Återrapport: Spridning av positiva arbetssätt med barnkonventionen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Återrapport: Spridning av positiva arbetssätt med barnkonventionen"

Transkript

1 Återrapport: Handläggare: Cecilia Ljung, Folkhälsoförvaltningen Regeringskansliet Socialdepartementet Stockholm Återrapport: Spridning av positiva arbetssätt med barnkonventionen Partnerskapet för Barnkonventionens genomförande : Enligt regeringsbeslut den S2008/5494/SF beviljades partnerskapet medel för att stödja spridningen av positiva arbetssätt med barnkonventionen. Regeringen beslutade att tilldela partnerskapet för barnkonventionen kronor för att utveckla samarbetet och sprida sina erfarenheter utanför sina medlemmar, i andra kommuner och landsting. Partnerskapet ska senast den 31 december 2010 lämna en redogörelse till Regeringskansliet (Socialdepartementet) för hur medlen har använts. Perioden inom beslutet är Medel som inte har nyttjats ska återbetalas. Bakgrund Partnerskapet för barnkonventionens genomförande i kommunen har varit ett aktivt och strukturerat partnerskap mellan kommuner sedan Sedan 2008 har partnerskapet förnyat sin politiskt beslutade överenskommelse, inklusive verksamhetsplan för att ta ytterligare steg för att utveckla barnkonventionens genomförande i kommunen. Partnerskapets överenskommelse bygger på samverkan och samarbete mellan både förtroendevalda och tjänstemän i de deltagande kommunerna. De kommuner som ingår i partnerskapet är: Borlänge, Gunnareds stadsdel/göteborg (från och med 2011 ingår Gunnareds stadsdelen i nybildade Angeredsstadsdel), Gävle, Haninge, Västerås, Örebro, Östersund, Karlskoga/Degerfors, Sigtuna, Uppsala samt Trelleborg Partnerskapets gemensamma värdegrund för utvecklingsarbetet har utgått från den utvidgade nationella strategin för att förverkliga barnkonventionen (Regeringens skrivelse 2003/04:47). Arbetet utgår g:\folkhälsa och barnkonvention\partnerskapet för barnkonventionen\partnerskap 2\ansökan\återrapport socialdepartementet 2010.doc POSTADRESS FAKTURAADRESS TELEFON E-POSTADRESS PLUSGIRO KARLSKOGA Fakturahantering fkn@karlskoga.se BESÖKSADRESS Box TELEFAX WEBBADRESS ORG NR Skrantahöjdsvägen MALMÖ

2 2 (23) numera även från Strategi för att stärka barnets rättigheter i Sverige (prop. 2009/10:232). Partnerskapets prioriterade arbetsområden är; Metoder för att öka barns och ungdomars inflytande. Barnkonventionens genomslag i den kommunala styrprocessen. Utveckling av metoder för att mäta resultaten i arbetet. Spridning av kunskap om konkreta arbetssätt eller speciella projekt. Utveckla samarbete och sprida erfarenheter i andra kommuner och landsting Partnerskapet har genom mottagande av medel från regeringen kommit överens om uppdraget att aktivt sprida sina erfarenheter utanför deltagande kommuner. Partnerskapet har under åren utvecklat sitt utåtriktade arbete, samtidigt som även det interna arbetet har förstärkts. En av framgångsfaktorerna för partnerskapets utveckling är att det är elva aktiva kommuner som jobbar för att utveckla de egna kommunernas arbete med barnkonventionen. Genom det inåtriktade arbetet har partnerskapet förstärkt sin plattform och utvecklar därigenom metoder och verktyg som sedan blir intressanta och efterfrågade av andra kommuner och myndigheter. Det läggs därav stor vikt vid det inåtriktade arbetet. Partnerskapet har utvecklat ett samarbete för att hjälpas åt mellan kommunerna när det behövs kunskapspåfyllnad. Detta är ett effektivt sätt att samverka och en effekt av långvarigt samarbete! Goda exempel på samverkan mellan kommunerna är att Borlänge kommun varit i Gävle och föreläst och Haninge har varit i Östersund och föreläst på konferens för Jämtlandskommunerna. Mer om kommunernas interna utvecklingsarbete beskrivs kort på sidan 12 samt i bilaga 1. Under åren ( ) har partnerskapet blivit mer efterfrågat av framförallt andra kommuner. Det som efterfrågas är i många fall hjälp med hur arbetet med barnkonventionen kan organiseras i kommunen och hur man kan utveckla och följa upp arbetet. Tjänstemän från partnerskapet har vid ett flertal tillfällen deltagit vid konferenser eller enskilda kommunmöten/konferenser som inspiratörer och gästföreläsare.

3 3 (23) Utveckla samarbete Partnerskapet har utvecklat samarbete med olika landsting framför allt genom samverkan med Sveriges kommuners och landstings nätverk för barnkonventionen. Sveriges Kommuner och Landstings nätverk för barn- och ungdomsfrågor Partnerskapet har sedan 2008 utvecklat samarbetet med Sveriges Kommuner och Landstings nätverk för barn- och ungdomsfrågor. Under åren har nätverken delgett varandra minnesanteckningar och det har också getts utrymme för deltagande på varandras möten. Alla kommuner har även ett mer eller mindre utvecklat samarbete med landstinget inom barnrättsarbetet. Ett exempel på samverkansform som pågår i Karlskoga/Degerfors är; Samverkan kring folkhälsoarbete inom Örebro län med samverkansavtal mellan Örebro läns landsting och alla kommuner inom länet, inklusive Karlskoga/Degerfors och Örebro. Barn och unga är prioriterad målgrupp och FN:s konvention om barnets rättigheter och de nationella folkhälsomålen är de viktigaste styrdokumenten inom detta utvecklingsarbete. Inom avtalet har arbetsformer för utveckling av området tagits fram och genomförs som exempelvis: o Forskningscirklar för barn/välfärdsbokslut, föräldrastöd och hälsofrämjande skolutveckling o Samverkanskonferenser Barnrättsakademin Sedan Barnrättsakademin bildades har de varit en samverkanspart och en viktig länk för vidarekontakter och vid förfrågningar från kommuner som är intresserade av utvecklande av barnkonventionsarbete i kommunen.

4 4 (23) Sprida erfarenheter i andra kommuner och landsting Regionalt/nationellt Spridning genom projekt Östersund deltar som en av sex kommuner i det så kallade 50-miljonersprojektet som är kopplat till Statens folkhälsoinstitut. Projektets syfte är att stärka barns fysiska och psykiska hälsa. Östersunds kommun har ett tydligt fokus på barns inflytande samt genus.. Spridning genom information Samtal/stöd till andra kommuner om strukturerat barnkonventionsarbete. Exempelvis Säters kommun, Västervikskommun m.fl. Information till politiker och tjänstemän i Tyresö. Information till tjänstemän i Nynäshamn. Information till Socialförvaltningen i Halmstad. Spridning till övriga stadsdelar i Göteborgsstad. Spridning av barnrättsperspektivet genom deltagande i utformning av Regional utvecklingsplan samt Regional översikts plan gällande Örebro län. Spridning genom nätverk Deltagande i DIMPA- Region Dalarnas projekt för ökat ungdomsinflytande, där erfarenheter från såväl Borlänge som partnerskapet sprids Träff med Dalarnas läns folkhälsoplanerare, vilket ledde till besök i Gagnefs kommun vilket i sin tur ledde till att de fick igång grupper av ungdomar som diskuterar infrastrukturfrågor och annat kontinuerligt. Information om Karlskoga och Degerfors arbete och partnerskapets arbete för folkhälsostrategnätverk och nätverk för hälsofrämjande skolutveckling i Örebro län. (Örebro läns landsting, kommuner i Örebro län samt Länsstyrelsen i Örebro). Information om Karlskoga och Degerfors arbete och partnerskapets arbete för deltagare i demokratinätverk för Örebro län (Kommuner i Örebro län, Örebro läns landsting och polis myndigheten). Genom projekt Barn och unga i Samhällsplaneringen som leds av Trafikverket deltar ett antal av partnerskapskommunerna med egna projekt för att ta fram metoder för barns delaktighet i samhällsplaneringen. Östersunds kommun har sedan ett par år bildat ett regionalt nätverk i länet med representanter ifrån Rädda Barnen, landstinget, universitetet (ibland) samt kommunerna. Inbjudan till regionalt nätverk av Haninge kommun, med uppstart Initiativtagare till att bilda nätverket med fokus på barns delaktighet i fysisk planering i Gunnared och Karlskoga/Degerfors.

5 5 (23) Mobilisering mot alkohol och andra droger i länet, en fortsättning/utvidgning av Socialstyrelsens 3x3-projekt samt Små kommuners förebyggande arbete mot narkotika och alkoholskador. Forskarnätverk i Uppsala kring barnkonventionen. Nätverk i Göteborg med BRIS och Rädda Barnen för att ta fram böcker Delaktighet på barns villkor samt Att bli tagen på allvar. Region samverkar med Region Västra Götaland i barnkonventionsarbete. Spridning genom media Partnerskapet har skrivit en debattartikel Engagera er i barnkonventionen som alla politiker i partnerskapet står bakom. Den publicerades i Dagens samhälle den 30 juni Därefter har denna debattartikel spridit sig över landet genom andra nyhetsaktörer samt även genom blogg. Se spridning av debattartikeln i bilaga 2. Spridning av arbetet genom intervju i Radio Örebro. Spridning genom externa rapporter Partnerskapet finns med i flera uppsatser som C-uppsats, magisteruppsats m.m. Rädda Barnen har granskat Haninge. Detta är sammanställt i rapporten Viljan finns. Spridning genom utbildning Information om Karlskoga och Degerfors arbete och partnerskapets arbete i Malmö, i samband med information om ny rapport om MR i kommunen Föreläsning om Borlänges arbete med barnkonventionen och partnerskapets arbete för kulturarbetare och lärare i Dalarna. Information/kunskapsöverföring till ett nätverk för folkhälsoråden den 26 februari 2009, arrangör Norrbottens läns landsting. Teman under dagen var barnkonventionen och uppföljning av barns och ungdomars hälsa och levnadsvanor. Trosa, uppdrag av Partnerskapet att delta vid utbildning för fullmäktige och tjänstemän. Gunnared, Tynnered och Lundby har erhållit EFS medel för en gemensam utbildning om barnkonventionen för personal inom skola och förskola. Genomfört föreläsningar för studenter på C-nivå på Hälsoakademin vid Örebro Universitet.

6 6 (23) Spridning genom konferenser Föredragande på workshop, MR-dagarna Informerat om partnerskapet på nationell Barnrättskonferens i Örebro 2008 genom utställning. Presenterat partnerskapets arbete på SKL-nätverk 2008 och Seminarium på Barnrättsdagarna Seminarium om kollegial granskning samt Nöjt-barn-index/BRAK på Barnrättsdagarna Informerat om partnerskapet på MR-dagarna 2010 genom utställning. Delade med oss av partnerskapets erfarenheter och skapade nya kontakter vid 2010 års World Child and Youth Forum. Forumet som kommit till för att inspirera och stödja så att FN:s barnkonvention efterlevs, initierat av Kungen och Drottningen. Partnerskapet delgav material till kungafamiljen genom generalsekreterare Malin Markstedt. Deltog och informerade under paneldebatt för politiker under Almedals veckan Nätverket i Jämtlands län arrangerar årligen en konferens/utbildningsdag genom Östersunds kommun där något tema tas ut Barnkonventionen. Årets tema 2010 är Barns inflytande. Konferensen riktar sig till förtroendevalda och chefer i ledande positioner i länet, men även angränsande län har deltagit. Åklagarmyndigheten och Polisen ifrån Västernorrland har också deltagit. Öppen konferens i Haninge, Barnkonventionen lag eller inte lag, deltagande från hela länet samt olika statliga myndigheter. Arrangerat konferens och seminarium i temat barns delaktighet i fysisk planering. Partnerskapet planerar att arrangera en konferens vid överenskommelsetidens slut 2011 för att sprida goda exempel från partnerskapets arbete samt goda exempel från deltagande kommuner samt för knytande av nya kontakter. Spridning genom samverkanspartners Samverkan med projekt hos Rädda Barnen, Barnrättscertifiering 2009 Arbete med Barnrättsakademin Rådgivande organet, Ungdoms- och föräldrautbildningar till invandrarföreningar, Medverkan i framtagande av barnrättspel och handledning, Partnerskapet deltar i Handslagsarbetet mellan SKL och Barnombudsmannen för att kartlägga, analysera och sedermera ta fram förslag för utvecklingsstrategi utifrån Strategi för att stärka barnets rättigheter i Sverige (prop. 2009/10:232).

7 7 (23) Internationellt Medverkan i rapport till Europarådet "genomförande av mänskliga rättigheter" - kollegial granskning, Deltagande vid konferens angående barn och ungdomars rättigheter, Malta. Information om ungdomars inflytande och delaktighet till Ishöjs fullmäktige och tjänstemän i Danmark. Föredragande på workshop vid Fundamental Rights Conference i Bryssel 2010.

8 8 (23) Sprida erfarenheter i andra kommuner och landsting genom internet Internet och sociala medier är allt oftare vägen till kunskapsspridning. Partnerskapet har en hemsida som används för spridning av genomförda aktiviteter och för att skapa nya kontakter, Hemsidan möjliggör för externa kommuner, landsting, organisationer och privatpersoner att lätt komma åt samlad kunskap och sprida i nya led. Genom sökmotorn Google Sverige kan många hemsidor, artiklar och politiska beslut från partnerskapets gemensamma arbete samt exempel från deltagande kommuner tas fram. Genom exempelvis sökord partnerskap för barnkonventionen listas drygt 70 sidor. Partnerskapet finns med i många sammanhang på webben i allt från exempelvis Uppföljning av den nationella handlingsplanen för mänskliga rättigheter, Sveriges fjärde rapport till FN:s barnrättskommitté, magister- och c-uppsatseruppsatser till bloggar. För att ytterligare visa på bredden av spridning genom externa fora, vilket i sin tur genererar spridning följer här några exempel: Nationella Nätverket för Ungas Inflytande (NUNI) Genom NUNI:s hemsida nuninatverk.se presenteras partnerskapet och läsaren har länk till partnerskapets hemsida. I NUNI-nätverket finns många delaktiga/aktiva kommuner och landsting. Vilket gör NUNI:s hemsida till en viktig aktör i arbetet. Utklipp från Barnrättsdagarna 2010 Genom aktivt arbete har representanter från partnerskapet deltagit vid flera stora nationella konferenser dem föredragande. Detta ger, förutom direkt spridning under konferensen även fortsatt spridning via konferensens hemsida. Utklipp från Kollegial granskning med fokus på barnkonventionens genomförande Elva kommuner bildade för sex år sedan ett partnerskap för att utveckla sitt arbete med barnkonventionens genomförande. En metod, så kallad kollegial granskning, har utvecklats inom partnerskapet för att följa och utvärdera de deltagande kommunernas arbete med barnkonventionen. På

9 9 (23) seminariet får deltagarna ta del av hur man genomför en kollegial granskning och hur kommunen kan använda sig av resultatet från granskningen för att utveckla sitt barnrättsperspektiv. Seminarieledare: Unni Öhman, samordnare för barnkonventionsarbetet i Borlänge kommun och Marie Litholm, kommunalråd i Haninge kommun. Läs mer om det kommunala partnerskapet för barnkonventionens genomförande. Tidskriften Lika värde temanummer barnkonventionen nr Genom en intervju i tidskriften Lika värde nådde partnerskapet ut till pedagoger på landets skolor. Avsändare för tidskriften är Specialpedagogiska skolmyndigheten. Utklipp från

10 10 (23) Frankel & Friends Under 2009 har partnerskapet samverkat med Maja Frankel från Frankel & Friends i ett utvecklingsarbete gällande feriepraktik för ungdomar, Rättighetsverkstan. Maja är en nyckelperson i Sveriges utvecklingsoch spridningsarbete kring delaktighet och inflytande för barn och unga i Sverige. Utklipp från Rädda Barnen Rädda Barnen är en viktig aktör och en samverkanspart lokalt för många kommuner i partnerskapet. Rädda Barnens har en medlemsportal vilket är en webbplats för den som vill veta mer om lokalt arbete i Sverige. Genom deras hemsida medlemsportal.rb.se finns länkar till partnerskapet. Ur spridningssynpunkt är detta en viktig plats att synas på. Utklipp från Rädda barnens medlemsportal

11 11 (23) Barnombudsmannen Barnombudsmannen är en oerhört viktig samarbetspart för partnerskapet och fungerar också som en viktig länk för vidarekontakter och vid förfrågningar från kommuner som är intresserade av utvecklande av barnkonventionsarbete i kommunen. Genom deras hemsida finns partnerskapet med i flera sammanhang. Klipp från Nyheter & reportage: Partnerskapet fortsätter Under tre år har tolv kommuner fått ekonomiskt stöd av regeringen för att utveckla arbetet med barnkonventionen. Samarbetet har kallats för Partnerskapet för barnkonventionens genomförande och skulle enligt ursprungsplanerna avslutas Men kommunerna vill fortsätta. Vårt samarbete har fungerat mycket bra. Vi har sett att arbetet med barnkonventionen har gått framåt i våra kommuner tack vare Partnerskapet och vi ser en möjlighet att utveckla arbetet ännu mer, säger Cecilia Ljung, Partnerskapets samordnare. Partnerskapet bildades 2004 på initiativ av Örebro kommun. Syftet med verksamheten är att hitta och utveckla användbara verktyg för att säkra barns och ungdomars rättigheter i kommunerna. Deltagarna ska utveckla arbetsmetoder och modeller, samla goda exempel, idéer och erfarenhet men också sprida kunskap om konkreta arbetssätt och speciella projekt. Vid ett möte hos Barnombudsmannen i februari planerades för framtiden. Partnerskapet ska bland annat ta fram en ny verksamhetsplan. Men framförallt handlar det om att ta tillvara och utveckla den kunskap som redan finns. - Vi kommer att bygga vidare på de erfarenheter vi har gjort under de här åren. Till exempel är barns och ungas inflytande en viktig fråga för oss att arbeta vidare med, säger Cecilia Ljung. Barnombudsmannen har sedan starten för fyra år sedan följt arbetet med stort intresse. Partnerskapet har bidragit till bättre kunskap om kommunernas arbete med att genomföra barnkonventionen. Vi tycker att det är positivt att de nu väljer att fortsätta. Bland annat är metoden med kollegial granskning som tagits fram mycket intressant. Vi ser gärna att den fortsätter att utvecklas, säger Kenneth Ljung, Barnombudsmannens projektledare.

12 12 (23) Utveckla kunskap om barnkonventionen inom partnerskaps kommunernas olika förvaltningar och avdelningar utifrån nya behov och för att följa nationella direktiv Ensamkommande flyktingbarn Då många kommuner utvecklar sitt lokala arbete med mottagande av ensamkommande flyktingbarn har flera kommuner utbildat personal inom dessa verksamheter i barnkonventionen. Det är av stor vikt att kunskapen sedan förmedlas genom personalen till barnen. Barnkonventionen i samhällsplaneringen Partnerskapet har genom förfrågan från Trafikverket fått möjlighet att delta med flera kommuner i ett nationellt nätverk för att utveckla barnkonventionen i samhällsplaneringen. De partnerskapskommuner som deltar i samhällsplaneringssatsningen är; Örebro kommun, Trelleborgs kommun, Gunnaredsstadsdel/Göteborg, Borlänge samt Östersundskommun. Utöver partnerskaps kommunerna deltar fyra kommuner från norra Örebro län (Lindesberg, Nora, Ljusnarsberg och Hällefors) som samverkar i en gemensam nämnd för frågorna. I denna norra Örebro länssamverkan samverkar även Karlskoga/Degerfors.

13 13 (23) Ekonomisk redovisning KOSTNAD SAMORDNING KURS & KONFERENS, SAMMANTRÄDE ADMINISTRATION/DATA/KONTOR TOTALT Cecilia Ljung Folkhälsostrateg/samordnare för partnerskapet för barnkonventionens genomförande i kommunen Adress: Telefon: Karlskoga kommun / Folkhälsoförvaltningen E-post: Box 230, Karlskoga cecilia.ljung@karlskoga.se

14 14 (23) Bilaga 1 Partnerskapskommunernas interna utvecklingsarbete Flera av kommunerna som har presenterat sitt interna utvecklingsarbete. Detta material är ett urval från kommunernas utvecklingsarbete. En fullständig beskrivning kommer att presenteras i Slutrapport för partnerskapet Workshops/Utbildning Seminarium om barnkonventionen 20 år och 10 år i Borlänge (2009) Föreläsningar för samtliga politiska partier i Borlänge kommun om hållbar utveckling där barnkonventionen ingår som en del. Utbildning av politiker efter val. Utbildning för tjänstemän och förvaltningar. Utbildningssamtal med kommunala revisionen. Utbildning för kommunala revisionen Karlskoga kommun, i Barnombudsmannens och PWC koncept. Utbildning för socialförvaltningen Feriepraktik för ungdomar i kommunalregi, samt utbildning i barnkonventionen 2009, Utbildning av personal som ska arbeta med ensamkommande flyktingbarn. Föräldrautbildning i Haninge kommun. Seminarium tillsammans med Rädda Barnen vid två tillfällen i Haninge kommun. Seminarium om barn i den offentliga miljön i Haninge kommun. Spridning Haninge kommun är involverade i Rädda Barnens rapport Den goda viljan. Media använda aktivt i arbetet med att sprida arbete med barnkonventionen. Interna nätverk Bildande av tjänstemannagrupp i Haninge kommun. Bildande av tvärsektoriella nätverk gemensamt för Karlskoga och Degerfors kommuner. Ett med representation från alla förvaltningar (inklusive kommunstyrelse) samt ett med representation från alla nämnder. Bildande av ett utskott under Folkhälsonämnden för Karlskoga- och Degerfors kommuner. Utskottet består av kommunala och landstingspolitiker. I utskottet lyfts gemensamma frågor utifrån barnrätts- eller folkhälsopeprspektiv med syfte att inte jobba i parallella processer. Ett förvaltningsövergripande nätverk har skapats i Gävle kommun vilket arbetar för att förbättra styrprocesserna i kommunen, exempelvis har ett förslag till checklista tagits fram. Bildande av framtidsgrupp

15 15 (23) Styrmodell/styrdokument Barnkonventionen finns helt eller delvis med i övergripande mål och budget och styrmodell för Örebro, Karlskoga/Degerfors, Borlänge, Haninge, Östersundskommuner mfl. Den politiska skrivningen i Östersunds kommuns årsbudget utgår tydligt ifrån Barnkonventionen och flera av respektive nämnds/styrelses mål utgår ifrån barns välmående och barns rätt till inflytande. Varje nämnd i Östersundskommun har 2 ledamöter (en från majoriteten + en från oppositionen) utsedda för att beakta Barnkonventionens efterlevnad. Det finns en politisk ledningsgrupp för främjande arbete bland barn och unga i Östersunds kommun. Granskning av PWC/komrev i Östersunds kommun. Framtagande av barn- och ungdomspolitisk policy för Karlskoga- och Degerfors kommuner. Framtagande av barn- och ungdomspolitiskt program i Uppsala. I arbetet med översiktsplanen för Gävle kommun har det processats med ett särskilt barn och ungdomsperspektiv där skolor samt fritidsgårdar i tre samhällen (Hedesunda, Bergby och Norrsundet) har blivit engagerade. Bland annat har ungdomarna och barnen berättat hur de ser på och hur de vill att man ska planera för ungdomarna på dessa platser. I framtagande av Översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner har barnperspektivet lyfts in. I arbetet med ny styrmodell och övergripande mål i Degerfors kommun finns barnrättsperspektivet med som en grundpelare utifrån det socialt hållbara perspektivet. Gävle har uttryckt att de vill vara pilotkommun i arbetet med en länsövergripande strategi. Strategin handlar om att se potential i alla barn och ungdomar, hur stärker vi dem, och hur kan vi arbeta tillsammans för att nå längre. Karlskoga/Degerfors har tagit fram en modell för ungdomsdialogsarbetet vilken är beslutad av kommunfullmäktige att fungera som en plattform för arbetet. Genomfört medborgarbudget i samarbete med elever för utveckling av Örebro. Stöd till verksamheten Bollplank när kommunala verksamheter utarbetar sina verksamhetsplaner utifrån BK. Lokala projekt Deltagit i ett lokalt projekt i Östersunds kommun för att utveckla fler och mer anpassade mötesplatser för unga, där de unga har ett direkt inflytande över vissa pengars användning.

16 16 (23) Uppföljning och utvärdering Kollegial granskning i alla kommuner. Flera av kommunerna arbetar med utveckling av bokslut, konsekvensanalyrarbete och uppföljningsverktyg som checklista för barnkonventionen. Indikatorer Projektarbete Nöjt barn index, samverkan mellan Karlskoga och Degerfors kommuner samt Barnombudsmannen. Feriearbete - barnkonventionen 15 Sommarjobbare sommaren 2009 i Haninge kommun, inflytande och delaktighet som tema Feriearbetare i Karlskoga/Degerfors kommuner som medverkade i att ta fram förslag på hur kommunerna ska bli attraktivare. Ungdomarna valde att slutredovisa arbetet som en film som sedan blev en del i kommunernas ungdomsforum ACT Sommarjobb inom barnkonventionenen som i sin tur ledde till temadagar kring barnkonventionen för alla 5:or i grundskolan. Presentation i kommunfullmäktige om sommarjobben kring barnkonventionen som kom som en idé från partnerskapet. Framtidsboxen Gävle kommun, Ljusdals kommun samt Region Gävleborg har samverkat kring att skapa sommarjobb till ungdomar. Processen har fortsatt efter sommaren, så ungdomarna samverkar med ungdomsrådet, och nu ligger fokus på att bygga en egen hemsida för ungdomar i Gävle. Framtagande av material Broschyr i Haninge Bokmärke; Haninge, Örebro och Västerås Ungdomsstrateg har anställts i Gävle kommun med placering på Kultur och fritids förvaltningen. Uppdraget är riktat mot kommunens ungdomar och ungdomsrådet. Ungdomsråd/ungdomsforum Karlskoga/Degerfors har i två år genomfört ungdomsforum som innehållt utbildning och dialog mellan ungdomar, politiker och tjänstemän. Ungdomsrådet (som är en del av vårt arbete med barnkonventionen) har under det senaste året vid flera tillfällen varit föremål för lokal medias intresse i och med deras medborgarförslag. Bl.a. angående pariserhjul i Trelleborg. Samtalsgrupper med elever, medel avsatta för att genomföra förslag från eleverna i Gunnared.

17 17 (23) Bilaga 2 Debattartikel Barns villkor Detta är ett exempel på hur partnerskapet har arbetat genom media för att utveckla arbetet med barnkonventionen. Debattartikeln publicerades i Dagens Samhälle och har utifrån det refererats i minst tre tidningar samt även andra sociala medier. Dagens Samhälle Göteborgs dagblad Älvkarlebys lokalt, River news Arbetarbladet Maukonen worldpress (blogg) Debatt: Engagera er i barnkonventionen, Publicerad 30 juni 2010 Sverige bör öka tempot i arbetet för barns rättigheter, anser en grupp kommuner som arbetat mycket med frågan. DEBATT DAGENS SAMHÄLLE NR 23/10 BARNS VILLKOR. Lagstiftning som rör barn behöver förtydligas, utgå från barnrättsperspektivet och följas upp årligen. Centralt för att skynda på införandet av barnkonventionen är att tydliggöra ansvaret och göra den till svensk lag. De slutsatserna drar vi elva kommuner, som under sex år haft regeringens uppdrag att utveckla effektiva metoder för att förbättra barns rättigheter och omsätta barnkonventionen i praktiken. Arbetet har varit ambitiöst och lärorikt. Metoder som visar konkreta positiva resultat för barns delaktighet och inflytande har utvecklats. Vi har verkat opinionsbildande och arbetat intensivt med att sprida kunskap till andra kommuner. Nu tycker vi att Sverige är redo och skyldigt att ta nästa steg. Handlingskraft och politisk tydlighet krävs på både nationell och lokal nivå om vi ska kunna öka tempot i arbetet för barns rättigheter. Svensk lagstiftning avspeglar en annan syn än barnkonventionens. Här ska barnets inställning klarläggas om det inte är olämpligt. Konventionen däremot ser barnet som en kompetent person som ska ha rätt att komma till tals i frågor som rör honom eller henne. Artikel 3 säger klart att barnens bästa ska sättas främst vid alla åtgärder som rör barnet. Skillnaden i samhällets syn på barn är ett problem i sig. Först när vi har samma syn på barnets rättigheter kan barnkonventionen få fullt genomslag. Vi tror inte att lagstiftning enbart och per automatik stärker barns rättigheter, men den är viktig för att nå nödvändig samsyn och tveklöshet i frågor som rör barn. Lagstiftning har också ett stort symbolvärde och är ett viktigt stöd för myndigheter och frivilligorganisationer i det dagliga arbetet för barns rättigheter. Beslutsfattare på nationell och lokal nivå har det yttersta ansvaret för att tillsammans med tjänstemän prioritera frågan och arbeta metodiskt.

18 18 (23) Vi hoppas att regeringen tar till vara våra erfarenheter och fattar beslut om hur barnkonventionen snabbare kan förverkligas. Partnerskapet för barnkonventionen/ Lennart Bondeson, kommunalråd (KD), Örebro Roger Björn, vice ordförande (M), SDN Gunnared/Göteborg Staffan Cederö, ordförande (M), barn & ungdomsberedningen, Trelleborg Gun Eriksson, ordförande (S), barn- och ungdomsnämnden, Sigtuna Roger Haddad, kommunalråd (FP), Västerås Karolina Hilding, kommunalråd (FP), Uppsala Eva Jansson, ledamot (S), fullmäktige, Karlskoga och folkhälsonämnden, Karlskoga och Degerfors Sven Konradsson, ordförande (V), socialnämnden, Östersund Marie Litholm, ordförande (KD), socialnämnden, Haninge Mariann Nordlöf, kommunalråd (S), Borlänge Roger Persson, kommunalråd (MP), Gävle Debattartikel Göteborgs dagblad För barnens skull Publicerad 11 juli 2010, Relaterat Tydliggör lagstiftning som rör barn, skriver Roger Persson, MP, i en debattartikel tillsammans med en rad svenska kommunalråd. Lagstiftningen som rör barn behöver förtydligas, utgå från barnrättsperspektivet och följas upp årligen. Centralt för att skynda på införandet av barnkonventionen i Sverige är att tydliggöra ansvaret och göra konventionen till svensk lag. Dessa slutsatser drar vi, 11 kommuner i Partnerskapet för barnkonventionen, som under sex år har haft regeringens uppdrag att utveckla effektiva metoder för att förbättra barns rättigheter och implementera barnkonventionen. Regeringens skrivelse 2003/04:47 slår fast att kommunerna och landstingens arbete med barnkonventionen är av avgörande betydelse för konventionens förverkligande i Sverige. Ett ambitiöst och lärorikt arbete har präglat Partnerskapets sex verksamhetsår. Vi har utvecklat metoder som visar konkreta positiva resultat för barns delaktighet och inflytande, vi har verkat opinionsbildande och arbetat intensivt med att sprida kunskap till andra kommuner. Kunskapen om hur vi kan göra det finns hos Partnerskapet. Vi tycker att Sverige är redo och skyldigt att ta nästa steg. Nu behövs handlingskraft och politisk tydlighet både på nationell och på lokal nivå att vi ska öka tempot i arbetet för barns rättigheter. Svensk lagstiftnings syn på barnets rättigheter är en annan än den barnkonventionen stipulerar. Exempelvis präglas svensk lagstiftning av en misstro till barnets kompetens att bilda en egen åsikt och att fatta egna beslut då den säger att barnets inställning ska klarläggas - om det inte är olämpligt. Barnkonventionen däremot speglar en syn där barnet är en kompetent person som ska ha rätt att komma till tals i frågor som rör honom eller henne. Barnkonventionens artikel 3 säger otvetydigt att

19 19 (23) barnens bästa ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet. Diskrepansen i samhällets syn på barn är ett problem i sig. Den tyder på att målbilden för barnkonventionens genomförande inte fullt ut är en och samma. Först när vi har samma syn på barnets rättigheter kan barnkonventionen få fullt genomslag. Partnerskapet tror inte att lagstiftning ensamt eller per automatik stärker barns rättigheter. Däremot tror vi att lagstiftningen är viktig för att nå nödvändig samsyn och tveklöshet i frågor som rör barn. Vi är också övertygade om att lagstiftningen som instrument, har ett stort symbolvärde och är ett viktigt stöd för myndigheter och frivilligorganisationer i det dagliga arbetet för barns rättigheter. Beslutsfattare på nationell och lokal nivå har det yttersta ansvaret att tillsammans med tjänstemän prioritera frågan och arbeta metodiskt. Vår förhoppning är att regeringen i sitt fortsatta arbete tar till vara de erfarenheter som Partnerskapets rapporterat och redovisat och att regeringen fattar ett beslut i frågan hur Sverige kan öka takten i arbetet med att genomföra barnkonventionen i Sverige. Roger Persson, kommunalråd, MP, Gävle Lennart Bondeson, kommunalråd, KD, Örebro Karolina Hilding, kommunalråd, FP, Uppsala Roger Björn, vice ordf. i SDN, M, Gunnared Mariann Nordlöf, kommunalråd, S, Borlänge Staffan Cederö, ordf. i Barn & Undomsberedningen, M, Trelleborg Gun Eriksson, ordförande Barn- och ungdomsnämnden, S, Sigtuna Roger Haddad, kommunalråd, FP, Västerås Eva Jansson, led. Folkhälsonämnden, kommunfullmäktige, S, Karlskoga/Degerfors Stefan Konradsson, kommunalråd, V, Östersund Marie Litholm, gruppledare och socialnämndens ordförande, KD, Haninge Debattartikeln sågs även i lokala tidningar som exempelvis Arbetarbladet Arbetarbladet är en sjudagars morgontidning i färg som sedan 1902 ges ut i Gävle samt närliggande kommuner. Målgruppen är läsare i Gästrikland och Norduppland. Tydliggör lagstiftning som rör barn Publicerat , Relaterat Lagstiftningen som rör barn behöver förtydligas, utgå från barnrättsperspektivet och följas upp årligen. Centralt för att skynda på införandet av barnkonventionen i Sverige är att tydliggöra ansvaret och göra konventionen till svensk lag. Dessa slutsatser drar vi, 11 kommuner i Partnerskapet för barnkonventionen, som under sex år har haft

20 20 (23) regeringens uppdrag att utveckla effektiva metoder för att förbättra barns rättigheter och implementera barnkonventionen. Regeringens skrivelse 2003/04:47 slår fast att kommunerna och landstingens arbete med barnkonventionen är av avgörande betydelse för konventionens förverkligande i Sverige. Ett ambitiöst och lärorikt arbete har präglat Partnerskapets sex verksamhetsår. Vi har utvecklat metoder som visar konkreta positiva resultat för barns delaktighet och inflytande, vi har verkat opinionsbildande och arbetat intensivt med att sprida kunskap till andra kommuner. Kunskapen om hur vi kan göra det finns hos Partnerskapet. Vi tycker att Sverige är redo och skyldigt att ta nästa steg. Nu behövs handlingskraft och politisk tydlighet både på nationell och på lokal nivå att vi ska öka tempot i arbetet för barns rättigheter. Svensk lagstiftnings syn på barnets rättigheter är en annan än den barnkonventionen stipulerar. Exempelvis präglas svensk lagstiftning av en misstro till barnets kompetens att bilda en egen åsikt och att fatta egna beslut då den säger att barnets inställning ska klarläggas - om det inte är olämpligt. Barnkonventionen däremot speglar en syn där barnet är en kompetent person som ska ha rätt att komma till tals i frågor som rör honom eller henne. Barnkonventionens artikel 3 säger otvetydigt att barnens bästa ska komma i främsta rummet vid alla åtgärder som rör barnet. Diskrepansen i samhällets syn på barn är ett problem i sig. Den tyder på att målbilden för barnkonventionens genomförande inte fullt ut är en och samma. Först när vi har samma syn på barnets rättigheter kan barnkonventionen få fullt genomslag. Partnerskapet tror inte att lagstiftning ensamt eller per automatik stärker barns rättigheter. Däremot tror vi att lagstiftningen är viktig för att nå nödvändig samsyn och tveklöshet i frågor som rör barn. Vi är också övertygade om att lagstiftningen som instrument, har ett stort symbolvärde och är ett viktigt stöd för myndigheter och frivilligorganisationer i det dagliga arbetet för barns rättigheter. Beslutsfattare på nationell och lokal nivå har det yttersta ansvaret att tillsammans med tjänstemän prioritera frågan och arbeta metodiskt. Vår förhoppning är att regeringen i sitt fortsatta arbete tar till vara de erfarenheter som Partnerskapets rapporterat och redovisat och att regeringen fattar ett beslut i frågan hur Sverige kan öka takten i arbetet med att genomföra barnkonventionen i Sverige. Roger Persson (MP), kommunalråd Gävle Lennart Bondeson (KD), kommunalråd Örebro Karolina Hilding (FP), kommunalråd Uppsala Roger Björn (M), vice ordf. i SDN Gunnared Mariann Nordlöf (S), kommunalråd Borlänge Staffan Cederö (M) ordf. i Barn & Undomsberedningen, Trelleborg Gun Eriksson (S) ordförande Barn- och ungdomsnämnden, Sigtuna Roger Haddad (FP), kommunalråd Västerås stad Eva Jansson (S) Led. Folkhälsonämnden, kommunfullmäktige i Karlskoga/Degerfors Stefan Konradsson (V), Kommunalråd Östersund

21 21 (23) Marie Litholm (KD), gruppledare och socialnämndens ordförande Haninge Lokala nyheter från Älvkarleby kommun, River News. River news speglar lokala nyheter ur ett liberalt perspektiv. Engagera er i Barnkonventionen Publicerad , Relaterat Sverige bör öka tempot i arbetet för barns rättigheter, anser en grupp kommuner som arbetat mycket med frågan. Lagstiftning som rör barn behöver förtydligas, utgå från barnrättsperspektivet och följas upp årligen. Centralt för att skynda på införandet av barnkonventionen är att tydliggöra ansvaret och göra den till svensk lag. De slutsatserna drar vi elva kommuner, som under sex år haft regeringens uppdrag att utveckla effektiva metoder för att förbättra barns rättigheter och omsätta barnkonventionen i praktiken. Arbetet har varit ambitiöst och lärorikt. Metoder som visar konkreta positiva resultat för barns delaktighet och inflytande har utvecklats. Vi har verkat opinionsbildande och arbetat intensivt med att sprida kunskap till andra kommuner. Nu tycker vi att Sverige är redo och skyldigt att ta nästa steg. Handlingskraft och politisk tydlighet krävs på både nationell och lokal nivå om vi ska kunna öka tempot i arbetet för barns rättigheter. Svensk lagstiftning avspeglar en annan syn än barnkonventionens. Här ska barnets inställning klarläggas om det inte är olämpligt. Konventionen däremot ser barnet som en kompetent person som ska ha rätt att komma till tals i frågor som rör honom eller henne. Artikel 3 säger klart att barnens bästa ska sättas främst vid alla åtgärder som rör barnet. Skillnaden i samhällets syn på barn är ett problem i sig. Först när vi har samma syn på barnets rättigheter kan barnkonventionen få fullt genomslag. Vi tror inte att lagstiftning enbart och per automatik stärker barns rättigheter, men den är viktig för att nå nödvändig samsyn och tveklöshet i frågor som rör barn. Lagstiftning har också ett stort symbolvärde och är ett viktigt stöd för myndigheter och frivilligorganisationer i det dagliga arbetet för barns rättigheter. Beslutsfattare på nationell och lokal nivå har det yttersta ansvaret för att tillsammans med tjänstemän prioritera frågan och arbeta metodiskt.

22 22 (23) Vi hoppas att regeringen tar till vara våra erfarenheter och fattar beslut om hur barnkonventionen snabbare kan förverkligas. Partnerskapet för barnkonventionen/ Lennart Bondeson, kommunalråd (KD), Örebro Roger Björn, vice ordförande (M), SDN Gunnared/Göteborg Staffan Cederö, ordförande (M), barn & ungdomsberedningen, Trelleborg Gun Eriksson, ordförande (S), barn- och ungdomsnämnden, Sigtuna Roger Haddad, kommunalråd (FP), Västerås Karolina Hilding, kommunalråd (FP), Uppsala Eva Jansson, ledamot (S), fullmäktige, Karlskoga och folkhälsonämnden, Karlskoga och Degerfors Sven Konradsson, ordförande (V), socialnämnden, Östersund Marie Litholm, ordförande (KD), socialnämnden, Haninge Mariann Nordlöf, kommunalråd (S), Borlänge Roger Persson, kommunalråd (MP), Gävle Debattartiklarna har sedan kommenterats och skrivits om. Här är ett exempel från bloggvärlden. I dagens GD så finns det en debattartikel som handlar om Barnkonventionen. Denna debattartikel finns även i Dagens Samhälle i en liknande version. Jag har försökt att leta upp fler av denna intressanta och välskrivna debattartikel, men det verkar som massmedia i dag har annat att skriva om. De som skrivit denna debattartikel är medlemmar i gruppen Partnerskapet för barnkonventionen. Elva (från början tolv) svenska kommuner har bildat Partnerskap föregångskommuner för barnkonventionens genomförande, för att organisera och lyfta fram ett idé- och erfarenhetsutbyte kring framgångsrika metoder mellan kommunerna och nationella organ. Detta ska i sin tur leda till att man tillsammans når de mål som riksdag och regering satt upp. Här är ett citat från artikeln i GD: Lagstiftningen som rör barn behöver förtydligas, utgå från barnrättsperspektivet och följas upp årligen. Centralt för att skynda på införandet av barnkonventionen i Sverige är att tydliggöra ansvaret och göra konventionen till svensk lag. Dessa slutsatser drar vi, 11 kommuner i Partnerskapet för barnkonventionen, som under sex år har haft regeringens uppdrag att utveckla effektiva metoder för att förbättra barns rättigheter och implementera barnkonventionen.

23 23 (23) Regeringens skrivelse 2003/04:47 slår fast att kommunerna och landstingens arbete med barnkonventionen är av avgörande betydelse för konventionens förverkligande i Sverige.

Verksamhetsberättelse Partnerskapet för barns rättigheter i praktiken 2012-2015

Verksamhetsberättelse Partnerskapet för barns rättigheter i praktiken 2012-2015 Tjänsteskrivelse 1 (2) 2015-11-15 FHN 2012.0017 Handläggare Cecilia Ljung Folkhälsonämnden Verksamhetsberättelse Partnerskapet för barns rättigheter i praktiken 2012-2015 Sammanfattning Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Partnerskapet för barnkonventionens genomförande i kommunen 2016-2019

Partnerskapet för barnkonventionens genomförande i kommunen 2016-2019 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2015-09-16 Handläggare Birgitta Spens Folkhälsonämnden Partnerskapet för barnkonventionens genomförande i kommunen 2016-2019 Sammanfattning Karlskoga och Degerfors kommuner har möjlighet

Läs mer

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019

Deltagande i Partnerskapet för barnets rättigheter i praktiken 2016-2019 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Datum 2015-08-19 Diarienummer KSN-2015-1584 Kommunstyrelsen Deltagande i 2016-2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att Uppsala kommun

Läs mer

Utträde ur regionalt nätverk kring barn och ungas rättigheter

Utträde ur regionalt nätverk kring barn och ungas rättigheter 2014-11-18 KS-2014/1418.109 1 (3) HANDLÄGGARE Yvonne.Sawert@huddinge.se Kommunstyrelsen Utträde ur regionalt nätverk kring barn och ungas rättigheter Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Huddinge

Läs mer

Förhandinbjudan Folkhälsokonferens 2013

Förhandinbjudan Folkhälsokonferens 2013 Tjänsteskrivelse 2013-04-15 Handläggare: Cecilia Ljung Dnr: 2013.0048 Folkhälsonämnden Förhandinbjudan Folkhälsokonferens 2013 Sammanfattning Folkhälsonämnden bjuder in till den årliga folkhälsokonferensen

Läs mer

Barnets rättigheter. Om arbetet med att få barnkonventionen att fungera inom en kommun. Alla barn har rättigheter - mänskliga rättigheter

Barnets rättigheter. Om arbetet med att få barnkonventionen att fungera inom en kommun. Alla barn har rättigheter - mänskliga rättigheter Alla barn har rättigheter - mänskliga rättigheter Barnets rättigheter. Om arbetet med att få barnkonventionen att fungera inom en kommun orebro.se/barnetsrattigheter Varje barn i Örebro, utan undantag,

Läs mer

Kommunikationsplan familjestödsprojektet

Kommunikationsplan familjestödsprojektet Kommunikationsplan familjestödsprojektet Tjänsteskrivelse 2011-03-28 Handläggare: Ida Broman FKN 2006.0023 Folkhälsonämnden Kommunikationsplan familjestödsprojektet Sammanfattning I samband med beviljandet

Läs mer

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013

Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Tjänsteskrivelse 2012-10-23 Handläggare: Cecilia Ljung Förhandsinbjudan till regional folkhälsokonferens 2013 Sammanfattning I folkhälsoplan för Örebro län står att länets fortsatta folkhälsoarbete ska

Läs mer

Projektspecifikation Ekonomisk utsatthet bland barn och unga

Projektspecifikation Ekonomisk utsatthet bland barn och unga Tjänsteskrivelse 2014-04-01 Handläggare: Julia Åhlgren 2013.0097 Folkhälsonämnden Projektspecifikation Ekonomisk utsatthet bland barn och unga Sammanfattning Med utgångspunkt i Karlskoga kommunfullmäktiges

Läs mer

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun Vård- och omsorgsnämndens handling nr 17/2013 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Vård- och omsorgsnämnden Förslag till yttrande över motion om att inrätta

Läs mer

Checklista för konventionen om barnets rättigheter

Checklista för konventionen om barnets rättigheter Print Form Checklista för konventionen om barnets rättigheter Varje beslut som rör barn och ungdomar ska föregås av en bedömning om barns rättigheter tillvaratagits i enlighet med FN:s konvention om barnets

Läs mer

Ett barn är varje människa under 18 år

Ett barn är varje människa under 18 år barns rätt åstorp Ett barn är varje människa under 18 år Åstorp - Söderåsstaden där människor och företag möts och växer www.astorp.se barns rätt åstorp är en policy med syftet att stärka barns och ungas

Läs mer

Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen

Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen - en students analys om implementering av Barnkonventionen i den kommunala styrprocessen Inledning Bakgrunden till denna utvärdering av Partnerskapet är att

Läs mer

Redovisning och överföring av ungdomsrådet Ung Kungs medel

Redovisning och överföring av ungdomsrådet Ung Kungs medel Tjänsteskrivelse 2014-04-15 Handläggare: Josefin Sejnelid FHN 2013.0073 Folkhälsonämnden c:\temp\jsed9j7ace.doc Redovisning och överföring av ungdomsrådet Ung Kungs medel Sammanfattning Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Folkhälsokonferens 2015

Folkhälsokonferens 2015 Tjänsteskrivelse 2015-05-20 Handläggare: Cecilia Ljung FHN 2015.0088 Folkhälsonämnden Folkhälsokonferens 2015 Sammanfattning Folkhälsonämnden har i uppdrag att samordna och ansvara för utveckling av Karlskoga

Läs mer

Barnkonventionen och barnfattigdom i norra Örebro län. Sara Gustavsson, projektledare sara.gustavsson@nora.se 070-604 87 30

Barnkonventionen och barnfattigdom i norra Örebro län. Sara Gustavsson, projektledare sara.gustavsson@nora.se 070-604 87 30 Barnkonventionen och barnfattigdom i norra Örebro län Sara Gustavsson, projektledare sara.gustavsson@nora.se 070-604 87 30 Bakgrund Avtal om samverkan för lokalt folkhälsoarbete mellan Örebro läns landsting

Läs mer

Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning

Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning Revision och barnkonventionens krav på styrning och uppföljning inom kommunal och regional förvaltning Kenneth Ljung, Barnombudsmannen Tobias Bjöörn, PwC Välkomna! Presentation Barnkonventionen Revision,

Läs mer

BARN- & UNGDOMSPLAN FÖR HÖGANÄS KOMMUN Höganäs kommun arbetar efter en barn- och ungdomsplan som utgår ifrån FN:s konvention om barnets rättigheter, även kallad barnkonventionen. Nästan alla länder i världen

Läs mer

Hälsa och barnperspektiv i samhällsplaneringen

Hälsa och barnperspektiv i samhällsplaneringen Hälsa och barnperspektiv i samhällsplaneringen 3 mars 2010 i Ånge. ARRANGÖRER: Länsstyrelserna i Jämtlands och Västernorrlands län i samarbete med Statens folkhälsoinstitut. Välkomna! 2010-04-13 Sid 1

Läs mer

Svar på motion från Miljöpartiet de gröna om barnrättsperspektiv och barnkonsekvensanalys

Svar på motion från Miljöpartiet de gröna om barnrättsperspektiv och barnkonsekvensanalys 1(5) BUN: 2011/0114 Svar på motion från Miljöpartiet de gröna om barnrättsperspektiv och barnkonsekvensanalys Bakgrund På uppdrag av Kommunfullmäktige (2011-03-14) ska Kommunstyrelsen och nämnderna yttra

Läs mer

Barnperspektiv, förstudie

Barnperspektiv, förstudie LANDSTINGET I VÄRMLAND Revisionskontoret 2015-09-07 Karin Selander Rev/15022 Barnperspektiv, förstudie Rapport 3-15 Barnperspektiv, förstudie Bakgrund Landstingets revisorer ansvarar för att genomföra

Läs mer

Tvärsektoriellt råd respektive tvärsektoriellt nätverk gällande folkhälsa och barnkonvention

Tvärsektoriellt råd respektive tvärsektoriellt nätverk gällande folkhälsa och barnkonvention Tjänsteskrivelse 2016-01-27 Handläggare: Cecilia Ljung FHN 2015.0109 Tvärsektoriellt råd respektive tvärsektoriellt nätverk gällande folkhälsa och barnkonvention Bakgrund Folkhälsa och barnkonvention är

Läs mer

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i kommuners och landstings verksamheter

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i kommuners och landstings verksamheter Regeringsbeslut II:14 2016-12-20 S2011/08293/FST S2016/07874/FST (delvis) Socialdepartementet Barnombudsmannen Box 22106 104 22 STOCKHOLM Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av

Läs mer

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter

Lokal barnombudsman och handlingsprogram för att stärka barns rättigheter HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-03-11 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Susanne Forss-Gustafsson Telefon: 08-508

Läs mer

Välkomna. Målet med dagen Att få lära oss mer om barnkonventionen och hur vi kan tillämpa den genom att sätta barnets behov och bästa i centrum

Välkomna. Målet med dagen Att få lära oss mer om barnkonventionen och hur vi kan tillämpa den genom att sätta barnets behov och bästa i centrum Välkomna Målet med dagen Att få lära oss mer om barnkonventionen och hur vi kan tillämpa den genom att sätta barnets behov och bästa i centrum 2013-02-20 1 Spelregler Vi tar ansvar för helheten Den som

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Stadsledningskontoret Kansliet för mänskliga rättigheter Tjänsteutlåtande Dnr 171-1526/2016 Sida 1 (7) 2017-06-16 Handläggare Agneta Widerståhl Telefon: 08-508 29 445 Till Kommunstyrelsen inflytande i

Läs mer

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 1 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Grundläggande begrepp.. 3 1.2 Bakgrund. 3 1.3 Nulägesbeskrivning 3 2 Syfte,

Läs mer

BYGGSTEN: Barnets rättigheter och konventionen

BYGGSTEN: Barnets rättigheter och konventionen KONVENTION OM RÄTTIGHETER FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BYGGSTEN: Barnets rättigheter och konventionen Denna byggsten innehåller: - Kort beskrivning av barnkonventionen - Förhållandet mellan barnkonventionen

Läs mer

INNEHÅLL 1 Bakgrund och syfte... 3

INNEHÅLL 1 Bakgrund och syfte... 3 Riktlinje för Land stinget Västm manlands arbete med barnkonventionenn 2 (9) INNEHÅLL 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner landstinget västmanland... 4 3 Inriktningsmål... 6 4 Organisation... 7 5 Styrande

Läs mer

Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun. Antagen av Kommunstyrelsen

Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun. Antagen av Kommunstyrelsen Reviderad genomförandestrategi av Barnkonventionen i Kristianstads kommun Antagen av Kommunstyrelsen 2018-08-29 Inledning FN:s konvention om barns rättigheter antogs 1989 och gäller för alla under 18 år

Läs mer

Barn- och ungdomspolitisk strategi Orsa kommun

Barn- och ungdomspolitisk strategi Orsa kommun Barn- och ungdomspolitisk strategi Orsa kommun 2019-2020 Inledning Orsa ska vara en plats som barn och unga upplever som lyhörd, inkluderande och öppen under sin uppväxt, likväl som en plats som känns

Läs mer

POLICY FÖR BEAKTANDE AV BARNKONVENTIONEN

POLICY FÖR BEAKTANDE AV BARNKONVENTIONEN POLICY FÖR BEAKTANDE AV BARNKONVENTIONEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2015-11-30, 230 Dnr: KS 2015/429 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

Nu bildar vi nya Region Örebro län

Nu bildar vi nya Region Örebro län Nu bildar vi nya Region Örebro län LJUSNARSBERG HÄLLEFORS Bra ska bli bättre med ny regionorganisation KARLSTAD 50 LINDESBERG NORA KARLSKOGA E18 ÖREBRO DEGERFORS LEKEBERG KUMLA LAXÅ HALLSBERG ASKERSUND

Läs mer

Uppdrag att samordna och utveckla länsstyrelsernas arbete med mänskliga rättigheter

Uppdrag att samordna och utveckla länsstyrelsernas arbete med mänskliga rättigheter Regeringsbeslut 2 2017-03-09 Ku2017/00707 /DISK Ku2017/00255/DISK Kulturdepartementet Länsstyrelsen i Dalarnas län 791 84 Falun Uppdrag att samordna och utveckla länsstyrelsernas arbete med mänskliga rättigheter

Läs mer

Barn och ungas rättigheter

Barn och ungas rättigheter PROJEKTDIREKTIV Barn och ungas rättigheter 2013-2015 2013-10-31 Nina M Granath SÄN 2013/92-701 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar... 3 2 Syfte... 3 3 Projektets mål kopplade till övergripande

Läs mer

Minnesanteckningar. Bästa föräldrastöd i samverkan

Minnesanteckningar. Bästa föräldrastöd i samverkan Minnesanteckningar Bästa föräldrastöd i samverkan 110301 Inledning Landstingets Samhällsmedicinska enhet tillsammans med Regionförbundet Örebro jobbar sedan 1 oktober 2010 med ett samverkans och utvecklingsarbete

Läs mer

Dokumentation. Barnets rättigheter - från teori till praktik

Dokumentation. Barnets rättigheter - från teori till praktik Barnets rättigheter - från teori till praktik 18 september - 11 december 2013 Dokumentation Tillfälle 4-11 december Jättebra och inspirerande. Bra upplägg. Nu är jag peppad att jobba vidare och jag har

Läs mer

Elizabeth Englundh Socionom, Fil. Dr I PEDAGOGIK. Sveriges Kommuner och Landsting 1 september 2011

Elizabeth Englundh Socionom, Fil. Dr I PEDAGOGIK. Sveriges Kommuner och Landsting 1 september 2011 Elizabeth Englundh Socionom, Fil. Dr I PEDAGOGIK Sveriges Kommuner och Landsting 1 september 2011 1 Bakgrund Kommun Frivilligorganisation Myndighet (BO) Landsting 2 Regeringens proposition 2009/10:232

Läs mer

Handslaget en överenskommelse mellan regeringen och SKL om att stärka barnets rättigheter

Handslaget en överenskommelse mellan regeringen och SKL om att stärka barnets rättigheter Handslaget en överenskommelse mellan regeringen och SKL om att stärka barnets rättigheter Elizabeth Englundh 1 Regeringens proposition 1997/98:182 Strategi för att förverkliga FN:s konvention om barnets

Läs mer

Projektplan hälsosamt åldrande 2014

Projektplan hälsosamt åldrande 2014 Tjänsteskrivelse 2014-02-10 Handläggare: Birgitta Spens FHN 2013.0067 Projektplan hälsosamt åldrande 2014 Sammanfattning Karlskoga och Degerfors kommuner har tecknat samverkansavtal med Örebro läns landsting

Läs mer

Beslutad i Landstingsstyrelsen

Beslutad i Landstingsstyrelsen - Beslutad i Landstingsstyrelsen 2013-03-12 LS-LED12-419 Till denna riktlinje finns handlingsplanen FRÄMJA SÄKERSTÄLLA BEVAKA BARNETS RÄTTIGHETER. Handlingsplanen är beslutad av landstingsdirektören i

Läs mer

Barn- och ungdomspolitiskt program

Barn- och ungdomspolitiskt program 1 Barn- och ungdomspolitiskt program Antaget av kommunstyrelsen 2014-02-10 8 Antaget av kommunfullmäktige 2014-03-03 11 Bilderna är tagna på en Framtidsverkstad Norberg som hölls på Mariagården den 22

Läs mer

Mötesplats social hållbarhet

Mötesplats social hållbarhet Mötesplats social hållbarhet Invigning 11 mars 2014 #socialhallbarhet Välkommen till Mötesplats social hållbarhet Cecilia Garme moderator Johan Carlson Generaldirektör, Folkhälsomyndigheten Ulrika Johansson

Läs mer

Barn- och ungdomsplan

Barn- och ungdomsplan Barn- och ungdomsplan 1 Inledning Bjuvs kommuns fullmäktige tog i februari 2010 ett beslut om att en övergripande barn- och ungdomsplan skulle tas fram med utgångspunkt i FN s konvention om barnets rättigheter.

Läs mer

Uppdrag till Statistiska centralbyrån att ta fram förslag till indikatorer för regeringens nationella arbete för mänskliga rättigheter

Uppdrag till Statistiska centralbyrån att ta fram förslag till indikatorer för regeringens nationella arbete för mänskliga rättigheter Regeringsbeslut I:18 2018-08-30 Ku2018/01727/DISK Kulturdepartementet Statistiska centralbyrån Box 24300 104 51 STOCKHOLM Uppdrag till Statistiska centralbyrån att ta fram förslag till indikatorer för

Läs mer

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan Dnr: 110-2012 Avtal om folkhälsosamordning i Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01 Mellan HSN 8 och Borås Stad 1 (7) 1. Parter Detta avtal är slutet mellan kommunstyrelsen i Borås nedan kallad kommunen och Västra

Läs mer

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020

Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Barn- och ungdomsdemokratiplan 2014 2020 Upprättad: 2013-11-21 Antagen av: kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-02-24, 6 Kontaktperson: Susanna Ward Jonsson Innehåll 1. Inledning... 3 2. Värdegrund...

Läs mer

Folkhälsopolitisk plan För en god och jämlik hälsa

Folkhälsopolitisk plan För en god och jämlik hälsa STYRDOKUMENT 1 (21) Ansvarig organisationsenhet: Beslut om förlängning Fastställd av KF Degerfors 2015-06-15 62 KF Degerfors 2012-09-24, 83 Ersätter Folkhälsopolitisk plan För en god och jämlik hälsa i

Läs mer

Alla barn har egna rättigheter

Alla barn har egna rättigheter Alla barn har egna rättigheter Barnkonventionen i Partille kommun Innehåll Barnkonventionens fyra grundstenar 3 Vad är Barnkonventionen? 4 Barnkonventionens artiklar 4 Vem ansvarar för arbetet? 5 Barnkonventionen

Läs mer

Handlingsplan för arbetet med barnkonventionen i Kristianstads kommun Antagen av Kommunstyrelsen

Handlingsplan för arbetet med barnkonventionen i Kristianstads kommun Antagen av Kommunstyrelsen Handlingsplan för arbetet med barnkonventionen i Kristianstads kommun 2019 Antagen av Kommunstyrelsen 2019-01-23 Innehållsförteckning Syfte...3 Utvärdering av handlingsplanen...3 Organisation, genomförande

Läs mer

Policy för att förverkliga barnets rättigheter & Handlingsplan 2013-2017 för att förverkliga barnets rättigheter. 24 april 2013

Policy för att förverkliga barnets rättigheter & Handlingsplan 2013-2017 för att förverkliga barnets rättigheter. 24 april 2013 Policy för att förverkliga barnets rättigheter & Handlingsplan 2013-2017 för att förverkliga barnets rättigheter 24 april 2013 Policy för att förverkliga barnets rättigheter Målet för den svenska barnrättspolitiken

Läs mer

Barnkonventionens genomförande i kommunen

Barnkonventionens genomförande i kommunen Kollegial granskning 2009 Trelleborg kommun Barnkonventionens genomförande i kommunen Genomförare: Partnerskapet för Barnkonventionens genomförande Granskare: Kenneth Ljung, Barnombudsmannen Margareta

Läs mer

Handlingsplan för FN:s barnkonvention. Bilaga 1

Handlingsplan för FN:s barnkonvention. Bilaga 1 Handlingsplan för FN:s barnkonvention Bilaga 1 Bakgrund Vad är barnkonventionen FN: s konvention om barnets rättigheter antogs i FN:s generalförsamling den 20 november 1989. Sverige var ett av de första

Läs mer

Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län

Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län Handläggare: Jukka Tekonen, Socialkansliet Överenskommelse om finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet, Samordningsförbundet i Karlskoga/Degerfors i Örebro län BAKGRUND Ny lag Riksdagen fattade

Läs mer

En ny mötesplats blir till.

En ny mötesplats blir till. En ny mötesplats blir till. Välkommen till en ny mötesplats! Forum folkhälsa Samling för social hållbarhet minska skillnader i hälsa Beslut om att skapa en ny mötesplats (vår 2013) Samarbete mellan SKL

Läs mer

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD

KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD kv^éc Uppsala KOMMUN t. to KONTORET FÖR BARN, U N G D O M OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Astrid Nyström 2012-05-03 BUN-2012-0132.00 Barn- och u n g d o m s n ä m n d e n Motion, väckt

Läs mer

Överenskommelsen blir giltig under förutsättning att den godkänns av regeringen.

Överenskommelsen blir giltig under förutsättning att den godkänns av regeringen. Utdrag Protokoll I:8 vid regeringssammanträde 2011-10-13 S2011/8975/FS (delvis) Socialdepartementet Godkännande av en överenskommelse om ett handlingsprogram för att utveckla kunskapen om och vården av

Läs mer

Stö d fö r lökalt inflytande i PRIO-pröcesserna

Stö d fö r lökalt inflytande i PRIO-pröcesserna Stö d fö r lökalt inflytande i PRIO-pröcesserna I 2014 års PRIO-överenskommelse vill Regeringen och SKL att patienters, brukares och anhörigas delaktighet ökar individuellt och på organisationsnivå. Det

Läs mer

Uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser för barn och unga om sina rättigheter

Uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser för barn och unga om sina rättigheter Regeringsbeslut II:7 2015-10-01 S2015/06288/FST (delvis) Socialdepartementet Barnombudsmannen Box 22106 104 22 Stockholm Uppdrag att vidta kunskapshöjande insatser för barn och unga om sina rättigheter

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-31 Handläggare Annelie Sjöberg Tfn: 08-508 25 008 Till Socialnämnden 2017-09-19 Program för barnets

Läs mer

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i statliga myndigheters verksamhet

Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter i statliga myndigheters verksamhet Regeringsbeslut II:15 2016-12-20 S2016/07875/FST (delvis) Socialdepartementet Barnombudsmannen Box 21006 104 22 STOCKHOLM Uppdrag att stödja arbetet med att säkerställa tillämpningen av barnets rättigheter

Läs mer

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad

Yttrande över remiss av Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholm stad Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-07 Handläggare Lisa Svensson Telefon: 08-50847980 Till Arbetsmarknadsnämnden den 19 september 2017 Ärende

Läs mer

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter

Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel 12 i FN:s konvention om barns rättigheter Kommunstyrelsen 2013-05-08 1 (10) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2013:228 Cecilia Boström 016-710 29 96 Kommunstyrelsen Plan för utveckling av Eskilstuna kommuns arbete utifrån artikel

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

Hej! Jobbar du som kommunal tjänsteman? Eller politiker? Kanske är du både och? Helt säkert är nog att du bryr dig om barn. Det gör väl alla vuxna?

Hej! Jobbar du som kommunal tjänsteman? Eller politiker? Kanske är du både och? Helt säkert är nog att du bryr dig om barn. Det gör väl alla vuxna? Sänk blicken Hej! Jobbar du som kommunal tjänsteman? Eller politiker? Kanske är du både och? Helt säkert är nog att du bryr dig om barn. Det gör väl alla vuxna? Som du säkert vet ligger det på statens

Läs mer

Lag (1993:335) om Barnombudsman

Lag (1993:335) om Barnombudsman Barnombudsmannens uppgifter Lag (1993:335) om Barnombudsman Företräda barns och ungas rättigheter Bevaka efterlevnaden av barnkonventionen Driva på genomförandet av barnkonventionen Informera och bilda

Läs mer

Funktionshinderkonventionen och rekommendationerna som verktyg. Lars Lindberg

Funktionshinderkonventionen och rekommendationerna som verktyg. Lars Lindberg Funktionshinderkonventionen och rekommendationerna som verktyg Lars Lindberg Upplägg Projektet Konventionen och rekommendationerna som verktyg Erfarenheter från andra områden Vad ska projektet göra? Stödja

Läs mer

Mer inflytande för Uppsalas unga Kommunfullmäktiges program FN:s barnkonvention i Uppsala kommun Fastställt 1999-09-27. www.uppsala.

Mer inflytande för Uppsalas unga Kommunfullmäktiges program FN:s barnkonvention i Uppsala kommun Fastställt 1999-09-27. www.uppsala. A b c Mer inflytande för Uppsalas unga Kommunfullmäktiges program FN:s barnkonvention i Uppsala kommun Fastställt 1999-09-27 www.uppsala.se Förord Konventionen om barnets rättigheter sätter barnets behov

Läs mer

Nyhetsblad januari 2012

Nyhetsblad januari 2012 Nyhetsblad januari 2012 Januari månad har knappt gått förbi men julledigheten och nyårsfirandet känns redan långt borta. Jag tar detta som ett bevis på att det går fort när man har roligt! Ett helt nytt

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 w BARN- OCH UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM för Skövde kommun 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 Arbetet med att ta fram barn- och ungdomspolitiskt program har skett under 2014 2015

Läs mer

Ärende 26. Motion om att skapa ekonomiska förutsättningar för förebyggande arbete för barn och unga

Ärende 26. Motion om att skapa ekonomiska förutsättningar för förebyggande arbete för barn och unga Ärende 26 Motion om att skapa ekonomiska förutsättningar för förebyggande arbete för barn och unga Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-28 KS 2018-00140 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian

Läs mer

Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga

Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga Antagen av styrgruppen för Ung i Säter 2015-02-20 6 Handlingsplan Kunskapsspridning till barn och unga Konventionen om barnets rättigheter I Säters kommun SÄTERS KOMMUN Kansliet Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Policy för barnkonventionen i Tierps kommun

Policy för barnkonventionen i Tierps kommun Policy Policy för barnkonventionen i Tierps kommun Antagen av kommunfullmäktige 15/2011 att gälla från 1 mars 2011 Tierps kommun 815 80 TIERP i Telefon: 0293-21 80 00 i www.tierp.se Policy för barnkonventionen

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg. Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010

Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg. Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010 Strategi för långsiktigt barn- och ungdomspolitiskt arbete i Gävleborg Antagen av regionstyrelsen, Region Gävleborg 5 november 2010 Vision I Gävleborg har DU alltid inflytande och delaktighet i de frågor

Läs mer

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande Policy Jag bor i Malmö - policy för ungas inflytande INLEDNING För att Malmö ska ligga i framkant när det gäller utvecklingsfrågor, vara en attraktiv och demokratisk stad så vill Malmö stad använda unga

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-05-16 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.30 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Kollegial granskning 2009. Gunnareds stadsdel. Barnkonventionens genomförande i stadsdelen.

Kollegial granskning 2009. Gunnareds stadsdel. Barnkonventionens genomförande i stadsdelen. Kollegial granskning 2009 Gunnareds stadsdel med fokus på Barnkonventionens genomförande i stadsdelen. Genomförare: För Partnerskapet för Barnkonventionens genomförande i kommunen. Granskare: Ellen Gustafsson,

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning 0(7) Datum Diarienummer 2017-05-10 LN HYL170015 HYLTENÄMNDEN Verksamhetsinriktning 2018 Adress: Region Halland, Box 517, 301 80 Halmstad. Besöksadress: Södra vägen 9. Tfn: 035-13 48 00. Fax: 035-13 54

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Östermalms stadsdelsförvaltning Kvalitetsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-08-24 Handläggare Carolina Bjurling Telefon: 08-50810052 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-09-21 Program för barnets

Läs mer

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle.

Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjer 1(5) Riktlinjer gällande arbetet för ett hållbart samhälle. Riktlinjerna utgör grunden för arbetet med hållbar utveckling, vårt mål är ett strukturerat arbete där det framgår på ett tydligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

Utdrag. Godkännande av en överenskommelse om intensifierat samverkansarbete för barn och ungas psykiska hälsa

Utdrag. Godkännande av en överenskommelse om intensifierat samverkansarbete för barn och ungas psykiska hälsa Socialdepartementet Utdrag Protokoll I:10 vid regeringssammanträde 2011-06-22 S2006/9394/FS (delvis) S2008/2827/FS (delvis) S2008/7907/FS (delvis) S2011/6057/FS Godkännande av en överenskommelse om intensifierat

Läs mer

Barn- och ungdomspolitisk handlingsplan för Kumla kommun

Barn- och ungdomspolitisk handlingsplan för Kumla kommun ungdomspolitisk handlingsplan för Kumla kommun Antagen av kommunfullmäktige 2005-11-21, 112 ungdomspolitisk handlingsplan för Kumla kommun Baserad på FN:s barnkonvention Bakgrund FN:s barnkonvention innebär

Läs mer

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige Program för medborgardialog Mandatperioden 2014 2018 Fastställt av kommunfullmäktige 2016-01-28 Tyresö kommun / 2015-12-14 2 (14) Tyresö kommun / 2015-08-12 3 (14) Innehållsförteckning 1 Medborgarnas delaktighet

Läs mer

Ett socialt hållbart Vaxholm

Ett socialt hållbart Vaxholm 2014-10-02 Handläggare Dnr 144/2014.009 Madeleine Larsson Kommunledningskontoret Ett socialt hållbart Vaxholm - Vaxholms Stads övergripande strategi för Social hållbarhet 2014-2020 Vaxholms Stads övergripande

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 411/2015 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2015-09-22 Klockan: 09.00 11.10 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Lena Baastad (S) 38-42

Läs mer

Barnets. Strategi för att stärka barnets rättigheter i Lunds kommun 1

Barnets. Strategi för att stärka barnets rättigheter i Lunds kommun 1 Barnets bästa Strategi för att stärka barnets rättigheter i Lunds kommun 1 Inledning Lunds kommun arbetar aktivt för att det ska vara bra för barn att växa upp i Lund. Ett led i den ambitionen är kommunfullmäktiges

Läs mer

Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun

Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Kommunledningsförvaltningen Johan Öhman, 0550-88045 johan.ohman@kristinehamn.se Barn- och ungdomsplan Kristinehamns kommun Sammanfattning 2006 antogs av kommunfullmäktige i Kristinehamns

Läs mer

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Tjänsteskrivelse 2011-10-21 KFN 2010.0079 Handläggare: Hans Lundell Kultur- och föreningsnämnden Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Sammanfattning Kultur- och föreningsnämnden

Läs mer

Delaktighet och inflytande finns det någon koppling till hälsa?

Delaktighet och inflytande finns det någon koppling till hälsa? Delaktighet och inflytande finns det någon koppling till hälsa? Suzanne Nilsson, utredare, enheten för uppväxtvillkor och hälsosamt åldrande Statens folkhälsoinstitut Vår uppgift att främja hälsa samt

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Utva rdering Torget Du besta mmer!

Utva rdering Torget Du besta mmer! 2013-12-17 Utva rdering Torget Du besta mmer! Sammanfattning Upplands Väsby kommun deltar tillsammans med tre andra kommuner i ett projekt om medborgarbudget som drivs av Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Barnombudsmannen rapporterar br2008:01. På lång sikt. Barnkonventionen i landstingen 2007

Barnombudsmannen rapporterar br2008:01. På lång sikt. Barnkonventionen i landstingen 2007 Barnombudsmannen rapporterar br2008:01 På lång sikt Barnkonventionen i landstingen 2007 Barnombudsmannen samlar regelbundet in uppgifter från myndigheter, landsting, regioner och kommuner för att bevaka

Läs mer

Uppföljning Nöjd Kund Index städning skola

Uppföljning Nöjd Kund Index städning skola Handläggare: Sofie Norén Tjänsteskrivelse 2013-05-16 FHN 2012.0079 Folkhälsonämnden Uppföljning Nöjd Kund Index städning skola Sammanfattning Inför årsredovisningen 2012 mättes hur nöjda brukarna är i

Läs mer

Samverkansavtal för folkhälsa - ett perspektiv för ungas delaktighet. Reglab 21 oktober 2015 Tema: Ungas medinflytande och hälsa

Samverkansavtal för folkhälsa - ett perspektiv för ungas delaktighet. Reglab 21 oktober 2015 Tema: Ungas medinflytande och hälsa Samverkansavtal för folkhälsa - ett perspektiv för ungas delaktighet Reglab 21 oktober 2015 Tema: Ungas medinflytande och hälsa 11 målområden som stödjer det nationella folkhälsomålet 1. Delaktighet och

Läs mer

Bidraget får endast användas för det arbete som medlemsorganisationerna bedriver inom ramen för NSPH:s verksamhet.

Bidraget får endast användas för det arbete som medlemsorganisationerna bedriver inom ramen för NSPH:s verksamhet. Regeringsbeslut I:3 Socialdepartementet 2010-01-21 S2007/2698/HS (delvis) S2010/644/HS (delvis) Nationell samverkan för psykisk hälsa Förmansvägen 2 117 43 STOCKHOLM Uppdrag att sätta upp mål och villkor

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer