Verksamhetsråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsråd 130211"

Transkript

1 (5) Sandeplan Verksamhetsråd Emma Hultman Skoladministratör Verksamhetsråd Närvarande: Vårdnadshavare: Lotta Åbjörnsson, Maja Wahlqvist, Pontus Linde, Cecilia Lindal, Kristina Nilsson, Beatrice Ahldin, Anneli Nickel, Anders Ståhl Ledning: Mikael Dahlberg, Eva Lidén, Emma Hultman, Håkan Ingvarsson Personal: Annika Ljungberg, Jane Gundmark Elever: Maximilian Eriksson, Eric Hector Politiker: Mikael Dahlgren Grundskoleenkäten Varje år går det ut en enkät till vårdnadshavarna för elever i årskurs 3,6 och 9. Enkäten genomförs av samtliga skolor i kommunen, både kommunala och privata. Det samlande resultatet från enkäten finns att läsa på Vellinge kommuns hemsida. Sandeplanskolans resultat Enkäten består av många frågor och vi har här sammanfattat lite av det resultat som Sandeplanskolan har fått. Enkäten visar att den allra största delen känner att eleverna trivs i skolan och att skolan har engagerad personal. Majoriteten tycker också att utvecklingssamtal bygger på elevens IUP och annan dokumentation. En fråga där vi ser förbättringsbehov är information till vårdnadshavarna. Både i denna enkät och i tidigare visar det sig att en relativt stor del av vårdnadshavarna inte är tillfreds med informationsflödet. Användandet av modern teknik för att föra ut information är också något som vårdnadshavarna känner att vi inte har i tillräckligt stor utträckning. Vi tar till oss denna feedback och kommer att arbeta för att öka ADRESS Kronodalsvägen 41 POST Höllviken TELEFON E-POST emma.hultman@vellinge.se

2 2 (5) informationsflödet. Förhoppningsvis ska även den nya lärportalen, som introduceras till hösten, bidra till att vi på ett smidigare och mer tillgängligt sätt kan nå ut med information till elever och vårdnadshavare. 88 % av de som svarat anser sig ha mycket god eller god möjlighet att komma i kontakt med sitt barns mentor. 4 % tycker att möjligheten mindre god medan 8 % inte har provat. Vårt mål är att alla vårdnadshavare ska känna att mentorn är lätt att få kontakt med, även här hoppas vi på att den nya lärportalen ska bidra till en smidigare kontakt. På frågan huruvida man känner till skolans mål är svaren spridda. Drygt hälften känner till skolans mål mycket väl eller väl. Medan den andra hälften inte gör det. Resultatet på denna fråga är svårtolkad eftersom frågan kan tolkas på många olika sätt. Det kan vara svårt att veta vilken typ av mål som menas. Frågan om huruvida vårdnadshavaren anser att skolan ger sitt barn goda kunskaper och färdigheter visar att 9 % tycker att detta uppfylls mindre väl eller inte alls. Detta resultat är vi inte nöjda med, vi vill att alla ska känna att skolan ger barnen goda kunskaper. Nästan en tredjedel uppger att de saknar information kring hur skolan arbetar för att motverka mobbing och kränkande behandling. Detta resultat kan vara både bra och dåligt. Att inte veta, kan t.ex. bero på att man aldrig har kommit i kontakt med situationer när denna typ av arbete varit aktuellt. Skolan kommer att arbeta på att på ett tydligare sätt informera om vilket arbete vi gör. Cirka 70 % tycker att skolan är lyhörd eller mycket lyhörd medan 20 % tycker att skolan är mindre lyhörd, resterande vet ej. Även denna fråga kan vara svårtolkad. Att vara lyhörd behöver inte innebära att alla får sin vilja igenom och det är svårt att veta hur de svarande har tänkt kring frågeställningen. På frågorna kring hur väl skolan uppmuntrar vårdnadshavarna att engagera sig i skolans verksamet, hur mycket inflytande vårdnadshavarna har på verksamheten samt hur stor möjlighet vårdnadshavarna har att vara delaktiga i utvärdering och förbättring av verksamheten är svaren spridda. Dessa frågor är, liksom några tidigare, svåra att tolka. Det är inte alltid säkert att vårdnadshavarna vill vara eller hr tid att vara väldigt engagerade i skolans verksamhet och utvärderingen av denna. På samma sätt är det inte alltid möjligt att vårdnadshavarna ska ha full möjlighet till inflytande. Här måste det finnas en balansgång där skolan som professionell verksamhet tar ansvar för verksamheten och dess utveckling. Totalt sett är cirka 80 % mycket nöjda eller nöjda med skolan. 20 % är mindre nöjda eller inte nöjda. Vad beror det på att 20 % inte är nöjda och vad kan vi göra för att bli bättre? Kan renoveringen och tillfälliga lokaler vara en bidragande orsak? Skolan kommer att diskutera frågan.

3 3 (5) IKT Den upphandling som vi tidigare har haft löper ut i maj. Kommunen var inte nöjd med denna upphandling och kommer därför att göra en ny upphandling istället för att förlänga. Upphandlingen kommer att göras gemensamt med andra kommuner och på detta sätt kommer vi upp i större volymer och förhoppningsvis ner i pris. Införandet av datorer och ipads kommer att ske som planerat till hösten Renoveringen Tidsplanen håller fortfarande. Till hösten 2013 ska årskurs 3-9 kunna flytta in i A- byggnaden och till våren 2014 ska årskurs F-2 kunna flytta in i B-byggnaden. Rivningsarbetet är klart och arbetet med att måla, lägga golv med mera är på gång. Vid nästa verksamhetsråd hoppas vi på att renoveringen är så pass långt kommen att vi kan gå en runda tillsammans. Elevrådet tycker till Elevrådet har fått till uppdrag att ta in feedback från eleverna kring vilken typ av möbler och aktivitetsmöjligheter som de vill ha i uppehållsrummet. Representanterna från elevrådet har påbörjat det arbete och kommer tillsammans med Kinnarps att titta på vilka olika möjligheter som finns. Feedback från elevrådet såhär långt: Renoveringen: Pingisbord, airhockey och bowlingbana är förslag på aktiviteter som eleverna gärna vill ha. Touchskärm i entrén som man kan hitta schema, karta med mera i. Helst lösa möbler som går att flytta runt. Svar från ledningen: Det finns möjlighet till några olika aktiviteter i den blivande studiehallen. Möbleringen kommer Kinnarps att hjälpa till med i samråd med personal och representanter från elevrådet. Digitala verktyg: Funkar ofta dåligt vilket gör det svårt för eleverna att arbeta med datorerna. Elevrådet har även gjort en undersökning bland eleverna kring vilken typ av datorer de vill ha. 99 % svarade att de vill ha Mac. Svar från ledningen: Det arbetas intensivt under våren för att bygga ut nätverket så att det ska fungera bättre. Nätverket måste byggas ut väldigt mycket eftersom det ska klara av dels att alla elever och personal har vars en dator/ipad och utöver detta telefoner som använder nätverket. Det är ännu inte helt klart om skolan kommer satsa på Mac eller Pc. I dagsläget lutar det åt Mac, men vi måste invänta den kommande upphandlingen.

4 4 (5) Önskemål kring skolmaten: Färre grytor, de flesta elever vill ha maten mer uppdelat. Bregott till brödet och bröd fler dagar i veckan. Standardmjölk. Svar: Vi vill inte ersätta lunchen med mackor. Det är viktigt att eleverna får i sig fullgod mat på lunchen. Det är svårt att ha mat som passar alla varje dag, men vår kökschef är öppen för att ta emot förslag och feedback från såväl elever som personal. Vi arbetar hela tiden med att hitta en balans så att det finns något som passar alla. Standardmjölk finns tyvärr inte som ekologisk i den upphandling vi har idag. I dagsläget serveras det lättmjölk och mellanmjölk till måltiderna. Önskemål till kiosken: Varma toasts. Annan varm mat som komplement. Svar: Vi vill inte ersätta lunchen med mackor från kiosken, men vi kan absolut se över möjligheterna med att sälja t.ex. toasts lite senare på eftermiddagen. När renoveringen är klar kommer vi att ha en större möjligheter till detta eftersom kiosken då får en bättre lokal. Övriga frågor Har vi tidigare samarbetat med skolor i Malmö? Finns det tankar eller möjligheter till att göra det? Svar från ledningen: Det finns absolut ett intresse av att ha samarbete och utbyte med andra skolor. Det gäller då att hitta gemensamma och naturliga beröringspunkter för att få ett givande samarbete. Skolan tar med sig idén. Särbegåvande barn: Det finns en organisation som kommer ut och informerar om särbegåvning och hur man tidigt kan uppmärksamma särbegåvning. Svar från ledningen: Det är en intressant fråga och skolan tar med sig även denna idé. Vad blev det av fotbollsprofilen med MFF? Svar från ledningen: Vi tackade nej till satsningen inför Vi tyckte att det var för svårt att hinna med och planera inför detta med så lite framförhållning. Möjlighet finns att påbörja satsningen senare. Det krävs mycket planering för att kunna genomföra en sådan satsning på ett bra sätt. Fotbollsprofilen påverkar både de som deltar i den och de som inte gör det, t.ex. finns det risk att klasstorlekarna blir väldigt små när en del går i fotbollsprofil och andra inte. Mobilpolicy, hur tänker skolan? Svar: Eleverna får ha med sig sina mobiler i skolan, men de ska vara ljudlösa och undanstoppade under lektionerna. I vissa fall använder eleverna mobiltelefonerna i

5 5 (5) undervisningen, det är upp till läraren att bestämma och berätta för eleverna vad som gäller lektionerna. Internet, nätmobbing, näthat, pratas det mycket med eleverna kring hur man ska bete sig på nätet? Svar från ledningen: Ämnet diskusteras en hel del med eleverna. Vissa lärare har mer nätvana än andra och det blir då naturligt att dessa pratar mer om ämnet med eleverna. Framöver har vi en tanke att lägga upp en plan för vilka olika bita som ska diskuteras med eleverna i de olika årsgrupperna, t.ex. hur man beter sig i sociala medier och vilka konsekvenser olika beteenden kan få. Snöbollskastning, vad gäller? Svar från ledningen: Tidigare hade vi en plats där det var okej att kasta snö (dock ej mulning). På grund av att det inte fungerade, reglerna respekterades inte, så har vi nu totalförbjud mot all snöbollskastning. Trygghetsråd: Ett trygghetsråd på skolan hade varit önskvärt. Den gruppen kan då arbeta med att stödja både elever och personal i allt vad som rör trygghet i skolan. Svar från ledningen: I dagsläget har vi ett team som arbetar mot t.ex. mobbing. Skolan tar med sig förslaget om ett trygghetsråd och ser över vilken modell som kan passa bäst för just Sandeplanskolan. Nedtecknat av: Emma Hultman

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Verksamhetsråd 121016. Vårdnadshavare:

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Verksamhetsråd 121016. Vårdnadshavare: Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Verksamhetsråd 121016 Vårdnadshavare: Lotta Engkvist, Maja Wahlqvist, Anders Ståhl, Mats Pahlman, Pontus Linde, Martin Bruce, Lotta Åbjörnsson, Jenny Månsson,

Läs mer

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola

Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 1 (8) Utbildningsavdelningen Camilla Karlsson administratör Rapport Grundskoleenkät 2012 Föräldraenkät inom grundskola 2013-01-02 2 (8) Grundskoleenkät 2012 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se

Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare. Vellinge.se Utvärdering av utvecklingssamtal med ämneslärare Utvärderingen visar att vi kan ta till oss och förbättra följande: 1. Tiden 2. Tillgängligheten 3. Tekniken 4. Övrigt Tiden 10 minuter lite kort. Några

Läs mer

Verksamhetsråd 101109

Verksamhetsråd 101109 1(5) Emma Hultman 040-425801 Sandeplanskolan Verksamhetsråd 101109 Närvarande Föräldrar: Karin Willenheimer, Hans Hanserup, Kristina Nilsson, Jenny Månsson, Annika Gustavson, Annika Ekberg, Cecilia Uneland,

Läs mer

LUPP med fokus Osbeck

LUPP med fokus Osbeck LUPP med fokus Osbeck LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26

Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Barn- och utbildningsnämndens sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från ungdomens frågestund 2012-04-26 Engagerade lärare och utbildade ämnesvikarier. Betygssättning av lärare. Mer information

Läs mer

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00%

Elevenkäten Rapport skapad :40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön. 1. Om mig. Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Elevenkäten 2009 - Rapport skapad 2009-11-25 11:40:26 Banslättskolan åk 5 uppdelat på kön 1. Om mig Årskurs 5 K 100,00% M 100,00% Klass 5A 5B 5C K 29,03% 35,48% 35,48% M 41,18% 32,35% 26,47% Kön K M K

Läs mer

LUPP om Skolan. LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet.

LUPP om Skolan. LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet. LUPP om Skolan LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första gången

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling

2. Bakgrund Anledningar till Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1. Vision Hur vi vill att vår skola ska vara Vår vision är att vara en skola för alla där alla, oavsett vem man är och vad man tycker, känner sig trygga och respekterade. På Praktiska Malmö Limhamn ska

Läs mer

Utveckling och lärande

Utveckling och lärande Elevenkät 2018 Elevernas ansvar och inflytande, Lgr 11 (kap 2.3) De demokratiska principerna att kunna påverka, ta ansvar och vara delaktig ska omfatta alla elever. Elever ska ges inflytande över utbildningen.

Läs mer

Brukarundersökning 2013, årskurs 8

Brukarundersökning 2013, årskurs 8 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs i Härryda kommun och i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare och elever i årskurs 2, 5 och 8 på alla grundskolor

Läs mer

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola?

1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan. 3 Hur trivs du. 4 Vad tycker du om följande i din skola? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan eller gymnasieskolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt, skicka ändå in blanketten!

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan

Vi vill veta vad du tycker om skolan Vi vill veta vad du tycker om skolan Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

Sandeplanskolan. Elevhälsorutiner Sandeplanskolan

Sandeplanskolan. Elevhälsorutiner Sandeplanskolan 2013-07-30 1 (5) Sandeplanskolan Elevhälsorutiner Sandeplanskolan 2013-07-30 2 (5) Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och special- pedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst

Läs mer

Brukarundersökning 2015, årskurs 2

Brukarundersökning 2015, årskurs 2 , årskurs 2 Brukarundersökningen är en digital enkät som genomförs varje år i i Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten skickades ut till vårdnadshavare elever i årskurs 2, 5 8 på alla grundskolor

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling - Elevversion Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/19 Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är

Läs mer

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Maha Said. Samling: Normer och värdegrund LPP LOKAL PEDAGOGISK PLANERING

Maha Said. Samling: Normer och värdegrund LPP LOKAL PEDAGOGISK PLANERING Maha Said Samling: Normer och värdegrund LPP LOKAL PEDAGOGISK PLANERING LPP Samling på fritidshem tema normer och värdegrund - Årskurs 2 På fritids har vi 26 andraklasselever. Det finns en del konflikter

Läs mer

Ämnesområde Likabehandlingsplan

Ämnesområde Likabehandlingsplan Ämnesområde Likabehandlingsplan Syftet med planen är: Alla elever har rätt att utvecklas och lära i en trygg miljö och bemötas med respekt. Skolan och fritidshemmet ska vara fria från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014 2015-04-22 1 (6) Utbildningsavdelningen Dnr: Un 2015/45 Ester Alavei Utbildningsspecialist Rapport Föräldraenkät Grundskola 2014 2015-05-19 2 (6) Grundskoleenkät 2014 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor

Läs mer

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling Sid 1 (10) Bäckahagens skola Grundskola med två profiler och hög kvalitet Bäckahagens skola omfattar förskoleklass, år 1-9 samt skolbarnsomsorg. Antalet elever är 553 och av dessa har ca 140 ett annat

Läs mer

Elevenkäten 2012 Sammanställning av svaren

Elevenkäten 2012 Sammanställning av svaren Elevenkäten 2012 Sammanställning av svaren Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Rapport - Elevenkät 2012 Botkyrka

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB

Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011. April 2011 Genomförd av CMA Research AB Norrköpings kommun Brukarundersökning 2011 April 2011 Genomförd av CMA Research AB Sammanfattning Grundskoleelever För tredje året i rad har Norrköpings kommun genomfört en brukarundersökning bland grundskoleelever

Läs mer

Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3

Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3 Bilaga 3: Dokumentationsmall aktiva åtgärder Enhet 3 IM Elever från olika program träffas för att skapa en vi känsla Eleverna på språkintroduktion vill gärna ha många samarbeten med nationella program

Läs mer

IKT PLAN - FÖRSKOLA. (Höganäs plan med riktlinjer för digital kompetens)

IKT PLAN - FÖRSKOLA. (Höganäs plan med riktlinjer för digital kompetens) IKT PLAN - FÖRSKOLA Att rusta våra barn, elever och personal för en framtid som vi ännu inte vet något om så att de med öppenhet, nyfikenhet och självförtroende vågar prova, utforska nytt och ständigt

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning?

Hur viktigt har följande varit för ditt val av gymnasieutbildning? 1 Vilket år är du född? 2 Går du i grundskolan, gymnasieskolan eller går du inte i skolan? Grundskolan Gymnasieskolan Går inte i grund- eller gymnasieskola. Du behöver inte svara på fler frågor. Viktigt,

Läs mer

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner

Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner Följande frågor handlar om digitala medier och digital utrustning så som stationära och bärbara datorer, smarttelefoner, surfplattor, mobiltelefoner utan internetuppkoppling, spelkonsoler och smart-tv.

Läs mer

Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22

Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22 1 (5) Minnesanteckningar Verksamhetsråd 2014-09-22 Närvarande: Robert Dahlqvist, rektor Maria Åberg, biträdande rektor Hanne Persson, trygghetssamordnare Ulf Sandberg, IKT-pedagog Karina Frid, lärare Susanne

Läs mer

Enkät förskola/familjedaghem ht 2011. Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun

Enkät förskola/familjedaghem ht 2011. Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun Enkät förskola/familjedaghem ht 2011 Utförd av: Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid (UKF) Lomma kommun 1 Enkätundersökning i kommunens förskolor och familjedaghem Lomma Kommun genomför

Läs mer

Kvalitetsuppföljning för halvåret, läsåret 2014/2015 Årsbokslut 2014. Kvalitetsuppföljning ht 2014

Kvalitetsuppföljning för halvåret, läsåret 2014/2015 Årsbokslut 2014. Kvalitetsuppföljning ht 2014 Förskola/Skola Kvalitetsuppföljning för halvåret, läsåret 2014/2015 Årsbokslut 2014 Stenhamra och Uppgårdskolan Rektor: Lillemor Bergquist Tel: 08-124 57 804 1. Inledning Kvalitetsuppföljning ht 2014 Uppgårdskolan

Läs mer

Lidköpings kommun Lidköpings kommun - Föräldrar Åk 5. Lidköping Skolenkät svar, 66%

Lidköpings kommun Lidköpings kommun - Föräldrar Åk 5. Lidköping Skolenkät svar, 66% - Föräldrar Åk Lidköping Skolenkät svar, % Om undersökningen Enkäten är genomförd under vecka -,. Urvalet tillhandahölls av. I undersökningen ingick samtliga vårdnadshavare till barn i förskolan och grundsärskolan,

Läs mer

Delaktighet och inflytande 87 87 78 76 84 78. Skolmiljö 89 85 69 92 80 71. Kunskap och lärande 94 92 88 96 93 90. Bemötande 97 95 82 97 93 89

Delaktighet och inflytande 87 87 78 76 84 78. Skolmiljö 89 85 69 92 80 71. Kunskap och lärande 94 92 88 96 93 90. Bemötande 97 95 82 97 93 89 Skolrapport Index per frågeområde samt NKI 2 22 23 24 Kungsbacka ÅK5 totalt GR ÅK5 totalt Trivsel och trygghet 97 94 9 99 94 92 Delaktighet och inflytande 87 87 78 76 84 78 Skolmiljö 89 85 69 92 8 7 Kunskap

Läs mer

Brukarundersökning 2016, årskurs 8

Brukarundersökning 2016, årskurs 8 , årskurs 8 Brukarundersökningen genomförs årligen via en digital enkät i Härryda kommun och Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten besvaras av vårdnadshavare och elever i årskurs 2, 5 och 8 på alla

Läs mer

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan RAPPORT 1 2011-05-30 Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan Inledning och bakgrund Utbildningsnämnden tog beslut 2008-12-02 att införa skriftlig

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER All personal på fritidshemmet är väl förtrogna med fritidshemmets uppdrag. Vi diskuterar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Sundsgymnasiet 2013/2014

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Sundsgymnasiet 2013/2014 Sundsgymnasiet Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Sundsgymnasiet 2013/2014 Bästa möjliga livskvalité - bästa möjliga skolmiljö för alla i Sundsgymnasiets verksamhet. (Planen gäller maj

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 3,94 4,15 3,80 4,17 3,25 4,64 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Utvecklingsområden - Furulundsskolan

Utvecklingsområden - Furulundsskolan Utvecklingsområden - Furulundsskolan 1. Normer och värden 2. Utveckling/Lärande/Kunskaper 3. och inflytande 4. Hälsa, fysisk aktivitet och miljö 1 Normer och värden MÅL ATT UPPNÅ 1.1 Mobbing och kränkande

Läs mer

Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2014

Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2014 Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2014 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll Innehåll... 2 Systematiskt kvalitetsarbete i särskolan... 3 Kommentar till statistiken i rapporten... 5 Sammanfattning...

Läs mer

Skydda din mobiltelefon

Skydda din mobiltelefon Skydda din mobiltelefon Lektionen handlar om säkerhet vid teknikanvändning och hur man agerar ansvarsfullt vid användning av digitala medier. Boel Nygren är ämneslärare och har arbetat fram lektionsmaterialet

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN

SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN SKOLAN ÄR TILL FÖR DIG EN BROSCHYR OM DE NYA LÄROPLANERNA & DEN NYA SKOLLAGEN Sammanfattat av Annie Alström, klass 9EA, Västerskolan, 2011 I den här broschyren kan du som elev på grundskolan, specialskolan,

Läs mer

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013

Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-02-20 1 (6) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Föräldraenkät Grundskola 2013 2014-03-25 2 (6) Grundskoleenkät 2013 Sammanfattning Vellinge kommuns skolor redovisar ett

Läs mer

1 Frågor årskurs 2 grundskola

1 Frågor årskurs 2 grundskola 1 Frågor årskurs 2 grundskola Skalan som används är 4- gradig och visualiseras med glada och ledsna gubbar. Det går även att svara Vet inte. Bakgrundsfrågor Är du (pojke/flicka) Var bor du? (lista med

Läs mer

LUPP om Inflytande. LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012. Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet. www.laholm.

LUPP om Inflytande. LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012. Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet. www.laholm. LUPP om Inflytande LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första gången

Läs mer

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas

+ + åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9. annan utbildning: Tänk på den skola där du har huvuddelen av din tjänstgöring när en specifik skola efterfrågas 1 Var har du huvuddelen av din tjänstgöring? Ange ett alternativ. Grundskola: åk 1-3 åk 4-6 åk 7-9 Gymnasieskola: studie-/högskoleförberedande program yrkesförberedande program/yrkesprogram annan utbildning:

Läs mer

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder!

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder! Utvecklingssamtal som du som är elev i klass 3a leder! Hitta tid för samtal n Fråga förälder om när samtalet kan passa bäst. Skriv på en lapp, ta med till skolan. n Välj en tid (av de förslag du fått)

Läs mer

Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2015

Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2015 Elevbarometer för gymnasiesärskolan 2015 UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete i särskolan... 3 Kommentar till statistiken i rapporten... 5 Föregående års beslutade

Läs mer

Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium

Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium Sam Ansari Nv3a Tensta Gymnasium 1 Innehållsförteckning Bakgrund...3 Syfte...3 Metod och Material...3 Resultat...4 Diskussion...12 Slutsats...14 Källförteckning...15 Processrapport...16 2 Bakgrund Hur

Läs mer

Brukarundersökning 2016, årskurs 2

Brukarundersökning 2016, årskurs 2 , årskurs 2 Brukarundersökningen genomförs årligen både i Härryda kommun och Göteborgsregionens övriga kommuner. Enkäten besvaras av vårdnadshavare och elever i årskurs 2, 5 och 8 på alla grundskolor i

Läs mer

Projektredovisning av Möckelngymnasiet caféverksamhet

Projektredovisning av Möckelngymnasiet caféverksamhet Handläggare: Birgitta Spens, Folkhälsoförvaltningen Projektredovisning av Möckelngymnasiet caféverksamhet Bakgrund Gymnasienämnden för Karlskoga och Degerfors kommuner har beviljats medel från Specialpedagogiska

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor

Enkätresultat, Medarbetare - Övrig personal, gymnasieskolor Tom 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att det är roligt att gå till

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. HT 2015/VT 2016 /Sundlerhälsan 2015-06-12 1 Innehållsförteckning Värdegrund...3 Varför behövs en plan mot diskriminering och kränkande...3 behandling?...3

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan i Eslövs kommun. Enkäten går ut till de förskolor där kommunen

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 och Fritidshem 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-9 och Fritidshem

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, 2016

Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3, 5, 8 och Olsboskolan, 2016 Enkät till föräldrar/vårdnadshavare med barn i årskurs 3,, och Olsboskolan, 16 Utbildnings- och fritidsförvaltningen genomförde under december 1 och januari 16 enkätundersökningar gällande kvalitén i grundskolan.

Läs mer

Delaktighet och inflytande 84 66 93 78 84 81. Skolmiljö 85 85 94 74 71 70. Kunskap och lärande 92 81 95 83 92 92. Bemötande 93 86 98 81 92 91

Delaktighet och inflytande 84 66 93 78 84 81. Skolmiljö 85 85 94 74 71 70. Kunskap och lärande 92 81 95 83 92 92. Bemötande 93 86 98 81 92 91 Regiongemensam elevenkät 21 Skolrapport Antal svarande, n=26; Svarsfrekvens=1% Index per frågeområde samt NKI 211 212 213 21 Västra Göteborg ÅK5 totalt 21 Göteborg ÅK5 totalt 21 Trivsel och trygghet 95

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Östra Skolan 2012/2013. Planen reviderad 2012 08 01 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 BAKGRUNDSVARIABLER. * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet.

TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 BAKGRUNDSVARIABLER. * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet. TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet. BAKGRUNDSVARIABLER KÖN Tjejer Killar Annan Totalt* Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal

Läs mer

Likabehandlingsplanen i kortversion

Likabehandlingsplanen i kortversion Likabehandlingsplanen i kortversion Augustenborgsskolan & Rosenholmsskolan Likabehandlingsplanen är skolans handlingsplan för att motverka diskriminering och kränkande behandling. Det är en plan som är

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor

Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16. Göran Åkerberg rektor Kvalitetsredovisning läsåret 2014-15 Verksamhetsplan läsåret 2015-16 Göran Åkerberg rektor Kunskap och lärande Var är vi? Hur gör vi? Delaktighet och inflytande Vart ska vi? Hur blev det? Normer och värden

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

Aroseniusskolans Likabehandlingsplan

Aroseniusskolans Likabehandlingsplan Aroseniusskolans Likabehandlingsplan läsåret 2016 2017 en åtgärdsplan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Innehåll Syftet med planen... 1 Vision

Läs mer

Sandeplanskolan. Lokal handlingsplan 14/15 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Sandeplanskolan. Lokal handlingsplan 14/15 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Rev 2014-06-23 1 (10) Sandeplanskolan Lokal handlingsplan 14/15 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2014-06-23 2 (10) Innehållsförteckning 1. Lagstöd och definition 3 2. Övergripande

Läs mer

LUPP om Trygghet och hälsa

LUPP om Trygghet och hälsa LUPP om Trygghet och hälsa LUPP Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Laholms kommun 2012 Ungdomar i årskurs 8 och Årskurs 2 på gymnasiet www.laholm.se Vad är LUPP för något? Laholms kommun har för första

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Teknikprogrammet Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Teknikprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Demokrativeckor 2013

Demokrativeckor 2013 Demokrativeckor 2013 Ewa Franzén Bun 2013/259 Ubn 2013/118 november 2013 2013-10-18 1 (4) Innehåll 1. BAKGRUND/ SYFTE... 2 2. PLANERING OCH GENOMFÖRANDE... 2 3. SYNPUNKTER... 2 4. SAMMANFATTNING OCH FÖRSLAG...

Läs mer

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle

KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle KULTUR OCH FRITID Ung i Gävle Resultat från Lupp-undersökningen, lokal uppföljning av ungdomspolitiken Ung i Gävle Lupp, som står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken, är en enkätundersökning som

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Detta kan göras imorgon

Detta kan göras imorgon Sammanfattning svinnworkshop, Hållbara måltider i Örebro län 2.0, 2015.03.30 Detta kan göras imorgon - Kommunicera med mottagningskök hur mycket går åt? - Ta tillvara på överbliven mat. - Införa smakskedar.

Läs mer

Vara kommun. Gymnasieundersökning 2014

Vara kommun. Gymnasieundersökning 2014 Vara kommun Gymnasieundersökning 1 Innehåll Sammanfattning Metod Resultat Bilagor Bilaga 1: Tabeller Bilaga : Öppna svar Sammanfattning NöjdSkolIndex uppgår år till 8 och har minskat två enheter sedan

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Måttbandet nr 5 våren 2016

Måttbandet nr 5 våren 2016 Kvalitets- och utvecklingsavdelningen 1 (7) Statistik uppföljning - utvärdering Måttbandet nr 5 våren 2016 Sammanställning av elevenkät i grundsärskola åk 5-9 och gymnasiesärskola ht 2015 Elionor Briling

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling. Västra Hargs förskola

Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling. Västra Hargs förskola Likabehandlingsplan Plan mot kränkande behandling 2014-2015 Västra Hargs förskola Kerstin Nilsson kerstin.nilsson@mjolby.se Tel.0142-856 40 Denna likabehandlingsplan omfattar alla barn, föräldrar och medarbetare

Läs mer

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens Västra Gymnasium K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Kungsholmens Västra Gymnasium Ing re ss På Kungsholmens Västra Gymnasium är det kunskaper om vad det är att vara människa i en alltmer globaliserad värld som är

Läs mer

Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem

Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem 2012-12-28 1 (5) Utbildningsavdelningen Maria Kvist Utbildningscontroller Rapport Barnomsorgsenkät 2012 Föräldraenkät inom förskola och familjedaghem 2012-12-28 2 (5) Barnomsorgsenkät 2012 Bakgrund Barnomsorgsenkäten

Läs mer

Digitalisering i skolan

Digitalisering i skolan Digitalisering i skolan 1 Frågeblanketten läses maskinellt. Vi ber dig därför att: Använda bläckpenna Markera dina svar med kryss, så här: Om du svarat fel täck hela rutan med det felaktiga krysset, så

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om skolan.

Vi vill veta vad du tycker om skolan. Vi vill veta vad du tycker om skolan. 1 Hjälp oss att läsa dina svar med vår maskin Dina svar kommer att läsas med hjälp av en maskin. För att det ska fungera ber vi dig att tänka på följande när du svarar:

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rälsen Förskola Norrviken 2014 Enhet Mia Elverö Systematiskt kvalitetsarbete i fristående enhet Förskolechefens/rektorns namn Ansvarig uppgiftslämnare Mia Elverö 1/13 Inledning

Läs mer

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll

Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll Kyrkenorumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Innehåll Kyrkenorumskolans vision sid 3 Diskrimineringslagen sid 3 Definition av begreppen sid 3 Åtgärder vid diskriminering och kränkande

Läs mer

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund

LINKÖPING VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Plan mot kränkande behandling I enlighet med skollagens 6:e kapitel och utifrån diskrimineringslagen LINKÖPING 2019 VÄRDEGRUNDSGRUPPEN Sophia Karlsson Susanne Larsson Cecilia Söderlund Många nobelpristagare

Läs mer

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande

Delaktighet och inflytande Skolmiljö Kunskap och lärande Bemötande Index per frågeområde samt NKI 11 totalt Kungsbacka GY totalt Trivsel och trygghet 100 1 Delaktighet och inflytande 1 2 Skolmiljö 1 Kunskap och lärande 0 0 1 Bemötande 2 2 0 Helhetsintryck (NKI) 0 Prioriteringsplan

Läs mer

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola?

I vilken skolform/vilket program går barnet på adressetiketten? 2 Hur viktiga är följande aspekter för dig och ditt barn vid val av skola? Frågorna 1 7 ska besvaras utifrån ett specifikt barn och avse barnets nuvarande förhållanden. På enkätens framsida framgår vilket barn svaren ska gälla. 1 I vilken skolform/vilket program går barnet på

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

TRIVSELENKÄT VÅRTERMINEN 2015 RESULTAT

TRIVSELENKÄT VÅRTERMINEN 2015 RESULTAT TRIVSELENKÄT VÅRTERMINEN 2015 RESULTAT Sammanfattning och jämförelse med föregående år Totalt svarade 25 av 29 elever på enkäten. Vårterminen 2014 svarade 20 elever på enkäten. Tidigare år har enkäten

Läs mer

Grindskolans handlingsplan 2015-2016 Mål och konkreta åtgärder

Grindskolans handlingsplan 2015-2016 Mål och konkreta åtgärder Grindskolans handlingsplan 2015-2016 Mål och konkreta åtgärder Stimulerande lärande och utmaning för alla Arbetsklimat Grindskolan 2015-2016 Ansvar och inflytande för elever Bedömnings för lärande (BFL)

Läs mer