Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

2 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för de som mister barn. Föreningen arbetar för att spädbarnsdödligheten ska minska. har cirka 3000 medlemmar och verksamheten kan sammanfattas i fem områden: Stöd till familjer som mist barn Information och opinion Seminarier, utbildning Stipendier och forskning Samverkan nationellt och internationellt 2 ORGANISATION är en ideell förening som ytterst leds av föreningens styrelse. Kansliet hade under delar av verksamhetsåret en kanslichef och 2-4 deltidsresurser som ansvarat för föreningens löpande verksamhet. Distriktssamordnare och kontaktpersoner har arbetat ideellt med stödverksamhet i 15 olika distrikt i Sverige. Löpande ekonomisk rådgivning, bokslut samt löneadministrativa tjänster har utförts av Tre Händer. I mitten av november anställdes en administratör och 1 december anställdes en samordnare. Kanslichefen avlutade sin tjänst den 31 dec och personerna från föreningsrådet avslutade sina uppdrag i. 3 VERKSAMHET 2014 Intresset för växer Föreningen har många intressenter. Här är några av nyckeltalen för 2014: Cirka 3000 medlemmar Drygt personer prenumererar på s nyhetsmejl besökare på hemsidan 2014, 71% av dem var nya besökare. Cirka 4300 personer stödjer på Facebook 160 personer deltog på s familjehelg i Varberg Cirka 1500 läsare av Magasinet BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 2(8)

3 STYRELSEN Vid årsmötet i mars 2014 valdes följande styrelse: ORDINARIE LEDAMÖTEN Ordförande: Henrik Ahlstrand (fyllnadsval) Elektroingenjör inom fordons industrin Vice ordförande: Liselotte Bergström Arbetar som lakare/patolog på Klinisk Patologi och cytologi Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Ledamot: Michel Östlund Verksam som konstnär och VD/Creative director på sin kommunikationsbyrå Hera. Ledamot: Marina Lagerberg Kommunikatör och hemma mamma Ledamot: Marie Ganters Barnmorska och projektledare Landstinget i Dalarna Ledamot: Fredrik Olsson valde att lämna sin post i mars Suppleant: Helena Klange valde att lämna sin post i september Mandatperiod 1 år ( ) 2 år ( ) 2 år ( ) 2 år ( ) 2 år ( ) Valdes in i styrelsen REVISORER Björn Börjesson, auktoriserad revisor Lasse Jonsson, revisorsuppleant VALBEREDNING Annika Haaker, Ulrika Lignell och Lina Runesson BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 3(8)

4 MÖTEN Under 2014 har styrelsen hållit 12 möten varav 9 per telefon och 3 vid sammankomster. Styrelsens möten har inneburit arbete med finansiering, framtids- och strategifrågor, samarbete med andra organisationer samt utbildningsplanering. Utöver detta har ett konstituerande styrelsemöte ägt rum. Uppgifter om styrelsens deltagande på styrelsemöten under året Närvarande Ej närvarande Totalt Henrik Ahlstrand Liselotte Bergström Michel Östlund Marie Ganters Marina Lagerberg KANSLI Kansliet har ett samordningsansvar för arbetet i distrikten samt ansvar för uppdatering av hemsida, medlemsadministration, fakturering och försäljning. Kansliet arbetar med rådgivning till organisationer eller yrkesverksamma som kommer i kontakt med familjer i sorg. Kanslichef Louise Hernqvist har hart en ordinarie arbetstid på 40 timmar men har under verksamhetsåret varit föräldraledig halvtid. Grete-Mari Nieminen och Elisabeth Johansson blev uppsagda från sina tjänster genom Varbergs föreningsråd. Louise Hernqvist avslutade sin tjänst den 31 december 2014 och då anställdes två personer på kansliet. Administratör Louise Hegert 50% (20% föräldraledig) och Samordnare Marie Svensson 70%. DISTRIKTSSAMORDNARE Föreningen har 15 distriktssamordnare i Sverige. Den lokala verksamheten är kärnan i föreningen och kan exempelvis vara att ge stöd till familjer som förlorat barn. Distrikten har till uppgift att förmedla stöd till medlemmar, organisera lokal verksamhet såsom medlemsträffar, samtalsgrupper och minnesstunder. Många distrikt arrangerar även andra former av träffar som exempelvis föreläsningar, Stor och Liten träffar, kransbindningar, träffar för anhöriga, träffar för far och morföräldrar, vänta barn igen-träffar och pysselträffar. Utbudet i distrikten är stort och varierande. Distrikten har även ett ansvar att informera vårdinstitutioner om föreningens verksamhet. För mer information om distriktens specifika aktiviteter under 2014: BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 4(8)

5 MEDLEMSUTVECKLING Årsmötet beslöt att behålla medlemsavgiften på 300 kronor per familj och år. har en relativt konstant medlemssiffra på cirka 3000 medlemmar. År 2014 tillkom 45 nya medlemmar. I medlemsavgiften ingår s Magasin som kommer ut med ett nummer per år, fritt deltagande i samtalsgrupper och andra aktiviteter som anordnas runt om i landet. Medlemmar erbjuds även reducerat pris på större aktiviteter, så som familjehelgen som arrangerades i Varberg. FAMILJEHELG Den augusti anordnades en familjehelg för föreningens medlemmar vid Apelvikens Camping i Varberg. Helgen var välbesökt och innehöll ett blandat program med samtalsstunder vid vattnet, samkväm och stämningsfulla minnesstunder för anhöriga till barn som dött. Helgen erbjöd även riktade aktiviteter för syskon till barn som dött så som pysselverkstad, fotboll och vindsurfing. Under helgen deltog 160 personer varav 80 vuxna och 80 barn. STILLA DAGAR Rekreationshelgen Stilla dagar anordnades den 7-9 november på Marielund, Ekerö. Helgen bjöd på samtal, tystnad och meditation. Totalt deltog 11 personer på en mycket uppskattad helg. Helgen leddes av Marie Ganters, Ingela Bendt och Kristina Grahn. FORSKNING har under 2014 delat ut forskningsanslag till doktoranden Lena Liljeström på kronor för forskningsprojektet " Övervakning av foster med skalpprov under förlossning - nya markörer för syrebrist". har under 2014 delat ut forskningsanslag till Erica Schytt på kronor för projektet Graviditetsutfall i relation till moderns födelseland en nationell registerstudie. WEBBPLATS Föreningens webbplats har under året fortsatt vara en viktig mötesplats för människor i sorg och en informationskanal för föräldrar, anhöriga, vårdpersonal och media. Hemsidan har information om föreningens verksamhet och medlemsaktiviteter, nyheter, forskningsartiklar, formulär för medlemskap och gåvor, webbutik samt interaktiva funktioner så som ljuständning. Hemsidan har några år på nacken och under 2014 startades arbetet med att ta fram en helt ny hemsida. Totalt skickades det ut 72 stycken nyhetsmejl till medlemmar i distrikten. Webbplatsen besöktes av besökare under SAMARBETEN OCH SPONSRING Under 2014 fortsatte flertalet viktiga samarbeten och många valde att stötta s verksamhet på olika sätt. Vi har ett pågående samarbete med Geggamoja. Genom kampanjen Denna sida upp där allt överskott från sålda produkter går till s verksamhet och för att minska antalet barn som dör i plötslig spädbarnsdöd BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 5(8)

6 Karin Ekberg, dokumentärfilmare, har under året samarbetat med med sitt filmprojekt En ängel i familjen. MAGASINET Under året har sjunde utgåvan av s Magasin publicerats. Temat för numret var relationer. Magasinet riktar sig till medlemmar, anhöriga, sjukvård, kyrka med flera. Magasinet är en viktig kanal för spridning av föreningens verksamhet trycktes en upplaga på exemplar. MEDIA fick genom, Henrik Ahlstrand, en debattartikel publicerad den 3 november i Sydsvenskan (webversion) med titeln Det går att rädda fler dödfödda barn. Sydsvenskan och DN har i två olika artiklar skrivit om s stödverksamhet och dess samtalsgrupper. PÅVERKANSARBETE skickade i oktober ut enkätfrågor till riksdagspartierna i syfte att frågor om vad varje enskilt parti vill göra för att minska spädbarnsdödligheten. Responsen var god och svaren finns publicerade på s hemsida. FACEBOOK s Facebooksida har under åtet uppdaterats med nyheter, artiklar och information. Totalt under året gillade 420 personer sidan, som är ett viktigt redskap för att nå ut med information. Även distrikt har egna Facebook sidor. SAMVERKAN GENOM SAMS Under verksamhetsåret har samarbetet fortskridit med samarbetsorganisationen SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, som består av föreningarna, Riksförbundet SPES (Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd), VSFB (Vi Som Förlorat Barn) och VIMIL (VI som Mist någon Mitt I Livet), Riksförbundet Änkor och Änkemän, Febe. I oktober anordnade SAMS konserten Ett ljus i mörkret i Göteborg i samband med konserten hölls en utbildning i sorg och stödjande verksamhet. var representerade genom SAMS på Almedalsveckan som ägde rum första veckan i juli på Gotland. ISPID, ISA, NORDISKT FORUM är medlem i ISPID, International Society for the Study and Prevention of Perinatal and Infant Death. är även medlemmar i ISA, International Stillbirth Alliance, och i Nordiskt Forum som består av systerorganisationer i Norden BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 6(8)

7 4 EKONOMI Finansiering bärs av ideella insatser gåvor, medlemsavgifter och sökta bidrag. Styrelsen har ägnat tid att hitta långsiktig finansiering och har under året sökt och beviljats bidragsansökan från Socialstyrelsen och Stockholms läns landsting. Under 2014 valde att ta in extern expert, Andreas Ekengren, för att bistå med hjälp gällande ansökningar. Löner och arvoden Arvode utgår inte till styrelsens ledamöter för styrelseuppdrag. Deltidslön har under 2014 utbetalats till Louise Hernqvist. Genom föreningsrådet t i Varberg har två kansliadministratörer hyrts in på deltid. Under senare delen av året påbörjade Marie Svensson och Louise Hegert sina tjänster på s kansli. Revision och ekonomisk förvaltning Föreningens ekonomiska förvaltning har utförts av Tre händer. Revisionen av räkenskapsårets redovisning har utförts av revisor Börje Börjesson. 5 SLUTORD OCH TACK Tack till alla som under det gångna året har bidragit till föreningen, med såväl kunskap, medmänsklighet som ekonomiska bidrag. Föreningens aktiva medlemmar i distrikten har genomfört ett viktigt ideellt arbete i hela landet. Många har genom sitt engagemang och förmågan att dela med sig av erfarenheter gjort det möjligt att ge dem som mist ett litet barn en tro på en väg vidare i livet. Många är de som bidragit till föreningens verksamhet, och allt detta har avgörande betydelse för dem som mist ett litet barn. Styrelsen ser fram emot 2015! BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 7(8)

8 Verksamhetsberättelsen är undertecknad s styrelse: Linköping den 28 januari BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 8(8)

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2013 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 januari 2010 31 december 2010 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2010... 3 3.1 Intresset

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2012 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2011 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2011... 3 3.1 Intresset för växer... 3 3.2 Styrelsen...

Läs mer

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning-

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning- Spädbarnsfonden Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning- Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter Om inte annat särskilt

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2016

Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning s effektrapport 2017 Organisationens namn: Organisationsnummer: 802012 1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill som organisation uppnå? I Sverige dog 399 barn i magen eller samband med förlossningen

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Innehåll: Ledare 1 Stilla dagar 2015 2 Minnespåsar 3-4 Distriktsamordnare 5-6 Information 7 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1 nov 2015 Hej kära läsare,

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Dokumenttyp Datum Protokollnr: Protokoll 2017-01-10 1-2017 Ärende Mötestyp Plats Sida Styrelsemöte Distans Connect 1/2 Närvarande Frånvarande Sofia Säterskog, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman, Maria Karlsson

Läs mer

Till dig som förlorat di barn

Till dig som förlorat di barn Till dig som förlorat di barn Spädbarnsfonden Till dig som förlorat ditt barn Vi som skrivit den här foldern är mammor och pappor som också har förlorat ett barn. Ett ögonblicks skillnad, från en sekund

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

PROGRAM FÖR SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELG 2016 Torsdagen den 11 augusti 17.00-18.00 Välkommen! Vi träffas i samlingshuset /konferensanläggningen (markerad som nr 11 på platskartan) för att hälsa på varandra,

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: Verksamhetsberättelse 2010 Styrelsen för Barnlängtan patientföreningen för ofrivilligt barnlösa lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari

Läs mer

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING 2015 FAMY Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Styrelsen för föreningen FAMY får härmed avge följande verksamhetsberättelse för

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå 2017-03-26 1. Mötetsformalia Ordförande öppnade mötet. David Broström valdes till ordförande för årsmötet och till sekreterare valdes

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst.

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst. Föreningsstämma 2004 Plats: Uppsala, Folkets Hus Tid: 2004-03-23 kl 17.00 Årsmöte 2004-03-24 Nätverket Renare Mark 1. Mötets öppnande: Lisa Ledskog (LL) förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014 Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförening Styrelsen för Lidköpings Konstförening avger följande verksamhetsberättelse för 2014 föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016

Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige. Org.nr: Verksamhetsåret 2016 Verksamhetsberättelse för Dockteaterföreningen UNIMA Sverige Org.nr: 817602-6600 Verksamhetsåret 2016 1 STYRELSEN Ordinarie: Gustaf Kull - ordförande, webbmaster och internationell rådsmedlem Sven Wagelin-Challis

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 fotoakuten.se 1 Innehållsförteckning Vision och mål för Centrum för Konflikthantering... 3 Ledning och samordning... 3 Styrelsens mål för 2013...

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

PefsonalfÖ reningen. MaiMserna. Marks kommun. Verksamhetsåret 2013

PefsonalfÖ reningen. MaiMserna. Marks kommun. Verksamhetsåret 2013 PefsonalfÖ reningen MaiMserna Marks kommun å Verksamhetsåret 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 Styrelse Ordinarie ledamöter Lena Andersson Lisbeth Hultin Åke Peterson Carina Klang Svensson Inger Danhage

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012

SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012 TANKAR Jag tänker, mitt Barn, på vårt liv förr och nu. Jag undrar så ofta, hur har Du det nu? Finns Du i ett ljusare, lugnare land, någonstans bortom molnen, vid

Läs mer

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012

Sveriges Naturistförbund, SNF VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 Naturiståret 1 maj 2011 30 april 2012. Verksamhetsberättelse 2011/2012 för SVERIGES NATURISTFÖRBUND Under det gångna verksamhetsåret har styrelsen haft 7 st. protokollförda

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Styrelsen för Vit Herdehundklubb SBKs rasklubb för vit herdehund lämnar härmed följande berättelse över verksamhets- och räkenskapsåret 1 januari 2011 31

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Verksamhetsplan, VP. För Kost & Näring år 2012 2012-12-31

Verksamhetsplan, VP. För Kost & Näring år 2012 2012-12-31 Verksamhetsplan, VP För Kost & Näring år 2012 2012-12-31 Föreningens mål Kost & Näring skall stödja föreningens medlemmar i yrkesrollen genom kollegial gemenskap, kunskapsförmedling och utveckling. Genom

Läs mer

SVENSKAR I VÄRLDEN PROTOKOLL 1(7) ÅRSMÖTE

SVENSKAR I VÄRLDEN PROTOKOLL 1(7) ÅRSMÖTE SVENSKAR I VÄRLDEN PROTOKOLL 1(7) Tid Onsdagen den 23 augusti 2017 kl. 12.00 Plats Grand Hôtel, Stockholm Närvarande Se bilaga 2 (Röstlängd) Årsmötet öppnas 1 Årsmötet inleddes med att föreningens ordförande

Läs mer

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017

PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 PROGRAM SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELGEN 2017 Torsdag 10/8 17:00-19:00 Välkomna till årets familjehelg! Vi träffas i tältet för att få lite programinfo. Styrelsen och kansliet hälsar välkomna Presentationsrunda

Läs mer

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster.

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster. Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare * * Suppleant Suppleant Revisor Revisor Revisorssuppleant Valberedning: Özge Özen Zink Catarina

Läs mer

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15

Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 Föreningsstadgar för Riksorganisationen GAPF - Glöm Aldrig Pela och Fadime Antagna första gången 2013-11- 15 1 Namn Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime 2 Form och säte

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015.

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Inledning Föreningens ändamål är fram för allt att genom stödpersoner, brottsofferstödjare och vittnesstödjare, lämna stöd och hjälp till brottsoffer,

Läs mer

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ

Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ 2013 Verksamhetsberättelse FRISKIS&SVETTIS LIDINGÖ Styrelsen för Friskis&Svettis Lidingö vill härmed lämna följande verksamhetsberättelse för år 2013

Läs mer

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Närvarande: Henrik Ahlstrand, Marie Ganters, Patrik Granroth, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman samt via connect Angela Jones och Sofia Säterskog

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL Fört vid Pyrenéersällskapets årsmöte Datum Plats Protokollförare 2012-03-18 Sydskånska kennelklubben, Arlöv Rose-Marie Parkhed Pys ordförande Ingela Mattisson-Sandström hälsade alla välkomna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Styrelse Ordförande Gertie Gladnikoff Sekreterare LiseLotte Olsson Kassör Richard Lundgren Ledamöter Cecilia Ekhem Inger Almgren (till 25/11) Suppleanter

Läs mer

Protokoll fört vid Föreningsstämman för Dataföreningen i Sverige

Protokoll fört vid Föreningsstämman för Dataföreningen i Sverige Protokoll fört vid Föreningsstämman för Dataföreningen i Sverige Datum Tisdagen den 24 april 2007 Plats Westmanska Palatset, Stockholm Närvarande Av 28 fullmäktige var 26 närvarande varav 12 genom fullmakter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Dagordning årsmöte 2012-02-02 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Verksamhetsberättelse för 2013 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Swedish Chapter of the Internet Society - ISOC-SE...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT

Rapport fra n projektgruppen IBL med sektion SKKT Rapport fra n projektgruppen med sektion SKKT Deltagare Inga.Lill Sparr RKKT Kamran Nourafkan Lena Morgan Ulla-Britt Lindholm Tanja Wijkmark RKKT Under 2010 och 2011 har diskussioner om ett eventuellt

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013- Innehåll 1 Formalia... 2 1.1 Organisation... 2 1.1.1 Medlemmar... 2 1.1.2 Förbundsstyrelsen... 2 1.1.3 Möten... 2 1.1.4 Revisorer... 3 1.1.5 Valberedning... 3 1.1.6 Arbetsgrupper...

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA

Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA Förvaltningsberättelse och årsbokslut för verksamhetsåret 2014 Fräntorps Folkets Hus förening UPA Orgnr: 757200-6158 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande för årsmötet. 3. Val

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer