det framväxande kulturkvarteret för att göra det till något unikt för vår kommun. Överläggning Ordförande finner att det finns två förslag till beslut, dels förvaltningens förslag samt Bertil Dahls (V) tilläggsyrkande. Omröstning Ordförande frågar om nämnden kan bifalla förvaltningens förslag och finner att nämnden bifaller förvaltningens förslag. Ordförande frågar om nämnden kan bifalla Bertil Dahls (V) tilläggsyrkande och finner att nämnden bifaller tilläggsyrkandet. Beslut beslutar att godkänna budget och verksamhetsplan 2019 enligt bilaga samt Bertil Dahls (V) tilläggsyrkande.

11 11 (14) Protokollsanteckning Moderaterna genom Tord Gyllensten (M) motsätter sig Bertil Dahls (V) tilläggsyrkande. Att tillföra och klubba igenom en text som inte är anmäld i förväg och som vid sammanträdet presenteras vid enskilda överläggningar är anmärkningsvärt, såväl syfte som formell handläggning ifrågasätts.

12 12 (14) 28 Anmälningsärenden 1. Val till regionalt ungdomsnätverk i Kalmar län (protokollsutdrag kommunstyrelsen , 31) Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) Inför kompiskortet i Kalmar kommun (protokollsutdrag kommunfullmäktige , 11).

13 13 (14) 29 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Arrangemang, projekt- och utvecklingsmedel 1. Dnr KFN 2019/0054. Ansökan från föreningen Kärlek och fred om bidrag till projektet Teaterföreställningar om kr. Ansökan avslås.

14 14 (14) 30 Övriga frågor 1. ipads Nämndens ledamöter undrar om det finns möjlighet att ladda ner appar i ipaden. Ordförande Marianne Dahlberg (S) tar med frågan till presidiet. 2. Nyvaldsutbildning En nyvaldsutbildning med kommunövergripande information från politiker och tjänstepersoner från kommunledningen kommer att hållas mars och 3 april. Inbjudan skickas ut via e-post till nämndens ledamöter. Utbildningen ska underlätta för de förtroendevalda att komma igång med sina uppdrag och är ett komplement till nämndernas/styrelsernas specifika introduktioner. Utbildningen vänder sig både till nyvalda och omvalda förtroendevalda i fullmäktige, nämnder och kommunbolagens styrelser. Sista anmälningsdag är 17 mars. Utbildningen är arvodesberättigad.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 28 februari 2019 kl. 13:00 17.00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 06 37 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Solgården, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(6) Plats och tid Solgården, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Kim Hellström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordförande

Läs mer

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Uppföljning intern kontrollplan 2015

Uppföljning intern kontrollplan 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-02-04 KFN 2015/0077 50661 Kultur- och fritidsnämnden Uppföljning intern kontrollplan 2015 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl

Sammanträdesdatum Hässleholmsgården, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande gården, kl.15.00-16.00 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1:e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e vice ordförande Maija-Liisa Mogensen (M)

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

PROTOKOLL KS BUDGETUTSKOTT

PROTOKOLL KS BUDGETUTSKOTT 2015-02-16 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C), vice ordförande Anita Söderlind (M) Anders Ståhl (M) Lennart Nilsson (S) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Paragrafer (21) Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl.

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Paragrafer (21) Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl. 1 (21) Paragrafer 19-25 Plats och tid OBS! Stora konsertsalen, musikskolan kl. 18:30-21:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Michael Nemeti (S) (ordförande) Suleyman Erdem (MP) (vice ordförande)

Läs mer

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18.50 Ajournering 18.10-18.30 Beslutande Gun Friberg (S) Britt [nger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-02-19 1(7) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-16.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP)

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP) 2015-01-07 Sida 1 (14) Plats och tid KS-salen, 13:15-15:15 Beslutat Bo Akterin, (M) Ordförande Anders Karlsson, (S) Vice ordförande Jon Forsärla, (MP) Ledamot Lars Karlsson, (S) Ledamot Ingegerd Polbring,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-09-16 KS 2013/0415 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen Förslag

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden www.pwc.se Uppföljning Jörn Wahlroth Pär Sturesson 20 november 2013 Kultur- och fritidsnämnden Konst, kravrutin och föreningsbidrag Kalmar Kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 8:00-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 5-12 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby torsdag 27 november 2014 kl 15:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Heby kl 09:00-11:40 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande David Olsson (M), Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket kl 18.00-19.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Ulf Johansson (C) Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 9 maj 2017 KFN-2017/16 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 9 maj 2017 Tid och plats Klockan 18:00-20:00, ajournering kl 19:33-19:40

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid Torsdagen den 9 maj 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6. Förhinder Meddelas gruppledaren och Valdete Mehmeti, tfn 0480-45 41 01 eller valdete.mehmeti@kalmar.se

Läs mer

med ajournering klockan ,

med ajournering klockan , 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset onsdagen den 22 november 2017 klockan 08.15 13.30 med ajournering klockan 09.35 10.00, 11.30 13.15 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Agneta

Läs mer

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C)

Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg (SD) Anneli Persson (S) Ida Andersson (C) Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda Lindberg

Läs mer

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD)

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD) 1(21) Plats och tid Ajournering ande Överförmyndarenhetens kontor, tisdagen den 14 februari 2017 kl 08:45 12:20. Kl. 10:05 10:35. Ledamöter Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2018-04-25 KS 2017/0981 Tel: 0480-45 01 31 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN

PROTOKOLL UTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-06-07 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande Pia Möller (M) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Louise Stjernquist (L) Marie Tidedal (M) Britt-Marie Kahl (M) Lennart Ekberg (M) Susanne

Läs mer

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson

3~~7'~-- Underskrift Johan Peterson 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Pia.Is och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:15 ' Beslutande! Stig Rådström (C), ordförande ; Linda Marie Carnper (S) Eva Nilsson (M) Stig

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

Rådhuset, stora salen, kl

Rådhuset, stora salen, kl 1 1 Plats och tid Rådhuset, stora salen, kl 16.00-19.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Torsdagen den 24 november 2016 kl. 13:00 Plats Torsåsgatan 1 B Omfattning 79, 81-89 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 75 Information från Länsstyrelsen om klimatförändringar... 111 76 Presentation av förslag på verksamhetsplan för miljönämnden 2012... 112 77 Uppföljning av internkontrollen 2011...

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-5 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdagen den 12 april 2018, klockan 13.15-18.30 Ajournering 14.50-15.20 Plats Strömsalen, Kinnaström Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson - Ylva Höglund,

Läs mer

Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 21 november 2018.

Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 21 november 2018. 1 (2) 2018-12-04 Kommunstyrelsen 187 Bidrag till IFK Kalmar Dnr KS 2018/1111 Handlingar Kommunledningskontorets skrivelse den 21 november 2018. Skrivelse från IFK Kalmar. Bakgrund IFK Kalmar gick 2018

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-02-10 Tid: 15:00 15:40 Plats: Stadsbiblioteket Göteborg Utbildningssalen, plan 3 Paragrafer: 29 44 Närvarande Ledamöter Ordförande Mariya Voyvodova (S), 1:e

Läs mer