Sonja Martinsson (S) Kerstin Henriksson (VF) 1-4, 11-19

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sonja Martinsson (S) Kerstin Henriksson (VF) 1-4, 11-19"

Transkript

1 1 / 23 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Jonas With (S) Birgitta Liivlaid (V) Per-Erik Persson (VF) Elisabeth Larsson (C) Sonja Martinsson (S) Kerstin Henriksson (VF) 1-4, Katarina Persson (socialchef) Rebecca Lindberg (verksamhetschef) Carina Nelltoft (verksamhetschef) Terhi Jonsson (verksamhetschef) Joakim Lindkvist (verksamhetsutvecklare) Madeleine Olsson (ekonom) 1-2 Kristina Kamsten (sekreterare) Cornelia Bergström (socionompraktikant) Sven Sandelius Per-Erik Persson Justeringens plats och tid Ånge kommunkontor, :00 Protokollet omfattar 1-19 Underskrifter Sekreterare... Kristina Kamsten Ordförande.... Birgitta Sjögren Justerande.... Sven Sandelius Per-Erik Persson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för Centralarkivet protokollet Underskrift... Kristina Kamsten

2 2 / 23 ÄRENDELISTA 1 Kontroll av jäv/intressekonflikt 2 Redovisning av ekonomi och sjukskrivningar 3 Uppföljning av verksamhet, särskilt boende 4 Uppföljning av hemtjänst 5 Ansökan om medel för personligt ombud 6 Internkontrollplan Aktuell information 8 Revidering av socialnämndens delegeringsordning 9 Revidering av beslutsattestanter-sakgranskare för socialnämndens verksamheter Svar på revisionsrapport, i styrelser och nämnder 11 Förstudie daglig verksamhet 12 Anhörigbidrag ett diskussionsunderlag 13 Svar till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) 14 Uppföljning av tidigare beslut 15 Rapport från samrådsgrupper 16 Övriga frågor 17 Redovisning av delegeringsbeslut 18 Delgivningar 19 Delgivning av socialnämndens arbetsutskotts protokoll

3 3 / 23 1 Kontroll av jäv/intressekonflikt (SN 18/1) Ingen anmäler jäv/intressekonflikt. Ordförande ställer frågan om någon närvarande ska lämna jäv eller intressekonflikt under mötet. Samtliga nämnds- och styrelsemöten inleds med en kontrollfråga om jäv inför mötet. Jäv enligt Kommunallagen : En förtroendevald eller en anställd som är jävig i ett ärende hos en nämnd får inte delta eller närvara vid handläggningen av ärendet, men får vidta åtgärder som inte någon annan kan vidta utan att det blir förseningar. Som förtroendevald eller anställd hos kommunen eller landstinget är jag jävig om: saken angår mig själv eller min make, sambo, förälder, barn eller syskon eller någon annan närstående eller om ärendets utgång kan väntas medföra synnerlig nytta eller skada för mig själv eller någon närstående, jag eller någon närstående är ställföreträdare för den som saken angår eller för någon som kan vänta synnerlig nytta eller skada av ärendets utgång, ärendet rör tillsyn över sådan kommunal verksamhet som jag själv är knuten till, jag har fört talan som ombud eller mot ersättning hjälpt någon i saken, eller det i övrigt finns någon särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet till min opartiskhet i ärendet. Om jag känner till något som kan antas göra att jag är jävig, ska jag självmant ge det till känna. Den som jävet gäller får delta i prövningen av jävsfrågan endast om nämnden inte är beslutför utan hen och någon annan inte kan tillkallas utan förseningar.

4 4 / 23 2 Redovisning av ekonomi och sjukskrivningar (SN 18/2) 1. Tacka för ekonomisk information och redovisning av sjukfrånvaro. 2. Begära hos kommunstyrelsen om att flytta investeringsmedel för larm på särskilda boenden med kr från 2017 till Övergrippande ekonomiskt utfall för kommunen redovisas. Prognos att budgeterat överskott för 2017 med 3 miljoner kommer att klaras. Förvaltningen redovisar översiktligt ekonomiskt utfall för december 2017 och hela Bokslutsarbete pågår med förändringar varje dag, en färdig rapport för året kan redovisas vid nästa möte. Semesterlöneskuld redovisas och kommenteras. Sjukfrånvaro för Ånge kommun och socialnämndens verksamhet redovisas och kommenteras. Modellen för redovisning av sjukfrånvaro är densamma för resten av landet (SKL) och möjliggör jämförelser med andra kommuner. Nyckeltal för Socialnämndens verksamheter redovisas och kommenteras. Överflyttning av investeringsmedel Begäran om överflyttning av investeringsmedel från 2017 aktualiseras. Behov av att uppdatera larm på Furubacken och Parkbacken, fortsatt installation av larm och utemiljö på Hallstaborg. Expedieras till Kommunstyrelsen Ekonomienheten

5 5 / 23 3 Uppföljning av verksamhet, särskilt boende (SN 17/136) Tacka för rapporten om uppföljning av särskilt boende. Uppföljning av verksamhet särskilt boende har startat. En djupare analys behövs. Syftet med analysen är att först identifiera orsakerna till underskott för särskilda boenden och sedan göra åtgärdsplan för att få 2018 års budget i balans. Lägesanalys: Januari 2018 Spångbrogården: Schema: 1) Som plus: Vi har 4 vakanta rader som vi löser det mesta inom Spångbrogården. 2) Som minus: Vi har en lön som belastar till och med maj. Budget lagd för 31 brukare. 1) Vi har en bra planering för att återlämna lägenheter till Åfa. I januari kommer vi att lämna minst en lägenhet. Vi har en till som planeras till en annan boende under januari men datumet är inte klart än. 2) Efter dessa två flytt har vi 35 brukare, 4 lägenheter kvar att lämna. Sjukskrivningar: Parkbacken: Schema: 1) Bättre samarbete samt sammansättning av två avdelningar ger oss bättre förutsättningar till rätt schema. Mat: 1) Matkostnader är högre än budgeterad. Granskning pågår, i nuläget har vi sondmat som ger ökad kostnad. Sjukskrivningar: Furubacken: Schema: 1) det kan konstateras att vi har fler 100% anställningar där än vi behöver. Ökar personalkostnader. Detta kan justeras i samband med den nya förslaget Smartare Bemanning. Inskolningar skall genomföras för att kunna göra av med minustimmar.

6 6 / 23 2) vi ser över ifall det finns uppdrag som vi skulle kunna göra själva i stället för att köpa, exempelvis städuppdrag. Renovering: 1) Renovering av två lägenheter är nu klar och vi kan hålla oss fulltaliga (skulle varit klart den 6/10). Resten av renovering vet vi inget om i dagsläget.

7 7 / 23 4 Uppföljning av hemtjänst (SN 17/44) Tacka för rapporten om uppföljning av hemtjänst. Uppföljning av hemtjänst och handlingsplanen Koll på hemtjänsten. Handlingsplanen Koll på hemtjänsten följs. I februari redovisas kontrollpunkter utifrån PwC:s utredning. Under januari har pågått arbete med att ta i bruk nya HR-systemet och koppla ihop med TES planeringssystem.

8 8 / 23 5 Ansökan om medel för personligt ombud (SN 18/18) Godkänna ansökan för finansiering av personligt ombud till länsstyrelsen En kommun ansvarar inom ramen för socialtjänsten för verksamheten med personligt ombud. Ett personligt ombud har som övergripande uppgift att hjälpa personer med psykiska funktionsnedsättningar att få sina rättigheter tillgodosedda. Ombuden fungerar som ett stöd och språkrör i kontakten med myndigheter och andra offentliga organisationer. Länsstyrelsen beslutar och betalar ut statsbidrag till personligt ombud årsvis. Statsbidrag har tidigare utgått med kr per år för en heltidstjänst. Beloppet kan komma att justeras utifrån hur många ansökningar som inkommit. Socialnämnden har i budget inför 2018 avsatt kr för resterande kostnader. Fokus för personligt ombud 2018 är yngre och medelålders personer som har svår socialpsykiatrisk ohälsa och omfattande problematik i sin vardag. Personligt ombud kommer och redovisar sitt arbete vid ett nämndsmöte längre fram.

9 9 / 23 6 Internkontrollplan 2018 (SN 17/151) 1. Komplettera internkontrollplanen med mätetal för fallförebyggande arbete. 2. Förvaltningen får i uppdrag att komplettera mättalen för biståndshandläggning ytterligare till nästa nämndsmöte. Internkontrollplan för socialnämndens verksamhet 2018 kompletteras med mättal för fallförebyggande arbete. Förslag till komplettering och mättal för uppföljning: Utfall - minska avvikelser för fall och fallskador med 50% (antal) Process - Utförda åtgärder för att stärka processen med arbete mot fallförebyggande åtgärder (ja/nej) Internkontrollpunkten uppföljning av biståndshandläggning, som tidigare antogs i internkontrollplan för 2018, behöver också kompletteras. Förvaltningen får i uppdrag att presentera komplettering av mätmetod för biståndshandläggning. Tidigare beslut Förslag till internkontrollplan från verksamheten presenterades och antogs vid socialnämndens möte et innebar en komplettering av internkontrollplanen med ytterligare en punkt, fallförebyggande arbete.

10 10 / 23 7 Aktuell information (SN 18/3) Tacka för informationen. Information från socialnämndens verksamhet. Ensamkommande Verksamheten minskar i och med att många av ungdomarna fyller 18 år. Låg prognos från Migrationsverket på nya kommande under året. Antalet HVB-hem kommer därför att minskas ytterligare under året till ett återstående boende. Frågan om kommuners beredskap behöver diskuteras, ett problem som alla kommuner i länet och resten av landet har. Det är svårt att upprätthålla beredskap för boenden med ett väldigt lågt inflöde av nya unga. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) kommer att göra inspektion vid HVBhemmen avseende egengranskning och dokumentation i februari. Smartare bemanning Smartare bemanning, information om läget där man nu nått fram till färdig förhandling med Kommunal. Projektledare för införande är anställd via personalenheten. Arbetet gäller just nu enbart personal i äldreomsorgen. Information om att försörjningsstödet höjs. Samtliga poster i riksnormen har höjts med 1,6 % och samtliga poster för barns personliga kostnader höjs med 200 kr. Rekryteringar Kommunal hälso- och sjukvård, enhetschef rekryteras. Verksamhetschef stöd och omsorg annonseras igen. Rekrytering av enhetschef hos individ- och familjeomsorg (IFO). Seminarium från SKL: Politiker i socialtjänsten - hur klarar vi uppdraget? Omvärldsbevakning 1 mars om socialtjänstens möjligheter och utmaningar. Socialnämndens ledamöter och ersättare är välkomna till webbsändning torsdag 1/3 kl 10-16, kommunhuset, rum Flataklocken. sunderlag Inbjudan 1 mars_politiker i socialtjänsten

11 11 / 23

12 12 / 23 8 Revidering av socialnämndens delegeringsordning (SN 16/11) Godkänna revideringarna i socialnämndens delegeringsordning. Enligt kommunallagen kan beslutanderätt delegeras från socialnämnden till tjänsteman med vissa undantag. Vid dagens sammanträde ges förslag på revideringar i delegeringsordningen. Delegater för socialnämnden Rättelse av i punkt 16.2 till 6 kap 4. Omnumrering av punkter Expedieras till Förvaltningschef Verksamhetchefer Tjänstemän inom socialnämnden sunderlag Socialnämndens delegeringsordning

13 13 / 23 9 Revidering av beslutsattestanter-sakgranskare för socialnämndens verksamheter (SN 18/24) Godkänna revidering av beslutsattestanter-sakgranskare för socialnämndens verksamheter Revidering av lista med beslutsattestanter-sakgranskare för socialnämndens verksamheter 2018, kompletterande revideringar efter nämndens beslut Expedieras till Verksamhetschefer Ekonomienheten

14 14 / Svar på revisionsrapport, i styrelser och nämnder (SN 17/145) Godkänna svar på revisionsrapporten " i styrelse och nämnder". Revisionsrapporten i styrelse och nämnder har besvarats gemensamt av kommunens förvaltningar. Svaret på rapporten ska godkännas av nämnden. Expedieras till Revisionen sunderlag Revisionsrapport i styrelser och nämnder

15 15 / Förstudie daglig verksamhet (SN 18/26) 1. Ge verksamheten i uppdrag att göra en förstudie om möjligheterna till en utveckling av daglig verksamhet i kommunen. 2. Nämnden ser fram emot en första rapport i april. Stöd och omsorg har behov av utveckling, framförallt daglig verksamhet. Det är ett generationsskifte av brukare och därmed behov av förändring och anpassning. Behovet är både kartläggning av behov, vilken typ av sysselsättning och utveckling/strategi. När tjänstemän undersökt vilka aktiviteter den dagliga verksamheten har i andra kommuner, för att få uppslag till hur den egna verksamheten ska kunna utvecklas, har de upptäckt att det finns fina idéer som verkställts runt om i landet. Det skulle kunna vara intressant för socialnämnden att undersöka möjligheterna med en utveckling av daglig verksamhet i kommunen och formulera hur den är tänkt att utformas för framtida behov. Tillvägagångssätt Om socialnämnden vill göra en adekvat bedömning av möjligheterna med och inriktning av daglig verksamhet, underlättas socialnämndens arbete om den har uppdaterad information i några områden. Förslagsvis: 1. Framtida brukare. Lagrum SOL och LSS 2. Genomförbara aktiviteter i den dagliga verksamheten. 3. Lokaler och strategiskt läge. 4. Utbud samhällsplatser. 5. Samverkanspartners för aktiviteter.

16 16 / Anhörigbidrag ett diskussionsunderlag (SN 18/27) 1. Ge verksamheten i uppdrag att utreda möjligheter för att eventuellt införa anhörigbidrag som stöd inom äldreomsorg. 2. Inriktning för anhörigbidrag ska vara äldre, eftersom det i yngre åldrar finns andra stödalternativ. Utredningen omfattar inte anhöriganställningar. Ånge kommun ger inte anhörigbidrag till vård av anhöriga i hemmet idag. Verksamhetsutvecklaren har gjort en kort sammanfattning av de förutsättningar som finns för socialnämnden att använda anhörigbidrag som stöd. 21 kommuner har undersökts för att få en bild av hur anhörigbidrag kan användas i verksamheten. Anhörigbidraget kan vara ett komplement till hemtjänst. sunderlag Anhörigbidrag. Ett diskussionsunderlag

17 17 / Svar till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) (SN 17/150) Godkänna ordförandes vidtagna åtgärd. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) har gjort en tillsyn av handläggning och insatser till våldsutsatta vuxna och barn som bevittnat våld i Ånge kommun. I begär de svar från Socialnämnden i Ånge kommun. Svar har lämnats via socialnämndens ordförande. sunderlag Svar till IVO på beslut i ärende /2017-5

18 18 / Uppföljning av tidigare beslut (SN 18/8) Godkänna redovisning av tidigare beslut. Socialnämnden gör en uppföljning av beslut som socialnämnden tagit 6 månader tidigare. Ärenden som bedöms angelägna att följa upp ska rapporteras av ansvarig handläggare i socialnämnden. Uppföljning av beslut den 23 augusti Flytta ansvar för färdtjänst till den enhet som ansvarar för kollektivtrafik i kommunen, dnr (SN 17/101). Från 1 januari har Utvecklingsenheten ansvar även för färdtjänst i kommunen och ärendet kan avslutas för socialnämnden. Kollektivtrafikmyndigheten har sedan flera år hand om handläggningen av färdtjänst i kommunen. Uppdra till verksamheten att utreda om det är möjligt att införa GPS-larm (för bland annat demenssjuka) i hemmen och utreda hur ansvarsfrågan ska lösas. (Dnr SN 17/100) GPS finns inte som hjälpmedel hos hjälpmedelscentralen. Frågan är mer komplicerad än man man trodde från början, med bland annat många juridiska spörsmål. Socialnämnden fortsätter att utreda frågan. (Dnr SN 17/100)

19 19 / Rapport från samrådsgrupper (SN 18/4) Tacka för informationen. Sven Sandelius har besökt TES-planeraren i hemvård öst på Torpsro. Han konstaterar att TES-planerarens arbetsuppgifter är många och att de tekniska hjälpmedlen borde kunna utvecklas. Förutsättningarna för planeringen av arbetet ändras hela tiden. Tankar om ansvarsområden och organisering diskuterades vid redovisningen. Jonas With och Per-Erik Persson har besökt hemtjänsten i Alby-Haverö. Arbetet i gruppen fungerar bra. Gruppen är liten och samarbetar smidigt. De träffade också brukare, som var nöjda med hemtjänstgruppens arbete. Synpunkter på kosten lämnades. Verksamhetschefen för hemtjänst kompletterade med information i båda redovisningarna.

20 20 / Övriga frågor (SN 18/7) Notera svaret på den övriga frågan. Ledamöter och ersättare ställer verksamhetsfrågor inom socialnämndens område. Fråga om konsekvenser av att folktandvårdens mottagning i Fränsta stängs. Kommunen har avtal med Landstinget när det gäller tandvård för de brukare som finns inom hemtjänst eller på särskilt boende.

21 21 / Redovisning av delegeringsbeslut (SN 18/5) Godkänna redovisningen av delegeringsbeslut och lägga den till handlingarna. Redovisning av tagna delegeringsbeslut inom socialnämndens verksamhetsområden. Delegeringsbeslut nr december.

22 22 / Delgivningar (SN 18/6) Godkänna redovisning av delgivningar och lägga den till handlingarna. Följande ärenden delges socialnämnden: Avslutad händelse IVO anmälan enligt Lex Maria, den SN 17/139. från IVO, tillsyn av stödboendet Avenir, dnr SN 17/166. från IVO, tillsyn av hem för vård och boende, Vitalia, dnr SN 17/167. Nulägesbeskrivning läkemedelshantering i Västernorrland, dnr SN 17/22. Överenskommelse mellan kommunen och landstinget om läkartid i hemvård och särskilt boende, dnr SN 18/20 och SN 18/21.

23 23 / Delgivning av socialnämndens arbetsutskotts protokoll (SN 18/25) Godkänna redovisningen av arbetsutskottets protokoll och lägga till handlingarna. För socialnämndens kännedom delges följande protokoll från socialnämndens arbetsutskotts sammanträde

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 14 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice

Läs mer

Marianne Eklind (S) Håkan Moberg (S) 1-2 Helena Bjurén (S) Camilla Norman (VF) Gunnar Jansson (SD) Elisabet Larsson (C)

Marianne Eklind (S) Håkan Moberg (S) 1-2 Helena Bjurén (S) Camilla Norman (VF) Gunnar Jansson (SD) Elisabet Larsson (C) 1 / 19 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden Tid: kl. 08:15 Plats: Ånge kommunkontor, rum Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Birgitta Sjögren (S) Ledamöter Mikael Ahnström (S), vice ordförande Maud Lyberg (S) Birgitta Liivlaid

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Energi AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Energi AB 1 / 8 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn Magnusson (C) Mai Karlsson (VF) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn Magnusson (C) Mai Karlsson (VF) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) 1 / 8 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00-12:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Björn

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 18 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Jonas With (S) Birgitta Liivlaid

Läs mer

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF)

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF) 1 / 9 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Rankleven kl. 11:00-14:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Plats och tid Ånge kommun, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Birgitta Liivlaid

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) 1 / 8 Plats och tid Bergåsen, Ånge kommunkontor kl. 10:00-12:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mai Karlsson

Läs mer

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) Jörgen Dahlin (S)

Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S) Jörgen Dahlin (S) 1 / 14 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Stefan Åsén (V) Mikael Granlund (S)

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF) 1 / 6 Plats och tid Ånge kommunkontor, sammanträdesrum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 11 Plats och tid rum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Mai Karlsson (VF) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Peter Gunnarsson (kulturchef) Kristina Kamsten (sekreterare) Sekreterare... Kristina Kamsten.

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Peter Gunnarsson (kulturchef) Kristina Kamsten (sekreterare) Sekreterare... Kristina Kamsten. 1 / 5 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Getberget kl. 08:00-10:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Catharina Karlsson (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) (vice ordförande)

Läs mer

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF)

Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande) Ulf Stecksén (S) Birgitta Vistrand Elvén (C) Hans Forsström (VF) 1 / 8 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Rankleven kl. 08:30-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Sonja Martinsson (S) (ordförande) Jonny Jonsson (S) (vice ordförande)

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Åke Nylén (S) ersätter Kjell Grip (KD)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Åke Nylén (S) ersätter Kjell Grip (KD) 1 / 10 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Flataklocken kl. 08:30-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 12 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Stiven Wiklund (S) (ordförande) Mikael Johansson (S) Ingeborg Torung (S) Mikael Granlund (S) ersätter Karin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) 38-41, 43-51 Magnus Lemon (S) Birgitta Liivlaid (V) 38-41, 43-51 Per-Erik Persson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 18 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) Jonas

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M) Mats Karlsson (S) ersätter Irené Melin (S) 1 / 8 Plats och tid Forum, Ljungaverk kl. 13:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Lina

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD) 1 / 10 Plats och tid Mötesrum Flataklocken kl. 08:30-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD)

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD) 1 / 5 Plats och tid Medborgarhuset, Gillet kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) 23-30, 32-37 Magnus Lemon (S) Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Ånge Fastighets & Industri AB 1 / 15 Plats och tid Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Matts Karlsson (S) (ordförande) Jenny Ahlström (S) (vice ordförande) Mikael Granlund (S) Mai Karlsson (VF)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Personal- och organisationsutskottet

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Personal- och organisationsutskottet 1 / 14 Plats och tid Mötesrum Flataklocken kl. 08:30-11:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 24 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00-16:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice ordförande) Maud Lyberg (S) Birgitta Liivlaid (V) 85-92

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Kommunstyrelsens arbetsutskott

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid: kl. 11:00 Plats: mötesrum Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Sten-Ove Danielsson (S) Ledamöter Åke Nylén (S), vice ordförande Örjan Olsson (V) Kjell Grip (KD), 2:e vice

Läs mer

Sonja Martinsson (S) 112 Maud Lyberg (S) 112

Sonja Martinsson (S) 112 Maud Lyberg (S) 112 1 / 22 Plats och tid Furubackens särskilda boende, Fränsta kl. 09:30-16:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) 103-111, 113-119 Jonas

Läs mer

Birgitta Sjögren, s, ordförande Lars Åsberg, s, ersätter Sven Sandelius, s. Jonas With, s, ersätter Gun Olofsson, s Birgitta Liivlaid, v

Birgitta Sjögren, s, ordförande Lars Åsberg, s, ersätter Sven Sandelius, s. Jonas With, s, ersätter Gun Olofsson, s Birgitta Liivlaid, v 1 (17) Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, 11 april 2013, kl. 8.00 ande Birgitta Sjögren, s, ordförande Lars Åsberg, s, ersätter Sven Sandelius, s Sonja Martinsson, s Jonas

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Magnus Lemon

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Utbildningsnämnden

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Utbildningsnämnden Tid: kl. 09:30 Plats: Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Mikael Johansson (S) Ledamöter Anna Arvidson (S), vice ordförande Linda Häreby (S) Birgitta Bolin (V) Lina Lindman (VF)

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Utbildningsnämnden

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Utbildningsnämnden Tid: kl. 09:30 Plats: Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Mikael Johansson (S) Ledamöter Anna Arvidson (S), vice ordförande Linda Häreby (S) Stefan Åsén (V) Paul Pakkala (VF)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Birgitta Liivlaid

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Birgitta Liivlaid 1 / 27 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) 20-21, 24-25, 29-30, 41 Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Jonas With

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 18 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice

Läs mer

Sonja Martinsson (S) Marianne Eklind (S) Maud Lyberg (S) Mikael Ahnström (S) Jenny Ahlström (S) Camilla Norman (VF)

Sonja Martinsson (S) Marianne Eklind (S) Maud Lyberg (S) Mikael Ahnström (S) Jenny Ahlström (S) Camilla Norman (VF) 1 / 26 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice

Läs mer

Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, 19 februari 2015, kl ,

Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, 19 februari 2015, kl , 1 (20) Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, 19 februari 2015, kl. 8.00 14.30, ande Birgitta Sjögren, S, ordförande Sven Sandelius, S, vice ordförande Gun Olofsson, S Magnus

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Elisabet Larsson. Sonja Martinsson

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden Elisabet Larsson. Sonja Martinsson 1 / 23 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30-16:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) 64-71, 74, 77, 81 Sven Sandelius (S) (vice ordförande) 64-71, 74, 77, 81 72-73,

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman (VF) 1 / 15 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Flataklocken kl. 09:00 ande ledamöter Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Irené Melin (S) Sven Helmersson (M) Lina Lindman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 27 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) Birgitta

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Kerstin Henriksson

Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Kerstin Henriksson 1 / 21 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Kjell Grip (KD) Eva Wernström Persson (V)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Kjell Grip (KD) Eva Wernström Persson (V) 1 / 12 Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Flataklocken kl. 08:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Kjell Grip (KD) Eva

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 22 Plats och tid Medborgarhuset Ånge, Corner kl. 08:30 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Sven Sandelius (S) (vice ordförande) Gun Olofsson (S) Birgitta Liivlaid (V) Per-Erik Persson

Läs mer

Sven Sandelius (S) Anna-Marie Wieslander (S) Lina Lindman (VF) Gunnar Jansson (SD) Helena Elfvén (C) Anette Wahlsten (S)

Sven Sandelius (S) Anna-Marie Wieslander (S) Lina Lindman (VF) Gunnar Jansson (SD) Helena Elfvén (C) Anette Wahlsten (S) 1 / 20 Plats och tid Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mikael Johansson (S) (ordförande) Anna Arvidson (S) (vice ordförande) Linda Häreby

Läs mer

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden

K a l l e l s e / f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Socialnämnden Tid: kl. 08:00 Plats: Ånge kommunkontor, rum Flataklocken Ledamöter kallas Ersättare underättas Ordförande Birgitta Sjögren (S) Ledamöter Mikael Ahnström (S), vice ordförande Maud Lyberg (S) Birgitta Liivlaid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Johanna Fanberg (utvecklingsledare) Marita Westin (verksamhetsplanerare) Kristina Kamsten (sekreterare)

Kent Ylvesson (förvaltningschef) Johanna Fanberg (utvecklingsledare) Marita Westin (verksamhetsplanerare) Kristina Kamsten (sekreterare) 1 / 16 Plats och tid Flataklocken kl. 09:30-15:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mikael Johansson (S) (ordförande) Anna Arvidson (S) (vice ordförande) Linda

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5

Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Yvonne Edman, sekreterare Peter Jansson, t f socialchef, 1-12 Malin Lavén, enhetschef FN, 6 Elin Zell, SAS, 2-5 Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 22 januari 2018 kl 16.00-17.15 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Humanistiska nämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Humanistiska nämnden 1 / 18 Plats och tid Medborgarhuset Corner kl. 09:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Mikael Johansson (S) (ordförande) Jörgen Hafstad (S) Iris Andersson (S) Isabell Andersson (M) Anette

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:30-15:10 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35

Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 1 (14) Plats och tid Frida Kvinnojour, Hässleholm kl. 14.00 17.35 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Marianne Zackrisson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 1 / 29 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Mikael Ahnström (S) (vice

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M)

Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2016-12-19 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, Gagnefsrummet kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S) ordförande Lars Ljungman (KOSA) Jonas Wittink (MP) Birgitta Floresjö

Läs mer

Sammanträdesdatum 2010-08-11

Sammanträdesdatum 2010-08-11 1 (23) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjg ersättare Övriga deltagare Ånge kommun, lokal Myckelmyrberget, onsdag 11 augusti, 2010, kl. 9.30 12.00 Gun Olofsson, s, ordförande Birgitta Sjögren,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunkontor 14:00-17:30 ande Övriga deltagare Kristina Brundin (S) ordf. Lena Henriksson (S) Joachim Danielsson (S) Lena Holmberg (C) vice ordf. Marie Walfridsson (C) Patrik Nyqvist

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Irené Melin (S) Mats Karlsson (S) ersätter Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M)

Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande) Irené Melin (S) Mats Karlsson (S) ersätter Lina Lindman (VF) Sven Helmersson (M) Plats och tid Ånge kommunkontor, mötesrum Bergåsen kl. 09:00-12:45 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Filipsson (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Tekniska nämnden

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Tekniska nämnden 1 / 14 Plats och tid Ånge kommunkontor, sammanträdesrum Flataklocken kl. 09:00-12:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Irené Melin (S) (ordförande) Leif Lindström (S) (vice ordförande)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Protokoll Sida 1 av 23

Protokoll Sida 1 av 23 Protokoll Sida 1 av 23 Plats och tid Polstjernan 9:00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ledamöter Tjänstemän Per-Arne Frisk (S) Pirjo Jonsson (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Charlottenlunds bed & breakfast, Långaryd kl. 13:15-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer