SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012"

Transkript

1 SPES DALAKRETS Verksamhetsberättelse 2012

2 TANKAR Jag tänker, mitt Barn, på vårt liv förr och nu. Jag undrar så ofta, hur har Du det nu? Finns Du i ett ljusare, lugnare land, någonstans bortom molnen, vid evighetens strand? Jag undrar om du minns, och saknar oss ibland, om du ännu kan känna våra starka familjeband? Kan du minnas våra stunder av glädje och skratt. Men också våra svåra med tårar som vi haft? Det blir många tankar om Livets mening och gång. Tankar om glädje och hopp, att få återses en gång hos oss, som ännu på jorden får vandra en stund finns Du alltid i tankarna varje sekund. Av Mor-Karin Lindberg, Malungsfors. Publicerad i Förgätmigej nr sid 2 (8)

3 Innehållsförteckning Sammanfattning... 4 Styrelsens sammansättning... 4 Revisorer... 4 Valberedning... 4 Styrelsemöten... 4 Medlemsantal... 4 Bidragsansökan... 4 Aktiviteter... 5 Kretsen Träff och Årsmöte på Jacobsgården i Borlänge... 5 Samtalsgrupp... 5 Enskilda samtal... 5 Utbildning... 5 Information... 6 Representation/samarbete... 6 Riksförbundet... 6 Dalarnas Nätverk för Psykisk Hälsa... 6 Sensus... 6 Svenska kyrkan... 7 Media... 7 Ekonomi... 7 Slutord... 8 sid 3 (8)

4 SPES Dalakretsens verksamhetsrapport 2012 Sammanfattning Åter igen har ett verksamhetsår gått till ända. Vi gläder fortfarande oss åt vår återkommande träffpunkt i form av samtalsträffar en gång i månaden i Borlänge. Men vårt län är stort och avståndet till Borlänge är stort och inför framtiden arbetar vi med att få till stånd en träffpunkt i norra delen av länet. En plats där man kan möta andra som förstår vad man kämpar med i ett stundvis mycket tungt sorgearbete. Att få möjlighet att träffa någon som trots allt orkat gå vidare kan inge hopp om en levbar framtid. En till sak att glädjas till är att vi möter mycket stöd och uppskattning för vårt arbete, det ger kraft till oss att arbeta vidare men vi behöver samtidigt bli flera som arbetar för föreningen. Styrelsens sammansättning Vid kretsens årsmöte som hölls på Jacobsgården i Borlänge lördagen den 10 mars 2012 valdes en styrelse bestående av följande personer Per Munkhammar, ordförande 1 år Tommy Hebert, ledamot 2 år Britt-Marie Barmé, ledamot 2 år Elisabeth Holm, ledamot 2 år Fredrik Månsson, ledamot kvarstår 1 år Ingrid Munkhammar, ledamot kvarstår 1 år Till suppleanter i ett år valdes Elis Gidlund samt Henrik Gidlund Revisorer Till revisorer valdes Ingvar Svahn, Ringvägen 44, Falun Samt Valdemar Peterson, Vasagatan 23, Falun Valberedning Styrelsen utgör valberedning Styrelsemöten Under året har styrelsen genomfört sju protokollförda sammanträden varav ett konstituerande möte. Sista styrelsemötet på året hade vi förlagt till Snöå Bruk. En gnistrande solig vinterdag med nysnö och minus 25 grader. Det var otroligt vackert! Medlemsantal Vid årets slut uppgick antalet medlemmar till 37 personer och 1 stödjande medlem. Bidragsansökan I början av året fick kretsen sitt sjunde folkrörelsebidrag på kr I oktober månad ansökte vi för åttonde året i rad om ett verksamhetsbidrag hos landstingets Folkrörelseråd. Än en gång sökte vi kr. I år blev vi kallade till Folkrörelserådets Dialogdagar. Elisabeth Holm och Per Munkhammar träffade folkrörelserådet den 15 november för att sid 4 (8)

5 berätta om vår verksamhet och svara på eventuella frågor och funderingar som rör kretsens arbete och verksamhetsmål. Vi hoppas på ett positivt besked. Aktiviteter Kretsen Träff och Årsmöte på Jacobsgården i Borlänge Vi började som vanligt med kaffe och smörgås samtidigt som vi pratade om hur livet ser ut för oss idag. Med oss i år var Lars-Erik Henriksson från Smedjebacken. Han är en uppskattad massör och ger en typ av energimassage som alla hann prova på innan dagen var slut. Lars-Erik blev blind i tjugoårsåldern. Men det har inte låtit hindra honom från att leva ett rikt liv. Efter lunchen var det dags för årsmötesförhandlingarna som även i år genomfördes med Henrik Gidlund vid klubban. Till sist rundade vi av dagen med lite kaffe, dopp och mera prat.. Samtalsgrupp Under året har Ingrid Munkhammar tillsammans med diakon Lisbet Lindholm ansvarat för samtalsträffar för nydrabbade. Träffarna, tio till antalet, har hållits i Hagakyrkan i Borlänge. Gruppen är en så kallad öppen grupp vilket innebär att man inte förbinder sig att delta vid alla träffar utan kan komma så ofta eller så sällan som det passar en själv. Datum för träffarna annonseras på Spes hemsida under rubriken Lokala aktiviteter. Enskilda samtal Första kontakten med oss sker ofta via telefon eller mejl. Några av kontakterna har lett till personliga möten med nydrabbade. Suicidpreventiva dagen, 10 september Vi hade en fin minnesstund i Stora Tuna kyrka med ljuständning, sång och musik. Ingrid inledde med ett starkt öppningstal. Elisabeth läste upp en berättelse med rubriken Tillfälligt ur funktion. Den handlade om hennes dotter Amanda. Henrik Gidlund läste dikten Tankar skriven Karin Lindberg som mist sonen Mikael. Vi avslutade med en enkel servering. Vi uppskattar att det var personer i kyrkan. Utbildning Seminariedag i Falun I sorgens tid med bl.a. Göran Gyllenswärd och Lars Björklund. Arrangerat av SAMS; SamArbete för Människor i Sorg. De ideella anhörigföreningar som SAMS består av är: Spädbarnsfonden, SPES, VIMIL (Vi som mist någon mitt i livet), VSFB (Föreningen Vi Som Förlorat Barn) Samt Riksförbundet för änkor och änkemän. Från kretsen var det stor uppslutning. Vi som var med var nästan hela styrelsen med suppleanter och ytterligare några medlemmar. Ingrid deltar i en sexdagarskurs som påbörjades i december. SAmverkan i Mötet med den Suicidnära patienten, SAMS är namnet på kursen som hålls i Stockholm och till största delen bekostas av riksförbundet.. sid 5 (8)

6 Information Efter kontakt med Landstingets patientnämnd har Ingrid och Elisabeth informerat om Spes för stödpersoner inom psykiatrisk tvångsvård. Representation/samarbete Riksförbundet En av våra medlemmar sitter i Spes telefonjour en kväll i månaden. Till riksförbundets årsstämma i Katrineholm i maj hade vi rätt att utse tre ombud förutom kretsordförande Per Munkhammar. Det var för övrigt första gången som vi arbetade utifrån förbundets nya stadgar som säger att kretsarna ska utse ombud. Antalet ombud som kretsen får skicka bygger på antalet medlemmar i kretsen. De övriga ombuden var Britt-Marie Barmé, Tommy Hebert, Ingrid Munkhammar och Per Munkhammar. Som observatör deltog Elisabeth Holm. Förbundet firade 25-års jubileum på Piperska Muren i Stockholm den 25 oktober. Inledningstalet hölls av vår socialminister Göran Hägglund. Han nämnde bl.a. att han själv, helt nyligen mist en närstående i suicid. På programmet stod bl.a. föredrag, teater, politikerpanel Psykiatrin i Landstinget Dalarna Psykiatrin i Landstinget Dalarna har ett länsövergripande Brukarråd som träffas några gånger per år. Tyvärr är vår plats är tillsvidare vakant. BUP Dalarna har kallat till två Brukarråd under Elisabeth och Ingrid har representerat oss. Psykiatrins Utvecklingsenhet och Dalarnas Nätverk för Psykisk Hälsa inbjöd till en temadag Att växa som människa med Arnhild Lauveng från Norge samt de olika organisationerna som ingår i Dalarnas Nätverk för Psykisk Hälsa. Målgrupp var anställda som arbetar för och med människor med psykisk sjukdom och psykiska funktionsnedsättningar inom Landstinget dalarna och länets kommuner samt intresseorganisationer och andra intresserade. Under eftermiddagen höll de olika organisationerna semiarier i mindre grupper. Under vårt seminarium medverkade i år vår förbundsordförande Gunilla Wahlén. Dalarnas Nätverk för Psykisk Hälsa Även i år har Dalakretsen samverkat med andra patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom ramen för Dalarnas Nätverk för Psykisk Hälsa. En samverkan som ger oss draghjälp bland annat i vårt arbete med att nå ut med våra frågor. Britt-Marie och Ingrid är våra representanter. Sensus I samarbete med Fredrik Månsson på vårt studieförbund Sensus har vi under året arrangerat: Träff och Årsmöte på Jacobsgården i Borlänge Samtalsträffar för nydrabbade i Hagakyrkan i Borlänge Minnesstund i Stora Tuna kyrka den 10 september, Suicidpreventiva dagen. sid 6 (8)

7 Svenska kyrkan Återkommande Samtalsträffar för nydrabbade i Hagakyrkans lokaler i Borlänge. Vi fick disponera lokalerna på Jacobsgården i samband med vårt årsmöte. Församlingskollekt Stora Tuna församling. Elisabeth sände ut Spesinformation så att den kunde läsas upp under gudstjänsten i alla kyrkor i församlingen. Församlingskollekt i Ludvika Församling. Per Munkhammar var närvarande och gav en kort information om Spes. Med anledning av Suicidpreventiva dagen den 10 september arrangerade vi en fin minnesstund i Stora Tuna kyrka i samarbete med kyrkoherden Ann-Gerd Jansson Media I mars månad uppmärksammade Radio Dalarnas program Tolv och Tio självmordsstatistiken som just blivit offentliga. Ingrid blev uppringd för en kort intervju. I maj månad publicerades en artikel om självmord i Dalarnas Tidningars veckomagasin Pralin. Inför Minnesstunden på Suicidpreventiva dagen skrev Dalarnas Tidningar en kort artikel och Dalaradion annonserade tid och plats för Minnesstunden i sin nyhetssändning på eftermiddagen. Några personer har hört av sig till Per och Ingrid efter de olika publiceringarna. Ekonomi Vi har en god buffert till nästa år. INTÄKTER (+) Utfall 31/12-12 Kommunalt bidrag Landstingsbidrag Övriga Bidrag Överskott Möten 0 Övriga intäkter 500 Summa Intäkter Föregående års behållning KOSTNADER (-) Reseersättning Porto -360 Möten Förbrukningsmaterial -48 Utbildning -367 Stödjande verksamhet och information 0 Deltagande i konferenser Förlorad arbetsförtjänst Litteratur -179 Bank -512 Diverse Summa Kostnader Resultat Behållning sid 7 (8)

8 Slutord Att få samverka med andra i vårt arbete för suicidprevention och stöd till efterlevande är viktigt för oss. Med det vill vi rikta ett varmt tack till Sensus och Stora Tuna samt Ludvika församling som under året bistått oss i vårt kretsarbete. Tack vare att Stora Tuna församling upplåter sina lokaler så kan vi erbjuda träffar en gång i månaden på en och samma plats. Sist men inte minst vill vi sända en varm Speshälsning till alla våra medlemmar i Dalarna. Borlänge 15 januari 2013 Per Munkhammar Elisabeth Holm Ingrid Munkhammar Fredrik Månsson Britt-Marie Barmé Tommy Hebert Henrik Gidlund Elis Gidlund sid 8 (8)

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 x INNEHÅLL RIKSFÖRBUNDET SPES 2014 I. Årets förbundsstyrelser och deras sammansättning 2. Ungdomssektionen 3. Utbildningar, konferenser, möten

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

STADGAR. Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES.

STADGAR. Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES. 1 Namn Riksförbundets namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES. 2 Riksförbundets mål och syfte Förbundet har en nollvision när det gäller suicid. Riksförbundet ska: ge stöd

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

Neuroförbundet Västervik

Neuroförbundet Västervik Neuroförbundet Västervik org.nr. 833600 8175. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2 0 1 3 1. Styrelsen för Neuroförbundet Västervik får härmed överlämna Verksamhetsberättelsen för. 1 januari 31 december 2013 Inledning.

Läs mer

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE

FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE 4 människor tar sitt liv varje dag. Ca 1500 personer dör varje år till följd av självmord. Vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15-24 år. FAKTA OM SJÄLVMORD I SVERIGE Varje

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2011 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation

Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation Några uppskattande röster från anhöriga som deltagit i samtalsgrupp och fortsatta gemensamma träffar; jag får träffa andra i samma situation ett andningshål man blir sedd stöd gemenskap, erfarenhetsutbyte,

Läs mer

Förbundsstadgar. Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd SPES

Förbundsstadgar. Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd SPES Sida 1 av 8 Förbundsstadgar Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd SPES 1 Namn Organisationens namn är Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd - SPES. 2 Riksförbundets

Läs mer

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde

PROTOKOLL Tolk- och hörselrådet. Sammanträde Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Hälso- och Tolk- och hörselrådet Sammanträde 2018-11 -12 Sida 1 (7) 27-35 Protokoll från Tolk- och hörselrådets sammanträde Tid: 2018-11- 12, kl. 09.30-12.00

Läs mer

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd

Årsmöte. Jönköpings län. 08-10-25 Bankeryd Årsmöte Jönköpings län 08-10-25 Bankeryd Verksamhetsberättelse för SMC Jönköpings län 07090 901-08083 831 Styrelsemedlemmar Ordförande Inge Svensson Skede Vice Ordförande Berndt Lööf Eksjö Kassör Pamela

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014

RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 RIKSFÖRBUNDET SPES VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KALENDERÅRET 2014 x INNEHÅLL RIKSFÖRBUNDET SPES 2014 I. Årets förbundsstyrelser och deras sammansättning 2. Ungdomssektionen 3. Deltagande i samarbetsorgan

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa

Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Stadgar för Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa Antagna på nätverksmöte den 22 september 2016/Reviderad vid Årsmöte 18 april 2018 1 NSPH - namn och ändamål Riksförbundets namn är Nationell Samverkan

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2015 Styrelse Ansvarsområde Vald tom Ordförande Rovvilt, eftersök, älgförvaltning Göran Ahlström 2015 Ledamot Sekreterare, kassör, studier

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2008 SPES-kretsen i Stockholms län.

Verksamhetsberättelse för år 2008 SPES-kretsen i Stockholms län. Verksamhetsberättelse för år 2008 SPES-kretsen i Stockholms län. Styrelse Pirjo Stråte, Ordförande Einar Jakobsson Vice Ordförande Louise Krebs Kassör Anita Lindqvist Ledamot Åse Fagerström, Ledamot Anki

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar Årsmöteshandlingar 20161120 Verksamhetsberättelse för SMC Dalarna 2015 2016 Verksamhetsåret: Verksamhetsåret 2015-2016 omfattar perioden 2015-09-01 2016-08-31 Medlemsantal: Totalt antal medlemmar var den

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO 802472-0891 Antagna vid ordinarie stämma för Suicide Zero 2014-02-11 1 Ändamål Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Suicide Zeros

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR) STADGAR FÖR Antagna den 06 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet), förkortat UKR, är en kristen- och en ekumenisk organisation, är en ideell, opolitisk förening och ett samarbetsorgan för Trossamfundet

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter.

VERKSAMHETEN 2012. Ordinarie ledamöter. Suppleanter. Fest- och stugkommittén. Fornminneskommittén. Revisorer. Revisorsuppleanter. VERKSAMHETEN 2012 Styrelsen och kommittéerna har haft följande sammansättning: Ordförande Roger Axell Kassör Lennart Dannebro Vice ordförande Brita Belfrage Sekreterare Soija Holgersson Ordinarie ledamöter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING 2015 FAMY Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Styrelsen för föreningen FAMY får härmed avge följande verksamhetsberättelse för

Läs mer

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas

Program Föredrag av biskop Susanne Rappmann Fika till självkostnadspris Årsmöte c:a Mötet avslutas KALLELSE TILL ÅRSMÖTE FÖR POSK I GÖTEBORGS STIFT Årsmötet äger rum lördagen den 21 april 2018 kl. 12.00 i Carl Johans församlingshem, Carl Johans kyrkoplan 1, Göteborg Program 12.00 Föredrag av biskop

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för SMC-Dalarna Den 27 September 2014 i Tandådalen

Protokoll fört vid styrelsemöte för SMC-Dalarna Den 27 September 2014 i Tandådalen Protokoll fört vid styrelsemöte för SMC-Dalarna Den 27 September 2014 i Tandådalen 1 Mötets öppnande Ordförande Anders Bihlar öppnar mötet med att hälsa alla välkomna 2 Godkännande av dagordningen Styrelsen

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse.

2018 nr.1. Kallelse till årsmöte. i Växjö. Inbjudan till mediadagar. Kom med och gör program tillsammans. Krn:s Verksamhets berättelse. 2018 nr.1 Kallelse till årsmöte i Växjö Läs mer på sidan 3 Fotograf: Mats Samuelsson Inbjudan till mediadagar i Växjö 13-15/4 Krn:s Verksamhets berättelse Kom med och gör program tillsammans Läs mer på

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Pirkko Nevantausta hälsar alla välkomna till årsmötet 2011 och förklarar det därmed för öppnat. Neurologiskt Handikappades NHR MotalaNadstena Riksförbund Protokoll fort vid NHR MotalaNadstena ÅRSMÖTE Ort: 59: an, Gamla Stan, Motala Datum: 2011-02 -13 Klockan: 15.00-17.30 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar:

Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Naturskyddsföreningen Jönköpings länsförbund ÅRSBERÄTTELSE för år 2005. Medlemsutveckling Antalet medlemmar i till Jönköpings länsförbund anslutna kretsar: Krets Medlemsantal Medlemsantal Ordförande 2005

Läs mer

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1

PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 PROPOSITIONER HÄFTE 2 1 INNEHÅLL PROPOSITION 2009:4 ANGÅENDE SPRÅKLIG REVIDERING AV STADGARNA 3 PROPOSITION 2009:5 ANGÅENDE INNEHÅLLSMÄSSIG REVIDERING AV STADGARNA 4 BILAGA 1, NUVARANDE FÖRBUNDSSTADGAR,

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. Nyutgåva Årsbokslut LHR 2013 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) Swedish Veterans Federation Member of the World Veterans Federation (WVF) Sidan 1 av 1 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsemöten: Styrelsen har haft tre protokollförda

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel

Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel Stadgar Föreningen Utveckla Örbyhus Tobo och Vendel 2016-02-03 Innehåll 1 Föreningens namn... 1 2 Föreningens sätesort... 1 3 Föreningens ändamål... 2 4 Elektronisk kommunikation... 2 5 Medlemskap... 2

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Distriktsstämma Uppsala

Distriktsstämma Uppsala Distriktsstämma 2012 Uppsala Verksamhetsberättelse 2011 Tack för ett fint verksamhetsår! Det är första året på länge som Uppsala Vi Unga distrikt har haft en egen styrelse. Därför har det varit ett år

Läs mer

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg 1 Val av mötesordförande 2 Val av protokollförare 3 Val av justeringsman

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och göra något tillsammans.

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2017 Styrelse Ordförande Ledamot Ansvarsområde Ordförande, Firmatecknare, kassör, VFO5 Rovvilt, Studier Sekreterare, VFO5, Trafikeftersök,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 febr 2015 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 16 mars 2016, kl 13.00 Plats:

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2012

Verksamhetsberättelse för 2012 1 Verksamhetsberättelse för 2012 Styrelse Ordinarie ledamöter Lena Andersson TSF ordförande Lisbeth Hultin TSF vice ordförande Ing-Marie Jungegård TSF sekreterare Carina Klang Svensson TSF kassör Inger

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 januari 2010 31 december 2010 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2010... 3 3.1 Intresset

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Bidragsansökan till verksamhet i NSPH Sörmland för år 2011

Bidragsansökan till verksamhet i NSPH Sörmland för år 2011 Bidragsansökan till verksamhet i NSPH Sörmland för år 2011 (reviderad) Landstinget Sörmland Länssjukvårdsnämnden Sekr Ann Marie Båvner 611 88 Nyköping NSPH Sörmland bildades i december 2009 och består

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015.

Verksamhetsberättelse 2015. Verksamhetsberättelse 2015. Föreningen HjärtLung Eksjö. STYRELSE Ordförande Vice ordförande o ledamot Kassör o ledamot Sekreterare o ledamot Hjärt-Evo Lung-Evo Studieorganisatör REVISORER REVISORSERSÄTTARE

Läs mer

Månadsblad Oktober 2016

Månadsblad Oktober 2016 Socialpsykiatriskt stöd Månadsblad Oktober 2016 för dig med psykisk ohälsa Träffpunkter och sysselsättning Cirklar, kurser och andra aktiviteter Språk, litteratur, musik, data, foto, film, konst, hantverk,

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter

Stadgar för Sveriges Fotterapeuter Stadgar för Sveriges Fotterapeuter 1 Förbundets namn Förbundets namn är Sveriges Fotterapeuter. Organisationsnummer 802407-9090 Kansliet har sitt säte i Stockholm. Förbundets ändamål Förbundet är en riksomfattande

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse Verksamhetsår 2013 Under verksamhetsåret 2013 har SMFR Region Stockholms verksamhet varit av en strategisk karaktär och fokuserat på att uppfylla kraven för regionbidrag. Under året

Läs mer