Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren"

Transkript

1 1 Handledning för Stafett med OLA Version: Författare: Ingemar Gillgren Grunder för användning av OLA vid individuell tävling finns i en annan handledning. Den innehåller även en mängd grundläggande information som inte upprepas här. I det här dokumentet beskrivs det som är specifikt med stafett. Upprättad genom simulering i OLA version och Test-Eventor av några klasser inför Gästriklands stafett-dm Noteringar: Vid simuleringstillfället var det oklart om två eller tre löpare fick delta på första sträckan i ungdomsklasserna jag har kört med två. Elektronisk stämpling har inte genomförts så dessa delar är inte testade. Individuella klasser Observera att individuella klasser (ÖM, U, Inskolning) inte kan ligga i samma tävling som stafettklasser i OLA och Eventor. Det finns olika sätt att lösa detta. Det enklaste vid små tävlingar är att köra de individuella klasserna på en separat dator (eller ett litet separat nätverk) på samma sätt som vid träningstävlingar/ Veckotur med enbart direktanmälan. Resultaten kan läggas ut i Eventor som en klubbtävling. Med facit i hand: Det enklaste totalt sett är att enligt nedan - registrera de individuella klasserna som en separat distrikts- eller nationell tävling (inte närtävling) vilket ger möjlighet att samrapportera med stafettävlingen till en gemensam tävlingsrapport och gemensamt avgiftsunderlag. Det finns givetvis också möjlighet att köra fullt ut som två separata tävlingar, exempel: Då gäller följande rekommendationer: Det här blir två olika tävlingar datamässigt. Det betyder att det blir två separata uppsättningar av avläsning, administration och eventuellt speaker. Så här sätter ni upp tävlingen i OLA: En serverdator med en OLA på. På serverdatorn, starta två olika OLA-servrar, en för stafetten och en för individuella tävlingen/klasserna. De två ska ha olika port-nr på så att de inte krockar med varandra. Starta respektive OLA-klient som webbstart (via webbläsaren) genom att skriva in webbadressen: för stafetten och till exempel för individuella tävlingen.

2 Skapa stafett-tävlingen i Eventor Liksom vid individuell tävling skapar man stafett-tävlingen i Eventor och är noggrann med att definiera den korrekt för att underlätta det fortsatta arbetet. 2

3 3

4 Import av stafett-tävlingen till OLA Förfarandet är samma som för individuell tävling. Illustreras här med skärmdumpar utan kommentarer: 4

5 5 Komplettera/ ändra uppgifter i ovanstående dialog och spara. OBS! Klicka på [Etapp] i ovanstående. I den därpå följande dialogen ställer du in tävlingens nolltid. Ställ in den så att du har gott om tid att testa systemet före tävlingens start, men inte så tidigt att tävlingen fortfarande kan pågå 12 timmar efter nolltiden. Före tävling Avgifter För att Eventor efter tävlingen ska kunna skapa fakturor, måste den resultatfil som laddas upp från OLA innehålla avgifter för varje lag. I Eventor registrerade avgifter per löpare tycks inte hänga med till OLA, så man får göra registreringen manuellt. Så här gjorde jag: 1) Avgifter per klass: I dialogen Klasser/ Registrera Anmälningsklasser klickar man på Ordinarie anmälningsavgift och kommer då in i en dialog där man dels kan definiera de olika avgifterna och dels tilldela dem till anmälningsklasserna. Det ser ut som att avgifterna kan definieras per löpare eller per lag. Jag använde per lag och har inte testat per löpare. 2) Varje anmält lag måste tilldelas avgifter, vilket händer i dialogen Anmälningar/ Registrera anmälningar. Kanske händer detta med automatik om avgifter per klass funnits registrerade innan anmälningarna lästs in. Jag gjorde allt manuellt i efterhand. Klasser Registrera anmälningsklasser har en dialog med namnet Stafett klasser. Vid ev manuell registrering är det viktigt med samma Klass-Id som i Eventor! Detaljuppgifter för de olika klasserna har kommit med från Eventor vid mitt test.

6 6 Parametrar för sträckor. Visar här de två sträckorna i D Konstaterar att Max antal löpare per lag inte har följt med från Eventor. Följande uppgifter måste kontrolleras/ registreras manuellt: Samma nummerlappar som föregående ska vara markerad för sträcka 2+ om alla sträckor har samma nummerlappsnummer. Starttidsfördelning: Normal lottning för sträcka 1. Förra sträckans första löpare för sträcka 2+. Startmetod: Starttid för alla sträckor. Minst antal löpare per lag och Max antal löpare per lag Stopptid för omstart och Omstartstid: I de fall att omstart tillämpas. (Motsvarande finns även Under tävling/ Tävlingsexpedition/ Hantera omstarter). Första starttid och Startmellanrum: Se rubriken Starttid och Lottning.

7 7

8 8 Kontroller och Banor Definieras i grunden lika som vid individuell tävling. (Kontroller och banor/ Registrera kontroller, /Registrera banor, /Importera kontroller och banor). Vid gafflade banor är principen att varje unik kombination av gafflingar ska registreras som en separat bana. I Klasser/ Knyt banor till klasser knyts alla aktuella banor till respektive sträcka. Fördelningen görs sedan i Gaffling enligt nedan. Radiokontroller registreras på samma sätt som i individuell tävling. Knyt radiokontroller till klasser behandlas sträckvis. Anmälningar Hämta anmälningar från Eventor I testet gjorde jag anmälningar i Eventor, både med, utan och ofullständiga laguppställningar innan jag importerade till OLA. Anmälningar Hämta anmälningar. De importerade uppgifterna överensstämde med vad jag registrerat i Eventor. Där jag i Eventor utelämnat namn står det vacant i OLA. Sammanställning av anmälningar finns i Startlista Stafettstartlista och Gaffling Stafettstartlista med banor. Registrera anmälan i OLA Anmälningar/ Registrera anmälningar:

9 9 Ta bort anmält lag Det går att ta bort anmält lag i dialogen Anmälningar/ Registrera anmälningar. (I mitt test råkade jag dock ut för att deltagarna i det borttagna laget sedan inte fanns tillgängliga i löparregistret). Ändra laguppställning eller bricknummer Kan göras via dialogen Registrera anmälningar enligt ovan eller Under tävling/ Tävlingsexpedition/ Löparhantering/ Ändra laguppställning. För att anmäla löpare som inte finns i registret skriver du in namn, födelseår och bricknummer. Du får då frågan om du ska skapa löparen. Det går inte att plocka bort en deltagare i ett lag, t ex om man har tre deltagare på en parallell sträcka och vill ändra till två. Skriv Vakant i fältet för namn och ta bort bricknummer samt födelseår. Efteranmälningar från Eventor Efteranmälan och Återbud/ Hämta efteranmälningar Samma förfarande som hämtning av ordinarie anmälningar. (I mitt test fungerade både tillkommande lag och ändrad laguppställning i tidigare anmält lag). Gaffling Före tävling/ Gaffling/ Fördela gafflingar på lag. Enligt viss dokumentation från SOFT ska det finnas någon automatik för fördelning av gafflingsalternativ. Denna är dock inte i drift i nuvarande OLA-version utan man får registrera gafflingarna manuellt för alla lag. Kan registrerade gafflingsalternativ ändras av att man lottar? (Har varit så i någon tidigare OLAversion, men verkar OK nu).

10 10 Starttid och Lottning I dialogen Klasser /Parametrar för sträckor ska du för förstasträckorna registrera dels Första starttid (ex 10:15:00) och dels Startmellanrum (= 0 vid gemensam start). Därefter utför du lottning i dialogen Lottning/ Startlottning genom att föra över klasser från vänster till höger. OBS! Gör om lottningen även om det ser ut som att systemet har gjort den åt dig! (Annars risk att förstasträckslöparna har fel startid). Nummerlappar Ett vanligt förfarande är att vi använder olika nummerserier för olika sträckor i stafetten, t ex 101- på sträcka 1, 201- på sträcka 2 och 301- på sträcka 3. Man borde då i OLA avmarkera Samma nummerlapp som föregående i Parametrar för sträckor och tilldela olika serier för sträckorna. Detta tycks dock inte fungera när jag gör på det viset visas inga startnummer i startlistan. I stället får man låta markeringen Samma nummerlapp som föregående finnas kvar och tilldela nummerlappar enbart för sträcka 1. Vilka nummer övriga sträckor ska ha får man reglera med hjälp av PM. (Om det strular och inga startnummer syns i startlistan prova med att lotta om klassen). Startlistor, minutlistor, lagändringsblanketter Ladda upp startlistor till Eventor: Startlista/ Ladda upp startlista Skriva ut startlistor: Startlista/ Stafettstartlista Skriva ut startlistor med gafflingsalternativ: Gaffling/ Stafettstartlista med banor. Detta är givetvis information som inte får spridas till löparna. Skriva ut minutlistor: Startlista/ Minutlista Skriva ut lagändringsblanketter: Startlista/ Lagändringsblanketter. Du kan redigera innehållet i blanketten med Inställningar för utskrift : Skriva ut Klassnamnsetiketter till resultattavlan: Etiketter/ Klassnamnsetiketter

11 11 Tävlingens genomförande Tidtagning Under tävling/ Tidtagning/ Brickinläsning Sportident Torde inte skilja sig från motsvarande vid individuell tävling. Utredningar etc Under tävling/ Tävlingsexpedition/ Löparhantering samt Kontroller och banor Ett flertal olika dialoger att använda vid olika situationer. Omstarter Under tävling/ Tävlingsexpedition/ Hantera omstarter Resultatutskrift Under tävling/ Resultatutskrift/ Automatisk utskrift av totalresultatlistor Här erbjuds några olika alternativ för utskriften: Under menyvalet Inställningar kan du dels göra vanliga utskriftsinställningar och dels välja mellan Enkel och Avancerad dialog. Ovanstående bild visar den enkla medan den avancerade ger möjlighet till olika inställningar för varje klass och sträcka. Texthöjderna 8 respektive 6 ser ut att fungera bra, 9-12 lag ryms på en sida.. (Vänster och höger mariginal kan minskas till 18 eller 20 vid behov). Speaker I allt väsentligt motsvarande som vid individuell tävling.

12 12 Efter tävling Resultat till Eventor Efter tävling/ Resultat/ Ladda upp resultatlista Ekonomi OLA hanterar uppenbarligen avgifter per lag och inte per deltagare som i Eventor. Använd inte OLA för detta ändamål utan gör fakturering och ekonomisk sammanställning i Eventor. Med OLA ska enligt uppgift även avgifter för hyrbrickor komma med från OLA till Eventor om dessa är korrekt registrerade. Läs Eventor-guiden Lägga till och administrera en tävling. Tävlingsrapport Som vid individuell tävling.

Startguide, stafettävling

Startguide, stafettävling Startguide, stafettävling Baserad på OLA 5.0.0-26 Dokumentversion: 20120131 Författare: Redigering och layout: Oskar Berg, Halmstad Henrik Bengtsson, SOFT Niklas Wrane, SOFT Niklas Wrane, SOFT Sid 1 (9)

Läs mer

Handledning och minneslista för tävlingsadministration med OLA 5

Handledning och minneslista för tävlingsadministration med OLA 5 1 Handledning och minneslista för tävlingsadministration med OLA 5 Version: 2017-09-19 Författare: Ingemar Gillgren Grundas på egna erfarenheter och tester samt några avsnitt från andra författare. Aktuell

Läs mer

FAQ-guide OLA. Syfte och målgrupp. Forum. Den här guiden har till syfte att vara till hjälp för arrangörer som använder tidtagningsprogrammet OLA.

FAQ-guide OLA. Syfte och målgrupp. Forum. Den här guiden har till syfte att vara till hjälp för arrangörer som använder tidtagningsprogrammet OLA. FAQ-guide OLA VERSION 2015-09-25 Syfte och målgrupp Den här guiden har till syfte att vara till hjälp för arrangörer som använder tidtagningsprogrammet OLA. Den kan användas för att hitta en enstaka fråga,

Läs mer

MeOS på KM Handledning 1.0

MeOS på KM Handledning 1.0 1 MeOS på KM Handledning 1.0 Denna handledning är till hjälp för dig som skall arrangera KM. Du behöver inte ha någon erfarenhet utav MeOS eller tidtagning med hjälp utav Sportident. En viss datorvana

Läs mer

Veteran-ol med SportIdent

Veteran-ol med SportIdent Veteran-ol med SportIdent OE2010. Reviderad 2011-09-26 Inledning Dokumentet beskriver hur en veteranorientering kan arrangeras med SportIdent. Skärmdumpar hämtas från SportSoftwares program OE2010. Det

Läs mer

PM STAFETT-DM 2012 Söndagen den 9:e september

PM STAFETT-DM 2012 Söndagen den 9:e september PM STAFETT-DM 2012 Söndagen den 9:e september Samling TC är beläget vid Ängsjö friluftsgård i Järfälla. Det är begränsat med parkeringsutrymme vid TC och följande samlingsplatser gäller: Bilar med minst

Läs mer

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser

Förberedelser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING. Starta programmet MeOS. Skapa tävling. Lägg in banor. Lägg in klasser MEOS GRUNDERNA TRÄNING / ENKEL TÄVLING Förberedelser Starta programmet MeOS Vill man använda löpardatabasen från Eventor, vid anmälan och målgång, måste man kryssa i Använd Eventor och sedan importera

Läs mer

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos.

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Manual Meos Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Följande moment beskrivs: 1. Skapa tävlingen i Eventor (administratörsrätt krävs) 2. Exportera tävlingen från

Läs mer

Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- Vid DM-tävlingar i/för Stockholm gäller * DM-värdighet * Plaketter/Hederspriser * Anmälan

Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- Vid DM-tävlingar i/för Stockholm gäller * DM-värdighet * Plaketter/Hederspriser * Anmälan 2015-02-20 Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- I grunden gäller Svenska Orienteringsförbundets tävlingsregler och anvisningar. Nedanstående sammanställning är utdrag och förtydligande av dessa

Läs mer

Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning

Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning Sida 1 av 21 Motionsorientering med Purple Pen, MeOS och Eventor på träning Innehållsförteckning Sportident för träning... 1 Utrustning... 1 Användning... 2 Lägg banorna i Purple Pen... 2 Rekommenderade

Läs mer

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003.

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. Förberedelser Manual OE2003 Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. 1. Starta programmet OE2003. 2. Välj Tävling Återställ från Säkerhetskopian. 3. I dialogrutan

Läs mer

Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang.

Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang. Grundläggande instruktion för att använda datorn för elektronisk resultatgivning på träningsarrangemang. Utrustning: Bärbar PC med operativsystemet Windows XP eller senare. (Obs! Om datorn inte har längre

Läs mer

SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista.

SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. SM-Klubblag 2018 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Vissa uppgifter är förinställda på tävlingen, några saker måste klubbarna själva ställa in på respektive tävling.

Läs mer

Vid DM-tävlingar i Stockholm gäller. Nedan presenteras en mer detaljerad anvisning för respektive distans, tävlingsform.

Vid DM-tävlingar i Stockholm gäller. Nedan presenteras en mer detaljerad anvisning för respektive distans, tävlingsform. 2009-03-16 Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2009-2011 I grunden gäller Svenska Orienteringsförbundets tävlingsregler och anvisningar. Nedanstående sammanställning är utdrag och förtydligande av

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Hallands OF ansvarar för att köpa in och administrera ut plaketterna till arrangerande klubb.

Hallands OF ansvarar för att köpa in och administrera ut plaketterna till arrangerande klubb. 2015-01-27 Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland Vid samtliga DM-tävlingar gäller För att klass skall räknas som DM krävs 2 deltagare/lag i klassen. För DH18-DH21 gäller DM-plaketter till de 3 främsta

Läs mer

Söndagen den 30 mars Ingår i Vårtrippeln med Nyköpingsnatten på fredagen, Nyköpingsorienteringen på lördagen och Måsenstafetten på söndagen

Söndagen den 30 mars Ingår i Vårtrippeln med Nyköpingsnatten på fredagen, Nyköpingsorienteringen på lördagen och Måsenstafetten på söndagen PM Måsenstafetten Söndagen den 30 mars 2014 Ingår i Vårtrippeln med Nyköpingsnatten på fredagen, Nyköpingsorienteringen på lördagen och Måsenstafetten på söndagen Obs! Sommartiden börjar söndagen den 30

Läs mer

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista.

Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Seriespel 2015 Tävlingen läggs ut av SGF och finns i arrangerande klubbars tävlingslista. Vissa uppgifter är förinställda på tävlingen, några saker måste klubbarna själva ställa in på respektive tävling.

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Lathund för Eventor. Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller

Lathund för Eventor. Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller Eventor når du antingen via Lerums SOKs hemsida eller https://eventor.orientering.se/ För att kunna logga in på Eventor behöver du ha inloggningsuppgifter. Dessa får du via Lerums SOKs kansli. När du loggat

Läs mer

IT, kommunikation, media och marknadsföring

IT, kommunikation, media och marknadsföring Grundkurs tävlingsledning och tävlingskontroll, pass 3: IT, kommunikation, media och marknadsföring Passets innehåll Vad en tävlingsledning bör känna till om: IT och moderna media Eventor och tidtagningsprogram

Läs mer

GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING

GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING BESTÄMMELSER FÖR GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING Gällande från 1982, med revideringar under åren 1983-2016 1. Definition GM är en individuell tävling i orientering för distrikten Blekinge, Bohuslän-Dal,

Läs mer

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen?

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Introduktion Vad är BangolfArena? Ett program som hanterar resultaten i bangolftävlingar och som gör resultaten tillgängliga på internet.

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2015-03-30 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Nya Git Tävling. Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247

Nya Git Tävling. Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247 Nya Git Tävling Martin Gavelin m.gavelin@gmail.com 070-3090247 Agenda Inloggning Inställningar i ngt (kategorier, klubbgrupper och avgiftregler) Skapa singeltävling Anmäla spelare, anmälningslistor och

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera dataöverföringar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera dataöverföringar...4

Läs mer

För anmälda enligt program ovan. Packning och städning görs innan tävlingen. Samma arena som på lördagens långdistans.

För anmälda enligt program ovan. Packning och städning görs innan tävlingen. Samma arena som på lördagens långdistans. PM Stafett Söndag 21 september Program söndag 06:00-08:30 Frukost serveras i Karlbergsskolans matsal. 09:00 Sista tid för utcheckning från logit på Karlbergsskolan. Start distriktsstafett samt kombinationslag

Läs mer

Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland

Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland 2016-02-24 Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland Vid samtliga DM-tävlingar gäller För att klass skall räknas som DM krävs 2 deltagare/lag i klassen. För DH18-DH21 gäller DM-plaketter till de 3 främsta

Läs mer

Användarhandbok Stafett Tävling

Användarhandbok Stafett Tävling Användarhandbok Stafett Tävling OS2003 Edition Sverige Version 10.3 Skapad: 14.3.2007 Redigerad: 23.4.2008 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 MX-RESULTS.COM Manual Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 Manual... 1 Inledning... 3 Hitta till mx-results... 4 Att skapa en användare på mx-results och göra rätt val... 5 Lagledare...

Läs mer

Nya anmälningsavgifter 2015

Nya anmälningsavgifter 2015 Nya anmälningsavgifter 2015 Från och med den 1 januari 2015 efter beslut taget vid förbundsmötet 2014. Mästerskapstävlingar och nationella tävlingar Tävlingsorientering: Ungdom: 60-75 kr Vuxen utom elit:

Läs mer

OLA-manualer:

OLA-manualer: I detta dokument har vi samlat information om hur en tävling genomförs när det gäller IT-relaterade frågor. I de delar det finns en bra dokumentation från SOFT eller annan hänvisas till den. Eventor guider:

Läs mer

PM Långhundradubbeln augusti 2014

PM Långhundradubbeln augusti 2014 PM Långhundradubbeln 16 17 augusti 2014 Medeldistans lördag 16 augusti. Klasser med banlängder D10 1,9 D35 3,5 H10 1,9 H35 4,8 Inskolning 1,8 D12 2,3 D40 3,5 H12 2,3 H40 4,2 U1 1,8 D12 Kort 1,9 D45 3,0

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

EasyRecord Manual. Tävlingsadministration. EasyRecord 1

EasyRecord Manual. Tävlingsadministration. EasyRecord 1 EasyRecord Manual Tävlingsadministration EasyRecord 1 Innehåll 1 Introduktion... 4 2 Systemkrav för användning av EasyRecord... 5 3 Beställning av ny tävling... 5 4 Förberedelse av ny Tävling... 5 5 Lägga

Läs mer

EMIT TIDTAGNINGSSYSTEM EN KORT INTRODUKTION

EMIT TIDTAGNINGSSYSTEM EN KORT INTRODUKTION EMIT TIDTAGNINGSSYSTEM Detta är en kort introduktion till hjälp för att använda EMIT Tidtagningssystemet som ägs av Västergötlands Skidförbund. Du bör ändå läsa Manualen till systemet (SSF Timing Längd

Läs mer

Steg för steg-guide, individuell tävling

Steg för steg-guide, individuell tävling Svenska Orienteringsförbundet Steg för steg-guide, individuell tävling Baserad på OLA 4.1.6 Dokumentversion: 20080626 Författare: Redigering och layout: Per-Erik Modig, SOFT Henrik Bengtsson, SOFT Niklas

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

Örebro City Sprint. DM Örebro Län. SM för Döva & hörselskadade. Välkommen till Sprint & Sprintstafett

Örebro City Sprint. DM Örebro Län. SM för Döva & hörselskadade. Välkommen till Sprint & Sprintstafett Örebro City Sprint DM Örebro Län SM för Döva & hörselskadade Välkommen till Sprint & Sprintstafett Återigen hälsar vi alla hjärtligt välkomna till 6:e upplagan av Örebro City Sprint som i år också är DM-Sprint

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida

ViktoriaBoule Manual. Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida Manual ViktoriaBoule 4.0 www.viktoriaboule.se Programmets startsida 1 1 Inledning ViktoriaBoule är ett lättanvänt dataprogram för administration av bouletävlingar. Programmet följer Bouleregler för veteraner

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

PM Stafett. Program söndag. Före tävlingen. Utcheckning logi. Till arenan. Avlysning. Informationsdisk

PM Stafett. Program söndag. Före tävlingen. Utcheckning logi. Till arenan. Avlysning. Informationsdisk PM Stafett Söndag 17 september Program söndag 05:45-08:00 Frukost serveras på Hagaskolan. 06:50 Första busstransport till arena Kassjö från Hagaskolan respektive Skeppsbron, restid 30 min. Se särskilt

Läs mer

Medeldistans lördag 24 augusti. Klasser med banlängder.

Medeldistans lördag 24 augusti. Klasser med banlängder. Medeldistans lördag 24 augusti. Klasser med banlängder. D10 2,2 D35 3,4 H10 2,2 H35 4,5 Inskolning 2,0 D12 2,4 D40 3,4 H12 2,4 H40 3,9 U1 2,0 D12 Kort 2,2 D45 3,1 H12 Kort 2,2 H45 3,9 U2 2,2 D14 3,0 D50

Läs mer

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs)

SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) SBK TÄVLING och SBK PROV (Aldurs) Detta är en handledning som beskriver de vanligaste funktionerna i SBK Tävling och SBK Prov (Aldurs) För övrig info/hjälp hänvisar vi till http://help.sbktavling.se/index.php,

Läs mer

Användarhandbok Individuell Tävling

Användarhandbok Individuell Tävling Användarhandbok Individuell Tävling OE2003 Edition Sverige Version 10.3 MT2003 Version 10.3 Skapad: 14.3.2007 Redigerad: 23.4.2008 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna

Läs mer

Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida

Manual. ViktoriaBoule Programmets startsida Manual ViktoriaBoule 4.0 www.viktoriaboule.se Programmets startsida Från och med 2018-01-01 är ViktoriaBoule en Fri programvara. Detta betyder att vem som helst får använda ViktoriaBoule utan kostnad.

Läs mer

Administrera serier. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Administrera serier. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Administrera serier Version 2.0, 2013-10-03 Syfte Guiden beskriver hur serier och cuper, allt ifrån Silva League till lokala ungdomsserier, hanteras i Eventor. Den riktar sig till användare

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Versin

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Versin Manual IndTA2.0 Skapa evenemang och tävling IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och välj på Administration. I administration finns följande

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Sekretariatet så här kan man göra!

Sekretariatet så här kan man göra! Sekretariatet så här kan man göra! Förarbete En del av sekretariatets arbete sker innan tävlingen. Anmälningar Anmälningarna kommer in på diverse olika sätt till tävlingen. Se till att ta emot anmälningarna,

Läs mer

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH.

FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. FAQ Elektronisk inrapportering av resultat från mentalbeskrivning hund, MH. Deltagarfrågor Fråga: Jag har aldrig skapat ett konto via något elektroniskt media tidigare. Hur gör jag? Svar: Se film på hur

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Administrera tävling. Arrangera tävling

Administrera tävling. Arrangera tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING

GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING BESTÄMMELSER FÖR GÖTALANDSMÄSTERSKAPEN (GM) I ORIENTERING Gällande från 1982, med revideringar under åren 1983-2015 1. Definition GM är en individuell tävling i orientering för distrikten Blekinge, Bohuslän-Dal,

Läs mer

Världens bästa klubb vinner. Inbjudan. 25manna Lördagen den 8 oktober

Världens bästa klubb vinner. Inbjudan. 25manna Lördagen den 8 oktober Inbjudan 25manna 2016 Lördagen den 8 oktober Upplysningar Hemsida: www.25manna.se Förfrågningar: info@25manna.se Tävlingsarena Kungens Kurva ca 15 km söder om Stockholm centrum. Start och beräknad målgång

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Guide Eventor Administrera tävling

Guide Eventor Administrera tävling Guide Eventor Administrera tävling Version 2.8, 2012-05-11 Den här guiden hjälper dig att göra följande: Guide Eventor Administrera tävling...1 Lägg till ny tävling...2 Tävlingstyp: Mästerskapstävling,

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

PATRULLTÄVLING ULTRALÅNG DISTANS FÖR UNGDOMAR 16 11.00 17 - JUNIORER

PATRULLTÄVLING ULTRALÅNG DISTANS FÖR UNGDOMAR 16 11.00 17 - JUNIORER I N B J U D A N 2010 Tvådagarstävling för ungdomar juniorer med etapp- och sammanlagt resultat. För att få sammanlagt resultat ska samma par springa både stafetten och patrulltävlingen. Det är dock inget

Läs mer

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sida 1 av 6 GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sidan finns under menyn Verktyg Klientdatabas Förteckning Anstånd Guiden hjälper dig steg för steg att skapa en ansökan för planmässigt anstånd. Ansökan kan

Läs mer

Välkomna. Arrangemangs- konferens 2014

Välkomna. Arrangemangs- konferens 2014 Välkomna Arrangemangs- konferens 2014 Agenda Utvärdering årets arrangemang Nyheter 2015 Saknad stämpling Rapport Regionkonferensen Rapport SOFT Tävlingskonferens Tävlingsprogram Blekinge 2015 Avgifter

Läs mer

Användarhandbok Individuell Tävling

Användarhandbok Individuell Tävling Användarhandbok Individuell Tävling OE2003 Edition Sverige Version 10.3 MT2003 Version 10.3 Status: 6.3.2007 Vi tar tacksamt emot alla kommentarer, tips och felrapporter på denna handbok. Skriv till författaren!

Läs mer

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Klubbar - Allmänt [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Inbjudan till WUOC Tour

Inbjudan till WUOC Tour 2010-07-07 Inbjudan till WUOC Tour Publiktävlingar i samband med Student-VM Borlänge 20-22 juli 2010 OBS! Det inte vara tillåtet att starta på Sprinten med i spikskor eller skor med metalldubb! WUOC Tour

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

TA 403 Tävlingsadministration

TA 403 Tävlingsadministration TÄVLINGSANVISNING TA 403 Tävlingsadministration VERSION 2013-11-26 (UTKAST!) BESLUTAD AV SOFT den 9 december 2013 TRÄDER I KRAFT 1 januari 2014 ERSÄTTER Tidigare anvisning (20120701) Bild: Mikael Fritzon

Läs mer

Modulen för datautväxling via Internet är en tilläggsmodul

Modulen för datautväxling via Internet är en tilläggsmodul Datautväxling via Internet Tilläggsmodul Modulen för datautväxling via Internet är en tilläggsmodul Princip vid datautväxling via Internet Växtodlingsdata Det är uteslutande data från växtodlingsprogrammet

Läs mer

1 LATHUND MIN GOLF 5.0

1 LATHUND MIN GOLF 5.0 1 LATHUND MIN GOLF 5.0 Denna sida riktar sig mot den vanlige golfaren, och utgör en kortfattad beskrivning av funktionerna i Min Golf. 1.1 INLOGGNING Direkt i inloggningsrutan, finns snabblänkar för snabbokning

Läs mer

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet.

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet. Senast ändrad 2014-11-12 Manual för aetiming Installation aetiming Programmet kräver operativsystem minst Windows XP och dator (PC). Programmet kräver också att ditt operativsystem är uppdaterat med de

Läs mer

PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN. Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 24:e september 2016

PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN. Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 24:e september 2016 PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 24:e september 2016 Efteranmälan: Efteranmälan senast onsdag den 21/9, kl 23:59 via Eventor mot 50% högre avgift. Laguppställningar/Lagändringar:

Läs mer

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet:

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA... 3 Krav... 3 Logga in i IndTA...3 Anmäla till tävling (singel)...

Läs mer

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3

Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 Användarhandbok OE/OSSpeaker V.10.3 OESpeaker Version 10.3 OSSpeaker Version 10.3 Status: 26.2.2007 Innehållsförteckning Installation av programmet 2 Inknappning av onlinekontroller 2 Inmatning av biografier

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

Administrera klubbaktiviteter

Administrera klubbaktiviteter Guide Eventor Administrera klubbaktiviteter Version 2.0, 2013-10-06 Syfte Guiden beskriver hur klubbaktiviteter och anmälningar till dessa administreras i Eventor. Den riktar sig till användare med personlig

Läs mer

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01

Driftdokumentation. Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering. Version 9.1 2011-12-01 Driftdokumentation Procapita Vård och Omsorg Inkomsthantering Version 9.1 2011-12-01 Sida 2/70 Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Bearbetning allmänt...5 3 Inkomstöverföring FK - Månad...6 3.1 Backup...7

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2007-08-08 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

Örebro City Sprint 2017

Örebro City Sprint 2017 Örebro City Sprint 2017 2 juni - 4 juni Foto: Skogssport, SOFT Publiktävlingar till SM i sprintorientering Återigen hälsar vi alla hjärtligt välkomna till 4:e upplagan av Örebro City Sprint som i år även

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

Program söndag. Före tävlingen. Frukost. Utcheckning logi Packning och grovstädning görs innan tävlingen. Till arenan. Söndag 18 september

Program söndag. Före tävlingen. Frukost. Utcheckning logi Packning och grovstädning görs innan tävlingen. Till arenan. Söndag 18 september PM Stafett Söndag 18 september Program söndag 06:00-08:30 Frukost serveras på Rudsskolan. 07:30-13:00 Tävlingsexpeditionen på arenan öppen 09:00 Sista tid för utcheckning från Rudsskolan. 09:00 Start distriktsstafett

Läs mer

Välkomna till Lördagen den 20 September Individuell tävling Mellan lördagen och söndagen Övernattning Söndagen den 21 September Stafett

Välkomna till Lördagen den 20 September Individuell tävling Mellan lördagen och söndagen Övernattning Söndagen den 21 September Stafett Välkomna till Lördagen den 20 September Individuell tävling Mellan lördagen och söndagen Övernattning Söndagen den 21 September Stafett PM BAHCO CUP 2014-09-20 Samling Stämpling Hyrbricka Vinninga gamla

Läs mer

PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN. Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 23:e september 2017

PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN. Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 23:e september 2017 PM för ÖSTERÅKERSKAVLEN Rak stafett för ungdomar/juniorer Lördagen den 23:e september 2017 Efteranmälan: Efteranmälan senast onsdag den 20/9, kl 23:59 via Eventor mot 50% högre avgift. Laguppställningar/Lagändringar:

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Handledning: Förenkla administrationen av Fotbollsskolan.

Handledning: Förenkla administrationen av Fotbollsskolan. Handledning: Förenkla administrationen av Fotbollsskolan. På forening.landslagetsfotbollsskola.se får du all hjälp du behöver för att administrera Landslagets Fotbollsskola. Du lägger upp de veckor du

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR SYDSVENSKA MÄSTERSKAPEN (SSM) I ORIENTERING FÖR UNGDOMAR

BESTÄMMELSER FÖR SYDSVENSKA MÄSTERSKAPEN (SSM) I ORIENTERING FÖR UNGDOMAR BESTÄMMELSER FÖR SYDSVENSKA MÄSTERSKAPEN (SSM) I ORIENTERING FÖR UNGDOMAR 1. Allmänt 1.1 SSM för ungdomar är ett mästerskap avsett endast för deltagare inom region 1. 1.2 Individuella mästerskapen avgörs

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Version

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Version Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet https://www.indta.se/# 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2010-12-17 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

PM SILVA JUNIOR CUP LÅNG SAMT SUNDSVALLSTRÄFFEN LÅNGDISTANS

PM SILVA JUNIOR CUP LÅNG SAMT SUNDSVALLSTRÄFFEN LÅNGDISTANS PM SILVA JUNIOR CUP LÅNG SAMT SUNDSVALLSTRÄFFEN LÅNGDISTANS 2009 05-23 Samling Samling i Allsta, cirka 12 km söder om Sundsvall, efter väg 570 mellan Sundsvall och Hassela. Koordinater: WGS84 N62819.337

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer