Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson. Ulf Nelsén, Lars-Ove Andersson, Ann-Marie Magnusson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson. Ulf Nelsén, Lars-Ove Andersson, Ann-Marie Magnusson"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 12 september 2005 Onsdagen den 21 september 2005 Lördagen den 24 september 2005 Plats: Hos vice ordföranden i Kallinge, kl. 18:30 Galtsjöns värdshus och hos ordförande Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson Suppleanter: Ulf Nelsén, Lars-Ove Andersson, Ann-Marie Magnusson Revisorer: Bertil Hultgren, Birgitta Jacobsson Valberedning: Sören Andersson, Arne Jacobsson, Fredrik Einarsson Webbmaster: Morgan Mattsson 1 Mötets öppnande Rauno förklarade mötet öppnat 2 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. Morgan Mattsson meddelade att han måste gå tidigare. Alla punkter på dagordningen blev inte klara, så mötet ajonerades och ett nytt möte bestämdes där resterande punkter ska behandlas.

2 3 Justering av protokoll 4 Kassarapport Ett ordvalsfel i 6, rekonstruktion ändras till det rätta rekognosera. 3:1 Genomgång av medlemsmötesanteckningar Rauno läste upp anteckningarna och kommenterade varför vissa saker kommit upp under detta mötet. Det har varit mycket turbulens efter detta medlemsmötet, bl.a. fanns åsikter om att det skulle varit ett styrelsemöte först. Beslut finns om att medlemsmöten ska hållas innan årsmötet. Angående MC-parkeringarnas fortsättning, så togs beslut på att en sista datum för bemanningslistan ska finnas och att den även finns med i BMC-kalendern för att alla medlemmar ska informeras om detta och kunna vara delaktiga. Nya medlemmar bör hälsas välkomna genom t.ex. ett besök av någon från klubben. Petra berättade hur ekonomin var den då verksamhetsåret var slut. Kassan: 7 281,25 Plusgirot: 2 298,75 Bankgirot: 8 128,36 Lars och Kveta beviljades på förra mötet 300: - för fika vid styrelsemötet. Vid redovisningen av kvittot var beloppet 304,50. Styrelsen beslutade godkänna redovisningen 304,50. Fakturor som ska betalas efter är: TIUB 670:- Årsmöteskostnader ca: 2000:- Slutlikvid på kopieringsmaskinen 4000:- Utskick till medlemmar som ej har mailadresser inför årsmötet. Reseräkning från Lars Nilsson för rekognosering av MCorienteringen på 17: -/mil x 40 mil vilket gör 640: -. En öppen röstning gjordes angående detta och beslut togs att betalningen skulle ske. Ännu en reseräkning kom på tal då Petra frågade Arne Jacobsson om han hade någon. Arne lämnade en räkning för

3 BMC-helgens mc-turer i Skåne. Han begärde 17:-/mil x 18 mil vilket gör 316:-, som han dessutom ville att BMC skulle sätta in på Barncancerfonden, Södra delen. En öppen röstning gjordes angående detta och beslut togs att betalningen skulle ske. Tävlingen Sök och Finn har tills i dag betalats in av 4 deltagare, vilket gör 200: -. Sista datum för denna tävling är 16 september och kommer alltså att ligga på två verksamhetsår. 5 Inventeringslista Inventeringslistan kollades av styrelsen. Beslut togs att en avskrivning kommer att göras i 3 år, med 30% på alla inventarier som klubben har.

4 6 Motioner från styrelsen till årsmötet 6:1 Stadgeändringar ( 5 Revisorer, 6:15 Regionombud och 7 Kallelse) 6:15 i stadgarna Ändring i stadgarna när det gäller regionombud. Styrelsen föreslår att man stryker val av regionombud på ett år. 5 i stadgarna Klubbens verksamhet och räkenskaper granskas årligen av två revisorer. Styrelsen föreslår ett tillägg. Klubben har rätt att välja en revisor med anknytning till klubben samt anlita en extern revisor. 7 i stadgarna Kallelsen till årsmöten ska gå ut till alla 1 månad före mötet. Alltså kallelsen ska ske både via e-post, hemsidan och per brev till de som ej har e-post. 6:2 Val av revisorer Kassören har en person på förslag som extern revisor i klubben. Förslag: Kicki Sörensson Bekräftelse har kommit att styrelsens förslag på 500:-/år i ersättning har godkänts av Kicki Sörensson. Valberedningen har förslag som intern revisor: Bengt Håkansson. Styrelsen ställer sig bakom förslaget. 6:3 Regler för reseersättningar Tydliga och klara direktiv till reseersättningar måste finnas. Ersättningen ska föregås av ett specifikt uppdrag, som styrelsen bett medlemmen att göra, samt kostnadsförslag inlämnat och godkänt av styrelsen. Styrelsemedlem som t.ex. kör och hämtar material m.m. för klubbens räkning, är berättigad till ersättning i efterhand om

5 specificerad reseräkning kommer in till styrelsen, som därefter tar beslut om ersättning ska utgå. Beslut togs att tá upp detta till årsmötet. 6:4 Regler för ersättningar för styrelseledamöter En ersättning till styrelseledamöter med 1000: - till ordföranden, 500: - till kassören och 500: - till sekreteraren per år. Webbmasterns jobb ska också ersättas med 500:- per år. En mobiltelefon med abonnemang bör köpas in för BMC:s räkning, att användas vid samtal som rör klubben. Specificerad lista på telefonsamtal ska ingå. En extra antenn kan komma att behövas p.g.a. dålig täckning på orten. 6:5 Ansvarig för sponsorer Någon bör vara ansvarig för sponsringen, vilket årsmötet ger styrelsen i uppdrag att utse en person. Den ansvarige styrelsemedlemmen kan även vända sig till annan medlem i klubben som jobbar med detta, tillsammans med denna person. Styrelsen beslöt att tá med detta till årsmötet. 6:6 Regler för lotterier och vinster Styrelsen arbetar fram regler för lotteri och vinster och vem som ska vara ansvarig för detta. 6:7 Regler för användningen av BMC:s logotype. Styrelsen får i uppdrag att kontrollera i vilket syfte som logotypen ska användas, när denna fråga kommer upp 6:8 Ändring av vardagsrundor till en gemensam dag i veckan. Förslag från styrelsen är att gemensam dag för vardagsrundorna är onsdagar i fortsättningen. 6:9 Fikabussens framtid

6 Styrelsen föreslår att fikabussen finns på någon trevlig plats var 14: e dag i fortsättningen och då kanske vid vardagsrundorna. Lördags eller söndagstillfällen kan vara tänkbara då det kan bli mera tid att umgås vid bussen. Hjälp vid bussen med försäljning av klubbmaterial och även vid fikat kan behövas ibland. Kanske kan det vara möjligt att införa någon form av lista där namn finns på medlemmar som vid behov kan ställa upp och hjälpa till. 6:10 Ansvarig för försäljning av klubbmaterial Försäljning av material m.m. kommer att ske vid bussen. Någon ansvarig för inköp och försäljning bör utses. Material som inte hämtats efter beställning och betalning, tillfaller klubben efter en månad. 6:11 Ansvarig för klubbinformation. En folder med information om klubben bör finnas. Kalendrarna föreslås vara i samma utförande som tidigare, med ett tillägg om MC-parkeringarnas sista dag då bemanningen ska vara klar. Fikaställena i kalendern bör uppdateras med rätt telefonnummer och de som ger rabatt ska vara uppmärkta. Vilken typ av information vill medlemmarna ha?? 6:12 Regler för den/dem som ansvarar för ett klubbarrangemang. I ett uppdrag ingår att ordna allt för att det ska fungera. T.ex. vid mc-parkeringarna, mc-orienteringen m.m. så måste den ansvarige se till att allt fungerar med hjälp av medlemmar som engagerats inför uppdraget. De som medverkar vid t.ex. MC-parkeringarna måste visa ett städat uppträdande som inger förtroende inför de som lämnar sina MC och tillbehör för förvaring där. 6:13 Nattvandrare på MC Rolf Pärlhem presenterar sin motion angående nattvandrare på MC.

7 7 Budget för Styrelsen har sammanställt en enkel budget, utan sponsring, inför verksamhetsåret som kommer att presenteras under årsmötet. 8 Medlemsavgift för Ett förslag har kommit angående medlemsavgiften. 100:- första medlem och 50:- för övriga familjemedlemmar som är boende på samma adress. Styrelsen ställer sig bakom förslaget. 9 Presentation av dagordning och rapporter på årsmötet. Dagordningen läggs fram till var och en. Annan information visas på overhead. Lars-Ove Andersson läser verksamhetsberättelsen. Rauno Lakso presenterar budgeten, tillsammans med Ulf Nelsén. Rauno Lakso presenterar motionerna Petra Lakso presenterar verksamhetsplanen för Arbetsfördelning årsmötet 3 personer kommer att behövas vid medlemsbetalningen m.m. Här behövs också listor med medlemmarnas namn och då indelad i kolumner för betalning av medlemsavgift, SMCmedlemskap m.m. 2 personer behövs till försäljning av klubbmaterial.

8 11 Verksamhetsplan Veckokörningar kommer att genomföras utan någon särskild ansvarig. Kiviks Äppelmarknad den 25 september MC-mässan i januari Förfrågan görs på årsmötet om vad medlemmarna har för intresse av att åka till denna. Petra anordnar som tidigare år Bowling i mars månad Fikakvällar kommer att anordnas under vinterhalvåret på onsdagar. Hökrally i Ronneby i maj månad. Olofströmskortegen. MC-parkeringarna i Ronneby och Karlshamn kommer som tidigare att bli av om all bemanning är klar till sista datum som gäller. Östersjöfestivalen Karlshamn, torsdag lördag och Tosia Bonnadagen Ronneby, fredag söndag. Åhuskortegen Gränsöträffen i Västervik. Jämjökortegen BMC helg kommer att arrangeras även Ansvariga är Ulf och Kicki Nelsén samt Anders Johansson och Mia Karlsson. MC-orientering i augusti 2006 Alla medlemmar är välkomna att tá initiativet till körningar och att genomföra dem.

9 Fikabussen kommer att vara ute varannan vecka. Större arrangemang som anordnas måste alltid há någon ansvarig, annars avblåses det hela. 12 Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelsen lästes och godkändes av styrelsen. Samtliga styrelsemedlemmar ska skriva på denna vid nästa styrelsemöte. Lars-Ove Andersson läser denna på årsmötet. 13 Dagordning för årsmötet och ärenden som ska tas upp på mötet. 1. Val av ordförande att leda mötets förhandlingar 2. Val av sekreterare att föra protokoll för årsmötet 3. Fråga om mötets stadgeenliga utlysande 4. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera protokoll 5. Upprättande av röstlängd 6. Årsberättelse samt kassaberättelse och budget 7. Stadgeändring 8. Revisionsberättelse 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 10. Val av ordförande på ett år 11. Val av vice ordförande och sekreterare på två år 12. Val av två ledamöter på ett år 13. Val av suppleanter på ett år 14. Val av två revisorer 15. Val av valberedning på ett år, bestående av minst två aktiva medlemmar. 16. Fastställande av medlemsavgift för kommande verksamhetsår. 17. SMC frågor och information 18. Övriga frågor, som enligt 8 stadgeenligt skall behandlas 14 Valberedningen Valberedningen upplyste om att några avgångar var aktuella inför årsmötet, bl.a. så avgår Ann-Marie Magnusson som är

10 suppleant och Jan Åke Corlin som är ledamot. Revisorerna Birgitta Jacobsson och Bertil Hultgren likaså. Från valberedningen lämnar Sören Andersson och Arne Jacobsson. Uppflyttad som ledamot föreslås Lars Ove Andersson som för närvarande är suppleant. Som förslag gavs också Bengt Håkansson som revisor, ett namn till fanns tydligen som förslag, men framgick inte under mötet. Fredrik Einarsson blir kvar i valberedningen. 15 Övriga frågor 15:1 Priser till Sök och Finn tävlingen Den 24.9 är det 6 betalande deltagare i tävlingen. Ett första pris och ett tröstpris kommer att dras under årsmötet. Oddvar Myhr och Ulf Nelsén fick i uppdrag att ordna vinster och att ansvara för dragningen. 15:2 Kiviks äppelfest den 25/ med eller utan fikabuss, starttider, ansvarig ledare. Starttider från Galtsjön kl. 09:00 Scandic Karlshamn 09:30 Sölvesborg 10:30 Från Galtsjön tar Ulf Nelsén täten. Oddvar ringer Bennie Erlandsson i Sölvesborg och frågar om han kan köra först resterande och visa Skånevägarna ner till Kivik. Fikabussen kommer att finnas med och placerar sig på en fin plats t.ex. vid Brösarps backar. Klubben betalar ev. mellanskillnaden på vad dieseln kostar inför Kiviksresan om det skulle slå fel med beräkningarna. Åse och Malin tackar för lånet av partytältet. Malin skänker en lotterivinst till klubben. Vid Oddvars telefonsamtal till Bennie får han veta att han skadat sig i en mc-olycka.

11 16 Nästa möte BMC har skickat en blomma för 200:- + 35:- i utkörningsavgift. Tom Persson har kontaktats av Oddvar och Rauno angående körningen till Kivik och han tar på sig guidningen. Klubben kopierar 50 kartor. Beslut togs att det var ok att skicka blomman, samt kopiera kartor. Ett förslag kom fram att fråga SMC om de vill vara delaktiga i vår Sök och Finn tävling och utveckla den lite mer till nästa år. Oddvar tar med frågan vidare till SMC. Styrelsen mottog en reseräkning från ordföranden och kassören som kommer att tás upp på nästa styrelsemöte eftersom ordföranden och kassören ej kan deltaga i beslutet. Resterande styrelse var för få för att kunna fatta beslut enligt stadgarna. Insamlingen till BMC:s 5-årsjubileum stoppades av revisorerna och sedan dess har bössan varit plomberad. Det beslöts att öppna denna och då innehöll den 76:-. Styrelsen beslöt att pengarna ska läggas i kassan. Det första mötet den 12 september hade många punkter på dagordningen som inte togs upp p.g.a. tidsbrist så ett nytt möte hölls den 21 september på Galtsjön. Mötet 12 september ajournerades och öppnades igen den 21 september där punkterna 6:5 t.o.m. 6:13 och 15:1 togs upp. Närvarande var Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila Myhr, Oddvar Myhr, Ulf Nelsén, Lars-Ove Andersson och Ann- Marie Magnusson. Även denna gången blev några punkter obehandlade så ett nytt möte hölls den 24 september hos ordföranden. Närvarande då var Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila Myhr, Oddvar Myhr och Lars Ove Andersson och där blev allt genomgånget.

12 Nästa styrelsemöte kommer att vara på Scandic Hotel i Karlshamn den 6 oktober 2005, kl. 18: Mötet avslutas Rauno förklarade mötet avslutat Justeras av styrelsen Vid protokollet Laila Myhr Ordförande Rauno Lakso

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 11 september 2006 Plats: Anders och Mia i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Revisorer: Rauno Lakso,

Läs mer

Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 14.00

Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 14.00 Protokoll från Blekinges Motorcyklister årsmöte Söndagen den 16 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 14.00 1 Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. Ulf Nelsén valdes. 2 Val av ordförande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 9 september 2007 Plats: Kansliet i Liatorp, kl. 12:00 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 15 augusti 2005 Plats: Lars Nilsson i Bräkne-Hoby, kl. 18.30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Tisdagen den 1 mars 2005 Plats: Hos vice sekreterare Ås-Marie Johnsson i Karlshamn, kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 14 november 2007 Plats: Kansliet i Backaryd kl: 18:30 Närvarande Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Bennie Erlandsson, Fredrik Einarsson,

Läs mer

Protokoll från Blekinges Motorcyklisters årsmöte Söndagen den 17 oktober 2004 Plats och tid: Galtsjön, Ronneby kl 14:00

Protokoll från Blekinges Motorcyklisters årsmöte Söndagen den 17 oktober 2004 Plats och tid: Galtsjön, Ronneby kl 14:00 Protokoll från Blekinges Motorcyklisters årsmöte Söndagen den 17 oktober 2004 Plats och tid: Galtsjön, Ronneby kl 14:00 1 Val av ordförande att leda mötets förhandlingar. Ulf Nelsén valdes. 2 Val av sekreterare

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte

Protokoll från Styrelsemöte Protokoll från Styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Söndagen den 13 januari 2008 Plats: Laila Myhr Hyndekullavägen 56 Kallinge kl. 14:30 Närvarande: Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Lars-Ove Andersson,

Läs mer

Protokoll från öppet styrelsemöte

Protokoll från öppet styrelsemöte Protokoll från öppet styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Onsdagen den 6 februari 2008 Plats: Bräkne-Hoby Folkets Hus kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Revisorer:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Medlem: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 3 juli 2008 Plats: Hos Annica och Anders Furudahl i Fåglasjö Närvarande: Ledamöter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Lars-Ove Andersson, Iréne

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 5 maj 2008 Plats: Hos Lars-Ove Andersson i Långehall Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Ulf Nelsén, Laila Myhr, Iréne Johansson, Anders

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte. Onsdagen den 11 februari 2004 Plats: Scandic Hotell i Karlshamn, kl 18:30

Protokoll från styrelsemöte. Onsdagen den 11 februari 2004 Plats: Scandic Hotell i Karlshamn, kl 18:30 Protokoll från styrelsemöte Onsdagen den 11 februari 2004 Plats: Scandic Hotell i Karlshamn, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Jan-Åke Corlin, Christina Henriksson

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Skapande Broderi Stockholm

Skapande Broderi Stockholm Skapande Broderi Stockholm Antagna av årsmötet 2016-03-05, bekräftade av medlemsmötet? Allmänna bestämmelser 1 Skapande Broderi Stockholm är en ideell förening, som är politiskt och religiöst obunden.

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2014. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. Lennart Olofsson gjorde en tillbakablick över vad som hänt under året som gått.

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Länsbygderådet Blekinge Protokoll

Länsbygderådet Blekinge Protokoll Länsbygderådet Blekinge Protokoll Art: Årsstämma för Länsbygderådet Tid: Tisdagen den 21 april 2009 Plats: Kreativum, Karlshamn Öppning Ordföranden Bengt Grönblad inleder Länsbygderådets årsstämma med

Läs mer

Alopeciförbundet Sverige

Alopeciförbundet Sverige STADGAR Alopeciförbundet Sverige 2016-04-16 Namn Verksamhetens namn är Alopeciförbundet Sverige. Förbundet är en ideell partipolitisk och religiöst obunden sammanslutning vars medlemmar huvudsakligen har

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA 2004-02-25, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene

ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA 2004-02-25, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene ÅRSMÖTE - Personalföreningen MARKISERNA, klockan 18.30-20.00 Restaurang Lovisa, Kunskapens Hus, Skene Närvarande medlemmar: Enligt separat förteckning, BILAGA 1 Fråga om mötets behöriga utlysande Godkännande

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE

SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE Skånes Motorcyklister 2011-01-23 Sida 1 (5) SKÅNES MOTORCYKLISTERS ÅRSMÖTE 2011-01-23 1 MÖTETS ÖPPNANDE Styrelsens ordförande Karina Svensson öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2 VAL AV ORDFÖRANDE

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb

En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb En liten skrift med tips och råd om hur man startar en MC-klubb 2 Varför starta mc-klubb? Att starta en mc-klubb innebär att man samlas runt det gemensamma intresset motorcykeln. En SMC-klubb visar genom

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30

Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 Protokoll Kungsbacka Trädgårdsvänners Årsmöte 3 mars 2019, Elof Lindälvs gymnasium kl 13.30 1. Mötets öppnande Lena Togander, föreningens ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade därefter årsmötet

Läs mer

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING

LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING LJUNGHUSENS VÄGFÖRENING Protokoll fört vid 2016 års stämma för Ljunghusens Vägförening. Plats; musiksalen på Ljungenskolan, Ljunghusen Torsdagen den 21:e april 2016 kl. 19:00-21.30 På stämman deltog totalt

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb i Nya Infocenter den 18 februari 2010 Innan mötesförhandlingarna inleddes hölls en tyst minut för medlemmar som avlidit under år 2009. Närvarande: 56 medlemmar 1

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna

Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna Protokoll fört vid Springerklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2016 03 19 Mötets öppnande Gunnar Petersson öppnade mötet och hälsade alla välkomna 1. Fastställande av röstlängden Röstlängden fastställdes.

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Engewikens Båtförening EBF De 31 maj 2008 i Klövedals församlingshem. 1 Årsmötets öppnande. Årsmötet öppnades av föreningens ordförande Lars-Erik Walter som med

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014

ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014 ÅRSMÖTESPROTOKOLL Verksamhetsår 2014 HALMSTAD 2004 Datum: 2015-02-14 Närvarandestyrelsemedlemmar: Jan-Inge Ottosson Tina Upphoff Lise Hoffert Glenn Störsjö Thomas Winberg Nils Ove Norrman Deltagande medlemmar:

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening

KULLAVIKS HAMN ekonomisk förening 1 PROTOKOLL Från ordinarie föreningsstämma i Kullaviks Hamn ekon. förening (Khef) 716408-2658, i Kullaviksskolans aula torsdagen den 19 mars 2009. kl. 18:30-20:00 Närvarande 55 medlemmar, varav 1 innehade

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204.

STADGAR FORUM SYD. Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 150530 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning,

Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Personalföreningen för Idrott, Motion- och Kultur för anställda inom Stadsdelsförvaltningarna, Utbildningsförvaltning, Socialtjänstförvaltning, Miljöförvaltning och SISAB. STADGAR FÖR STAR, FÖRENINGEN

Läs mer

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar.

Att bilda förening. ...för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Att bilda förening En enkel guide......för dig som vill starta en idéell förening. Allt från hur en interimsstyrelse bildas till hur man skriver stadgar. Ordförklaringar samt enkla exempel på skrivelser.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

Stadgar för Sollentuna Square Dancers

Stadgar för Sollentuna Square Dancers Stadgar för Sollentuna Square Dancers 2014-12-18 STADGAR för Sollentuna Square Dancers Antagna vid föreningens bildande 22 april 1983, med tidigare ändringar fastställda 27 maj 1986, 17 februari 1998

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för STADGAR för Botkyrka Hembygdsgille Nytryck av stadgar med beslutade ändringar och tillägg införda. Textsatt med programmet PageMaker av Arne Mattsson 2012. 1 STADGAR FÖR BOTKYRKA HEMBYGDSGILLE 1. ÄNDAMÅL

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar för Livgardets kamratförening

Stadgar för Livgardets kamratförening 2018-02-22 Sida 1 av 5 Stadgar för Livgardets (Första gången beslutade vid föreningens årsmöte 2018-04-19) (Senaste ändring vid xxxxx) Föreningens ändamål är att verka för 1. att främja kamratskap mellan

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2016 Måndag 7 mars 2016 kl. 18:39 Lokal: Gustav Adolfsskolan, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Daniel Castor Olle Samuelsson Henrik Bergqvist Oskar

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

SMK Västerås Årsmöte

SMK Västerås Årsmöte SMK Västerås Årsmöte 2018-02-22 1. Mötets öppnande. Ordförande Mikael Wadsten hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. 2. Fastställande av närvarolista och röstlängd Röstlängd och närvarolistan godkändes

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping

Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping Protokoll för Svenska Staffordshire Bullterrierklubbens årsmöte Scandic Elmia Jönköping 2018-02-11 1. Mötet öppnas: Ordförande Johan Norgren hälsar medlemmarna välkomna och förklarar årsmötet öppnat. Därefter

Läs mer