Protokoll för UNF Kronoberg 27/4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll för UNF Kronoberg 27/4"

Transkript

1 Protokoll för UNF Kronoberg 27/4 Närvarande med rösträtt: Simon Pettersson, Patrik Salomonsson, Emil Johansson, Jennie Ryden, Emma Axelsson och Felicia Grill. Övriga närvarande: John Ferner. Plats: Vattentorget 1. Öppnande av mötet Emma Axelsson öppnar mötet. 2. Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3. Föregående a. Protokoll Felicia går igenom föregående protokoll. ATT lägga protokollen till handlingarna b. Uppdragslogg Emil går igenom föregående uppdragslogg. ATT lägga föregående uppdragslogg till handlingarna 4. Lägesrunda Styrelsen går en lägesrunda runt bordet. 5. Val a. Protokolljusterare Patrik föreslår sig själv till protokolljusterare. ATT välja Patrik till protokolljusterare. b. Uppdragsloggsförare Emil föreslår sig själv till uppdragsloggsförare. ATT välja Emil till uppdragsloggsförare. c. Parkeringsvakt Felicia föreslår Jennie till parkeringsvakt. ATT välja Jennie till parkeringsvakt.

2 6. Föreningar a. UNF 38 Kamratkretsen Det är lite dålig kommunikation i styrelsen påpekar Felicia. Det blev ingen värvning denna vecka då det inte hade bokats några skolor och det fanns inte så många som kunde följa med och värva. Onsdags och fredagsaktiviteterna rullar på och det är många som kommer på aktiviteterna. Emil påpekar att 38.an inte har sökt föreningsbidrag ännu och att sista dagen för det är 1 maj. b. UNF Womba Womba Styrelsen hade möte förra veckan. De ska anordna Reclaim folkbildning med hjälp av Uppsala. Dessutom ska de prata med Skåne om Color run och se om de kan samarbeta runt det evenemanget. c. UNF SoberLAN De hade ett möte i måndags tillsammans med Ragequit om deras LAN som ska vara 1 3 juni. Dom tänker att dom ska söka sponsring till LAN:et. d. UNF Future Patrik var där på deras senast föreningsträff. De vill gärna göra verksamhet, men är lite osäkra på hur man ska gå till väga. Tyvärr är deras LAN inställt. Styrelsen tycker att de borde göra någon verksamhet som blir av så att UNF Future inte tappar engagemanget ATT Pontus ska ta kontakt med föreningen och se till att det händer något. e. Övriga föreningar Emil berättar att vi har tre vilade föreningar. Det är UNF Aring, UNF Lessebo och UNF Ljungby enighet. Det är onödigt att vi har tre vilade föreningar eftersom att vi inte får något bidrag för de som är medlemmar i de vilande föreningarna. Dessutom är det enklare att starta en ny förening än att starta upp en vilande förening. UNF Aring har kronor hos förbundet som måste investeras i en fastighet, och ej får användas till hyror. Per Erik Bengtsson har runt kronor som är föreningens, men någon borde kontakta honom och kolla mer exakt hur mycket pengar han har.

3 UNF Ljungby enighet äger andelar i en lokal som borde tillfalla distriktet om föreningen läggs ner. Vi borde kalla till årsmöte för dessa tre föreningar. Målet är då antingen att föreningarna startas upp igen eller att föreningarna läggs ner. ATT Felicia tar kontakt med Per Erik Bengtsson och frågar hur mycket pengar han har som tillhör UNF Aring. ATT Patrik kallar till årsmöte för de tre föreningarna med hjälp av Emil. På DÅM:et uttrycktes det att det fanns intresse att starta en ny förening i Lagan. Vi borde ta kontakt med de så att det faktiskt startar en till förening, då det står i vår arbetsplan att vi ska starta en förening som inte ligger i Växjö. ATT uppdragsge Pontus att ta kontakt med dessa människor. 7. D nytt Vi har inte fått något D nytt sen senaste mötet. 8. Verksamhetsutvecklare Pontus var inte med på mötet och kunde därför inte föredra punkten. 9. Utskott a. D råd Det är Lina Jacobsson som är sammankallade, men det har inte kallats till ett möte ännu. ATT Emma pratar med Lina om detta. b. Arbetsutskott Det har inte hänt något sen senaste mötet. c. JUNF Emma håller på att kontakta de som sitter i utskottet från Junis sida, men tycker att det är lite knepigt då vissa inte har Facebook. ATT Emma ska prata med Lina och få kontaktuppgifter till dessa.

4 10. Faddersystem (se bifigad fil nr 1) Emil har skickat ett förslag på faddersystem. Han går igenom förslaget lite kort. Förra året var det ganska oklart vad faddern skulle göra och det hade varit bättre med en kontaktperson. ATT bifalla Emils förslag på faddersystem. Patrik nominerar sig själv till UNF Future. Felicia nominerar sig själv till UNF Soberlan. Emma nominerar sig själv till Womba Womba. Styrelsen anser att det hade varit bra om Julia hade varit kontaktperson för UNF 38 Kamratkretsen då hon inte har så mycket personlig kontakt med styrelsen. Dock är Julia inte närvarande på mötet. Mötet besluta ATT bordlägga punkten tills nästa möte då Julia är med. 11. Nycklar Patrik skulle kolla upp vilka behörighet Josefin Grill och Rebecca Hammarqvist har. Rebecca har troligtvis en UNF nyckel med utökat till teatervinden. Josefins har nyckel till caféet, så den behöver vi inte bry oss om. ATT bordlägga punkten tills Patrik har kollat med Rebecca. ATT Emil lämnar in protokollet till Christer så att alla kan få nycklar och utökade behörigheter. 12. Fritidsgården Emil berättar att det förstördes en högtalare i tisdags för cirka 2000 kr. Det kommer fler och fler förfrågningar att fritidsgården ska vara öppet för gymnasieelever också. Nu är det bara öppet för högstadieföreningar. Vi hänvisar dessa förfrågningar till Lessebo kommun då det är dem som bestämmer om detta. Emil påpekar att vi borde tänka igenom om vi ska fortsätta att driva fritidsgården. Det kräver mycket från medlemmarna och ger oss inte så mycket längre. Dock så förlorar vi i så fall en lokal som UNF Future använder sig av. Måndagsverksamheten har inte riktigt kommit igång och det kommer inte så många medlemmar. 13. Kursgården Felicia berättar kort om vad som pratades om under senaste mötet. Det kommer att vara en träff med UNF, Junis och IOGT NTO om hur vi ska gå

5 vidare med att kursgården vill ha ett eget årsmöte, eftersom att IOGT NTO inte antog motionen på distriktsårsmötet, medan Junis och UNF antog den. Det kommer även att tas upp att det bara är IOGT NTO som står som ägare på lagfarten fastän UNF och Junis egentligen är ägare. Mötet kommer att vara den 28 september klockan på Kursgården. Emil föreslår att vi borde stå på lagfarten så fort som möjligt. ATT uttala att UNF Kronoberg vill stå som ägare på lagfarten. Felicia berättar även att det kommer att vara en arbetsdag den 14 maj. Emma påpekar att det är en dum dag att ha arbetsdag på eftersom att det är Prideveckan och Pridetåget kommer att vara under lördagen. 14. Medlemsökning 38.an vill ha hjälp att värva eftersom att det inte finns så många som är taggade på att värva. Det kan vara aktuellt att värva ute i Lagan eftersom att det finns intresse att starta en förening där. Felicia tycker att Pontus ska dra i en värvning i Lagan. Vi har två värvarcoacher till och med sista maj som vi borde utnyttja. ATT Pontus ska planera en värvning i Lagan, gärna tillsammans med värvarcoacherna. ATT Pontus ska planera en värvning för 38.an eller SoberLAN, gärna tillsammans med värvarcoacherna. 15. Folknykterhetens vecka Emma klagade på att människor inte har fyllt i starttider för aktiviteterna under folknykterhetens vecka. Vi har fått mejl av Erik Tegnander som är UNFs förbundsordförande. I mejlet stod det bland annat om en ny kampanj och att vi borde dela kampanjen på vår Facebook sida. 16. Valborg Emma berättar att valborg närmar sig och att vi ska öppna ön samtidigt. Det var ca 22 stycken anmälda sist hon kollade. UNF Future har inte fått någon information då dom troligtvis inte har blivit inskrivna i medlemsregistret. Det har gått ut på Facebook men det är lite oklart om dom har nåtts av det. Pontus har skickat ut ett SMS till alla medlemmar i Kronoberg, men eftersom att dom inte står med i medlemsregistret så har SMS:et inte nått dom. ATT Emil mejlar till förbundet att de ska skrivas in i medlemsregistret.

6 17. DSS:en De som var på DSS:en berättar vad som hände och vad de tog med sig där ifrån. 18. Föreningsstyrelsesamling Emil påpekar att vi borde ha en till FSS och att vi borde samarbeta med Skåne eller Kalmar. John Ferner påpekar att föreningsstyrelserna gärna vill säga till vad de vill/behöver lära sig. Vi vill ha en FSS under sensommaren/början av hösten. Emil säger att det inte borde vara någon som sitter i en föreningsstyrelse som planerar FSS:en. Då är det bara Emil, Emma och Jennie kvar. ATT Emma, Emil och Jennie planerar nästa FSS. ATT Emma pratar med Kalmar och Skåne. 19. Arbetsplan Felicia säger att det är rimligt att ta upp arbetsplanen och göra en årsplan under arbetsdagen. ATT bordlägga denna punkt till arbetsdagen. 20. Budget Emil visar upp en Powerpoint. Det var verkligen bra så att alla förstår vad vi pratar om under budgeten. 21. Bidragssystem Emma berättar att styrelsen har antagit ett arbetsutskott. Men styrelsen behöver ta ett ställningstagande om en får besluta om sina egna ansökningar. John Ferner säger att han tycker att det är okej eftersom att styrelsen vill att det ska hända saker i distriktet. Emil tycker att man kan vara lite jävig eftersom att en själv vill att sitt arrangemang ska få pengar. Emma föreslår att om en person från arbetsutskottet är med och lämnar in en ansökan, får de andra två i utskottet ta beslut. Om det är två personer eller fler från utskottet som lämnar in en ansökan måste beslutet tas i distriktsstyrelsen. ATT om det bara är en från AU som gör en ansökan så är det okej att ta det i AU men om det är två eller fler så ska det tas upp i styrelsen. SoberLAN har gjort en ansökan om pengar till deras LAN, och eftersom det handlar om kr får AU inte ta upp detta då dom bara för besluta om max kr.

7 Simon och Patrik har inte rösträtt under detta beslut eftersom det är de som har skickat in förslaget, men de har förslagsrätt. Felicia frågar om Ragequit betalar för sina egna lokalkostnader och menar speciellt kiosken då de får de pengarna själva. Patrik säger att han har dålig koll på hur Ragequit tänker med kiosk och lokalkostnader. Det uppkommer lite frågor om hur SoberLAN har tänkt med sin budget. Simon redovisar hur de har tänkt. Det är kul att styrelsen är så peppad och att det hade varit tråkigt att döda deras engagemang genom att inte ge de pengar så att de inte kan genomföra LAN:et. Emil lägger förslaget att bara ge dem kr och med ett återbetalningskrav om arrangemanget blir inställt. Simon lägger fram förslaget att bevilja men att SoberLAN ger tillbaka 2000 om de går plus. Simon jämkar sig med Emils förslag. Efter kontrapropositionsvotering beslutar mötet ATT ge SoberLAN kr och att de har återbetalningskrav om arrangemanget blir inställt. 22. Specialist Womba Womba tänker arrangera Reclaim folkbildaren, som är en specialist. Emil, Emma, Felicia och Simon tycker att det är bra att de har tagit detta initiativ och att vi borde stötta Womba Womba så mycket vi kan och som de önskar, eftersom att det ingår i vår arbetsplan att ha en specialist. Vi borde dela information på våra sociala medier och se till att människor anmäler sig. Vi skulle även kunna bidra ekonomiskt. Womba Womba ska göra detta med hjälp av människor från Uppsala. 23. Ölköpskontroller 38.an ska ha en ölköpskontroll i Växjö och DS har en ölköpskontroll i ytterområderna under folknykterhetens vecka. Emma och Emil är ansvariga för detta. Emma tar upp frågan om vilka det är som ska få skulden för att ha sålt alkohol till minderåriga. Vid förra kontrollen var det en kassör som fick dagsböter. UNF Kronoberg borde ta ett ställningstagande om hur vi ska gå tillväga med efterarbetet. Antingen anger vi till polisen vilka kassörer som har sålt ut, eller så lämnar vi ut butikens namn till kommunen. Vissa tycker att vi ska ta en diskussion med affärerna också istället för att göra en anmälan mot kassörerna. Fördelarna med att anmäla kassörerna är att det gör att kassörerna skaffar sig bättre koll. Dessutom kanske deras fack (handel) börjar bry sig mer om sina medlemmar.

8 Nackdelarna är att vi använder oss av metoder som kan lura kassören, till exempel att visa upp mopedkort som ser likadana ut som bilkörkort. Det sker diskussioner inom styrelsen vad dom tycker och hur det kan påverka samhället bäst/sämst och hur vi kan får butiker att sluta sälja alkohol till minderåriga. Det är viktigt att det kommer ut information till dom minderåriga som köper vad som händer efter en lyckad ölköpskontroll eftersom polisen tog kontakt med de inblandade förra gången, det var förhör och liknande som gjordes då. 24. UNF:aren/ UNF:aren avancerad Det var ett tag sedan vi hade en UNF:aren. Det borde vara lite vidareutveckling för de som har gått UNF:aren flera gånger eftersom att det inte är så kul att gå på liknande kurser hela tiden och vi vill att våra medlemmar ska utbilda sig mer. ATT bordlägga denna punkt tills vi gjort en årsplan. 25. Runtrigning Vi borde ringa runt till de medlemmar som är restanta. 26. Övrigt a. Discoutrustning John har två förslag till discoutrustning, och går igenom sina förslag. ATT John Ferner lägger fram ett förslag till AU, som har rätten att ta beslutet. b. Information till föreningar John tycker att det är dåligt med information från distriktsstyrelsen och att informationen från förbundet inte kommer vidare till föreningarna Emma berättar att hon tycker att det inte har kommit någon information från förbundet som distriktsstyrelsen kan delge till föreningarna 27. Avslutande av mötet Emma Axelsson avslutar mötet. Emma Axelsson ordförande Felicia Grill sekreterare Patrik Salomonsson protokolljusterare

9 Förslag på faddersystem (bifogad fil nr 1) Bakgrund Distriktsårsmötet har beslutat om en arbetsplan där ett av målen lyder: Distriktstyrelsen ska jobba med hjälp till styrelserna, exempelvis genom ett faddersystem. Under förra mötet fick jag efter en kort diskussion i uppdrag att skriva ett förslag till faddersystem. Jag har också hört mig runt bland andra medlemmar för att höra vad som kan vara fördelar och nackdelar med ett faddersystem. Behov Jag vill börja med att diskutera vad för behov det kan tänkas finnas som kan fyllas med hjälp av ett faddersystem. Det är ett perfekt sätt att komma närmare dom olika styrelserna, och ett enkelt sätt att skapa en kontakt mellan föreningen och DS. Denna kontakten är ett mycket smidigt sätt att kommunicera information på, men det är också en möjlighet att känna till de konflikter som kanske finns och ger oss en möjlighet att kunna hjälpa till. Det gör det också mycket enklare för distriktsstyrelsen att veta när det kan behövas stöttning i en viss förening, eftersom vi har en perfekt insyn i hur bra verksamheten fungerar. Problem Naturligtvis är inte allt problemfritt, och några av de nackdelar som kan finnas med att ha ett faddersystem kan vara den som blir fadder får för mycket att göra, och inte orkar eller känner att den har tid att fullfölja sitt uppdrag som fadder och DS ledamot. Det kan också vara ett problem om det inte finns en mycket klar bild över vad faddern egentligen har för uppgift. Detta måste, vid antagandet av ett faddersystem, vara oerhört tydligt. Det är också problematiskt om faddern är medlem i den föreningen som den faddrar, eller har en för nära kontakt med styrelsen. Det kan göra att ledamöterna i föreningsstyrelsen känner att de blir av med lite makt och en person som är mycket viktigare (åtminstone som det kan upplevas av FS(föreningsstyrelse) ledamöterna) kommer in och bestämmer. Slutsats Jag tror att ett faddersystem är lite väl overkill och kan göra att vi bränner ut våra styrelseledamöter. Jag tror däremot att det är en bra idé att införa en kontaktperson för varje styrelse, där denna kontaktpersonen inte har en allt för bra kontakt med ledamöterna i styrelsen och inte heller är medlem i föreningen. Denna kontaktpersonen har främst ett ansvar för att information ska komma fram mellan DS och FS. Denna person har också (från DS sida) rätt att delta på FS möten, och även under träffar, men det kan vara bra om detta sker efter kommunikation med FS, för att undvika att FS känner att de inte har något att säga till om. Jag föreslår härmed distriktsstyrelsen ATT anta ett kontaktpersonssystem. Emil Johansson Tåg mellan Alvesta och Stockholm

Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Mötesprotokoll UNF Kronoberg Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnade mötet genom ett klubbsving! 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet

Läs mer

Mötesprotokoll UNF Kronoberg

Mötesprotokoll UNF Kronoberg Mötesprotokoll UNF Kronoberg 1 Mötets öppnande Ordförande Niklas Gustavsson öppnar mötet. 2 Fastställande av föredragningslista ATT fastställa föredragningslistan. 3 Lägesrunda Mötet noterade läget hos

Läs mer

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015

UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 UNF Kronobergs ÅRSMÖTESPROTOKOLL Vattentorget, den 28 mars 2015 1. Årsmötets öppnande Distriktsordförande Joel Skoog öppnade mötet när klockan slagit 09:00. Delegationen bemötte honom med rungande applåder.

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

Mötesprogram för UNF Hallands distriktsårsmöte i Åled den 17 april 2009

Mötesprogram för UNF Hallands distriktsårsmöte i Åled den 17 april 2009 Mötesprogram Mötesprogram för UNF Hallands distriktsårsmöte i Åled den 17 april 2009 i Stationshuset, Åled Fredag 18.00 Distriktsårsmöte 19.30 Middag 20.00 Afrika 22.00 Filmkväll 00.00 Nattmacka Lördag

Läs mer

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund

Eric Tegnander Linn Heiel Ekeborg Linda Tjälldén Nicole Steegmans Thomas Ahlström Lina Jacobsson Lucas Nilsson Anneli Bylund PROTOKOLL fört vid extramöte med förbundsstyrelsen för Ungdomens Nykterhetsförbund den 27 augusti 2014 sida 1 av 3 Plats: Datum: Tid: Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Skype Paragrafer: 1-5

Läs mer

3. fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud. 4. ställningstagande till om distriktsårsmötet har kallats enligt stadgarna

3. fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud. 4. ställningstagande till om distriktsårsmötet har kallats enligt stadgarna UNF Halland Distriktsårsmöte 2012-04-14 i Tvååkers Medborgarhus Förslag till föredragningslista vid årsmöte med UNF Halland 2012-04-14 1. mötets öppnande 2. fastställande av föredragningslista 3. fastställande

Läs mer

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress

Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Studiematerial- Ombudsskola UNF:s kongress Träff 1 Inledning Kongressen är UNF:s högsta beslutade organ, den sker vartannat år och av tradition så sker den under en vecka tillsammans med resten av IOGT-NTO

Läs mer

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt Tid: 2013-05-05 13.00-16.00 Plats: IOGT-NTO Distriktsexpeditionen, Klara Södra Närvarande: Oskar Jalkevik Ordförande Linda Tjälldén Vice ordförande

Läs mer

IDIOTIntresseförening

IDIOTIntresseförening Protokoll fört vid IDIOT Styrelsemöte nr 5/14 Tisdagen 8/4 2014 12:15-13:00 21A 344 Hus 21, Karlstads Universitet IDIOTIntresseförening en för Design, Innovation Och Teknik vid Karlstads Universitet 1

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker

att det råder totalförbud mot nötter under hela arrangemanget. att använda så lite parfym som möjligt då det finns parfymallergiker TINGSGUIDE 2017 Varmt välkommen på ting! Välkommen på ting Nu är det äntligen dags för 2017 års ting visst har du längtat? Som ombud kommer du få vara delaktig i alla beslut som kommer tas under helgen

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015.

Stadgar. Innehåll. Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Stadgar Senast reviderade av UNF:s kongress i Lund den 23-28 juni 2015. Innehåll I. Allmänna bestämmelser för UNF... 2 II. Bestämmelser för UNF som riksorganisation...5 III. Bestämmelser för UNF-distrikt...

Läs mer

Distriktsårsmöte för UNF Kronoberg april 2018

Distriktsårsmöte för UNF Kronoberg april 2018 Distriktsårsmöte för UNF Kronoberg 14-15 april 2018 Nu är tiden kommen för ett nytt distriktsårsmöte. Det betyder bland annat att vi samlar UNF:are från hela Kronoberg, hittar på roliga aktiviteter, äter

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Förslag till föredragningslista

Förslag till föredragningslista Distriktsårsmöte 2010 Förslag till föredragningslista 1 Mötet öppnas 2 Fastställande av föredragningslista 3 Fastställande av antalet anmälda och närvarande ombud 4 Ställningstagande till om distriktsårsmötet

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016

Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Protokoll Årsmöte 2016-03-20 Feministiskt initiativ Gävle ÅRSMÖTE 2016 Plats och tid: Fängelsemuseet, Hamiltongatan 1, kl. 13:00-16:00 BILAGOR Dagordning (bilaga 1) Närvarolista och röstlängd (bilaga 2)

Läs mer

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS4 2017-08-24 Plats: Närvarande: Skolhuset Alba Åhlander Daniel Andersson Jessica Regnér Jonny Nehl Othzén Lisa Thellman från 9 Madeleine Friberg Ahlm Rebecca Lundberg

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i:

Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017 kl. i: 1 ex sparas av lokalavdelningen. 1 ex skickas tillsammans med valrapporten till Carin Svensson LRF Sydost, Kronobergsgatan 9, 352 33 Växjö. Senast inkommen 1 mars. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona 26-03-17 1 Mötets öppnande Distriktsordförande Maria Johansson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås

IOGT-NTO:s STADGAR. IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTO:s STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås 1 INNEHÅLL IOGT-NTO:S STADGAR... 1 IOGT-NTO... 4 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR IOGT-NTO... 4 1:1 Organisation... 4 1:2

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222)

Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Årsmötesprotokoll för IOGT-NTO Mellanstads framtid (02C6222) Datum: 2014-02-06 Plats: IOGT-NTO-lokalen, Storgatan 12, Mellanstad Närvarande: Anna Alm, Bengt Bergman, Cecilia Carlsson, Daniel Dunge, Emelie

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M.

Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. Kallelse till årsstämma för Flygvapenregion Mitt, FVRF-M. : 2015-03-28 Tid: 1700 Plats: Luftstridsskolan Uppsala Hej medlem i Flygvapenregion Mitt! Härmed kallas du till ordinarie årsstämma vilken genomförs

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala

Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala Mötesprotokoll Ung Pirat Östra Distriktets kongress 2015. 28 februari 1 mars, Uppsala 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Erik Einarsson öppnar mötet klockan 12.15. 2. Mötets behörighet Stadgan säger:

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Styrelsemöte 14/1-2012

Styrelsemöte 14/1-2012 Styrelsemöte 14/1-2012 Närvarande: Andrén, Adam Axlson-Fisk, Olof Eriksson, Mattias von Essen, Agnes Hansson, Erik Küpier, Martin Lindgren, Samuel Orméus, Christoffer Zettergren, Petter 1. Styrelsen väljer

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Arbetsordning För kongressperioden Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti.

Arbetsordning För kongressperioden Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti. Arbetsordning För kongressperioden 2017-2019. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 11:e augusti. Inledning Arbetsordningen syftar till att klargöra hur vi valt att arbeta inom UNF. Den ska tydliggöra

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm

Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm Protokoll för distriktsstyrelsemöte DS3 2017-06-08 Plats: Närvarande: Skolhuset, Kammakargatan 15, Stockholm Alba Åhlander Daniel Andersson deltog ej under 1-11 och 14 Jessica Regnér Jonny Nehl Othzén

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet

Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet Stadgar för Svenska Kattskyddsförbundet 1 Riksförbundet Svenska Kattskyddsförbundet är ett rikstäckande förbund som erkänner alla katters lika värde och rätt till ett gott liv. Svenska Kattskyddsförbundet

Läs mer

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri.

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri. EHVS Stadgar Uppdaterade 2015-11-18 ÄNDAMÅL OCH SYFTE 1 Föreningens namn är Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, förkortat EHVS. Styrelsen ska ha sitt säte i Växjö 2 Föreningen är ideell med syftet

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Unga Örnar-avdelningar Alla avdelningar i Unga Örnar måste ha årsmöte senast den 28 februari varje år. Ni kan göra en egen dagordning men i det här årsmötesprotokollet finns alla

Läs mer

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli.

Protokoll för Distriktsstyrelsemöte Plats : Stockholms stiftskansli. Protokoll för Distriktsstyrelsemöte 2 2018-05-14 Plats : Stockholms stiftskansli. Närvarande: Ludwig Andersson Daniel Andersson Patrik Anglebjer Amanda Ahlgren Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg Timonin

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande

Ordförande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera röstlängden löpande 1. Mötets öppnande Rebecca Lundberg förklarade mötet för öppnat kl 18.02 2. Justering av röstlängd Röstlängden justerades till 20 stycken ombud att justera röstlängden till 20 stycken ombud att justera

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för lokal förening i

Stadgar för lokal förening i Stadgar för lokal förening i Brottsofferjourernas Riksförbund Reviderad vid Riksstämman i Strömstad 2009 Brottsofferjourernas Riksförbund Bondegatan 40 100 61 STOCKHOLM Telefon: 08-644 88 00 Fax: 08-644

Läs mer

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140814: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jas Szulkin, Ida Reimegård, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande

2 Uppgifter Länsnykterhetsförbundets uppgifter är: Att i bred samverkan bedriva ett utåtriktat arbete på det alkohol- och drogförebyggande STADGAR Antagna vid det konstituerande årsmötet 1999-05-08 i Missionskyrkan, Alingsås. Ändrade 2007-04-21 vid ordinarie årsmöte i Konserthuset, Grästorp. Ändrade 2011-04-16 vid ordinarie årsmöte på Hjälmareds

Läs mer

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14

Teknologkårens styrelse 2014-08-22 Axelina Flote. Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte 1 13/14 2014-08-22 Axelina Flote Kallade: Kårstyrelsens ledamöter För kännedom: Inspektor Proinspektor Kanslichef Revisorer Sektionsordföranden Adel Kallelse och föredragningslista för Teknologkårens kårstyrelsemöte

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte Juridiska föreningen i Uppsala den kl

Protokoll Styrelsemöte Juridiska föreningen i Uppsala den kl 1(6) Protokoll Styrelsemöte Juridiska föreningen i Uppsala den 17-10-2017 kl. 17.00 Närvarande: Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Ordförande för Sociala utskottet Inspektor: Proinspektor: Agnes

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund

Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund Protokoll för konstituerande möte för Frisksportens Ungdomsförbund 2014-07-12 1 Mötets öppnande Kjell-Ove Oscarsson förklarade mötet öppnat. 2 Notering av Närvarande representanter från klubbar, distrikt

Läs mer

Plats: Skolhuset. Anmält förhinder: Richard Sefyrin Lund

Plats: Skolhuset. Anmält förhinder: Richard Sefyrin Lund Protokoll för Distriktsstyrelsemöte 8 Datum: 2018-11-12 Plats: Skolhuset Närvarande: Amanda Ahlgren Ludwig Andersson Daniel Andersson (över telefon) Patrik Anglebjer Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg

Läs mer

Röstlängden består av 23 röstberättigade medlemmar enligt bifogad röstlängd. 1 stödjande medlem fanns även på plats, dock utan rösträtt.

Röstlängden består av 23 röstberättigade medlemmar enligt bifogad röstlängd. 1 stödjande medlem fanns även på plats, dock utan rösträtt. FSDB Stockholms och Gotlands Län Årsmötesprotokoll 2016 Dag: lördag den 19 mars 2016 Tid: 13.00-17.00 Plats: Gotlandsgatan 44 Närvarande: 23 röstberättigade medlemmar 1 Årsmötets öppnande FSDB Stockholms

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Svenska E-Sportföreningen

Svenska E-Sportföreningen Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164 1 KAP Konstituella stadgar 1 Förningens namn Föreningens namn är Svenska E-Sportföreningen, 802446-6164, förkortat SESF. 2 Föreningens säte SESF:s styrelse har sitt

Läs mer

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet

STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet STADGAR för CENTRAL SWEDEN ideell förening Fastställda av årsmötet 2015-04-17 Stadgar för den ideella föreningen CENTRAL SWEDEN med säte i Falun. Föreningen har bildats och stadgarna antagits vid konstituerande

Läs mer

VÅRA STADGAR... 1 IOGT-NTO... 9

VÅRA STADGAR... 1 IOGT-NTO... 9 VÅRA STADGAR IOGT-NTO:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås UNF:s stadgar antagna 26 30 juni 2013 vid kongressen i Borås IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis stadgar antagna 26 30 juni 2013

Läs mer

Plats: Örnboet i Skarpnäck

Plats: Örnboet i Skarpnäck Distriktsstyrelsemöte 11 2019-01-20 Datum: 2019-01-20 Plats: Örnboet i Skarpnäck Närvarande: Amanda Ahlgren Ludwig Andersson Patrik Anglebjer Madeleine Friberg Ahlm Julanda Jenseg Timonin Daniela Marovic

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson, Henrik Andersson, Markus Axelsson.

Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson, Henrik Andersson, Markus Axelsson. Sammanträde med: RFSL Västmanland Datum och tid: Fredagen den 02 Maj, klockan 18.00 Plats: Brahegatan, Västerås Närvarande röstberättigade : Robin Pettersson, Kennet Lindquist, Alice Svensson, Tony Johansson,

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i

Protokoll för lokalavdelnings. årsmöte den / 2017, kl i Protokollet sparas av lokalavdelningen. Protokoll för lokalavdelnings årsmöte den / 2017, kl i Redovisning av genomfört årsmöte sker genom digital inlämning av valrapport och verksamhetsberättelse senast

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14

Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Protokoll fört vid styrelsemöte #9 som ägde rum 2013-01-14 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13 Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Ungdomens Nykterhetsförbund 2013-01-13 Närvarande ledamöter: Närvarande tjänstemän: Linda Engström Lina Boberg Rasmus Åkesson Karin Melbin Mårten

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle

Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Protokoll Årsmöte 2015-04-12 Feministiskt Initiativ Gävle Plats: Fängelsemuseets konferenslokal (Hamiltongatan 1 Gävle) 1 Mötets öppnande förklarar mötet öppnat klockan 13:11 ÅRSMÖTE 2015 2 Fastställande

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll LoudUR möte 9

Protokoll LoudUR möte 9 Protokoll möte 9 Tid:, 17.00 Plats: Matsalen, Hälsovetarbacken Närvarande ledamöter Emma Lidskog Rebecca Johansson Hanna Linder Viktoria Front Ida Johansson Ann-Katrin Thulin Kajsa Nilsson Jon Torstensson

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr. 817606-6333) Föreningen Energisystemteknologerna ES-sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 23 november 2011 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Martin

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar

Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte. Söndagen den 8 februari 2015. Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad. Närvarande: 60 medlemmar Kronobergs läns biodlareförbunds årsmöte Söndagen den 8 februari 2015 Plats: Naturbruksgymnasiet, Ingelstad Närvarande: 60 medlemmar 1 Mötets öppnande och fastställande av dagordningen 2 Godkännande av

Läs mer

Swarmsweep. Så startar du förening

Swarmsweep. Så startar du förening Så startar du förening Varför starta en förening? För att samla aktivister under ett och samma varumärke kan det ibland vara en stor fördel att bilda en förening. En del aktivister tillhör naturligtvis

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Mötesteknisk ordlista

Mötesteknisk ordlista Mötesteknisk ordlista Vänsterpartiet 2015 Acklamation: Beslut med acklamation betyder att mötet beslutar med jarop. Ropa inte nej, utan vänta på på ordförandens motfråga, t.ex. avslås förslaget?, och svara

Läs mer