Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar för demokratiberedningen"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1 (5) Datum: Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande: Hakon Fältström (L) Ledamöter: Bert Egnell (M), Gudrun Skoog (MP), Jonny Persson (S), Lennart Bodling (SD) och Per-Åke Andersson (V) Koordinator: Carina Olofsson Edite Järpehag (KD) och Solveig Axelsson (C) Minnesanteckningar för demokratiberedningen 1. Föregående minnesanteckningar Inga synpunkter framförs angående minnesanteckningarna från mötet 18 april. Minnesanteckningarna läggs till handlingarna. 2. Reflektion av utbildning med Byrån mot diskriminering för kunskapsutveckling av mångfaldsfrågor Byrån mot diskriminering har på grund av sjukdom varit tvungna att ställa in den utbildning som var bokad under förmiddagen 16 maj. Byrån mot diskriminering har lämnat följande förslag på datum för ett nytt utbildningstillfälle: 25 maj, 26 maj, 27 maj, 2 juni eller 3 juni. Beredningens ledamöter diskuterar förslag på passande datum. Beredningen vill gärna, om det är möjligt, genomföra utbildningen på en dag när de vanligtvis håller sina möten eftersom en del av dem har begränsade möjligheter att ta ledigt från sin ordinarie arbeten. Förslag i rangordning: juni kl augusti kl juni kl (Ett av det alternativ Byrån mot diskriminering föreslog men det är inte en av beredningens schemalagda mötesdagar.) Postadress Finspångs kommun, Finspång Besöksadress Bergslagsvägen Tfn Fax E-post kommun@finspang.se Webbplats

2 2 (5) Carina ska lämna beredningens förslag på datum för nytt utbildningstillfälle till Byrån mot diskriminering och boka det tillfälle som passar. Sedan skickar hon en kallelse till demokratiberedningens ledamöter med den överenskomna tidpunkten. 3. Utveckla kommunfullmäktiges arbetsformer Demokratiberedningen har i uppdrag att utveckla kommunfullmäktiges arbetsformer. Återrapportering från regionalt möte för kommunfullmäktigepresidier Finspång kommunfullmäktiges presidium är med i ett regionalt nätverk där fullmäktigepresidier från länets kommuner och Region Östergötland deltar. Berit har tidigare informerat att hon kommer att lyfta frågan i nätverket om andra kommuner har exempel på hur kommunfullmäktiges arbetsformer kan utvecklas. Berit rapporterar att hon tog upp frågeställningen vid nätverkets senaste träff. Inget av de deltagande presidierna hade några konkreta exempel att lyfta fram, även om frågan har varit aktuell i alla kommuner. Motala berättade att de arbetar med temadagar. Berits intryck är att de två större kommunerna, Norrköping och Linköping, har ett stor antal ärenden att hantera vid varje möte och att dessa kommuner därför har begränsat med tid för till exempel temadebatter. Beredningens ledamöter diskuterar dels erfarenheterna från temadebatter som genomförts i Finspångs fullmäktige och dels att Finspångs kommuns vägval med att många ärenden besluts på delegation har bidragit till att minska ärendemängden i fullmäktige. Presentation av urval av kommuner med motsvarande politiska organisation som Finspångs kommun Carina har haft i uppdrag att till detta möte ta fram exempel på några kommuner med en organisation motsvarande den vi har i Finspång. Med utgångspunkt från det underlaget ska ledamöterna fördela kommunerna mellan sig och kontakta kommunerna för att få exempel hur de arbetar med att utveckla fullmäktige. Carina redovisar sammanställningen med exempel på kommuner. Sammanställningen redovisas som bilaga till minnesanteckningarna. Beredningens ledamöter påbörjar arbetet med att fördela kommunerna mellan sig. De bestämmer att ta fram gemensamma frågor att ställa till respektive kommun så att den information som kommer fram går att jämföra. Ledamöterna lyfter fram några exempel på frågeställningar.

3 3 (5) Ledamöterna diskuterar också förslag på vilka befattningar som de ska ta kontakt med i respektive kommun. Följande förslag lyfts fram: Ordförande i kommunfullmäktige Ordförande i demokratiberedning eller motsvarande organ (om det finns i den aktuella kommunen). Gruppledare för något av partierna i fullmäktige Carina sammanställer ledamöternas förslag till frågor och skicka ut underlaget innan nästa beredningsmöte. Carina ska även ta fram en beskrivning på Finspångs kommuns politiska organisation. 4. Tips, idéer och goda exempel Per-Åke har skickat e-post till alla deltagare i beredningen med ett tips på en artikel. Artikeln publicerades i Dagens Nyheter 24 april Den har titeln Elitens trixande hotar den mellanmänskliga tilliten och är skriven av Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid universitetet i Oxford. Ledamöterna diskuterar kring temat i artikeln. 5. Övriga frågor Information om status för ungdomsenkäten Lupp Per-Åke har vid tidigare möte efterfrågat kommunens rapport med resultatet från senast genomförda ungdomsenkät Lupp (lokal uppföljning av ungdomspolitiken). Carina har stämt av med förvaltningen om det finns någon sammanställd resultatrapport att ta del av. Den senaste LUPPundersökningen i kommunen genomfördes hösten Resultatet har inte analyserats. Anledningen är att ansvarig sektor har haft begränsade personalresurser på grund av flera vakanta tjänster. Sektorn har i dagsläget svårt att bedöma när resultatet kommer att sammanställas. Förvaltningen informerade också om att det pågår diskussioner i politiska ledningen att framöver använda undersökningen Om mig istället för LUPP. Om mig är en webbenkät om hälsa och livsstil till ungdomar i grundoch gymnasieskolan i Östergötland. Om mig är ett samarbete mellan Region Östergötland, länets kommuner och Länsstyrelsen Östergötland. Beredningen diskuterar konsekvenser av att resultatet i LUPP inte följs upp. Bland annat diskuteras vilka signaler det här ger till de ungdomar som medverkar i undersökningen. Per-Åke kontaktar Stefan Karlsson, utbildningsråd och ledamot i kommunstyrelsen, och lämnar förslag om det med anledning av vakanta tjänster kan

4 4 (5) finnas resurser för att ta in konsultstöd så att resultatet från senast LUPPundersökningen kan följas upp. Information om Finspångs kommun har kontaktperson mot våldsbejakande extremism På föregående möte tittade beredningen på en film från SKL:s (Sveriges kommuner och landsting) Demokratidag med en föreläsning av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. I föreläsningen lyftes bland annat arbetet mot våldsbejakande extremism och med utgångspunkt från detta fick Carina i uppdrag att ta reda på om Finspångs kommun har någon utsedd kontaktperson. Finspångs kommuns kontaktperson för Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism är Emelie Lagerwall, beredskapssamordnare räddningstjänsten. Emelie informerade Carina om en del av arbetet inom området. Den 20 januari deltog 137 personer från kommunen i en utbildning inom ämnet våldsbejakande extremism, ett startskott för kommunens aktiva arbete och samverkan mot våldsbejakande extremism. Förebyggande arbete pågår via BRÅ (Finspångs brottsförebyggande råd), till exempel: o intervjuat verksamheter för att fånga upp behov o ambulerande fritidsverksamhet för ungdomar över 16 år, nå ut till olika målgrupper Emelie arbetar med att ta fram en handlingsplan mot våldsbejakande extremism Emelie har möjlighet att komma och berätta om arbetet för demokratiberedningen. Med utgångspunkt från den film beredningen tittat kan beredningen i en dialog med Emelie ta upp möjligheter att i förebyggande arbete samverka mellan kommunala verksamheter (skola, fritidsverksamhet) och ideella sektorn. I föreläsningen lyfte Alice Bah Kuhnke också vikten av att kommuner uppmärksammar hot mot lokala förtroendevalda och hur detta kan hanteras. Emelie Lagerwall bjuds in till ett av av beredningens möten under hösten för information och dialog om arbetet mot våldsbejakande extremism.

5 5 (5) Påminnelse inför nästa möte: idéer för tema till höstens föreningsdialog Gudrun har vid tidigare möten uppmärksammat att demokratiberedningen i god tid behöver börja planera för en ny dialogkväll med de ideella föreningarna. Frågan kommer att behandlas vid nästa möte och därför uppmanas ledamöterna att till det mötet lyfta idéer på tema för dialogen. Ledamöterna börjar planera för dialogkvällen och tar upp följande punkter: Dialogen från november 2015 måste följas upp. Vad har den lett till? Förslag att fortsätta dialogen utifrån höstens tema om integration men med ett bredare perspektiv som inkluderar fler områden än enbart integration av de invånare som är nyanlända till Sverige. Bestämma datum för höstens dialog så att en förhandsinbjudan kan skickas ut, även om inte temat är fastställt. Ledamöterna får i uppdrag att till nästa möte ta fram förslag på tema till höstens dialogkväll. Carina får i uppdrag att till nästa möte bjuda in Krisi Aronsson, fritidsutvecklare. 6. Nästa möte Nästa möte är måndag 13 juni klockan Kansli- och kommunikationsavdelningen Carina Olofsson Koordinator för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-08-29 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.45 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-06-13 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-02-27 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.15 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-10-26 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson Ledamöter:

Läs mer

3. Särskilda uppdraget om mångfald

3. Särskilda uppdraget om mångfald Mötesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-04-24 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skuten kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson (S) Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (6) Datum: 2015-04-22 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Mäseln kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson 1:e vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2019-04-16 Demokratiberedningen Plats och tid 2019-04-16 kl. 14.00-16.10, stadshuset Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Anette Lindgren (M) Shervin Ahmadzadeh (L) Charlotta Enqvist

Läs mer

Lärandeberedningen

Lärandeberedningen Minnesanteckningar 1 (3) Datum: 2017-06-01 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Lärandeberedningen Kl 13-15 i Bleken Jan-Anders Thornell (C), Rune Larsson (M), Monica Brodén (MP), Maria Malmberg, koordinator

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Minnesanteckningar 1 (2) Datum 2012-11-05 Demokratiberedningen Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Deltagare: Björn Johansson (MP), Dag Bergentoft (M), Lotta Johnsson-Fornarve

Läs mer

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-06-18 27 (28) Kf Anmälningar Dnr 2017/344 109 Barn och utbildningsnämndens beslut 2018 04 24, 40 att införa lovskola. Dnr 2017/372 109 Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, den 17 oktober 2018, kl. 16:00-17:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Ulrika Jeansson (S) Patrik Karlsson (S) Jonny Persson (S) Riitta Leiviskä-Widlund

Läs mer

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-11-22 1 (10) Plats Vänersborg & Co, Sundsgatan 17, Vänersborg Tid Den 22 november 2007, kl. 15.00 16.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Planerade beslutsärenden Kl

Planerade beslutsärenden Kl Kallelse/Inbjudan 1(7) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 21 januari 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Granskning av styrning och kontroll av miljöoch hälsoskyddsarbetet

Granskning av styrning och kontroll av miljöoch hälsoskyddsarbetet Tjänsteskrivelse 1 (1) Handläggare Datum Beteckning Kommunrevisionen 2013-03-25 MISSIVSKRIVELSE Bygg- och miljönämnden, Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige (f.k.) Granskning av styrning och kontroll av miljöoch

Läs mer

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd

Kallelse till Huddinges brottsförebyggande råd HUDDINGES BROTTSFÖREBYGGANDE RÅD KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till s råd Tid Onsdag den 17 maj 2017, klockan * Plats Ärenden Diarienummer 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Information Hur beaktas

Läs mer

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI) Ulla-Christina Lindberg (S) Per Gustafsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Rune Malmborg (KD) Sven-Erik Paulsson (SD) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Erik

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (9) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (9) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3

PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum E3 PROTOKOLL 1 (7) Stadshuset, rum Plats och tid 2016-05-10 kl 14.00-16.00 Deltagare Tomas Marklund (S), ordförande Sture Andersson (C) Kjell Bergmark (C) Caroline Cercio (S) Daniela D Angelo Wikström (MP)

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism

Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2016-08-19 Diarienummer KSN-2016-0245 Kommunstyrelsen Motion av Jonas Segersam (KD) angående handlingsplan mot våldsbejakande extremism Förslag till

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 23 februari 2016 Tid: kl 18.00-21.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 2 mars 2016, klockan 18.00 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Julia Färjhage

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Rosa, Tegelbruket, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Birgitta Larsson 2004-06-28 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens möte den 12 maj 2004 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Ingrid Eriksson (kd) Britt-Marie Gustavsson (c) Karim Alnejmi

Läs mer

Brukardialogberedningar i Region Östergötland

Brukardialogberedningar i Region Östergötland Brukardialogberedningar i Region Östergötland www.regionostergotland.se Man får vara beredd på att sätta av tid och energi ledamot i brukardialogberedning Denna broschyr vänder sig till dig som vill veta

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S) VALNÄMNDEN Nämnd Plats och tid Utses att justera Nämndrummet, 10:00-12:00 Sven Olof Larsson (S) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2018-04-11 klockan 09:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Kjell Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 2015-06-01 Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16:30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordförande KD Sonja Sinvani

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Program för ungdomars inflytande och verksamhet

Program för ungdomars inflytande och verksamhet Program för ungdomars inflytande och verksamhet 2014-2016 Antaget av kommunfullmäktige 2009-06-24, 179 Reviderat enligt kf beslut 2010-10-27, 255; 2014-03-26, 66 Program för ungdomars inflytande och verksamhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, stadshuset klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Camilla Haag (S) Erika Sjöblom (S) Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

Utmaningar på bostadsmarknaden

Utmaningar på bostadsmarknaden ) 1 (5) Handläggare Datum Kikki Liljeblad 20140116 Samhällsplanerare 072-247 13 56 Utmaningar på bostadsmarknaden Bostadsplanering är en komplex fråga. Många faktorer påverkar och kommunen har bara rådighet

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen

Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Slutrapport för 2016 Demokratiberedningen Robertsfors Kommun 2017 Innehåll Innehåll 1.0 Slutrapport Demokratiberedningen 2016... 3 1.1 Demokratiberedningens uppdrag... 3 1.2 Revisionens rapport 2015...

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (7) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Marina Tilderlindt 2015-05-26 LK/150039 Plats Lokal Skogsstjärnan, Centralsjukhuset (Psykiatrihuset), Karlstad,

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 125 Dnr KS/2017:316. Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 125 Dnr KS/2017:316. Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-08-06 1 (2) Sida 125 Dnr KS/2017:316 Svar på medborgarförslag angående samordning av hedersrelaterat våld Bakgrund Marlene Stenman har

Läs mer

Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna från beredningsmötet den 26 januari gås igenom.

Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna från beredningsmötet den 26 januari gås igenom. Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-03-03 Grupp: Tid och plats: Ledamöter: Övriga deltagare: Miljö- och samhällsplaneringsberedningen 15:00, Glan, Kommunhuset Stig Jansson (M, ordförande), Birgit Svärd

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun Besöksadress: Torggatan 10 Postadress: 841 81 Ånge Telefon: 0690-250 100 Webb: www.ange.se Reglemente krisledningsnämnd Reglemente för krisledningsnämnden i Ånge kommun Enligt lag (2006:544) om kommuners

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (7) ANSLAG/BEVIS 2014-03-03 1 (7) Plats Kommunhuset, 214 våning 2. Tid Måndagen den 3 mars, kl. 13.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid

Läs mer

HABO KALLELSE TILL. SOCIALNÄMNDENs SAMMANTRÄDE KOMMUN

HABO KALLELSE TILL. SOCIALNÄMNDENs SAMMANTRÄDE KOMMUN C o HABO KALLELSE TILL SOCIALNÄMNDENs SAMMANTRÄDE 2016-08-23 KALLELSE 2016-08-11 Socialnämnden Ledamöter Bo Johnson (M), Ordfårande Per-OlofThorsbeck (S), 1:e vice ordfårande Farid Chibout (Båp) Ersättare

Läs mer

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen

Dokumentnamn: Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller: Hela kommunförvaltningen Upprättad av: Lars-Åke Wallin Beslutad av: Kommunstyrelsen Sida: 1 (7) Handlingsplan mot våldsbejakande extremism 2017- Sida: 2 (7) INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING...3 2. UPPDRAG...3 3. SYFTE...3 4. MÅL...3 5. EKONOMI...3 6. PLANERADE ÅTGÄRDER...4 7. RAPPORTERING AV

Läs mer

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45 Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel Lindblom (V) (vice ordförande) Håkan Söderman (M) (2:e vice ordförande) Fredrik

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

Lokal handlingsplan för att värna demokrati mot våldsbejakande extremism

Lokal handlingsplan för att värna demokrati mot våldsbejakande extremism Lokal handlingsplan för att värna demokrati mot våldsbejakande extremism ÅKF: 2017:02 Dnr: ATVKS 2016-00648 106 Antagen: Kommunstyrelsen 30, 2017-03-01 Reviderad:- Dokumentansvarig förvaltning: Dokumentet

Läs mer

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete 2012-02-14 Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete Innehåll Sida 1 Inledning 3 2 Demokratiberedningens uppdrag 3 3 Mål och syfte 3 4 Åtgärder och aktiviteter 2012 4 4.1 Utvecklad medborgardialog

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet

Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet 1 (5) Riktlinjer för att söka medel för integrationsprojekt inom föreningslivet 2016-2018 Kommunstyrelsen fattade i april månad beslut om att avsätta fem miljoner SEK för integrationsprojekt sökbara för

Läs mer

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne

Resultat workshop. Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering. Kommunförbundet Skåne Resultat workshop Båstad 29 maj Arbetsmarknad och etablering Kommunförbundet Skåne Besöksadress: Gasverksgatan 3A, Lund Postadress: Box 53, 221 00 Lund Webbadress: kfsk.se Telefon: 072-885 4700 Program

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Brunflorummet, Rådhuset,, kl. 16.30-18.00 Paragrafer 20 22 Beslutande Enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare - Justering Underskrifter Sofie Bergman Sekreterare

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stad Drogpolitiskt program Drogpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan

Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Minnesanteckningar Demokratiberedningen Sekretariatet Marina Tilderlindt 2014-05-28 LK/140050 Plats Närvarande I tjänsten Ej närvarande Landstingshuset, Karlstad. Lokal: Nordstjärnan Malin Berglund (M),

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Demokratiberedningen 27 mars 2013

Demokratiberedningen 27 mars 2013 1 (2) Datum 2013-03-27 Kommunstyrelseförvaltningen Niklas Thelin 0155-381 22 072-212 78 20 niklas.thelin@oxelosund.se Demokratiberedningen 27 mars 2013 Närvarande Catharina Fredriksson Bo Höglander Mattias

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Politisk planeringsberedning (PPB)

Politisk planeringsberedning (PPB) Politisk planeringsberedning Tomas Carvonen, planeringsansvarig Tomas.carvonen@ostragoinge.se Tel: 044-775 60 18 Mobil: 0709-53 60 19 Sida 1 av 5 Mötesanteckningar Politisk planeringsberedning (PPB) Plats:

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (5) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Drogpolitiskt program. i Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Drogpolitiskt program. i Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Drogpolitiskt program i Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter och metoder

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16.30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. S Runo Nilsson KD Sonja Shirwani M Håkan Hammar, 4 del

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-23 Innehållsförteckning Ärende 15 Föregående protokoll... 18 16 Brottsförebyggande... 19 17 Kommunrepresentant för suicidprevention i länet...

Läs mer

Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden Dnr 2018/

Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden Dnr 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 24 (49) 2018-06-04 Ks 230 Sammanträdestider för kommunfullmäktige mandatperioden 2018-2022 Dnr 2018/145-006 Kommunfullmäktige beslutade 2017-10-30, 245 att i samband

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Nordvästra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Nordvästra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Nordvästra Skåne Datum 2009-01-09 1 (5) Verksamhetsberättelse 2008 - Regional beredning för tillväxt och hälsa i Nordvästra Skåne Uppdrag och Organisation De regionala

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M)

Läs mer

Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism

Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism Antaget av Kommunstyrelsen 2017-04-11, 51 Gäller från: 170401 Ansvarig: Utvecklingsledare Revideras: Vid behov Riktlinjer för Markaryds kommuns arbete mot våldsbejakande extremism Regeringen utsåg i juli

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 08:30 09:20 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Rodret Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice. ordförande Bo Pettersson (c) Ersättare:

Läs mer

Kommunfullmäktige Kommunens förutsättningar, sammanhang och ledningssystem

Kommunfullmäktige Kommunens förutsättningar, sammanhang och ledningssystem Kommunfullmäktige 2010-11-08 2 71 71 Kommunens förutsättningar, sammanhang och ledningssystem Ärendet föredras för information på kommunfullmäktiges sammanträde. Kommunfullmäktige 2010-11-08 3 72 Val av

Läs mer

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Mötesanteckningar Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Mötesrum Hamnen, kl. 16:15-17:15 ande Elisabeth Mattsson (L) Ordförande Pia Gillerstedt (S) Kl. 16:15-17:00 Carl Adiels (MP) Thomas Alpner (M) Rose-Marie Stenman (C) Rolf Vadström

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid kl. 18:00 Plats. Kommunfullmäktige. Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm

Sammanträdande organ. Tid kl. 18:00 Plats. Kommunfullmäktige. Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm KALLELSE KOMMUNLEDNINGSFÖRVALTNINGEN 2016-01-13 Sammanträdande organ Kommunfullmäktige Tid 2016-01-18 kl. 18:00 Plats Safiren, Drottninggatan 19 i Katrineholm Ärende Beteckning 1. Allmänhetens fråga 2.

Läs mer

Demokratidagen mötesplatsen för demokratifrågor

Demokratidagen mötesplatsen för demokratifrågor Demokratidagen 2018 - mötesplatsen för demokratifrågor Du kommer att få möta SKL:s ordförande Lena Micko, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, FN:s fd vice generalsekreterare Jan Eliasson, SVT:s

Läs mer

Ola Andersson, säkerhetschef Pontus Gillnäs, administratör Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-12 Nina Svensson

Ola Andersson, säkerhetschef Pontus Gillnäs, administratör Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-12 Nina Svensson 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 6 februari 2018 kl 13:00-14:30 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Nils Matsson (M), vice ordförande Christina Pettersson (S) Roine Wallin (L)

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige Årsredovisning facknämnder 2015 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens verksamhet 1... 3 2.1 Resultat... 3 2.2 Budgetavvikelse... 4 2.3 Verksamhetsanalys... 4 Kommunfullmäktige,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 1 (7) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Eva Kullenberg (FP) Nils-Göran Gisslén (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Åsa Larsson (S) Carina Stenman (KD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-03-06 Sida 1 (11)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2013-03-06 Sida 1 (11) Sida 1 (11) Plats och tid Bohusrummet klockan 8:30-10:20 ande Lennart Jonsson (M) Ordförande Lars Gustafson (S) Lillvor Bergin (FP) Sekreterare Ingela Flodin Paragraf 19-26 Ordförande Lennart Jonsson (M)

Läs mer

Lokala nämnden Varberg

Lokala nämnden Varberg Lokala nämnden Varberg Tid: kl. 08:30-16:00 Plats: Hotell Havanna, Krabbes väg 4, Varberg Ledamöter Göran Gunnarsson (S), vice ordförande Madelene Thomsen (M) Peter Sjöholm (M) Helén Andersson (C) Göran

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset Ungdomsrådet 1(13) Plats och tid Beslutande 17:30, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Krzysztof Muszanski, Elin Andersson, Viola Peskhu Övriga närvarande Li Merander, Evelina Hansson

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer