Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesprotokoll UNF Kronoberg"

Transkript

1 Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnar mötet. 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet noterade läget hos de närvarande. 4 Föregående protokoll och uppdragslogg Emil Johansson läste upp protokollet från det föregående mötet. Mötet pratade om hur vi ska kunna uppdragslogga bättre, och uppdragsloggaren får i uppdrag att uppdragslogga någon att ta reda på hur vi uppdragsloggar bäst. Emil Johansson gick igenom den förrförra uppdragsloggen. Jonathan Kraft gick igenom den förra uppdragsloggen. 5 Val för mötet a. Protokolljusterare Josefin föreslog Josefin Grill och Malin Nyman till protokolljusterare. ATT välja Josefin Grill och Malin Nyman till protokolljusterare. b. Uppdragsloggssekreterare Rebecca föreslog Jonathan Kraft till uppdragsloggssekreterare. ATT välja Jonathan Kraft till uppdragsloggsjusterare. c. Parkeringsvakt Jonathan föredrog vad en parkeringsvakt ska göra. Emil Johansson föreslog sig själv till parkeringsvakt.

2 ATT välja Emil Johansson till parkeringsvakt. 6 Rapporter a. D-rådet Josefin föredrog vad D-rådet gjorde på sitt förra möte. Denna gången deltog personer från alla fyra förbunden, och D-rådet pratade om föregående verksamhet, utvärderade DÅM:et, pratade om aktivitet på typ Ljungbydagarna, D-rådet pratade också om Rädda Barnens insamlingsmånad. Malin tyckte att vi kanske borde försöka bjuda in fler NSF:are till UNF:s aktiviteter, eftersom hon tror att de kanske inte vågar vara med utan en inbjudan. b. Verksamhetsutvecklare Pontus pratar lite om arbetshelgen, det känns som att han och NIklas har kommit långt i sin planering. Pontus har också haft lite arbetsledningssamtal med NIklas. Fritidsgården har haft möte med tjejer för att ha öppet en dag till, bara för tjejer, och per termin är sökta för detta. Lessebo Kommun har också lämnat in en ansökan om att bygga om fritidsgården, för att anpassa det till att ta emot nyanlända flyktingar, det som är på förslag är ett kök, dusch, det kommer att renoveras, låssystem och liknande. Det vi ser som nackdel är att vi inte längre kommer att ha en UNF-lokal. Det är sökt typ till renoveringen, som beräknas vara klart efter sommaren. Även landstingsbidraget är inskickat. Pontus har också haft avstämningssamtal med Dennis och Dennis sa att vi verkade vara ett distrikt som är på väg framåt. Niklas berättar om en facebook-grupp där VU:n i början av en vecka skriver vad hen ska göra under veckan och i slutet av veckan sammanfattar hen vad hen gjort under veckan. Pontus gillar idén men vill inte att den gruppen blir en grupp för gör det här, gör det här, utan ett en isåfall får gå till Niklas och lämna förslag på hur det kan ändras.

3 c. Utskott i. JUNF-utskottet Utskottet hade ett möte igår. De pratade lite om vad de ville ha ut av utskottet och kom fram till att UNF vill få medlemmar, Junis vill få lite fler ledare samt verksamhet för de äldre. Utskottet planerade också lite framåt i tiden. De pratade också om hur pengar löses på bäst sätt. Pontus har pratat med Lina att annordna en kväll för folk mellan som handlar om kongressen och få folk att vilja komma på UNF:s läger på kongressen. Pontus lämnar mötet för att hämta kaffe. Det diskuteras hur en JUNF-grupp borde se ut för att det ska fungera så bra som möjligt. Pontus återkommer till mötet. Josefin föreslår att alla fundrerar på en ny person som kan sitta i JUNF-utskottet eftersom Felica senast efter sommaren avgår, samt att Lina Jakobsson, konsulent för Junis Kronberg, är med på ett möte för att styra upp lite, även att UNF sätter ett maxbelopp för hur mycket pengar utskottet får använda. Emil föreslår att JUNF-gruppen kommer med en budget som detta mötet kan godkänna för restrerade verksamhetsår, framöver refererad som Emils förslag. Jonathan föreslår Josefins förslag med ändringen att maxbeloppet är 3000 kronor, framöver refererad som Jonathans förslag. Pontus kommer med en sakupplysning att vi fortfarande är under punkten Rapporter, och att vi inte borde diskutera så mycket under detta mötet. Josefin jämkar sig med Jonathans förslag.

4 Niklas föreslår att JUNF-gruppen får max 500 kronor per aktivitet, totalt 2500 kronor under året, men om en aktivitet kostar mer än 500 kronor vill vi ha en budget, framöver refererat som Niklas förslag. Josefin och Malin ser en problematik med att det finns en gräns per aktivitet. Felicia tycker att alla aktiviteter ska redovisas för distriktet efter aktiviteten. Niklas tycker att Josefin och Elisabeth Ferner får prata om en summa pengar. Pontus yrkar streck i debatten. ATT dra streck i debatten. Mötet utförde en kontrapropositionsvotering, där Jonathans förslag ställdes mot Niklas förslag. Jonathans förslag vann röstningen och ställdes därmed mot Emils förslag. Denna omröstning vann Jonathans förslag. Jonathans förslag stäldes därefter mot avslag. ATT JUNF-utskottet får 3000 kronor att ta hand om på eget vis under restrerande verksamhetsår. Mötet ajounerades för toapaus och beställning av föda. Mötet återupptogs Föreningar a. UNF 38 Kamratkretsen Faddern Felicia hade gett styrelsen förslag på aktiviteter, arbetsdagar, avtalskoll, värvning, vad de skulle göra, och dylikt. Deras föregående möte var lite rörigt och det kanske behövs någon som visar vägen med raka armen.

5 Rebecca Hammarqvist lämnar mötet och röstlängden ändras till sex. b. UNF Womba Womba Womba vet inte att Malin är fadder för dom, men de verkar ha saker på gång. c. UNF Exakt Exakt hade möte under gårdagen. Där de pratade om Valborg, Next Level Week, ställde in sitt sommarläger på grund av att styrelsen inte just nu orkar planera eftersom det händer väldigt mycket. Kursgården ska också bokas inför nyår. d. UNF SoberLAN SoberLAN har inte haft möte sedan Emil blivit fadder för dom, men han ska försöka få de att ha ett möte inom kort. e. Övriga föreningar Till Lessebo planeras det årsmöte. Mötet pratar lite om Ljungby. Kanske borde styrelsen prata med Junis DS och försöka dra igång ett sammarbete med Ljungby. Josefin tar på sig att prata med Ingela, DO för Junis. 8 Ekonomi Josefin har en massa räkningar hon ska betala. Hon har inte börjar bokföra ännu, eftersom de protokoll hon behöver finns på kontoret. 9 Arbetsplan Vi bordlägger punkten till nästa möte alternativt till arbetshelgen. 10 Nöjesresa Det sägs att det finns förslag på att åka till Liseberg. Niklas, Josefin och Felicia tar tag i att försöka planera det. 11 Kurser UNF Exakt arrangerade en UNF:are under Valborg. Felicia, Malin och Josefin går och hämtar mat. Emil föreslår att FSS#2 är helgen augusti.

6 Pontus lämnar mötet för att gå på toa. De som under punkten lämnade mötet återkommer. ATT FSS#2 sker den augusti. Kalmar vill ha en specialist med oss, och våra behov är ungefär likadana. Mötet ger Emil i uppgift att prata med Kalmar. 12 Fritidsgården Pontus pratade mycket om fritidsgården på sin VU-rapport-punkt. Niklas lyfter punkten att vi i avtalet med Lessebo kommun ska ha öppet vid skolavslutningar och det diskuterades också lite om arvodering. 13 Folknykterhetens vecka UNF Exakt ska förhoppningsvis inte köpa öl på fredagen. Malin pratar om en sockervaddsmaskin. Emil föreslår att vi arrangerar en vykortsverksdag på måndagen och Jonathan tar på sig att arrangera den. Josefin och Niklas arrangerar någonting på torsdagen. Emil och Felicia arrangerar någonting på tisdagen. Malin pratar med Womba och försöker få dem att göra. 14 Delegationsträff Pontus pratar om vad en delegationsträff är, och det är en träff där Kronobergs ombud till kongressen (delegation) träffas och kanske tar ställning till de handlingar som finns. 15 UNF till alla Mötet bordlade punkten till nästa möte alternativt arbetshelgen.

7 16 Kongresströjor Processen har stannat upp lite men Pontus tar i uppdrag att lägga fram ett förslag och få en offert. 17 Haloween Mötet bordlade punkten till nästa möte alternativt arbetshelgen. 18 Kalla till årsmöten De föreningar som är vilande är UNF Lessebo, UNF Ljungby Enighet, UNF Aring, UNF Misterlås och UNF HollowDarkness. Det som behöver göras är: 1. Kolla upp resurser. 2. Kalla till årsmöte. Pontus och Jonathan försöker kolla på resurser, och Emil fixar själva kallningarna när de är klara med sitt arbete. 19 Föreningsstyrelsesamling Punkten är redan upptagen under kurser. 20 Båten Båten avbetals. De båda kassörerna ska lägga fram ett förslag på hur den ska avbetalas. 21 Föredra DSS Jonathan föredrar lite kring DSS:en. Alla fick berätta om de individuella pass de gick på. 22 Studiecirklar Vi saknar cirkelledare. En behöver cirkelledare för att kunna få cash för att ha studiecirklar. Pontus ska försöka få folk att åka på Reclaim Folkbildning. 23 Riksdagsresa Mötet bordlade punkten till nästa möte alternativt arbetshelgen.

8 24 Midsommar Felicia säger att en grupp av människor borde planera midsommar och delegera så mycket arbete som möjligt. Mycket folk vill arrangera saker, och det är inte så bra om många personer vill arrangera på olika sätt. Därför bör en grupp av tre-fem personer försöka vara huvudarrangörer, och sedan deligera arbete till så mycket folk som möjligt. Emil och Josefin tycker att denna idén är najs. Emil tycker också att det vore gött om en förening arrangerar det, eftersom DS inte nödvändigtvis ska arrangera mer verksamhet än FSS:er och Specialister. Felica kollar med Emma Axelsson och 38:an om att få arrangera midsommar i en arbetsgrupp. 25 Värvning Problemet är fortfarande att folk inte kan värva på skolan eftersom de själva går i skolan och är upptagna under den tiden. Vi tror på kompisvärvning. Det pratas om värvar-kit och gratissaker. Det pratas även om sätt att sporra föreningarna att värva nya medlemmar. 26 Ansökningar Röstlängden ändras till fyra personer eftersom styrelseledamöterna från UNF Exakt inte har rösträtt i denna frågan. Ansökning 1 Emil och Jonathan föredrar ansökningen. Det noteras att UNF Exakt redan fått 3000 kronor från bidragssystemet och ansökningen gäller ytterligare 5000 kronor. enligt UNF Exakts förslag ATT UNF Exakt får 5000 kronor för att ha arrangerat Valborgfirande på Storön. Arvid Engström kommer till mötet.

9 Ansökning 2 Emil och Jonathan föredrar ansökningen. Pontus lyfter frågan att det går att ha kulturverksamhet och därmed få pengar från NBV för att visa och diskutera film. Josefin föreslår att distriktsstyrelsen ger 2000 kronor till hyran. Mötet utförde en kontrapropositionsvotering, där UNF Exakts förslag ställdes mot Josefins förslag. Josefins förslag vann omröstningen. Josefins förslag ställdes därefter mot avslag. ATT ge UNF Exakt 2000 kronor till hyran av Storön under Next Level Week. Ansökning 3 Emil föredrar ansökningen. enligt UNF Exakts förslag ATT UNF Exakt får 2000 kronor till värvning under Karl-Oskardagarna och att pengarna tas från budgetposten Värvning och Expansion. Röstlängden är åter sex personer då övriga frågor inte längre gäller UNF Exakt. Ansökning 4 Arvid Engström föredrar ansökningen och lämnar sen rummet. Mötet pratar om hur vi kan tjäna på att låna ut izetteln. Jonathan föreslår att om GATE tar sönder izettlen ska de ersätta den med en ny, att GATE får låna den gratis och att de gör reklam för UNF och har värvartalonger på plats. ATT om GATE tar sönder izettlen ska de ersätta den med en ny. ATT GATE får låna den gratis. ATT GATE gör reklam för UNF och har värvartalonger på plats.

10 Arvid återkommer till mötet. 27 Övrig punkt Felicia föredrar att det är arbetsdag den 23 maj på kursgåren och säger att det kan vara ganska najs att vara där. En skrivare behöver kunna skriva ut A4-papper svartvitt, den ska vara tålig och laserskrivare. Pontus föreslår att vi fixar ett kontokort kopplat till ett specifikt konto för att undvika att folk ligger ute med pengar. Josefin kollar upp detta. Mötet pratade om uppdragsgivare för UNF Kronobergs VU. Niklas föreslår sig själv som uppdragsgivare till UNF Kronobergs Verksamhetsutvecklare. ATT anta Ordförande Niklas Gustavsson som uppdragsgivare för UNF Kronobergs Verksamhetsutvecklare. 28 Nästa möte Nästa möte är onsdagen den 27/ Mötet avslutas Niklas avslutar mötet. Josefin Grill, Justerare Emil Johansson, Sekreterare Malin Nyman, Justerare

11 Ansökning 1 Hej UNF Kronoberg! UNF Exakt arrangerade, vilket ni kanske känner till, ett Valborgsfirande på Storön. Vi finansierade firandet med egna pengar, samt bidraget vi redan får från DS enligt bidragssystemet, enligt arrangemang under suparhelger. Vi hann inte söka pengar från DS innan Valborg skedde rum, eftersom vi planerade med så tajt mellanrum inpå. Därför vill vi nu, efter arrangemanget, söka pengar ur potten Storhelger, där det ligger :. Det ska noteras att alla kvitton från firandet inte är sammanställda och därför vet vi inte exakt vad firandet kostade, men vi redovisar kostnaderna vi vet om och det vi inte vet om skriver vi enligt budgeten med att det deltog 41 personer på firandet, vilket äro renodlad fakta. Utgifter 4344: Hyra av storön enligt kostnader för 117 tillfällen 3510: Körning av båten, delar på kostnaden med UNF:aren. 500: Mat budgeterat 3280: Aktiviteter budgeterat 500: Fika+snacks budgeterat 615: Förflyttning av discoprylar hyra av släp + tåg till Lessebo 334: Det ska här noteras att UNF Exakt redan får 3000: enligt bidragssystemet, och vi uppskattar den ungefärliga summan av arrangemanget att vara någonstans kring 8500:. Efter detta föredrag föreslår vi distriktsstyrelsen ATT UNF Exakt får 5000 kronor för att ha arrangerat Valborgfirande på Storön. Högaktningsfullt Styrelsen i UNF Exakt

12 Ansökning 2 Hej UNF Kronoberg! UNF Exakt arrangerar under 25 31/5 ett läger på Storön. Lägret heter Next Level Week (NLW) och vi sökte för ett tag sedan bidrag hos ägaren av ön, UNF 38 Kamratkretsen enligt bifogad bilaga 1. Dock nekades denna ansökan, och ägaren beslutade istället ATT Exakt ska söka pengar från distriktet för att hålla sitt "Skolläger". Förslaget från 38:an blev 3900 för att ha råd. Om Exakt får pengar av distriktet ska de ge pengarna sedan till 38:an. Samt kommer Exakt få använda båten gratis under "Skollägret". För att lägret fortfarande ska kunna genomföras krävs dock att pengar inkommer på annat håll och styrelsen ser inte det som ett alternativ att annordna kurser, även om det är roliga sådana, eftersom vi inte just nu har orken att planera verksamhet. Lägret är tänkt för medlemmar som går i skolan och känner att de vill komma hemifrån. Eftersom lägret är på en ö är antalet personer satt till en maxgräns på tio per natt, med reservation för att det går att få fler personer att få plats under exempelvis helgen. Som deltagare på lägret betalas en deltagaravgift på 50 kronor per dag, max 250 kronor. Då ingår en kvällsmåltid samt frukost. Vi bifogar en ungefärlig budget, beräknad på tio personer. Det ska noteras att lägret anordnades redan förra året och gjorde att folk blev pepp på att använda Storön till diverse andra saker, och kanske även rent allmänt på UNF verksamhet. Då vill vi hävda att vi inte betalade någon hyra för Storön, det var iallafall vad överenskommelsen var. Därför trodde vi att vi kunde få samma överenskommelse denna gången. Inkomster 2500: Utgifter 7700: Deltagaravgift á 250: 2500: Hyra Storön, 30 kr per 12h, 13 sessioner. 3900: Mat, 8 måltider, 6 frukostar. 3800: Vi föreslår därför distriktsstyrelsen ATT betala hyran för UNF Exakt under vecka 22, dock max 3900:. ATT förslagsvis budgetera detta under Medlemsvård.

13 Bilaga 1 Hej på er, kamrater i Kamratkretsen! Vi i UNF Exakt håller på och planerar ett skolläger vid namn Next Level Week, där vi hänger på Storön en skolvecka. Vi har dock ett litet problem, vi har inte råd att betala den fulla hyran, om ens någon hyra alls. Eftersom ön inte är bokad annars undrar vi om möjligheten finns att vi får hyra den gratis, mot att vi utför lite service på ön, kanske som att klippa gräset eller plocka iordning i ett förråd. Vi låter också era medlemmar komma på lägret, och genom det hoppas vi få alla medlemmar mer taggade på Storön, vilket är en del av syftet med lägret. Vi föreslår er, på högtidliga kongress sätt att besluta ATT låta UNF Exakt hyra Storön gratis under vecka 22. ATT ge UNF Exakt uppgifter att göra för att betala för att hyra gratis. Puss från Exakterna! Högaktningsfullt Styrelsen i UNF Exakt

14 Ansökning 3 Hej UNF Kronoberg! UNF Exakt vill värva under Karl Oskardagarna med hjälp av SpaceBall:en. Vi har väldigt lite budgeterat under värvning, ni vill att föreningar ska värva så att ni slipper, ni har pengar budgeterat till värvning, det är bra att vi använder vårt engagemang och det är sjukt bra att få nya medlemmar och att visa upp UNF och att visa att vi gör feta saker (som SpaceBall), så därför söker vi pengar från er! Utgifter 2000: Hyra av Spaceball två dagar 1500: Godis och värvningsmedel 500: Vi föreslår därför distriktsstyrelsen ATT UNF Exakt får 2000 kronor till värvning under Karl Oskardagarna och att pengarna tas från budgetposten Värvning och Expansion. Högaktningsfullt Styrelsen i UNF Exakt

15 Ansökning 4 Skolföreningen GATE (Gamers At TEknikum) ska ha ett LAN i helgen och undrar om de kan kostnadsfritt låna våran izettle. De funderar på att köpa en så därför vill de testa hur det fungerar först. Därför föreslår GATE distriktsstyrelsen ATT låna ut sin izettle gratis under helgen.

Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Mötesprotokoll UNF Kronoberg Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnade mötet genom ett klubbsving! 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet

Läs mer

Protokoll för UNF Kronoberg 27/4

Protokoll för UNF Kronoberg 27/4 Protokoll för UNF Kronoberg 27/4 Närvarande med rösträtt: Simon Pettersson, Patrik Salomonsson, Emil Johansson, Jennie Ryden, Emma Axelsson och Felicia Grill. Övriga närvarande: John Ferner. Plats: Vattentorget

Läs mer

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 1. Årsmötets öppnande Distriktsordförande Joel Skoog öppnade mötet när klockan slagit 09:00. Delegationen bemötte honom med rungande applåder.

Läs mer

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Träff 1 Inledning Kongressen är UNF:s högsta beslutade organ, den sker vartannat år och av tradition så sker den under en vecka tillsammans med resten av IOGT-NTO

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Sverok Nedre Norrland

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg

Läs mer

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund PROTOKOLL fört vid extramöte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 27 augusti 2014 sida 1 av 3 Plats: Datum: Tid: Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Skype Paragrafer: 1-5

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker TINGSGUIDE 2017 Varmt välkommen på ting! Välkommen på ting Nu är det äntligen dags för 2017 års ting visst har du längtat? Som ombud kommer du få vara delaktig i alla beslut som kommer tas under helgen

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13 Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13 Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Linda Engström Lina Boberg Rasmus Åkesson Karin Melbin Mårten

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott.

Manfred yrkar att rösta in Emma och Philip som klump till sexmästeriet utskott. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-11-13 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Matilda Persson, Rickard Beergrehn, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Jessica Kajs, Julia Zakrisson, Axel Almqvist,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-11-12 Plats: Parken, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller,

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26

Protokoll D-Chip styrelsemöte 2014-03-26 Protokoll D-Chip styrelsemöte Närvaro: Sofia Siljeholm Lia Karida Amelia Andersson Elise Eborn Sandra Olsson Sara Lindgren Per Ahlbom Lisa Claesson Ella Eriksson Ordförande Sekreterare Vice Ordförande

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

Styrelsemöte. Studentfiket Campus Norrköping. Datum: 2012-11-22 Tid: 12.15 Plats: TP43 Org: 802418-8529

Styrelsemöte. Studentfiket Campus Norrköping. Datum: 2012-11-22 Tid: 12.15 Plats: TP43 Org: 802418-8529 Styrelsemöte Studentfiket Campus Norrköping Datum: 2012-11-22 Tid: 12.15 Plats: TP43 Org: 802418-8529 Närvarande: Thomas Martinsson, Victor Ivarsson, Dan Helgesson, Niklas Wigertz, Martin Härnwall, Daniel

Läs mer

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi

PROTOKOLL. Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell Ekonomi Tid: 2015-09-22, kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M-huset Kallade: Svante Nyman (Ordf), Elin Håkansson (Vice ordf), Hanna Krokström (Admin), Emil

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694 Närvarande Magnus Bernhardson Karolina Karlsson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mikael Johansson Alexander Johansson Adjungerade

Läs mer

Närvarande: 1 Mötets öppnande. Ordförande öppnade mötet. 2 Val av en justeringsman tillika rösträknare

Närvarande: 1 Mötets öppnande. Ordförande öppnade mötet. 2 Val av en justeringsman tillika rösträknare Närvarande: Ordförande: Christina Odengran Vice Ordförande: Mary Ohrling Sekreterare: David Wedar Skattmästare: Fredrik Jonasson Ordförande för Sociala Utskottet: Filip Lindell Ordförande för Juridiska

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20120511 Plats: Luftrummet, Kårallen Närvarande: Erik Arfvidsson, Jakob Fridell, Anders Güetller, Martin

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

IMF Föreningen 22/ Protokoll styrelsemöte Sidor 5

IMF Föreningen 22/ Protokoll styrelsemöte Sidor 5 DATUM OCH TID PLATS NÄRVARANDE Onsdag den 22 mars 2017 LF-rummet Mälardalens Högskola Västerås Victor Öman (VÖ) Ellionor Persson (EP) Felicia Genlund (FG) Ellinor Hammar (EH) Josefine Karlsson (JK) Martina

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Protokoll Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Närvarande: Erika Rydegård (punkt 7-13), Gilbert Blondeau (styrelsemedlem), Josefin Gasic (skype, punkt 4-7), Josefin

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-05-23 Tid 12:10 Plats Beslutande -rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Tomas Mo

Läs mer

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt 2018:4 Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Ellen Björnhage EB Alexander Einerskog AE Fredrik Seebass FS Malena Hedberg MH Johan Holst JH Anna Lundqvist AL Martin Weibull MWE Sara Sandberg SSA Emma

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 3 2014-11-13 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för Uppsala Peace and Development Student's Association den 13:e november 2014, klockan 12.00. Styrelserummet, Department of Peace

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 19/år 2015 Datum: 20/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18

Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18 Brainstormanteckningar från Sverok Västs visionshelg, 2009-01-18 Närvarande: Johan Herrnsdorf, Sabina Braun, Johan Bjärsborn, Anna Malmér, Jörgen Engström, Malin Thorsson Hur vi gjorde Vi började med att

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 1. Mötet öppnades. 2. Närvarande Andreas Ekeroot, Andreas Uppling, Catharina Tylleskär, David Karlsson, Maria M. Broman, Maud-Henrik Jonsson 3. Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Demokrati och ekonomi

Demokrati och ekonomi Demokrati och ekonomi SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 ärvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, ST och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL väljs

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 16/ Geoexpen

Styrelsemötesprotokoll 16/ Geoexpen Sidan 1 Styrelsemötesprotokoll 16/11 2015 Geoexpen 1. Mötets öppnande Närvarande: Josef Persson, Mathilda Vikström, Mathilda Norell, Hampus Hugoson, Albin Brette, Annika Paulsson Gölin, Charlotte Jakobsson,

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2015-05-19 Adress: Sal E51 Styrelsemöte nr 16, VÅ 2014/2015 Datum: 2015-05- 19 Tid: 17.35-19.46 Närvarande: Emma Hedman (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

IMF Föreningen 11/ Protokoll styrelsemöte Sida 1/?

IMF Föreningen 11/ Protokoll styrelsemöte Sida 1/? DATUM OCH TID PLATS NÄRVARANDE Onsdagen den 11 oktober 2017 kl15:30 LF-rummet Mälardalens Högskola Västerås Martina Algurén (MA) Linn Eriksson (LE) Hanna Trygg (HT) Alexander Nordström (AN) Jonathan Vahlkvist

Läs mer

Föredragningslista Styrelsemöte

Föredragningslista Styrelsemöte Föredragningslista Styrelsemöte Datum: 2018-01-29 Tid: 19:30 Plats: Discord 1. Mötets öppnande 2. Val av justeringsperson 3. Adjungeringar 4. Fastställande av föredragningslista 5. Genomgång av föregående

Läs mer

Lidköping, Sockerbruket 071109

Lidköping, Sockerbruket 071109 Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lidköping,

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Protokoll 160531: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson, Johanna Löfgren Närvarande:

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16

MASKINTEKNOLOGSEKTIONEN Protokoll 2012-01-16 s styrelsemöte 2012-01-16 Plats: Tid: Mk 1 Måndag den 16:e Jan 12.00 Närvarande: Josefin Bertilsson,,, &. 1 Mötets öppnande Vice Ordförande förklarar mötet öppnat kl 12.08. 2 Inga adjungeringar. Adjungeringar

Läs mer

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten.

Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Datum: 12-10-02 Tid: 17:15-20:00 Plats: Alurama Bakgrund Styrelsen sammanträder för fjärde gången under verksamhetsåret 2012/2013 för att diskutera och besluta kring den löpande verksamheten. Dagordning

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-01-24 2015-01-25

Styrelsemötesprotokoll. Sammanträdesdatum 2015-01-24 2015-01-25 1 (6) Plats: Datum: Tid: Instrumentvägen 17, 126 53 Hägersten 24-25 januari 2015 9.00 17.45 24 januari 2015 9.19 14.00 25 januari 2015 Närvarande: IS Ida STÅHL (ordförande) HD SF AB JW NT CA ML Hugo DÜRR

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Joakim Öfverholm, Martin Brosser, Max Svensson (via telefon), Emma Carlström (revisor). 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 18:41. 2. Val av mötesordförande Cecilia Hällstrand

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010

Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010 Styrelsemöte fredagen den 6/8 2010 Bilagor 1. Närvarolista 2. Dagordning 1 Mötet öppnas Sven förklarar mötet öppnat fredagen den 6/8 2010 klockan 14.55 i caféet på Ungdomens hus. 2 Presidium Ordförande:

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013 Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2013 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Mötets behörighet. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare för mötet. 5. Val av två protokolljusterare

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

EN BRA NYKTER MÖTESPLATS

EN BRA NYKTER MÖTESPLATS NAMN PÅ TESTAD ADRESS KONTAKTPERSON PÅ PLATS brons: silver: En tillgänglig verksamhet som erbjuder en attraktiv och välkomnande plats för unga att mötas på. Platsen/lokalen har en stor andel unga besökare.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte S02/16

Protokoll för styrelsemöte S02/16 Protokoll för styrelsemöte S02/16 Närvarande Ordinarie Ordförande Fredrik Peterson E14 Närvarande under 1-18b Kontaktor Erik Månsson E14 Förvaltningschef Anders Nilsson E13 Cafémästare Stephanie Mirsky

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 25 november 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta Kron, Liisa Andersson, Anna Hansson Engbom, Anna Jadelind, Erik Levander, Jonas Lundgren, Boris Keselman, Fredrik Rabén, Albin

Läs mer

Studentkåren. i Östersund!

Studentkåren. i Östersund! Välkommen till studentlivet i Östersund! Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Besöksadress: Studentkåren i Östersund Studentplan 7 Mittuniversitetet 831

Läs mer

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte.

Möteshandlingar Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Möteshandlingar 2016-2017 Möteshandlingar för föreningen GothCons årsmöte. Innehållsförteckning Innehåll Information 1 Dagordning 2 Mötesordning 3 Verksamhetsberättelse 2016 2017 5 Ekonomisk berättelse

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Mötesteknisk ordlista

Mötesteknisk ordlista Mötesteknisk ordlista Vänsterpartiet 2015 Acklamation: Beslut med acklamation betyder att mötet beslutar med jarop. Ropa inte nej, utan vänta på på ordförandens motfråga, t.ex. avslås förslaget?, och svara

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer