Planbeskrivning. Åbyn 59:1, Vi 45:1 Trygghetsboende Bergby. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE DNR: 17SBN20 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning. Åbyn 59:1, Vi 45:1 Trygghetsboende Bergby. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE DNR: 17SBN20 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre"

Transkript

1 SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE DNR: 17SBN20 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre Planbeskrivning Åbyn 59:1, Vi 45:1 Trygghetsboende Bergby Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådshandling

2 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 1 Innehåll Detaljplaneprocessen 2 Medverkande tjänstemän 3 Bakgrund 3 Syfte 3 Huvuddrag 3 Sammanfattning av planens konsekvenser 3 Plandata 4 Läge 4 Areal 4 Markägare 4 Mark, vatten och natur 4 Utemiljö 4 Geotekniska förhållanden och radon 4 Bebyggelse 5 Trafik 6 Gång- och cykeltrafik 6 Biltrafik och gatumiljö 6 Kollektivtrafik 7 Parkering (bilar, cyklar)/ angöring 7 Tekniska frågor 7 Vatten och avlopp 7 El, fiber och värme 8 Dagvatten 8 Avfall 8 Service (offentlig/privat) 8 Störningar, hälsa och säkerhet 9 Buller och vibrationer 9 Luftkvalitet 9 Föroreningar 10 Översvämning 10 Fastighetsbildning 10 Fastighetskonsekvenser 10 Huvudmannaskap 11 Genomförandetid 12 Planavgift 12 Tidigare ställningstaganden och övergripande analyser 12 Riksintressen 12 Miljökvalitetsnormer 12 Miljömål 13 Översiktsplan 13 Beslut om planläggning 13 Gällande detaljplaner och fastighetsindelningsbesämmelser 13 Behovsbedömning/ miljökonsekvensbeskrivning 13 Behovsbedömning 13 Länsstyrelsens ställningstagande 13 Sociala konsekvenser 13 Tidplan 14 Utredningar 14

3 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 2 Detaljplaneprocessen En detaljplan reglerar hur marken får användas och hur miljön är tänkt att förändras eller bevaras. Kommunen kan i en detaljplan pröva om ett område till exempel är lämpligt för ny bebyggelse och hur den ska utformas eller hur en befintlig bebyggelse ska bevaras. Handlingar och läshänvisningar Planen omfattar följande handlingar Plankarta. Plankartan och dess bestämmelser är den handling som är juridiskt bindande och anger vad som till exempel ska vara allmän plats, kvartersmark och hur bebyggelsen ska regleras. Planbeskrivning. Planbeskrivningens syfte är att beskriva områdets förutsättningar och de förändringar och konsekvenser som planen innebär. Planbeskrivningen ska vara ett stöd för att kunna tolka plankartan. Illustrationskarta. Tillsammans med planbeskrivningen underlättas förståelsen av planförslaget. Planprocessen Arbetet med att ta fram en detaljplan, planprocessen, kan ske med antigen standardeller utökat förfarande och är indelad i flera skeden. Kriterierna för när kommunen ska tillämpa respektive förfarande finns i plan- och bygglagen. Förfarandena är väldigt snarlika och skiljer sig främst i att vid ett utökat förfarande ska planförslaget kungöras för allmänheten vid samrådet. Av figuren nedan framgår hur processen ser ut och i vilket skede planen befinner sig i just nu. Planuppdrag Samråd Granskning Antagande Laga kraft Planuppdrag, d.v.s. beslut om att ge Samhällsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att påbörja ett detaljplanearbete, beslutas av Samhällsbyggnadsnämnden. Under samrådet ges berörda möjlighet att lämna synpunkter på förslaget. Efter samrådet upprättas en samrådsredogörelse där alla synpunkter sammanställs och bemöts och planförslaget bearbetas innan den skickas ut för granskning. Synpunkter från granskningen sammanställs i ett granskningsutlåtande. Efter granskningen antas planen av Samhällsbyggnadsnämnden eller i undantagsfall av Kommunfullmäktige. Om ingen överklagar beslutet vinner detaljplanen laga kraft. Information Detaljplanen handläggs med standardförfarande. Information om planförslaget lämnas av handläggare: Johan Gunhamre Johan Gunhamre, tel: Samrådstid:

4 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 3 Medverkande tjänstemän I planarbetet har följande tjänstemän deltagit: Johan Gunhamre, Planingenjör Mirja Törnquist, Miljöutredare Josef Wårdsäter, Planarkitekt Jimmy Ullermo, Planingenjör Bakgrund AB Gavlegårdarna har ansökt om planbesked med syfte att uppföra trygghetsboende/ lägenheter i Bergby. Syfte Syftet med detaljplanen är att tillskapa möjlighet att uppföra två stycken hus i 3-4 våningar, då gällande detaljplan endast medger en byggnadshöjd på 6 meter. Huvuddrag Den tänkta bebyggelsen består av två hus i tre alternativt fyra våningar med tillhörande markparkering och komplementbyggnader för förråd och avfallshantering. Totalt omfattar förslaget mellan lägenheter. Gavlegårdarna avser upplåta minst ett av husen för trygghetsboende. Sammanfattning av planens konsekvenser Detaljplanen innebär att en äldre detaljplan som möjliggör bostäder tas i anspråk och skapar möjlighet för två stycken hus i fyra våningar. Hänsyn ska tas för att tillskapa en god levnadsstandard avseende buller och trafik samt en god dagvattenhantering. En befintlig fastighet påverkas på ett sådant vis att infarten till fastigheten kan komma att behöva dras om.

5 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 4 Plandata Läge Planområdet ligger i Bergby ca 3,5 mil norr om Gävle. Avgränsning för detaljplanen görs i befintliga plan- och fastighetsgränser. Areal Planområdet har en total areal på 0,5 hektar. Markägare Gävle kommun äger fastigheterna Åbyn 59:1 och Vi 45:1. Mark, vatten och natur Utemiljö Befintliga miljöer är en ängsmark och ett kuperat skogsområde. Området har inga utpekade naturvärden. Området är beläget i en sluttning med högsta punkt i väst och lägsta i öst höjdskillnaden är ca 5 meter. Geotekniska förhållanden och radon Planområdet ligger inom lågriskområde för markradon. Jordarten i området består av postglacial sand och grus som överlagrar morän (SGU, 2017). Stabiliteten bedöms som god. Byggnader ska uppföras på ett radonsäkert sätt för att minimera negativ påverkan av radon för människor som vistas i byggnader.

6 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 5 Planens genomförande bedöms initialt inte medföra några negativa aspekter ur perspektivet geoteknik och radon under förutsättning att de geotekniska förhållandena säkerställs i samband med byggnation och att nytillkomna byggnader uppförs radonsäkert. Bestämmelse På plankartan finns en informationsruta om att byggnader ska uppföras radonsäkert för att minska negativ påverkan från radon på människor som vistas i byggnader inom planområdet. Bebyggelse Planområdet är beläget mellan Solbergsvägen i väster och Totravägen norrut, söderut passerar Humlevägen genom planområdet. Marken längs Humlevägens västra sida har tidigare varit bebyggd med två enbostadshus, byggnaderna revs på 80-talet. Resten av stenmurar och terrassering finns kvar efter bebyggelsen. Den östra sidan är består av en öppen yta som idag är igenväxt. Söderut längs Humlevägen finns villabebyggelse från 60-talet. Den bebyggelse som medges i detaljplanen består av bostäder. Byggrätter som definierats i detaljplanen är reglerad så att två stycken hus i fyra våningar kan uppföras med tillhörande parkering och förråds- och återvinningshus. Bostadshusen kommer omfatta 36 lägenheter.

7 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 6 er Den nya bebyggelsen innebär att två stycken bostadshus uppförs på en plats som främst består präglas av villabebyggelse och vyer mot åkermark. Marken är idag utpekad för bostäder i gällande detaljplan. Förändringen gentemot den äldre detaljplanen är att planförslaget nu anger ett högre våningsantal samt byggrätt. Bestämmelse Placeringen av byggnaderna regleras för att skydda allmänna ledningar, detta regleras genom punkt prickad mark. Övriga bestämmelser reglerar våningsantal och byggnadsarea, detta anpassas för att inte bli ett påtagligt inslag i landskapsbilden. Landskapsbild Landskapsbilden kommer att påverkas, då detaljplan prövar ett uppförande av 3-4 våningars bostadshus på en plats som främst präglas av småhus. I och med att planområdet sluttar från väst till öst förväntas inte bebyggelsen påverka siluetten i Bergby utan kan fungera som ett komplement. Intilliggande bostäder blir påverkade av de planerade husen genom att befintliga siktlinjer förändras som idag är ut över en plan yta med vegetation. Husen placeras på ett sådant vis att det inte blir påtagligt påträngande för befintlig bebyggelse samt att fungera som skydd mot Totravägen som passerar i norr. Trafik Gång- och cykeltrafik Det finns inga anslutna gång- eller cykelvägar. Tillgången till gång- och cykelvägar i Bergby är begränsad. Samhället ligger ca 3,5 mil från Gävle och större delen av trafiken består av bil och buss. Biltrafik och gatumiljö Trafikmätningar har genomförts på Totravägen samt Humlevägen under 2017 för att ge underlag till en bedömning av hur mycket trafiken påverkar bullersituationen i området. ÅDT (årsmedeldygnstrafiken) har därefter kunnat beräknas till 148 på Humlevägen samt till 982 på Totravägen. Andelen lastbilar är låg.

8 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 7 Humlevägen är inrättad som en gemensamhetsanläggning, Vi ga:5, och sköts av Bergby vägförening Befintlig in- och utfart till fastigheten Åbyn 2:30 kommer att dras om. Gavlegårdarna bekostar vägbygget och ombildning av servitut. Humlevägen planläggs som allmän platsmark med enskilt huvudmannaskap Detaljplanen medför en viss påverkan på trafiksäkerheten på Totravägen och Humlevägen genom en ökning av trafik till de nya bostäderna. Befintlig in- och utfart till Åbyn 2:30 leds om till förmån för byggrätt ämnade för 3-4 våningars hus. Kollektivtrafik Hållplats för kollektivtrafik finns ca 100 meter från planområdet. Turtätheten är en buss i timmen. Parkering (bilar, cyklar)/ angöring Parkering löses inom den egna fastigheten. Beräkning har gjorts på ett parkeringstal som utgått från ca 0,7 i p-norm, uträkning är utförd av Gavlegårdarna AB. Detaljplanen säkerställer en tillräcklig stor fastighet för att lösa det egna behovet av parkering och angöring inom den egna fastigheten. Tekniska frågor Planområdet har ett omfattande ledningsnät under mark. Underliggande ledningar består av vatten-, avlopp-, och dagvattenledningar samt el/fiber. Ledningskarta Vatten och avlopp Planområdet ligger inom verksamhetsområde för kommunalt vatten och spillvatten.

9 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 8 Framtida bebyggelse inom planområdet kommer vid ett genomförande att anslutas till det kommunala vatten- och spillvattennätet. Befintliga ledningar säkerställs med u-områden och punktprickad mark. Planens genomförande kommer medföra ytterligare belastning på vatten- och spillvattennätet. Kapaciteten i området bedöms som ansträngd och kommer behöva utökas för att bemöta en utveckling av fler bostäder i Bergby. Kapaciteten är begränsad och men under 2019 kommer anslutning vara möjlig. El, fiber och värme Planområdet kan anslutas till befintligt elnät. Vid ett genomförande av detaljplanen kan vissa ledningar behöva flyttas. Ansvaret för kostnader i samband med flytt tillförs exploatören. Planområdets u-områden (ledningsområden) och skyddsavstånd har tagits fram i samarbete med ledningsägarna. Bestämmelse Område som ska vara tillgängligt för allmännyttiga underjordiska ledningar har på plankartan reglerats med beteckningen u. För att trygga dessa ledningar ska ledningshavaren söka ledningsrätt. Dagvatten Området väster om Humlevägen ligger inom verksamhetsområde för dagvatten, medan området öster om området inte gör det. Mottagande recipient för dagvattnet är dikessystem som leds till hagmarken öster om området som angränsar Häckelsängsbäcken. Häckelsängsbäcken är en statusklassad vattenförekomst (se beskrivning under avsnitt Miljökvalitetsnormer). Dagvatten från fastigheten avses ledas vidare i det kommunala dagvattennätet. Dagvatten som ansluts och som kan komma att innehålla olja ska förses med avskiljare enligt Gästrike vattens anvisningar utifrån föreskriften om Allmänna bestämmelser för brukande av de allmänna vatten- och avloppstjänsterna (ABVA 09). Detta gäller bland annat för parkeringsytor med plats för 20 fordon eller fler. Oljeavskiljande funktion kan uppnås på flera sätt, genom exempelvis oljeavskiljare eller via svackdiken med kompletterande biofilter. Takvatten som är rent kan ledas ut på gräsytor för naturlig infiltration. Plangenomförandet kommer att leda till en ökad andel hårdgörning av ytor men bedöms inte vara av en sådan omfattning att det medför en påverkan på mottagande recipient under förutsättning att vatten från parkeringsytor renas. Avfall Avfallshanteringen ska följa kommunens renhållningsordning. Lokaler för avfallshantering ska placeras på så sätt att det går att angöra med sopbilar, t.ex. i anslutning till tänkta parkeringsplatser. Kontakt ska tas med Gästrike återvinnare i ett tidigt skede av projekteringen angående placering och utformning av avfallsutrymmen. Service (offentlig/privat) Planområdet är beläget ca 250 meter från de centrala delarna i Bergby. I de centrala delarna återfinns dagligvaruhandel, servicebutiker och diverse handelsbutiker.

10 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 9 et tillför Bergby bostäder i form av lägenheter vilket leder till ett större underlag för framtida service- och handelsfunktioner. Störningar, hälsa och säkerhet Buller och vibrationer Med trafikmätningen som genomfördes 2017 är det möjligt att göra en bedömning över dagens bullersituation i området. Med hjälp av Hur mycket bullrar vägtrafiken? (Boverket och SKL, 2016) kan en översiktlig bedömning av bullervärden göras. Den visar att ÅDT på 900 fordon på 50-väg uppnår en ljudnivå på 55 dba dygnsekvivalenter 10 m från vägmitt. Marken i planområdet är inte särskilt vibrationsbenägen. Väster om planområdet, vid äldreboendet, finns en panncentral för biobränsle som ägs av Gävle Energi. Enligt Byggnads- och miljönämndens beslut daterat om miljöfarlig verksamhet finns ett par villkor som rör buller för biobränsleanläggningen. Villkoret säger att den ekvivalenta ljudnivån från verksamheten vid närmsta bostadshus ej får överstiga 50 dba dagtid, 40 dba nätter eller 45 dba kvällstid och sön/helgdag, samt att den momentana ljudnivån nattetid ej får överstiga 55 dba. Dessutom får påfyllning av bränslepellets endast ske dagtid på grund av att bullerstörningar kan uppstå vid transporterna. Verksamhetsutövaren har genomfört en bullermätning på ett avstånd av 50 m från anläggningen under drift dagtid. Ekvivalent ljudnivå uppmättes till 40 dba. I planförslaget placeras byggrätterna 15 m från Totravägens mitt. et kommer att medföra en viss ökning av trafiken i området och med en bedömning av framtida trafikökning ges trafikprognos på ca 1200 ÅDT. Byggrätterna i planförslaget är placerade 50 m från biobränsleanläggningen vilket är samma avstånd till befintliga bostäder i anläggningens närhet. För att närma sig riktvärdena för buller på 60 dba (enligt trafikbullerförordningen) behöver trafikmängderna på Totravägen öka till ca 3400 ÅDT (Boverket och SKL, 2016). Framtida prognos av trafikmängd är mycket under detta och kommunen gör bedömningen att planförslaget inte kommer medföra bullerstörningar. Biobränsleanläggningen bedöms inte ge upphov till sådant buller som medför att störningar uppstår vid planerade bostäder. Luftkvalitet Biobränsleanläggningen är placerad på en höjd väster om planområdet. Anläggningen har en effekt på 800 kw, och rökgasrening sker med multicyklon. Skorstenen är 20 m. Enligt Byggnads- och miljönämndens beslut får stoftutsläppet från pannan ej överstiga 100 mg/m 3.

11 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 10 Kontroll av stoftutsläpp gjordes och låg mellan mg/m 3. Anläggningen har ett villkor på lägsta rökgashastighet på 4 m/s. Enligt beräkningar från 2015 (LVF, 2016) ligger årsmedelhalten av NO 2 i intervallet 5-10 µg/m 3 luft. Halten partiklar, PM10, är beräknat till <10 µg/m 3 luft som årsmedelvärde. Dygnsmedelvärde för NO 2 är beräknat till 9-12 µg/m 3 luft och för partiklar µg/m 3 luft. et medger bebyggelse 50 m från befintlig biobränsleanläggning. et medger byggnadshöjd på fyra våningar som är ca 12 m, vilket medför att byggnaderna är lägre än biobränsleanläggningens skorstenshöjd. Kommunens bedömning är att plangenomförandet inte ger några negativa konsekvenser på grund av de stoftutsläpp som sker från biobränsleanläggningen. Föroreningar Inga förorenade områden finns som bedöms påverka planområdet. På närliggande fastighet, ca 100 m nordöst om planområdet, har det tidigare funnits en återvinningscentral för mottagning av grovavfall och farligt avfall från hushåll. Den verksamheten bedöms ej ha gett upphov till sådana föroreningar som kan påverka planområdet. Översvämning Området lutar från väst till öst där hagmarker angränsar till Häckelsängsbäcken. Det ger stora ytor där vatten kan ansamlas vid skyfall och höga flöden utan att påverka byggnader. Kommunen gör bedömningen att planområdet inte är särskilt utsatt för översvämningsrisker. Fastighetsbildning Med fastighetsbildning avses bl.a. nybildning av fastigheter, ändring av fastigheters gränser och bildande av gemensamhetsanläggningar, servitut och ledningsrätter. Fastighetsbildningsåtgärder prövas i en lantmäteriförrättning som handläggs av Lantmäterimyndigheten i Gävle kommun. Humlevägen är idag allmän plats med enskilt huvudmannaskap som är inrättad som gemensamhetsanläggning (Vi ga:5) och förvaltas av Bergby vägförening. Detaljplanen möjliggör för en avstyckning av kvartersmark från fastigheterna Åbyn 59:1 och Vi 45:1. Befintligt servitut för infartsväg till fastigheten Åbyn 2:30 ska ombildas i samband med övrig fastighetsbildning och vägen till fastigheten Åbyn 2:30 ska dras om, detta bekostas av exploatören. Lantmäteriförrättning ska sökas och bekostas av exploatör. Fastighetskonsekvenser Nedan redovisas detaljplanens konsekvenser (främst fastighetsrättsliga) som i dagsläget kan bedömas för respektive fastighet. Beskrivningen är gjord i enlighet med förslag till detaljplan och innebär inget ställningstagande från lantmäterimyndighetens sida. Fastighet Fastighetskonsekvenser Åbyn 59:1 Kommunägd fastighet Ca 2500 m 2 från den kommunägda fastigheten styckas av till förmån för

12 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 11 de nya fastigheterna med bostadsändamål. Kvartersmarken är belastad av ledningsområden. Vi 45:1 Kommunägd fastighet Åbyn 2:30 Nya bostadsfastigheter Ca 1500 m 2 från den kommunägda fastigheten styckas av till förmån för den nya fastigheten med bostadsändamål. Kvartersmarken är belastad av ledningsområden. Fastigheten har ett servitut för in-/ utfart vilket kommer att ombildas med ny sträckning. Exploatören bekostar vägbygget och ombildning av servitut. Nya på fastigheter på sammanlagt ca 4000 m 2 med möjlighet att uppföra byggnader ämnade för bostadsändamål. Nya bostadsfastigheter = gul, röd markering = befintligt servitut Huvudmannaskap I dagsläget är huvudmannaskapet i området enskilt eftersom det är en detaljplan som gäller för området. Bergby Vägförening står för anläggande och drift. Humlevägen planläggs som allmän platsmark gata med enskilt huvudmannaskap. Den föreslagna detaljplanen angränsar till byggnadsplan från 1955 samt detaljplaner från 1963 där huvudmannaskapet är enskilt. Aktuell detaljplan för fastigheten anger området som med enskilt huvudmannaskap. Det är därmed olämpligt att införa kommunalt huvudmannaskap för en liten del av ett område där huvudmannaskapet är enskilt. Allmän plats och kvartersmark kommer att följa fastighetsgränserna och huvudmannaskapet hanteras på samma sätt som i underliggande byggnadsplan/detaljplan.

13 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 12 Bestämmelse Humlevägen planläggs som allmän plats GATA. Av rubriken framgår det att huvudmannaskapet är enskilt. Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från dagen detaljplanen vinner laga kraft. Avtal Marköverlåtelseavtal Ett avtal avseende marköverlåtelse ska upprättas mellan Gävle kommun och Gavlegårdarna AB avseende ca 4000 m 2 kvartsmark från fastigheterna Åbyn 59:1 och Vi 45:1. Planavgift Planavtal har tecknats med Gavlegårdarna AB gällande kostnader för detaljplanen. Exploateringskalkyl (Ekonomiska konsekvenser) Intäkter Kommunen får intäkter i samband med försäljning av kvartersmark i detaljplanen. Exploatören får byggrätter på sin fastighet som i sin tur genererar hyresintäkter. Kostnader Exploatören får kostnader i samband med ombyggnad av byggnaden inom detaljplaneområdet som är nödvändiga för detaljplanens genomförande. Exploatören ansvarar även för framtida drift och underhåll av byggnader och anläggningar inom kvartersmarken. Tidigare ställningstaganden och övergripande analyser Riksintressen Inga riksintressen berörs av detaljplanen. Miljökvalitetsnormer Vatten Mottagande recipient för dagvattnet är i förlängningen Häckelsängsbäcken (SE ) som omfattas av miljökvalitetsnormer (VISS, 2017). Dessa är satta till god ekologisk status 2027 och god kemisk ytvattenstatus med mindre stränga krav för överallt förekommande ämnen som kvicksilver och PBDE. Dess status är idag bedömd till måttlig ekologisk status och den uppnår ej god kemisk status, den kemiska statusen inte är klassad utan de överallt överskridande ämnena. Vattendragets statusklassning är framförallt påverkad av att det rinner genom ett närområde med hög andel aktivt brukad mark som påverkar vattendragets hydromorfologi.

14 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 13 Luft et bedöms inte medföra att trafiken i området påverkas i en sådan utsträckning att några miljökvalitetsnormer för luft påverkas. Beräknade värden för planområdet ligger långt under dessa normer. Dagvatten från planområdet kommer att ledas via ett dikessystem till hagmark som ligger bredvid Häckelsängsbäcken. et bedöms inte påverka några kvalitetsfaktorer som ligger till grund för miljökvalitetsnormerna för vatten. et bedöms inte medföra någon påverkan på miljökvalitetsnormen för luft. Miljömål I samband med detaljplanens behovsbedömning har nedanstående nationella miljömål identifierats som miljömål som kan komma påverkas av detaljplanens genomförande. God bebyggd miljö Planen möjliggör för en blandad bebyggelse med ett nytt trygghetsboende i ett naturnära läge. För att möta den ökade efterfrågan på trygghetsbostäder och lägenheter i Bergby Städer, tätorter och annan bebyggd miljö ska utgöra en god och hälsosam livsmiljö samt medverka till en god regional och global miljö. Natur- och kulturvärden ska tas till vara och utvecklas. Byggnader och anläggningar ska lokaliseras och utformas på ett miljöanpassat sätt att en långsiktig god hushållning med mark, vatten och andra resurser främjas. er av planens genomförande på miljömålen Detaljplanen bedöms inte medföra sådan påverkan som gör att de nationella miljömålen inte kan uppnås. Översiktsplan För området gäller Översiktsplan 90, antagen av kommunfullmäktige den 26 november 1990, översiktsplanen anger bebyggelse för området. Beslut om planläggning Ansökan om planbesked med beslut om planuppdrag har beslutats i Samhällsbyggnadsnämnden den 22 februari Planuppdraget innebär att pröva platsen för en lokalisering av två stycken punkthus i 3-4 våningar varav minst ett av husen ska vara trygghetsboende. Gällande detaljplaner och fastighetsindelningsbesämmelser För området gäller en detaljplan fastställd den 10 juli Detaljplanen anger användningssätt bostäder. Det finns ingen genomförandetid kvar. Behovsbedömning/ miljökonsekvensbeskrivning Behovsbedömning Utifrån den sammanställning som gjorts i checklistan bedömer Gävle kommun att planförslaget inte förväntas medföra betydande miljöpåverkan. Länsstyrelsens ställningstagande Länsstyrelsen delar kommunens uppfattning avseende miljöpåverkan. Sociala konsekvenser Detaljplanen tillskapar möjligheter till ett nytt trygghetsboende I Bergby vilket skapar bättre förutsättning för äldre att bo kvar i orten vid en högre ålder.

15 DETALJPLAN FÖR 17SBN20 SAMRÅDSHANDLING 14 Tillgänglighet Området ska vara tillgängligt oavsett funktionsnedsättning. Avstånd till mataffär och service finns inom meter från planområdet. Trygghet Området är idag inte bebyggt. Mångfald och integration. Detaljplanen möjliggör för en variation av lägenheter och trygghetsboende. Tidplan Preliminär tidplan: Samråd: november 2017 Antagande: 1:a kvartalet 2018 Utredningar Följande utredningar har använt som underlag i planprocessen: LVF, Kartläggning av luftföroreningshalter i Stockholms och Uppsala län samt Gävle och Sandvikens kommuner. LVF 2016:32. SLB-analys, december SGU, Jordartskartan, Sveriges Geologiska Undersökning, VISS, VattenInformationsSystem i Sverige,

Planbeskrivning. Säljemar 2:25. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE DNR: 17SBN34 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre

Planbeskrivning. Säljemar 2:25. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE DNR: 17SBN34 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE 2018-03-05 DNR: 17SBN34 HANDLÄGGARE: Johan Gunhamre Planbeskrivning Säljemar 2:25 Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådshandling DETALJPLAN FÖR 17SBN34, SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN BMN: 2014-04-23 LAGA KRAFT: 2014-05-23 2013-11-06, REV. 2014-01-07 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2015-01-15 DNR: 14BMN96 HANDLÄGGARE: JOSEF WÅRDSÄTER Planbeskrivning Del av Brynäs 86:1, Södra Hamnpiren Detaljplan för centrumändamål Gävle kommun, Gävleborgs län

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING II DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Planbeskrivning. Sätra 10:1 m fl, Kv Prickskytten. Detaljplan för industri m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Sätra 10:1 m fl, Kv Prickskytten. Detaljplan för industri m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2014-03-28 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Sätra 10:1 m fl, Kv Prickskytten Detaljplan för industri m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid: 29 april

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Planbeskrivning. Del av Kungsbäck 2:10, parkering vid Stora Vallområdet. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

Planbeskrivning. Del av Kungsbäck 2:10, parkering vid Stora Vallområdet. Samrådshandling SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE 2018-11-22 DNR: 18SBN202 HANDLÄGGARE: Johanna Sundqvist Planbeskrivning Del av Kungsbäck 2:10, parkering vid Stora Vallområdet Detaljplan för parkeringsändamål Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(10) 2018-04-12 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117 Dnr KS 2019/53.20 INFOGA BILD/KARTA PLANBESKRIVNING Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand del av Leverhögen 1:117 Årjängs Kommun Värmlands Län SAMRÅDSHANDLING 20190410 Standardförfarande enligt

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av detaljplan Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-06-03 DNR: 13BMN3 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Brunn 44:4 m.fl., Torget i Hedesunda mm Detaljplan för torg (allmän plats) samt upphävande av

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen. Johannes Siirtola BEHOVSBEDÖMNING

Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen. Johannes Siirtola BEHOVSBEDÖMNING Samhällsbyggnadsnämnden Bygg- och miljöavdelningen Johannes Siirtola Johannes.siirtola@alvkarleby.se 026-830 44 BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för Siggeboda 17:33, 16:1, 17:19 samt delar av Siggeboda 17:26,

Läs mer

Planbeskrivning. Sätra 27:1, Kv Mården Detaljplan för bostadsändamål Gävlekommu kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Sätra 27:1, Kv Mården Detaljplan för bostadsändamål Gävlekommu kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2015-12-16 DNR: 15SBN60 HANDLÄGGARE: JOHANNA SUNDQVIST Planbeskrivning Sätra 27:1, Kv Mården Detaljplan för bostadsändamål Gävlekommu kommun, Gävleborgs län Bild:

Läs mer

Planbeskrivning. Sätra 167:3, kv Skogsmossan (del av) Detaljplan för bostäder och handel Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Sätra 167:3, kv Skogsmossan (del av) Detaljplan för bostäder och handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-11-05, REV. 2015-04-22 DNR: 15SBN26 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Sätra 167:3, kv Skogsmossan (del av) Detaljplan för bostäder och handel Gävle

Läs mer

Planbeskrivning. Del av Brynäs 34:1, Kv Dockorna Detaljplan för teknisk anläggning Gävle kommun, Gävleborgslän

Planbeskrivning. Del av Brynäs 34:1, Kv Dockorna Detaljplan för teknisk anläggning Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGEN AV BMN: 2013-02-20 LAGA KRAFT: 2013-03-21 2012-12-06, REVIDERAD 2013-01-17 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Del av Brynäs 34:1, Kv Dockorna Detaljplan för teknisk anläggning

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson. Detaljplanen antogs av Byggnads- och miljönämnden den 21 januari 2015.

2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson. Detaljplanen antogs av Byggnads- och miljönämnden den 21 januari 2015. Sid 1 (1) 2015-02-20 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 13BMN46 Handläggare: Emma Olofsson Lagakraftbevis Strömsbro 15:1, kv Systern Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen

Läs mer

Planbeskrivning. Källö 6:4, kv Myrängen. Detaljplan för småindustri Gävle kommun, Gävleborgs län 2014-07-04 DNR: 13BMN135 HANDLÄGGARE: HENRY GREW

Planbeskrivning. Källö 6:4, kv Myrängen. Detaljplan för småindustri Gävle kommun, Gävleborgs län 2014-07-04 DNR: 13BMN135 HANDLÄGGARE: HENRY GREW SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDSHANDLING 2014-07-04 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Källö 6:4, kv Myrängen Detaljplan för småindustri Gävle kommun, Gävleborgs län Figur 1: Källa: Bing-maps Samrådstid:

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Tumba, augusti Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba

Tumba, augusti Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba Tumba, augusti 2017 Behovsbedömning av detaljplan för Hästen 19, Tumba Behovsbedömningen av detaljplan för Hästen 19 är framtagen som ett underlag inför plansamrådet. Ett syfte med behovsbedömningen är

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE

Planbeskrivning. Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten. Detaljplan för utökning av fastighet Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE 2012-11-30 ANTAGEN AV BMN: 2013-12-11 DNR: 12BMN90 LAGA KRAFT: 2014-01-10 HANDLÄGGARE: HENRY GREW Planbeskrivning Södertull 13:11 mfl, Kv Samariten Detaljplan för utökning av fastighet

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser

ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen ANTAGANDEHANDLING enkelt planförfarande Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljökonsekvensbeskrivning Plankarta med bestämmelser Detaljplan

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Samrådshandling oktober 2013

Samrådshandling oktober 2013 Samrådshandling oktober 2013 Sektorn för samhällsbyggnad Ändring av detaljplan för del av Djupedalsäng 1:14 Återvinningsstation vid Råstensvägen Härryda kommun Planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn.

Läraren 11. Miljö och samhällsbyggnad. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Detaljplaneändring för del av stadsplan för område vid Skarpås i Ulricehamn. Berörd fastighet: Läraren 11 i Ulricehamns kommun, Västra Götalands län Standardförfarande enl. 5 kap 7 PBL Diarienummer: 2016/00501

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199. Planbeskrivning. Detaljplan för. Tungelsta, Haninge kommun Dnr PLAN.2008.

Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199. Planbeskrivning. Detaljplan för. Tungelsta, Haninge kommun Dnr PLAN.2008. Detaljplan för Violen, Ålsta 1:4, enkelt förfarande D 199 Tungelsta, Haninge kommun Planbeskrivning INLEDNING Planens syfte och huvuddrag Bakgrunden till planen är den förfrågan som inkommit till kommunen

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHET KULLTORP 2:2 (KLOCKAREGÅRDEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Fastighetsförteckning

Läs mer

Planbeskrivning. Datum Dnr (8)

Planbeskrivning. Datum Dnr (8) 2019-05-15 2016-223 1 (8) Detaljplan för Gnarps-Berge 12:43 Gnarp Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Upprättad av Nordanstigs Kommun Planområdets läge i Gnarp Handlingar som hör till planen: Plankarta

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl

Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl 1(10) 2017-01-10 Samrådshandling Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för fastigheten Hulterstad 2:3 m.fl Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län PLANBESKRIVNING Planbeskrivningen

Läs mer

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän

DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM. Planbeskrivning. Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-04-22 DNR: 12BMN80 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM Planbeskrivning Brynäs 32:3, kv Smedjan Detaljplan för skola m.m. Gävle kommun, Gävleborgslän Granskningstid:

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ

DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ Datum 2009-05-26 Dnr SN 66/08 Samhällsbyggnadsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV ÖSTER-SKÄSTRA 24:5 M.FL. JÄRNVÄGSSTATIONEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Järnvägsstationen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Målaren 2 och Snickaren 7

Detaljplan för fastigheterna Målaren 2 och Snickaren 7 1(9) 2017-01-13 Granskningshandling Planbesked Beslut Samråd Underrätt else Granskni ng Granskni ngsutlåta nde Antagande Laga kraft Detaljplan för fastigheterna Målaren 2 och Snickaren 7 Lessebo samhälle

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB.

Planbeskrivning. Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län. Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB. Dnr. PB 2017-366 Version Plannr. 2 D2093 Planbeskrivning Lantmäteriet Detaljplan för del av Böle 24:3 Piteå kommun, Norrbottens län Upprättad av: Arkitekthuset Monarken AB Postadress 941 85 PITEÅ Besöksadress

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9]

Planbeskrivning. Detaljplan för kidet 3, plan nr Granskningshandling. Sbf/2016: 381 PLANBESKRIVNING 1 [9] 1 [9] Sbf/2016: 381 Planbeskrivning Detaljplan för kidet 3, plan nr. 10-54 Granskningshandling SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Kontaktcenter 08-530

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-28 HANDLÄGGARE:EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Norrtull 12:8, kv Lärkan (del av) Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds-

Läs mer

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December

Planbeskrivning. Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län. Granskningstid: 13 November 11 December SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE GRANSKNINGSHANDLING 2013-11-08 HANDLÄGGARE: LOUISE GRANÉR Planbeskrivning Bönan 2:16 m fl, Holmudden (del av) Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Granskningstid:

Läs mer

Planbeskrivning. Andersberg 6:3, Andersbergs hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Andersberg 6:3, Andersbergs hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE 2013-11-28 DNR: 13BMN49 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM Planbeskrivning Andersberg 6:3, Andersbergs hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av fastigheten Gården 1 genom tillägg till detaljplan DA 61, detaljplan för Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2016

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Antagandehandling. Detaljplan för Kvarteret Hällristningen. Inom kommundelen Glömsta, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN PL 2011/9,318 0126K-15644 Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredning med vit streckad linje. Blå linjer är fastighetsgränser. Detaljplan för Kvarteret

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 0481/10

Antagandehandling Dnr: 0481/10 1(5) Tillhör Kommunstyrelsen i beslut 2015-11-02 2... Agneta Dejenfelt Kommunsekreterare DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Västra Götalands län Antagandehandling

Läs mer

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län

Samrådshandling Dnr: PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Storkåge 67:2. inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län 2016-11-08 PLANBESKRIVNING Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge Skellefteå kommun, Västerbottens län Detaljplan för Storkåge 67:2 inom orten Kåge, Skellefteå kommun, Västerbottens län. Samhällsbyggnad,

Läs mer