Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken

2 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för de som mister barn. Föreningen arbetar för att spädbarnsdödligheten ska minska. har drygt 4000 medlemmar och verksamheten kan sammanfattas i fem områden: Stöd till familjer som mist barn Information och opinion Seminarier, utbildning Stipendier och forskning Samverkan nationellt och internationellt 2 ORGANISATION är en ideell förening och leds av föreningens styrelse. Kansliet hade under verksamhetsåret en kanslichef och 2-4 deltidsresurser som ansvarat för föreningens löpande verksamhet. Ideell stödverksamhet har skötts i olika distrikt i Sverige med en eller flera distriktssamordnare i varje. Löpande ekonomisk rådgivning samt löneadministrativa tjänster har skötts av Maria Bark-Pettersson. 3 VERKSAMHET 2012 Intresset för växer Föreningen har många intressenter. Här är några av nyckeltalen för 2012: Cirka 3500 medlemmar Drygt personer prenumererar på s nyhetsmejl besökare på hemsidan per år. Cirka 3150 personer stödjer på Facebook Drygt 350 personer deltog på s seminarium i mars. 120 personer deltog på s familjehelg i Varberg Cirka läsare av Magasinet Styrelsen Vid årsmötet i mars 2012 valdes följande styrelse: Ordinarie ledamöter Ingela Rådestad Annika Haaker Michel Östlund Nina Kopp Daniel Wilén Mandatperiod 2 år ( ) BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 2(9)

3 Suppleanter Helena Klange Emelie Simmons Mandatperiod Revisorer Marie Welin, auktoriserad revisor Öhrlings Pricewaterhouse Coopers Anders Welin, auktoriserad revisor Öhrlings Pricewaterhouse Coopers Valberedning Valberedningen består av Louise Hernqvist (sammankallande), Marie Ganters och Henrik Ahlstrand. Möten Under 2012 har styrelsen hållit 8 möten varav fem per telefon och tre vid sammankomster. Styrelsens möten har inneburit arbete med finansiering, framtids- och strategifrågor, samarbete med andra organisationer samt utbildningsplanering. Uppgifter om styrelsens deltagande på styrelsemöten under året Närvarande Ej närvarande Totalt Ingela Rådestad 8 8 Annika Haaker 8 8 Michel Östlund 8 8 Nina kopp Daniel Wilén Helena Klange Emelie Simmons Kansli Kansliets uppgift är att ge rådgivning till familjer och anhöriga som drabbats av förlusten av ett litet barn. Kansliet arbetar också med rådgivning till organisationer eller yrkesverksamma som kommer i kontakt med familjer i sorg. Dessutom har kansliet ett samordningsansvar för arbetet i distrikten samt ansvar för hemsida, utbildningsadministration, medlemsregister, fakturering, materialutskick och försäljning. Under verksamhetsåret har kanslichef Louise Hernqvist varit anställd i snitt 40 timmar per vecka. Kansliet har under året prioriterat information och stöd till medlemmar, seminarieverksamhet samt uppdatering av webbplats. Distriktssamordnare Föreningen har cirka ett 15-tal distriktssamordnare i Sverige. Den lokala verksamheten är kärnan i föreningen och kan exempelvis vara att ge stöd till familjer som förlorat barn. Distrikten har till uppgift att förmedla stöd till medlemmar, organisera lokal verksamhet såsom medlemsträffar, samtalsgrupper och minnesstunder. Många distrikt arrangerar även andra former av träffar som exempelvis föreläsningar, Stor och Liten träffar, BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 3(9)

4 kransbindningar, träffar för anhöriga, träffar för far och morföräldrar, vänta barn igen-träffar och pysselträffar. Utbudet i distrikten är stort och varierande. Distrikten har även ett ansvar att informera vårdinstitutioner om föreningens verksamhet. För mer information om distriktens specifika aktiviteter under 2012: Medlemsutveckling Årsmötet beslöt att behålla medlemsavgiften på 300 kronor per familj och år. har en relativt konstant medlemssiffra på cirka 3500 medlemmar. I medlemsavgiften ingår s Magasin som kommer ut med ett nummer per år, fritt deltagande i samtalsgrupper och andra aktiviteter som anordnas runt om i landet. Medlemmar erbjuds även reducerat pris på Familjehelgen som arrangeras i Varberg varje sommar. Utbildningsverksamhet har under verksamhetsåret arrangerat Nationellt seminarium om fosterrörelser i samarbete med Sophiahemmet Högskola. Seminariet anordnades den 21 mars på Sophiahemmet Högskola och var mycket välbesökt av barnmorskor och läkare från hela Sverige. Totalt deltog 320 personer på utbildningsdagen. Familjehelg 9-12 augusti anordnades en familjehelg för föreningens medlemmar vid Apelvikens Camping i Varberg. Helgen var välbesökt och innehöll ett blandat program med samtalsstunder vid vattnet, samkväm och stämningsfulla minnesstunder för anhöriga till barn som dött. Helgen erbjöd även riktade aktiviteter för syskon till barn som dött så som pysselverkstad, fotboll och vindsurfing. Under helgen hölls två föreläsningar av Ingela Rådestad och Mari-Cristin Malm som handlade om Forskning och samverkan samt om Mammors beskrivning av sitt barns rörelse i livmodern. Helgen finansierades delvis av medel från Bångs stiftelse. Under helgen deltog 120 personer varav 65 vuxna och 55 barn. Forskning och utdelning ur forskningsfonderna har under 2012 beviljat Pernilla Avelin ytterligare kronor för att slutföra projektet Stöd till barn och ungdomar som förlorat ett nyfött syskon. har även beviljat Maria Jonsson kronor för forskningsprojektet "Handläggning av förlossning vid encefalopati i nyföddhetsperioden" BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 4(9)

5 Projekt och kampanjer Solvändas nya hemsida Under våren 2012 lanserades Solvändas nya hemsida med möjligheten att starta egna insamlingar till minne av någon. På hemsidan är det även möjligt att tända virtuella ljus och beställa Solvända pins. Insamlingarna på Solvändas hemsida genererade kronor under Denna sida upp har i samarbete med barnmodeföretaget Geggamoja startat en kampanj där allt överskott från sålda produkter går till spädbarnsfondens verksamhet och för att minska antalet barn som dör i plötslig spädbarnsdöd. Bodyn har ett tryck på framsidan "Denna sida upp" på ett 30-tal olika språk, som visar vikten av att man alltid ska låta spädbarn sova på rygg - på så vis minskas risken för plötslig spädbarnsdöd. Lanseringen av kampanjen skedde i samband med underbara BARNmässan oktober där en del av biljettförsäljningen även gick till s verksamhet. Även en snuttefilt ingår i kampanjen. Både body och snuttefilt finns till försäljning i s webbutik. Cubitus Baby När föräldrar mister sitt barn före eller i samband med förlossningen blir deras möte med barnet också ett avsked. Baserat på intervjuer med föräldrar som mist barn har Cubitus baby utvecklats. Cubitus är latin och betyder vilorum. Hjälpmedlet kan beskriva som en plats för vila i ombonad miljö. Cubitus baby håller barnets kropp kallt och barnet behöver inte vara i ett kylrum. tog fram 7 stycken Cubitus Baby under 2012, dessa delades sedan ut till förlossningsavdelningar i Stockholmsregionen. Ett inlägg på Facebook om Cubitus Baby genererade på mindre än ett dygn över likes och 576 kommentarer. Webbplats Föreningens webbplats har under året fortsatt vara en viktig mötesplats för människor i sorg och en informationskanal för föräldrar, anhöriga, vårdpersonal, seminariedeltagare och press. Hemsidan har information om föreningens verksamhet och medlemsaktiviteter, nyheter, forskningsartiklar, formulär för seminarieanmälningar och gåvor, webbutik samt interaktiva funktioner så som ljuständning. Totalt skickades det ut 90 stycken nyhetsmejl till medlemmar i distrikten. Webbplatsen besöktes av unika besökare och totalt av drygt personer under året. Samarbeten och sponsring Under 2012 startades flertalet viktiga samarbeten upp samtidigt som flera tidigare samarbetspartners fortsatte att stötta s verksamhet på olika sätt BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 5(9)

6 Geggamoja har i samarbete med startat kampanjen Denna sida upp där allt överskott från sålda produkter går till spädbarnsfondens verksamhet och för att minska antalet barn som dör i plötslig spädbarnsdöd. Bambino Mam har bidragit med en donation/julgåva till. Vilda Matildas nytt och bytt är en second hand butik som säljer begagnade barnkläder till förmån för kampanjen Solvända och forskningen om spädbarnsdöd. Kalendermammorna från Örnsköldsvik stöttade s verksamhet genom att ta fram en kalender där en viss del av avkastningen gick till. Biggans Café i Mörrum skänkte 10% av sin omsättning under en helg i april till s verksamhet. Apelvikens Camping skänkte 500 kronor i form av ett presentkort till varje familj som deltog på s familjehelg till ett värde av totalt kronor. Presentkortet kunde användas inom campingens verksamhetsområde. Wiseweb är en webbyrå från Piteå som under året har stöttat genom arbete med kampanjen Solvändas hemsida. UnderBARA BARN mässan som ägde rum i oktober sponsrades med monterplats även under En del av biljettintäkten från mässan gick till s verksamhet. Knightec har subventionerat framtagningen av Cubitus Baby. Familjesmycken har tagit fram silverberlocken Min ängel som får köpa in till ett förmånligt pris för att sedan sälja i webbutiken. Familjesmycken har, exklusivt för, även tagit fram ett tvillingsmycke för de som förlorat fler än ett barn. Peter Johansson på pnmmusic, Handelsbanken, Fastighets AB L E Lundberg och KPMG skänkte i december en gemensam gåva som överlämnades i samband med en konsert på Göteborgs konserthus. Helikopter har samarbetat med genom att ge tid och kompetens i arbetet med kampanjen Solvända och Solvändas hemsida. Luleå Hockey spelade på Annandagen 2011 i speciella jultröjor som sedan auktionerades ut under 2012 på Tradera. Alla intäkter gick till s projekt Solvända. Sorgmottagningen har bistått med gratis samtalslokaler för de samtalsgrupper som hållits i Stockholm under BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 6(9)

7 Magasinet Under året har femte utgåvan av s Magasin publicerats. Magasinet riktar sig till medlemmar, seminariedeltagare, politiker och är en viktig kanal för marknadsföring av föreningens verksamhet trycktes en upplaga på exemplar. Opinionsbildning s kampanj Denna sida upp startades upp under 2012, riktad information om kampanjen skickades ut till landets alla BVC och MVC mottagningar. s kampanj Solvända fortsatte även under 2012 och har som syfte att samla in pengar till förmån för forskning kring spädbarnsdöd, både före födseln och efter förlossning Luleå Hockey har även under detta verksamhetsår stöttat föreningen på flera sätt. Man har Solvända som symbol på sina matchdräkter och på Annandag jul spelades ett såkallat Charity Game i specialdesignade tröjor. I början av året, den 5 januari, anordnades ett liknande event i Linköping och då fanns representerat i publik så väl som med information om Solvända vid entrén. stöttade under 2011 aktivt Facebooks uppropet: Nationella riktlinjer vid minskade fosterrörelser kan rädda liv. Totalt skrev 2134 personer på uppropet på Facebook som överlämnades i december 2011 till Socialstyrelsen. I november 2012 kom besked om att Socialstyrelsen kommer ta fram nationella riktlinjer till vården. I oktober 2012 deltog på Underbara barn mässan i Älvsjö som utställare för kampanjen Denna sida upp. Responsen var god och nätverkandet viktigt. Media har uppmärksammats i media under Totalt har två pressmeddelanden skickats ut: Den 30 augusti: Denna sida upp En kampanj för att rädda liv! Den 1 november: Ett värdigt omhändertagande av döda spädbarn viktigt för föräldrar i sorg! s ordförande Ingela Rådestad har blivit citerad och intervjuad i flertalet mamma-barn tidningar där artiklarna handlat om fosterrörelser BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 7(9)

8 Facebook s Facebooksida har under åtet utvecklats till en naturlig och mycket aktiv mötesplats för medlemmar, medlemmars anhöriga, seminariedeltagare och många fler. Totalt under året gillade 3150 personer sidan, som är ett viktigt redskap för att nå ut med information. I snitt har en till två nyheter lagts upp varje vecka. Ett av inläggen genererade över likes. s Facebooksida har besökts från tjugo olika länder. Samverkan genom SAMS Under verksamhetsåret har samarbetet fortskridit med samarbetsorganisationen SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, som består av föreningarna, Riksförbundet SPES (Suicid Prevention och Efterlevandes Stöd), VSFB (Vi Som Förlorat Barn) och VIMIL (VI som Mist någon Mitt I Livet), Riksförbundet Änkor och Änkemän. Under 2012 har SAMS även fokuserat på att arrangera en ljusmanifestation samt samverkansdagar, genom föreläsningar, i flera stora städer runt om i Sverige. På uppdrag av SAMS producerade Spädbarnfondens styrelseledamot, Michel Östlund filmen I sorgens tid En film om att möta en människa i sorg. ISPID, ISA, Nordiskt Forum är medlemmar i ISPID, International Society for the Study and Prevention of Perinatal and Infant Death. är även medlemmar i ISA, International Stillbirth Alliance, och i Nordiskt Forum som består av systerorganisationer i Norden. I oktober arrangerade organisationen First Candle 2012 års konferens tillsammans med ISPID: International Society for the Study and Prevention of Perinatal and Infant Death och International Stillbirth Alliance där över 300 delegater deltog. representerades av Ingela Rådestad och Michel Östlund. Ingela Rådestad visade resultat från s webbundersökning om mammors och pappors erfarenheter av den vård de fått i samband med att deras barn föddes dött. Michel Östlund visade s översatta film om syskonsorg inför en stor publik BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 8(9)

9 4 EKONOMI Finansiering uppbär inget statligt stöd, utan bärs av ideella insatser, gåvor, medlemsavgifter och seminarieavgifter. Styrelsen har ägnat tid att hitta långsiktig finansiering och har under året sökt och beviljats bidragsansökan från Folkhälsoinstitutet Stockholms läns landsting, samt bidrag ifrån Bångs stiftelse. Genom SAMS - Samarbete för Människor i Sorg, har även tilldelats ekonomiskt stöd. Revision och ekonomisk förvaltning Föreningens ekonomiska förvaltning har utförts av Maria Bark-Pettersson. Fakturering har skötts av kansliet. Revisionen av räkenskapsårets redovisning har utförts av Marie Welin, Öhrlings PricewaterhouseCoopers. 5 SLUTORD OCH TACK Tack till alla som under det gångna året har bidragit till föreningen, med såväl kunskap, medmänsklighet som ekonomiska bidrag. Föreningens aktiva har genomfört ett beundransvärt ideellt arbete i hela landet. Många har genom sitt engagemang och förmågan att dela med sig av erfarenheter gjort det möjligt att ge dem som mist ett litet barn en tro på en väg vidare i livet. Livslånga vänskapsrelationer har skapats. Många är de som bidragit till föreningens verksamhet, och allt detta har avgörande betydelse för dem som mist ett litet barn. Styrelsen ser fram emot 2013! BG Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 9(9)

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden. 1 januari 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 januari 2010 31 december 2010 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2010... 3 3.1 Intresset

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2013 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2011 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 2 ORGANISATION... 3 3 VERKSAMHET 2011... 3 3.1 Intresset för växer... 3 3.2 Styrelsen...

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden

Verksamhetsberättelse. Spädbarnsfonden Verksamhetsberättelse 2014 0340-102 51 www.spadbarnsfonden.se BG 900 2122 802012-1193 432 40 Varberg SFI- kontrollerat Bank: Föreningssparbanken 1 INLEDNING har funnits sedan 1986, och är ett stöd för

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2016

Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Spädbarnsfondens effektrapport 2016 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning s effektrapport 2017 Organisationens namn: Organisationsnummer: 802012 1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill som organisation uppnå? I Sverige dog 399 barn i magen eller samband med förlossningen

Läs mer

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning-

Spädbarnsfonden. Årsredovisning. för räkenskapsåret Styrelsen avger följande årsredovisning- Spädbarnsfonden Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning- Innehåll Sida - Förvaltningsberättelse - Resultaträkning - Balansräkning - Noter Om inte annat särskilt

Läs mer

Till dig som förlorat di barn

Till dig som förlorat di barn Till dig som förlorat di barn Spädbarnsfonden Till dig som förlorat ditt barn Vi som skrivit den här foldern är mammor och pappor som också har förlorat ett barn. Ett ögonblicks skillnad, från en sekund

Läs mer

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten.

Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Vi kan vara med om många tragedier och svåra händelser men om vi förlorar vårt hopp så är det den riktiga förlusten. Dalai Lama Vi i SPES ger aldrig upp hoppet! SPES finns i hela landet Att arbeta på ett

Läs mer

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015

Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1, november 2015 Innehåll: Ledare 1 Stilla dagar 2015 2 Minnespåsar 3-4 Distriktsamordnare 5-6 Information 7 Spädbarnsfondens medlemsblad nr 1 nov 2015 Hej kära läsare,

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr

TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr TRANSPLANTSWEDEN IDROTTSFÖRENINGEN FÖR TRANSPLANTERADE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Org.nr 802418-4213 Ett verksamhetsår i en ny världsdel! Höjdpunkten under verksamhetsåret 2013 var World Transplant Games

Läs mer

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM

INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM INBJUDAN TILL HELDAGSSEMINARIUM 18 maj 2017 NÄR ETT LITET BARN DÖR Rutiner, stöd och bemötande Föreläsningar samt visning av dokumentärfilmen Efter Inez. Tid: Torsdag 18 maj 2017, kl. 10:00-17:00. Plats:

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Inledning De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till, arbetsmarknaden

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014

Landskapsingenjörernas Riksorganisation. Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Landskapsingenjörernas Riksorganisation Verksamhetsberättelse 2012 och Verksamhetsplan 2013-2014 Dagordning årsmöte 2013-11-05 Stockholm!... 3 Styrelsekandidater 2013!... 4 Verksamhetsberättelse för LIR

Läs mer

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009

BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 BRIS Syd Verksamhetsberättelse 2009 1. Inledning...3 2. BRIS Syd...3 3. BRIS Kärnverksamhet...4 3.1. Stödverksamheten... 4 3.1.1. Barnens Hjälptelefon (BHT)... 4 3.1.2. BRIS-mejlen (BM)... 4 3.1.3. BRIS

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016

STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 STADGAR FÖR JÖNKÖPINGS SÖDRA IF IDROTTSFÖRENING Fastställda den 16 mars 2016 FÖRENINGENS VERKSAMHET 1. INRIKTNING OCH MÅLSÄTTNING Jönköpings Södra Idrottsförening är en ideell förening, stiftad 9 december

Läs mer

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat.

1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. ABATE Sverige Årsmöte 2013 Protokoll 1. Öppnande Anja Delmefors hälsade välkommen och förklarade årsmötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd för mötet Fastställdes röstlängd för årsmötet. 3. Val av

Läs mer

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst.

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst. Föreningsstämma 2004 Plats: Uppsala, Folkets Hus Tid: 2004-03-23 kl 17.00 Årsmöte 2004-03-24 Nätverket Renare Mark 1. Mötets öppnande: Lisa Ledskog (LL) förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för

Läs mer

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli

ORGANISATION. Medlemmar. Styrelse. Kansli Verksamhetsplan & Budget 2019 ORGANISATION Medlemmar Att öka antalet medlemmar. Att öka medlemmarnas delaktighet och engagemang i Fempowerments. Att öka antal medlemmar som kommer till årsmötet samt deltar

Läs mer

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå

Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå Föreningen Projekt Nepal Protokoll från årsmöte på Teknikens Hus, Luleå 2017-03-26 1. Mötetsformalia Ordförande öppnade mötet. David Broström valdes till ordförande för årsmötet och till sekreterare valdes

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket

Att mista ett litet barn. Lästips från sjukhusbiblioteket Att mista ett litet barn Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2019 För vuxna Att leva med en ängel i familjen: ett livslångt möte och lärande (2000) Av Eva Bergman & Ursula Nyman

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

STADGAR. För. Spädbarnsfonden

STADGAR. För. Spädbarnsfonden STADGAR För Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 80 20 12-1193 Stigbergsliden 18 031-387 57 57 www.spadbarnsfonden.se 90 02 12 2 1. Namn Föreningens namn är Spädbarnsfonden. 2. Säte Föreningen har sitt

Läs mer

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016

Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Protokoll Spädbarnsfondens styrelsemöte den 2-3 april 2016 Närvarande: Henrik Ahlstrand, Marie Ganters, Patrik Granroth, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman samt via connect Angela Jones och Sofia Säterskog

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Dokumenttyp Datum Protokollnr: Protokoll 2017-01-10 1-2017 Ärende Mötestyp Plats Sida Styrelsemöte Distans Connect 1/2 Närvarande Frånvarande Sofia Säterskog, Mari-Cristin Malm, Johan Öhman, Maria Karlsson

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

PROGRAM FÖR SPÄDBARNSFONDENS FAMILJEHELG 2016 Torsdagen den 11 augusti 17.00-18.00 Välkommen! Vi träffas i samlingshuset /konferensanläggningen (markerad som nr 11 på platskartan) för att hälsa på varandra,

Läs mer

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET

DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET DET HÄR ÄR AUTISM- OCH ASPERGERFÖRBUNDET Autism- och Aspergerförbundet arbetar för att skapa bättre villkor för barn, ungdomar och vuxna med autism. SOM MEDLEM FÅR DU tillgång till kunskapsutbyte, gemenskap

Läs mer

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012

Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Årsmöte 2012 2 februari i Alnarp kl. 17.00-19.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2012 Dagordning årsmöte 2012-02-02 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002

Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002 Verksamhetsberättelse 2002 Svenska Downföreningen Verksamhetsberättelse 2002 Innehåll Sidan INLEDNING... 3 Om föreningen... 3 År 2002... 3 MÖTEN UNDER ÅRET... 4 VÅRA SPONSORER... 5 SAMARBETSPARTNER...5

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Verksamhetsberättelse för 2013 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Sweden Chapter of the Internet Society - ISOC-SE Innehåll VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 The Swedish Chapter of the Internet Society - ISOC-SE...

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning

Spädbarnsfonden Stöd Information Forskning Utbildning Dokumenttyp Datum Reg.nr Sida Protokoll 15-16 okt 2016 1/4 Ärende Mötestyp Plats Styrelsemöte 2 dagar Träffmöte Göteborg Närvarande Frånvarande Sofia Säterskog via skype, Mari-Cristin Malm, Patrik Granroth,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans

Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans 1 För dig som upplevt depression, mani eller växlande perioder - och för närstående Verksamhetsberättelse 2014 Riksförbundet Balans Innehåll Inledning... 2 Styrelse... 2 Årsmötet 2014... 2 Administration...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011

SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 SVERIGES FIBROMYALGIFÖRBUND 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 1 JANUARI 31 DECEMBER 2011 Förbundsstyrelse 1 januari 31 december 2011 Ordförande

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01

Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 RealStars IF 1(5) Verksamhetsberättelse Realstars Ideell förening RÄKENSKAPSÅR 1: 2010-03-01-2011-12-31. Göteborg 2011-05-01 Innehållsförteckning 1. Om RealStars, vision, syfte 2. Verksamhet 2010 Resultatuppfyllelse

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2012/2013 FÖR NOVUS Kvartal 4: april -- juni 2013 Nettoomsättningen uppgick till ksek 9 363 (8 588). Rörelseresultatet uppgick till ksek 1 187 (243). Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

RHC Årsmöte 2015. RHC Styrelse 2014 2015-03-21. Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: 802406-8507 Stockholm. Ledamöter och suppleanter

RHC Årsmöte 2015. RHC Styrelse 2014 2015-03-21. Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: 802406-8507 Stockholm. Ledamöter och suppleanter 201-03-21 Riksföreningen Hepatit C Org.nr/Säte: 802406-807 Stockholm RHC Årsmöte 201 RHC Styrelse 2014 Ledamöter och suppleanter Ordförande Maj Hellström avgick 141206 Vice ordf och ordf fr 141206 Suzanne

Läs mer

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016

STADGAR ANTAGNA VID ÅRSMÖTET 18 OKTOBER 2016 STADGAR ANTAGNA VID Föreningens ändamål 1 Lean Forum är en ideell förening (non-profit) för allmännyttiga ändamål. Den bildades i oktober 2000 efter internationella förebilder. 2 Lean Forums ändamål är

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: 802432-0544, verksamhetsåret 2017 Ändamål Föreningens syfte enligt stadgarnas 2: Föreningen skall främja och utveckla verksamheter där man använder

Läs mer

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster.

Birgitta Ingelsson. Under verksamhetsåret har styrelsen hållit 10 protokollförda sammanträden. Under 2008 inbjöds medlemmarna till 6 sammankomster. Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare * * Suppleant Suppleant Revisor Revisor Revisorssuppleant Valberedning: Özge Özen Zink Catarina

Läs mer

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013

Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 Svenska utvärderingsföreningen Verksamhetsberättelse för 2013 1 Svenska utvärderingsföreningen (SVUF) bildades i januari 2003 och det senaste verksamhetsåret var det elfte. Styrelsen tillträdde den 1 januari

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2017 Januari 2018 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft cirka 300 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Linköping Judo 2014 Januari 2015 Linköping Judo en klubb för alla! Linköping Judo har under året haft 311 unika medlemmar som tränat under drygt 20 pass per vecka under terminstiderna

Läs mer

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt

tillvarata medlemsföreningarnas intressen representera medlemsföreningarna regionalt, nationellt och internationellt Stadgar för Musikcentrum Riks 1 NAMN OCH SÄTE Förbundet Musikcentrum Riks (MCR) är en ideell förening som består av musikcentrumbildningar. Det har sitt säte i Göteborg. 2 ÄNDAMÅL Musikcentrum Riks ska

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

Inledning. Styrelsen för Wikimedia Sverige

Inledning. Styrelsen för Wikimedia Sverige VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Foto: Johan Schiff, CC-BY-SA-3.0 Foto: Fluff, CC-BY-SA-3.0 Foto: David Castor, Public domain Inledning Wikipedia, den fria encyklopedin, är en av världens tio mest besökta webbplatser.

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna

VÅR LOKALFÖRENING. Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Sollentuna Styrelsen för lokalföreningen i Sollentuna får härmed avge följande rapport för verksamhetsåret 2014 Styrelsen har under året bestått

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning:

STYRELSEN Föreningens styrelse har under det gångna verksamhetsåret haft följande sammansättning: VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Styrelsen för Barnlängtan lämnar härmed följande berättelse för den verksamhet som bedrivits inom föreningen under tiden 1 januari - 12 december, 2013 STYRELSEN Föreningens styrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för ProLiv Kronoberg avger följande berättelse över föreningens verksamhet 2015. STYRELSE Sedan årsmötet den 24 mars och styrelsens konstituering den 9 april har styrelsen

Läs mer

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING

FAMY. Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING 2015 FAMY Karin Olofsson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 FÖR FAMY SKELLEFTESJUKAS FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2015 Styrelsen för föreningen FAMY får härmed avge följande verksamhetsberättelse för

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 /! VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I GÖTEBORG Styrelse Vald till år Ordförande Katarina Wendsjö 2014 Kassaförvaltare Hanna Waddington 2015 Tao Hemberg 2015 Ledamöter Åsa Ekman 2014

Läs mer

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING

Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Verksamhetsplan för Rädda Barnens lokalförening VÅR LOKALFÖRENING Interna möten Vi har styrelsemöte ca en gång per månad. Till styrelsemötena inbjuds andra aktiva medlemmar för att delta i diskussionerna

Läs mer

Tack för året som gått!

Tack för året som gått! Ämne: Tack för i år - 2016! Från: "MOD - Mer organdonation" Datum: 2016-12-27 13:30 Till: Emma Dalman Tack för året som gått! Vi vill försöka summera

Läs mer

Stadgar för ideell förening APU Network Förening

Stadgar för ideell förening APU Network Förening Stadgar för ideell förening APU Network Förening Antagna vid Föreningsstämman den 13 maj 2017 1. Föreningens namn Föreningens namn är APU Network Förening. 2. Föreningens organisations nummer Föreningens

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Styrelse Ordförande Gertie Gladnikoff Sekreterare LiseLotte Olsson Kassör Richard Lundgren Ledamöter Cecilia Ekhem Inger Almgren (till 25/11) Suppleanter

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros

Årsredovisning. Riksförbundet Cystisk Fibros Årsredovisning Riksförbundet Cystisk Fibros 1 januari - 31 december 2012 Innehåll Årsredovisning Förvaltningsberättelse 2 Räkenskaper... 4 Revisionsberättelse 10 1 Förvaltningsberättelse Information om

Läs mer

Mind effektrapport 2017

Mind effektrapport 2017 Mind effektrapport 2017 Mind har 90-konto och är medlemmar i insamlingsorganisationernas branschorgan FRII. Som FRII-medlem ska vi varje år avge en effektrapport, i vilken vi besvarar nedanstående 6 frågor.

Läs mer