ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-11-27. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-11-06"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne Carlqvist Fors Börje Andersson Lotta Öhlund Peter Tillman Ewa Unevik Lennart Pettersson Anders Lycketeg Erik Storsveden Tomas Hagenfors Majlis Telemo Niklas Tiedermann Torbjörn Dybeck Lars-Åke Zettergren Emma Ode Solveig Eriksson Utses att justera Anders Lycketeg Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande Justerare Thomas Doxryd Anders Lycketeg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslagsuppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift Utdragsbestyrkande

2 KS 112 Dnr KS 145/2012 Förvärv av fastigheten Rörmokaren 1 (Transtensgatan 7) i Hallsberg 1. Kommundirektören får i uppdrag att föra förhandlingar om ett köp av fastigheten Rörmokaren 1 i Hallsberg upp till ett belopp om kr. 2. För kontraktsteckning gäller sedvanliga bestämmelser om firmateckning. 3. Förvärvet finansieras genom ianspråktagande av medel från anslaget för strategiska investeringar. Ärende Hallsbergs kommun arbetar på olika sätt med att utveckla området söder och öster om Konsum i Hallsberg. Kommunen har vid olika tillfällen köpt mark inom området vartefter tillfälle har givits. Kommunen har nu fått förfrågan om att förvärva fastigheten Rörmokaren. Arbetsutskottets beslut (KSAU ) 1. Kommundirektören får i uppdrag att föra förhandlingar om ett köp av fastigheten Rörmokaren 1 i Hallsberg upp till ett belopp om kr. 2. För kontraktsteckning gäller sedvanliga bestämmelser om firmateckning. 3. Förvärvet finansieras genom ianspråktagande av medel från anslaget för strategiska investeringar. I kommunstyrelsen yrkar Ewa Unevik bifall till förslaget.

3 KS 113 Dnr KS 92/2012 Budget för Hallsbergs kommun 2013 samt flerårsplaner för 2014 samt 2015, nu fråga om anställnings- och inköpsstopp 1. Kommunstyrelsen fastställer principer för förslag till beslut om budget för 2013 och fleråsplaner för 2014 och 2015 i enlighet med vad som framgår av bilaga. 2. Inköps- och anställningsstopp införs enligt vad som framgår av bilaga, samt det tillägg som ordföranden yrkar nedan 3. Ärendet förklaras vara omedelbart justerat. Ärende Arbetet med budget för 2013 och flerårsplaner för 2014 och 2015 är nu inne i sitt slutskede. Arbetsutskottet beslutade att ge kommundirektörens stab i uppdrag att ta fram ett förslag på anställnings- och inköpsstopp. Staben har därefter utarbetat ett sådant förslag, se bilaga. Förslaget har även MBL-förhandlats med de fackliga organisationerna. Arbetsutskottets beslut (KSAU ) Kommundirektörens stab fick i uppdrag att inför kommunstyrelsens sammanträde ta fram ett förslag på anställnings- och inköpsstopp. I kommunstyrelsen föredrar ekonomichefen det material som man inom budgetberedningen har arbetat fram. Mot bakgrund av ovanstående yrkar ordföranden att kommunstyrelsen ska fastställa principer för förslag till beslut om budget för 2013 och fleråsplaner för 2014 och 2015 i enlighet med vad som framgår av bilaga. Han yrkar även att inköpsstopp och anställningsstopp ska införas enligt förslag, men med tillägget i anställningsstoppet att nämndordföranden även ska kunna ge förvaltningschefen rätt att vidaredelegera rätten att fatta beslut om semesteroch andra korttidsvikariat som oundgängligen behövs för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett godtagbart sätt. Slutligen yrkar han att ärendet ska förklaras omedelbart justerat.

4 KS 114 Dnr KS 92/2012 Uppdrag med anledning av budget för Hallsbergs kommun 2013 och flerårsplaner för 2014 och 2015 Ärendet tas upp till behandling vid kommande sammanträde. Ärende I samband med beslut om budget och flerårsplaner finns det oftast skäl att fatta beslut om olika typer av utredningsuppdrag, som ska redovisas till i första hand kommunstyrelsen. Arbetsutskottets beslut (KSAU ) Arbetsutskottet beslutade att frågan skulle beslutas vid ett senare tillfälle. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden att frågan ska tas upp till beslut vid kommande sammanträde.

5 KS 115 Dnr KS 110/2012 Revisionsrapport om kvalitetsuppföljning och utveckling - IT Serviceavdelningens förslag till svar antas med det tillägget att kommunstyrelsen kommer att fatta beslut om IT-planen under första kvartalet Ärendet Revisorerna har i revisionsrapport Kvalitetsuppföljning och utveckling - IT presenterat en granskning som syftar till att besvara frågan om det inom ITområdet bedrivs ett ändamålsenligt kvalitetsarbete inom kommunstyrelsens ansvarsområde. Revisorerna framför kritik mot kommunstyrelsen eftersom arbetet inte sker på ett metodiskt sätt. Vidare anser man att det saknas mätbara mål, system för uppföljning samt metoder att analysera resultat som ska leda till att utveckla verksamhetens kvalitet. I bilaga finns förslag till svar från chefen för serviceavdelningen, under vilken IT-frågorna ligger. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta att serviceavdelningens förslag till svar antas med det tillägget att kommunstyrelsen kommer att fatta beslut om IT-planen under första kvartalet I kommunstyrelsen yrkar ordförande bifall till förslaget.

6 KS 116 Dnr KS 73/2012 Revisionsrapport om intern kontroll Ekonomiavdelningen förslag till svar antas. Ärendet Revisorerna har i revisionsrapport Granskning av intern kontroll presenterat en granskning som syftar till att översiktligt bedöma styrningen av den interna kontrollen. Revisorerna framför kritik mot kommunstyrelsen eftersom begärd information inte har lämnats till revisorerna. Man anser det också vara en brist att kommunstyrelsen inte följer upp och redovisar hur den interna kontrollen fungerar i de kommunägda bolagen. Ekonomiavdelningen har lämnat förslag till svar på rapporten, se bilaga tjänsteutlåtande 12/2012. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen ekonomiavdelningens förslag till svar antas. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

7 KS 117 Dnr KS 142/2012 Huvudöverenskommelse om lön och allmänna anställningsvillkor m m HÖK 12 med Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd 1. Hallsbergs kommun antar bestämmelserna enligt huvudöverenskommelse HÖK Hallsbergs kommun kommer att efter framställan från arbetstagarorganisationen teckna lokalt kollektivavtal LOK 12 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet. Ärende Sveriges Kommuner och Landsting företräder kommunerna i avtalsförhandlingar på arbetsrättens område. Förhandlingarna resulterar i överenskommelser, som för sin giltighet oftast måste fastställas av respektive kommun. Nu föreligger överenskommelse enligt vad som framgår av rubriken ovan. Kommunstyrelseförvaltningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med förslaget. Arbetsutskottets förslag (KSAU ) 1. Hallsbergs kommun antar bestämmelserna enligt huvudöverenskommelse HÖK Hallsbergs kommun kommer att efter framställan från arbetstagarorganisationen teckna lokalt kollektivavtal LOK 12 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

8 KS 118 Dnr KS 90/2012 Justering av investeringsbudget för Hallsbergs kommun 2012 Förslag till kommunfullmäktige Reviderad investeringsbudget för 2012 fastställs enligt bilaga. Ärende Mot bakgrund av det ekonomiska läget finns det skäl att se över investeringsbudgeten för Arbetsutskottets beslut (KSAU ) Ekonomiavdelningen får i uppdrag att mot bakgrund av diskussion i arbetsutskottet ta fram förslag på justerad investeringsbudget för Inför sammanträdet i kommunstyrelsen har ekonomiavdelningen skickat ut förslag i enlighet med det uppdrag man har fått. I kommunstyrelsen yrkar ordföranden bifall till förslaget.

9 KS 119 Meddelanden Rapporten lägges till handlingarna. Ärendet Meddelanden under perioden enligt separata listor Rapport från förvaltningarna Löpnr 1411/2012

10 KS 120 Rapport från samarbetsorgan Information i de frågor som anges nedan, läggs till handlingarna. Ärendet Representanter från kommunen deltar i en rad olika samarbetsorgan. Under denna rapportpunkt finns utrymme för ledamöterna och andra att rapportera från dessa. Ordföranden rapporterar från möte i regionstyrelsen. Ordföranden rapporterar från möte i Nerikes Brandkår. Ordföranden rapporterar från arbetet med Business Region Örebro. Ordföranden rapporterar från träff med Trafikverket angående väg och järnväg. Ewa unevik rapporterar från möte i Länstrafiken. Ewa Unevik rapporterar från styrelsemöte i Mälab. Siw Lunander rapporterar från studieresa till Nederländerna ang logistikfrågor. Anne Carlquist Fors rapporterar från arbetet i Leader Gränslandet. Magnus Andersson rapporterar från resan med regionförbundet för att studera regionfrågan i Västra Götaland, Halland och i Skåne.

11 KS 121 Dnr KS 148/2012 Delegation av rätten att besluta om utlämnande av allmänna handlingar i vissa fall Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden får rätt att besluta om utlämnande av allmänna handlingar även i de fall dessa har överlämnats till arkivmyndigheten Ärendet Kommunstyrelsen har ansvaret för kommunens centralarkiv. De olika nämnderna lämnar efter hand över äldre handlingar till centralarkivet för arkivering. Detta innebär bland annat att det efter överlämnandet är kommunstyrelsen och dess förvaltning som har ansvaret för att fatta beslut om utlämnande av dessa handlingar när sådana förfrågningar kommer in. Miljö-, bygg- och myndighetsnämnden har till centralarkivet överlämnat äldre handlingar. Man har emellertid behållit kopior av handlingarna. I formell mening är det alltså kommunstyrelsen som ska pröva frågan om utlämnande av dessa handlingar. I praktiken är det emellertid bättre om miljö-, bygg- och myndighetsnämndens egen personal, som ju är den som kommer i kontakt med allmänhet, näringsliv och organisationer i dessa ärenden, själv får rätten att lämna ut handlingar. I kommunstyrelsen yrkar bifall till förslaget.

12 KS 122 Dnr KS 144/2012 Avfallstaxa och indexreglering Förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige godkänner forslaget att indexhöjningen i avfallstaxan tas bort för 2013 och framåt tills erforderliga beslut om hur utveckling av avfallshanteringen i Hallsberg ska ske. 2. Kommunfullmäktige godkänner forslag till avfallstaxa 2013 med tillägget avseende tillfällig containerhyra för privatpersoner Avfallstaxan gäller från och med den 1 januari Ärendet Teknik- och plannämnden har lämnat förslag till beslut i enlighet med vad som framgår ovan. Man har gjort det mot följande bakgrund. Varje kommun beslutar om en kommunal renhållningsordning enligt miljöbalken 15 kap 11. Renhållningsordningen innehåller de föreskrifter om hantering av avfall som gäller for kommunen samt en avfallsplan. Avfallstaxan 2010 antogs av kommunfullmäktige med beslut om årlig uppräkning enligt renhållningsindex, R 77:2 med januari månad 2008 som basmånad. Indexhöjning for 2012 blev cirka 4 %. Då de ekonomiska förutsättningarna for avfallskollektivet har förändrats positivt de senaste åren finns det utrymme för att slopa indexhöjningen enligt tidigare ekonomiska redovisningar till teknik- och plannämnden (dnr TPN 2012/53). Arbetet med att ta fram en ny avfallsplan har påbörjats samtidigt som kommunen har fått ett uppdrag från sydnärkegruppen, beslut , att tillsammans med andra sydnärkekommuner utreda hur en framtida avfallsorganisation kan se ut for sydnärkekommunerna. En projektgrupp för denna utredning håller på att tillsättas. I kommunstyrelsen yrkar Inga-Britt Ritzman bifall till förslaget.

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg

Marianne Christiansen Eva Sundelin Beatrice Arvidson, Mona Braathen Peder Karlsson, Adina Lundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-10-16 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg kl 14.00 17.15 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Torbjörn Appelqvist Lotta Öhlund Ingegerd Svahn Karlsson Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista

ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ledamöter enligt närvarolista SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2011-03-28 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Hallsberg 44 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-10-04. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-10-04. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2012-10-02 Plats och tid Folkets Hus, Pålsboda, kl 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Roland Johansson Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-04-17 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-12.00, 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-02-12. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2013-02-06 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 10.00-12.20, 13.2-14.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 15:00-15:45 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren (S) Inga-Britt Ritzman

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ann-Catrin Nyberg Sekreterare Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 17 maj 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 08.30 Göran Fjellström/Frank

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2011-10--24 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 17.30-17.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Ulf Ström Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden

ANSLAG/BEVIS. Nina Lagemyr (m) Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Siw Lunander Socialförvaltningen Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (6) 2010-09-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.00-15.30 Ajournering kl 14.45-15.00 Beslutande Övriga deltagande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-08-27

Sammanträdesdatum 2007-08-27 1 (10) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 27 augusti 2007, kl 08.30-12.00 Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Björn Magnusson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg

Personal- och organisationsutskottet (8) Stiven Wiklund (s), ordförande. Berith Bergman Ingabritt Söderberg ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2003-08-25 1 (8) Plats och tid Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 augusti, 2003, kl 13.00-16.30.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Tid Plats 08:30-12:00 Utsikten, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Andreas Svahn (S) (ordförande) Torbjörn Appelqvist (M) Magnus Andersson (S) Siw Lunander

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-02-16 Sida 1(7) Plats och tid Kommunhuset 2011-02-16, kl 8.30 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Monica Hjälm Bengt-Åke

Läs mer

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Teknik- och planförvaltningens expedition. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-05-11 Sida 1(8) Plats och tid Kommunhuset 2011-04-20, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Bengt-Åke Andersson Ingegerd

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-06-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-06-05 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 09.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Christel Forsberg Andreas Svahn Anne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tid Plats 16:00-16:40 Hörnet, kommunhuset Hallsberg Beslutande ledamöter Magnus Andersson (S) (ordförande) Andreas Tranderyd (MP) Torbjörn Appelqvist (M) Siw Lunander (S) Conny Larsson (S) Veronica Wallgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24

ANSLAG/BEVIS. Jan-Åke Ahlin Lizanne Byström Inger Karlsson. Magnus Andersson Socialförvaltningen 2009-06-17. Socialnämnden 2009-06-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2009-06-11 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.30-16.00 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Lars Bohman (s) Magnus Andersson (s) Roland Johansson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Torbjörn Dybeck Hans Lindberg, 79-81 Beatrice Arvidson, 79-81 Mona Braathen, 79-81 Solveig Eriksson. Sekreterare Paragrafer 79-99

Torbjörn Dybeck Hans Lindberg, 79-81 Beatrice Arvidson, 79-81 Mona Braathen, 79-81 Solveig Eriksson. Sekreterare Paragrafer 79-99 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(30) 2012-09-05 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Thomas Doxryd Siw Lunander Magnus Andersson Gunnel Hedström Andreas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16

ANSLAG/BEVIS. Conny Larsson (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Jan-Åke Ahlin Inger Karlsson. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2010-12-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) 2010-12-08 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.15 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Östen Karlsson (c) Gunnel Hedström (s) Magnus Andersson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) 2013-10-08 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Siw Lunander Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström Thomas

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed.

Kommunstyrelseförvaltningen 5 mars 2013 kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 1-25. Magnus Fahlström och Helena Berghed. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(29) 2013-02-25 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.15 Beslutande 41 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(28) 2011-05-16 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.25 Beslutande 42 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Tommy Pihl

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Socialutskottet 2014-04-03 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 3 april 2014 kl 08.30-13.30 Beslutande Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 47-78 Niklas Tiedermann Ordförande Thomas Doxryd 47-77 Ewa Unevik 78

Sekreterare Paragrafer 47-78 Niklas Tiedermann Ordförande Thomas Doxryd 47-77 Ewa Unevik 78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(35) 2010-06-08 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 16.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Christel Forsberg Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-03-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2013-03-14. Kommunstyrelseförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(31) 2013-03-12 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30 10.55 Beslutande Övriga deltagande Andreas Svahn Siw Lunander Gunnel Hedström Inga-Britt Ritzman Magnus Fahlström Anne

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin

Håkan Andersson Agneta Jonsson, 25 Patrik Germer, 22. Inga-Lill Thim Socialförvaltningen 2010-03-24. Sekreterare Paragrafer 22-30 Jan-Åke Ahlin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2010-03-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Inga-Britt Ritzman (s) Siw Lunander (s) Kjell Rapp (s) Lars Bohman (s) Peter Tillman (v) Inga-Lill

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande

38 ledamöter enligt närvarolista. Helena Berghed och Roland Johansson. Sekreterare Paragrafer Niklas Tiedermann Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) 2010-05-10 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30 19.55 Beslutande 38 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-11-22, kl. 08:00-12:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 14-17

Sydnärkes IT-nämnd. Ej tjänstgörande ersättare Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 14-17 Sydnärkes IT-nämnd Tid Plats 11:00-11:30 Hörnet, Hallsbergs kommunhus ande ledamöter Per Eriksson (S) (Askersunds kommun) 14-17 Caroline Dieker (M) (Askersunds kommun) 13 ersätter Per Eriksson (S) Torbjörn

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid AdmE, Kunskapens hus, Skene, klockan 14.00-15.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren Övriga

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 november 2013, kl. 08.00-09.30 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18)

~Tingsryds. ~kommun. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesrum Mien, Torggatan 12, Tingsryd Måndagen 7 november 2016, kl. 13.00-15.15 1 (18) Beslutande Tomas Blomster (S), ordf Anna Johansson (C) Patrick Ståhlgren

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 14.00 16.00 Beslutande Ersättare Susanne Stenlund, s, ordförande Katarina Hansson, s Per Holm, kd Christina Johansson, s Calill Ohlson, m Solveig Samuelsson, s,

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson Kommunstyrelsens arbetsutskott 2001-08-07 1 (11) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 13.00 14.30 Beslutande Övriga deltagare Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Gunilla Eriksson, 88 Birgitta Harsbo Roger Lindgren, 88 Inger Karlsson Annika Bäckman, 88 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-10-18 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.35 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström(s), 93 Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.30 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00

Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö klockan 9.00-12.05 Sammanträdet ajournerades 9.40 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Marianne Kjellquist (S)

Läs mer

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 3 mars 2016

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 3 mars 2016 Sammanträdesprotokoll 2016-02-23 1 (9) Plats och tid Fagerstas kommunhus, klockan 13.15-13.40 Beslutande Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Övriga deltagande Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Lindholm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-04-17 Personalutskottet 2018-04-17 Pu 8 Revidering av riktlinjer för bruttolöneavdrag för privat sjukvård... 2 Pu 9 Löneöversyn 2018... 3 Pu 10 Överenskommelse om Traktamentsavtal TRAKT T... 4 Pu

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 101-110 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 101-110 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) 2010-10-07 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 13.00 15.30 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret Sydosts årsstämma

147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret Sydosts årsstämma 1(1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT 2019-05-20 144 Fastställande av dagordning 145 Kommunledningsförvaltningen informerar 146 Information om budget 2020 147 Tingsryds kommuns ombud till Energikontoret

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45. Förh.chef Per Sundelius Sekr Kersthin Berggren 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2010-05-27 kl 13:15 15:45 Beslutande: Bo Lager Ordf ( M ) Lennart Nilsson ( C ) Bengt Sävström ( S ) Esa Jääskeläinen ( M ) Eva Kullenberg ( FP ) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist.

Kommunstyrelseförvaltningen Sekreterare Paragrafer Inga-Britt Ritzman och Torbjörn Appelqvist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(27) 2013-09-23 Plats och tid Folket Hus Hallsberg, kl 18.30-19.20 Beslutande 39 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S)

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Torsö, 2 april 2019, kl. 15.00 15.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) Ordförande Erland Gustavsson (M), 1:e vice ordförande Suzanne Michaelsen

Läs mer

45 ledamöter enligt närvarolista. Lars-Gunnar Åström och Inga-Britt Ritzman. Sekreterare Paragrafer 97-109 Niklas Tiedermann Ordförande

45 ledamöter enligt närvarolista. Lars-Gunnar Åström och Inga-Britt Ritzman. Sekreterare Paragrafer 97-109 Niklas Tiedermann Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) 2010-11-15 Plats och tid Folkets Hus, Hallsberg, kl 18.30-20.00 Beslutande 45 ledamöter enligt närvarolista Övriga deltagande Niklas Tiedermann Utses att justera Justeringens

Läs mer

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun

Maria Haglund, Kumla kommun Gunnel Gustavsson, Laxå kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2010-05-26 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl. 13.30-16.10 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Magnus Andersson, Hallsbergs

Läs mer