Verksamhetsplan. Karlskoga Näringsliv & Turism AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan. Karlskoga Näringsliv & Turism AB"

Transkript

1 splan Karlskoga Näringsliv & Turism AB 2019

2 Karlskoga Näringsliv & Turism är ett helägt kommunalt bolag som har till uppgift att utveckla och stärka näringslivet i Karlskoga. Bolaget arbetar inom fem huvudsakliga verksamhetsområden vilka presenteras närmare i denna verksamhetsplan för Näringslivsfrämjande & Nätverksbyggande Platsmarknadsföring Turism- & Besöksnäringsverksamhet Evenemang & Arrangemang Vision Att stimulera, stärka och stödja hela näringslivet i Karlskoga. Verka för långsiktigt engagemang och samarbete mellan näringsliv och utbildningsinstanser. Utveckla näringslivet i samverkan med företag, aktiva organisationer och myndigheter. Företagsservice Karlskoga - en stad för alla Nu bubblar det i Karlskoga! Senaste åren har befolkningen ökat och i slutet av året var vi som bor, lever och verkar i vår stad. Nya företag etablerar sig, handeln utvecklas och vi har intressenter som vill bygga bostäder på de tomter som finns i centrum och vid vattnet. Karlskoga Näringsliv & Turism delar Karlskoga kommuns mål och deltar aktivt i kommunens mål 1 Karlskoga är en attraktiv kommun som är välkomnande, trygg och säker för alla. genom att bl.a delta och koordinera processen Purple Flag.

3 1. Näringslivsfrämjande arbete / nätverksbyggande Karlskoga Näringsliv har som en av sina viktigaste uppgifter att erbjuda en god företasservice och ett aktivt arbete med nätverksbyggande. Att skapa arenor för företag att träffas och utvecklas på, att aktivt främja och understödja relationer mellan företag, är en viktig faktor för ett vitalt och växande näringsliv. (enligt uppdraget) Det ska vara lätt att driva företag i Karlskoga! Karlskoga Näringsliv och Turism arbetar för att skapa bättre förutsättningar för människor som startar och driver företag. Vi samarbetar med många av näringslivets aktörer och har ett gott samarbete med andra aktörer i näringslivsfrämjande arbetet. När en ny verksamhet etableras i Karlskoga, vill vi stödja i allt det praktiska som sker när man är nyinflyttad på orten. Om det är enkelt att driva företag i Karlskoga, så ökar tillväxten och näringslivsklimatet förbättras. Så tänker vi. Aktivt ovch strategiskt verka för att Karlskoga klättrar på Svenskt Näringslivs ranking om företagsklimatet. Stötta och skapa möjligheter för specialarrangemang som syftar till att näringslivet möts på nya arenor. Etableringsträffar. Skapa en mötesplats för nyetablerade företag där alla tänkbara kontakter erbjuds. Ta fram ett välkomstpaket för nyregistrerade företag. Företagsbesök. Skapa möten på plats hos företagen, enskilt eller tillsammans med kommun och politik. Bolaget ska delta i och stötta andra näringslivsorganisationsers aktiviteter och evenemang och bidra med kontaktnät och kunskap. Bolaget skall i dialog med näringsliv och kommun verka för en långsiktig och offensiv utveckling av Karlskogas utbildningsutbud som möter näringslivets framtida behov. Bolaget skall erbjuda samverkan med de i kommunen verksamma skolorna och utbildningsorganisationerna.

4 2. Företagsservice I företagsservice ingår kontaktskapande åtgärder/lots mellan företagen och kommunens organisation samt även till företagens organisationer. Karlskoga Näringsliv & Turism AB ska fungera som förmedling/lots av kontakter till andra parter som är viktiga för företagens utveckling samt skapa mötesplatser genom att anordna allt från frukost- och lunchmöten till lokala mässor. (enligt uppdraget) Det mänskliga mötet och nätverksträffar är en viktig del för att främja tillväxt och kunskap. Bolaget har ett stort nätverk både lokalt och regionalt bland företag och andra aktörer. Dessa är idag engagerade på olika sätt i både aktiviteter och gemensamma arrangemang. Företagsservice för oss är att vara tillgängliga och erbjuda den service som förenklar för företagen. Frukostmöten Frukostklubben arrangeras tillsammans med flera aktörer. Lunchmöten Mat & Prat arrangeras tillsammans med flera aktörer en gång i månaden. Aktuella händelser lyfts och företagare presenteras. Branschträffar. Bolaget arrangerar med lämplig samarrangör träffar, gemensamma bussresor till fackmässor och studiebesök. Information till näringslivet via nyhetsbrev, hemsida, Facebook, träffar och besök etc. Samordning av information till näringslivet gällande tex. utbildningsmöjligheter, stöd att söka samt bevakning av offentliga upphandlingar. Agera - en dörr in. Lotsfunktion som service till företagare är en del av uppdraget. Vi vill även verka för at Karlskoga kommun etablerar funktionen Företagslots som del av en kundorienterad service- och handläggning i kommunen. Verka för att etablera en flytta-hit-lots med lokal prägel och Karlskogastämpel.

5 3. Evenemang/Arrangemang För att stärka bilden av Karlskoga som en attraktiv stad att bo, leva och verka i samt på ett aktivt vis involvera det lokala näringslivet skall Karlskoga Näringsliv & Turism AB producera och genomföra en rad viktiga evenemang/ arrangemang. Affärsnyttan skall stå i fokus men också mervärdet som väl genomförda evenemang/arrangemang ger. Planera evenemang/arrangemang som görs på uppdrag av Karlskoga kommun. (enligt uppdraget) Karlskoga Näringsliv & Turism vill vara en aktiv aktör som både stöttar och arrangerar evenemang. Större evenemang har ett stort värde marknadsföringsmässigt för Karlskoga och kan användas för att lyfta Karlskoga i positiv bemärkelse. Mindre evenemang har likaledes stort värde för boende och verksamma i Karlskoga för stärka den positiva självbilden. Karlskoga Motorsportvecka och Karlskogafesten arrangeras årligen vecka 24 tillsammans med näringsliv, kommun och föreningar. Konst, Fart & Design arrangeras som en del i Motorsportveckan. Kulturen lyfts fram till nya målgrupper. Stöttar och deltar på plats i marknadsföringssyfte till externa evenemang som t.ex Skogsmaskindagarna och hästmässan Deltar och stöttar Nobelveckan med t.ex. föreläsningar, nätverksaktiviteter och arbetet med att ta fram Nobelbakelsen. Arrangerar i samarbete med andra aktörer föreläsningar som t.ex Nobelföreläsning och Business week. Medveten marknadsföring att Karlskoga är en plats att skapa evenemang i. PARTNE RTRÄFF IN FÖR MO TORSPO RTVECK A Motorsport som har veckan 2018 ble varit och v vart vi är en succé och vi lad på väg me d Motorsp dar redan inför 20 Vi har bo ortveckan 19. Vi vil ka l gärna trä vara partn t upp O Learys ffa er och tis er till Mo berätta lite ling. torsportve dag 20 november vad ckan. Lu nchen bju där vi vill ge er oc h ert företa der vår sil ve g rpartner 10.15: HEBAB påinformation om va O Learys rför just ni och O Le öp sk ar a ys bjude pnar upp ca r på bowför ming : el, bowling Informatio, shuffle board oc ca n Motorsportvec h pingis kan. Lunch (H 13.00: EBAB bju der på ma ten), ming Om ni int el, bowling e, shuffle Motorsport kan mingla eller board oc spela bo veckan. h pingis wling så hoppas vi att ni kan Vi hoppas komma till att ni kan kl kontakta och få inf mig på 07 komma och um ormation gås om 63 eller pe med oss ett par tim mar. Inbjudan gä ganarings ller för en liv.se. person. Vid frågor så N 2019!

6 4. Platsmarknadsföring För att Karlskoga ska vara konkurrenskraftigt på marknaden i Sverige och kunna öka så väl sysselsättning som inflyttning behöver vi kunna marknadsföra Karlskoga som plats på ett professionellt sätt. Platsmarknadsföringen inriktas på tre områden - kompetensförsörjning, näringsliv och besöksnäring. Målet är att stärka bilden av Alfred Nobels Karlskoga som en attraktiv plats att besöka, leva, arbeta och driva verksamhet på. (enligt uppdraget) Platsmarknadsföring genomsyrar allt Karlskoga Näringsliv & Turism gör inom uppdraget. Varumärket Karlskoga handlar om vad vi förmedlar, hur vi agerar och vad vi vill att Karlskoga ska förknippas med. Vi vill bidra till en positiv attityd till Karlskoga och Karlskogas näringsliv. Varumärket Karlskoga stärks genom den marknadsföring som turismverksamheten jobbar fram, både tillsammans med andra turistorganisationer men även på egen hand, för Karlskoga och dess näringsliv inom besöksnäringen. Nära samarbete med organisationer som Handelskammaren, Marknadsplats Karlskoga, Möckelnföretagen m.fl för att samordna insatser. Bidra till attitydförändringen Stolt Karlskoging genom att fortsätta att utveckla kampanjen. Samordna insatser i näringslivet för att få en större effekt av platsmarknadsföringen. Få det lokala näringslivet att prata Karlskoga. Skapa material i marknadsföringssyfte. Stötta det lokala föreningslivet som bidrar till varumärket Karlskoga. Medveten kommunikationsstrategi för att sprida de positiva saker som händer i Karlskoga. Starta upp och driva arbetet med konceptet Made in Karlskoga. Stolt Karlskoging

7 5. Turism- och besöksnäring Utvecklingen av turism som ett viktigt marknadsområde för Karlskoga har framhållits i flera sammanhang. Därför är det särskilt angeläget att utvecklingen av företag inom besöksnäringen beaktas som en del av företagsutvecklingen totalt och ges samma grundförutsättningar... Det är viktigt med ett nära samarbete med de regionala turistorganisationerna... Det är mycket viktigt att verksamheten kring utveckling av turism- och besöksnäring arbetar med kompetenshöjande och nätverksbyggandeaktiviteter (enligt uppdraget) Det som uppfattas som attraktivt och trevligt för en besökare är även positivt för boende och verkande. När besöksnäringen stärks gynnas kommunen i övrigt. Vi jobbar för en välmående besöksnäring med god infrastruktur, levande handel, rikt utbud av äta, bo, göra. Varumärket Karlskoga ska stärkas genom den marknadsföring som turistverksamheten jobbar fram både tillsammans med andra turistorganisationer men även på egen hand för Karlskoga och dess näringsliv inom besöksnäringen. Driva helårsöppen turistbyrå. Producera turistguide, filmer, annonser och annan marknadsföring. Driva projekt som utvecklar besöksnäringen. Fiskeprojekt fortsätter under 2019 och nya projektansökningar görs. Cykelprojekt med kommunen startar under Samverka med kommunens infrastrukturavdelningar för att ge input vad som är viktigt för att gynna besöksnäringen. Delta i mässor. Bedriva guideverkasmhet, både för turister och lokala. Möten med besöksnäringen. Enskilda möten och sammankomster i grupp. Fortsätta arbeta branschmässigt. Samarbeten med Visit Värmland och Örebro Län i besöksnäringsprojekt, marknadsföring, utbildning, erfarenhetsutbyte etc. Arbeta strategiskt för att besöksnäringen i Karlskoga ska vara exportmogen enligt Visit Värmlands 3-stegs process samt genom utbildningsinsatser och affärsutveckling i ÖRTA Örebroregionens Turismakademi. Synliggöra entreprenörer genom olika media, tex. evenemangskalender och aktivt och strategiskt PR-arbete. Nyhetsbrev och annan informationsdelning som gangnar besöksnäringen. Verka för att formalisera arbetssättet Evenemangslots. Verka som en samordnande part en dörr in för arrangörer och arrangemang/ evenemang i Karlskoga. Utbilda personal att leda utvecklingen för besöksnäringen.

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Ärende 9 Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-02-07 KS 2018.0094 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar på äskande från Karlskoga

Läs mer

VI SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR

VI SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR VI SKAPAR FÖRUTSÄTTNINGAR Olofströms Näringsliv AB är ett helägt kommunalt bolag som har till uppgift att utveckla och stärka näringslivet i Olofströms kommun. Verksamhetsområden STOLT & EXPANSIV Företagsservice

Läs mer

Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019

Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019 Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019 Tjänsteskrivelse 1(5) 2019-01-17 KS 2019-00102 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Kalle Selander Svar på ansökan om bidrag till Karlskoga Business

Läs mer

Näringslivspolicy för Hällefors kommun

Näringslivspolicy för Hällefors kommun Näringslivspolicy för Hällefors kommun 2(7) Innehåll 1. Syfte...2 2. Målsättning...2 2.1 Differentierat näringsliv.2 2.2 Stödja, utveckla och stimulera entreprenörsanda..3 2.3 Marknadsföring.3 2.4 Erbjuda

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Näringslivsstrategi för Mora

Näringslivsstrategi för Mora Näringslivsstrategi för Mora I n n e h å l l Övergripande målsättning... 3 Specifika målsättningar till 2022... 3 Mått för uppföljning... 3 Målgrupper... 3 Strategi... 4 Fokusområden... 4 Förutsättningar...

Läs mer

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1

Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 KOMMUNKONTORET 2013-04-05 1 (5) Sundbybergs stads näringslivspolicy 1 Övergripande mål Grunden för välfärd för Sundbybergs stads invånare är en hållbar och långsiktig ekonomisk tillväxt. Företagandet är

Läs mer

Näringslivspolicy för Lidingö stad

Näringslivspolicy för Lidingö stad 1 (8) DATUM DNR 2017-03-29 KS/2017:122 Näringslivspolicy för Lidingö stad 2 (8) Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte med näringslivspolicyn... 4 Näringslivspolicyn bygger på övergripande vision och

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

Utveckling av näringslivet och företagsklimatet i glesoch landsbygdskommuner. Lägesrapport 2018

Utveckling av näringslivet och företagsklimatet i glesoch landsbygdskommuner. Lägesrapport 2018 Utveckling av näringslivet och företagsklimatet i glesoch landsbygdskommuner Lägesrapport 2018 UPPDRAGET Tillväxtverket har fått regeringens uppdrag att fördela ett särskilt stadsbidrag om 1,76 miljoner

Läs mer

Näringslivsstrategi Strömstads kommun

Näringslivsstrategi Strömstads kommun Strömstads kommun Näringslivsstrategi Strömstads kommun 2017-2020 Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Strategi Kommunfullmäktige Kommunledningsförvaltningen Antagen 2017-03-23 Ansvar Kommunstyrelsen

Läs mer

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna

Nya. Skandinaviens ledande destinationsbolag. Visit Dalarna Nya Skandinaviens ledande destinationsbolag Visit Dalarna Vi konkurrerar med 150 000 kommuner och regioner i Europa om boende, besökare, företag, investeringar och kompetens. Beslutsunderlag Syfte och

Läs mer

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020

Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 1 Åmåls kommuns Näringslivsprogram 2014-2020 Näringslivsprogrammet har sin utgångspunkt i 2020 för Åmåls kommun Sveriges mest gästvänliga stad Syfte Åmåls kommuns Näringslivsprogram har till syfte att

Läs mer

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun

Näringslivsstrategi för Strängnäs kommun 1/6 Beslutad: Kommunfullmäktige 2015-11-30 182 Gäller fr o m: 2015-11-30 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015:234-003 Ersätter: - Ansvarig: Näringslivskontoret Näringslivsstrategi för Strängnäs

Läs mer

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %.

Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Affärsplan 2018 VISIT GLADA HUDIK AB HUVUDSAMMANFATTNING Mål: Att öka antalet besökare och antalet gästnätter till Glada Hudik. Öka bolagets omsättning med 4 %. Syfte: Ett tydligt strategiskt arbete med

Läs mer

Forshaga - en attraktiv kommun

Forshaga - en attraktiv kommun Forshaga - en attraktiv kommun Strategi för tillväxt Fastställd av kommunfullmäktige 2013-08- 27, 82 Att öka attraktionskraften En kommun där medborgare och företag trivs och vill skapa sin framtid. En

Läs mer

Vision Ljungby Södra Sveriges Business Arena

Vision Ljungby Södra Sveriges Business Arena Vision Ljungby Södra Sveriges Business Arena År 2020 - Företagen Som En Enande Kraft Företagen Vi har en entreprenörsanda där vi växer tillsammans och som utvecklar såväl företag, ledare som medarbetare.

Läs mer

Näringslivsprogram

Näringslivsprogram Sid 1 (6) Näringslivsprogram 2018 2020 Med Gävle menas Gävle Kommun Näringslivsprogrammet baseras på att Gävle Kommun i grunden tror på den enskilde entreprenörens förmåga och näringslivets kraft att främja

Läs mer

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör

Näringslivsstrategi 2009-03-23. Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör Näringslivsstrategi 2009-03-23 Renée Mohlkert Näringslivs- och marknadsdirektör NÄRINGSLIVSSTRATEGI FÖR HELSINGBORGS STAD Utifrån denna strategi ska Helsingborgs stads näringslivsarbete bedrivas. Uppdraget

Läs mer

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen.

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. 1 Näringslivsplan för Melleruds Kommun 2015-2018 I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. Syfte och mål

Läs mer

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning

olo/ i or SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom Näringslivsstrategi för Sollentuna kommun Innehållsförteckning SOLLENTUNA ^SSSST^J i FÖRFATTNINGSSAMLING f Vtoom olo/ i or 3Ö för Sollentuna kommun Antagen av fullmäktige 2013-xx-xx Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 EU strategiskt läge i en stark region 2 1.2

Läs mer

Arbetsmetoden FÖRETAGSLOTSEN Handlingsplan 2011-2015

Arbetsmetoden FÖRETAGSLOTSEN Handlingsplan 2011-2015 Arbetsmetoden FÖRETAGSLOTSEN Handlingsplan 2011-2015 INNEHÅLL sid 2 1. Inledning 2. Bakgrund 3. Övergripande mål Sid 3 4. Arbetssätt 5. Arbetsmetod Företagslotsen 5.1 Strategi Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 8 Sid

Läs mer

Verksamhetsinriktning. Eskilstuna Marknadsföring

Verksamhetsinriktning. Eskilstuna Marknadsföring Verksamhetsinriktning Eskilstuna Marknadsföring Verksamhetsinriktning för Eskilstuna Marknadsföring AB. För den verksamhet som bedrivs i Eskilstuna Marknadsföring AB nedan kallat EMAB gäller denna särskilda

Läs mer

TVG Handlingsplan 2015

TVG Handlingsplan 2015 TVG Handlingsplan 2015 Handlingsplan 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning s. 3 2. Ändamål s. 3 3. Schema över Tillväxtgruppens verksamhet 2015 s. 4 4. Verksamhetsområden s. 5 4.1. Nyföretagande s. 6

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

STRATEGIER FÖR NÄRINGSLIVSARBETET 2012-2014

STRATEGIER FÖR NÄRINGSLIVSARBETET 2012-2014 ÅRSREDOVISNING 2011 STRATEGIER FÖR NÄRINGSLIVSARBETET 2012-2014 2 Antagna av Hammarös kommunfullmäktige 2012-03-26 Hammarö kommunfullmäktige antog den 26 mars 2012 strategier för näringslivsarbetet. De

Läs mer

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005. Gruppens förväntningar på dagen 15/8 Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 15 augusti 2005 Gruppens förväntningar på dagen 15/8 - sätta ner foten - kunna få med dem det handlar om - se en framtid för handeln i Eslöv, attraktivt och

Läs mer

Verksamhetsplan 2012

Verksamhetsplan 2012 Verksamhetsplan 2012 Kommunikation Företagsbesök Regelbundna kontakter mellan kommunledning och Hörbys näringsliv ska äga rum i syfte att utveckla goda relationer och utökad samverkan. Vår bas för detta

Läs mer

UTKAST. Innehållsförteckning. Handling för tillväxt... 2

UTKAST. Innehållsförteckning. Handling för tillväxt... 2 Innehållsförteckning Handling för tillväxt... 2 1. Boendet - Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende...3 1.2 Kommunikationer...3 1.3 Attityder...4 1.4 Fritid/Kultur...4 1.5 Öppnare landskap/naturvård...4

Läs mer

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4 Verksamhetsplan FöretagsCentrums verksamhetsplan antogs av styrelsen 20 oktober 2011 och gäller tills vidare. Planen följs upp fortlöpande och revideras vid behov (senast 2013-12-12). INNEHÅLL 1 FÖRETAGSCENTRUMS

Läs mer

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål

Söderhamns Besöksnäringsstrategi Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Söderhamns Besöksnäringsstrategi 2015-2020 Söderhamn är det naturliga valet som besöksmål Världens största och snabbast växande Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den

Läs mer

1(8) Verksamhetsplan 2015. Antagen vid årsmöte 1 april 2015

1(8) Verksamhetsplan 2015. Antagen vid årsmöte 1 april 2015 1(8) Verksamhetsplan 2015 Antagen vid årsmöte 1 april 2015 2(8) Föreningens ändamål Företag i Samverkan i Östhammars kommun har enligt stadgarna som ändamål att främja en god samverkan mellan de ideella

Läs mer

TVG Handlingsplan 2015

TVG Handlingsplan 2015 TVG Handlingsplan 2015 Handlingsplan 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning s. 3 2. Ändamål s. 3 3. Schema över Tillväxtgruppens verksamhet 2015 s. 4 4. Verksamhetsområden s. 5 4.1. Nyföretagande s. 6

Läs mer

NÄRINGSLIVSSTRATEGI STRÖMSUNDS KOMMUN

NÄRINGSLIVSSTRATEGI STRÖMSUNDS KOMMUN SAMMANFATTNING Strömsunds Kommun skall präglas av framtidstro och goda förutsättningar för ett rikt och mångfacetterat näringsliv. NÄRINGSLIVSSTRATEGI Strömsunds kommun 2016 STRÖMSUNDS KOMMUN Innehåll

Läs mer

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010-

Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Antaget av kommunstyrelsen 2010- Näringslivsprogram för Eda kommun Inledning Ett levande näringsliv ger arbete, trygghet och underlag till service. Därför vill kommunen

Läs mer

Företagsevent PreFast AB

Företagsevent PreFast AB Företagsevent PreFast AB Fredagen 10 november 1 Bakgrund 2017 blev PreFast AB utsedda till årets företagare i Sölvesborg. Detta event är ett samarrangemang mellan Näringslivskontoret, Svensk Näringsliv

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Vi har en plan! Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Samråd 9 mars 6 maj 2010 Smakprov Hela översiktsplanen med tillhörande dokument finns på Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi

Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi Delrapport - På väg mot en besöksnäringsstrategi 2017-03-02 2015/KS044872 Gunilla Berg Tyresö kommun / 2017-03-02 2 (6) Innehållsförteckning Inledning Vad är turism och besöksnäring? Varför en lokal strategi?

Läs mer

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23 Medlemsdirektiv Upplands Väsby Promotion Utgåva 2012-03-23 Detta är ett Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse. Det ska ses som ett komplement till stadgarna Den finns i en sammanfattande del och en mera

Läs mer

Turism AB (svb) Affärsplan 2014

Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Turism AB (svb) Affärsplan 2014 Övergripande målsättning - fördubbla omsättningen i besöksnäringen i MittSkåne till 1 miljard 2020 Fo k u s b e s ö k s n ä r i n g e n s o m basindustri och samhällsbyggare

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Näringsliv

Årsredovisning verksamheter 2013. Näringsliv Årsredovisning verksamheter 2013 Näringsliv Näringsliv, Årsredovisning verksamheter 2013 2(8) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Verksamhetområdet för näringslivseneheten omfattar till största delen stöd till befintliga

Läs mer

Näringslivsstrategi Näringslivsstrategi Kommunfullmäktige /Paragraf Dnr KA 2016/281 Sid 1/7

Näringslivsstrategi Näringslivsstrategi Kommunfullmäktige /Paragraf Dnr KA 2016/281 Sid 1/7 Näringslivsstrategi Kommunfullmäktige 2016-08-25/Paragraf Dnr KA 2016/281 Sid 1/7 Näringslivsstrategi 2016-2022 Näringslivsstrategi Kommunfullmäktige 2016-08-25/Paragraf Dnr KA 2016/281 Sid 2/7 Innehållsförteckning

Läs mer

FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008. Fastställd av styrelsen 2007-12-13

FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008. Fastställd av styrelsen 2007-12-13 FÖRETAGSCENTRUM I OSKARSHAMN VERKSAMHETSPLAN 2008 2008 Fastställd av styrelsen 2007-12-13 INNEHÅLL 1 Mötesplatser 3 1.1 Bron till kommunen 3 1.2 Företagsbesök 3 1.3 Frukostträffar och seminarier 3 1.4

Läs mer

Näringslivsprogram Karlshamns kommun

Näringslivsprogram Karlshamns kommun Programmet antaget av kommunfullmäktige 2014-04-07 Näringslivsprogram Karlshamns kommun 1 (7) Karlshamns kommun Kommunledningsförvaltningen Näringslivsenheten Rådhuset 374 81 Karlshamn Tel +46 454-810

Läs mer

Hem Vad vi gör Vision och strategi Område FGS Bli medlem Medlemmar och samarbeten Kontakt

Hem Vad vi gör Vision och strategi Område FGS Bli medlem Medlemmar och samarbeten Kontakt Norra Djurgårdsstadens vision och mål 2016-2020 Vi gör skillnad - och det vill vi fortsätt med! Vad gör vi? Nätverkar med företagare, organisationer, politiker och personer med agenda. Aktiviteter som

Läs mer

Yttrande över remiss av motion (2016:75) om en hearing för ett bättre företagsklimat i Stockholm

Yttrande över remiss av motion (2016:75) om en hearing för ett bättre företagsklimat i Stockholm Arbetsmarknadsförvaltningen Utveckling- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-12-08 Handläggare Rebecka Hagman Telefon: 08-508 356 03 Till Arbetsmarknadsnämnden den 20 december 2016 Ärende

Läs mer

LUP för Motala kommun 2015 till 2018

LUP för Motala kommun 2015 till 2018 LUP för Motala kommun 2015 till 2018 Sammanfattning Det lokala utvecklingsprogrammet (LUP) beskriver den politik som styr verksamheten i Motala kommun under mandatperioden. Programmet bygger på majoritetens

Läs mer

Näringslivsstrategi. Vision, mål, medel

Näringslivsstrategi. Vision, mål, medel Näringslivsstrategi Vision, mål, medel 2006 Visionen Med sitt annorlunda företagsvänliga klimat och förträffliga läge är Ystad den naturliga miljön för företag och familj. Huvudpunkterna i Näringslivsstrategin

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen

Verksamhetsplan Forum Flen 2017-10-12 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan mellan företagen i hela kommunen. Idag

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun

Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun Förslag 1.3 Sida 1 av 6 Datum: 2016-03-18 Nä ringslivssträtegi fö r Sötenä s kömmun 2016 2022 Antagen av fullmäktige 2016- EXEMPELBILD Sida 2 av 6 Datum: 2016-03-18 Innehållsförteckning sida 1. Inledning

Läs mer

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region)

ILS 2011: ILS Bolag (Stockholm Business Region) ILS 2011: ILS Bolag - 2011 inriktningsmål 1. Stockholm ska vara en attraktiv, trygg, tillgänglig och växande stad för boende, företagande och besök mål för 1.1 Företag ska välja etableringar i Stockholm

Läs mer

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:38 Författningssamling 1(1) Kommunikationspolicy antagen av kommunfullmäktige 2016-06-08, 84 En kommunikationspolicy har framtagits eftersom det i samhället skett en betydande utveckling

Läs mer

Välkommen till ett nytt SNAB-år!

Välkommen till ett nytt SNAB-år! Verksamhetsplan 2015 Välkommen till ett nytt SNAB-år! Med företagens bästa i fokus kommer 2015 präglas av tillväxt och business to business. Konkret innebär det fokus på aktiviteter som skapar möjligheter

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 2018-2019 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 16 OKT 2018 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan mellan

Läs mer

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Tjänsteskrivelse 2011-10-21 KFN 2010.0079 Handläggare: Hans Lundell Kultur- och föreningsnämnden Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Sammanfattning Kultur- och föreningsnämnden

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå!

Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Tillsammans får vi fler att välja Skellefteå! Ett häfte om VISIT SKELLEFTEÅ - om organisationen, medlemskapet och det gemensamma arbetet mot ett attraktivare Skellefteå. VARFÖR TURISM? Turism är en exportindustri

Läs mer

Välkommen som samarbetspartner!

Välkommen som samarbetspartner! Välkommen som samarbetspartner! VISIT ROSLAGEN 2014 Varför bör jag delta aktivt i Visit Roslagens arbete och synas med mitt företag på www.roslagen.se? VISIT ROSLAGEN Välkommen! Visit Roslagen välkomnar

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Människor som inte tar risker gör två större misstag per år, människor som tar risker gör två misstag per år. Peter Drucker

Människor som inte tar risker gör två större misstag per år, människor som tar risker gör två misstag per år. Peter Drucker Näringsliv Ale Människor som inte tar risker gör två större misstag per år, människor som tar risker gör två misstag per år Peter Drucker Ale har utsetts till årets klättrare i Svenskt näringslivs ranking

Läs mer

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020

Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Besöksnäringsstrategi Söderhamn 2015-2020 Förord Besöksnäringen räknas som världens största och snabbast växande näring. Den turistiska omsättningen i Sverige 2012 närmade sig 300 miljarder. Den turistiska

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29

- mer än bara en informationsplats. - Dalsjöfors 2013-01-29 - mer än bara en informationsplats - Dalsjöfors 2013-01-29 I Borås står möten mellan människor i fokus Möten där tillit och respekt är honnörsord och där vi tar till vara individernas unika kraft, kunskap,

Läs mer

Varför behöver fysisk planering, regional utveckling och attraktionskraft sammankopplas?

Varför behöver fysisk planering, regional utveckling och attraktionskraft sammankopplas? Varför behöver fysisk planering, regional utveckling och attraktionskraft sammankopplas? Christina Nylén, Enheten för regional tillväxt, Presentation RKG 19/9-12 Sveriges hållbara tillväxt är inte enbart

Läs mer

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG

NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG NU BYGGER VI DESTINATIONEN GÄVLEBORG Vi vill höja kompetensen inom besöksnäringen i regionen och bredda turistutbudet för våra besökare, men också bygga en långsiktig

Läs mer

Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa

Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa Vi hjälper näringslivet i Östra Göinge att växa Östra Göinge har en stark tradition av småföretag och industriproduktion. Vi har ett strategiskt läge i nordöstra Skåne med närhet till flera större städer,

Läs mer

Näringslivsprogram Hylte kommun

Näringslivsprogram Hylte kommun Näringslivsprogram Hylte kommun Antaget av kommunfullmäktige 2016-03-17 2 Vårt näringslivsprogram Näringslivsprogrammet omfattar fem områden som är viktiga för näringslivets utveckling i Hylte kommun:

Läs mer

NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA

NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA NÄRINGSLIVSPROGRAM LYCKSELE KOMMUN LIKSJUON KOMMUVDNA 1 Fotografer: Agne Hörnestig: sid 1 och 8 Ingrid Sjöberg: sid 3, 5, 6, 10 och 11 123RF: sid 9 Lycksele kommun: sid 12 2 Lycksele Näringslivsråd har

Läs mer

3. Hur många anställda har företaget? (antal människor som sysselsätts, behöver inte vara heltidstjänster) %

3. Hur många anställda har företaget? (antal människor som sysselsätts, behöver inte vara heltidstjänster) % 1. Vilken kategori är du verksam i? Du kan välja en eller fler alternativ. Bygg, Entre Konsult Hälsa / frisk Vård & oms Detaljhandel IT Mat, cafe, r Design / ko Konst / kultur Bygg, Entreprenad eller Trädgård

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 18 19/10 2005

Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 18 19/10 2005 Dokumentation från Arbetsmarknadsnämndens möte 18 19/10 2005 Gruppens förväntningar på dagarna Att skapa klarhet över AMN uppgift Att använda gruppens kompetens Att skapa konkret handlingsplanen som kan

Läs mer

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020.

2013-09-09. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. Regionalt handlingsprogram för besöksnäring och turism för Örebroregionen 2014-2020. 1 Inledning Regionförbundets uppdrag är att på olika sätt medverka till att regionen utvecklas så att fler människor

Läs mer

Turismstrategi FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759. Turismstrategi Antagen KF 16. Dokumentnamn. Dokumenttyp Reglemente

Turismstrategi FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759. Turismstrategi Antagen KF 16. Dokumentnamn. Dokumenttyp Reglemente FÖRFATTNINGSSAMLING KS 2014/759 Dokumentnamn Diarienummer KS 2014/759 Dokumenttyp Reglemente Antagen 2015-02-23 KF 16 Senast reviderad Beslutsinstans Kommunfullmäktige Gäller från och med 2015-02-23 Sid

Läs mer

Karlskrona NÄRINGSLIV

Karlskrona NÄRINGSLIV Karlskrona NÄRINGSLIV Karlskrona kommuns företagsklimat Kommunens attityder till företagande, kommunens service, tillämpning av lagar och regler mm. Fokus på Dialogen mellan företagare och kommunen Kommunens

Läs mer

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019

Verksamhetsplan Forum Flen ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 2019-2020 ANTAGEN AV STYRELSEN DEN 27 JUNI 2019 Inledning Forum Flen bildades januari 2006 av ett 30 tal företagare i kommunen. Idén var att skapa en lokal nätverksorganisation för en bättre samverkan

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Handlingsplan. Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren Fastställd

Handlingsplan. Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren Fastställd Handlingsplan Bygg- och fastighetsnätverk i Örebro län, åren 2016-2020 Fastställd 2016-02-02 [INNEHÅLL Handlingsplan: innehåller vision, mål, insats- och utvecklingsområden som bygg- och fastighetsnätverket

Läs mer

Sammanfattning av enkätsvar Marknadsföring och synlighet, dialog och näringslivsklimat.

Sammanfattning av enkätsvar Marknadsföring och synlighet, dialog och näringslivsklimat. Tillgänglig: nyhetsbrev, webb, facebook Svarsperiod: 15 dec-2018 tom 10/1-2019 Antal svar: 76 st = 100 % NÄRINGSLIVSENHETEN Sammanfattning av enkätsvar Marknadsföring och synlighet, dialog och näringslivsklimat.

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Väsby Promotion

Verksamhetsplan 2014. Väsby Promotion Verksamhetsplan 2014 Väsby Promotion 1. Verksamheten Väsby Promotion är en fristående ideell förening som arbetar för att skapa bästa tänkbara förutsättningar för företagande och entreprenörskap i Väsby.

Läs mer

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE

TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE TECHTANK VERKSAMHETSPLAN 2018 TECHTANK.SE OM TECHTANK Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella

Läs mer

NÄRINGSLIVSPOLITISKT PROGRAM OCH HANDLINGSPLAN 2013-2014

NÄRINGSLIVSPOLITISKT PROGRAM OCH HANDLINGSPLAN 2013-2014 NÄRINGSLIVSPOLITISKT PROGRAM OCH HANDLINGSPLAN 2013-2014 Vision för Emmaboda kommun Emmaboda skall vara den öppna, företagsamma och miljömedvetna kommunen med god tillväxt som är attraktiv för näringsliv,

Läs mer

Hagforsstrategin den korta versionen

Hagforsstrategin den korta versionen Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun Hagforsstrategin 2017-2027 den korta versionen Vill du ta del av fullversionen av Hagforsstrategin? Den hittar du på hagforsstrategin.se och hagfors.se Mitt liv

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Näringslivspolitiskt program

Näringslivspolitiskt program Sida 1/5 Näringslivspolitiskt program 2016 2018 Sammanfattning Näringslivsprogrammet för Kungsbacka kommun ska fastställa en långsiktig strategi för kommunens insatser för att främja utveckling och tillväxt

Läs mer

Internationell strategi. för Gävle kommun

Internationell strategi. för Gävle kommun Internationell strategi för Gävle kommun Innehåll Inledning Sammanfattning... 4 Syfte med det internationella arbetet... 5 Internationell strategi För invånare, företag och Gävle kommunkoncern Foto: Mostprotos.com

Läs mer

Varför en jobbmässa i Jönköping?

Varför en jobbmässa i Jönköping? Varför en jobbmässa i Jönköping? Arbetsmarknaden behöver fler mötesplatser där arbetssökande och arbetsgivare möts. Det fysiska mötet har allt mer begränsats till digitala processer som minskar möjligheten

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Event in Skåne AB Verksamhetsplan 2015 Kontakt +46 (0) 40 675 30 01 event@skane.com eventinskane.com Besöksadress Dockplatsen 26 211 19 Malmö Sweden Postadress 205 25 Malmö Verksamhetsplan 1 Sweden Vision

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09

1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 1(8) Tillväxtstrategi 2015-01-09 2(8) Inledning Älvkarleby kommun ska hitta sin plats i en värld som präglas av snabb förändring. Vi behöver förstå hur förändringarna påverkar vår tillvaro och göra strategiska

Läs mer

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen

Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen STRÖMSTADS KOMMUN ÄRENDE Sida 4 (15) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-02-27 Kf Ks 13 Au 34 Dnr Ks/ 2013-0474 Ett enat Bohuslän - avsiktsförklaring kring besöksnäringen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet.

Borlänges evenemang ska vara nyskapande, lättillgängliga, trygga, mångkulturella och internationella av hög kvalitet. Bakgrund Evenemangsstrategin är Borlänge Kommuns verktyg för att enhetligt koordinera och hantera evenemangsfrågor i syfte att tillföra kommunens invånare positiva kultur- och idrottsupplevelser samt förstärka

Läs mer

Främja kvinnors företagande Värmlands län

Främja kvinnors företagande Värmlands län 1(5) Näringsliv Ingela Bönström Brusgård Främja kvinnors företagande 2007-2009 Värmlands län Förteckning över samtliga beviljade projekt under programperioden 2007-2008-2009 Beviljade projekt 2007 - Offentliga

Läs mer

Lokala företagsklimatet Skola, utbildning. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå

Lokala företagsklimatet Skola, utbildning. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Lokala företagsklimatet Skola, utbildning Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Det samhällsekonomiska kretsloppet Bra företagsklimat i kommunen Ökade förväntningar från medborgarna på välfärdstjänster Företag

Läs mer

Näringslivsträffar Umeå landsbygd 2015. Näringslivsträffar på Umeå landsbygd, juni 2015

Näringslivsträffar Umeå landsbygd 2015. Näringslivsträffar på Umeå landsbygd, juni 2015 Näringslivsträffar på Umeå landsbygd, juni 2015 Input från näringslivsträff hösten 2014: Hur kan Umeå kommun bidra till goda förutsättningar för företagande på Umeå landsbygd? Underlätta att driva företag

Läs mer

Lokala företagsklimatet Fastigheter. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå

Lokala företagsklimatet Fastigheter. Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Lokala företagsklimatet Fastigheter Medlemsföretaget Duroc Rail i Luleå Det samhällsekonomiska kretsloppet Bra företagsklimat i kommunen Ökade förväntningar från medborgarna på välfärdstjänster Företag

Läs mer