Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor"

Transkript

1 Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor Innehåll Introduktion: Startsida... 1 Courses.ki.se... 3 Inställningar för publicering... 4 Inställningar på aktivitetsnivå... 5 Inställningar på innehållsnivå... 6 Mallaktiviteten ger färdiga inställningar... 7 Mallens inställningar i produktionsverktyget... 8 Öppna mappar i mallaktiviteten... 9 Öppna sidor i Mallaktiviteten Skapa och publicera i Mer material När du inte har sidor i Mera material Avpublicera Mer material När du har sidor i Mer material Avpublicera inte Mer material Lösenordsskydda avpublicera innehåll Ge dina studenter tillgång till lösenordsskyddade sidor Summering Avslutningsbild Introduktion: Startsida

2 Navigering till innehållet Öppna och lösenordsskyddade sidor Vi Du I denna kommer modul Aktivera att få se veta ljudet får hur på du hur din lära dator du dig gör hur för att inställningarna lösenordsskydda publicering av är öppna sidor gjorda och under för detta i den rubriken: lösenordsskyddade Mallaktivitet Mer material som sidor du och använder fungerar hur dina i när studenter Pingdu Pong. skapar sedan en får ny tillgång kurswebb. till det. Om du vill pausa eller ta om presentationen Klicka här Presentatör Helen Gelin I denna modul får du lära dig hur publicering av öppna och lösenordsskyddade sidor fungerar i Ping Pong. Vi kommer att se hur inställningarna är gjorda för detta i den Mallaktivitet som du använder när du skapar en ny kurswebb. Du kommer också att få veta hur du gör för att lösenordsskydda sidor under rubriken: Mer material och hur dina studenter sedan får tillgång till det.

3 Courses.ki.se När kurswebben flyttar in i PingPong Kommer allt material i kurswebben att publiceras öppet. Du som har lösenordsskyddade sidor i mappen Mer material idag och vill att dessa inte ska publiceras öppet behöver gå in och lösenordsskydda materialet själv. Alternativt kontakta Lyktan för att få hjälp att göra detta. På courses.ki.se har alla kurser på KI en kurswebb med grundinformation om varje kurs som publiceras öppet. ibland finns lösenordsskyddade sidor under Mer material. När kurswebben flyttar in i Ping Pong kommer allt befintligt material att publiceras öppet. Om du som har lösenordsskyddade sidor under "Mer material idag inte vill att dessa ska publiceras öppet behöver du gå in och lösenordsskydda materialet själv. Alternativt kontakta Lyktan för att få hjälp att göra detta ( ).

4 Inställningar för publicering Administrationsverktyget Här görs inställningar som skapar förutsättningar att publicera öppna sidor på aktivitetsnivå (Kurswebbsadministratör) Produktionsverktyget Här görs inställningar för att publicera öppna eller lösenordsskyddade sidor görs på mapp- och sidnivå här. (Publicist) Aktivitet Mallaktivitet (kurswebb) Aktivitetsnivå Innehåller redan Innehållsnivå inställningar att publicera = öppna mappar sidor och sidor Generellt i Ping Pong gör man inställningar för publicering på olika nivåer både i administrationsverktyget och produktionsverktyget. I administrationsverktyget skarpar man förutsättningar på aktivitetsnivå som ger möjlighet att publicera öppna sidor och i produktionsverktyget gör man inställningar för publicering på innehållsnivå alltså på mapp- och sidnivå. Du som är kurswebbsadministratör kommer oftast att använda dig av en färdig mall och den har redan vissa inställningar förvalda. Vi kommer att titta närmare på inställningar för publicering.

5 Inställningar på aktivitetsnivå Vi går till administrationsverktyget och tittar var man skapar förutsättningar för att skapa öppna sidor i en aktivitet. Vi väljer fliken Aktiviteter och Skapa ny aktivitet, då öppnas informationsfönstret Skapa ny aktivitet med en rad olika fält att fylla i och det är här du bockar i rutan Visa på öppna sidor.

6 Inställningar på innehållsnivå Man gör också inställningar för publicering på innehållsnivå alltså mapp eller sidnivå. Det gör man i produktionsverktyget. Här ser vi ett innehåll i form av mappar och sidor i produktionsverktygets redigeringsläge. Vi har markerat en mapp och kan genom att klicka på fliken Egenskaper göra inställningar för hur mappen och dess sidor ska publiceras - som öppna sidor eller som interna sidor, alltså lösenordsskyddade sidor.

7 Mallaktiviteten ger färdiga inställningar När du skapar en ny kurswebb utgår du från en Mallaktivitet som redan har denna inställning. Lär dig mer om mallen: Kopiera mallaktiviet När du som är kurswebbsadministratör skapar en ny kurswebb kommer du att kopiera en särskild Mallaktivietet för kurswebbar. Mallaktiviteten innehåller inställningar för publicering både i administrationsverktyget och i produktionsverktyget. Här ser vi i administrationsverktyget att mallen har inställningen Visa på öppna sidor förbockat. Alltså förutsättningar finns nu för att skapa öppet material på aktivitetsnivå. Den innehåller en rad andra inställningar också du lär dig mer om dem i modulen Kopiera mallaktivitet. Vi ska titta lite närmare på hur inställningarna för publicering ser ut för mallen i produktionsverktyget alltså på innehållsnivå.

8 Mallens inställningar i produktionsverktyget STARTSIDA SCHEMA Obligatorisk kursinformation KURSPLAN EXAMINATION BEDÖMNING KURS- UTVÄRDERING KONTAKT STARTSIDA Frivilligt att använda. Med möjlighet att lägga lösenordsskyddade sidor Mallaktiviteten innehåller tre mappar som i sin tur innehåller ett antal sidor. Alla mappar publiceras som öppna sidor Mapparna Om kursen och Grundinformation innehåller den obligatoriska kursinformationen. Därför är egenskaper för dessa mappars låsta. t.ex. ska innehållet publiceras som öppna sidor och namnen på mappar och sidor ska inte ändras. Mappen Mer material däremot är den mapp där du helt fritt kan skapa och publicera och lösenordsskydda material hur du vill. Här är inte egenskaper för publicering är låst

9 Öppna mappar i mallaktiviteten Grundinformation Det Publicister Om är kursen bara har samma vy Mer kurswebbsadministratören utom + Grundinformation material Låsta egenskaper som under ser fliken Låsta Egenskaper. Allt egenskaper innehåll i mallen publiceras som öppna sidor Här ser vi en kurswebb på den öppna webben som har skapats utifrån mallaktiviteten på den öppna webben. De tre mapparna Om kursen, Mer material och Grundinformation innehåller några sidor och allt publiceras som öppna sidor. När vi markerar mappen Om kursen och fliken Egenskaper i produktionsverktyget ser vi under rubriken Publicering att både "Publicering till systemets interna sidor samt Publicering till systemets öppna sidor" är förvalda för mappen. Detsamma gäller för de andra två mapparna Grundinformation och Mer material allt publiceras som öppna sidor. Att den sistnämnda är gråmarkerad beror på att den är en låst egenskap. Under rubriken Låsta egenskaper ser vi att alla val för dessa är förbockade, men det gäller bara för mapparna Om kursen och Grundinformation. Tanken med det är att det är här den obligatoriska grundinformationen om alla kurser ska finnas, den ska se så lika ut som möjligt och publiceras öppet, därför bör man inte ädnra inställningarna för dessa två mappar. OBS! Det endast är du som är kurswebbsadministratör som kan se rubriken Låsta egenskaper och dess valmöjligheter. Även om du inte bör ändra dem är det viktigt att du vet att möjligheten finns. Du som är publicist får samma vy under fliken egenskaper förutom denna funktion.

10 Öppna sidor i Mallaktiviteten Även på sidnivå är vissa egenskaper förvalda. Om vi tittar på startsidan i mappen Om kursen så kan vi se att här finns också låsta egenskaper och egenskaper för publicering förvalda.

11 Skapa och publicera i Mer material Endast Du har frihet egenskapens att skapa namn egna sidor är låst och mappar och publicera dem hur du önskar I mappen Mer material kan du skapa egna mappar och sidor som du kan namnge hur du vill. Du kan också välja att publicera det du skapar öppet eller endast för en specifik grupp studenter som får tillgång genom lösenord. Vi är nu inloggade som en kurswebbsadministatör och därför kan vi se att endast egenskapen Namn är låst för mappen. Rutorna Publicera på öppna sidor och Lås innehållets struktur i denna mapp är inte förbockade, därför har vi friheten att publicera hur vi vill och skapa egna mappar och sidor.

12 När du inte har sidor i Mera material När du inte har lösenordsskyddat innehåll i mappen Mer material rekommenderar vi att avpublicerar mappen och som öppna sidor. I mallaktiviteten publiceras även mappen Mer material och den startsida som finns i mappen som öppna sidor, Om du inte har några sidor i mappen Mer material bör du som publicist avpublicera mappen. Det gör du i publiceringsverktyget via fliken Egenskaper.

13 Avpublicera Mer material Ta bort detta val och låt endast Publicera till systemets interna sidor vara ibockat Avpublicera mappen Mer material så slipper du få en missvisande rubrik och en tom startsida med en text som indikerar att det finns material som nås via inloggning När vi avpublicerar mappen Mer material så vi slipper ha den missvisande rubriken och startsidan med den korta text som indikerar att här finns material som nås via inloggning på din kurswebb. Egenskapen Publicera till systemets öppna sidor är inte låst för mappen Mer material. Om du vill avpublicera den bockar du ur det förvalda alternativet "Publicera till systemets öppna sidor och låter endast Publicera till systemets interna sidor vara ibockat. Här har vi avpublicerat Mer material. Endast mapparna Om kursen och Grundinformation syns nu på den öppna webben.

14 När du har sidor i Mer material PUBLICERAS SOM ÖPPET INTRODUKTIONSFILM STUDIEHANDLEDNING VÄGBESKRIVNING När PUBLICERAS du har lösenordsskyddat SOM LÖSENORDSSKYDDAT innehåll i mappen Mer material rekommenderar vi att du behåller mappen och startsidan GAMLA och TENOTOR dess publicering som öppna sidor. GRUPPARBETEN När du har lösenordsskyddat innehåll i mappen Mer material rekommenderar vi att du behåller mappen och startsidan och dess publicering som öppna sidor. Vi ska titta på en kurswebb som har både några öppna sidor och lösenordsskyddade sidor i Mer material.

15 Avpublicera inte Mer material Startsidan har en text som upplyser studenter att de kan nå mer material genom inloggning Såhär ser det ut på den öppna webben: Startsidan med texten som upplyser studenter att de kan nå mer material om de har läsrättigheter finns. Du kan lägga till en mer förklarande text om du vill. Vi ser de tre sidorna som är publicerade som öppna sidor förutom startsidan och texten på startsidan indikerar att här även finns även material för dem som har läsrättigheter - alltså nås genom inloggning.

16 Lösenordsskydda avpublicera innehåll När vi tittar i produktionsverktyget ser vi att det finns fler sidor under Mer material nämligen : Grupparbete och Gamla tentor. De här är ju lösenordsskyddade, dvs avpublicerade genom att publicera till öppna sidor inte är ibockat. När en student med läsrättigheter har loggat syns sidorna för dem.

17 Ge dina studenter tillgång till lösenordsskyddade sidor Kurswebbsadministratören Redigera användarkonton Nu är det bara ett moment som återstår. Rätt studenter måste läggas till som deltagare i just den här kurswebbsaktiviteten. Det är för att de ska få läsrättigheter till de lösenordsskyddade sidorna. Det gör en kursadministratör i administationsverktyget. Du kan lära dig mer om att tilldela användare via modulen: Redigera användarkonton, titta särskilt på avsnitten Sök användare och Tilldela användare till en aktivitet.

18 Summering Administrationsgränssnittet Här görs inställningar som skapar förutsättningar att publicera öppna sidor på aktivitetsnivå (Kurswebbsadministratör) Produktionsverktyget Här görs inställningar för att publicera öppna eller lösenordsskyddade sidor görs på mapp- och sidnivå här. (Publicist) Aktivitet Mallaktivitet (kurswebb) Innehåller redan inställningar att publicera öppna sidor Mallaktiviteten innehåller 3 mappar: Om kursen Mer material Grundinformation 1. Kurswebbsadministratören Kopierar Mallaktiviteten 2. Publicisten kan välja att inte skapa öppna sidor i mappen Mer material Inställningar för att publicera material som öppet eller lösenordsskyddat i en aktivitet görs både i administationsverktyget och i produktionsverktyget i PingPong. När kurswebbsadministratören skapar en ny kurswebb kopierar hon en färdig Mallaktivitet, och får därmed inställningar för publicering på köpet. Mallaktivitetens innehåll består av tre mappar med några sidor som publiceras öppet. Vissa inställningar är låsta för att kusinformationen ska bli så enhetlig som möjligt Publicisten kan välja att inte publicera som öppna sidor i den mapp som heter Mer material. Då kommer man endast åt materialet genom inloggning. Alla studenter på KI har Ping Pongkonto men det behöver läggas till som deltagare i just den aktuella kurswebbsaktiviteten för att nå de lösenordsskyddade sidorna. Det görs i administrationsverktyget av Kurswebbsadministratören. Publicisten meddelar Kurswebbsadministratören vilka studenter som ska läggas till som deltagare i aktiviteten. När detta är gjort får rätt studenter tillgång till de lösenordsskyddade sidorna i kurswebbens Mer material.

19 Avslutningsbild och samt hur hur inställningarna du gör för att är gjorda för detta lösenordsskydda i den Mallaktivitet sidor under som du Nu har du lärt dig hur publicering av öppna och lösenordsskyddade använder mappen/rubriken: när sidor du skapar fungerar Mer material en i Ping ny Pong. kurswebb. och hur dina studenter sedan får tillgång till det. Gå till alla moduler Presentatör Helen Gelin Nu har du lärt dig hur publicering av öppna och lösenordsskyddade sidor fungerar i Ping Pong. Och hur inställningarna är gjorda för detta i den Mallaktivitet som du använder när du skapar en ny kurswebb. Du har också lärt dig hur du gör för att lösenordsskydda sidor under rubriken: Mer material och hur dina studenter sedan får tillgång till det.

Innehåll. Manus instruktionsfilm: Språkhantering. Introduktion

Innehåll. Manus instruktionsfilm: Språkhantering. Introduktion Manus instruktionsfilm: Språkhantering Innehåll Språkhantering... 1 Introduktion... 1 Generellt om språkfiltrering i Ping Pong... 3 Språkfiltrering i produktionsverktyget... 4 Att tänka på i administrationsverktyget...

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Innehåll Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv... 1 Introduktion: startsida... 1 Vad är ett filarkiv... 2 Öppna Produktionsverktyg... 2 Lägg till

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Dokumentnamn lathund_skapa_projektgrupp. 1. Skapa projektgrupp utifrån hur många projekt grupper du vill ha i aktiviteten

Dokumentnamn lathund_skapa_projektgrupp. 1. Skapa projektgrupp utifrån hur många projekt grupper du vill ha i aktiviteten Dokumentnamn lathund_skapa_projektgrupp Datum Sida 19 september 2011 1 / 10 Projektgrupper i Ping Pong I PING PONGs projektgruppsfunktion kan medlemmarna i projektgruppen arbeta i gemensamma funktioner

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till JU:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Dokumentnamn. Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011

Dokumentnamn. Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Dokumentnamn Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Datum Sida 6 oktober 2011 1 / 9 Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Styrelsen för utbildning (US) beslutade den 16 juni

Läs mer

Länk till modulen Skapa Filarkiv

Länk till modulen Skapa Filarkiv Dokumenthantering i Ping Pong: åhörarkopior I denna modul går du igenom hur funktionen Dokument fungerar i PING PONG och hur den skiljer sig från Filarkivet. Du får också en genomgång av hur du laddar

Läs mer

Administrationsverktyget: Skapa ny samlingsaktivitet Innehåll

Administrationsverktyget: Skapa ny samlingsaktivitet Innehåll Administrationsverktyget: Skapa ny samlingsaktivitet Innehåll Administrationsverktyget: Skapa ny samlingsaktivitet... 1 Startsidan... 2 Bläddra bland kurser... 2 Gruppstruktur och samlingsaktiviteter...

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19 Övningshäfte 2013-08-19 Kurshäfte Introduktion till Studentportalen Uppsala Learning Lab (ULL) Besöksadress: von Kraemers allé 1A, hus 21 & 24, plan 2 Postadress: Box 2136, 750 02 Uppsala Webb: www.ull.uu.se

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

Lathund för webbgränssnitt till röstbrevlåda

Lathund för webbgränssnitt till röstbrevlåda Lathund för webbgränssnitt till röstbrevlåda Inloggning Gå till www.skane.se/rostbrevlada (alt via fliken Support på http://www.skane.se/telefoni) Användare (eller Inkorg-/ID nummer): Skriv din interna

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord.

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på  Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. LISAM Logga in Du loggar in på http://lisam.liu.se Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. Din personliga sida (Min Sida) skapas första gången du loggar in så det kan ta en liten stund innan den

Läs mer

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Dokumentnamn lathund_mål_framsteg Datum Sida 20 juli 2011 1 / 9 Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Introduktion Genom funktionen Mål & Framsteg kan läraren tydliggöra aktivitetens mål och koppla

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 6 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 6 Anita Eklöf, Sektionen för pedagogiskt arbete, Högskolan i Borås. 2015-02-16 1 ATT LOGGA IN... 1 2 STARTSIDAN...

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 5 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 5 Anita Eklöf, Rune Fjelldal vid Centrum för Lärande och Undervisning, Bibliotek & lärande resurser, Högskolan

Läs mer

Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida

Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida Dokumentnamn lathund_infoga_media_uppladdad_pingpong_14 nov_2012 Datum Sida 14 nov 2012 1 / 6 Infoga mediaobjekt (film/ljudklipp) i din Pingpong-sida Innehåll Mediaobjekt i Pingpong... 1 Ladda upp film

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Instruktioner för kursutvärdering vid HF

Instruktioner för kursutvärdering vid HF Instruktioner för kursutvärdering vid HF Fr.o.m. läsåret 2012-2013 kommer varje ämne inom HF att utvärdera sex utvalda kurser på olika nivåer. Beslut om kursutvärdering och kurser som utvärderas finns

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Introduktion till Fronter för studenter

Introduktion till Fronter för studenter Introduktion till Fronter för studenter Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är. För att få ytterligare information om de specifika verktygen som finns i Fronter hänvisar vi till separata manualer.

Läs mer

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Tips och guide Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Studentportalen har många funktioner som lärare och administratörer kan använda i undervisning och studieadministration. Välj vilka som passar

Läs mer

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual 2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn...

Läs mer

TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE

TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE 2014-02 TIPS & TRIX I ADOBE BRIDGE SKAPA OCH ANVÄND METADATAMALLAR För att skapa en metadatamall, markera en bild (1) och fyll i den information du vill spara in din mall. I exemplet sparas kontaktuppgifter

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. 2012-07-18 Innehållsförteckning Hur hittar jag mitt kursrum?...

Läs mer

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp.

Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Studiehandledning Klinisk Biomekanik, 7,5 Hp. Välkommen till kursen Klinisk biomekanik. Med hjälp av den här studiehandledningen vill vi ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig av kursen och hur

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Linköpings Universitet CUL. Lärarmanual

Linköpings Universitet CUL. Lärarmanual Linköpings Universitet CUL Lärarmanual 2011-09-05 Lärarmanual It s learning OBS! Vi rekommenderar att du går in på Its learnings hjälpsidor för att få korrekt beskrivning av hur de olika elementen fungerar.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Lathund Behörighetshantering

Lathund Behörighetshantering Lathund Behörighetshantering För att kunna ställa in behörigheter krävs det att SiteVision är kopplat till en katalogtjänst. Behörigheter Hantering av behörigheter och rättigheter kan göras för hela webbplatsen,

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar

Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar 1/17 Lathund Hemsida för Astma- och Allergiförbundets föreningar Webbplatsen är byggd i WordPress 3.8.1. Den är byggd för att på ett enkelt sätt ska kunna skapa nya föreningshemsidor och innehåller: Inloggning

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Blackboard Learn v. 9.1

Blackboard Learn v. 9.1 XXX Blackboard Learn v. 9.1 Delar av Lärarmanual Kap 6 (av 11) Anpassad publicering 0470-708897 1 Anpassad publicering... 1 1.1.1 Instruktionsfilmer (Eng)... 2 1.2 Öppna kurssidor... 2 1.2.1 Exempel på

Läs mer

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Innehåll Om Wiki- funktionen... 1 Skapa en Wiki... 1 Lägg till/ redigera innehåll i en Wiki... 3 Läsa/skriva

Läs mer

Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida

Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida Publicera PowerPoint presentationer med berättarröst i din Ping Pong sida Har du en PowerPoint fil som du vill publicera i Ping Pong? Du kanske har en PowerPoint med inspelad berättaröst som du vill göra

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. Rev 2014-07-07 1 Innehållsförteckning Hitta mitt kursrum...

Läs mer

Manual för administratörer av LearnLoop

Manual för administratörer av LearnLoop Manual för administratörer av LearnLoop Innehållsförteckning Introduktion... 2 Hur man skapar en kurs och ändrar kursens inställningar... 2 Hur man säger ja eller säger nej till ansökningar... 5 Hur man

Läs mer

1. Polopoly och webbpublicering på SU

1. Polopoly och webbpublicering på SU 1. Polopoly och webbpublicering på SU Den här guiden är en introduktion till webbpubliceringssystemet Polopoly 9.16 för dig som ska arbeta som webbredaktör vid Stockholms universitet. Här går vi igenom

Läs mer

Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker

Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker Importera, redigera och publicera film med Windows Live Movie Maker Du har spelat in en kort film om Flipping the classroom i dina projektgrupper. Dessa filmklipp finns nu kopierade till mappen filmövning_20mars

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

Välkommen till edwise - Elev

Välkommen till edwise - Elev Välkommen till edwise - Elev 2011 Tieto Corporation Inloggning Skriv www.edwise.se i webbläsarens adressfönster. Ditt användarnamn samt lösenord får du av edwiseansvarige på skolan. Har du haft ett konto

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Lärarsidan Lathund. En produkt från Procogno AB www.procogno.se

Lärarsidan Lathund. En produkt från Procogno AB www.procogno.se Lärarsidan Lathund En produkt från Procogno AB www.procogno.se Innehållsförteckning Att tänka på innan du börjar med Lärarsida Logga in på Lärarsidan Hur du hittar uppgifter på Lärarsidan 5 Lärarsidans

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Snabbguide HJÄRNTORGET Produktionsverktyget

Snabbguide HJÄRNTORGET Produktionsverktyget Snabbguide HJÄRNTORGET Produktionsverktyget Skapa ny Importera Kopiera Sida Skapa en sida med text, bild, ljud eller film. Mapp Skapa en mapp som kan innehålla annat innehåll. Test Skapa ett test med poängsatta

Läs mer

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal

Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal Användarmanual för Lunds universitets sökandeportal 1 Innehållsförteckning 1. ATT SÖKA EN ANSTÄLLNING VIA SÖKANDEPORTALEN... 3 1.1 LOGGA IN I SÖKANDEPORTALEN... 3 1.2 SKAPA ETT NYTT KONTO... 4 1.3 LÖSENORD...

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Aktivitetstillfällen

Aktivitetstillfällen Aktivitetstillfällen Startsida För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle måste du söka fram ett kurstillfälle. Klicka på Studiedokumentation och sedan på Kurs. Skriv sedan in antingen kursens benämning

Läs mer

Användarguide itslearning

Användarguide itslearning Användarguide itslearning - 1 Innehåll Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 Startsida... 5 Kurser... 6 Kursens ingångssida... 7 Diskussionsforum... 8 Lämna in uppgift... 9 Meddelanden...

Läs mer

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan.

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Där efter går du till rutan Skapa ny katalog och väljer där att Skapa ny produktkatalog.

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

Lathund att skapa och tilldela en LPP

Lathund att skapa och tilldela en LPP Lathund att skapa och tilldela en LPP Här presenteras ett sätt att steg-för-steg ta fram en lokal pedagogisk planering för ett arbetsmoment eller en terminsplanering i ett ämne eller ett ämnesövergripande

Läs mer

Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se

Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se Manual Version 4.5 Sida: 1 av 15 2009-05-15, rev 2015-03-19 Sitevision för kontorsredaktörer www.arbetsformedlingen.se Krista Sani Laine Arbetsförmedlingen Kommunikationsavdelningen Sida: 2 av 15 Innehåll

Läs mer

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1)

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) 1. LOGGA IN. VÄLJA RUM/KURS 4 3. SKRIVA IN INFORMATION OCH ÄNDRA PERSONLIGA UPPGIFTER. 4 4. ANVÄNDA HJÄLP-SYSTEMET 5 5. LÄSA MEDDELANDEN. 5 6. DELTA

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida

Redaktörens Lathund för Glokala. Så här redigerar du en redan befintlig hemsida. Så här skapar du en länk till en extern hemsida Redaktörens Lathund för Glokala Glokala Folkhögskolan www.glokala.se Hej och välkommen till redaktörens lathund! Detta är en snabbguide för dig som har behörigheter att skapa och uppdatera sidor på Glokalas

Läs mer

Lägg till aktiviteten enkät/feedback eller öppna den existerande enkäten (ex. färdiga kursutvärderingen i kursbottnen).

Lägg till aktiviteten enkät/feedback eller öppna den existerande enkäten (ex. färdiga kursutvärderingen i kursbottnen). Enkät (på eng: feedback) 1. Skapa en ny enkät/editera en existerande enkät... 1 1.1 Redigera inställningarna för enkäten... 2 1.2 Skapa frågor... 3 1.3 Använda en mall... 4 1.4 Importera en enkät från

Läs mer

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil.

Min sida = startsida där du ser eventuelle vänner, meddelanden med mera. Här kan du även redigera din egen profil. Basetool version 3 Genom att lägga in information om ditt företag/verksamhet i Basetool syns du automatiskt på vastgotalandet.se, skaraborg.nu, vastergotland.se och vastsverige.com Webbadress: www.basetool.se

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde

MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde Inställningen Bedömningsflöde kan vara användbart om man t.ex. är flera stycken lärare som delar på en uppgift där man vill att betygen och återkopplingen som

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarmanual för nya Röda tråden

Användarmanual för nya Röda tråden Användarmanual för nya Röda tråden - En manual för att ge insikt om att det är enklare att lära sig själv Av: Kristofer Eriksson, Kvalitetsamanuens 11/12 Innehåll 1. Skapa ett konto... 2 2. Ändra kontoinställningar...

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

Användarguide itslearning

Användarguide itslearning Användarguide itslearning - 1 Innehållsförteckning Vad är itslearning... 3 Logga in på itslearning... 4 1. Infopanel... 5 2.1 Kursens ingångssida... 7 2.2 Diskussionsforum... 9 2.3 Lämna in uppgift...

Läs mer

Google Apps For Education

Google Apps For Education GAFE Google Apps For Education byter namn till G Suite for Education Manual för elev; Classroom, Drive, Mail mm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Google apps for Education...1 Logga in med ditt gapp-konto första

Läs mer

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle.

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Alla lokaler som bokas i universitetets lokaler hamnar i TimeEdit. Detta är gäller alltså alla lokaler som bokas via Annette

Läs mer