Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (13) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 december 2017 Plats och tid Stadshuset D240, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog (KD) 2:e vice ordförande Marcus Jacobson (M) Anders Nilsson-Sköld (S) Cecilia Nyström (MP) Lars Kallsäby (C) Inga Bröms (M) Bengt-Åke Nilsson (L) Christer Lenell (SD) Alan Ali (S) Lena Burström (S) Mikael Sandberg (S) Birgitta Olsson (C) Per Nilsson (KD) Rolf Falkland (M) Gert Åkerman (M) Sam Haddad (L) Mari Boman (SD)

2 (13) 1 Dnr AN Protokolljustering utser 1. Marcus Jacobson (M) eller 2. Bengt-Åke Nilsson (L) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Dnr AN Anmälan av extra ärenden 3 Dnr AN Fastställande av föredragningslista beslutar att ärende 1-18 är offentliga och behandlas på den öppna delen av sammanträdet. ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND max 15 minuter 4 Dnr AN Anmälan av handling tar del av postlistan ( ), inkomna domar samt övrig information och lägger dem till handlingarna. 5 Dnr AN Anmälan av delegationsbeslut tar del av beslut som fattats med stöd av nämndens delegationsordning och lägger dem till handlingarna. 1. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll 5 december Tjänstemannabeslut inom äldrenämndens ansvarområde 3. Tjänstemannabeslut i individärenden (SoL och bostadsanpassningsbidrag)

3 (13) 6 Dnr AN Månadsstatistik tar del av månadsstatistiken och lägger dem till handlingarna. 7 Dnr AN Månadsrapport tar del av månadsrapporten och lägger den till handlingarna. 8 Dnr AN 2017/ Fördelning av verksamhetsstöd 2018 för äldrenämndens föreningar beslutar att godkänna förvaltningens förslag till fördelning av verksamhetsstöd samt medlemsbidrag och projektstöd, till föreningar inom äldrenämndens uppdragsområde. Vidare föreslås att medel för fortsatt arbete gällande utredningen av föreningsstöd, tas från resterande kronor. s budget för föreningsstöd 2018 uppgår till kronor. Enligt förslag fördelas kronor i verksamhetsstöd inför 2018, till fyrtio föreningar. Vidare föreslås att tjugofyra föreningar erhåller medlemsbidrag till en totalsumma av kronor. Detta innebär en fördelning av verksamhetsstöd samt medlemsbidrag med totalt kronor. Kvarstår kronor, varav föreslås till potten för projekt och arrangemangsstöd för föreningarna att söka löpande under året. Slutligen föreslås att medel avsätts för fortsatt arbete gällande utredningen av föreningsstöd, kostnaden för detta tas från resterande kronor.

4 (13) 9 Dnr AN 2017/ Medlemsbidragsberättigad förening inom äldrenämndens verksamhetsområde - Senioruniversitetet i Västerås SUV godkänner Senioruniversitet som medlemsberättigad förening inom s uppdragsområde. Senioruniversitet erhåller sedan tidigare årligt verksamhetsstöd inom. Föreningen ansöker nu om att bli berättigad medlemsbidrag för förenings medlemmar. Medlemsbidrag utgår med 80 kronor per medlem till förening som erhåller detta stöd. 10 Dnr AN 2017/ Godkänd förening inom äldrenämndens verksamhetsområde - COOP Seniorerna Västerås beslutar att godkänna föreningen COOP Seniorerna som en godkänd förening inom äldrenämnden. Föreningen COOP Seniorerna ansöker om att bli godkänd som förening inom äldrenämnden. Föreningens verksamhet består bland annat av friskvård såsom boule samt arrangemang, studiebesök och kortspel. 11 Dnr AN 2017/ Uppsägning av avtal för dagverksamhet för personer med demenssjukdom vid Rösegården och Södergården beslutar att säga upp avtalet för dagverksamheterna för personer med demenssjukdom vid Rösegården och Södergården från och med den 1 april Västerås Stad har i dagsläget fyra olika dagverksamheter för personer med demenssjukdom. Dessa finns på Gryta korttidsenhet, Tre små hus, Södergården och Rösegården. Lokalerna på Rösegården och Södergården är dock små och inte ändamålsenliga. Bland annat så är möjligheterna att ta emot rullstolsburna personer mycket begränsad. Detsamma gäller möjligheterna att erbjuda vila

5 (13) under dagen. Under 2017 har Gryta korttidsenhet renoverats och byggts om. Arbetet förväntas vara klart den 1 april Gryta korttidsenhet kommer då ha lokaler för två dagverksamheter för personer med demenssjukdom. Lokalerna kommer att vara ändamålenliga och anpassade efter målgruppen med goda möjligheter att ta emot personer som är rullstolsburna eller har andra funktionsnedsättningar samt erbjuda möjlighet till vila under dagen. Lokalerna har kapacitet att även kunna ta emot de personer som vistas på Rösegården och Södergården. Rösegården och Södergården är upphandlade verksamheter. Staden har tecknat avtal gällande driften med Attendo. Avtalet för dagverksamheterna löper fram till och med 31 mars 2019 med möjlighet till ett års förlängning. Uppsägning ska ske minst ett år innan avtalet löper ut. Sociala nämndernas förvaltning föreslår att avtalen för dagverksamheterna på Rösegården och Södergården sägs upp och verksamheterna istället flyttar till Gryta korttidsenhet. 12 Dnr AN 2017/ Delegationsordning för äldrenämnden godkänner den reviderade delegationsordningen att gälla från och med Från årsskiftet övergår, enligt kommunfullmäktiges beslut om justering av reglementen, ansvaret som anställningsmyndighet (personalansvar) för sociala nämndernas förvaltning (SNF) från individ och familjenämnden (IFN) till äldrenämnden (ÄN). Detta med anledning av kommunstyrelsens beslut att dela på SNF. Individ- och familjeverksamheterna inom SNF överförs då till en ny individoch familjeförvaltning (IFF). s delegationsordning behöver då kompletteras med den del som rör personalfrågor. I förslaget till reviderad delegationsordning har de delar som rörde personal och tidigare fanns i individ- och familjenämndens delegationsordning i sin helhet överförts till förslag till äldrenämndens.

6 (13) 13 Dnr AN 2017/ Särskilda direktiv för utförarstyrelserna tar del av de särskilda direktiven för utförarstyrelserna Vård och omsorg och Stöd, fritid och entreprenad. Kommunfullmäktige fastställde på sitt oktobersammanträde beslut om reviderade särskilda direktiv för styrelserna för Västerås Vård och omsorg (VVO)samt styrelsen för Stöd, fritid och entreprenad (SFE). Direktiven reglerar ägarens (KS/Kfm) förväntningar på de kommunala utförarstyrelserna. De reviderade direktiven börjar gälla från och med januari Beställande nämnder ska ges information om direktiven innan de träder ikraft. beställer verksamhet av VVO och SFE, NF beställer verksamhet från VVO. IFN beställer verksamhet av SFE och fram till årsskiftet även av VVO då den verksamheten övergår till den nya individoch familjeförvaltningen. 14 Dnr AN 2017/ Uppföljning av seniordagen 2017 beslutar Att godkänna projektrapporten från Seniordagen 2017, samt Att arrangera Seniordagen 2018 en dag i oktober. arrangerade den 17 oktober Seniordagen 2017 för tjugonde gången. Seniordagen genomförs med ett folkhälsoperspektiv med föreläsningar och utställningar som fokuserar på att skapa livskvalitet för 55+ och årets tema blev "Jubileum." Resultat Konsult och service fick i början av året i uppdrag att tillsammans med sociala nämndernas förvaltning planera, marknadsföra, genomföra och följa upp Seniordagen Projektledare från Servicepartner Kommunikationscenter har hållit i arbetet och dessutom har tolv frivilliga deltagit i arbetet. Planeringsmöten med referensgrupp har genomförts under året där planering skett och arbetsuppgifter fördelats.

7 (13) Seniordagen 2017 besöktes av omkring 1200 personer. Totalt medverkade 38 utställare. Eftersom temat i år var Jubileum så medverkade föreläsare från Västerås och även den musikaliska underhållningen gjordes av västeråsare. Uppföljning av Seniordagen har genomförts med enkäter till besökarna som delades ut och samlades in under seniordagen. I är blev det 195 enkätsvar att jämföra med 55 stycken Dnr AN 2017/ Handlingsplan för våld i nära relationer godkänner rapporten. Handlingsplanen för kvinnofrid och mot våld i nära relationer utarbetades under 2016 och fastställdes av de tre sociala nämnderna i maj Planen är treårig och gäller till och med I delrapporten beskrivs arbetet i förhållande till fastställda inriktningsmål, övriga aktiviteter som bedrivits samt tankar kring fortsatt arbete. 16 Dnr AN 2017/ Boendeplan inom s verksamhetsområde beslutar godkänna sociala nämndernas förvaltning förslag till boendeplan inom äldreomsorgens verksamhetsområde godkände Boendeplan inom äldrenämndens verksamhetsområde Under 2015 och 2016 beslutade nämnden om en viss revidering av planen med fokus på samma tidsperiod. Boendeplanens syfte är att beskriva det samlade behovet av platser i särskilt boende utifrån demografi och andra faktorer som kan påverka behovet t.ex. reviderade riktlinjer för bistånd till både hemtjänst och särskilt boende. Denna boendeplan omfattar perioden Det beräknade demografiska behovet av nettotillskott av platser fram till 2021 är 132 platser. Behoven av 41 platser utifrån demografin för 2022 (perioden efter denna plan) beräknas tillgodoses med platser inom byggnationer som

8 (13) planeras i denna boendeplan. Det innebär att det sammanlagda behovet av platser enligt demografin uppgår till 173 platser för planperioden. Dessa ska tillgodoses med de redovisade projekten i boendeplanen. Planerade byggnationer av äldreboendeplatser fram till 2021 uppgår till ca 263 platser. Den planerade byggnationen är större än det beräknande behovet enligt demografin vilket bör ge ett utrymme för förändrade riktlinjer, för det nuvarande ökade trycket beroende på omvärldsfaktorer samt andra förändringar som kan beslutas i senare skede. 17 Dnr AN 2017/ Ombyggnation av hus C Karlslund beslutar godkänna teknik och fastighetsnämndens kostnadsförslag. beslutar att ge i uppdrag till fastighetsnämnden att teckna avtal med fastighetsägaren, Aroseken för ett genomförande av ombyggnationen. Bakgrund: Aroseken som är fastighetsägare till Karlslunds servicehus har efter önskemål från Sociala nämndernas förvaltning inkommit med en hyresoffert för en ombyggnation av hus C på Karlsund. Idag är hus C inrättat som ett servicehus med 50 lägenheter. Det finns inga gemensamhetsytor eller personalytor i detta hus idag. Ombyggnationen kommer innebära att hela huset anpassas för att kunna omvandlas till äldreboendeplatser. Gemensamhetsytor för de som bor här kommer iordningställas på varje våningsplan. Även teamexpeditioner planeras för varje våningsplan. I huset kommer ytor för personal att iordningställas som t ex personalrum och omklädning. Antalet lägenheter kommer efter omställningen uppgå till 42 stycken lägenheter för äldreboenden. Inriktningen är att ombyggnationen ska stå klar hösten I samband med detta kommer nuvarande gruppboende med 6 platser som idag är insprängt i hus D flyttas över till hus C. Om hus C anpassas enligt förslaget kommer en eventuell tillbyggnation av ett nytt äldreboende intill detta hus underlätta för verksamheten och boende under denna period, genom att det kommer finnas gemensamhetsytor och personalutrymmen inrättade i hus C. Fastighetskontoret har tillsammans med Sociala nämnderna förvaltning och utföraren Vård och omsorg granskat förslaget.

9 (13) Ombyggnationen kommer innebära en ökad hyreskostnad på ca XX kronor per år. kommer har sedan tidigare beslutat om en har sedan tidigare en boendeplan där planeringen utgår från demografin och ett uppskattat behov utifrån nuvarande åldersstruktur på våra boendeplatser. ser ett behov av ett tillskott av äldreboendeplatser under år Dnr AN 2017/ Avtalsuppföljning - hemtjänst och hemsjukvård, Framtidens omsorg beslutar; godkänna rapport om uppföljning av avtalet för Framtidens omsorg. att Framtidens omsorg inkommer med handlingsplan senast Framtidens omsorg har sedan varit verksamma inom Västerås stad för hemtjänst ingick de i ett nytt avtal med Västerås stad om drift av hemtjänst och hemsjukvård. Sociala nämndernas förvaltning har under oktober 2017 genomfört en avtalsuppfölning av Framidens omsorg för hemtjänst och hemsjukvård. Antalet hemtjänst kunder vid uppföljningstillfället: 25. Antalet hemsjukvårdspatienter vid uppföljningstillfället: 5 Vid uppföljningstillfället har samtal förts med ledning, legitimerad personal och omvårdnadspersonal. Förvaltningen har också tagit del av och granskat rutiner och processer för verksamheten. 18 områden har följts upp, varav åtta (8) bedöms vara godkända. Nio (9) områden bedöms godkända med förbättringsområde. Ett (1) område bedöms underkänt. Bedömningen som helhet är att Framtidens omsorg håller önskad omsorgs- och omvårdnadskvalitet, men att det inom området hälsooch sjukvård behöver systematiseras, integreras och teambaseras ytterligare. Enheten behöver också inrätta ett akutläkemedelsförråd. Medicinskt ansvarig sjuksköterska har gjort en granskning och bedömning avseende hälso- och sjukvårdens kvalitet och säkerhet. Medicinskt ansvariga sjuksköterskans bedömning är att efterföljsamheten på Västerås stads riktlinjer för hälso- och sjukvård är god. För området utförande av hälso- och sjukvård ska leverantören senast redovisa handlingsplan till sociala nämndernas förvaltning som gör en bedömning och redovisar till äldrenämnden vid sammanträdet

10 (13) HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL! 19 Dnr AN 2017/ Handlingsplan för Västerås parker godkänner yttrande och översänder det till Tekniska nämnden. För en hållbar stadsutveckling har utformningen av miljön stor betydelse. Det är således av stor vikt att det tillhandahålla lättillgängliga grönområden och parker för stadens invånare. Tillgänglighetsfrågorna är mycket viktiga att beakta, inte minst utifrån det ökande antalet äldre personer i Västerås. För äldre och personer med funktionsnedsättning är den fysiska tillgängligheten särskilt betydande för utevistelsen. För dessa målgrupper är det således än viktigare med den praktiska tillgängligheten i form av lutningar, bänkar och andra detaljer i utformningen. Förvaltningen anser att även trygghetsfrågorna borde få ett särskilt avsnitt i handlingsplanen då upplevelsen av trygghet har stor betydelse för användningen. 20 Dnr AN 2017/ Revisionsrapport 2017:1 - Granskning av korruptionsförebyggande arbete godkänner yttrandet och överlämnar det till kommunstyrelsen. EY har på uppdrag av stadens förtroendevalda revisorer genomfört en granskning av det korruptionsförebyggande arbetet i staden och de helägda bolagen. Syftet med granskningen har varit att bedöma om styrelser och nämnder har säkerställt en god intern kontroll för att motverka, upptäcka och förhindra mutbrott och därtill kopplade oegentligheter i verksamheten. Sammantaget bedömer EY att nämnder och bolagsstyrelser i stor utsträckning har säkerställt en god intern kontroll för att motverka oegentligheter. Väsentliga styrdokument och rutiner har tagits fram och anpassats efter respektive verksamhet, vilket bidrar till en god kontrollmiljö. Styrdokument och riktlinjer är i de flesta fall nyligen reviderade.

11 (13) Utifrån granskningens slutsatser, ger EY ett antal rekommendationer i det fortsatta arbetet till kommunstyrelsen, styrelsen i Västerås Stadshus AB och samtliga nämnder, styrelser och bolagsstyrelser. Rekommendation som är riktad till samtliga nämnder är att nämnden ska säkerställa att risken för korruption och andra oegentligheter beaktas i nämndens riskanalysarbete. Sociala nämndernas förvaltning anser att rekommendationerna är bra och tror att det kommer att leda till en ännu bättre internkontroll vad gäller mutbrott och till det kopplade oegentligheter i verksamheten 21 Dnr AN 2017/ Verksamhetsplan och detaljbudget 2018 för äldrenämnden godkänner verksamhetsplan Planerad verksamhet 2018 bedöms kunna inrymmas inom den föreslagna budgetramen på 1 486,0 mnkr. En översyn av ersättningsnivåerna inom hemtjänsten pågår. Kommunfullmäktige har beslutat att utöka äldrenämndens budgetram med 20 mnkr från 1 466,0 mnkr till 1 486,0 mnkr fr o m maj 2018 (30 mnkr på helårsbasis). Utökningen ska användas för att täcka kostnader som uppstår som en följd av pågående översyn av riktlinjer, regler, ersättningsnivåer m m inom hemtjänst- och hemsjukvårdsområdet. Förändringar och resursfördelningar ska göras utifrån perspektiven kund, ekonomi och staden som helhet. 22 Dnr AN 2017/ Beredningsärende - Riktlinjer för synpunkts- och klagomålshantering 23 Dnr AN Beredningsärende - Förslag om skyddat boende 24 Dnr AN 2017/ Beredningsärende - Inrätta trygghetplatser för personer med demenssjukdom vid Gryta korttidsenhet beslutar att från och med den 1 februari 2018 inrätta trygghetsplatser på Gryta korttidsenhet.

12 (13) beslutar att avskaffa korttidsplats för avlastning för personer med demenssjukdom. besluta att växelvård endast kan beviljas med omfattning 2 x 2 veckor (två veckor på växelvårdsplats, två veckor hemma). I december 2014 beslutade äldrenämnden att inrätta trygghetsplatser med somatisk inriktning. Trygghetsplats är en form av korttidsplats med syfte att avlasta anhöriga som vårdar i hemmet. Personer som blir beviljad trygghetsplats får ett rambeslut med totalt 84 dagar per år. Dagarna får sedan disponeras efter behov och bokas av den enskilde/dess anhöriga direkt hos korttidsenheten. Tanken med trygghetsplatserna var att skapa en mer flexibel form av avlastning. Konceptet med trygghetsplats infördes på försök vid Zethelius korttidsenhet. En utvärdering genomförd under hösten 2015 visade på ett gott resultat. För personer med demenssjukdom fanns sedan tidigare en trygghetsplats lokaliserad på Rösegården. Denna fick endast bokas i max tre dygn i sträck att jämföra med platserna på Zethelius som fick bokas sju dagar i sträck och 14 dagar i sträck en gång per år. Önskemål från anhöriga om att utöka antalet trygghetsplatser för personer med demenssjukdom och att platserna skulle ha samma regelverk som på Zethelius inkom till förvaltningen. Då Gryta korttidsenhet, som är stadens enskilt största korttidsenhet för personer med demenssjukdom, skulle renoveras och detta skulle innebära att antalet korttidsplatser för personer med demenssjukdom tillfälligt behövde stänga under perioder beslutade nämnden i januari 2016 att avvakta med att inrätta fler trygghetsplatser för personer med demenssjukdom tills dess att renoveringen var färdig. Från och med den 1 februari 2018 kommer samtliga enheter med korttidsplatser på Gryta korttidsenhet att vara färdigrenoverade. Förvaltningens förslag är därför att från med den 1 februari 2018 inrätta trygghetsplatser för personer med demenssjukdom vid Gryta korttidsenhet. En kartläggning över hur många platser som behöver tas i anspråk behöver genomföras. Samtliga av stadens trygghetsplatser ska ha samma regelverk. Dessa återfinns i riktlinjer för biståndsbedömning enligt socialtjänstlagen inom äldrenämndens verksamhetsområde I samband med att trygghetsplatserna införs föreslås även att korttidsplats för avlastning och växelvård 1 x 3 veckor (en vecka på växelvårdsplats, tre veckor hemma) tas bort. Behoven tillgodoses istället genom beslut på trygghetsplats. 25 Dnr AN 2017/ Beredningsärende - Riktlinjer för korttidsplats

13 (13) 26 Dnr AN Beredningsärende - Hemtjänst/hemsjukvård 27 Dnr AN Informationsärende - Hemtjänst/hemsjukvård 28 Dnr AN Informationsärende - Särskilda boenden 29 Dnr AN Kurser & Konferenser 30 Dnr AN Förvaltningsdialog 31 Dnr AN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-10-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-06-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-11-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 november 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 24 maj 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) 2016-11-22 Äldrenämnden Sammanträdesprotokoll 219-239 Sammanträdesdatum 22 november 2016 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-17:40 Tjänstgörande ledamöter Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 21 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 28 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 74-96

Sammanträdesprotokoll 74-96 1 (9) Sammanträdesprotokoll 74-96 Sammanträdesdatum 26 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:09 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 17 februari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 20 mars 2018 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-24

Sammanträdesprotokoll 1-24 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-24 Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 13:00-17:06 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (12) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 19 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A491, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ordförande Solveig Nilsson

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 27 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-12-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, kl.

Läs mer

Särskilda direktiv för utförarstyrelserna

Särskilda direktiv för utförarstyrelserna TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-17 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00626-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Maria Bly Epost: maria.bly@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Särskilda direktiv

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (14) Sammanträdesprotokoll 127-155 Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:10 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 1:e vice ordförande Elisabeth Wäneskog

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 26 september 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-09-27 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 4 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, kl. 16:00 2018-09-27 2 (7) 1 Dnr KS 1810721-

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Boendeplan inom äldrenämndens verksamhetsområde

Boendeplan inom äldrenämndens verksamhetsområde TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-10-27 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00398-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Duske Epost: helena.duske@vasteras.se Kopia till Äldrenämnden Boendeplan inom äldrenämndens

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-10-11 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Sammanträdesdatum 18 oktober 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2018-10-11 2 (11) 1 Dnr KS 1810261- Sammanträdets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (42) 2017-12-21 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 327-363 Sammanträdesdatum Torsdag 21 december 2017 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), kl 13:00- Tjänstgörande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Besparingsförslag budget Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att:

Besparingsförslag budget Förslag till beslut Äldrenämnden beslutar att: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-08 Dnr: 2015/209-ÄN-041 Jan Bäversten - snsjb02 E-post: jan.baversten@vasteras.se Kopia till Kommunstyrelsen Äldrenämnden Besparingsförslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2016-09-20 Styrelsen för Västerås stad Vård och Omsorg Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jonas Cronert Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2018-11-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Markus Lindgren Sammanträdesdatum 28 november 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Ledamöter Stora Konferensrummet, Strömstadsbostäder, 13:00 17:00

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I GULLSPÅNGS KOMMUN

HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I GULLSPÅNGS KOMMUN Senast gjord revidering: 12 10 15 Beslutet fattat av: Utförd av: Äldreomsorgsutskottet och IFO/LSS-utskottet Antagen av kommunfullmäktige 2013-01-28, 14 Eva Thimfors HANDLINGSPLAN FÖR NÄRSTÅENDESTÖD I

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 46-73

Sammanträdesprotokoll 46-73 1 (16) Sammanträdesprotokoll 46-73 Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00-17:07 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Solveig Nilsson (S) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-10-18 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 oktober 2016 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner

Kundval inom äldreboenden i Huddinge kommun, förslag till rutiner SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-04-28 Rev. 2014-05-26 AN-2014/263.730 1 (5) HANDLÄGGARE Lars Axelsson 08-535 312 27 lars.axelsson@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Kundval inom äldreboenden i

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-03-24 Ärendelista 39 Visioner och mål för Laholms kommun 40 Förändrad ansvarsfördelning avseende anordnande av boendeplatser för ensamkommande barn 41 Ansökan om statsbidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 mars 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 18 december 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN REGLEMENTE FÖR ÄLDRENÄMNDEN Utöver vad som stadgas i kommunallag och speciallagstiftning ska följande gälla för äldrenämnden. Ansvarsområde 1 Äldrenämnden ansvarar för service, omsorg och vård av äldre

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2017-09-19 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 27 september 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.30 Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga deltagare Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2019-04-10 1(2) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2019-04-10, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Personalavdelningens smtr, Stadshuset Vid förhinder att delta i sammanträdet ska

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-25 Dnr: 2014/773-IFN-012 Yvonne Pettersson - snsyp01 E-post: yvonne.pettersson@vasteras.se Kopia till Kommunrevisionen Kommunstyrelsen Individ-

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Plats och tid KS-salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset ,

Socialnämnden Sammanträdesdatum Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset , Plats och Sammanträdestid Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset, 09.00-12.45 Närvarande ledamöter Anna-Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif Andersson (S), 2e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum 17 december 2015 Plats och tid KF-salen, Stadshuset, 09:00 12:00 Julsmörgås serveras kl 12:00

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Skultuna kommundelsnämnd Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Mikael Sandberg Sammanträdesdatum 12 oktober 2016 Plats och tid Kommundelskontoret Skultuna, kl 16:30 Ledamöter

Läs mer

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl

Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl 1 (11) Plats och tid Beslutande Ekhamras äldreboende, Överum 4 juni 2014 kl. 08.30 12-00 Peter Johansson (M) Leif Aringstam (M) tjg.ers. Ronny Pettersson (S) tjg.ers. Marianne Båtman (M) Angelica Katsanidou

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 15 februari 2018 kl 13:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess

Kallelse och föredragningslista, utan sekretess KALLELSE 1 (8) 2019-03-13 Kallelse och föredragningslista, utan sekretess Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 21 mars 2019 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus

Omstrukturering inom Hornstulls servicehus SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE. SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Stadsdelsnämnden 2012-10-25 Omstrukturering

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS

Jessica Bergman, Socialchef Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Karin Vik, SAS 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 6 april kl. 14.00 15.00 Beslutande Övriga närvarande Birger Pettersson Wiik, Ordförande (S) Kerstin Andersson (KD) Maj-Britt Hedefur (KD) Margareta Nilsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09.00 12.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S)

SN dnr 11:4/ :229. Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) Lars Johansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SN dnr 11:4/700 2011:229 Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 17.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars Nilsson (S) ordförande

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

Information vård och omsorg

Information vård och omsorg Information vård och omsorg Uppdrag ge äldre och andra i behov av stöd, vård och omsorg, en god omvårdnad och hälso- och sjukvård. förebyggande verksamhet och stöd till anhöriga. varje människa ska få

Läs mer

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Vård- och äldreförvaltningen Borås Stad erbjuder många former av stöd till dig som är äldre

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Äldreomsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Äldreomsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(19) Tid Klockan 13:15-14:40 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande S Ulf Dahlberg, vice ordförande, tjänstgör som ordförande L Stina Isaksson, tjänstgör för Ulla-Maj

Läs mer

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering

Foto Maria Carlsson. Scandinav.se. Äldreomsorg i Borås Stad. Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Scandinav.se Foto Maria Carlsson Äldreomsorg i Borås Stad Förebyggande insatser, service, omsorg, hälso- och sjukvård samt rehabilitering Du som är äldre ska ha möjlighet att leva ett gott liv var dag.

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer