Val av protokolljusterare 1 Internkontroll och tillsyn av internkontroll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Val av protokolljusterare 1 Internkontroll och tillsyn av internkontroll"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(20) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2012, kl Föredragningslista Ärende Dnr Val av protokolljusterare 1 Internkontroll och tillsyn av internkontroll KS 12/132(5) Anders Naeslund kl Information till kommunstyrelsen 2012 KS 12/116(7) 3 Kommunstyrelsens internbudget KS 12/205(1) 4 Tilldelningsbeslut i upphandling av totalentreprenad enligt partneringmodell för om- och tillbyggnad av Sannerudsskolan KS 12/88(8) 5 Ansökan om bidrag till Kils sport- och jaktskytteförening KS 12/81 6 Utdelning av utmärkelsen Kilen, riktlinjer och KS 11/424 ansvarsfördelning 7 Lokalisering av kategoriboende KS 10/254 8 Svar på motion om att införa ett kundvalssystem i enlighet KS 11/62 med lagen om valfrihetssystem (LOV) 9 Ändring av förbundsordning för Fryksdalens KS 12/197 samordningsförbund 10 Attestreglemente för Kils kommun KS 12/ Ändring av taxan för kommunal hälso- och sjukvård KS 12/ Inrättande av gemensam kost- och servicenämnd KS 11/ Förslag om borgerlig vigselförrättare KS 12/ Försäljning av mark till Kils Golfklubb KS 11/ Ersättning till pensionärsorganisationernas representanter i KS 12/206(1) kommunala pensionärsrådet, KPR 16 Anmälan av delegeringsbeslut KS 12/5(15) 17 Meddelanden - information till kommunstyrelsen KS 12/7(10) 18 Kurs- och konferensinbjudningar KS 12/8(47) 19 Rapporter från deltagare i kurser och konferenser KS 12/9(9) Mikael Johansson Ordförande Cecilia Hurtig Sekreterare

2 1 Dnr KS 12/132(5) Internkontroll och tillsyn av internkontroll Anders Naeslund, KPMG, deltar vid kommunstyrelsens sammanträde och går igenom skillnaden mellan internkontroll och tillsyn av den interna kontrollen.

3 2 Dnr KS 12/116(7) Information till kommunstyrelsen 2012 Förvaltningen informerar om: 1. Hur vi arbetar med information och kommunikation inom Kils kommun 2. Projektet Tomma rum Kommunstyrelsen har tagit del av informationen.

4 3 Dnr KS 12/205(1) Kommunstyrelsens internbudget Ärendet redovisas vid sammanträdet.

5 4 Dnr KS 12/88(8) Tilldelningsbeslut i upphandling av totalentreprenad enligt partneringmodell för om- och tillbyggnad av Sannerudsskolan Kils kommun har avsatt 140 miljoner kronor för en om- och tillbyggnad av Sannerudsskolan. Samtliga delar inom Sannerudsskolan berörs på något sätt av ombyggnationen. Största ändringen blir vid huvudbyggnaden som är skola 7-9 för 500 elever med elevfokuserade arbetslag, arbetslagsarenor, specialarenor, pedagogiska uterum, lokaler för centraladministration, kök, restauranger, café, aula, bibliotek och stor entréyta. Den totala ombyggnads- och tillbyggnadsarean är ca m2. Sannerudsskolan kommer även att genomgå en förnyelse inom pedagogiken, vilket innebär att det är lärandet som sätts i fokus när lokalerna anpassas. Kommunstyrelsen godkände i februari 2012 förfrågningsunderlaget för upphandling av totalentreprenad enligt partneringmodell för om- och tillbyggnad av Sannerudsskolan med tillägg om lärlingsplatser och att miljöskadliga ämnen ska undvikas. Anbudstiden gick ut den 12 april. Utvärdering har skett och styrgruppen behandlar ärendet om tilldelningsbeslut den 2 maj. Kommunstyrelsens protokoll , 17

6 5 Dnr KS 12/81 Ansökan om bidrag till Kils sport- och jaktskytteförening Kils sport- och jaktskytteförening ansöker om ett investeringsbidrag på kronor för installation av el till sin anläggning. Den totala kostnaden för investeringen är kronor. För en fortsatt utveckling av sin verksamhet behöver man en fast elinstallation till sin anläggning. Verksamhetens olika skytteformer och rörliga mål kräver el. Idag försörjs anläggning av två elverk som drivs med diesel. Föreningen har idag 362 medlemmar varav 50 är aktiva ungdomar. Markägaren är positiv till en förlängning av arrendeavtalet som gäller t o m Man har på sikt utöver den ordinarie tävlingsverksamheten ambitionen att utveckla s k teambuilding för företag och organisationer. Man säljer idag paket till företag inom detta område. En fortsatt utveckling av föreningens verksamhet samt att kunna arrangera nationella och internationella tävlingar vid anläggningen kräver en fast elförsörjning. Events verksamhet i samarbete med andra företag kan ge positiva effekter för besöknäringen i kommunen. Det finns idag ingen annan lämplig plats för skytteverksamhet som gör att en anläggning kan etableras med tillgång till el för verksamheten. Ansökan om bidrag Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Kultur- och fritidsutskottets protokoll , 10 Kultur- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen beviljar kronor till Kils sport- och jaktskytteförening installation av el till föreningens anläggning. 2. Bidraget finansieras genom intäkter från försäljningen av mark till Kils Golfklubb. 3. Bidraget beviljas under förutsättning att ett långsiktigt arrendeavtal tas fram.

7 6 Dnr KS 11/424 Utdelning av utmärkelsen Kilen, riktlinjer och ansvarsfördelning Tillväxtutskottet har beslutat att förslag på kandidater till utmärkelsen Kilen ska tas fram och diskuteras och att en eventuell utdelning av utmärkelsen Kilen bör ske i samband med Kil hela veckan Förvaltningen har tagit fram ett förslag till rutin och ansvarsfördelning för utdelning av utmärkelsen. Tillväxtutskottets protokoll , 32 Förslag till rutin och ansvarsfördelning för utdelning av utmärkelsen Kilen Tillväxtutskottets protokoll , 4 Tillväxtutskottets protokoll , 11 Tillväxtutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen godkänner förslaget till rutin och ansvarsfördelning inför och vid utdelning av utmärkelsen Kilen.

8 7 Dnr KS 10/254 Lokalisering av kategoriboende Arbetsutskottet gav den 26 mars uppdrag till kommunledningsförvaltningen att utreda följande placeringar. Inga pengar ska läggas ned i denna utredning: - inom fastigheten Sannerud 1:268 Hyrman-tomten - på Gärdesgatan vid Hantverkshuset Mexitegelvillan - vid telestationen på Dalliden - på fastigheten Sannerud 1:221 på Sannerudsgatan Arbetsutskottet gör en rundtur vid mötet den 23 april för att titta på de olika föreslagna placeringarna. Arbetsutskottets protokoll , 36 Arbetsutskottets protokoll , 46 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att inleda en bygglovsprocess för att bygga ett kategoriboende på Sannerudsgatan, fastighet Sannerud 1:221.

9 8 Dnr KS 11/62 Svar på motion om att införa ett kundvalssystem i enlighet med lagen om valfrihetssystem (LOV) Ingbritt Johansson (M), Agneta Käld (KD) och Miriam Tolvanen (FP) har väckt en motion om att införa kundvalssystem enligt lagen om valfrihetssystem (LOV). Budgetberedningen har föreslagit att motionen ska anses vara behandlad genom utbildning i alternativa driftsformer, som kommer att genomföras Kommunledningsförvaltningen föreslår att kommunfullmäktige föreslås anse motionen om att införa kundvalssystem enligt LOV besvarad med hänvisning till att arbetet med ett införande av alternativa driftsformer har påbörjats genom utbildning samt att avsikten är att beslut om alternativ driftsform tas Motion Kommunfullmäktiges protokoll , 10 Socialnämndens protokoll , 57 Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Kommunstyrelsens protokoll , 158 Socialnämndens protokoll , 84 Arbetsutskottets protokoll , 106 Budgetberedningens protokoll Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 48 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen om att införa kundvalssystem enligt LOV anses besvarad med hänvisning till att arbetet med ett införande av alternativa driftsformer har påbörjats genom utbildning samt att avsikten är att beslut om alternativ driftsform tas

10 9 Dnr KS 12/197 Ändring av förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Styrelsen i Fryksdalens samordningsförbund föreslår att förbundsordningen ändras för att möjliggöra att förbundsmedlemmarna kommer överens om att utse en gemensam revisor för att granska förbundets räkenskaper och årsredovisning samt styrelsens förvaltning, i stället för som idag att varje medlem utser en egen revisor. Förslaget är att Landstinget i Värmland får i uppdrag att utse revisor. Kommunledningsförvaltningen föreslår att fullmäktige föreslås besluta att en gemensam revisor för Landstinget och kommunerna utses för Fryksdalens Samordningsförbund, att Landstinget i Värmland utser revisorn samt att godta ändring av 14 i förbundsordningen för Fryksdalens Samordningsförbund. Beslut från styrelsen i Fryksdalens samordningsförbund Skrivelse från Fryksdalens Samordningsförbund Nu gällande förbundsordning Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 49 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att en gemensam revisor för Landstinget i Värmland och Kils kommun utses för Fryksdalens Samordningsförbund 2. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Landstinget i Värmland utser revisor för uppdraget i Fryksdalens Samordningsförbund. 3. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godta ändring av 14 i förbundsordningen för Fryksdalens Samordningsförbund. 4. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att beslutet förutsätter att övriga medlemmar fattar likalydande beslut.

11 10 Dnr KS 12/176 Attestreglemente för Kils kommun Kommunledningsförvaltningen har tagit fram ett förslag till attestreglemente för Kils kommun. Syfte är att undvika avsiktliga eller oavsiktliga fel av ekonomiska transaktioner. Reglementet ska säkerställa att transaktioner som bokförs är korrekta med prestation, bokföringsunderlag, betalningsvillkor, kontering, finansiering och beslut. Alla ekonomiska transaktioner ska attesteras. Attestreglementet styr vilka regler och begränsningar som gäller och är en viktig del av den interna kontrollen av ekonomiska transaktioner. Förvaltningen föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna attestreglementet. Förslag attestreglemente för Kils kommun, Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 50 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta om och godkänna attestreglemente för Kils kommun.

12 11 Dnr KS 12/184 Ändring av taxan för kommunal hälso- och sjukvård Socialnämnden gav 29 september 2010 socialförvaltningen i uppdrag att arbeta fram förslag till förändringar av taxan avseende hemsjukvård. Fram till idag betalar man 100 kronor per besök och det finns ett tak om maxavgift på 600 kronor per månad. Socialnämndens förslag är att behålla 100 kronor i avgift per besök, men slopa taket om maxavgift på 600 kronor per månad. Hemsjukvårdstaxan ingår tillsammans med hemtjänst i maxtaxan där avgiftstaket är kronor per månad för Att ta bort avgiftstaket på 600 kronor skulle innebära ökade intäkter för socialnämnden på ungefär kronor per år. Kommunledningsförvaltningen föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till förändring i hälso- och sjukvårdstaxan, där avgiften förblir oförändrat, 100 kronor per besök, men att taket för maxavgift på 600 kronor/månad tas bort. Förändringen av taxan träder i kraft 1 juli Socialförvaltningens tjänsteskrivelse Sammanställning taxor/avgifter för kommunal hälso- och sjukvård Socialnämndens protokoll , 34 Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 51 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta om och godkänna förslaget till förändring i hälso- och sjukvårdstaxan, där avgiften förblir oförändrat, 100 kronor per besök, men att taket för maxavgift på 600 kronor/månad tas bort. Förändringen av taxan träder i kraft 1 juli 2012.

13 12 Dnr KS 11/256 Inrättande av gemensam kost- och servicenämnd Landstinget i Värmland har sedan 2005 samverkat med Karlstads kommun om produktion av kyld portionsförpackad mat. Samverkan sker genom ett interkommunalt avtal, där parterna har ett gemensamt ansvar för beställning, produktion och leverans av måltider. Landstingsstyrelsens arbetsutskott beslutade i juni 2009 att utreda förutsättningarna för att bilda en ny gemensam nämnd för kostverksamhet. Tjänstemannaförslaget är nu färdigt. Enligt förslaget ska en ny gemensam kost- och servicenämnd inrättas inom landstingets organisation från och med den 1 september Det är tre kommuner; Karlstads, Kils och Kristinehamns kommuner som tillsammans med landstinget kommer att bilda en gemensam kost- och servicenämnd. Inrättandet av en gemensam kostnämnd förutsätter att samtliga deltagande kommuner fattar likalydande beslut. Kommunstyrelsen beslutade i oktober 2011 att Kils kommun har intresse av att delta i en gemensam kostnämnd. Kommunledningsförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige besluta att från och med inrätta en gemensam nämnd, kost- och servicenämnden, för samverkan avseende måltidsverksamhet, att godkänna bilagda förslag till avtal om samverkan i gemensam kost- och servicenämnd respektive reglemente för kost- och servicenämnden, samt att utse en ledamot och en ersättare i nämnden för tiden Brev från Landstinget samt förslag på reglemente för kostnämnden i Värmland Brev från Landstinget Reviderat underlag om inrättandet av en gemensam kost- och servicenämnd Underlag från Landstinget, Landstingsfullmäktige Inrättande av gemensam kost- och servicenämnd Kommunledningsförvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 53 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar att från och med inrätta en gemensam nämnd, kost- och servicenämnden, för samverkan avseende måltidsverksamhet, att godkänna bilagda förslag till avtal om samverkan i gemensam kost- och servicenämnd respektive reglemente för kost- och servicenämnden, samt att utse en ledamot och en ersättare i nämnden för tiden

14 13 Dnr KS 12/201 Förslag om borgerlig vigselförrättare Följande personer i Kils kommun är för närvarande förordnade av länsstyrelsen att förrätta borgerlig vigsel: Mikael Johansson, Lisbeth Råman Ekengren, Monica Olofson, Ann-Kristine Johansson, Carin Gyllenhaal och Jan-Olov Ragnarsson. Arbetsutskottet har föreslagit att även Peter Krööse ska förordnas som borgerlig vigselförrättare. Arbetsutskottets protokoll , 55 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår att länsstyrelsen förordnar Peter Krööse som borgerlig vigselförrättare.

15 14 Dnr KS 11/178 Försäljning av mark till Kils Golfklubb Kommunfullmäktige beslutade i april 2011 att försäljning ska ske till Kils Golfklubb av ca 55 hektar av Kils kommuns fastigheter Dalen 1:3, Skärningsberg 1:3 och Stubberud 1:5 för ett pris av kronor/ha. Kommunfullmäktige beslutade också att kommunens ansvarsförbindelse till Kils Golfklubb om 6 miljoner kronor ska lösas i samband med försäljningen. Beslutet överklagades. Förvaltningsrätten i Karlstad avslog i dom den 6 oktober 2011 överklagandena. Denna dom överklagades och Kammarrätten i Göteborg beslutade den 15 mars 2012 att inte meddela prövningstillstånd, varför Förvaltningsrätten i Karlstads avgörande står fast. Kommunfullmäktiges protokoll , 60 Förvaltningsrättens dom Kammarrättens protokoll Arbetsutskottets protokoll , 56 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att verkställa beslutet och genomföra försäljningen av mark till Kils Golfklubb.

16 15 Dnr KS 12/206(1) Ersättning till pensionärsorganisationernas representanter i kommunala pensionärsrådet, KPR Enligt arbetsformerna för kommunala pensionärsrådet, antagna av fullmäktige i november 2011, utgår arvode och reseersättning till pensionärsorganisationernas representanter endast efter särskilt beslut enligt Bestämmelser om ersättningar till kommunala förtroendevalda i Kils kommun. Vid rådets möte den 7 februari 2012 bestämdes att rådets ordförande ska ta upp ersättningsfrågan i kommunstyrelsen. Arbetsformer för kommunala pensionärsrådet Bestämmelser om ersättningar till kommunala förtroendevalda i Kils kommun

17 16 Dnr KS 12/5(15) Anmälan av delegeringsbeslut Anmälan av delegeringsbeslut perioden enligt kommunledningsförvaltningens förteckning. Kommunledningsförvaltningens förteckning Kommunstyrelsen har tagit del av anmälan av delegeringsbeslut.

18 17 Dnr KS 12/7(10) Meddelanden - information till kommunstyrelsen Följande skrivelser, protokoll m.m. har inkommit: 1. Protokoll från arbetsutskottet Protokoll från kultur- och fritidsutskottet Protokoll från tillväxtutskottet Protokoll från Hantverkshuset i Kil AB Protokoll från överförmyndarnämnden i samverkan Medlemsundersökning för Brottsförebyggande Centrum i Värmland 7. Nyhetsbrev från SmåKom april 2012 Följande cirkulär från SKL har inkommit (mailas inte ut, finns på skl.se): 1. 12:13 SKL erbjuder startpaket för jämställdhetsintegrering 2. 12:14 Vårpropositionen för år :15 Budgetförutsättningar för åren :16 Feriejobb sommaren 2012 Kommunstyrelsen har tagit del av informationen.

19 18 Dnr KS 12/8(47) Kurs- och konferensinbjudningar Vid tidpunkten för kallelsen till kommunstyrelsens möte har inga kurs- och konferensinbjudningar som bedömts intressanta inkommit.

20 19 Dnr KS 12/9(9) Rapporter från deltagare i kurser och konferenser

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-05-24 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid KilArena, torsdag 24 maj 2012, kl. 19.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2012, kl. 14.00-18.20. Ingbritt Johansson (M), kl. 14.00-15.00, 17.55-18.00, 95, 108

Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2012, kl. 14.00-18.20. Ingbritt Johansson (M), kl. 14.00-15.00, 17.55-18.00, 95, 108 1(26) Plats och tid Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2012, kl. 14.00-18.20 ande Ledamöter Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson (M), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015

Sammanträdesdatum 2015-01-13. 2 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2015 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-13 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 13 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus

Sammanträdesdatum 2015-02-03. 3 Svar på motion om att lägga skyddsmaterial på parkeringen vid Fryksta stationshus KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-02-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 februari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum 2015-05-28. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-28 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 28 maj 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Mikael Johansson. Sekreterare

Mikael Johansson. Sekreterare Kommunstyrelsen 2012-03-13 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(32) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 13 mars 2012, kl. 14.00 Föredragningslista Ärende Dnr Val av protokolljusterare 1 Risk- och

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233

Sammanträdesdatum 2013-10-01. kl. 15.00. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Delårsbokslut per den 31 augusti KS 13/233 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-01 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 1 oktober 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-08-07. 3 Handlingsplan för kommunal vattenförvaltning KS 12/262

Sammanträdesdatum 2012-08-07. 3 Handlingsplan för kommunal vattenförvaltning KS 12/262 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-08-07 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 7 augusti 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR Val av protokolljusterare 1 Information till kommunstyrelsen

Läs mer

OBS kl. 14.00. Föredragningslista. Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011-10-11

OBS kl. 14.00. Föredragningslista. Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2011-10-11 Kommunstyrelsen 2011-10-11 Kallelse/underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 11 oktober 2011, OBS kl. 14.00 Föredragningslista Ärende Val av justeringsman 1 Besök av Kilsbostäder

Läs mer

2 KilsÅret - Systematiskt kvalitetsarbete; utvecklingsområden BUN 14/43. 3 Lokaler inför hösten 2014 BUN 14/68

2 KilsÅret - Systematiskt kvalitetsarbete; utvecklingsområden BUN 14/43. 3 Lokaler inför hösten 2014 BUN 14/68 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-18 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR Godkännande

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-05-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 30 maj 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val ar justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2014

Sammanträdesdatum Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens utskott 2014 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-05-06 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 6 maj 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE 1 Information till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-10-02. 3 Begäran från tekniska nämnden om omdisponering i tekniska nämndens investeringsbudget 2012 till gång- och cykelvägar

Sammanträdesdatum 2012-10-02. 3 Begäran från tekniska nämnden om omdisponering i tekniska nämndens investeringsbudget 2012 till gång- och cykelvägar KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-10-02 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 2 oktober 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR Val av protokolljusterare 1 Besök från Rädda barnen KS 12/324

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-10 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 10 juni 2015, kl. 15.00 OBS! Gemensamt möte med socialnämnden kl. 13.00-15.00

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-12-21 Kallelse/Underrsättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 21 december 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum OBS! Ändrad lokal till Kils Golfklubb NR ÄRENDE DNR. 2 Föregående mötesprotokoll TN 16/53

Sammanträdesdatum OBS! Ändrad lokal till Kils Golfklubb NR ÄRENDE DNR. 2 Föregående mötesprotokoll TN 16/53 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-09-22 PLATS OCH TID Kils Golfklubb, torsdag 22 september 2016, 15.00 OBS! Ändrad lokal till Kils Golfklubb FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Godkännande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Socialnämnden 2011-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 27 april 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38

Sammanträdesdatum Godkännande av dagordning SN 15/6. 2 Föregående protokoll SN 15/5. 3 Delegeringsbeslut SN 15/38 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-05-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 maj 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-26. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering. 6 Ny motion om särskilda boenden för äldre KS 15/428

Sammanträdesdatum 2015-11-26. 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering. 6 Ny motion om särskilda boenden för äldre KS 15/428 KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-26 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 26 november 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Socialnämnden 2011-11-30 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, tisdag 26 mars 2013, kl. 15.30 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Samling kl. 15.30 vid grindarna

Läs mer

6 Riktlinjer för intern kontroll KS 10/382

6 Riktlinjer för intern kontroll KS 10/382 Kungörelse Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2011-01-27 1(16) Plats och tid KilArena, torsdag 27 januari 2011, kl 19.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tid och plats för

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Socialnämnden 2012-04-25 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 25 april 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 Föregående

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00

Sammanträdesdatum 2014-02-20. Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-02-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, torsdag 20 februari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00

Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Socialnämnden 2012-02-29 Plats och tid Kommunkontoret Nedre Fryken, onsdag 29 februari 2012, kl 15.00 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Val av justerande 2

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 2 KARLSTADS KOMMUN Ärende 2 sid 8 (34) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-03-20 3 Gemensam förtroendevald revisor för Landstinget och kommunerna i Dnr KS-2012-130 Dpl 00 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-03. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6

Sammanträdesdatum 2015-11-03. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00

OBS! Extra sammanträde med socialnämnden den 2011-08-17 kl 10.00 Socialnämnden 2011-06-29 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 juni 2011, kl 15.00 Föredragningslista Ärende 1 Val av justerande 2 B-lista

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372

Sammanträdesdatum 2014-01-07. 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6. 2 Riktlinjer för investeringar KS 13/372 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-07 PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 7 januari 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 2 Riktlinjer

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 18 juni 2014, 13.00 16.20 ANDE LEDAMÖTER Anders Johansson (S), ordförande Stig Bjelvert (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Jessica Hildén (S)

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00. 4 Museum i Fagerås före detta bibliotek TN 13/246

Sammanträdesdatum 2013-12-19. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00. 4 Museum i Fagerås före detta bibliotek TN 13/246 TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Godkännande av dagordning 2 Föregående

Läs mer

Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande, 17-38 Hans Eriksson (M), 2:e vice ordförande Marie Bryske (C), 17-38

Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande, 17-38 Hans Eriksson (M), 2:e vice ordförande Marie Bryske (C), 17-38 1(33) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 7 februari 2012, kl. 15.00-17.35 ande Ledamöter Tjg ersättare Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande, 17-38 Hans Eriksson (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63

september 2014, Revisorernas årliga övergripande granskning år 2014 BUN 14/76 2 Delårsbokslut och prognos per BUN 14/63 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-09-24 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 24 FÖREDRAGNINGSLISTA september 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, ÄRENDE DNR. Val av justerare samt dag och tid för justering

Sammanträdesdatum Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, ÄRENDE DNR. Val av justerare samt dag och tid för justering TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-01-28 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 28 januari 2014, kl. 15.00 OBS! Veckodag! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-27. Val av justerare samt dag och tid för justering. 3 Information från tekniska förvaltningen

Sammanträdesdatum 2013-03-27. Val av justerare samt dag och tid för justering. 3 Information från tekniska förvaltningen TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, ONSDAG 27 mars 2013, kl. 15.00 Obs!! Datum FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-10-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 oktober 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S)

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SN dnr 11:4/700 2011:229 Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 17.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars Nilsson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-04-09. kl. 15.00. 2 Svar på revisionsrapport Årlig övergripande granskning 2012 av nämnder och styrelser

Sammanträdesdatum 2013-04-09. kl. 15.00. 2 Svar på revisionsrapport Årlig övergripande granskning 2012 av nämnder och styrelser KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-04-09 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 9 april 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2012-01-10

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 2012-01-10 Kommunstyrelsen 2012-01-10 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nedre Fryken, tisdag 10 januari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista Ärende Val av protokolljusterare 1 Projekt BiodriV

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45

Sammanträdesdatum 2012-12-19. Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00. 3 Delegationsbeslut SN 12/45 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2012-12-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 19 december 2012, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Föregående mötesprotokoll

Läs mer

Nedre Fryken, tisdag 11 oktober 2011, kl 14.00-18.30

Nedre Fryken, tisdag 11 oktober 2011, kl 14.00-18.30 1(21) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Nedre Fryken, tisdag 11 oktober 2011, kl 14.00-18.30 Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Anders Eriksson (M), 2:e vice ordförande 200-216 15.00-18.30

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, torsdag 14 juni 2018, , ajournering kl Se nästa sida

PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, torsdag 14 juni 2018, , ajournering kl Se nästa sida PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, torsdag 14 juni 2018, 18.00-18.55, ajournering kl. 18.35-18.45 BESLUTANDE Se nästa sida JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-06-15 PARAGRAFER 121-122 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23

Sammanträdesdatum 2013-03-20. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00. 4 Månadsuppföljning t o m februari SN 13/23 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 20 mars 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerande 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-20 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 20 november 2014, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av protokolljusterare och tid och plats för

Läs mer

februari 2011, kl 15.30 1 Budget 2011 BUN 10/25 2 Redovisning av inkomna klagomål / synpunkter under september - december 2010

februari 2011, kl 15.30 1 Budget 2011 BUN 10/25 2 Redovisning av inkomna klagomål / synpunkter under september - december 2010 Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-09 Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 februari 2011, kl 15.30 Föredragningslista - Val av justerande

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-19

Sammanträdesdatum 2013-12-19 PLATS OCH TID KilArena, Kil, torsdagen den 19 december 2013, kl. 18.00-19.15 ANDE LEDAMÖTER Rita Gunnarsson (S), ordf. Jan Fallström (M), 1:e v. ordf. Mikael Johansson (S) Anders Johansson (S) Åse-Britt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Presentation av verksamheterna bibliotek, fritid och kost. 2 Kommunstyrelsens årsredovisning 2014 KS 14/200

Sammanträdesdatum Presentation av verksamheterna bibliotek, fritid och kost. 2 Kommunstyrelsens årsredovisning 2014 KS 14/200 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-03-10 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 10 mars 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Presentation av

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09 Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 mars 2011, kl 15.30 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Bokslut

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 15 januari 2019, NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 15 januari 2019, NR ÄRENDE DNR KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2019-01-15 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 15 januari 2019, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 19 februari 2015, 15.00 18.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Anneli Örtlund (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Lärande och stöd 2012-03-21 61 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN

REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN Reglemente för nämnd för kostsamverkan Fastställd Kommunfullmäktige 2009-04-21 16 Reviderad - Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2009/100 101 Dokument Winess, KS Reglemente

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Förbundsordning Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn

Läs mer

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016

Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2017-03-23 Anders Marmon Rev/17012 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet under 2016 Rapport 24-16 Granskning av Kost- och servicenämndens verksamhet

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 25 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

Reglemente. modell plan policy. program regel. riktlinje rutin strategi taxa. för Kommunala pensionärsrådet ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy Reglemente för Kommunala pensionärsrådet program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: Ansvarig: Socialnämnd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-04-22 PLATS OCH TID KilArena, onsdag 22 april 2015, 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 167 KS 409/18 Nytt reglemente för valnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar

Läs mer

2 Internkontroll 2014; sjukfrånvaro samt arbetsskador/tillbud t.o.m. juni 2014

2 Internkontroll 2014; sjukfrånvaro samt arbetsskador/tillbud t.o.m. juni 2014 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 27 augusti 2014, 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 16/24. 2 Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 4: Bygglov och tillsyn

1 Information till nämnden MBN 16/24. 2 Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 4: Bygglov och tillsyn MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-03-22 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 22 mars 2016, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Samverkansnämnden. Datum: 2011-10-06 kl. 14:00. Plats: IT-avdelningens lokaler, Kils kommun

Samverkansnämnden. Datum: 2011-10-06 kl. 14:00. Plats: IT-avdelningens lokaler, Kils kommun Samverkansnämnden Datum: 2011-10-06 kl. 14:00 Plats: IT-avdelningens lokaler, Kils kommun Ärende Dnr Val av justeringsman 1. Delårsbokslut och prognos per den 31 augusti 2011 för SVN 11/18 samverkansnämnden

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 3 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 19/54

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 3 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 19/54 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2019-03-12 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 12 mars 2019, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av protokollsjusterare 3

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

KALLELSE Datum l Renhållningstaxa med tillämpningsanvisningar för 2019 och framåt

KALLELSE Datum l Renhållningstaxa med tillämpningsanvisningar för 2019 och framåt Kommunfullmäktige KALLELSE Datum 2018-11-29 1(1) SUNNE KOMMUN Sammanträde med kommunfullmäktige För kännedom till ersättare och övriga Tid: 10 december 2018, kl 19:00 Plats: Frykensalen, biblioteket Föredragningslista

Läs mer

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 BESLUTANDE PLATS OCH TID Nedre Fryken, tisdag 4 september 2012, kl. 15.00-15.40 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Hans Eriksson (M) Anders Johansson (S) Rita Gunnarsson (S) Maj-Britt Tibo

Läs mer

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130

november 2014, Budget 2015, plan BUN 14/58 2 Barnbokslut, utredning BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-19 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 19 FÖREDRAGNINGSLISTA november 2014, 13.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-08-19 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 26 augusti 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för

Läs mer