Tema: Elevdokumentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tema: Elevdokumentation"

Transkript

1 Tema: Elevdokumentation Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter AS Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt eller avtal med Nytt i version 91 av detta dokument: Det är inga ändringar i denna version Tema: Elevdokumentation...1 Inledning...2 Verktyget Elevdokumentation...2 Administratörens förberedande arbete...3 Ämneslärarrättigheter:...3 Kontaktlärarrättigheter:...4 Rättigheter för att skapa en ny plan...5 Skapa ett samtalsunderlag...7 Dialog...11 Utskrift av dialoger...16 Skicka som e-post...17 Andra underlag:...19 IUP...21 Nytt läsår...22 Versjonskontroll...22 QA Revisjon

2 Inledning Detta häfte behandlar verktyget Elevdokumentation i Fronter. Detta är ett verktyg som läraren kan använda för en tätare uppföljning av eleverna/studenterna. Verktyget gör det lättare för läraren att planlägga, systematisera och genomföra utvecklingssamtal med eleverna/studenterna. Lärare som undervisar eleven kan ge sin värdering av eleven/studenten i verktyget och har elevens arbete lättillgängligt. Fronter är under ständig utveckling och förbättring. Det kan därför förekomma avvikelser mellan dokumentation och applikation. Denna vägledning skrevs till Fronters version 91. Lycka till. Oslo, februari 2009 Ingun Vaglid/Steinar Hov Verktyget Elevdokumentation Detta verktyg kan placeras i den personliga verktygslistan: För att läraren skall kunna se och skriva om sina elever måste de ha rättigheter till sina grupper. Administratören måste därför se till att de korrekta rättigheterna sätts, antingen via en import av elever och lärare eller genom att detta ställs in manuellt

3 Administratörens förberedande arbete I denna del beskrivs vilka uppgifter administratören måste göra eller kontrollera för att Elevdokumentation kan användas utav kontaktlärare och ämneslärare. Toppadministratören måste aktivera två inställningar i adminverktyget under Globala inställningar: 310 Aktivera elevdokumentationsverktyget 316 Aktivera kontakträttigheterna Kontaktlärare och Ämneslärare (Om Frånvaroverktyget redan används är redan denna inställning aktiverad). Enhetsadministratörs uppgift: Lärarna måste ha ämneslärarrättigheter eller kontaktlärarrättigheter på sina elever/studenter för att kunna läsa och skriva om dem i elevdokumentationsverktyget. Om skolan har en automatisk import så är denna rättighet redan satt på berörda grupper. Om skolan har en manuell import måste detta göras manuellt i adminverktyget av skolans Fronteradministratör. Ämneslärarrättigheter: För att ämnesläraren skall kunna skriva en utvärdering på sina elever måste de ha rättigheten Ämneslärare i sina undervisningsgrupper. Detta görs genom att först markera relevant undervisningsgrupp (som innehåller eleverna). Därefter väljs Ge andra grupper rättigheter gentemot den här org.enheten: I menyn väljs den grupp som innehåller korrekt ämneslärare (OBS! Det går inte att välja en enskild individ utan man måste välja en grupp, som mycket väl kan innehålla endast en person):

4 I detta exempel heter gruppen med ämneslärare Art C1001 (T) och denna ges nu kontakträttigheten Ämneslärare. Då skall det se ut som följande: Kontaktlärarrättigheter: För att kontaktläraren (mentor, klassföreståndare etc.) skall kunna skriva en kommentar och läsa vad ämneslärarna har skrivit på sina elever måste de ha rättigheten kontaktlärare på sina elever. Först väljs korrekt klass (här C1001) och därefter Ge andra grupper rättigheter gentemot den här org.enheten:

5 Hitta gruppen som innehåller kontaktläraren och tilldela denna rättigheten Kontaktlärare: Rättigheter för att skapa en ny plan Det är att rekommendera att en administratör skapar de planer som skall genomföras under ett skolår. En administratör behöver inga extra rättigheter för att göra detta. Alla lärare kan skapa en plan utan att ha rättigheter utöver det som är normalt för en lärare i Fronter. Om en lärare skapar en plan där andra lärare skall kunna ge ett omdöme, måste berörd läraren ha rättigheten Visa kontakter på de lärargrupper han/ hon önskar bjuda in i planen. Exempel: Klass: C1001 Kontaktlärare: C CT Ämneslärare i bild för dessa elever: Art C1001 (T) Om kontaktläraren önskar att ämnesläraren i engelska skall kunna ge ett omdöme av dessa elever måste kontaktläraren kunna se ämnesläraren. Här ser du hur denna inställning skall se ut:

6

7 Skapa ett samtalsunderlag Efter det att administratören har utfört ovanstående är verktyget klart för användning. I grund och gymnasieskolor används verktyget inför utvecklingssamtal. För högskola och universitet kan detta verktyg användas som ett samarbetsverktyg mellan lärare och studenter. Välj Ny plan: 1. Titel: Ge planen en titel och gärna en beskrivning. Exempel på beskrivning kan vara: Skall genomföras under september månad., Underlag för arbetsplan etc. 2. Ange datum: välj om underlaget alltid skall vara öppet. Om man väljer stängt måste man gå in och öppna underlaget när tiden är inne (planen kommer att vara synlig i översikten, men kan inte öppnas). Man kan välja att anpassa öppettiden så att systemet styr när planen skall vara tillgänglig. Om en administratör skapar de planer som är obligatoriska under skolåret kan denna funktion vara lämplig. 3. Dialog: Här bygger man upp den mall som ligger till grund för att ämneslärare, kontaktlärare och elev skall kunna ge information och omdömen till varandra innan det muntliga samtalet. Fälten 1, 2 osv. används för att ange överskrifterna på kolumnerna i mallen som skall användas. Fronter har från början lagt in några i förhand definierade rubriker men de kan ändras om man så önskar. Det kan vara önskvärt att eleven själv skall kunna ge en kommentar i vissa fält. För att göra ett fält skrivbart för eleven så bockar man i rutan till höger om aktuell dialog (under rubriken Ge eleven skrivrättigheter). Om eleven inte har skrivrättigheter i ett fält kan den bara läsa det som andra lärare har skrivit

8 4. Underlag: Välj den period som ligger till grund för underlaget samt de underlag som man vill skall vara tillgängliga inför samtalet. Man får då tillgång till de valda underlagen direkt i verktyget utan att behöva gå ut och titta i olika verktyg. Utgångspunkten för vilka man tar med är att de skall kunna bidra till utvecklingssamtalet. 5. IUP: Genom att göra detta val skapar man en mall som skall användas under det muntliga samtalet. Detta blir en mall efter vilken man som lärare tillsammans med eleven och eventuellt föräldern gör noteringar över vad man har kommit fram till och blivit eniga om under samtalet. Fronter har några fördefinierade rubriker men dessa kan naturligtvis ändras fritt. Exempel på rubriker kan vara: Detta har vi blivit eniga om, Läraren ansvarar för, Eleven ansvarar för, Kortsiktiga mål, Långsiktiga mål osv.

9 6. Välj grupper som skall ha tillgång till samtalsunderlaget. Här känner en administratör igen gruppstrukturen som finns i adminverktyget. Alla som skapar en plan kommer att se de grupper som de har rättigheten Visa kontakter på. Detta är standardrättigheter i de grupper som de själva är medlemmar i. Om en lärare skall kunna skapa en plan även för andra grupper, måste han/hon ha rättigheten Visa kontakter eller högre i dessa grupper (ämneslärarrättigheter och kontaktlärarrättigheter är exempel på högre rättigheter)

10 Notera att man måste markera alla de grupper som man önskar skall ha tillgång till planen. Det finns inget arv nedåt i hierarkin genom att markera en överliggande grupp. Man avslutar genom att välja Spara. Planen är nu tillgänglig i översikten under IUP verktyget. Då kan det se ut som följande i översikten:

11 Dialog Under första fliken i Elevdokumentationsverktyget finns Dialog. En dialog där ämneslärare, kontaktlärare och elever kan skriva kommentarer, information och status innan det muntliga utvecklingssamtalet. I rullgardinsmenyn under Dialog finns en översikt på elev-/studentgrupper som du undervisar. Läraren skapar sina dialoger genom att välja Ny dialog. Välj en bra titel på dialogen. Denna blir tillgänglig i rullgardinsmenyn. Det kan vara lämpligt att välja namn kopplat till ämne/kurs såsom Matematik, 1MA, Engelska etc. Om den som har aktiverat underlaget markerar Dialog, kommer det att vara hit man kommer när man klickar på titeln för Planen: I rullgardinsmenyn över elever och grupper finns de elev-/studentgrupper som man har ämneslärarrättigheter eller kontaktlärarrättigheter på: Anmärkning! En administratör kan inte skriva omdömen på någon elev. Detta som en följd utav att administratörsrolllen medför så höga rättigheter att rullgardinsmenyn skulle bli mycket lång och oöverskådlig. Den enskilda läraren skapar en dialog genom att klicka på Ny dialog:

12 Välj en bra titel på dialogen som kommer att bli tillgänglig via rullgardinsmenyn Befintliga dialoger. Det kan vara lämpligt att använda sig av ämnesnamn eller liknade såsom Matematik, 1MA eller Engelska. Notera att en kontaktlärare kommer att se alla ämneslärares dialoger för sina elever medan en ämneslärare bara ser sina egna dialoger. För att en administratör skall kunna se elever/grupper måste han/hon ha kontaktlärarrättigheter eller ämneslärarrättigheter på de aktuella grupperna på samma sätt som en lärare. Nedan visas en dialog där läraren skall fylla i underlag i engelska. 1, 2 och 3 är överskrifter som definierades då planen skapades. Det finns flera sätt att fylla i en dialog:

13 Komprimerad vy: 1. Klicka i relevant fält för var och en av eleverna. Denna vy ger en snabb översikt. Glöm inte att spara! Expanderad vy I denna vy ser man eleverna en och en: Genom att klicka i ett av fälten blir det större så att det blir lättare att skriva längre texter:

14 Publicera för elev/student När en lärare skriver i dessa fält är texten normalt osynlig för eleverna/studenterna (1). Kommentarerna kan visas/döljas för eleverna/studenterna via undermenyn Dialoger på två olika sätt: (2): Eleven/studenten ser allt det läraren har skrivit och kan själv skriva sina kommentarer. (3): Eleven/studenten ser inte vad läraren har skrivit, men kan själv skriva sina kommentarer. För en elev/student kan en aktiv dialog se ut som:

15 I kolumnen Short term goals och Longterm goals har eleven/studenten endast läsrättigheter. I fältet Student comments har eleven/studenten möjlighet att skriva egna kommentarer. En elev/studentkommentar kan se ut som nedan:

16 Utskrift av dialoger Dialogerna kan skrivas ut genom att välja skrivarsymbolen i övre högra hörnet: Innan dialogerna skickas till skrivaren fås en förhandsvisning. Utskriftsknappen finns överst och nederst till höger:

17 Skicka som e-post Dialogerna kan skickas med e-post. Välj först en elev i komprimerad eller expanderad vy. Skicka som E-post finns längst ner på sidan: E-postläsaren i Fronter startar, dialogerna finns med som en bifogad fil och man kan skriva in en adress eller söka upp en E-postadress:

18

19 Andra underlag: Alla andra underlag (frånvaro, omdöme, portfolio osv.) är endast läsbara. Dessa underlag är en spegling utav innehållet i de existerande verktygen som används i Fronter. Nedan visas Marius portfolio för ett läromål: Under valet portfolio i planen ser det ut som följande:

20

21 IUP Nu har vi kommit till själva elev/studentsamtalet. Välj en elev/student från rullgardinsmenyn. Man kan snabbt navigera runt bland eleverna genom att använda sig utav de gröna pilarna. Om det finns en bild på elevens/studentens kontaktkort så kommer denna att visas på skärmen och i utskriften av samtalet: Här skriver kontaktläraren en summering av det samtal som han/hon har med eleven och dess föräldrar. Det som man kommer överrens om kan skickas med e-post till exempelvis föräldrar eller ämneslärare:

22 Nytt läsår Planerna blir sparade i Fronter tills dess att de eventuellt blir borttagna utan en administratör. Genom att detta är ett personligt verktyg är informationen tillgänglig för kontaktlärare och elever/studenter så länge de har inloggning i Fronter tillgång till Elevdokumentationsverktyget korrekta rättigheter Detta innebär att nya kontaktlärare får tillgång till sina elever/studenters gamla planer. Lärare och elev får tillgång till hela samtalsunderlaget (inklusive dialog, underlag och IUP). Om denna är stängd, har de endast läsrättigheter, men om planen är öppen går det fortfarande att skriva i den. Versjonskontroll Versjon Dato Beskrivelse Ansvarlig Tema: IUP Ingun Vaglid samme Steinar Hov Lagt til ny Ingun Vaglid kontaktlærer får rettighet til gamle IUPer Ingen endringer Steinar Hov QA Revisjon Dato Godkjent av Kommentarer Steinar Hov gjennomgått og korrigert Ingun Vaglid gjennomgått og korrigert Steinar Hov gjennomgått og korrigert Ingun Vaglid Godkjent

Detta dokument är producerat av Fronter as Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med

Detta dokument är producerat av Fronter as   Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Tema: Vårdnadshavare Fronter 82 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Nytt i detta dokument:

Läs mer

Inledning Detta dokument tar sig an verktyget Frågedatabas. Exemplen avser att illustrera kända problemställningar.

Inledning Detta dokument tar sig an verktyget Frågedatabas. Exemplen avser att illustrera kända problemställningar. Tema: Frågedatabas Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter AS www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt eller avtal med Nytt i version

Läs mer

Tema: Administratörens uppgifter i Frånvaroverktyget

Tema: Administratörens uppgifter i Frånvaroverktyget Tema: Administratörens uppgifter i Frånvaroverktyget Fronter 82 Detta dokument är producerat av Fronter AS www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt

Läs mer

Detta dokument är producerat av Fronter as Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med

Detta dokument är producerat av Fronter as   Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Tema: FronterBrygga Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Nytt i detta dokument:

Läs mer

Tema: Redigeraren. Fronter 91

Tema: Redigeraren. Fronter 91 Tema: Redigeraren Fronter 91 Detta häfte är producerat av Fronter AS www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt eller avtal med Nytt i version

Läs mer

Tema: Kom igång med Webbfronter

Tema: Kom igång med Webbfronter Tema: Kom igång med Webbfronter Fronter 82 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Nytt i detta

Läs mer

Tema: Kalender, möten, uppgifter, noteringar Fronter 91

Tema: Kalender, möten, uppgifter, noteringar Fronter 91 Tema: Kalender, möten, uppgifter, noteringar Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med

Läs mer

Tema: Kom igång med Webform och Infofronter

Tema: Kom igång med Webform och Infofronter Tema: Kom igång med Webform och Infofronter Fronter 82 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med

Läs mer

Nytt i version 91 av detta dokument: Tamburen

Nytt i version 91 av detta dokument: Tamburen Administratörskurs Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter AS www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt eller avtal med Nytt i version

Läs mer

Tema: Lärsekvens, Presentationssida, Artikel och Startsida

Tema: Lärsekvens, Presentationssida, Artikel och Startsida Tema: Lärsekvens, Presentationssida, Artikel och Startsida Fronter 91 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns

Läs mer

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster.

För att komma tillbaka till startsidan klickar du på ditt namn högst upp till vänster. Logga in Gå till den här adressen: https://start.unikum.net/ Välj Andra sätt att logga in Välj Varberg kommun Välj Lärare Välj Enkel inloggning Fyll i mail (ex. kalle.svensson@varberg.se) Fyll i ditt lösen.

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen.

Innehåller: Aug-13. OBS! Gäller för Nya Unikum med nya omdömes/bedömningssättet dvs utan omdömessida i samtalsmallen. Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10 Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan Hantera Överenskommelser Löpande administration av utvecklingsplaner och underlag Steg för steg beskrivning av hur du

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Juli-13. Innehåller:

Juli-13. Innehåller: Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan/samtalsmallar Hantera Överenskommelser Processen runt utvecklingssamtal Steg för steg beskrivning av hur du gör OBS!

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare Inlämningsverktyget i Fronter för lärare I inlämningsverktyget kan du enkelt se vem som lämnat in ett arbete, när och vad studenterna har lämnat in. Kursdeltagarna kan få påminnelser om sista inlämningsdag.

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-10-11 Lathund till Dexter IUP Version 5 Innehållsförteckning Logga in 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod 1 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Att rikta information i en aktivitet

Att rikta information i en aktivitet Att rikta information i en aktivitet Det är inte alltid man vill att all informationen på Hjärntorget ska gå ut till alla deltagare i aktiviteten. Det kan vara ett Anslag på Anslagstavlan som bara berör

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Lathund för att skapa dokument i redigeraren

Lathund för att skapa dokument i redigeraren Lathund för att skapa dokument i redigeraren Denna guide beskriver hur man skapar ett dokument i redigeraren. Redigeraren är Fronters inbyggda textredigerare. Man kan även låta andra skriva och kommentera

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga.

Välj Start Rapporter. En lista med de olika rapporttyperna visas. Klicka på någon av länkarna för att se de rapporter som finns tillgängliga. Introduktion till rapporter I programmet finns ett antal grundrapporter färdiga att skriva ut. Det går också att skapa helt egna rapporter där man t.ex. själv väljer vilka fält som ska vara med och vilken

Läs mer

Skapa mallar för utvecklingssamtal

Skapa mallar för utvecklingssamtal Jan 15 Guide för Administratörer Skapa mallar för utvecklingssamtal Den här guiden beskriver hur du skapar och redigerar mallar för utvecklingssamtal i Unikum. Här beskrivs hur malleditorn används och

Läs mer

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet

Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Lathund- Skapa objekt i TimeEdit 3 på Stockholms universitet Revision 4-2012-03-23 Innehållsförteckning Inledning... 3 Skapa delkurser... 5 Skapa moment... 6 Skapa grupper och undergrupper... 7 Skapa grupper...

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson

Familjewebben. Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson Familjewebben Information och manual för föräldrar till Säters kommuns IT-stöd Infomentor 2013-02-12 Sammanställningen gjord av Viktoria Robertsson SÄTERS KOMMUN Barn och utbildningsförvaltningen 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme

Startdokument! Funktionspaket Omdöme. Startinformation Omdöme Skoladministratören är den person på skolan som skapar en undersökning och bestämmer vilka ämnen/kurser/klasser som ska omfattas av den. Innan en undersökning startas upp är det viktigt att inom personalgruppen

Läs mer

Manual för attestering via nya webben

Manual för attestering via nya webben Hogia Performance Management AB Manual för attestering via nya webben Hösten 2016 släpptes vår nya webbapplikation som är byggd i HTML5 och inte i Silverlight. Utseendet är lite förändrat men funktionerna

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Kom igång guide för vårdnadshavare. Kom igång med Unikum IUP, mål och omdömen

Kom igång guide för vårdnadshavare. Kom igång med Unikum IUP, mål och omdömen Kom igång guide för vårdnadshavare Kom igång med Unikum IUP, mål och omdömen 1. Introduktion 2 2. Om IUP-mallarna i Unikum 3 3. Vad behöver du för att komma igång? 4 4. Logga in på Unikum 5 5. Bekanta

Läs mer

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Dokumentnamn lathund_mål_framsteg Datum Sida 20 juli 2011 1 / 9 Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Introduktion Genom funktionen Mål & Framsteg kan läraren tydliggöra aktivitetens mål och koppla

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

Dexter. Nationella prov år 6. Handledning för lärare del 7 2012-02-15

Dexter. Nationella prov år 6. Handledning för lärare del 7 2012-02-15 Dexter Nationella prov år 6 Handledning för lärare del 7 2012-02-15 IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Registrering av nationella prov A: Dexteranvändare

Läs mer

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE

FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE FRONTER ANVÄNDARMANUAL FÖR VÅRDNADSHAVARE Inledning Inloggning till Fronter Hitta i Fronter Frånvaro Elevdokumentation Studieplan Inledning Vem ska läsa den här informationen? Den här informationen vänder

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

Utformning av samtalsmallar

Utformning av samtalsmallar Jan 14 Utformning av samtalsmallar Den här guiden beskriver hur du kan ta fram och anpassa mallar för Utvecklingsplaner för alla skolformer i Unikum. Här beskrivs också hur mallen är uppbyggd samt vilka

Läs mer

Diskussionsforum i Fronter

Diskussionsforum i Fronter Diskussionsforum i Fronter guide för användning av Forum i Fronter Vers 2.0 Inledning I Fronter finns det fem olika diskussionsverktyg. Fronter har gett dem den gemensamma beteckningen Forum, och du hittar

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare Inlämningsverktyget i Fronter för lärare I inlämningsverktyget kan du enkelt se vem som lämnat in ett arbete, när de har lämnat in och vilka filer de har lämnat in. Studenterna i kursen kan få påminnelser

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer

I tidigare Fronter-versioner fanns det tre så kallade organisationsenheter; noder, grupper och korridorer Fronter19 Manual för administratörer Introduktion Struktur I Fronter19 har vi förenklat administrationen av systemet. Du som tidigare administrerat Fronter kommer uppleva att du lägger mindre tid åt administration.

Läs mer

Kom igång-guide. 1. Bekanta dig med Unikum. 2. Arbeta med förberedande frågor och mål. 3. Se dina omdömen. 4. Målöversikt

Kom igång-guide. 1. Bekanta dig med Unikum. 2. Arbeta med förberedande frågor och mål. 3. Se dina omdömen. 4. Målöversikt Kom igång-guide för Unikum IUP, mål och omdömen 1. Bekanta dig med Unikum Gör dina personliga inställningar Klasslista Startsidans delar Grupp eller Person Modul-ikonerna 2. Arbeta med förberedande frågor

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B.

Al-Salamah skolan. Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. Al-Salamah skolan Användarmanualen för InfoMentor P.O.D.B. HT - 2011 2 Välkommen till manualen för vårdnadshavare i InfoMentor P.O.D.B. Detta är en manual som skall hjälpa dig som vårdnadshavare att använda

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Gäller er som arbetar

Läs mer

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare

Välkommen till kommunens Lärportal. - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Välkommen till kommunens Lärportal - Användarhanledning till dig som vårdnadshavare Ansökan om konto för vårdnadshavare 1. Skriv in www.edwise.se i webbläsarens adressfönster 2. Välj länken för att ansöka

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 7 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 7 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogisk utveckling och forskning, Högskolan i Borås. 2016-08-31 1 ATT LOGGA

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Användarmanual för personal AdelaNet

Användarmanual för personal AdelaNet Användarmanual för personal AdelaNet Schema... 2 Färgförklaring... 2 Registrera frånvaro... 2 Blev det fel?... 3 Ångra klarmarkering... 4 Inställd lektion... 4 Betygshantering grundskola... 5 Nationella

Läs mer

Aug 2012. Skapa IUP-mallar i Unikum

Aug 2012. Skapa IUP-mallar i Unikum Aug 2012 Guide för Administratörer Skapa IUP-mallar i Unikum Denna guide beskriver hur du skapar och redigerar IUP-mallar i Unikum. Här beskrivs hur IUPmalleditorn används och hur du skapar nya mallar

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (19) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (19) Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Hur man använder e-läromedlen... 3 3 Hantera användarrättigheter... 3 3.1 Uppgifter om

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen.

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen. LATHUND Nr.2 Att anpassa och arbeta i kontrollplanen Lägga upp Organisationen Överblicka ditt projekt Möten Bjud in/skicka protokoll Skriv ut Kontrollplanen Att ladda upp egna mallar Att anpassa och arbeta

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker

Om du vill importera personer, läs noga instruktionerna och be om hjälp från Unikum om du är osäker Steg för steg Så här förbereder du din förskola/skola för att arbeta i Unikum Detta är en guide för dig som administratör för förskola/skola, som skall förbereda din förskola eller skola för att börja

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Manual Kursutvärderingsmodul [Version 1.3]

Manual Kursutvärderingsmodul [Version 1.3] Manual Kursutvärderingsmodul [Version 1.3] Fronters verktyg för kursutvärdering I Fronter finns ett verktyg för att skapa och rapportera resultaten av kursutvärderingar. Alla svar som lämnas av studenten

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör Version 2.6.0 Innehåll SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 FLOWTYPER... 2 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 4 RELATIONER...

Läs mer

Lathund för att skapa dokument i redigeraren

Lathund för att skapa dokument i redigeraren Lathund för att skapa dokument i redigeraren Denna guide beskriver hur man skapar ett dokument i redigeraren. Redigeraren är Fronters inbyggda textredigerare. Man kan även låta andra skriva och kommentera

Läs mer

Resultat och bedömning tips för lärare

Resultat och bedömning tips för lärare Resultat och bedömning tips för lärare Denna manual gör nedslag i olika delar av Kursadministration och resultat i Learn och ger exempel på inställningar och förändringar som kan förenkla arbetet för läraren

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer

Lathund för pedagoger Grundskola med:

Lathund för pedagoger Grundskola med: Att skriva omdo men Lathund för pedagoger Grundskola med: Utdrag ur Skolverkets allmänna råd Exempel på olika sätt att skriva omdömen Steg för steg instruktioner om hur du gör i Unikum Sida 1 av 13 Allma

Läs mer

EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se

EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se EdWise - Dokumentation, skriva omdömen Författare: esbjorn.alm@eslov.se Dokumentation, Elevutveckling skriva omdömen 1. Gå till omdöme och välj elever och ämne att arbeta med. Alla elever i ett ämne 2.

Läs mer

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar.

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar. Gemensam uppsättning för rådgivare I Näsgård Karta Advicer, är det en särskild funktion som gör det möjligt att dela gemensamma uppsättningar mellan alla användare. Du kan t.ex. dela uppsättning för: 1.

Läs mer

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna.

Gör så här första gången du loggar in i InfoMentors familjewebb: Ta fram brevet som du fått hemskickat med inloggningsuppgifterna. Kom igång med InfoMentors familjewebb Familjewebben är en del av InfoMentors lärplattform där du som förälder kan logga in i systemet. Här kan du få information och följa dokumentationen om ditt barns

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor

Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor Innehåll Introduktion: Startsida... 1 Courses.ki.se... 3 Inställningar för publicering... 4 Inställningar på aktivitetsnivå... 5 Inställningar

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer