BOOK-IT. Axiell Sverige AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BOOK-IT. Axiell Sverige AB"

Transkript

1 BOOK-IT Axiell Sverige AB

2 BOOK-IT det flexibla systemet BOOK-IT är ett komplett bibliotekssystem, utvecklat för svenska bibliotek och med självklar anpassning till internationella standarder och tillämpning av tekniska innovationer. BOOK-IT är ett resultat av många års branschkunskap. Vi har ett ständigt utvecklingssamarbete med användargrupper och referensgrupper med fokus på att BOOK-IT skall vara det optimala bibliotekssystemet både i dag och i morgon. Ett lättanvänt arbetsredskap för hela personalen Under den enkla ytan döljs den allra senaste tekniken! Alla moduler är fullständigt integrerade med flexibla funktioner som underlättar de dagliga rutinerna. Snabbkommandon, funktionstangenter och möjligheten till egna anpassningar av gränssnittet förenklar arbetsmomenten. Ett webbgränssnitten möjliggör mobilt arbete bland bibliotekshyllorna. Självklart finns det onlinehjälp för alla funktioner. Grundmodulen i BOOK-IT innehåller allt som rör cirkulation, katalog, administration och kalender. Den omfattande grafiska statistikhanteringen gör det enkelt att skapa statistikprofiler enligt dina egna önskemål och erbjuder också fördefinierad års- och författarfondsstatistik. Cirkulationsdelen gör det möjligt att arbeta flexibelt och en återlämningslogg underlättar kontrollen av återlämnat material. Det går att skicka låntagarmeddelanden via e-post eller sms. Underhåll av låntagarregistret kan göras med automatiska SPAR-uppdateringar eller via import från elevregister eller motsvarande. Fuzzysökning på låntagare förenklar låntagarrutinerna. Målsmanskoppling gör att krav och räkningar kan skickas till målsman, och möjlighet finns att spärra låntagare som blivit vuxna och därmed ansvarar för de egna lånen. En GDPR-anpassning möjliggör samlad utskrift av all den låntagarinformation som finns lagrad för en specifik låntagare. Expertsök, personalens effektiva katalog, hanterar hela beståndet, inklusive e- böcker och annat elektroniskt material. Här finns sökstöd av olika slag: filterinställningar som alternativ till söksträngar med effektiva kvalifikatorer, fasetter för att förfina sökningarna, sökstöd med förslag från databasen eller Google. Katalogiseringen ger en unikt enkel hantering av fulltextdokument, bilder, multimediakopplingar och andra mervärden för katalogposterna. Man kan också skapa egna katalogiseringsmallar med fördefinierade standarduppgifter. Katalogiseringshjälp finns i form av auktoritetsstöd och validering för obligatoriska fält och delfält. Som lagringsformat i katalogen används MARC21 eller BTJ MARC1. Katalogpostimport görs enkelt från till exempel BURK eller LIBRIS och underhållet av katalogposter kan skötas med hjälp av den sömlösa kopplingen till Bibliografisk Service från Bibliotekstjänst eller via LIBRIS förvärvsrutin. Den så kallade SRU -sökningen i Expertsök gör det möjligt att söka i externa databaser såsom LIBRIS och lösningen erbjuder både vanlig postimport samt koppling till katalogiserings- och fjärrlåneformulär.

3 Funktionerna för mängdhantering av låntagare, reservationer, katalogposter, exemplar och inköpsbeställningar effektiviserar sökning, ändringar och borttag. Internetlänkar i katalogposter kontrolleras inom ramen för en separat automatiserad mängdrutin. BOOK-IT har behändiga rutiner också för etikettutskrifter och etikettunderhåll, för meddelandemallar och texthantering med förhandsgranskning, hantering av tillfällig stängning av filialer och off line-transaktioner samt för väldigt mycket annat. Anpassningsbart system för alla typer av bibliotek Oracle databashanterare och BOOK-IT:s effektiva sökmotor innebär att det inte finns några storleksbegränsningar vad det gäller beståndet eller flödet, databasen är helt utbyggbar och öppen för framtidens teknik. Den avancerade och flexibla systemadministrationen innebär att biblioteket anpassar systemet efter verksamheten, inte tvärtom. Integrerade bibliotek med många enheter och olika inriktning kan utnyttja fördelarna av ett gemensamt bibliotekssystem och ändå behålla den egna profilen tack vare den välutbyggda parametersättningen och det smidiga regelverket. Det gör att man lätt kan hantera alla kombinationer av låntagare, medier och utlåningsenheter, eftersom alla ändringar görs endast på ett ställe och slår igenom överallt. Det skräddarsydda behörighetsnivåerna med specialkomponerade menyalternativ är en anpassning till arbetssätt och organisation på nordiska bibliotek. Genom att man skapar profilerade roller för olika användare kan man undvika upprepade behörighetskontroller. Valbara automatiserade jobb kan köras med önskad frekvens; här finns automatiska utskick av övertidsvarningar, krav, räkningar och reservationsmeddelanden, rensningar av gamla reservationer och tomma katalogposter kan också automatiseras liksom generering av topplistor, regelbundna statistikkörningar och åldersspärrar av låntagare som blivit myndiga. Öppet system med helt integrerade tilläggsmoduler Inköpsmodulen är byggd för rationell hantering från beställning till lokalisering, helt integrerad med bland annat BTJ:s LINK, AdLIBRIS, Bokus och FörlagEtt för mediabeställningar, med LIBRIS och Bibliografisk service för katalogunderhåll. Fjärrlånemodulen hanterar fjärrlån som tillfälliga katalogposter som inte visas i publikt, och fjärrlånehistoriken kan man spara så länge man önskar. Fjärrlånebeställningar i LIBRIS importeras direkt till BOOK-IT. Periodikamodulens många fördelar inkluderar förväntad utgivningsplan som man lätt kan ändra samt möjlighet att samtidigt registrera flera exemplar. Ankomstregistrering av nytt nummer uppdaterar föregående nummer och får det redo för cirkulation. Förseningspåminnelser och årskörningar underlättar också tidskriftshanteringen.

4 Z39.70 klient och serverprogramvara är ett inbyggt standardprotokoll för självbetjäningsautomater Det finns full integration mellan Bibliothecas RFID-plattor och BOOK-IT-klienten. Det innebär att framtida uppgraderingar underlättas och driften av plattorna säkras. BOOK-IT Flex är ett responsivt webbgränssnitt för effektivt arbete bland hyllorna med surfplattan. Här finns funktioner som digitala plocklistor och möjlighet att låna ut och återlämna var du än befinner dig. Nu kan du enkelt ta med dig biblioteket ut på stan. Tilläggsmodulen BOOK-IT Eco möjliggör integration med kommunens ekonomisystem. Det innebär att du kan skicka räkningar direkt från BOOK-IT till det externa systemet. När en låntagare betalar sin räkning försvinner kopplingen mellan exemplar och låntagare. Med modulen BOOK-IT Connect kan ditt bibliotek erbjuda trådlöst nätverk via inloggning med hjälp av låntagarkontot i BOOK-IT, både i bibliotekslokalerna och inom andra kommunala verksamheter. BOOK-IT Accept är en modul för de bibliotek som bedömer att det är nödvändigt att inhämta låntagarnas godkännande av att deras personuppgifter lagras i bibliotekssystemet Bland övriga tjänster kan nämnas Meröppet som öppnar biblioteket även då personalen inte är på plats och ehub som integrerar e-lånen i BOOK-IT. BOOK-IT PUB utåtriktad katalog och självbetjäning BOOK-IT PUB är allmänhetens katalog på Internet med långt driven självbetjäning. Låntagaren kan själv se sina lån, låna om, reservera, se reservationerna och turordning samt avbeställa reservationer. Dessutom finns det möjlighet att beställa fjärrlån, lämna inköpsförslag, skapa och e-posta minneslistor samt spara låntagrhistorik. BOOK-IT PUB erbjuder också möjlighet för registrering för att bli låntagare och funktioner för utlån. Det är också lätt att söka i BOOK-IT PUB. Applikationen ger sökstöd i form av filtersökning förslag med alternativ vid nollträff. Sökbegreppen markeras i träffarna och tips om liknande titlar presenteras. Hela träfflistor presenteras, försedda med stavningsvarianter för medietyp samt med markering av titlar som inte är utlånade. I katalogposterna visas mervärden, till exempel omslagsbilder, innehållsförteckningar, lektörsomdömen, multimedia-kopplingar, internetlänkar och fulltextdokument.

5 Axiell Arena: det virtuella biblioteket fullt ut Axiell Arena är en plattform som ger dig verktygen och friheten att komplettera ditt fysiska bibliotek med det fullständiga virtuella biblioteket som är öppet dygnet runt. Det innebär maximal tillgänglighet där den som behöver snabb information får det direkt från någon av bibliotekets många källor. Bibliotekskatalogen är fullt integrerad i Axiell Arena med Bibliotek 2.0-konceptet, så att erbjudandet på nätet blir större och mer omfattande än någonsin. Axiell Arena skapar helt nya möjligheter. Biblioteket visar upp en webbplats som bjuder in till delaktighet, interaktion och inspiration med recensioner, betyg, taggar, lånehistorik och mycket mer. Tilläggsmoduler för Axiell Arena och BOOK-IT PUB Inloggning med Arena BankID gör att ditt bibliotek kan erbjuda modern, enkel och säker inloggning via e-legitimationen i Arena. Onlinebetalning ger dina låntagare möjlighet att betala sin skulder direkt i Axiell Arena/BOOK-IT Pub med hjälp av modulen Onlinebetalning. Med ehub är det lätt för låntagarna att låna e-media i Arena, lånen visas samlade under Mina lån, och registreras i BOOK-IT där du får ut lånestatistik tillsammans med de övriga lånen. Intertext är en unik funktion för total fulltextindexering av hela elektroniska dokument som kopplas till katalogposter. Fritextsökning kan därmed göras i hela dokumentet, också i kombination med sökning i katalogposten. Resurserna visas i anslutning till posten. BOOK-IT ett standardanpassat system Utvecklat kring öppna standarder som JAVA, Oracle och Unicode, vilket innebär obegränsade möjligheter till nyutveckling. Följer internationella standarder som Z39.70, XML, ISO-ILL och ISO2709 Byggt för att hantera olika MARC-format fullständigt flexibelt. Formaten MARC21 och BTJMARC I används i dag som lagringsformat. Konvertering mellan olika format fungerar. BOOK-IT enklare med central drift Låt systemet ta in på hotell. Axiell Bibliotek kan erbjuda drift av BOOK-IT. Det innebär full tillgång till BOOK-IT:s gränssnitt för lokala inställningar, men driftcentralen tar hand om serverövervakning och backup. Allt fler både större och mindre BOOK-IT-bibliotek använder den tjänsten idag.

6 System och människa i förening Inget system kan fungera utan kunskap och engagemang hos människorna som använder det. Därför lägger vi stor vikt vid utbildning i BOOK-IT. Axiell erbjuder ett tjugotal kurser samt stöd i form av konsultationer inom valfritt område. Våra utbildare är bibliotekarier med gedigen yrkeserfarenhet. För att det dagliga arbetet på biblioteket ska fungera utan störningar tillhandahåller Axiell Support en väl utvecklad service, som tar hand om allt från tekniska problem till rena användarfrågor. Stort fokus läggs vid funktioner och gränssnitt som innebär att slutanvändaren upplever systemet som enkelt att använda, samtidigt som systemet bygger på marknadens mest tekniskt avancerade lösningar. Vår ledstjärna är att användargränssnittet och de intelligenta funktionerna skall garantera att BOOK-IT är det bästa bibliotekssystemet, nu och i framtiden. BOOK-IT finns vid mer än 200 kommunbibliotek, högskolor, grund- och gymnasieskolor i Sverige och övriga Norden. Befintliga och nya kunder har en stark och självklar roll när det gäller den fortsatta utvecklingen av systemet. Axiell Sverige AB har över 20 års erfarenhet av bibliotekssystem. Vi utvecklar och marknadsför system och tekniska lösningar som rationaliserar bibliotekens verksamhet. Erfarna specialister ansvarar för installationerna, som går snabbt och smidigt tack vare systemets uppbyggnad och effektiva installationsrutiner.

BOOK-IT. Axiell Sverige AB 2016-06-09

BOOK-IT. Axiell Sverige AB 2016-06-09 2016-06-09 BOOK-IT Axiell Sverige AB BOOK-IT det flexibla systemet BOOK-IT är ett komplett bibliotekssystem, utvecklat för svenska bibliotek och med självklar anpassning till internationella standarder

Läs mer

Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek

Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek Samgående med SELMA-projektet vad innebär det för Kristinehamns bibliotek Bakgrund Samarbetet mellan biblioteken i Värmland sträcker sig tillbaka till 2003 då samverkansprojektet Bibliotek Värmland (BV)

Läs mer

Övergripande beskrivning

Övergripande beskrivning Axiell ehub 1 Innehåll Övergripande beskrivning... 4 Koppling mot Elib... 5 Katalogposter... 5 Katalogposter från BTJ... 5 Katalogposter från LIBRIS... 6 Inställningar i BOOK-IT för posthämtning från LIBRIS...

Läs mer

Övergripande beskrivning

Övergripande beskrivning Axiell ehub 1 Innehåll Övergripande beskrivning... 4 Koppling mot Elib... 5 Katalogposter... 5 Katalogposter från BTJ... 5 Katalogposter från LIBRIS... 6 Inställningar i BOOK-IT för posthämtning från LIBRIS...

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 2019-05-03 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Release notes. BOOK-IT PUB version

Release notes. BOOK-IT PUB version Release notes BOOK-IT PUB version 3.2 2017-09-20 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se

Läs mer

Nyhetsdokument version 3 5.1

Nyhetsdokument version 3 5.1 Nyhetsdokument version 3 5.1 Produkt Version Releasedatum Mikromarc 3 5.1 14. november 2011 Ny och förbättrad funktionalitet Nedanför finner du en kort beskrivning av ny och ändrad funktionalitet i denna

Läs mer

Orderbekräftelse Rev 2012-11-22

Orderbekräftelse Rev 2012-11-22 Orderbekräftelse Rev 2012-11-22 Övergripande beskrivning När du beställer medier från vissa leverantörers webbplatser kan du få orderbekräftelser skickade direkt till ditt inköp i BOOK-IT. Därmed skapas

Läs mer

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket AXIELL ARENA Det digitala biblioteket Axiell Arena Med Axiell Arena möter vi framtidens digitala utmaningar Johan Brinck, koordinator för biblioteken i Skåne Nordväst. Idag är webben den moderna människans

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatv. 4, 224 21 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Klient...

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 2018-05-02 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 9.1 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

BOOK-IT & WeLib på skolor. Förberedelser i BOOK-IT

BOOK-IT & WeLib på skolor. Förberedelser i BOOK-IT 2017-11-21 BOOK-IT & WeLib på skolor Förberedelser i BOOK-IT 1 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

BOOK-IT Inköp, checklista

BOOK-IT Inköp, checklista 2018-07-19 BOOK-IT Inköp, checklista Tillfälliga katalogposter (lpi-poster) Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

BOOK-IT Inköp, checklista

BOOK-IT Inköp, checklista 2018-02-09 BOOK-IT Inköp, checklista Tillfälliga katalogposter Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket

AXIELL ARENA Det digitala biblioteket AXIELL ARENA Det digitala biblioteket www.axiell.se Med Axiell Arena möter vi framtidens digitala utmaningar - Johan Brinck, koordinator för biblioteken i Skåne Nordväst. Axiell Arena Axiell Arena Axiell

Läs mer

BOOK-IT & Welib på skolor. Förberedelser i BOOK-IT

BOOK-IT & Welib på skolor. Förberedelser i BOOK-IT 2017-03-24 BOOK-IT & Welib på skolor Förberedelser i BOOK-IT 1 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

elib Bas Bibliotekssystem för e-böcker

elib Bas Bibliotekssystem för e-böcker Bibliotekssystem för e-böcker elib AB www.elib.se Odengatan 106, 3 tr SE-113 22 Stockholm Sweden TEL +46 (0)8 54 60 60 60 FAX +46 (0)8 736 62 14 E-MAIL info@elib.se Innehåll Introduktion 3 Så här gör låntagaren

Läs mer

elib 2.0 Bibliotekssystem för e-böcker

elib 2.0 Bibliotekssystem för e-böcker Bibliotekssystem för e-böcker elib AB www.elib.se Odengatan 106, 3 tr SE-113 22 Stockholm Sweden TEL +46 (0)8 54 60 60 60 FAX +46 (0)8 736 62 14 E-MAIL info@elib.se Innehåll Introduktion 3 Så här gör låntagaren

Läs mer

AXIELL SVERIGE AB. Versionsbeskrivning LIBRA.SE. Version 7.1

AXIELL SVERIGE AB. Versionsbeskrivning LIBRA.SE. Version 7.1 AXIELL SVERIGE AB Versionsbeskrivning LIBRA.SE Version 7.1 Versionsbeskrivning 7.1 Denna versionsbeskrivning utgår från förändringar i relation till version 6.7.5/7.0 Allmänt 1. Vissa långsamma rutiner

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 2017-07-06 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 9.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Lansering av nya webbplatser i Blekinge och Kronoberg

Lansering av nya webbplatser i Blekinge och Kronoberg Länsbibliotek Sydost Lansering av nya webbplatser i Blekinge och Kronoberg Information för dig som vill veta mer Weine Sundell 2013 Innehåll Översikt - så här fungerade det innan Arena... 2 Så här är det

Läs mer

Nyheter i Mikromarc 2.6.1

Nyheter i Mikromarc 2.6.1 Nyheter i Mikromarc 2.6.1 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, oktober 2006 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Websök... 4 Ämnesord... 4 Flytta lån... 4 Uniform titel... 5 Högertrunkering... 5 Övriga

Läs mer

Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström

Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström Rebusmöte 2013 04 17 Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström ReBUS gruppens prioriterade punkter med kommentarer 11 & 35

Läs mer

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-09-01 8.0.19

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-09-01 8.0.19 2015-09-01 8.0.19 BOOK-IT VERSION 8.0 Release notes Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog.

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog. Handledning för BIBBLAN bibliotekssystem BIBBLAN är ett svensktutvecklat biblioteksprogram helt webbaserat, som innebär att man endast behöver en uppkopplad dator mot nätet. Man slipper dessutom tänka

Läs mer

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-09-16 8.0.19

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-09-16 8.0.19 2015-09-16 8.0.19 BOOK-IT VERSION 8.0 Release notes Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes. 2015-11-02 8.0.21 Server/8.0.22 Klient

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes. 2015-11-02 8.0.21 Server/8.0.22 Klient 2015-11-02 8.0.21 Server/8.0.22 Klient BOOK-IT VERSION 8.0 Release notes Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

GÖTABIBLIOTEKEN. För FörlagEtt: Kom ihåg att klicka på lägga in din order i Book-IT i sista steget av beställningen

GÖTABIBLIOTEKEN. För FörlagEtt: Kom ihåg att klicka på lägga in din order i Book-IT i sista steget av beställningen Manual för inköp A. Inköp från AdLibris, BTJ och FörlagEtt. Beställ från leverantörerna som vanligt, de levererar poster via Libris. En katalogpost skapas automatiskt vid köpet om det inte redan finns

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 8.0 2016-04-22

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 8.0 2016-04-22 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 8.0 2016-04-22 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatv. 4, 224 21 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Cirkulation...

Läs mer

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-02-16

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-02-16 2015-02-16 BOOK-IT VERSION 8.0 Release notes Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se 2

Läs mer

Medlemskap i Libris beslutsunderlag

Medlemskap i Libris beslutsunderlag Medlemskap i Libris beslutsunderlag Att bli medlem i Libris är ett förändringsarbete som kräver förberedelse några månader före övergång. Den görs delvis i samarbete med Libris. Alla götabiblioteken måste

Läs mer

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster?

Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Appar eller mobilwebb? Vad är bäst för bibliotekets tjänster? Ahmet Kurt, NSB, juni 2011 Mobiltätheten exploderar bland befolkningen. Mobilen har man alltid tillgänglig, utan lång starttid. Just nu (2011)

Läs mer

Release notes BOOK-IT VERSION Server / Klient

Release notes BOOK-IT VERSION Server / Klient 2018-10-12 10.0.11 Server / 10.0.11 Klient Release notes BOOK-IT VERSION 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatvägen 4, 224 78 Lund Tel: 046-270 04 00, E-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

Nationell katalog Vad innebär ett Librissamarbete för Olofströms bibliotek?

Nationell katalog Vad innebär ett Librissamarbete för Olofströms bibliotek? Nationell katalog Vad innebär ett Librissamarbete för Olofströms bibliotek? Kultur- och fritidsförvaltningen Ann-Charlotte Fandén Datum: 2014-07-16 2 (10) Innehållsförteckning Bakgrund s. 3 Folkbibliotekens

Läs mer

Release notes BOOK-IT VERSION Server / Klient

Release notes BOOK-IT VERSION Server / Klient 2019-01-08 Server 10.0.15 / Klient 10.0.15 Release notes BOOK-IT VERSION 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatvägen 4, 224 78 Lund Tel: 046-270 04 00, E-post: axiellsverige@axiell.com,

Läs mer

Ajtte & sametinget: Det är en fördel att enkelt kunna hämta in poster från andra bibliotek.

Ajtte & sametinget: Det är en fördel att enkelt kunna hämta in poster från andra bibliotek. Sammanställning av enkätsvaren angående förslag om ändrad praxis för katalogisering av flerbandsverk för biblioteken inom LIBRIS samkatalog februari 2008 1. Vad anser ni om förslaget? Är det bra att stå

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ KOHA-FRONTEN? Viktor Sarge, utvecklingsledare Kultur i Halland - Regionbibliotek

VAD HÄNDER PÅ KOHA-FRONTEN? Viktor Sarge, utvecklingsledare Kultur i Halland - Regionbibliotek VAD HÄNDER PÅ KOHA-FRONTEN? Viktor Sarge, utvecklingsledare Kultur i Halland - Regionbibliotek KONTEXT Tredje Kohaprojektet. Koha - billigare, bättre och en fri infrastruktur för svenska bibliotek 2012-2015.

Läs mer

BOOK-IT VERSION 9.0. Funktionsbeskrivning

BOOK-IT VERSION 9.0. Funktionsbeskrivning 2016-11-11 BOOK-IT VERSION 9.0 Funktionsbeskrivning Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

BOOK-IT OFFLINE. Version

BOOK-IT OFFLINE. Version 2018-11-21 BOOK-IT OFFLINE Version 10.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se Innehåll

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

BOOK-IT OCH GDPR Magdalena Olofsson

BOOK-IT OCH GDPR Magdalena Olofsson BOOK-IT OCH GDPR 2018-02-26 Magdalena Olofsson 1 VÅRA ROLLER Biblioteket alt kommunen är personuppgiftsansvarig Personuppgiftsansvarig är den som ensam eller tillsammans med andra bestämmer ändamålen med

Läs mer

PUNKT ANTECKNINGAR/BESLUT VEM

PUNKT ANTECKNINGAR/BESLUT VEM Närvarande: Elisabeth Cserhalmi/Regionbibliotek, Rolf Holm/Regionbibliotek Östergötland, Lisa Ekman/Regionbibliotek Östergötland, Östergötland, Errol Tanriverdi/Regionbibliotek Östergötland, Lena Axelsson/Linköpings

Läs mer

Responsivt standardtema, lathund

Responsivt standardtema, lathund Responsivt standardtema, lathund Innehåll Introduktion... 3 Startsida... 4 Sökresultatsida... 5 Katalogpostsida... 6 Inspiration... 7 Barn... 8 Ung... 9 Vi erbjuder... 10 Öppet & Kontakt... 11 Mina sidor...

Läs mer

BOOK-IT Statistikprofiler för mediaplanering

BOOK-IT Statistikprofiler för mediaplanering BOOK-IT Statistikprofiler för mediaplanering - Hur gör jag för att få fram? Länsbibliotek i samverkan kommunbibliotek i sydlänen har framfört önskemål om en lathund för statistikuttag i BOOK-IT för bibliotekens

Läs mer

Release notes. Axiell Arena version 3.3

Release notes. Axiell Arena version 3.3 Release notes Axiell Arena version 3.3 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

Årsstatistik för år 2015 BOOK-IT 7.1 och 8.0

Årsstatistik för år 2015 BOOK-IT 7.1 och 8.0 Lund december 2015 Årsstatistik för år 2015 BOOK-IT 7.1 och 8.0 Detta är en steg för steg-handledning för att underlätta arbetet med att bearbeta årsstatistiken i BOOK-IT. Anvisningarna ska ses som ett

Läs mer

Innehållsförteckning. Beskrivning av WeLib för skolbiblioteksansvariga, Version 1.2

Innehållsförteckning. Beskrivning av WeLib för skolbiblioteksansvariga, Version 1.2 Beskrivning av WeLib för skolbiblioteksansvariga, 2017-18. Version 1.2 Innehållsförteckning 1 Inloggning och användarkonton... 3 1.1 Om inloggning...3 1.2 Skapa konton...3 1.3 Byta lösenord...3 1.4 När

Läs mer

Innehållsförteckning. Version 1.3

Innehållsförteckning. Version 1.3 Beskrivning av WeLib med BOOK-IT i backend för skolbiblioteksansvariga, 2017-18. För ytterligare info om BOOK-IT hänvisas till http://bookit-hjalp91.axiell.com/web/help Version 1.3 Innehållsförteckning

Läs mer

2015-02-26 BOOK-IT VERSION 8.0. Funktionsbeskrivning

2015-02-26 BOOK-IT VERSION 8.0. Funktionsbeskrivning 2015-02-26 BOOK-IT VERSION 8.0 Funktionsbeskrivning 2 BOOK-IT MARC21 Övergripande beskrivning BOOK-Its ordinarie lagringsformat för katalogposter är BTJMARC1. Poster som inte är katalogiserade eller exporterade

Läs mer

FUNKTIONSBESKRIVNING

FUNKTIONSBESKRIVNING FUNKTIONSBESKRIVNING BOOK-IT version 7.1 2014-10-28 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Självregistering/

Läs mer

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser

Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Axiell Arena Visa BOOK-IT:s resurser Innehåll 1 Introduktion... 2 2 Lägg xsl-fil i Dokumentbiblioteket... 3 3 Web service-koppling mot BOOK-IT:s resurser... 7 1 Axiell Bibliotek AB 1 Introduktion I Axiell

Läs mer

Onlinebetalning, Arena 2013-08-23

Onlinebetalning, Arena 2013-08-23 Onlinebetalning, Arena 2013-08-23 Övergripande beskrivning Onlinebetalning är en tilläggsmodul till Arena. Modulen ger låntagarna möjlighet att själva betala sina skulder till biblioteket via Arena. Betalningen

Läs mer

Inför nytt år. Inköp och periodika

Inför nytt år. Inköp och periodika 2016-11-11 Inför nytt år Inköp och periodika 1 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE. Inköp med Librisposter. Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro:

SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE. Inköp med Librisposter. Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro: SLUTRAPPORT - FÖRSTUDIE Inköp med Librisposter Postadress: Besöksadress: Tel: Fax: Epost: Org.nr: PlusGiro: Bankgiro: 2 (11) Lägesrapport Bakgrund Utgångspunkten i projektet var att förenkla och effektivisera

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Utveckla era bibliotekstjänster genom att använda netloan för lösningar inom datorbokning, utskrifter och internet

Utveckla era bibliotekstjänster genom att använda netloan för lösningar inom datorbokning, utskrifter och internet Utveckla era bibliotekstjänster genom att använda netloan för lösningar inom datorbokning, utskrifter och internet Utnyttja flexibla lösningar för tillgång till biblioteksdatorer, utskrifter och trådlöst

Läs mer

Release notes. Axiell Arena version 3.2

Release notes. Axiell Arena version 3.2 Release notes Axiell Arena version 3.2 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

BOOK-IT VERSION 7.1. Release notes 2014-07-25

BOOK-IT VERSION 7.1. Release notes 2014-07-25 BOOK-IT VERSION 7.1 Release notes 2014-07-25 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Dokumentation... 3 Att

Läs mer

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken ett regionalt samarbete Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken i siffror (2014) 459 652 invånare (Linköping, Norrköping,

Läs mer

Axiell Trend statistikverktyg

Axiell Trend statistikverktyg Axiell Trend statistikverktyg Tilläggsmodul 2016-01-26 Övergripande beskrivning Axiell Trend är ett webbaserat analysverktyg som ger en helhetsbild av biblioteksverksamheten. Här finns översiktliga grafiska

Läs mer

Release notes. BOOK-IT PUB version 3.3

Release notes. BOOK-IT PUB version 3.3 Release notes BOOK-IT PUB version 3.3 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiel l.com, www.axiell.se INNEHÅLL

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

GÖTABIBLIOTEKEN. PM för katalogansvariga i Göta

GÖTABIBLIOTEKEN. PM för katalogansvariga i Göta PM för katalogansvariga i Göta Att vara katalogansvarig Katalogansvarig är en nyckelperson som fungerar som en länk mellan det enskilda biblioteket och metadatagruppen. En av de viktigaste uppgifterna

Läs mer

Nyhetsdokument Mikromarc 3 5.0

Nyhetsdokument Mikromarc 3 5.0 Nyhetsdokument Mikromarc 3 5.0 Ny och förbättrad funktionalitet Huvudpunkterna i den här releasen är inköp och utökad funktionalitet för katalogmallar. Inköp Inköp är en ny modul och behöver konfigureras

Läs mer

Allmänna riktlinjer för katalogisering av e-tidskrifter och e-böcker Antagna av Expertgruppen för LIBRIS Samkatalog,

Allmänna riktlinjer för katalogisering av e-tidskrifter och e-böcker Antagna av Expertgruppen för LIBRIS Samkatalog, Allmänna riktlinjer för katalogisering av e-tidskrifter och e-böcker 1(5) Allmänna riktlinjer för katalogisering av e-tidskrifter och e-böcker Antagna av Expertgruppen för LIBRIS Samkatalog, 2008-10-14.

Läs mer

LÅNTAGARAVTAL under 18 år

LÅNTAGARAVTAL under 18 år LÅNTAGARAVTAL 1 (2) Biblioteket i Skara LÅNTAGARAVTAL under 18 år är ett samarbete med gemensamt biblioteksdatasystem och gemensamma låneregler för kommunerna Essunga, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara

Läs mer

Server/ Klient BOOK-IT VERSION 9.1. Release notes

Server/ Klient BOOK-IT VERSION 9.1. Release notes 2018-06-08 9.1.17 Server/ 9.1.18 Klient BOOK-IT VERSION 9.1 Release notes 2 1. Att göra innan uppgraderingen 1.1 Installera klient 9.1. Observera att om ni ska köra offline under uppgraderingen så måste

Läs mer

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR:

ASTRAKAN COURSEPLAN. Programmet som sparar tid... ... och förenklar kursadministrationen! ASTRAKAN COURSEPLAN BESTÅR AV TVÅ DELAR: ASTRAKAN COURSEPLAN Programmet som sparar tid...... och förenklar kursadministrationen! Med webbaserade Astrakan CoursePlan kan onödig administration undvikas samtidigt som kursdeltagarna erbjuds en förstklassig

Läs mer

Libris för folkbiblioteken!

Libris för folkbiblioteken! Libris för folkbiblioteken! - mot en Nationell katalog Hilda Androls 2013-04-10 Sidnummer 1 Uppdraget Myndigheten ska ha en nationell överblick över biblioteksområdet samt främja samverkan och utveckling

Läs mer

Riktlinjer för införandet av 13- siffriga ISMN

Riktlinjer för införandet av 13- siffriga ISMN DATUM/DATE 2008-03-14 BETECKNING/REFERENCE Riktlinjer för införandet av 13- siffriga ISMN Innehållsförteckning Inledning...2 Numrets struktur...2 Retrospektiv konvertering...3 Bibliotek och bibliotekssystem...3

Läs mer

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team

Ansvarsbeskrivningar Bibliotek och IT 2010-08-01 Funktioner, funktionsansvariga, team Tex i kursiv: Förslag Generellt ansvar för funktionerna planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter i funktionen löpande arbetet bedrivs effektivt med hög kvalitet rutiner och logistik kvalitetsarbete

Läs mer

ALEPH ver. 18 Lån - övningar

ALEPH ver. 18 Lån - övningar ALEPH ver. 18 Lån - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till lånemodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas). Låntagare A. Registrera tre nya låntagare Ø Visa

Läs mer

Ny låntagare Katalogsökning, reservationer, mm 4 Reservationslista 4 Reservera tidskrifter 4

Ny låntagare Katalogsökning, reservationer, mm 4 Reservationslista 4 Reservera tidskrifter 4 1 Manual Koha Ny låntagare 2 2. Katalogsökning, reservationer, mm 4 Reservationslista 4 Reservera tidskrifter 4 3. Låntagarhantering 5 4. Beställning/inköp 6 5. Katalogisering 11 6. Fjärrlånshantering

Läs mer

Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0)

Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0) Fjä rrlä n äv bö cker öch ärtiklär helä flö det (v 2.0) Beställning Beställ i Libris som vanligt. Var uppmärksam på att låntagarens kortnummer i Libris måste stämma med det i Koha. Ändra i Libris vid behov.

Läs mer

Karusell med länkade omslagsbilder

Karusell med länkade omslagsbilder [Skriv text] Axiell Arena Karusell med länkade omslagsbilder Axiell har tagit fram en funktion som presenterar titlar/katalogposter i Arena i form av en interaktiv karusell som visar omslagsbilder. Funktionen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITETSBIBLIOTEK KATALOG

GÖTEBORGS UNIVERSITETSBIBLIOTEK KATALOG GÖTEBORGS UNIVERSITETSBIBLIOTEK KATALOG Innehåll Funktionstangenter... 2 Importera bibliografiska poster... 3 Skapa exemplarposter... 7 Exemplarposter fält-för-fält... 9 Kö/beställning i samband med katalogisering...

Läs mer

Nyheter i Mikromarc

Nyheter i Mikromarc Nyheter i Mikromarc 3.4.0.0 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, juni 2010 Innehåll INLEDNING... 3 RESERVATION... 3 SAMARBETSINSTÄLLNINGAR... 3 TITELRESERVATION ÄR ALLTID STANDARDVAL... 4 ÄNDRING I RESERVATIONSSKÄRMBILDEN...

Läs mer

Årsstatistik för år 2014 BOOK-IT 7.1

Årsstatistik för år 2014 BOOK-IT 7.1 Lund 23 februari 2015 Årsstatistik för år 2014 BOOK-IT 7.1 Detta är en steg för steg-handledning för att underlätta arbetet med att bearbeta årsstatistiken i BOOK-IT. Anvisningarna ska ses som ett förslag

Läs mer

IDC. Effektiv administration av identiteter i flera system IDENTITY CONNECTOR PAS SECURITY ID-KORTTILLVERKNING TIDSSYSTEM HR-SYSTEM BESÖKSSYSTEM

IDC. Effektiv administration av identiteter i flera system IDENTITY CONNECTOR PAS SECURITY ID-KORTTILLVERKNING TIDSSYSTEM HR-SYSTEM BESÖKSSYSTEM ID-KORTTILLVERKNING HR-SYSTEM TIDSSYSTEM PS SECURITY Giltigt tom. 2015-12-31 BESÖKSSYSTEM LUNCHSYSTEM Lisa nder sson WEBBGRÄNSNITT SERVICESTTION Stockholm BIBLIOTEK PSSERSYSTEM BETLNINGR COPY-PRINT IDC

Läs mer

ALEPH ver. 18 Sökning - övningar

ALEPH ver. 18 Sökning - övningar ALEPH ver. 18 Sökning - övningar Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Anslut till låne- eller förvärvsmodulen i biblioteket/databasen SWE50 (administrativ databas) eller katalogiseringsmodulen

Läs mer

Dokumentbeställning via Samsök/SFX

Dokumentbeställning via Samsök/SFX Datum 2006-01-17 Universitetsbiblioteket Ylva Gavel Ylva.Gavel@kib.ki.se KB Bibsam Box 5039 102 41 Stockholm Dokumentbeställning via Samsök/SFX Rapport för projekt med utvecklingsbidrag från BIBSAM Karolinska

Läs mer

1 2 Navigeringsstruktur Format Bildbearbetning Vad som är grundfunktioner i systemet Vad Ahmet utvecklat i systemet Vad som styr utseendet i Arena 3 4 5 6 Besök på barnsidor Besöket på nya startsidan för

Läs mer

Boktips.net manual. Roller i Boktips.net

Boktips.net manual. Roller i Boktips.net Boktips.net manual Villkor och rollfördelning Boktips.net är en del i samarbetet Öppna Bibliotek. Öppna Bibliotek är en gemensam tjänst för Sveriges bibliotek som syftar till att möjliggöra delning av

Läs mer

Mikromarc 3 Periodika. Version 6.50

Mikromarc 3 Periodika. Version 6.50 Mikromarc 3 Periodika Version 6.50 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, juni 2016 1 Innehåll Periodika... 3 Periodika i korta drag... 3 Förutsättningar... 3 Arbetsgången för ett periodikum... 4 Huvudskärmbilden

Läs mer

Manual Inköpsförslag Koha

Manual Inköpsförslag Koha Manual Inköpsförslag Koha Hämta beställningar i t ex Stig och Fjärrkontrollen, belägg dessa hos leverantör (utgåva, pris mm) som vanligt. Starta Voyager och XP. Sök fram rätt titel och upplaga i Voyager,

Läs mer

Inköp med Librisposter Delrapport juni 2013. Charlotta Simonsson Projektledare

Inköp med Librisposter Delrapport juni 2013. Charlotta Simonsson Projektledare Inköp med Librisposter Delrapport juni 2013 Charlotta Simonsson Projektledare Innehåll Om projektet 3 Bakgrund 4 Inköp 4 Katalogposter/katalogisering 5 Libris och andra libriskatalogiserande folkbibliotek

Läs mer

Intygstjänster. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor

Intygstjänster. - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Intygstjänster - Beskrivning och tjänstespecifika villkor Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. TERMER OCH BEGREPP... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 3 5.1 Övergripande beskrivning

Läs mer

Marknad för affärssystem

Marknad för affärssystem Marknad för affärssystem Vi samarbetar med SoftOne som är en av tre ledande leverantörer av moduluppbyggda standardprogram och tjänster på en svenska marknaden. Vad kännetecknar detta marknadsegment? Moduluppbyggd

Läs mer

Administration: Bibliotek (ny)

Administration: Bibliotek (ny) Administration: Bibliotek (ny) Det här dokumentet beskriver hur du administrerar inställningarna för ert bibliotek via Elib Admin (https://admin.elib.se). På sidorna finns hjälptexter för de olika funktionerna.

Läs mer

Varför Hinfo Syfte. Produktfakta (utvalda, väl definierade, funktionellt skiljande)

Varför Hinfo Syfte. Produktfakta (utvalda, väl definierade, funktionellt skiljande) Vad är Hinfo? Hinfo är en nationell produkt-, artikel- och avtalsdatabas, framtagen i samarbete mellan sjukvårdshuvudmännens hjälpmedelsverksamhet i Sverige, leverantörer av hjälpmedel och Hjälpmedelsinstitutet

Läs mer

Fråga bibliotekarien. Länkbiblioteket. Sökslussen. Metasökprogrammet Frank och Söksam. biblioteken.fi >

Fråga bibliotekarien. Länkbiblioteket. Sökslussen. Metasökprogrammet Frank och Söksam. biblioteken.fi > Fråga bibliotekarien Länkbiblioteket Sökslussen Metasökprogrammet Frank och Söksam biblioteken.fi > : Informationssökning { www.biblioteken.fi/informationssokning Centrala söktjänster för olika sökbehov

Läs mer

Årsstatistik för år 2015 installationer med marcformatet MARC21

Årsstatistik för år 2015 installationer med marcformatet MARC21 Lund februari 2016 Årsstatistik för år 2015 installationer med marcformatet MARC21 Detta är en steg för steg-handledning för att underlätta arbetet med att bearbeta årsstatistiken i BOOK-IT. Anvisningarna

Läs mer

Inköp med Librisposter

Inköp med Librisposter Inköp med Librisposter - ett projekt på 12 värmlandsbibliotek Slutrapport mars 2014 Charlotta Simonsson Projektledare 1 Innehåll Innehåll... 1 Om projektet... 2 Bakgrund... 3 Inköp... 3 Katalogposter/katalogisering...

Läs mer

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor

1177 Vårdguiden e-tjänster. Beskrivning och tjänstespecifika villkor 1177 Vårdguiden e-tjänster Beskrivning och Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. BAKGRUND... 2 3. REFERENSER... 2 4. Termer och begrepp... 2 5. BESKRIVNING AV TJÄNSTEN... 2 5.1 Allmänt... 2 5.2 Webbaserad personalingång...

Läs mer

BOOK-IT OFFLINE. Version 7.1 2013-10-16

BOOK-IT OFFLINE. Version 7.1 2013-10-16 Version 7.1 2013-10-16 BOOK-IT OFFLINE Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Glimmervägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelser... 3 Inloggning...

Läs mer

Utvärdering av SELMA-projektet Ett år efter sammanslagningen. Inger Sundström och Camilla Källgren Region Värmland Länsbiblioteket maj 2010

Utvärdering av SELMA-projektet Ett år efter sammanslagningen. Inger Sundström och Camilla Källgren Region Värmland Länsbiblioteket maj 2010 Utvärdering av SELMA-projektet Ett år efter sammanslagningen Inger Sundström och Camilla Källgren Region Värmland Länsbiblioteket maj 2010 Region Värmland Länsbiblioteket maj 2010 Inledning Biblioteken

Läs mer

TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR BOOK-IT 7.1 2014-04-24 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehåll Tekniska förutsättningar... 3

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE

Offert Sepab. - ett komplett fleet management-system. SEPAB Fordonsprodukter AB Bergkällavägen 31 B SE Sollentuna Sweden VAT no SE Offert Sepab - ett komplett fleet management-system Innehåll 1. Om Sepab... 2 2. Beskrivning av produkt och funktion... 3 2.1. System... 3 2.2. ExyPro översikt... 4 2.3 ExyPro office... 5 3. Drift och

Läs mer

Release Notes. Axiell Arena Dokumentet uppdateras löpande

Release Notes. Axiell Arena Dokumentet uppdateras löpande Release Notes Axiell Arena 2.7.2 Dokumentet uppdateras löpande 2014-12-19 i INNEHÅLL 1. ANVÄNDARE 3 1.1 ÄNDRA ADRESS 3 1.2 LOGIN 3 1.3 SKAFFA LÅNEKORT 3 1.4 MINA LÅN 3 2. KATALOG 4 2.1 TIDIGARE SÖKNING

Läs mer