Yttrande MP, S Kommunstyrelsen ärende Yttrande om att söka platser för temporära bostäder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande MP, S Kommunstyrelsen ärende Yttrande om att söka platser för temporära bostäder"

Transkript

1 Yttrande MP, S Kommunstyrelsen ärende Yttrande om att söka platser för temporära bostäder Vi är glada att vi har en bred politisk enighet kring vikten av att lösa den akuta bostadssituationen, både i fastighetsnämnden och idag i kommunstyrelsen. I yrkande från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna föreslås att kommunstyrelsen ska hemställa, alltså begära, att fastighetsnämnden och stadsdelsnämnderna ska leta efter platser inom stadens utbyggnadsplanering, men där byggstart inte beräknas komma igång förrän om tidigast år. Det är fastighetsnämnden som har markägarrollen i kommunen. Kommunstyrelsen har inte makt att besluta över fastighetsnämnden. Beslut som rör markägande fattas därför lämpligen i fastighetsnämnden och inte i kommunstyrelsen. Den 31 augusti förra året beslutade en enig fastighetsnämnd att fastighetskontoret ska ta fram förslag på platser för möjliga tillfälliga bygglov för minst temporära bostäder i staden. Platser inom såväl som utanför stadens utbyggnadsplanering ingår i uppdraget. Detta uppdrag ligger kvar och arbetas med. I november beslutades att platserna bör ligga i områden där det idag bor få eller inga flyktingar. Stadens strategi för utbyggnadsplanering har ett horisontår på 2035, utbyggnaden som pekas ut där ska alltså ske inom 20 år. Det är därför begränsat med platser som ska bebyggas inom utbyggnadsplaneringen, men inte förrän om tidigast år. Det är viktigt att uppdraget från fastighetsnämnden inte tappar fart. Den process där platserna har lyfts fram i presskonferens och på informationsmöten gör att kommunen fått värdefull input dels på de specifika platsernas beskaffenhet och lämplighet och dels på nya förslag på platser. Att ta in nya förslag från invånare, såväl som genom eget utredningsarbete är en pusselbit i att fortsätta leta lämpliga platser för temporära bostäder. Vi ser inga problem med att bifalla yrkandet från M, L och KD.

2 Göteborg Yttrande (SD) Kommunstyrelsen Yttrande angående: Yrkande från M, L och KD angående att söka nya platser för temporära boenden Sverigedemokraterna vill vara extremt tydliga: Vi kommer inte att vara en del i arbetet med att förankra övriga partiers misslyckade invandringspolitik. Sverigedemokraterna har tidigare yrkat om att stoppa planerna på de platser för temporära flyktingboendena som staden tagit fram. Alliansen röstade den gången nej. Nu yrkar Alliansen att just de platser som är föreslagna skall stoppas, och att man istället vill ta fram andra alternativa platser. Man får känslan av Gärna flyktingboende, men inte nära våra väljare. Hade alliansen varit seriös med att inte vilja bygga på de föreslagna platserna skulle de bifallit vårt yrkande i Kommunstyrelsen Sedan börjat utreda andra platser. Hela debatten om temporära modulhus för nyanlända är ett bevis på hur illa skött Sveriges invandringspolitik har varit, och fortfarande är. De styrande tillsammans med Alliansen i Göteborg vill hellre lägga minst miljoner på 3000 personer här, än att använda en bråkdel av dessa pengar för att hjälpa flertalet flyktingar där de befinner sig idag, i närområden till katastrofområden. Det kommer alltså kosta ca en halv miljon kr per plats här. Hur många flyktingar skulle inte kunnat få en drägligare vardag för de pengarna? Världsmästarna på flyktinghjälp, UNCHR, Läkare utan Gränser, World Food Programme m fl bönar och ber om mer medel. Medel som skulle hjälpa tiotusentals, ja hundratusentals fler. Dessutom, har vi gång på gång den senaste vecka hört att dessa 12 temporära modulhusen inte kommer räcker till. Vi måste bygga minst det dubbla. Var ligger logiken? 60 miljoner människor är på flykt världen över. Då vill de rödgröna + alliansen lägga miljarder på temporära modulhus i Göteborg. Att hävda att vi måste fixa boende är inte adekvat i sammanhanget. Anvisningslagen som börjar gälla from säger ingenting om tidsperiod, och nämner heller ingen påföljd om lagen inte följs. Göteborg får mångmiljonbelopp i vitesböter för andra lagar som staden inte möter upp till. Bl a inom skolan, LSS, äldrevårdsplatser, förskolekön mm. Om moderaterna menar allvar med en vilja ha en asylpaus, är det dags att man skrider till handling. Sverigedemokraterna anser att våra gemensamma skattemedel först och främst skall gå till de som verkar och bor i Göteborg idag. Sedan har vi ett solidariskt ansvar att hjälpa andra. Det skall ske så ekonomiskt, solidariskt och rättvist som möjligt. Kommer man hit, får man ställa sig i bostadskö precis som alla andra. Det är dags att stå upp för det kommunala självstyret, och säga nej till vanstyret från Stockholm. Av nämnda orsaker yrkar Sverigedemokraterna avslag på yrkandet från M,L och KD.

3 Kommunstyrelsen Yrkande Martin Wannholt Yrkande om alternativ till de föreslagna 12 platserna för temporära boenden Göteborgs bostadsbrist är akut. Betydligt värre än vad som tidigare framgått. Lägger vi ihop den växande bostadskön, den ökande och socialt nedbrytande trångboddheten i flera av våra förorter och behovet för alla nya göteborgare som fått uppehållstillstånd, blir den allvarliga situationen uppenbar. Det krävs nu att alla i KS/KF söker lägga ideologi och partibok åt sidan. Målet om att få ut betydligt fler bostäder per tidsenhet, naturligtvis så bra som möjligt, måste ges högsta prioritet. Man kan konstatera att bostadsbyggande redan borde ha klassats som riksintresse, för att när så behövs kunna ställas mot andra riksintressen. Permanenta bostäder är att föredra ur i princip alla samhällsaspekter. Tre exempel på områden som skulle kunna föreslås som platser för ansökan om permanenta bygglov för bostäder och som staden äger är: Gatersered (Hovås/Lindås), Björlandahalvön och Norra delarna av Säve. Det finns många fler platser som vid prövning kan vara lämpliga. Det är rimligt att väga en liten del av vår obrukbara och lågavkastande jordbruksmark mot det akuta och ökande bostadsbehovet för allt fler göteborgare. Särskilt då vi kan bygga permanenta bostäder utan detaljplan. Fastighetskontoret kan lämna in ansökan om permanent bygglov direkt, om ca 100 bostäder per plats (vilket går att utöka till tre hundra bostäder i tre fastigheter per plats). Upplåt minst hälften av lägenheterna till ordinarie bostadskö via Boplats för att minska segregation och polarisering. Genom att staden samtidigt går ut med öppen markanvisning för varje plats till marknaden blir processen fram till byggstart oerhört kort. De bygg- och bostadsbolag som vinner respektive markanvisning skulle då finansiera, äga och drifta bostäderna. Kommunens försteg i denna process skulle vara att kräva att få hyra de aktuella bostäderna och därigenom garantera (genom avtal om blockhyra) de 10 första årens hyra. Man kan i markanvisningarna också gå ut med en "omvänd anbudstävling" där den som lämnar kommunen det lägsta aggregerade hyresbeloppet för x antal bostäder för 10 år, får förvärva marken. Vi skulle t o m kunna sälja marken mot att byggherren erbjuder kommunen nedsatt hyra (inga pengar skiftar ägare vid överlåtelsetillfället). Detta borde vara likvidmässigt intressant för byggherrarna och öppna upp för fler anbud. Det finns flera olika upplägg som Fastighetsnämnden skulle kunna hantera. Förslag till beslut i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige: Att nuvarande förslag till tolv platser för temporära moduler avstyrks Att hemställa till Fastighetsnämnden att snarast inventera och ta fram lämpliga områden för öppen markanvisning om permanenta bygglov på mark utan detaljplan. Att hemställa till Fastighetsnämnden att på framtagna platser ansöka om permanent bygglov och parallellt genomföra en öppen markanvisningsprocess för snabb byggstart.

4 Göteborg 23 februari 2016 Yrkande (M, L, KD) Kommunstyrelsen Nytt Ärende Angående att söka nya platser för temporära boenden Bostadsbristen i Göteborg är stor vilket drabbar unga som vill flytta hemifrån, familjer som letar större bostad, studenter och näringsliv som får svårt att rekrytera. Produktionen av nya bostäder har samtidigt varit allt för låg under ett långvarigt rödgrönt styre. Den tillströmning av asylsökande som skett till Sverige under de senaste 12 månaderna är den högsta vi skådat i modern tid. Göteborgs Stad står nu inför utmaningen att ordna bostad till ensamkommande flyktingbarn och barnfamiljer, ett ansvar vi är ålagda enligt lag. Fastighetskontoret har tagit fram förslag på 12 platser där kommunen ur ett markägarperspektiv funnit det möjligt att ställa upp modulbostäder. Platserna är nu ute på samråd i respektive stadsdel och vi avvaktar den processen. Social Resursnämnd har signalerat att det största behovet nu finns kring ensamkommande flyktingbarn och barnfamiljer. Det bästa vore om fler barn och ungdomar fick plats i familjehem samt att den annonsering och kartläggning som behövs kommer igång omgående. Vi vill se en beredskap för att ta fram fler platser om samråden och bygglovsprocessen visar att någon eller några av dessa platser inte är aktuella för byggnation av temporära bostäder, och för att möjliggöra mindre enheter med möjlighet till kollektivtrafik. Med anledning av detta bör staden redan nu göra en ytterligare inventering av lämpliga platser. Denna inventering bör ske brett över staden och mer utgå från stadens utbyggnadsplanering och redogöra för platser som är tänkta för byggnation men där den planerade byggstarten inte beräknas komma igång förrän om tidigast 10 år. Vi är också av uppfattningen att det är viktigt att den här processen sköts tillsammans med göteborgarna för bästa möjliga acceptans och för att få till en så lyckad integration som möjligt. Därför ser vi gärna att staden är öppen för att ta tillvara ytterligare förslag på lämpliga platser från allmänheten. En annan viktig aspekt att ta hänsyn till i framtagandet av dessa platser är säkerheten för såväl omkringboende som boende i de temporära bostäderna. I samrådet med de tolv förslag som nu är aktuella upplever många stadsdelar att de får stå till svars för förslag de själva inte behandlat. Därför bör en ny inventering genomföras av fastighetsnämnden tillsammans med stadsdelsnämnderna.

5 Då frågan är av brådskande art är det av vikt att ärendet hanteras skyndsamt i kommunstyrelsen. Förslag till beslut Att hemställa till fastighetsnämnden och stadsdelsnämnderna att genomföra en bred inventering av nya platser möjliga för temporära boenden som ligger inom stadens utbyggnadsplanering men där planerad byggstart inte beräknas komma igång förrän om tidigast år Att hemställa till fastighetsnämnden och stadsdelsnämnderna att se över hur förslag från göteborgarna på ytterligare lämpliga platser kan tas tillvara

Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD)

Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD) Utlåtande 2017:204 RII (Dnr 106-1599/2016) Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motionen

Läs mer

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ----

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ---- Handling 2016 nr 65 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

FAQ nya platser för temporära bostäder

FAQ nya platser för temporära bostäder FAQ nya platser för temporära bostäder 161214 Denna fil kan uppdateras löpande Varför behöver Göteborg fler temporära bostäder? Nu kommer de nyanlända göteborgare hit som anvisats till Göteborg. Det är

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

Yrkande angående yrkande från V och MP om ensamkommande barn som fyller eller skrivs upp till 18 år

Yrkande angående yrkande från V och MP om ensamkommande barn som fyller eller skrivs upp till 18 år Yrkande (S) Kommunstyrelsen Yrkande angående yrkande från V och MP om ensamkommande barn som fyller eller skrivs upp till 18 år Frågan om situationen för de ensamkommande som blir vuxna, och därmed övergår

Läs mer

Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016

Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016 PM 2016:213 RII (Dnr 110-1697/2016) Tidsbegränsade bygglov för flyttbara bostäder Remiss från Näringsdepartementet Remisstid den 31 december 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279)

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Kommunstyrelsen 2015-11-10 1(2) 243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 6501/15

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 6501/15 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-03-21 diarienummer 6501/15 Strategisk Planering Lena Lundblad telefon 031-368 11 93 e-post: lena.lundblad @fastighet.goteborg.se Förslag rörande platser för

Läs mer

30 FÖREDRAGNINGSLISTA

30 FÖREDRAGNINGSLISTA 30 FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2015-05-19 10 (15) KOMMUNFULLMÄKTIGE Dnr KSF 2013/339 6 Svar på motion från Kristdemokraterna avseende integration av ensamkommande flyktingbarn. Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-09-21 Ärende 3.3 Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Läs mer

Samverkansuppdrag mellan Förvaltnings AB Framtiden, Fastighetsnämnden, Byggnadsnämnden och Trafiknämnden

Samverkansuppdrag mellan Förvaltnings AB Framtiden, Fastighetsnämnden, Byggnadsnämnden och Trafiknämnden Styrelsehandling nr 14 2017 02 10 Samverkansuppdrag mellan Förvaltnings AB Framtiden, Fastighetsnämnden, Byggnadsnämnden och Trafiknämnden Med utgångspunkt från Kommunfullmäktiges mål att Framtiden ska

Läs mer

Borås Stads flyktingmottagande

Borås Stads flyktingmottagande Borås Stads flyktingmottagande Stadsrevisionen Borås rapportsammandrag 2016-06-15 Borås Stad Stadsrevisionen Bakgrund och syfte Stadsrevisionen har granskat ändamålsenligheten i Kommunstyrelsens, nämndernas

Läs mer

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149)

56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (2) 2016-04-11 56 Uppförande av tillfälliga bostäder i Huvudsta (KS/2016:149) Sammanfattning Den nya anvisningslagen innebär att Solna stad, under 2016,

Läs mer

Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar

Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar 1(5) Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar Ärendet Danderyds kommun har ett övergripande ansvar för de invånare i kommunen som av olika skäl inte klarar sin

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag: 15. Strategi för att bättre möta bostadsbehoven för nyanlända flyktingar En socialt hållbar stad ett sammanhållet Göteborg 2013-10-25 Innehåll

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Josefsson (M) och Hampus Magnusson (M) om att prioritera bostadslösa ungdomar hos Boplats

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Josefsson (M) och Hampus Magnusson (M) om att prioritera bostadslösa ungdomar hos Boplats Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-09-03 Diarienummer 3312/18 Handläggare Lukas Jonsson Telefon: 031-368 12 01 E-post: lukas.jonsson@fastighet.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen över

Läs mer

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-05-16 Diarienummer 2674/16 Markavdelningen Malin Hagenklev telefon 368 12 15 e-post: malin.hagenklev@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag upplåtelse av

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Darvik (L) om fler små bostäder (Attefallshus) i småhusområdena

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Darvik (L) om fler små bostäder (Attefallshus) i småhusområdena Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2016-02-08 Diarienummer 5979/15 Analys och utredning Lars-Gunnar Krantz Telefon: 368 12 16 E-post: lars-gunnar.krantz@fastighet.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN

Motion av Simon Alm (SD) om tillämpning av bosättningslagen KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-04-10 56 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta Reservation Stefan Hanna (-) reserverar sig mot beslutet till förmån

Läs mer

Borås Stads flyktingmottagande

Borås Stads flyktingmottagande Missiv 2016-06-15 Kommunstyrelsen Arbetslivsnämnden Stadsdelsnämnderna Utbildningsnämnden Lokalförsörjningsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden Borås Stads flyktingmottagande Stadsrevisionen har granskat ändamålsenligheten

Läs mer

Uppdrag till kommunstyrelsen avseende projektet Skeppsbron

Uppdrag till kommunstyrelsen avseende projektet Skeppsbron Handling 2018 nr 25 Uppdrag till kommunstyrelsen avseende projektet Skeppsbron Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker yrkande från MP, S och V den 24 januari

Läs mer

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas 130 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 131 Godkännande av dagordning efter ändring 132 Fråga om ledamots eventuella jäv RAPPORTER OCH UPPDRAG 133 diarienr 0011/16 Fastighetsdirektörens rapport 134 diarienr

Läs mer

Riktlinjer för integration

Riktlinjer för integration Sida 1/6 Riktlinjer för integration Det övergripande nationella målet för integrationspolitiken är Lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla oavsett etnisk och kulturell bakgrund. Kungsbacka

Läs mer

Boendesituationen för nyanlända Skrivelse av Lotta Edholm och Björn Ljung (båda L)

Boendesituationen för nyanlända Skrivelse av Lotta Edholm och Björn Ljung (båda L) PM 2017: RI (Dnr 108-1892/2016) Boendesituationen för nyanlända Skrivelse av Lotta Edholm och Björn Ljung (båda L) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. nyanlända anses

Läs mer

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad.

5. Dnr Interpellation av Kalle Bäck (KD) till kommunstyrelsens ordförande om stadsdelsnämndernas användning av extra resurser Beslut Besvarad. Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Staffan Levinsson (SD) och Mats Karlsson (S) tisdagen den 8 mars 2016 kl. 08.00. Bordlagda interpellationer

Läs mer

1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner

1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2019-2020 2. Antagande av detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen Lindholmen i Göteborg

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen vid tillströmning av asylsökande

Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen vid tillströmning av asylsökande YTTRANDE Vårt ärendenr: 2016-08-31 Sektionen för planering, säkerhet och miljö Kristina Isacsson Näringsdepartementet 103 33 STOCKHOLM Peter Kalliopuro Undantag från vissa bestämmelser i plan- och bygglagen

Läs mer

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN

Motion av Simon Alm (SD) om husvagnar till nyanlända KSN 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2019-05-08 98 Beslut Kommunstyrelsen beslutar Reservation Simon Alm (SD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Sammanfattning

Läs mer

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Lars-Gunnar Hellström. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 189 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 10.30-11.05 Beslutande Christina Davidson, ordförande (C) Mikael Svanström, vice ordförande (S) Lars-Gunnar Hellström (C) Peter

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2674/16

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2674/16 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-11-21 diarienummer 2674/16 Markavdelningen Martin Öbo telefon 368 11 29 e-post: martin.obo@fastighet.goteborg.se Arrendeanvisning för Kajsträcka vid Röda Sten

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner Yrkanden / Yttranden Yrkande MP, S och V

1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner Yrkanden / Yttranden Yrkande MP, S och V 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr Förslag till budget 2018 och flerårsplaner 2019-2020 Yrkande MP, S och V 2. Dnr 0710/16 Detaljplan för bostäder och verksamheter vid Karlavagnsplatsen inom stadsdelen

Läs mer

Rapport moduler för sociala ändamål

Rapport moduler för sociala ändamål Dnr: IFN-2016/00359 för sociala ändamål Behov utifrån ensamkommande barn och unga Sociala nämndernas förvaltning 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Boman, Maria 021-391451 maria.boman@vasteras.se

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag 10: Se över hur nuvarande hanteringsordning för kommunala kontrakt och F-100 lägenheter är förenlig med Socialtjänstlagen. 2013-10-25 Innehåll

Läs mer

Beslutsärenden 3. Dnr Valberedningens förslag till vid sammanträdet förekommande val Beslut Bifall till valberedningens förslag.

Beslutsärenden 3. Dnr Valberedningens förslag till vid sammanträdet förekommande val Beslut Bifall till valberedningens förslag. Ärenden 1. Dnr Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Ann Karlsson (V) och Toni Orsulic (M) torsdagen den 1 juni 2017 kl. 8.30. 2. Dnr Försvarsmakten i

Läs mer

Tidsbegränsade bygglov för bostäder

Tidsbegränsade bygglov för bostäder Civilutskottets betänkande Tidsbegränsade bygglov för bostäder Sammanfattning Utskottet ställer sig bakom regeringens förslag till ändringar i plan- och bygglagen. Ändringarna innebär att det i plan- och

Läs mer

Yttrande till stadsrevisionen över revisionsrapport: Utan fast punkt en granskning av Göteborgs Stads arbete med bostadslösa barnfamiljer

Yttrande till stadsrevisionen över revisionsrapport: Utan fast punkt en granskning av Göteborgs Stads arbete med bostadslösa barnfamiljer Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2016-12-12 Diarienummer 7068/15 Boendeavdelningen Mikael Chrona Telefon: 031-368 10 44 E-post: mikael.chrona@fastighet.goteborg.se Yttrande till stadsrevisionen

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND SIDA 18 11 Revidering av riktlinjerna för handläggning av ekonomiskt bistånd Svar på remiss från kommunstyrelsen BESLUT Stadsdelsnämnden överlämnar förvaltningens tjänsteutlåtande som svar på remissen

Läs mer

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända LERUM1001, vp2.3, 2014-04-22 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (10) Samhällsbyggnad Margareta Hallander Verksamhetschef samhällsplanering 0302-52 12 22 072-235 03 00 margareta.hallander@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse

Läs mer

Läge för lägenheter. www.lageforlagenheter.se

Läge för lägenheter. www.lageforlagenheter.se Läge för lägenheter www.lageforlagenheter.se Läge för lägenheter Den omfattande bristen på små hyresrätter och studentbostäder i landets storstadsregioner blir allt mer akut. I dag saknar 216 000 unga

Läs mer

~ ~~~~ ililaga i\s 2014/117/1

~ ~~~~ ililaga i\s 2014/117/1 ~ ~~~~ ililaga i\s 2014/117/1 VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Mauro Pliscovaz 1 (3) SALJ,\ KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning Ink. 2014-05- 1 4 Diarienry r" J u ~:r~-"'!,,,, i IAklbilaga l Nytt avtal gällande

Läs mer

Frågor från Liberalerna gällande hemlöshetsrapporten svar från Socialförvaltningen

Frågor från Liberalerna gällande hemlöshetsrapporten svar från Socialförvaltningen 2018-01-30 1 (5) Frågor från Liberalerna gällande hemlöshetsrapporten svar från Socialförvaltningen 1. Fråga: Skillnaderna på Socialstyrelsen och Järfällas rapporter skapar en differens som kan vara intressant

Läs mer

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar

Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Kommunstyrelsen KS 51 2019-03-27 1/4 Dnr KS/2018:317-034 Motion från Roger Richthoff (SD) m.fl. om bostadsanvisningar Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. avslå motionens förslag/att-sats

Läs mer

Behovsplan för bostäder till nyanlända flyktingar

Behovsplan för bostäder till nyanlända flyktingar ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Egnell Eva Datum 2015-03-30 Diarienummer AMN-2015-0227 Arbetsmarknadsnämnden Behovsplan för bostäder till nyanlända flyktingar Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

/18 Gemensam beredning av stadens taxor och avgifter

/18 Gemensam beredning av stadens taxor och avgifter 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 1760/18 Inriktningsbeslut för stadsutvecklingen inom Älvstadens delområde Backaplan 2. 1419/18 Hemställan från Göteborg Energi AB gällande förslag till justering av

Läs mer

Utan fast punkt en granskning av Göteborgs Stads arbete med bostadslösa

Utan fast punkt en granskning av Göteborgs Stads arbete med bostadslösa Rapportsammandrag Stadsrevisionen 15 november 2016 Utan fast punkt en granskning av Göteborgs Stads arbete med bostadslösa barnfamiljer Inledning I dag råder stark efterfrågan på lediga bostäder i Göteborg.

Läs mer

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-04-22 1 (5) Catarina Stavenberg stabschef Sara Sjögren avdelningschef Dnr: 0078/10-61 Socialnämnden Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till beslut

Läs mer

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

4. Dnr 0687/16 Antagande av bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Dnr 0531/16 Avgiftsöversyn beträffande Familjerådgivningen, Respons alkoholrådgivning, Kriscentrum för män, Kriscentrum för kvinnor samt KAST 2. Dnr 1668/15 Detaljplan

Läs mer

Inledning. Integration och asylmottagning

Inledning. Integration och asylmottagning Inledning Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar oss som ett mittenalternativ och ett tredje block i svensk politik. Vi kombinerar strävandet efter

Läs mer

Riktlinjer för mottagande av nyanlända

Riktlinjer för mottagande av nyanlända Riktlinjer för mottagande av nyanlända Riktlinje Diarienummer: KS 2016/1392 Dokumentansvarig: Chef Flykting Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen Beslutad av: Kommunstyrelsen Datum för beslut: 2016-09-28

Läs mer

Förslag till beslut 1. Förslag till markanvisningsplan för 2017 godkänns.

Förslag till beslut 1. Förslag till markanvisningsplan för 2017 godkänns. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-04-24 diarienummer 2386/17 Strategiska avdelningen Sofie Bårdén telefon 031-368 11 92 e-post: sofie.barden@fastighet.goteborg.se Markanvisningsplan 2017 Förslag

Läs mer

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige

Snabbprotokoll Sammanträdesdatum Information. Årsredovisning Beslut Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige Information Årsredovisning 2016 Informationen antecknas. 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. 0043/17 Årsredovisning för Göteborgs Stad 2016 2. 0938/16 Göteborgs Stads uppföljningsrapport 4 2016 3. 0453/17

Läs mer

UTDRAG PROTOKOLL

UTDRAG PROTOKOLL UTDRAG PROTOKOLL Nr 7/2012 1 (2) Justerat: Justeringen anslogs: 2012-11-28 Charlotte Broberg Erika Ullberg - - - 70 12 Regional bedömning av behovet av bostäder Tjänsteutlåtande 2012-11-19 Följande yrkanden

Läs mer

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Vård- och omsorgsberedningen Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Reservation Vi Sverigedemokrater yrkade bifall till motionen. När den styrande minoriteten

Läs mer

Förvärv av bostadsrätter för serviceboende i kvarteret Cellen i Hagastaden Förslag från fastighetsnämnden

Förvärv av bostadsrätter för serviceboende i kvarteret Cellen i Hagastaden Förslag från fastighetsnämnden Utlåtande 2017:269 RI (Dnr 123-1640/2017) Förvärv av bostadsrätter för serviceboende i kvarteret Cellen i Hagastaden Förslag från fastighetsnämnden Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2014-05-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2014-05-19 1,... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2014-05-19 9 {26) 122 Nytt avtal gällande flyktingmottagning samt mottagande av ensamkommande asylsökande ungdomar Dnr 2014/732-3

Läs mer

Birgitta Thielen, fastighetskontoret BOENDEUTVECKLING BOENDEUTVECKLING

Birgitta Thielen, fastighetskontoret BOENDEUTVECKLING BOENDEUTVECKLING Birgitta Thielen, fastighetskontoret BOENDEUTVECKLING BOENDEUTVECKLING Fakta Göteborg Politiskt styre: S, MP, V och FI Folkmängd: 540 132 invånare (30/9-2014) Ökning av folkmängd 2013: 7 182 invånare 10

Läs mer

Etablering av verksamhet för ensamkommande barn

Etablering av verksamhet för ensamkommande barn Kommunstyrelsen 2007-06-04 129 296 Arbets- och personalutskottet 2007-05-28 125 279 07.94 13 juniks17 Etablering av verksamhet för ensamkommande barn Bilaga: Faktablad Migrationsverket Migrationsverket

Läs mer

Motion av Jonas Segersam (KD) om modulhus i Uppsala

Motion av Jonas Segersam (KD) om modulhus i Uppsala KF 47 27 februari 2017 Diarienummer KSN-2016-1905 Kommunfullmäktige Motion av Jonas Segersam (KD) om modulhus i Uppsala Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09: Ajournering , samt Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-29 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset i Skärhamn kl. 09:00 11.45 Ajournering 9.20-10.05, 10.07-10.35 samt 11.22-11.32. Utses att justera

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-06-16 Nyanlända

Läs mer

Alla har rätt till en bra bostad!

Alla har rätt till en bra bostad! Alla har rätt till en bra bostad Bostadspolitiskt program Hyresgästföreningen Södertälje/Nykvarn Bostadsbrist Idag råder det bostadsbrist i Södertäljes och Nykvarns kommuner och framför allt saknas det

Läs mer

nya bostäder under nästa mandatperiod

nya bostäder under nästa mandatperiod Socialdemokraterna i Stockholm Stockholm 2010-08-10 50 000 nya bostäder under nästa mandatperiod En bostadspolitisk rapport från Socialdemokraterna i Stockholmsregionen 2 (8) Innehållsförteckning Stockholmsregionen

Läs mer

Budget 2016 och plan

Budget 2016 och plan 17(36) Kf 69 Ks2015/0167 041 Budget 2016 och plan 2017-2020 Beslut beslutar att anta kommunstyrelsens förslag till budget 2016 och plan 2017-2020, förutom att arbetsutskottet i miljö- och byggnämnden ska

Läs mer

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga

Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-10-26 108 Tillfälligt kommunbidrag för ensamkommande unga SOC 2017/249 Beslut 1. ställer sig bakom förvaltningens förslag om att det tillfälliga kommunbidraget ska tillkomma

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-03 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Organisation och arbetsformer

Läs mer

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse 2016-03-14. 2. Motion Integrationslyft för Järfälla.

1. Socialförvaltningens tjänsteskrivelse 2016-03-14. 2. Motion Integrationslyft för Järfälla. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2016-03-14 Socialnämnden Kommunstyrelsen Dnr Son 2015/536 Kst 2015/401 Integrationslyft för Järfälla - svar på motion Förslag till beslut Socialförvaltningens förslag 1. Socialnämnden

Läs mer

DN/Ipsos temaundersökning: Svenskarnas attityder till invandring och integration

DN/Ipsos temaundersökning: Svenskarnas attityder till invandring och integration : Svenskarnas attityder till invandring och integration STOCKHOLM, 24 APRIL 2018 1 2018 Ipsos. David Ahlin, Ipsos Jonas Fritz, Ipsos Övergripande resultat 2018 vs. 2015 100% 90% 80% 70% Är invandring i

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Larisa Freivalds Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 20 larisa.freivalds@gfk.stockholm.se Dnr 04-411-4005 2004-12-16 Till Gatu-

Läs mer

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB.

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB. Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 271 46 josefine.idbrant@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-03-13 Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning. Micael Nilsson Expert

Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning. Micael Nilsson Expert Bosättningslagen och kommunernas bostadsutmaning Micael Nilsson Expert Disposition Kort om bostadsbrist Beskrivning av mottagandet av nyanlända Bosättningslagen Vad är problemen? Vilka är lösningarna?

Läs mer

Frågor och svar om mellanboendet på Lilleby camping

Frågor och svar om mellanboendet på Lilleby camping Frågor och svar om mellanboendet på Lilleby camping Frågor om mellanboendet för nyanlända och avtalet fastighetskontoret skriver med Svenska semesterhem Hur ser bostadssituationen ut för nyanlända i Göteborg?

Läs mer

Statusrapport nyanlända

Statusrapport nyanlända 2016-05-27 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2015/93-133 Statusrapport nyanlända Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden noterar informationen till protokollet. Sammanfattning Från den 1 januari till

Läs mer

Remiss från Näringsdepartementet - Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar

Remiss från Näringsdepartementet - Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (5) Datum 2018-10-04 Adress August Palms Plats 1 Diarienummer STK-2018-754 Yttrande Till Näringsdepartementet Remiss från Näringsdepartementet - Ett gemensamt bostadsförsörjningsansvar

Läs mer

Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet. Fler nya hem

Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet. Fler nya hem Statsrådsberedningen Finansdepartementet Näringsdepartementet Fler nya hem Bostadsbristen är stor då det under en lång tid har byggts alldeles för få bostäder. Bostadsbyggandet har också varit lägre i

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 16:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice ordförande Thina Andersson (S) Tommy Skoog

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

30. utöka Statens Bostadsomvandling AB:s åtagande till att omfatta även personer som står långt ifrån bostadsmarknaden samt nyanlända,

30. utöka Statens Bostadsomvandling AB:s åtagande till att omfatta även personer som står långt ifrån bostadsmarknaden samt nyanlända, Bostäder För oss i MP är bostadspolitik samhällsbyggnad. Alla har rätt till en bostad oavsett socioekonomiska eller funktionsmässiga förutsättningar och genom bostadspolitiken bygger vi fungerande samhällen

Läs mer

Remissvar till Miljö- och energidepartementet Rapport från Energimyndigheten och Naturvårdsverket om kommunal tillstyrkan av vindkraft

Remissvar till Miljö- och energidepartementet Rapport från Energimyndigheten och Naturvårdsverket om kommunal tillstyrkan av vindkraft Kommunstyrelsen Datum 2017-11-29 Diarienummer 1205/17 Till Miljö- och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se m.remisser-energi@regeringskansliet.se Remissvar till Miljö- och energidepartementet

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Socialförvaltningen Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-26 Handläggare Nina Mörman Aldunge Telefon: 508 25 006 Till Socialnämnden Ett gemensamt ansvar för mottagande av nyanlända

Läs mer

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen

Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-03-03 Socialnämnden Kommunstyrelsen Son 2015/574, Kst 2015/354 Järfälla kommuns bostadsförsörjningsprogram yttrande på samrådsremiss till Kommunstyrelsen Förslag till beslut

Läs mer

/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster /16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III

/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster /16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III 2.1 Förslag till kommunfullmäktige 1. Ärendet utgår. 2. 0393/17 Verksamhetsområde 2017 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster 3. 1857/16 Moderna Göteborg, kulturhistoriskt värdefull bebyggelse del III

Läs mer

Förslag till beslut I fastighetsnämnden

Förslag till beslut I fastighetsnämnden Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-10-22 Diarienummer 5298/18 Handläggare Emely Magdalena Lundahl Telefon: 368 09 77 E-post: emely.magdalena.lundahl@fastighet.goteborg.se Medgivande att

Läs mer

Informations- och prognosbrev

Informations- och prognosbrev Sida: 1 av 5 Datum: 2015-08-03 Diarienummer: Af-2013/066505 Till: Kommunstyrelsen samt integrationsansvarig i kommun Informations- och prognosbrev Många söker skydd i Europa men färre än väntat når Sverige

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08 Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden 2015-03-16 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Jeanette Strandelin Telefon 031-368 10 64 E-post: jeanette.strandelin@fastighet.goteborg.se Förlängning

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 118 Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om ett program för ungdomsbostäder Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad

Nyanlända och asylsökande i Stockholms stad Sida 1 (6) 2016-05-26 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-06-16 Svar på remiss från kommunstyrelsen dnr 156-607/2016 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Teknik- och fastighetsförvaltningen 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Lundin, Isabelle 021-391277 isabelle.lundin@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

Modulbostäder på Östermalm

Modulbostäder på Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Modulbostäder på Östermalm Svar på skrivelse

Läs mer

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter

Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter Innehåll Extrem bostadsbrist bland Stockholms studenter 2 Bostadsbristen i siffror 2 Läget i dag 2 Läget för studenter 3 Vad har byggts? 4 Varför just nu?

Läs mer

Komplettering av ägardirektiv för Uppsalahem AB

Komplettering av ägardirektiv för Uppsalahem AB KF 182 12 DECEMBER 2016 Datum 2016-11-30 Diarienummer KSN-2016-2176 Kommunfullmäktige Förslag till beslut Uppsala stadshus AB föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att komplettera

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-08-31 Diarienummer 1111/15 Repronummer 239/15 Välfärd och Utbildning Sven Höper Telefon 031-3680113 E-post: sven.hoper@stadshuset.goteborg.se Utredning av skolverksamheten

Läs mer

Ärende 1. Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering

Ärende 1. Val av två ledamöter att justera dagens protokoll samt bestämmande av tid för justering Justerad föredragningslista Göteborgs Kommunfullmäktige sammanträder i Rikssalen i Kronhuset, Kronhusgatan 1 D, torsdagen den 25 februari 2016 kl. 16.00. Mellan klockan 16.00 och 17.15 behandlas bordlagda

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 20 (28) 12 Omställning av enheten för ensamkommande barn och ungdomar Dnr 1.7.2-673/2016 Socialnämndens beslut 1. Förvaltningschefen får i uppdrag att genomföra den i ärendet beskrivna omställningen

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder inom planarbetet för bostäder och förskola vid Merkuriusgatan inom stadsdelen Bergsjön - del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 3351/15 Strategisk planering Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder inom

Läs mer