Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar för demokratiberedningen"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1 (5) Datum: Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande: Hakon Fältström (L) Ledamöter: Bert Egnell (M), Edite Järpehag (KD), Jonny Persson (S), och Per-Åke Andersson (V) Koordinator: Carina Olofsson Emelie Lagervall, beredskapssamordnare och Peter Kindblom, räddningschef Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare och Suada Talic flyktingsamordnare Gudrun Skoog (MP), Lennart Bodling (SD) och Solveig Axelsson (C) Minnesanteckningar för demokratiberedningen 1. Föregående minnesanteckningar En skriftlig sammanställning från föregående möte 16 juni presenterades vid mötet. Kompletta minnesanteckningarna skickas ut till nästkommande möte. Vid mötet i juni bestämdes att beredningen vid dagens möte skulle följa upp ledamöternas kontakter med andra kommuner för exempel på hur deras kommunfullmäktige arbetar. Den punkten är inte med på dagens agenda utifrån en bedömning att mötestiden inte räcker till. Uppföljningen flyttas fram till nästa möte 2. Information angående ny jämställdhets- och mångfaldsplan Kommunens jämställdhets- och mångfaldsplan är giltig för perioden Därför har HR-avdelningen i samverkan med arbetsgivardelegationen arbetat med att ta fram förslag till ny plan. Helén Wallman HR-chef och Berit har haft en dialog om att demokratiberedningen ska få ta del av förslaget. Utifrån den dialogen vill arbetsgivardelegationen möta demokratiberedningen för en genomgång av förslaget. Postadress Finspångs kommun, Finspång Besöksadress Bergslagsvägen Tfn Fax E-post kommun@finspang.se Webbplats

2 2 (5) Beredningen beslutar Carina får i uppgift att föreslå arbetsgivardelegationen följande mötestillfällen för genomgång av förslag till ny jämställdhets- och mångfaldsplan: september, demokratiberedningens nästa möte september klockan Efterfråga ett förslag från arbetsgivardelegationen, om inget av ovanstående tillfällen är möjligt för dem. Carina skickar inbjudan till beredningens ledamöter när hon har fått svar från arbetsgivardelegationen. 3. Information av kommunens kontaktperson för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Emelie Lagervall, beredskapssamordnare, och Peter Kindblom, räddningschef deltar. På mötet i april har Demokratiberedningen tagit del av en film från SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) Demokratidag 2016, med en föreläsning av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. I föreläsningen lyftes bland annat arbetet mot våldsbejakande extremism. Med utgångspunkt från filmen har beredningen senare beslutat att bjuda in Emelie. Som en del i sin tjänst är Emelie Finspångs kommuns kontaktperson för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Demokratiberedningen har efterfrågat information och dialog om följande punkter: Arbetet inom Finspångs kommun mot våldsbejakande extremism. Med utgångspunkt från filmen och beredningens uppdrag är beredningen också intresserad av en dialog om hur kommunala verksamheter (skola, fritidsverksamhet) och ideella sektorn kan samverka i förebyggande arbete. I föreläsningen lyftes också vikten av att kommuner uppmärksammar hot mot lokala förtroendevalda och hur detta kan hanteras. Även detta är intressant att lyfta i en gemensam dialog. Information och dialog Emelie informerar att hennes ansvar som kontaktperson för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism är relativt nytt. Arbetet inom det här området är på gång i kommunen. Varje enhetschef har ansvar i frågan men en nackdel är att det saknas en gemensam resurs för att samordna och få överblick.

3 3 (5) Grunden för det arbete som håller på att byggas upp är Finspångs kommuns brottsförebyggande program. Det fastställdes av fullmäktige i mars I programmet är det uttalat att det ska finnas en lokal samordnare mot våldsbejakande extremism. Samordnaren har till uppdrag att stödja sektorerna i arbetet mot våldsbejakande extremism. Enligt programmet ska också en handlingsplan för arbetet ska upprättas. Emelie och Peter framför att förvaltningen har behov av utökad resurs för att kunna fullgöra uppdragen i programmet. Detta har också framförts i dialog med förvaltningsledningen. Emelie informerar att en del i den nationella utgångspunkten för arbetet är en rapport som SÄPO (Säkerhetspolisen) överlämnade till regeringen i januari Kommunerna ska arbeta preventivt mot våldsbejakande extremism. Finspångs kommun får i kontakt med SÄPO den lokala lägesbilden. Emelie redogör för pågående arbete: Den 20 januari deltog 137 personer från kommunen i en utbildning inom ämnet våldsbejakande extremism, ett startskott för kommunens aktiva arbete och samverkan mot våldsbejakande extremism. Förebyggande arbete pågår via BRÅ (Finspångs brottsförebyggande råd), till exempel: o intervjuat verksamheter för att fånga upp behov o ambulerande fritidsverksamhet för ungdomar över 16 år för att nå ut till olika målgrupper Emelie har också påbörjat arbetet med att ta fram handlingsplanen mot våldsbejakande extremism. I dialog tas frågan upp om hur eventuella hot mot lokala förtroendevalda diskuteras och hanteras. Emelie bistår förtroendevalda som utsätts för hot. Liksom Alice Bah Kuhnke så betonar också Emelie vikten av att hot polisanmäls, inte minst för att omfattningen ska kunna belysas och hanteras. Avslutningsvis framför beredningen ett tack till Emelie och Peter för deras medverkan och för informationen. Berit framför också att hon i egenskap av ordförande tar informationen om förvaltningens behov av utökad resurs till budgetarbetet.

4 4 (5) 4. Fortsatt planering inför höstens dialog med ideella föreningar Kirsi Aronsson, fritidsutvecklare och Suada Talic flyktingsamordnare deltar. Uppföljning Beslut från föregående möte Diskussion Datum för dialogkvällen beslutas till 7 november klockan i Bildningen. Förhandsinbjudan med datum ska skickas i augusti. Detaljerat program sickas senare: Förhandsinbjudan kommer att skickas efter detta möte via e-post till de adresser som är meddelade till kommunen. Arbetsförmedlingen och Clara Hellman i Norrköping Dolphins kontaktas med förfrågan om de har möjlighet att medverka: Arbetsförmedlingen har fått en förfrågan och ställt sig positiva till att medverka. En förfrågan har också skickats till Clara Hellman i Norrköping Dolphins men föreningens medverkan är ännu inte bestämd. Några av de föreningar som medverkade förra året och som har genomfört aktiviteter kontaktas med förfrågan om de kan medverka och berätta om vad de har gjort: Beredningen föreslås att Grytgöks IK får inbjudan att medverka. Föreningen deltog i maj på Centrum för kunskapsutvecklings konferens om framgångsrikt flyktingmottagande och berättade om sitt arbete. Föreningen har därför ett färdigt presentationsmaterial. Suada deltog på konferensen och Grytgöls IK:s presentation var bra. Kommunens nyanställda integrationsstrateg bjuds in till beredningens möte i augusti: Michael Muslijevic Fogelström, integrationsstrateg, hade inte möjlighet att delta på dagens möte. Följande förslag framförs om innehåll under dialogkvällen: Komplettera en eventuell medverkan från Grytgöl med att de föreningar som närvarar vid årets dialog får möjlighet att kortfattat redogöra för aktiviteter som de har genomför utifrån inspiration från dialogen Max tre minuter per förening. Suada ger kortfattad information om det aktuella läget med nyanlända till kommunen. Berit ger kortfattad information med några exempel om vad som är på gång i den kommunala verksamheten.

5 5 (5) Hakon lyfter frågan om hur kommunen möter föreningarna. Tar sig kommunens företrädare ut och möter föreningarna på deras hemmaplan eller sker möten vanligtvis i kommunhuset? Kirsi och Suada svarar att de det är en blandning. Hakon lyfter en idé utifrån exempel från Arvika, den kommun han kontaktade under sommaren: Att utveckla en form av fadderverksamhet där förtroendevalda får uppdrag att samverka med tilldelade föreningar. Beredningen beslutar Tjänstemännen får uppdrag att: Kontakta Arbetsförmedlingen respektive Norrköping Dolphins och komma överens om deras medverkan Bjuda in Grytgöks IK för att medverka vid dialogkvällen och berätta om vad de har gjort efter föregående års dialogkväll. Bjuda in Michael Muslijevic Fogelström, integrationsstrateg till beredningens nästa möte och till att medverka vid dialogkvällen. 5. Tips, idéer och goda exempel Ingenting tas upp vid dagens möte. 6. Övriga frågor Inga övriga frågor. 7. Nästa möte Nästa möte är måndag 26 september. Kansli- och kommunikationsavdelningen Carina Olofsson Koordinator för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-05-16 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.30 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-06-13 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-02-27 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.15 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

3. Särskilda uppdraget om mångfald

3. Särskilda uppdraget om mångfald Mötesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-04-24 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skuten kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson (S) Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-10-26 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson Ledamöter:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (6) Datum: 2015-04-22 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Mäseln kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2019-04-16 Demokratiberedningen Plats och tid 2019-04-16 kl. 14.00-16.10, stadshuset Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Anette Lindgren (M) Shervin Ahmadzadeh (L) Charlotta Enqvist

Läs mer

Lärandeberedningen

Lärandeberedningen Minnesanteckningar 1 (3) Datum: 2017-06-01 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Lärandeberedningen Kl 13-15 i Bleken Jan-Anders Thornell (C), Rune Larsson (M), Monica Brodén (MP), Maria Malmberg, koordinator

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16.30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. S Runo Nilsson KD Sonja Shirwani M Håkan Hammar, 4 del

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-06-18 27 (28) Kf Anmälningar Dnr 2017/344 109 Barn och utbildningsnämndens beslut 2018 04 24, 40 att införa lovskola. Dnr 2017/372 109 Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3 PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum Plats och tid 2016-05-10 kl 14.00-16.00 Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Sture Andersson (C) Kjell Bergmark (C) Caroline Cercio (S) Daniela D Angelo Wikström (MP)

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 23 februari 2016 Tid: kl 18.00-21.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 2 mars 2016, klockan 18.00 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Julia Färjhage

Läs mer

Beredningen för mänskliga rättigheter protokoll kl. 18:00

Beredningen för mänskliga rättigheter protokoll kl. 18:00 Beredningen för mänskliga rättigheter protokoll 2016-01-18 kl. 18:00 1 Upprop Närvarande: Marina Seinegård (c) ordf., Mehmet Cocksürer (mp) 1:a vice ordf., Alexandra Anstrell (M) 2:e vice ordf., Marina

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Utmaningar på bostadsmarknaden

Utmaningar på bostadsmarknaden ) 1 (5) Handläggare Datum Kikki Liljeblad 20140116 Samhällsplanerare 072-247 13 56 Utmaningar på bostadsmarknaden Bostadsplanering är en komplex fråga. Många faktorer påverkar och kommunen har bara rådighet

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015

Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015 1 (7) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från Beredningen för Överenskommelsen med den sociala ekonomin den 4 september juni 2015 Tid: 09.30 11.45 Plats: Residenset, Vänersborg Närvarande

Läs mer

Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun

Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun 3 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Oscar Forss Fritz Daniel Datum 2017-05-19 Diarienummer GSN-2017-0109 Gatu- och samhällsmiljönämnden Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun Förslag

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Kommunstyrelsen Finspångs Tekniska Verk AB Vallonbygden AB Kommunfullmäktige (f.k.) Uppföljning av granskningar kring avtalstrohet inom bolagen.

Kommunstyrelsen Finspångs Tekniska Verk AB Vallonbygden AB Kommunfullmäktige (f.k.) Uppföljning av granskningar kring avtalstrohet inom bolagen. Tjänsteskrivelse 1 (1) Handläggare Datum Beteckning Kommunrevisionen 2014-03-31 MISSIVSKRIVELSE Kommunstyrelsen Finspångs Tekniska Verk AB Vallonbygden AB Kommunfullmäktige (f.k.) Uppföljning av granskningar

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Rosa, Tegelbruket, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2003-01-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Presentation av verksamheten Cheferna för biblioteks-, fritids- och kulturenheterna gör en kortare presentation av respektive verksamhet och de ekonomiska förutsättningarna

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-11-22 1 (10) Plats Vänersborg & Co, Sundsgatan 17, Vänersborg Tid Den 22 november 2007, kl. 15.00 16.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Granskning av styrning och kontroll av miljöoch hälsoskyddsarbetet

Granskning av styrning och kontroll av miljöoch hälsoskyddsarbetet Tjänsteskrivelse 1 (1) Handläggare Datum Beteckning Kommunrevisionen 2013-03-25 MISSIVSKRIVELSE Bygg- och miljönämnden, Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige (f.k.) Granskning av styrning och kontroll av miljöoch

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Hamnen, plan 3, stadshuset klockan 13:00-13:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Lennart Jonsson (M) Vice ordförande Erika Sjöblom (S) Fredrik Schandorff (S)

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M)

Läs mer

VÄLKOMMEN BJÖRKHAGENS FÖRSKOLA TILL. Egna anteckningar:

VÄLKOMMEN BJÖRKHAGENS FÖRSKOLA TILL.  Egna anteckningar: Egna anteckningar: VÄLKOMMEN TILL BJÖRKHAGENS FÖRSKOLA Postadress: Finspångs kommun, 612 80 Finspång Besöksadress: Bergslagsvägen 13-15 Telefon: 0122-850 00 Fax: 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, stadshuset klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Camilla Haag (S) Erika Sjöblom (S) Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge.

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen Sid 1/6 Ärendeförteckning 78-88 78 Mötets öppnas 79 Fastställande av föredragningslista 80 Föregående protokoll och minnesanteckningar 81 Inkomna handlingar

Läs mer

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 23 mars 2018

Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 23 mars 2018 1 (5) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från beredningen för överenskommelsen med den sociala ekonomin den 23 mars 2018 Tid: 09:30-12:00 Plats: Kosterhavet, Södra Hamngatan 37-41, Göteborg

Läs mer

Handlingsplan våldsbejakande extremism

Handlingsplan våldsbejakande extremism Styrdokument 1 (6)2016-11-22 Fastställd: Instans år-månad-dag x Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Handlingsplan våldsbejakande extremism Postadress Besöksadress Telefon Telefax Webbplats

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Rune Malmborg (KD) Sven-Erik Paulsson (SD) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Erik

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2017-10-04 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna från beredningsmötet den 26 januari gås igenom.

Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna från beredningsmötet den 26 januari gås igenom. Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-03-03 Grupp: Tid och plats: Ledamöter: Övriga deltagare: Miljö- och samhällsplaneringsberedningen 15:00, Glan, Kommunhuset Stig Jansson (M, ordförande), Birgit Svärd

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

RUTIN KRING VÅLDSBEJAKANDE EXTREMISM OCH EXTREMT VÅLD

RUTIN KRING VÅLDSBEJAKANDE EXTREMISM OCH EXTREMT VÅLD RUTIN KRING VÅLDSBEJAKANDE EXTREMISM OCH EXTREMT VÅLD 2016-04-14 Jan Landström POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST SMS WEBB ORG.NUMMER Nacka kommun, 131 81 Nacka Stadshuset, Granitvägen 15 08-718 80

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Minnesanteckningar 2011-10-06 Diarienummer 851-14658-2010. 1(5) Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Inledning Linda Karlsson och Margaretha Johnsson hälsade

Läs mer

Motion av Fredrik Sjögren (FP) och Olle Schmidt (FP) avseende att motverka våldsbejakande extremism

Motion av Fredrik Sjögren (FP) och Olle Schmidt (FP) avseende att motverka våldsbejakande extremism Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (3) Datum 2016-01-19 Vår referens Sara Strand Planeringssekreterare Sara.Strand@malmo.se Tjänsteskrivelse Motion av Fredrik Sjögren (FP) och Olle Schmidt (FP)

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Tjänsteskrivelse 2012-10-23 Handläggare: Cecilia Ljung Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Sammanfattning I folkhälsoplan för Örebro län står att länets fortsatta folkhälsoarbete ska

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 17 maj 2016 Tid: Kl 18.00-20.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 2 juni, klockan 14.30 Paragrafer: 10-17 Utses att justera: Fredrik Hermansson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 1 (7) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Eva Kullenberg (FP) Nils-Göran Gisslén (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Åsa Larsson (S) Carina Stenman (KD)

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SANDENS FÖRSKOLLA

VÄLKOMMEN TILL SANDENS FÖRSKOLLA Egna anteckningar: VÄLKOMMEN TILLL SANDENS FÖRSKOLA Postadress: Finspångs kommun, 612 80 Finspång Besöksadress: Bergslagsvägen 13-15 Telefon: 0122-850 00 Fax: 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun

Krisledningsplan för Örkelljunga kommun RAPPORT Datum 1(8) Kommunledningsförvaltningen Kenth Svensson, 0435-55007 kenth.svensson@orkelljunga.se Krisledningsplan för Örkelljunga kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-08-24 c:\users\kommun\desktop\kris\krisledningsplan

Läs mer

Kommunhuset, Kolabacken

Kommunhuset, Kolabacken 2016-09-16 1 (6) Lenek01 Kommunsekreterare Sammanträdesdatum 2016-09-27 Plats Kommunhuset, Kolabacken Tid 08:00 Ledamöter Carina Wutzler (M), ordförande Anna Mannfalk (M), 1:a vice ordförande Henrik Thorsell

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI) Ulla-Christina Lindberg (S) Per Gustafsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 125 Dnr KS/2017:316. Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 125 Dnr KS/2017:316. Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-08-06 1 (2) Sida 125 Dnr KS/2017:316 Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld Bakgrund Marlene Stenman har

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, den 17 oktober 2018, kl. 16:00-17:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Ulrika Jeansson (S) Patrik Karlsson (S) Jonny Persson (S) Riitta Leiviskä-Widlund

Läs mer

kl i samband med Kommunfullmäktige. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

kl i samband med Kommunfullmäktige. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15:30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Sylvia Jonasson (C ) ersättare för Björn Källman (Hela Edas Lista)

Läs mer

Handlingsplan mot våldsbejakande extremism är det övergripande styrdokumentet för Nykvarns kommuns arbete mot våldsbejakande extremism.

Handlingsplan mot våldsbejakande extremism är det övergripande styrdokumentet för Nykvarns kommuns arbete mot våldsbejakande extremism. Handlingsplan mot våldsbejakande extremism för Nykvarns kommun KS/2017:395 Övergripande styrdokument Handlingsplan mot våldsbejakande extremism är det övergripande styrdokumentet för Nykvarns kommuns arbete

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 PROTOKOLL 53-59 Datum 2017-10-19 1 (5) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2017-10-19 KL. 09.15 15.10 Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 Beslutande Margareta Dovsjö (S), Ordförande Lennart

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2016-08-19 Diarienummer KSN-2016-0245 Kommunstyrelsen Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism Förslag till

Läs mer

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl. 14.00-16.00 Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD) Bengt Jansson

Läs mer

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Robertsfors Kommun 2017 Innehåll Innehåll 1.0 Slutrapport Demokratiberedningen 2016... 3 1.1 Demokratiberedningens uppdrag... 3 1.2 Revisionens rapport 2015...

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-08-13, kl. 17.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Christian Björkqvist, kanslichef, t o m 29 Gun Andersson, Sekreterare

Läs mer

27 Information inför uppmärksammandet av Orange Day. 28 Information om kommunens internationella arbete

27 Information inför uppmärksammandet av Orange Day. 28 Information om kommunens internationella arbete ÄRENDELISTA 1 (9) Ärenden 27 Information inför uppmärksammandet av Orange Day 28 Information om kommunens internationella arbete 29 Svar på motion om folkvaldas möjlighet att fullgöra sitt uppdrag * 30

Läs mer

Ärendeförteckning 93-105

Ärendeförteckning 93-105 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 93-105 93 Mötet öppnas 94 Justeringsperson 95 Fastställa dagordningen 96 Inkomna/avsända handlingar 97 Minnesanteckningar 2014-05-21 98 Revisionens

Läs mer

Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet

Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet 1 (5) Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet 2016-2018 Kommunstyrelsen fattade i april månad beslut om att avsätta fem miljoner SEK för integrationsprojekt sökbara för

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Demokratiberedningen 27 mars 2013

Demokratiberedningen 27 mars 2013 1 (2) Datum 2013-03-27 Kommunstyrelseförvaltningen Niklas Thelin 0155-381 22 072-212 78 20 niklas.thelin@oxelosund.se Demokratiberedningen 27 mars 2013 Närvarande Catharina Fredriksson Bo Höglander Mattias

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45 Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel Lindblom (V) (vice ordförande) Håkan Söderman (M) (2:e vice ordförande) Fredrik

Läs mer

bra.se Politikernas trygghetsundersökning

bra.se Politikernas trygghetsundersökning Politikernas trygghetsundersökning Bakgrund till undersökningen Regeringsuppdrag Förslag i betänkande från Kommittén om hot och våld mot förtroendevalda Åtgärd i nationella handlingsplanen för att värna

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Sida 1 (14) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Hamnen, plan 3 Onsdagen den 3 maj 2017 klockan 13:00-16:50 ande Linda Åshamre (S) Ordförande Gun-Marie Daun (KD) Vice ordförande Glenn Ljunggren (S)

Läs mer

Kallelse Kommunfullmäktige

Kallelse Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Tid: onsdag 28 februari 2018 kl. 18:00 Plats: Folkets Hus, Lilla Edet, kommunhuset i Lilla Edet Ärenden Föredragande Formalia 1 Upprop 2 Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS 2014-03-03 1 (7) Plats Kommunhuset, 214 våning 2. Tid Måndagen den 3 mars, kl. 13.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Lägesbild över Sveriges kommuners arbete mot våldsbejakande extremism

Lägesbild över Sveriges kommuners arbete mot våldsbejakande extremism Lägesbild över Sveriges kommuners arbete mot våldsbejakande extremism Den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (nedan kallad Samordnaren) tilldelades uppdraget i

Läs mer

Värna demokratin mot våldsbejakande extremism - Nationell samordning och kommunernas ansvar (SOU 2016:92)

Värna demokratin mot våldsbejakande extremism - Nationell samordning och kommunernas ansvar (SOU 2016:92) US1000, v 1.0, 2010-02-04 REMISSYTTRANDE 1 (5) 2017-03-14 0296/17 Värna demokratin mot våldsbejakande extremism - Nationell samordning och kommunernas ansvar (SOU 2016:92) ( Ku2017/00232/D) Myndigheten

Läs mer

Tertialrapportering, nr 3 Ökad sysselsättning för personer med funktionsnedsättning 2015

Tertialrapportering, nr 3 Ökad sysselsättning för personer med funktionsnedsättning 2015 STATUSRAPPORT Vårt dnr [Vårt dnr] 2016-03-18 Utgåva [P1.0-1] Tertialrapportering, nr 3 Ökad sysselsättning för personer med funktionsnedsättning 2015 Sveriges Kommuner och Landsting Post: 118 82 Stockholm,

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 11 oktober 2016 Tid: 18.00-20.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 13 oktober, klockan 11.00 Paragrafer: 18-28 Utses att justera: Julia Färjhage

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Inlämnade interpellationer

Inlämnade interpellationer KF 207 9 oktober 2017 Datum 2017-10-04 Kommunfullmäktige Inlämnade interpellationer Förslag till beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att medge att interpellationerna får framställas och besvaras

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer