VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2017"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2017

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för Alingsås Segelsällskap med organisationsnummer (RF.nr ), fortsatt Föreningen avger här med Verksamhetsberättelse för perioden den 1 januari till den 31 december STYRELSENS SAMMANSÄTTNING OCH MÖTEN Styrelsen har under året, från tillträde och fram till årsmötet, haft sammantaget 14 protokoll förda styrelsemöten (16/3, 21/3, 18/4, 16/5, 13/6, 16/8, 5/9, 3/10, 19/10, 1/11, 14/11, 12/12; 23/1, 6/2). Samtliga protokoll är tillgängliga för föreningens medlemmar på under rubriken För dig som medlem eller i klubblokalen i Alfhem. Styrelsen har under verksamhetsåret och fram till årsmötet den 24 mars 2018 bestått av: Ordförande Jaap Zwart Född 1965 Vald för år 2016 och 2017 Kassör Mikael Häggström Född 1947 Vald för 2017 Sekreterare Mathias Skoglund Född 1974 Vald för år 2016 och 2017 Ledamot Andreas Lindh Född 1977 Vald för år 2016 och 2017 Ledamot Håkan Lindh Född 1948 Vald för år 2017 Ledamot Susanna Adolfsson Född 1970 Vald för år 2017 Ledamot Patrik Antmarker Född 1968 Vald för år 2017 och 2018 REVISORER Revisorer för verksamhetsåret har varit: Gunnar Boija Ann-Kristin Gustavsson Kenneth Walker Suppleant VALBEREDNING Vid årsmötet den 14 mars 2017 valdes en valberedning för verksamhetsåret: Ann-Kristin Gustavsson* - sammankallande Gabrielle Zwart Ingemar Stig *Ann-Kristin Gustavsson har i mail till styrelsen per den 20 september avsagt sig alla uppdrag i Valberedningen samt som ansvarig för våra öar med omedelbar verkan.

3 MEDLEMMAR Föreningen har under verksamhetsåret haft sammantaget ca 265 medlemmar med enskilt medlemskap och 19 familjemedlemskap, vilket totalt motsvarar ca 300 medlemmar. Medelåldern i föreningen är 48år och 80% av medlemmarna är män. Ca 50 medlemmar är under 20 år. BÅTPLATSER Föreningen hade per oktober 2017 samtliga 125 båtplatser vid bryggorna uthyrda. Föreningen har idag en kölista om 10-talet individer som vill ha båtplats. REPRESENTATION Föreningen har genom medlem och Jolletränare Kristian Svanevik varit närvarande vid Västkustens Seglarförbunds Årsmöte den 25 november 2017 i Långedrag. Föreningen har vidare genom ovan nämnda medlem varit närvarande vid Seglarförbundets seglarträff i Stockholm den november Styrelsen medverkade vidare vid Stora Båtklubbsdagen i samband med Båtmässan i Göteborg i februari ARRENDE Ordförande har per den 20 december undertecknat ett arrendeavtal för området där klubbhuset och kranarna är belägna på 10 år. Kommunen har dock utformat avtalet på ett sådant sätt att vid en uppsägning av avtalet så ersätter kommunen inte föreningen för den egendom som innan avtalets tecknande fanns på platsen. Något arrende avtal har inte tecknats för resterande delar av det området som föreningen nyttjar. HAMNEN, KRANAR OCH BRYGGOR Under verksamhetsåret 2017 fram till hamnstängningen har Lars-Erik Andersson* varit hamnchef. Ansvariga för Föreningens kranar så som Sjösättningskran samt Mastkran har varit Morgan Arlbring samt Bertil Svensson. Hamnen öppnades med ett arbetsmöte 8 april. Hamnen stängdes vid ett arbetsmöte den 28 oktober. Mastkranen har under året genomgått en större undersökning för att kartlägga eventuella rostangrepp. Inga oroväckande skador kunde konstateras. Föreningen har under året blivit anmälda till Miljökontoret avseende den flytbrygga som sedan okänd tid tillbaka torrlagd på Norseskären. Anmälaren ansåg att flytbryggan skräpade ner och hade en negativ miljöpåverkan. Till följd av det höga vattenstående i Mjörn kunde bryggan dock frigöras från sin placering på land efter omfattande arbetsinsats den 5 januari och finns nu mer i Alfhem *Lars-Erik Andersson avled den 26 oktober ASS närvarande vid begravningen.

4 PR, WEBB OCH MEDIA Arbetet med PR och Webb har likt föregående år, till största del gjorts av styrelsen i avsaknad på en fungerande arbetsgrupp. Styrelsen har genom Susanna Adolfsson under året sänt ut några nyhetsbrev till föreningens medlemmar. JOLLE VERKSAMHETEN Ansvaret för Jolle verksamheten har hafts av Sekreterare Mathias Skoglund. Ledare för verksamheten har varit Leif Eriksson, Kristian Svanevik, Hanna Malmering, Sonny Oskarsson, Rickard Bern, Anique Zwart, Thomas Nizén och Karin Samuelsson. Träning har bedrivits i två grupper på söndagar samt kappseglingsträning på onsdagar. Totalt har 32 juniorer deltagit i träningen. SEGLARSKOLAN & SOMMARTRÄNING Föreningen har vecka 26 och 27 genomfört seglarskola för nybörjare. Totalt deltog 19 juniorer i aktiviteten. Föreningen har vidare genomfört sommarträning för juniorer i våra träningsgrupper under vecka 33. Totalt deltog 8 juniorer. TRÄNINGSLÄGER Som brukligt har Jolle organisationen haft träningsläger på Pellholmen. Lägret genomfördes den augusti och totalt deltog 22 juniorer och 7 ledare. BYGGNATION AV KLUBBHUS Den 10 november lyftes föreningens nya klubbhus på plats i Alfhem. För närvarande pågår arbetet med att i iordningställa byggnaden invändigt efter föreningens behov. Förhoppningen är att byggnaden skall stå klar att nyttja i mars/april. Därefter kommer det krävas en del arbete med att får hamnplan i ordning och göra området trivsamt. Ett antal medlemmar har lagt ett stort engagemang i arbetet på ett hedervärt sätt och speciellt bör omnämnas nedanstående medlemmar som på olika sätt ansvarat för olika delar i byggnationen. Peder Melin - Projektledare Andreas Lindh - Projektledare Emil Ödestad - Mark Entreprenad Sammy Dorch - VVS Per Runestam - El Thomas Ericsson - Bygg

5 KAPPSEGLING Tävlingsgruppen har under året bestått av Peter Lindholm, Andreas Lindh och Gustav Schildt. KÖLBÅTSCUPEN Tävlingsgruppen har under året kämpat med att få föreningens kölbåtsägare att kappsegla i Kölbåtscupen (KBC), men intresset har varit svalt. Startande båtar har funnit den 11 juni (2 startande), 27 augusti (2 startande) samt 17 september (3 startande). I resultatet för KBC inkluderades resultatet för Alabamaregattan den 19 augusti och Långköret 9 september. Segrare i KBC är Johan Adolfsson med besättning i sin Bull ALABAMAREGATTAN Den klassiska Alabamaregattan genomfördes lördagen den 19 augusti 2017 under tilltagande vind som kulminerade i ett åskoväder när båtarna samlats på Pellholmen för grillning. Totalt kom 16 båtar till start varav 12 tog sig i mål. Vinnare blev Martin Carlsson med besättning i sin A22:a. LÅNGKÖRET Långköret 2017 arrangerades av Alingsås Segelsällskap lördagen den 9 september. Under lätta vindförhållande kom enbart en båt i mål. Vinnare blev Johan & Susanna Adolfsson med sin Bull KLUBBMÄSTERSKAPET Lördagen den 30 september 2017 genomfördes Föreningen Klubbmästerskap för Kölbåtar. Förhållandena var varierande och två starter genomfördes på en bana utanför Alfhem/Lövekulle. Klubbmästare i kölbåt 2017 blev Gustav Schildt. Andra platsen gick till Ingemar Stig och team NF. Därefter team Bull (Johan & Susanna Adolfsson) på tredje och på fjärde plats Mikael Lindh och Joakim Sivik i C55. MJÖRNS HÖSTREGATTA Lördagen den 23 september 2017 genomförde Föreningen för tredje året Mjörns Höstregatta. Mjörns Höstregatta är en tävling för jollar i olika klasser och ingår i Autumn Leaf Inshore Cup ALIC, som består av totalt tre tävlingar som genomförs av Lerums Segelsällskap, Rådasjöns Segelsällskap och Alingsås Segelsällskap. Mjörns Höstregatta hade totalt 37 jollar till start, vilket var en besvikelse då vi året innan hade 58 startande. En bidragande orsak till det låga antalet deltagare tros ha varit en aktivitet i lagsegling som samma dag arrangerades. Tävlingen räknades även som Klubbmästerskap för föreningens Jolleseglare. Klubbmästare i OK-Jolle blev Michael Lindh och i Optimist blev det Evelina Van der Putten. Några startande i E-jolle fanns ej.

6 PELLHOLMEN Pellholmen har under året fått en ny trappa som underlättar att förflytta sig från bryggan till klubbhuset. Ett bra initiativ styrelsens Håkan Lindh och Peter Gingfelt. Bryggan på Pellholmen har ej flyttats för vinterförvaring till ån. MEDLEMSREGISTER, BÅTPLATS OCH NYCKLAR Föreningens medlemsregister återfinns fortsatt i två system. Dels Båtunionens Administrativa system BAS samt Riksidrottsförbundet/Svenska Segelförbundets system Idrott Online. Fakturering av medlemsavgifter, hantering av båtplatser sam nycklar hanteras inom ramen för BAS systemet. Ansvarig för hantering av båtplatser, nycklar samt medlemsregister har under verksamhetsåret varit Per-Olof Mannestedt. FÖRENINGENS BÅTAR MOTORBÅTAR Föreningen har under verksamhetsåret övertagit en mindre eka som försett med en ny motor. Under november utsattes föreningen för en stöld där två utombordare stals, trots att dessa var försedda med godkända lås. Ytterligare en motor skadades, men lämnades kvar av förövarna. Uppskattningsvis kommer föreningens kostnad för självrisk uppgå till ca kr. KÖLBÅTAR Föreningen har tre kölbåtar och dessa är Viggen, Vegan och J11.

7 FÖRENINGENS EKONOMI RESULTATRAPPORT Av verksamhetsberättelse framgår att 2017, likt föregående år varit mycket aktivt. Årets stora händelse är planering och etablering av föreningens nya klubbhus som väntas stå klart i april Intäkterna för föreningen uppgår till kr ( kr) och budgeterade kr. Framförallt har intäkterna minskat i jämförelse mot föregående år till följd av att föreningen stod värd för SM i OK-jolle Intäkter från seglarskolan samt sponsorintäkter ökar något mot föregående år. Medlemsavgifterna har under verksamhetsåret ökat till kr ( kr). Båt och bryggavgifter har minskat något till kr ( kr). I övrigt har föreningen sålt en av våra två 2-kronor och denna har inbringat kr. Föreningens kostnader uppgår till kr ( kr) och budgeten var kr. Kostnaderna har varit läger än budgeterat och minskar mot föregående år, vilket främst beror på kostnader från SM för OK-Jolle. Noteras bör att föreningen under året ej haft några arrendekostnader till följd av att avtal med kommunen ej kunnat träffats. Detta innebär att föreningen haft ca kr minder i kostnader avseende detta. Föreningen drabbades under sen hösten av en stöld av två båtmotorer, vilket gör att kostnaderna för reparation och underhåll av båtar och motorer blir relativt hög för verksamhetsåret. Årets resultat blir kr (56.000kr) mot budgeterade kr. BALANSRAPPORT Balansrapporten visar att Sällskapets inventarievärde ökat och detta främst beroende på investeringen i ett nytt klubbhus som upptagit till en kostnad om kr. Avskrivningar på föreningens inventarier görs enligt plan. Byggnationen av nytt klubbhus har hittills gjort utan att lyfta banklån, vilket gör att föreningen kassa minskar och uppgår vid årsskiftet till kr ( kr).

8 ÅRSREDOVISNING

9

10

11

12 REVISIONSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅRSREDOVISNING JANUARI TILL DECEMBER 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för Alingsås Segelsällskap med organisationsnummer 864000-0306 (RF.nr 13411-32), fortsatt Föreningen avger

Läs mer

Handlingar till årsmöte

Handlingar till årsmöte Årsmöte 16 mars 2019 Sidan 2 av 29 Handlingar till årsmöte Index: Sidan 3 Kallelse och Agenda Sidan 5 Verksamhetsberättelse Sidan 13 Resultat- och Balansrapport Sidan 18 Revisionsberättelse Sidan 19 Förslag

Läs mer

BILAGA B Årsmöte 16 mars 2019

BILAGA B Årsmöte 16 mars 2019 BILAGA B Årsmöte 16 mars 2019 Sidan 2 av 29 Handlingar till årsmöte Index: Sidan 3 Kallelse och Agenda Sidan 5 Verksamhetsberättelse Sidan 13 Resultat- och Balansrapport Sidan 18 Revisionsberättelse Sidan

Läs mer

Version ÅRSMÖTE

Version ÅRSMÖTE Version 2018-03-07 ÅRSMÖTE 24 mars 2018 Årsmöte ASS 2018-03-24 2 av 35 Index: Sidan 3 Sidan 5 Sidan 12 Sidan 16 Sidan 17 Sidan 22 Sidan 30 Kallelse och Agenda Verksamhetsberättelse Resultat- och Balansrapport

Läs mer

Röstlängd årsmöte 2018 Alingsås Segelsällskap

Röstlängd årsmöte 2018 Alingsås Segelsällskap I 7- 't (,J. 16 < c0 Röstlängd årsmöte 2018 Alingsås Segelsällskap MedlemsNr Förnamn Efternamn Bet Betalat medlemsavgift sig1 Närvarande sign Anmärkning 4 Ingvar Abrahamsson ok K 7A 9 Johan Adolfsson ok

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-09 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2014 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 7 Skoghalls Båtsällskap SBS 041124 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 24 november 2004, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Årsberättelse MSK 2018

Årsberättelse MSK 2018 Årsberättelse MSK 2018 Styrelsens sammansättning och arbete Styrelsen för Mönsterås Segelklubb avger följande årsberättelse som är klubbens 89:e verksamhetsår. Styrelsen har under året haft följande sammansättning:

Läs mer

Verksamhetsberättelse Björkviks Båtklubb 2011

Verksamhetsberättelse Björkviks Båtklubb 2011 Verksamhetsberättelse Björkviks Båtklubb 2011 Styrelse: Ordförande Hans Dertell (2012) Vice ordf./sekr. Håkan Nilsson (2013) Hamnkapten Kent Söderqvist (2012) Medlemsansvarig Bengt Hallén (2012) Kassör

Läs mer

Plats: Staffanssalen, Söndrums församlingshem, Art; Medlemsmöte

Plats: Staffanssalen, Söndrums församlingshem, Art; Medlemsmöte Grötviks Segelsällskap PROTOKOLL 1(3) Datum Protokollsnr 2011-04-02 årsmöte Medlemsmöte Tid 2011-04-02 Plats Distribueras till Plats: Staffanssalen, Söndrums församlingshem, Art; Medlemsmöte Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016

Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016 Verksamhetsberättelse för Björkviks Båtklubb 2016 Styrelse: Hans Dertell, ordförande Helena Trotzig, sekreterare Kent Söderqvist, hamnkapten och kassör Alf Segergren, hamnfogde Lennart Nilsson Sönne, medlemsansvarig

Läs mer

i Skärgårdsstads segelsällskap

i Skärgårdsstads segelsällskap 1 / 08 i Skärgårdsstads segelsällskap Datum: Lördag 16 mars 2008 Tid: ca 11.00 (hålls omedelbart efter hamnsamfällighetens årsmöte) Plats: Skärgårdsstadsskolan Dagordning Mötets öppnande Val av mötets

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1 (8)

Årsmöte VMK sida 1 (8) Årsmöte VMK 2019-02-16 sida 1 (8) 2019 Dagordning årsmöte VMK 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Information om årsmötet har funnits på hemsidan sedan januari 2019 och via utskick i november 2018. 2.

Läs mer

Visionsarbetet kommer att fortgå även under 2015, där vi också lyssnar in de mål och strategier som SSF sätter för svensk segling.

Visionsarbetet kommer att fortgå även under 2015, där vi också lyssnar in de mål och strategier som SSF sätter för svensk segling. Sid 1(6) SS KAPARENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsemöten Styrelsen för SS Kaparen har under verksamhetsåret genomfört 11 protokollförda styrelsemöten inklusive ett konstituerande styrelsemöte. Nytt

Läs mer

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap

Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Protokoll Årsmöte för Karlskoga Segelsällskap Plats: Karlskoga, Näset Datum: 25/11 2012 Närvarande: Tomislav Molnstrand, Markku Kivistö, Bengt-Åke Andersson, Michael Johansson, Göran Edlund, Per Nilsson,

Läs mer

Närvarande: B Svensson, S-Å Wallin, R Claesson, I Larsson, P Samuelsson, T Olsson, T Johansson, L Gardell, A Gardell, K Svensson, A Neijbert

Närvarande: B Svensson, S-Å Wallin, R Claesson, I Larsson, P Samuelsson, T Olsson, T Johansson, L Gardell, A Gardell, K Svensson, A Neijbert Årsmöte i Saxemara båtklubb 2017 Datum: 2017-05-03 Tid: Kl. 18.00 Plats: Klubbstuga Närvarande: B Svensson, S-Å Wallin, R Claesson, I Larsson, P Samuelsson, T Olsson, T Johansson, L Gardell, A Gardell,

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*.

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Styrelsen Styrelsen har under året bestått av: Jenny

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2014 ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2015-03-03 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 206 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift.

Läs mer

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30

Org nr 894700-4944. Årsredovisning. för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30 Byske Skidklubb 1(6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2002-10-01-2003-09-30.

Läs mer

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat

ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat ESS Jolle Edsvikens Seglarskola Jolle Senast uppdaterat 2017-02-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR EDSVIKENS SEGLARSKOLA JOLLE (ESS Jolle) 2016 1 Medlemmar Vid årets slut hade föreningen 237 registrerade medlemmar.

Läs mer

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän.

Hans Larsson och Bengt Johansson valdes till justeringsmän. Protokoll vid Lungviks Hamnförenings årsmöte Onsdagen den 11 mars 2015 Ungdomshemmet Örnsköldsvik 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf Lindgren öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort information genomfördes

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 18 januari 2015 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Klubbhuset, Segelsällskapet Gäddviken i Nacka Ring: Lars Gradén 0705-454694 eller

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR OXELÖSUNDS SEGELSÄLLSKAP Inledning Denna verksamhetsplan är ett komplement till OXSS stadgar och anger riktlinjer för klubben och de olika sektionernas verksamhet. Avsikten med

Läs mer

Utveda Båtsällskap Vätö 2017 Verksamhetsberättelse

Utveda Båtsällskap Vätö 2017 Verksamhetsberättelse Utveda Båtsällskap Vätö 2017 Verksamhetsberättelse Dagordning vid båtsällskapets 38:e ÅRSMÖTE den 22 april 2018 1. Mötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande. 3. Godkännande av

Läs mer

Årsredovisning. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret

Årsredovisning. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret Årsredovisning för Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Räkenskapsåret 2018 Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Sida 1 av 8 Styrelsen för Margretelunds Båtsällskap, med säte i Bromma, får härmed avge

Läs mer

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap

Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Styrelsemöte Torshälla Segelsällskap Datum: Onsdagen den 26 augusti 2015, klockan 18:30 19:30 Plats: Ordförande: Sekreterare: Justerare: Beslutande: Mälbybasen, Torshälla Per Tillman Malai Bierfeldt Niklas

Läs mer

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R

S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R roderbladet S Ö R Å K E R S B Å T S Ä L L S K A P N R 2 2 0 1 6 Foto och text Ronny Svensson om inget annat anges Sida 1 Ordföranden har ordet Hej alla SBS medlemmar nu har både Isen och Mörkret lagt sig

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Utveda Båtsällskap Vätö 2016 Verksamhetsberättelse

Utveda Båtsällskap Vätö 2016 Verksamhetsberättelse Utveda Båtsällskap Vätö 2016 Verksamhetsberättelse Dagordning vid båtsällskapets 37:e ÅRSMÖTE den 23 april 2017 1. Mötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande. 3. Godkännande av

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret BYSKE SKIDKLUBB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30 Byske Skidklubb 1 (6) Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2001-10-01-2002-09-30.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll från styrelsemöte Sida 1 av Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte 2017-12-04 Sida 1 av 9 1. Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Andreas Hugosson, Mikael

Läs mer

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret Verksamhets- och förvaltningsberättelse för Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Räkenskapsåret 2018 Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Sida 1 av 8 Styrelsen för Margretelunds Båtsällskap, med säte

Läs mer

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag.

Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag. Protokoll fört vid SS Frams årsmöte 2014-11-20, SSRS Lokal i Långedrag. 1. Årsmötets öppnande. Lennart Börjesson öppnade mötet som hyste 50 stycken medlemmar 2. Parentationer. Hölls för P O Boström 3.

Läs mer

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg

Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg. Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl Plats: Fridaskolan Vänersborg CURLINGRLUBBEN Protokoll vid årsmöte 2018 Curlingklubben Vänersborg Tid: Torsdagen den 26 april 2018, kl. 19.00 Plats: Fridaskolan Vänersborg Närvarande: Enligt bifogad närvarolista 1. Mötet öppnas Jan

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Protokoll fört vid Östertälje Båtklubbs ordinarie årsmöte den 25 januari 2015 kl. 18.00 i Strand Hotell

Protokoll fört vid Östertälje Båtklubbs ordinarie årsmöte den 25 januari 2015 kl. 18.00 i Strand Hotell 1 Årsmötets öppnande. Ingvar Bingman öppnade årsmötet med att hälsa samtliga välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande. Årsmötet var behörigen utlyst. 3 Fastställande av dagordningen. Dagordningen godkändes.

Läs mer

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret

Verksamhets- och förvaltningsberättelse. för. Margretelunds Båtsällskap. Räkenskapsåret Verksamhets- och förvaltningsberättelse för Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Räkenskapsåret 2017 Margretelunds Båtsällskap 802465-4025 Sida 1 av 8 Styrelsen för Margretelunds Båtsällskap, med säte

Läs mer

torsdagen den 15 mars kl. 18:30

torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Medlemsblad och inbjudan till årsmötet 2018 Medlemmar i föreningen Jaktskyttarna Trollhättan kallas härmed till ordinarie årsmöte torsdagen den 15 mars kl. 18:30 Mötet hålls i klubblokalen på Hultet. Mötesförhandlingar

Läs mer

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019

ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING. Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 ROSLAGENS LUFTVÄRNSKÅRS KAMRATFÖRENING Föreningsstämma 2019; Verksamhetsåret 2018 Lördagen den 16 februari 2019 1 Stämmans öppnande 2 Val av ordförande för stämman 3 Val av sekreterare för stämman. 4 Fastställande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2011 Allmänt OXSS styrelse har under verksamhetsåret bestått av nedanstående ledamöter och haft 11 protokollförda styrelsemöten. Det har under verksamhetsåret inte påkallats eller

Läs mer

Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap

Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap Årsmöte 2015 Söderskogens Båtsällskap 2015-04-12 kl. 10.00 Tid: 2015-04-12 kl. 10.00 Plats: Föreningslokalen, Söderskogens badplats Närvarande: ca 25 medlemmar 1. Mötet öppnades. Styrelsens sekreterare

Läs mer

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018

Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Årsmötesprotokoll Jollesektionen 2018 Tid: 26 November 2018 kl. 19.00 Plats: JBS Klubbhus Närvarande: 11 st. medlemmar 1 MÖTETS ÖPPNANDE Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

ORDNINGSFÖRESKRIFTER Version 2017-03-14 ORDNINGSFÖRESKRIFTER Stadgebilaga UTFÄRDADE 2017-03-14 ORDNINGSFÖRESKRIFTER Dessa ordningsföreskrifter är en bilaga till föreningens Stadgar och syftar till att för Alingsås Segelsällskap,

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret

Org nr Årsredovisning. för räkenskapsåret Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30 Styrelsen för Byske Skidklubb får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004-10-01-2005-09-30. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE VERKSAMHET Byske

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Hans Hedebratt medlem nr 2940 brandman och räddningsinstruktör

Hans Hedebratt medlem nr 2940 brandman och räddningsinstruktör Verksamhetsplan Medlemskommittén 2016 VI har inlett ett Nytt samarbete med skolan som ger sällskapets medlemmar mycket goda rabatter på kurser Vi har också fortsatt samarbete med Medborgarskolan Medelskommitténs

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 TULLINGE TENNISKLUBB Verksamhetsberättelse 2015 1 Förord 2015 var ett år med hög aktivitetsnivå i klubben på alla områden. Tullinge TK fortsatte att marknadsföra sig inom Botkyrka kommun under året via

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB Fårösunds Båtklubb 67 år! VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR FÅRÖSUNDS BÅTKLUBB 2015-10-01--2016-09-30 Medlemmar Båtar 12-25 2 Segelbåtar 13 kölbåtar 26-65 9 centerbordsbåtar Fam: 2x33 66 Motorbåtar 6 inombordsmotor

Läs mer

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr

KALLELSE. till årsmöte för. Håtövikens Tomtägareförening. Orgnr KALLELSE till årsmöte för Håtövikens Tomtägareförening Orgnr 814400-3756 Medlemmar i Håtövikens Tomtägareförening kallas härmed till ordinarie stämma 2018. Tid: Söndagen den 3 juni 2018 kl 13.00 Direkt

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(8)

Årsmöte VMK sida 1(8) Årsmöte VMK 2015-02-08 sida 1(8) 2015 Årsmötesprotokoll VMK 1. Fråga om mötets behöriga utlysande Information om årsmötet har funnits på VMK s hemsida sen januari 2015. Förutom styrelsen var det 4 stycken

Läs mer

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008.

Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Protokoll fört vid Åhus Roddklubbs årsmöte den 27 januari 2008. Närvarande: 25 medlemmar (bilaga 1) 1. Mötets öppnande Åhus Roddklubbs ordförande Rickard Håkanson hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association. Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association. Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Söndagen den 20 januari 2008 klockan 11:00 till 14 (cirka) Plats: Kista Träff, Grönlandssalen, Kista Torg 7, (våningen ovanpå KIsta bibliotek), 100 m

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008

Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Medlemsbrev Mars 2009 Start vid LJS regionkval för Optimist 2008 Välkommen till LJS! Äntligen närmar sig seglingssäsongen 2009! Vi hälsar alla seglare välkomna till LJS och massor med segling. Under 2009

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

ÅRSMÖTE. PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. ÅRSMÖTE PROTOKOLL FÖRT VID AHNs PETANCA-sektion. Lördag den 28 februari 2015 på Las Fuentes, Nerja. 1. Ordförande Rolf Skoglund hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Björn

Läs mer

1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6.

1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6. ÅRSMÖTE 2018 1. Val av mötets ordförande 2. Fråga om årsmötet utlysts i fastställd tid 3. Fastställande av dagordning 4. Val av justerare 5. Val av sekreterare 6. Styrelsen avger verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för Dessutom har uppdraget som redaktör för Sällskapsbladet under året fyllts av Suzanna Schotte.

Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för Dessutom har uppdraget som redaktör för Sällskapsbladet under året fyllts av Suzanna Schotte. Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för 1998 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande: Ralph Mohlin Sekreterare: Kjell Backudd Kassör: Hans Smedberg Klubbmästare: Owe Hedberg Kappsegling:

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 december 2011

Protokoll från årsmötet den 6 december 2011 HELENEBORGS BÅTKLUBB Klubbhuset Långholmen 117 33 Stockholm Protokoll från årsmötet den 6 december 2011 Mötets öppnande Peter Fägersten inleder mötet med att överlåta ordet till tävlingssansvarige Jan

Läs mer

Protokoll fört vid KAS styrelsemöte 2013-05-06

Protokoll fört vid KAS styrelsemöte 2013-05-06 Protokoll fört vid KAS styrelsemöte 2013-05-06 Närvarande: Nichlas Strandberg (ordf.), Peter Eklund, Martin Åberg, Marie Johansson, Fredrik Eytzinger, Barbro Lorentzon, (sekr.) Frånvarande: Tomas Eriksson,

Läs mer

Monte Viñas Föreningsstämma 2010

Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Monte Viñas Föreningsstämma 2010 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i kommunsalen, Manilva, lördagen den 3 april 2009 kl. 11.15-13.15. 1. Stämmans öppnande samt val av ordförande för stämman

Läs mer

Protokoll årsmöte Älvsjö BMX 12/2 2014

Protokoll årsmöte Älvsjö BMX 12/2 2014 Protokoll årsmöte Älvsjö BMX 12/2 2014 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Mattias Särnholm (Ordf) Kristian Andersson (V.ordf) Kristina Gille (Kassör) Håkan Torhult (ledamot) Björn Winbladh

Läs mer

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman.

b) Val av sekreterare för stämman Stämman beslutade att: Välja Annika Lindqvist till sekreterare för stämman. Protokoll fört vid Rönnäs Samfällighetsförenings ordinarie stämma lördagen den 5 maj 2018 i Dämshults skola. 1. Stämmans öppnande. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet Föreningens ordförande

Läs mer

PIREN 74 INNEHÅLLER KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 16 MARS 2015 KL 19.00

PIREN 74 INNEHÅLLER KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 16 MARS 2015 KL 19.00 PIREN 74 INNEHÅLLER KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 16 MARS 2015 KL 19.00 Ordförande har ordet Segelsällskapet Vättern Var stolt över SSV och att Du är medlem i ett av Sveriges äldsta segelsällskap som bildades

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2007-01-01 2007-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2007 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening Styrelse Ordförande Lars Elmqvist Kassör Ingvar Bengtsson

Läs mer

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr

Västerhaninge Tennisklubb Orgnr Årsredovisning för verksamhetsåret 2013. Västerhaninge Tennisklubb Orgnr. 812400-4808 Dagordning 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Frågan om mötet har utlysts på rätt sätt. 4. Fastställande

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte

Dagordning vid VMBK:s årsmöte Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2018-11-22 1. Mötets öppnande 2. Mötets stadgeenliga utlysande 3. Godkännande av dagordningen 4. Val av justeringsmän 5. Val av mötesordförande 6. Val av mötessekreterare

Läs mer

Sjöberga Samfällighetsförening

Sjöberga Samfällighetsförening Sjöberga Samfällighetsförening Årsredovisning 2012/2013 Org nr:716406-1181 Styrelsen för Sjöberga Samfällighetsförening får härmed avge redovisning för verksamhetsåret 2012/2013. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (6) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Ulf Kraepelien, kassör Björn Littorin, seglings- och ungdomsledare Tomas Grut, hamnkapten Jan Tottie, intendent Erik Frykfeldt, varvschef Lars-Erik

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer.

Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. Årsmötet i Kinnerstugan var välbesökt, ca 40 närvarande personer. 1 (5) 1 Mötets öppnande Ordförande Ronny Liljegren förklarade mötet öppnat med en kort skildring av allt positivt som hänt i klubben under

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer