Att rikta information i en aktivitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Att rikta information i en aktivitet"

Transkript

1 Att rikta information i en aktivitet Det är inte alltid man vill att all informationen på Hjärntorget ska gå ut till alla deltagare i aktiviteten. Det kan vara ett Anslag på Anslagstavlan som bara berör vissa grupper. Det kan vara en Sida i Innehåll som bara vissa elever ska jobba med. Det kan vara ett Meddelande som du vill skicka till bara vissa personer. Detta kan du göra enkelt genom att rikta din information till en speciell grupp. I de flesta aktiviteter är deltagarna redan från början indelade i grupper. I Fjällboskolans personalaktivitet finns följande grupper: Aktiverade deltagare Alla som är deltagare i aktiviteten Aktiverade lärare Alla med lärar-behörighet (administratörer) Sedan finns det också Projektgrupper som man skapar själv i varje aktivitet. I Fjällboskolans personalaktivitet finns följande projektgrupper: A-spåret B-spåret C-spåret För/Fri Lärare 1-5 IUP Personalfrågor RSG Teamsamordnare Det är alltså till dessa olika grupper man kan välja att rikta sin information. För att kunna göra detta måste du vara Lärare (alltså administratör) i aktiviteten. Och det är ni ju alla i era klass-aktiviteter. Som Deltagare är det bara på Anslagstavlan som du kan rikta din information. Där kan du lägga in anslag som riktas till deltagarna i en Projektgrupp som du själv är medlem i.

2 Anslag på Anslagstavlan När du vill skriva ett anslag på Anslagstavlan, klickar du på Nytt anslag ovanför alla anslagen. Skriv in din rubrik och ditt meddelande i rutorna. I rullgardinsmenyn vid rubriken Anslag för väljer du den projektgrupp eller grupp som du vill rikta anslaget till. Om du bara är deltagare i aktiviteten, ser du inga grupper under rubriken Grupper, utan bara de projektgrupper som du är medlem i. Fyll också i hur länge anslaget ska visas. Om du inte fyller i något datum visas det tills man tar bort anslaget. Du kan också bifoga filer till ditt meddelande. Klicka på Spara så hamnar ditt anslag på Anslagstavlan. Det kommer nu bara att visas för den grupp som du valt att rikta anslaget till.

3 Sida i Innehåll När du har skapat en sida i Innehåll, kan du lätt välja vilka grupper som ska kunna se sidan. Klicka på Produktionverktyget i boxen Lärarverktyg längst ner till vänster. Öppna den sida som du vill jobba med och klicka på fliken Tillgänglighet. Längst ner på sidan sätter du en bock i rutan vid Krav på grupptillhörighet. Klicka på den grupp eller projektgrupp som du vill ska kunna läsa sidan. Klicka på Spara längst ner till höger. I den här aktiviteten finns projektgrupperna Grupp A och Grupp B. Nu kommer bara deltagarna i Grupp B att kunna se den här sidan. Om du har ett par elever som behöver jobba lite extra med något, kan du skapa en egen projektgrupp för bara just de eleverna och rikta vissa sidor mot deras projektgrupp. De andra eleverna kommer då inte att kunna se just de sidorna. De kan inte ens se att de projektgrupperna finns, eftersom man bara ser de projektgrupper som man själv är medlem i. Man kan alltså ge vissa grupper andra uppgifter, utan att övriga elever ser det. Svaga elever kan då t.ex. få enklare uppgifter utan att bli utpekade. Du kan också välja att t.ex. bara föräldrarna ska kunna läsa en viss sida med information som du kanske inte vill att eleverna ska se.

4 Skicka meddelande Som lärare i en aktivitet, har du möjlighet att skicka ett meddelande till alla deltagare eller till olika grupper i aktiviteten. Klicka på Skicka meddelande i boxen Lärarverktyg längst ner till vänster. Skicka till alla deltagare Till höger hittar du boxen Mottagare. I översta rutan står det Inga objekt valda. För att lägga till enstaka mottagare eller all personal, klickar du på knappen Grupper. Om du bockar för rutan vid Aktiverade deltagare så hamnar den gruppen i mottagarfönstret. Då kommer meddelandet att skickas till alla som är deltagare i aktiviteten.

5 Skicka till en undergrupp I gruppen Aktiverade deltagare finns det oftast flera olika undergrupper. I aktiviteten 132FJÄS 10/11 År4 finns följande undergrupper: 132FJÄS 10/11 4A Eleverna i klass 4A 132FJÄS 10/11 4C Eleverna i klass 4C När vi tar med föräldrarna kommer det även att finnas undergrupper för dem. Om du vill skicka bara till en undergrupp i aktiviteten, ska du klicka på den lilla pilen till vänster om rutan. Nu får du upp en lista över de undergrupper som finns. I den här aktiviteten är eleverna i både klass 4A och klass 4C deltagare. Här kan du bocka för rutan vid 4A, så skickas meddelandet bara till de elever som går i klass 4A, inte till dem som går i 4C. När vi lägger in föräldrarna i klassens aktivitet, kommer alltså även de att ligga som en undergrupp här. Då kommer ni att kunna välja att rikta ett meddelande till alla deltagare, till bara eleverna eller till bara föräldrarna. Skicka till personer i en viss projektgrupp Vill du skicka meddelandet bara till personer i en viss projektgrupp, t.ex. eleverna i projektgruppen Grupp A, klickar du istället på den högra knappen Projektgrupper under mottagarfönstret. Klicka i rutan framför den grupp du vill skicka till, så hamnar hela den gruppen i mottagarfönstret.

6 Skicka till endast vissa personer Om du vill välja ut (eller ta bort) vissa personer, klickar du istället på den lilla pilen framför rutan vid 132FJÄS 10/11 4A. Nu får du upp en lista med alla de personer som ingår i gruppen 132FJÄS 10/11 4A. Bocka för dem som du vill skicka till - deras namn hamnar då automatiskt i mottagarfönstret. Om det bara är några som ska bort, är det enklare att först markera alla genom att längst ner klicka på Välj alla ovanstående. Nu är alltså alla namnen markerade. Så nu kan du ta bort bocken vid de namn som inte ska få meddelandet. Observera att det bara visas 20 namn åt gången. Om gruppen består av fler medlemmar, måste du alltså klicka på Nästa för att gå igenom resten av medlemmarna i gruppen.

7 Skriv och skicka meddelandet Fyll i ämne och skriv ditt meddelande i boxen i mitten. Om du vill bifoga en fil, klickar du på knappen Bifoga filer. Bocka för om du vill skicka meddelandet som PIM eller som e-post (eller båda delarna). Klicka på knappen, så kan du förhandsgranska ditt meddelande. Om du är nöjd klickar du på Skicka meddelande, annars klickar du på Tillbaka, så kan du göra ändringar i meddelandet. Om du skickar som PIM, dyker det upp för mottagarna nästa gång de loggar in på Hjärntorget. Om du skickar som e-post får mottagarna meddelandet i sin vanliga mailbox.

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Workshop PIM 2 - PowerPoint

Workshop PIM 2 - PowerPoint Workshop PIM 2 - PowerPoint Varje ny sida i bildspelet kallas för en Bild. Foton och andra bilder som man lägger in kallas för Bildobjekt. All text skrivs i Textrutor. Växlingen från en bild till nästa

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail

Huvudmenyn (utseendet kan variera) Skriva ett nytt mail Lathund Google mail (i webbläsare) För att komma till din Google mail skriver du gmail.com i webbläsaren. För att logga in skriver du ditt login, t.ex. el771117@ljusdal.se och sedan ditt lösenord. Huvudmenyn

Läs mer

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan dela material

Läs mer

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan.

Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Innan du börjar göra din katalog så rekommenderar vi att du läser igenom den korta introduktionen på startsidan. Där efter går du till rutan Skapa ny katalog och väljer där att Skapa ny produktkatalog.

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2009-01-01 Lathund till Dexter IUP Version 3 1. Gå in på webbadressen: http://skolwebb.eskilstuna.se 2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på knappen

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

OneNote Version 1.0 Skolkontoret

OneNote Version 1.0 Skolkontoret OneNote Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är OneNote Online?... 3 Manual steg för steg... 4 En första översikt... 4 Logga in... 5 Skapa ny anteckningsbok... 5 Menyflikarna i OneNote online... 6 Skapa

Läs mer

Så fungerar Diskutera i Ping Pong

Så fungerar Diskutera i Ping Pong Dokumentnamn lathund_diskussionsforum Datum Sida 21 juli 2011 1 / 5 Så fungerar Diskutera i Ping Pong Diskutera är aktivitetens forum för kommunikation mellan flera personer i utvalda grupper. Kommunikationen

Läs mer

Kom igång med GUL lärarverktyg

Kom igång med GUL lärarverktyg Kom igång med GUL lärarverktyg Version 1.6 GUL är en webbaserad plattform med aktiviteter och virtuella rum, för information, kommunikation och samarbete mellan lärare och student. Lärplattformen lämpar

Läs mer

Statistik Plus, 3Växel Administratör.

Statistik Plus, 3Växel Administratör. Statistik Plus. Statistik Plus innehåller en rad kraftfulla standardrapporter för användare, svarsgrupper, och växelnummer. Med hjälp av rapporterna kan ni till exempel följa upp servicenivå mot kunder

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till JU:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Statistik Extra, 3Växel Administratör.

Statistik Extra, 3Växel Administratör. Statistik Extra. Statistik Extra är ett avancerat statistikverktyg där ni bland annat kan: Skapa och spara skräddarsydda rapporter. Schemalägga automatiska rapportutskick. Jämföra olika nummer och användare.

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Uppgifter

Uppgifter Uppgifter 2017-07-01 Innehåll Uppgifter... 2 Sidan Uppgifter... 3 Skapa en Uppgift... 4 Tillfällen... 5 Skapa uppgift och välj tillfälle... 5 Kunskapskrav... 7 Inställningar... 8 Kopiera uppgift... 9 Skapa

Läs mer

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24.

Skriv [kommunnamn].skola24.se i webbläsaren (inget www först) för att komma till inloggningssidan för Skola24. Skola24 - Föräldrar Föräldramodulen i Skola24 kan ge föräldrar en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även om de går på

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW DEN HÄR INSTRUKTIONEN BEHANDLAR; Att skapa en nyhet - använda en logga i nyheten - använda en pdf-fil i nyheten ATT SKAPA EN NYHET 1. Logga in i OEW 2. Om du ska använda en logga eller en pdf-fil i nyheten

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare 2019-04-11 1 (14) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2018-01-13 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare Kom igång

Läs mer

Skapa e-postmallar med bilaga.

Skapa e-postmallar med bilaga. Skapa e-postmallar med bilaga. Detta är det sätt på vilket bilagor kan skickas i ett e-postmeddelande från Miriam. Mailmallar skapas innan meddelandet skall skickas. Sen skickas den exakt som den är. Tillägg

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10

Innehåller: Mer dokumentation finns på Unikums supportsidor>> Sida 1 av 10 Lathund Mentor-grundskola Innehåller: Mentorns roll Starta och låsa utvecklingsplan Hantera Överenskommelser Löpande administration av utvecklingsplaner och underlag Steg för steg beskrivning av hur du

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument.

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Workshop Photo Story Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Tänk på att du bara får använda bilder som är OK ur upphovsrättsligt hänseende. Översikt

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Dina barns närvaro på Hjärntorget

Dina barns närvaro på Hjärntorget Dina barns närvaro på Hjärntorget Från och med vårterminen 2014 har vi fått en ny närvarofunktion på Hjärntorget. Lärarna rapporterar in barnens närvaro direkt på lektionen och du kan själv gå in och se

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare...13 Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister...13

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum

Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Januari 2011 Guide för lärare Arbeta med bedömningsmatriser i Unikum Här beskriver vi hur du arbetar med bedömnings-matriser i Unikum. Guiden beskriver dels hur du själv lägger in dina bedömningsmatriser

Läs mer

Manual Lifecare Meddelanden

Manual Lifecare Meddelanden 1 (8) Kommunförvaltningen Ansvarig Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad av Karin Broholm Susanne Ahlqvist Upprättad den 2016-10-19 Reviderad den 2016-10-19 Manual Lifecare Meddelanden I samband med

Läs mer

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 -

Familjewebben. Information och manual för föräldrar Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Familjewebben Information och manual för föräldrar 2012-09-21 Malung-Sälens kommun Barn- och utbildningsförvaltningen - 1 - Innehållsförteckning 1 Logga in i InfoMentor 3 2 Startsidans innehåll... 4 3

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

Personec Inköp och Faktura

Personec Inköp och Faktura 2007-05-03 1 (12) Personec Inköp och Faktura Handbok för: Mottagnings- och beslutsattestanter 2007-05-03 2 (12) Innehållsförteckning Meddelande via e-post (Groupwise) Sidan 3 Inloggning Sidan 3 Brevlådan

Läs mer

Författarmanual. Skapa uppgift. Innehållsförteckning Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL)

Författarmanual. Skapa uppgift. Innehållsförteckning Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL) 2018-04-16 Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL) Författarmanual Skapa uppgift Innehållsförteckning ATT SKAPA UPPGIFT... 2 ATT PUBLICERA UPPGIFT... 4 DELA PUBLICERAD UPPGIFT MED KOLLEGA... 4 SKICKA

Läs mer

Manual LifeCare Utförare

Manual LifeCare Utförare 2019-04-11 1 (9) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2015-09-23 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual LifeCare Utförare Startsidan när du kommer in. Du har inte

Läs mer

Lokala hemsidor Grundkurs

Lokala hemsidor Grundkurs Lokala hemsidor Grundkurs Inloggning 1 För att få inloggningsuppgifter till din lokalavdelning/ditt distrikt måste du höra av dig till hemsidan@skpf.se och uppge vilken mejladress vi ska skicka inloggningsuppgifter

Läs mer

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs

Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Dokumentnamn lathund_mål_framsteg Datum Sida 20 juli 2011 1 / 9 Skapa och godkänna mål och delmål för din kurs Introduktion Genom funktionen Mål & Framsteg kan läraren tydliggöra aktivitetens mål och koppla

Läs mer

Endast medlemmar i STR har tillgång till Objektbanken i astra WEB.

Endast medlemmar i STR har tillgång till Objektbanken i astra WEB. Objektbanken Innehåll 1 Förutsättningar för objektbanken... 3 2 Objektbanken... 3 2.1 Bibliotek... 3 2.2 Planering... 5 2.2.1 Praktisk... 5 2.2.2 Teoretisk... 6 3 I digitala utbildningskortet... 7 3.1

Läs mer

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide!

Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp. Vill du gå med i skolans LoopMe-organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide Kom igång guide: Så här skapar du din första grupp Vill du gå med i skolans -organisation och skapa en egen grupp? Läs denna guide! Kom igång-guide -organisationens administratör måste

Läs mer

Manual - chef grund. (Version 1.0)

Manual - chef grund. (Version 1.0) Manual - chef grund (Version 1.0) Innehållsförteckning Logga in och navigera... 2 Hjälp och inställningar... 3 Ditt skrivbord - förstasidan... 5 Läsa ansökningar... 6 - CV... 8 - Personligt brev... 9 -

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Se inkomna olästa meddelanden

Se inkomna olästa meddelanden INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Meddelande Teknisk Förvaltning App VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Vård & Omsorg Datum Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Läsa och dokumentera När du loggat in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. 1. Byt sida genom att klicka på fliken

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK

Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK Grundläggande utbildning MyClub för tränare och lagledare i HSK Innehållsförteckning Skapa aktiviteter... 3 Enstaka aktiviteter utan kallelse... 3 Återkommande aktiviteter utan kallelse... 4 Skapa kallelse...

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd E-beställning från Effector

Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd E-beställning från Effector Högskolan Väst Planering, Ekonomi, Juridik och ledningsstöd 2015-09-07 E-beställning från Effector Innehåll Beställning av fika... 2 Logga in... 2 Beställningsförfarande... 2 Sök fram produkter för leverantören...

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual

www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual www.grade.com LUVIT Mobil 1.0 Manual Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. BEGREPP 4 3. ÖVERSIKT 5 4. FUNKTIONER 6 4.1. ANSLAGSTAVLA 6 4.2. AKTIVITETER 6 4.3. INNEHÅLL 7 4.4. INKORG 8 4.5. KALENDER 8

Läs mer

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande Innehållsförteckning Starta systemet...1 Startsidan...2 Hantera ärende...3 Skapa ärende...4 Trafikanordningsplan...5 Redigera ärende...6 Hantera karta...7 Manual Trafikdatasystem Grävtillstånd, sökande

Läs mer

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto

Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Välkommen till automatiseringens värld Elektronisk följesedel Användarmanual för Toppanvändare centraliserat resekonto Version 2.4 Vi har lösningar för 100 % av era resebehov. American Express Business

Läs mer

Skola Klassuppflyttning

Skola Klassuppflyttning Skola Klassuppflyttning Denna manual beskriver hur: Nya klasser skapas för nästa läsår. Elever placeras i en ny klass nästa läsår. Elever byter klass/årskurs direkt inom en enhet. Elever som fortsätter

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016 BILD 1: Compos startsida Klicka på Rapport/Export (beta) under rubriken Rapportgenerator i menyfältet till vänster BILD 2: Rapportgenerator Välj datauttag att exportera genom att klicka på någon av länkarna

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad.

Medarbetarsamtalet i ELLSA. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. Medarbetaren börjar alltid fylla i samtalsformuläret, grön instruktion. Chefens instruktion följer, blåmarkerad. För att komma till samtalsformuläret klickar du på länken för medarbetarsamtal eller på

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan

Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Sida 1 av 14 Outlook - Lägstanivå för användning av Outlook på Hedda Wisingskolan Nu när vi går över från FC till Outlook kan det vara viktigt att alla vet vad som förväntas av var och en i användningen

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

Lathund till Dexter IUP

Lathund till Dexter IUP Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-10-11 Lathund till Dexter IUP Version 5 Innehållsförteckning Logga in 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod 1 3 Skapa samtalsunderlag och sätta datum, Metod

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010

Release Notes version BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 Release Notes version 4.0.3 2015-02-01 BESIKTNINGSKONCERN ny funktion i EN2010 De besiktningsföretag som har flera regionkontor representerade i Elektriska Nämndens objektregister EN2010 har möjliget att

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron.

Ta del av frånvaro. Lektioner med frånvaro markeras med ett rött kryss. Kvittera här att du har tagit del av frånvaron. Under menyalternativet Frånvaro kan tre möjliga funktioner finnas tillgängliga beroende på vad skolan valt att aktivera. Dessa är Ta del av frånvaro, Frånvaroanmälan och Grafisk översikt. Skolan kan också

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Snabbguide till First Class

Snabbguide till First Class Snabbguide till First Class Guide till First Class Grundläggande funktioner Logga in i First Class För att logga in i First Class dubbelklickar du på skrivbordsikonen First Class, eller väljer First Class

Läs mer

Uppföljning av en genomförandeplan i LifeCare

Uppföljning av en genomförandeplan i LifeCare 2018-05-28 Dokumentansvarig Yvonne Sandström Kvalitets- och utvecklingsenheten Uppföljning av en genomförandeplan i LifeCare 1. Kom igång När du loggat in kommer du till din startsida på den enhet du var

Läs mer